Telegram Web
⭕️ شمه‌ای از الوهیت آقای حداد

علامه طهرانی در نامه سلوکی خود به رفیق سلوکی خود ( اقای بیاتی) درباره الوهیت استاد خود( تعبیر خود از ضیق لسان است) اینگونه می‌فرمایند:

" السلام علیکم...پس از اهداء تحیات وافره و ادعیه خالصه به صحت و موفقیت در شب سه‌شنبه وارد کربلای معلی و مشرف به حضور حضرت عزیز انسان العین و عین الانسان حضرت آقای حاج سید هاشم حداد روحی فداه شدم...جای دستبوسی و پابوسی اصالتا یا نیابتا نبود ، لانه کل شئ و مع کل شئ و قائم بکل شئ وسع کرسیه السموات و الارض، زیتونة لا شرقية و لا غربية فلله المثل الاعلى... فرمودند...ایشان( بیاتی) در ردیف رفقای درجه اولی هستند که ما با هم شب و روز هستیم، او همیشه با من است..." ( اسرار ملکوت ج ۲ صص ۱۲۲- ۱۲۳)

می‌دانید چرا پایش را نبوسید؟ چون او کل شئ است و هرجا رو ببوسی پای او را بوسیده‌ای 😭
آری آن عارف سفر کرده که خودش، خودش را غسل و کفن فرمود نیز معتقد بود " لا تاخذه سنة و لا نوم" خدا خودش را رحمت کناد😐

بازم اگه نفهمیدی رد نکن! 😐

دکتر سید محسن هندی


@ebnearabi
⭕️ نقد و بررسی نظریه تشکیک وجود / استاد سید محمود هاشمی نسب

استاد مصباح یزدی در بیان نظریه تشکیک می گوید:

«نظریه تشکیک در وجود را ملاصدرا به حکماء ایران باستان نسبت داده است و خود وی نیز آن را پذیرفته و در صدد تبیین و اثبات آن بر آمده و به عنوان وحدت در عین کثرت معروف شده است.

حاصلش این است که حقائق عینی وجود هم وحدت و اشتراکی با یکدیگر دارند و هم اختلاف و تمایزی ولی ما به الاشتراك و ما به الامتیاز آنها به گونه ای نیست که موجب ترکیب در ذات وجود عینی شود و یا آن را قابل تحلیل به معنای جنسی و فصلی نماید بلکه بازگشت ما به الامتیاز آنها به ضعف و شدت است چنانکه اختلاف نور شدید با نور ضعیف به ضعف و شدت آنهاست ولی نه بدین معنا که شدت در نور شدید چیزی جز نور و یا ضعف در نور ضعیف چیزی غیر از نور باشد بلکه نور شدید چیزی غیر از نور نیست و نور ضعیف هم چیزی غیر از نور نیست و در عین حال از نظر مرتبه شدت و ضعف با یکدیگر اختلاف دارند اما اختلافی که به بساطت حقیقت نور که مشترک بین آنها است آسیبی نمی رساند.

و به دیگر سخن وجودات عینی دارای اختلاف تشکیکی هستند و ما به الامتیاز آنها به ما به الاشتراکشان باز میگردد.

البته تشبیه مراتب وجود به مراتب نور فقط برای تقریب به ذهن است و گر نه نور مادی حقیقت بسیطی نیست آن چنان که غالب فلاسفه پیشین آنرا عرض بسیطی می پنداشته اند و از سوی دیگر وجود دارای تشکیک خاصی است به خلافی تشکیک در مراتب نور که تشکیک عامی است.

اما این قول را به دو گونه میتوان تفسیر کرد یکی آنکه اختلاف هر وجودی با وجود دیگر در مرتبه وجود فرض شود به طوری که افراد یک ماهیت یا چند ماهیت هم عرض نیز دارای چنین اختلافی دانسته شوند.

دیگری آنکه اختلاف مراتب فقط میان علل و معلولات حقیقی در نظر گرفته شود و چون همه موجودات معلولی بی واسطه یا با واسطه خدای متعال هستند نتیجه گرفته شود که عالم هستی از یک وجود مستقل مطلق و وجودهای رابط و تا مستقل بی شماری تشکیل یافته است که هر علتی نسبت به معلول خودش استقلال نسبی خواهد داشت و از این جهت کاملتر و دارای مرتبه عالیتری از وجود خواهد بود هر چند معلول های هم عرض که رابطه علیت و معلولیتی با یکدیگر ندارند چنین اختلاف تشکیکی را نداشته باشند و از یک نظر متباین به تمام الذات به حساب آیند ولی تفسیر اول خیلی بعید بلکه غیر قابل قبول است هر چند ظاهر بعضی از سخنان صدر المتألهین و اتباعش بر آن دلالت دارد.» [1] ...


📌 مشاهده ادامه مطلب و استنادات مربوطه در سایت:
https://ebnearabi.com/146584/نقد-تشکیک-وجود.html



🔹 پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://www.tgoop.com/ebnearabi
https://eitaa.com/ebnearabi
⭕️ دانلود فایل PDF کتاب “تأملی در نظریه اصالت وجود (تبیین و نقد براهین ملاصدرا در اصالت وجود)”
🖋تالیف دکتر علی اکبر ضیایی

در بخشی از مقدمه این اثر چنین می خوانیم:

انسان در مسیر تکامل خود به علوم و دانش‌هایی دست می‌یابد که در مراحل بعد از آن حرکت تدریجی این علوم مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرند و برخی همچنان معتبر و برخی دیگر به صفحات تاریخ سپرده می‌شوند و تنها در تاریخ علوم اثری از آن نظریّات باقی می‌ماند. فلسفه نیز همانند دیگر علوم نتیجه کاوش و تلاش بسیاری از دانشمندان و فیلسوفان است که دستخوش چنین تحولاتی در مسیر تکاملی‌اش گردیده است. علوم بشری و از جمله علوم عقلی در هر عصری با مسائلی روبرو بوده است که در دیگر اعصار یا به فراموشی سپرده شده‌اند و یا همچنان از منظر و دیدگاهی متفاوت از گذشتگان مورد بحث‌وبررسی و نقد قرار گرفته‌اند. برخی مسائل فلسفی ماهیّتی ابهام‌آمیز و پیچیده دارند که شناخت آنها نیازمند آگاهی تاریخی از سیر تحولات آن اندیشه‌ها، مفهوم‌شناسی، شناخت شخصیّت و میزان آگاهی و دانش فیلسوف مبدع نظریّه و یا ناقد و شارح آن و تنقیح محل نزاع در مسأله و شناخت مبانی فلسفی هر یک از فیلسوفان و یا اطراف نزاع است، زیرا گاهی اختلاف فلاسفه در مفهوم‌شناسی است و هر یک از آنها بر اساس تعریفی که از یک مفهوم خاص دارند استدلال خود را تبیین می‌کنند و دیگری با به‌کارگیری همان اصطلاح در معنایی دیگر استدلال خود را علیه گروه اول اقامه می‌نماید و این نزاع به‌صورت مشاجرات لفظی غیرقابل‌حلّ باقی‌مانده‌اند. مسأله اصالت وجود یا ماهیّت از جمله مسائلی است که شاید بتوان آن را نقطه عطفی در تاریخ فلسفه اسلامی بشمار آورد و هر اندازه نقد و بررسی چنین مسائلی در مجامع علمی صورت گیرد ابعاد و دامنه و تأثیرات آن در فرهنگ و تمدن اسلامی و انسانی گسترده‌تر خواهد بود. بدیهی است که اگر ارسطو و افلاطون و دیگر فلاسفه یونان به دانش‌های عصر ابن‌سینا و ابن رشد و فارابی دست می‌یافتند بدون شک و تردید در بسیاری از مسائل فلسفی ….



💾 دانلود [حجم = 3.3 مگابایت]

📌 مشاهده فهرست کامل و دانلود کتاب در سایت:

https://ebnearabi.com/146810/تأملی-در-اصالت-وجود.html


همچنین می توانید برای خرید این اثر و مطالعه آن در سایت طاقچه روی این متن کلیک کنید.


🔹 پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف
https://www.tgoop.com/ebnearabi
@ebnearabi
⭕️ محمّدرضا شفیعی کدکنی: نظریات ابن عربی کارایی ندارد

محمّدرضا شفیعی کدکنی در کتاب “زبان شعر در نثر صوفیه” نظریات ابن عربی در زمینه تربیت روحی انسان را بی فایده و بدون کاربرد می داند و می نویسد:

«کسی منکِر منظومهٔ فکری ابن عربی نیست. تأثیر شگرفی که او بر ذهنیّت عرفانی بعد از خود داشته است، چنان گسترده است که هر که بخواهد به انکار آن برخیزد، نادانی خویش را آشکار کرده است.

امّا این منظومهٔ فکری که نوعی بازی با شطرنج یا کلمات است، در حدّ نهایی خویش، از یک نظریهٔ معرفت‌شناسی فراتر نمی‌رود یا حدّاکثر، یک نظریهٔ منسجم در حوزهٔ هستی‌شناسی است. نظریه‌ای که در عرصهٔ تربیت روحی انسان، هیچ‌گونه کارایی ندارد.

شما می‌توانید اَعْرَفِ عُرَفای این مکتب باشید و روزی یک میلیون جوان را با دست خودتان سر ببرید و در پایان روز هم بگوئید تجلّی ذات الهی بود از “عالَم اطلاق” و “مِن حیث هو فی ذاته” به عالَم “اعیان ممکنات” در صورت “اسم القاهر” و تمام شب را هم با اعصاب راحت و آسوده بخوابید»



📌 مشاهده مطلب و استنادات مربوطه در سایت:
https://ebnearabi.com/146831/شفیعی-کدکنی-ابن-عربی.html



🔹 پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://www.tgoop.com/ebnearabi
https://eitaa.com/ebnearabi
⚠️ امروز فدک را می‌خواست، فردا خلافت را

🔹 ابن‌‌ابی‌الحدید گوید: به علی بن فارقي که از اساتید مدرسه بغداد بود گفتم: آیا فاطمه در ادّعای مالکیّت فدک راست‌گو بود؟ گفت: آری، گفتم: پس چرا خلیفه فدک را به او برنگرداند؟ ایشان با اینکه اهل خنده و شوخی نبود، تبسّمی کرد و گفت: اگر امروز فدک را به ایشان می‌داد، فردا نیز می‌آمد و می‌گفت خلافت حقّ علی است، و ابوبکر ناچار می‌شد باز هم حرف او را بپذیرد و از خلافت کناره گیرَد.

«سألت علي بن الفارقي مدرس المدرسة الغربية ببغداد فقلت له أ كانت فاطمة صادقة قال نعم قلت فلم لم يدفع إليها أبو بكر فدك و هي عنده صادقة فتبسم ثم قال كلاما لطيفا مستحسنا مع ناموسه و حرمته و قلة دعابته قال لو أعطاها اليوم فدك بمجرد دعواها لجاءت إليه غدا و ادعت لزوجها الخلافة و زحزحته عن مقامه...»

📚 شرح نهج‌البلاغه، ج۱۶ ص۲۸۴
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 مولوی اسحاق مدنی، عالِم سُنّی پاکستان:

«ما نمی‌توانیم شهادت حضرت فاطمه علیها السّلام را انکار کنیم و در کتب ما نیز نقل شده است؛ شیعیان حق دارند از بزرگان ما بیزار باشند...»
🔺سیّدالشّهداء علیه السّلام فرمودند:

هنگامی که مادرم فاطمة از دنیا رفت پدرم أمير المؤمنين او را شبانه و مخفيانه دفن نمود و قبر را صاف کرده ایستاد و رو بسوی قبر رسول خدا صَلَّی اللهُ عَلَیْه وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ نموده و عرض کرد ، سلام بر تو ای رسول خدا از جانب من و سلام بر تو از دخترت و زیارت کننده ات و آنكس كه در بقعه شما در خاك آرميده و خدا زود رسيدن او را نزد تو برايش برگزیده. ای رسول خدا شکیبائی ام از فراق محبوبه ات کم شد و خود داریَم در فراق سَرورِ زنان جهان از بین رفت ، یا رسول الله من سَرِ تو را بر لحد نهادم ، بعد از آنکه جان مقدّس تو به میان گلو و سینه من ریخت ( هنگام جان دادن سرت بر سینه من بود ) ، و به دست خود چشمانت را بستم و انجام غسل و کفن و دفن شما را عهده دار بودم. آری ، در برابر تقدیر خدا جز قبول چاره ای نیست إنا لِلهِ وَ إنّا إلَيهِ راجِعونَ.
ای رسول خدا امانتت باز گردانیده شد ، و رهینه دریافت گشت ، و زهرا از ستم خلاصی یافت.
ای رسول خدا ، دیگر چه اندازه آسمانِ نیلگون و زمینِ تیره ، در نظرم زشت جلوه میکند.
ای رسول خدا ، امّا اندوهم همیشگی است. و امّا شبم در بیخوابی گذَرَد ، و غم ، پیوسته در دلم خانه کرده است ، تا خدا خانه ای را که تو در آن اقامت داری برایم برگزیند. غصه ای دارم که دل را خون میکند و اندوهی که به جوشش در آمده است. چه زود خدا میان ما جدایی افکند ، و من از این فراق به خدا شکایت میبرم. و به زودی دختر شما برای شما خبر خواهد آورد که امّت شما بر علیه من همدست شدند و بر خوردن حقّ وی نیز. قصّه را از او بپرس و گزارش را از او بخواه ، زیرا چه بسا درد دلهایی داشت که چون آتش در سینه اش میجوشید و در دنیا راهی برای گفتن آن نیافت ، ولی به زودی خواهد گفت و خدا داوری خواهد کرد ، که او بهترین داوران است.
و سلام بر هر دوی شما باد ، سلامِ وداع کننده ای که نه دلتنگ است و نه خشمگین ، اگر از اینجا برگردم بواسطه ناراحتی ام نیست ، و اگر بمانم بواسطه بدگمانی ام به آنچه خدا به صابران وعده فرموده نمیباشد. بردباری مبارک تر و پسندیده تر است.
و اگر بیمِ چیرگی دشمنان بر ما نبود ، در کنار قبر تو ، ای فاطمه ، اقامت اختیار مینمودم و درنگ در نزد تو را مانند معتفکان بر میگزیدم ، و مانند مادری که جوانش مرده باشد بر این مصیبت بزرگ میگریستم.
آری ای پیامبر ، در محضر خدا دختر تو مخفیانه به خاک سپرده شد و با زور و قهر ، حقّش را خوردند و وی را علناً از إرثش باز داشتند ، با آنکه زمانِ رفتن شما از دنیا طولانی نشده بود و یاد شما کهنه نگردیده بود.
پس ای رسول خدا ، من شکایت فقط به سوی خدا میبرم و بهترین دلداری از جانب توست ، درود و رحمت و برکات خدا بر فاطمه و بر تو یا رسول الله.

📚 کافی، ج۱، ص ۴۵۸ ، حدیث ۳
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
یا فاطمه، من عقده ی دل وا نکردم
گشتم ولی قبرِ تو را پیدا نکردم

️چشم انتظارم مهدی بیاید
تا تربتت را پیدا نماید


️ از زبان حضرت زینب سلام الله علیها:

️در کودکی شد قسمتِ من، خانه داری
هم خانه داری می کنم هم سوگواری

️گریم برای نورِ دو عینت
هر شب دهم آب، دستِ حسینت

️مادر چرا رنگ از رخ ماهت پریده؟
مادر چرا خون از گریبانت چکیده؟

️گاه دعا و راز و نیاز است
سجاده بگشا وقتِ نماز است

️دیشب نشستی گیسویم را شانه کردی
امشب در آغوشِ لحد کاشانه کردی

️دیشب گرفتی، اشکم ز دیده
امشب ز داغت رنگم پریده

️دیشب دعا کردی، اجل جانت بگیرد
امشب دعا کن دخترت زینب بمیرد

️دیشب تو بودی مادر کنارم
امشب به دیوار سر می گذارم

️دادی به دستِ زینبت با آه و زاری
پیراهن خونینِ خود را یادگاری

️آه مادر مادر
آن پیراهن را هرگز نشویم
تا عطر مادر را از آن ببویم

️دیشب حسین را نشاندی در کنارت
امشب تو را همدم شده سنگ مزارت
#فاطمیه

⚫️ ضربات سنگین قنفذ لعنة الله علیه بر بازوی حضرت زهرا سلام الله علیها

@ashkvareh
🏴 ایام شهادت جانسوز صدیقه طاهره، حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها تسلیت باد
⭕️ اشعار مولوی درباره حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها

🔺مولوی از چهره های بنام تاریخ تصوف و مورد احترام و ستایش بسیاری از فرقه های صوفیه حال حاضر در جهان است. سران تصوف تا حدود قرن هشتم، همگی سنی مذهب بوده اند.

🔺با اینکه صوفیان بر عدم تعصب مذهبی تاکید نموده و مدعی صلح و آشتی با تمام مذاهب هستند، اما بسیاری از مطالب موجود در گفتار و آثار آنها، حاکی از تعصب بر مذهب و اندیشه خود است. این تعصبات، گاهی به صورت طعن و تحقیر سایرین و حتی فرقه های دیگر صوفیه و گاهی نیز به صورت کتمان حقایق، ظهور و بروز نموده است. مولوی نیز همانگونه که از آثارش پیداست، از این قاعده مثتنی نبوده است و در آثارش هم بر شیعیان طعن و کنایه زده و هم فضائل و مناقب اهل بیت علیهم السلام را کتمان نموده است.


🔺 از سوی دیگر می دانیم که جایگاه برترین بانوی خلقت یعنی حضرت زهرا سلام الله علیها آنقدر والا و عظیم است که سران اهل سنت نیز به ناچار، روایات فضایل ایشان را در کتب خویش نقل نموده اند. با این وجود، با تحقیق و پژوهشی که در اشعار مولوی انجام دادیم، هیچ اثری از فضایل و مناقب و حتی نقل داستانی عادی از حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها یافت نشد.

🔺 در مقابل، این عایشه است که مورد توجه و عنایت مولوی قرار گرفته، تا جایی که فضائل حضرت زهرا سلام الله علیها تحریف و به نام عایشه مصادره شده است.



برخی از عناوین این نوشتار:
▪️مولوی و جعل داستان مراعات حجاب عایشه در برابر فردی نابینا
▪️عایشه، مونس و همدم پیامبر صلی الله علیه و آله!
▪️مصادره لقب حضرت زهرا سلام الله علیها برای عایشه
▪️دیدگاه پیر و مراد مولوی درباره حضرت زهرا سلام الله علیها


...مولوی با توجه به اینکه از فقهای اهل سنت بوده، قطعا این روایات را دیده، اما باز هم با جعل و تحریف، فضائل اهل بیت و حضرت زهرا علیهم السلام را کتمان و آنها را برای عایشه و امثال او مصادره نموده است.

او با دعاوی بزرگی چون وصول به حق و سلوک تا قله های عرفان، چگونه حتی بر خلاف اهل سنت، از نقل فضائل و مناقب حضرت زهرا سلام الله علیها خودداری می کند؟ ولی در جای جای مثنوی به نقل فضائل جعلی برای ابوبکر و عمر و عثمان پرداخته و حتی از فضیلت تراشی برای معاویه نیز دریغ نکرده است.



📌 مشاهده متن کامل در سایت:
https://ebnearabi.com/20539/اشعار-مولوی-درباره-حضرت-فاطمه-زهرا-س.html


🔹 پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://www.tgoop.com/ebnearabi
@ebnearabi
🔻 زنِ دعا نویسی در تهران که روزی 50 میلیون تومان درآمد داشت، دستگیر شد.

این زن در کمتر از یک سال 4 خانه خریده بود و پلیس به همین دلیل به او مشکوک شده بود.
⭕️ از خطبه ‏هاى آن حضرت عليه السّلام (در بي وفائى دنيا)

به دنيا نظر كنيد مانند نگاه كردن كسانيكه از آن اعراض و دورى نموده‏ اند (رويّه ائمّه معصومين علیهم السلام و پيروانشان را سر مشق خويش قرار داده از دنيا پرستان پيروى ننمائيد)
زيرا سوگند به خدا دنيا بزودى ساكنش را از بین می‌برد، و داراى نعمت و دولت و امنيّت را مصيبت زده و اندوهناك مى‏ سازد،
چيزهائى كه گذشته و پشت كرده (مانند جوانى، صحّت، قوّت و توانائى) باز نمى‏ گردد، و آنچه كه بعد از اين خواهد آمد نامعلوم است (که نعمت خواهد بود يا نقمت، خوب خواهد بود يا بد) تا براى (بدست آوردن خوب) آن منتظر بود (كوشش نموده از بدى آن بپرهيزيد)
خوشى آن به اندوه آميخته است و قوّت و توانائى و جوانى به ضعف و ناتوانى و پيرى مى‏رسد، پس بسيارى آنچه در دنيا از آن خوشتان مى ‏آيد (رياست، مال، ارجمندى، زن، زيور و مانند آن) شما را فريب ندهد، زيرا بهره شما در دنيا از آنچه بآن دسترسى داريد (نسبت به سختى و رنج پس دادن حساب آن در قيامت) بسیار کم است.


في التزهيد في الدنيا:
أَيُّهَا النَّاسُ انْظُرُوا إِلَى الدُّنْيَا نَظَرَ الزَّاهِدِينَ فِيهَا، الصَّادِفِينَ عَنْهَا؛ فَإِنَّهَا وَ اللَّهِ عَمَّا قَلِيلٍ تُزِيلُ الثَّاوِيَ السَّاكِنَ وَ تَفْجَعُ الْمُتْرَفَ الآْمِنَ، لَا يَرْجِعُ مَا تَوَلَّى مِنْهَا فَأَدْبَرَ، وَ لَا يُدْرَى مَا هُوَ آتٍ مِنْهَا [فَيُنْتَظَرُ] فَيُنْتَظَرَ. سُرُورُهَا مَشُوبٌ بِالْحُزْنِ وَ جَلَدُ الرِّجَالِ‏ فِيهَا إِلَى الضَّعْفِ وَ الْوَهْنِ، فَلَا يَغُرَّنَّكُمْ كَثْرَةُ مَا يُعْجِبُكُمْ فِيهَا لِقِلَّةِ مَا يَصْحَبُكُمْ مِنْهَا.

نهج البلاغه، خطبه 103
#تازه_های_نشر

📔 رسالة مرغم الغلاة

✍️ به قلم:
▫️ میرزا شریف بن رضا شیروانی
🔍 تحقیق و تصحیح:
▫️ محمدمهدی دلیر
▫️ سمانه زارعی

🗄 ناشر:
معارف اهل بیت الطاهرین علیهم السلام

🛍 نحوه تهیه کتاب:
قم، خیابان معلم، مجتمع ناشران، طبقه همکف، پلاک ١١، فروشگاه کتاب ما

☎️ شماره تماس:
📞02537842443

🌐 emamat.org
🆔 @Emamat_IF
🆔 @Emamat_net
#کتاب
#تازه‌های_نشر

تلگرام اینستاگرام آپارات
2025/01/03 12:33:34
Back to Top
HTML Embed Code: