Telegram Web
@ebteda_ir
🔺
مهم‌ترین محصول #مرکز_پژوهش‌های_شورای_شهر_تبریز، که در ماه‌های گذشته به فرجام رسید طرح مفصلِ «نقشهٔ مسائل اجتماعی محلات تبریز» است.
سال‌هاست در تمام جلسات و نشست‌هایی که با هدف نسخه‌پیچی برای مسائل اجتماعی برپا می‌شود، جای خالی چنین نقشه‌ای را یادآور شده‌ام. اغلبِ تجویزهای فرهنگی و اجتماعی، بی‌توجه و بی‌اعتنا به گزارش وضع موجود صورت می‌گیرد. در این تجویزها، فهرست مسائل، عموماً کلیشه‌ای ‌و تکراری‌ست؛ در آنها تمایز خاصی میان محلات قائل نمی‌شوند و دستورالعمل‌های واحد را ابلاغ می‌کنند؛ به‌جای تمرکز روی #مسائل، با #آسیب‌ها درگیرند.
آنچه در مرکز پژوهشها دنبالش بودیم، بسیار متفاوت‌تر از هر گزارشی‌ست که تاکنون در مورد محلات تبریز خوانده‌ایم.
بیش از بیست مقیاس و بالای یکصد شاخص برای همهٔ محلات تبریز سنجش شده است.
Forwarded from نامه جمهور
🔰خلاصه‌ای از سرمقاله شماره هفتم «نامه جمهور»
“ویژه‌نامه فلسطین”

📌انسان فلسطینی و امکان رهایی

📝مجتبی نامخواه
📚بخش دوم

فلسطین چیست؟ این بسیار مهم است که با تأثر در پی آن باشیم که بدانیم «در فلسطین چه می‌گذرد؟»؛ این مسئولیت انسانی و الهی ماست که نسبت به انسان‌ها و حرمان‌هایشان بی‌تفاوت نباشیم. هر ایده یا انسانی، به‌اندازه‌ای که مسائل انسانی زمان خود را پیچیده و پاسخ می‌دهد، انسانی است.


مطالعه کامل سرمقاله در شماره هفتم نامه‌جمهور…


🔶شرایط خريد نامه‌جمهور ویژه‌نامه فلسطین:
• خرید جلد ۷ و ۸ با هم: ۷۰ هزار تومان تخفیف + ۵۰ هزار تومان هزینه ارسال؛ هزینه هر دو شماره به جای ۴۷۰ هزار تومان، ۴۰۰ هزار تومان.

• خرید هرکدام از شماره‌های ۷ و ۸ به صورت تک: ۵۰ هزار تومان هزینه ارسال
جلد هفت: ۲۵۰ هزار تومان
جلد هشت: ۲۲۰ هزار تومان



🔹به شماره کارت:
6037997599694933
به‌نام پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (ع)
واریز کرده، تعداد مورد نظر و رسید واریز را به همراه آدرس پستی به شماره 09016855290 يا به آيدى @Jomhour_admin ارسال نمایید.

🔸 با ما همراه باشید ...



🆔 @nameh_jomhour | نامه جمهور
@ebteda_ir
🔺قبل‌ التحلیل!
در مورد #سوریه و وضع جدیدش، می‌شود خیلی حرف زد و دربارهٔ تک‌تک بازیگران و مولفه‌های مرتبط با آن، تحلیل داد؛ و باید حرف زد و تحلیل داد و درس آموخت و عبرت گرفت.
اما پیش از هر تحلیلی، جا دارد صریح و شفاف، خطاب به #شهدا و رزمندگانِ ایرانیِ جبههٔ مقاومت، که طی سال‌های گذشته در این جبهه جنگیده‌اند و رزمیده‌اند بگوییم:
شما در زمانی که خیلی‌ها هنوز تحلیل و تصویر درستی از بلای خانمان‌سوز داعش نداشتند، هم صاحب تحلیل و تشخیص درست بودید و هم بهنگام و مسئولانه، در میدان حاضر شدید و مردانه جنگیدید.
رزم و جهاد شما، هم برای #ملت بود و هم برای #امت. شما بودید که خط مقاومت در برابر دولت خون‌آشام صهیونی را استوار نگه داشتید و غارت و نسل‌کشی آنها را به تاخیر انداختید.
اگر امروز در کناروگوشهٔ فضای هزاررنگ سیاست و رسانه، برخی زبان به شماتت و ملامت شما می‌گشایند، یقین کنید که از فرط گیجی و منگی چنین خبط و خطایی می‌کنند‌، وگرنه خودشان می‌دانند تنها گروهی که دقیقاً در زمان و مکان درست، درست‌ترین کار را انجام دادند شما بودید. 
فشار روانی ناشی از پیچیدگی اوضاع و ناتوانی در فهم حوادث، آنها را وادار می‌کند به سراغ دیوار کوتاهِ شما بیایند و برای مدتی بی‌تحلیلی خود را پنهان کنند.
نامتان جاوید...
#فکرانه ۱۲

🔻شوکِ شام
تحلیل وضعیت جبهه مقاومت پس از سقوط سوریه


▪️با حضور و ارائۀ #حسن_شمشادی
مدیر سابق دفتر خبرگزاری صداوسیما در سوریه
کارشناس مسائل غرب آسیا

🗓️ دوشنبه، ۲ دی ۱۴۰۳، ساعت ۱۴:۳۰

📍 #حسینیه_هنر_تبریز
بلوار آزادی، حد فاصل چهارراه لاله تا چهارراه ابوریحان، پایین‌تر از خیابان شاهد، جنب کارواش کوثر

🔴 پخش زنده از بستر گوگل‌میت

🔻
www.tgoop.com/tabrizjebhe
aparat.com/tabrizjebhe
Forwarded from اشارات
🌕 تعارض منافع موتور تولید فساد و نابرابری در ایران
(به بهانه تصویب تشکیل ستاد سلامت شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در فرهنگستان علوم پزشکی)

#میثم_مهدیار
🔺تا وقتی مساله تعارض منافع در کشور حل نشود دم زدن از مبارزه با و رفع فساد و تبعیض بی‌حاصل و خلاصه بی‌مایه فتیر است. دهه‌هاست که از آموزش پرورش تا قوه قضاییه تا راهنمایی رانندگی تا وزارت صمت تا.... بخش‌های مختلف به شدت درگیر تعارض منافع و در نتیجه زمینه ساز فساد و نابرابری‌اند: مسئولان آموزش و پرورش دولتی که خود مدارس غیرانتفاعی دایر کرده‌اند؛ شهرداری، راهنمایی رانندگی و قوه قضاییه‌ای که از تخلف مردم در قالب جریمه منتفع‌اند؛ مدیران وزارت صمتی که سهامدار شرکت‌های خصوصی ارز ترجیحی بگیرند؛ مدیران وزارت مسکنی که خود سهامدار شرکت های ساختمانی اند و...

یکی از اصلی‌ترین تجلیات تعارض منافع در حکمرانی، نظام سلامت ماست که باید آن را ماحصل تفوق صنف پزشکان بر سیاستگذاری سلامت در کشور (‌از کمیسیون بهداشت مجلس تا فرهنگستان علوم پزشکی) و مدیریت اجرایی نظام سلامت ( وزارت بهداشت) دانست. این تفوق باعث شده که نظام سلامت ما از پیشگیری محوری و مقوله سلامت اجتماعی و فرهنگی به سمت درمان محوری سوق پیدا کند و فسادی چندلایه در این حوزه شکل بگیرد. مثلا:
۱. علیرغم اینکه از زمان دولت احمدی نژاد زیرساخت‌های اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده فراهم شده اما هربار وزرای مربوطه از اجرای آن سر باز می‌زنند.
۲. سالهاست که زیرساخت‌های فنی پرونده الکترونیک سلامت فراهم است و در حالیکه ۴ وزیر قبلی قول‌داده بودند که آن را به شکل نهایی اجرا کنند اما هنوز این مساله به سرانجام نرسیده است.
۳. جالب است بدانید تنها در ایران و یکی دو کشور دیگر در جهان سیاستگذاری و مدیریت آموزش پزشکی و پیراپزشکی آن نیز به عهده خود پزشکان است و به بهانه‌های مختلف با محدود کردن ورودی آن بازار خود را گرم نگه می‌دارند.
۴. در هیچ کشور به اصطلاح توسعه یافته یا در حال توسعه‌ ای مدیریت نظام سلامت بر عهده پزشکان گذاشته نمی‌ شود چرا که مساله سلامت شامل ابعاد اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی است و مثلا پزشک متخصص چشم و یا قلب هیچ تخصصی در این حوزه‌ها ندارد.
۵. مهمترین وجه این تعارض منافع اینست که از زمان دولت یازدهم و با واگذاری مدیریت بیمه سلامت از تامین اجتماعی به وزارت بهداشت، اینک سالهاست این وزارتخانه خود هم خدمات ارائه می‌دهد، هم خود از طریق بیمه این خدمت می‌خرد و البته نظارت بر این فرایند هم به عهده خودش و صنف پزشکان است.

۶. تنها یکی از کژکاردهای چنین تعارض منافعی این بود که کمتر از حدود۳۰درصد از چندین هزارمیلیارد تومانی که در طرح تحول سلامت از منابع هدفمندی یارانه‌ها ( بخوانید حق مردم) به نظام سلامت تزریق شد به مردم عادی و زیرساخت‌های نظام سلامت رسید و بقیه به جیب پزشکان متخصصی سرازیر شد که درآمد‌های میلیاردی و زیرمیزی‌های میلیونی آن‌ها زبانزد عام و خاص‌ است.
۷. حالا یک پزشک در مسند ریاست جمهوری نشسته و رئیس سابق صنف نظام پزشکی وزیر بهداشت اوست. نتیجه اینکه وزیر محترم بهداشت و درمان ( بهتر است بگوییم وزیر درمان) در شورایعالی انقلاب فرهنگی در تلاش برای لغو مصوبه سه سال قبل شورای عالی انقلاب فرهنگی (در رابطه با متناسب سازی ظرفیت پزشکی با نیازهای جامعه) و کاهش مجدد سهمیه پذیرش و جذب پزشکی است. همچنین ایشان موفق شد با انتقال تصمیم سازی (شما بخوانید تصمیم‌ گیری‌) های شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی به صنف پزشکان (با پوشش استقرار ستاد سلامت شورا در فرهنگستان علوم پزشکی که متاسفانه اعضای آن همه پزشک و پیراپزشکند) یک میخ دیگر بر تابوت اصلاح نظام سلامت بکوبد و تنها نهاد موثر در سیاستگذاری سلامت و آموزش پزشکی که ملک طلق صنف پزشکان نبود نیز توسط آنان فتح شد.

#پزشکیان
#تعارض_منافع
#ستاد_سلامت

@esharat_57
برخی دوستان، پرسش‌هایی را در خصوص بخش‌هایی از محتوای مصاحبهٔ اخیر شهردار محترم تبریز مطرح می‌کنند و توضیح می‌خواهند. از جمله در ارتباط با موضوع تخریب #باغ_گلستان، وضعیت ترافیک شهر، رویکرد کمیسیون عمران شورا در قبال پروژه‌ها، موضوع حمل‌ونقل عمومی، وضعیت سرمایه‌گذاری، تنش‌های داخل شورا و...
حتماً توضیحاتی خواهم داد. امیدوارم طی روزهای آینده، فرصتش پیش بیاید.
#شورای_شهر_تبریز
#روح‌الله_رشیدی
🔺
تبریز سَنین، یک سامانهٔ ساده ولی مهم برای افکارسنجی و نظرخواهیِ مستمر از شهروندان تبریزی‌ست. کارشناسان مرکز پژوهش‌های شورای شهر، برای اینکه خروجی این سامانه، قابل اعتماد باشد خیلی وقت گذاشته‌اند.
برای اینکه وارد شوید و ثبت‌نام کنید، خیلی وقتتان گرفته نمی‌شود. لطفاً ما را در تکمیل این ایده یاری کنید.
هر دو قالب موبایلی و تحت وب، قابل استفاده است.
از نشانی زیر، می‌توانید دریافت و نصب کنید:
👇
https://tabrizsanin.ir

#تبریز_سنین
#مرکز_پژوهشهای_شورای_شهر_تبریز
@ebteda_ir
🔺
بخشی از نتایج یک پژوهش در «مرکز پژوهش‌های شورای شهر تبریز» را با عنوان «ارزیابی آثار اجتماعی، اقتصادی، زیست‌محیطی و کالبدی مسیرگشایی خیابان ایده‌لو» مشاهده می‌کنید.
مسیرگشایی این خیابان، اواسط دههٔ ۸۰ به پایان رسید.
ما از پژوهشگر خواسته بودیم شاخص‌های اساسی مربوط به بافتِ پیرامون این خیابان را قبل و بعد از مسیرگشایی ارزیابی و مقایسه کند. یافته‌ها نشان می‌دهد اغلب شاخص‌های اقتصادی، کالبدی، زیست‌محیطی و اجتماعی و فرهنگی با انجام مسیرگشایی، بهبود یافته‌اند.
تبریزی‌ها، محلهٔ #ایده‌لو را می‌شناسند. اینجا یکی از نمادهای محرومیت در تبریز بوده است. خیابان جدیدالاحداث، شبکهٔ معابر شهر را تکمیل کرد، اما مهم‌ترین تاثیرش را در بهبود کیفیت زندگی مردم در یک محدودهٔ بزرگ نشان داد. بخشی از بافت، بصورت مستقیم و بخشی غیرمستقیم، تحت تاثیر این پروژه قرار گرفتند؛ صدها واحد مسکونی جدید احداث شد. ارزش منطقه‌ای رشد پیدا کرد و جمع زیادی از محرومان، توانستند تحرک صعودی داشته باشند.
همین یک پژوهش نشان می‌دهد که در برخی مناطق، مدیریت شهری چگونه می‌تواند مداخلهٔ موثر و بهبوددهنده داشته باشد.
@ebteda_ir
🔺 کنش‌گر یا ماشین موضع‌گیری؟

فضای مصرف‌زدهٔ رسانه، آدمی را به #ماشین‌_موضع‌گیری تبدیل می‌کند، آن‌چنان‌که اگر احیانا‍ً نسبت به یک موضوعِ ولو کم‌اهمیت، واکنشی نشان ندهید، احساس گناه به شما دست می‌دهد.
ابتلا به تکرر موضع‌گیری، نظام ذهنی و عصبی را چنان متلاشی می‌کند که ناتوان از هر تحلیلی می‌شوید و اراده‌تان را در ورود تبیینی و عمیق به مسائل اساسی از دست می‌دهید.
فشار اخلاقی حلقه‌های رفاقتی و همچنین تلهٔ حیثیتیِ مخالفین، در تبدیل افراد به ماشین موضع‌گیری موثر است.
آنها دوست دارند در هر چیزی که آنها به صورت هیجانی یا بخشنامه‌ای، مامور به واکنش نسبت به آن شده‌اند، شما هم واکنش نشان دهید و اگر احیاناً حال و مجال واکنش مطلوبشان را نداشته باشید، محکومید به تحمل فشار اخلاقی و روانی و حیثیتی آنها.
حرف می‌گذارند در دهانتان و فشار می‌آورند که «زود باش موضع‌ بگیر...»!
تازگی هم دستاویزی یافته‌اند به نام #کنشگری و اسم موضع‌گیری‌های باسمه‌ای را گذاشته‌اند کنش‌گری!
کنش‌گری یک امر اجتماعی، مسئولانه و اندیشیده است و اعتیاد به موضع‌گیری، راهی برای فرار از مسئولیتِ اندیشیدن. ماشین‌های موضع‌گیری، با انبوه موضع‌گیری‌های خود، توهم تعهد اجتماعی می‌گیرند و ارضا می‌شوند.
در چنین شرایطی، صیانت از استقلال رای و فکر و موضع، کار دشواری‌ست اما اگر اتفاق بیفتد، موجب رشد آدمی‌ می‌شود.
2025/07/12 18:36:04
Back to Top
HTML Embed Code: