Telegram Web
@ebteda_ir
🔺آیا تنش، ارزش دارد؟!
یک تصویر از شورای شهر تبریز

از آغاز شورای ششم، یک کشاکشِ پیوسته بر سر #تیمداری شهرداری تبریز وجود دارد. قانون، چنین مجوزی را به شهرداری‌ها نداده؛ شهرداری‌ها مکلفند لوازم و زیرساخت‌های #ورزش_همگانی را فراهم کنند تا عموم مردم، امکان ورزش داشته باشند.
همین یک موضوع، باعث #تنش و #درگیری در شورا شده. وقتی یک گروه، نمی‌خواهند به قانون و منطق تن دهند و مدام اصرار می‌کنند که شهرداری باید تیمداری کند، چه باید کرد؟
مانند بچه‌مثبت‌ها نشست و تماشا کرد و موضعی نگرفت تا مبادا مردم ویدیوهای درگیری در شورا را ببینند و بد شود؟!
یعنی مردم به اعضای شورا رای داده‌اند که آنجا دورهمی برگزار کنند و خوش باشند؟
یعنی هیچ چیز در این شهر ارزش درگیری و بگومگو در شورا ندارد؟! حتی اگر یقین داشته باشیم که بخاطر یک اصرار غیرقانونی، میلیاردها تومان از پول مردم به بهانهٔ تیمداری هدر خواهد رفت؟!
این چه طرز تلقی‌ است از جایگاه شورا؟
در شهری که هنوز بسیاری از محلاتش، یک سانتیمترمربع فضای ورزشی حتی در حد زمین خاکی ندارند چه کسی می‌تواند به اتلاف منابع نایاب این شهر به بهانهٔ تیمداری شهرداری رضایت دهد؟
ما می‌گوییم شهرداری برای استعدادیابی در محلات و آموزش و ورزش همگانی هزینه کند. ورودش به ورزش حرفه‌ای و تیمداری، موجب انحراف از وظیفهٔ اصلی شهرداری در تامین امکانات ورزش همگانی می‌شود. نیاز به سطح حرفه‌ای و تیمداری را باید بخش خصوصی پاسخ دهد. عده‌ای از اعضای شورا و شهردار، با این دیدگاه مخالفند و اصرار دارند که شهرداری خودش باید تیم داشته باشد و فعالیت حرفه‌ای کند!
خب؛ حالا اگر در برابر این اصرار عجیب‌وغریب بایستیم و مخالفت خودمان را ولو کمی با صدای بلند ابراز کنیم کار خیلی زشتی کرده‌ایم؟!
عجیب است واقعاً!

#شورای_شهر_تبریز
#شهرداری_تبریز
#تیمداری
@ebteda_ir
🔺تنش در شورا!
▪️این قسمت: شهرداری و حمایت‌های فرهنگی و هنری‌اش

در جلسهٔ اخیر شورا، برای لحظاتی صدایم بلند شد و نسبت به ذلیل‌انگاری شورا اعتراض کردم. ویدیوی این صحنه بلافاصله با تیترهایی مانند #تنش_در_شورا و... چرخید و خیلی‌ها دلیل این عصبانیت را جویا شدند. موضوع مهمی‌ست، لطفاً چند دقیقه وقت بگذارید و این متن مختصر را مطالعه بفرمایید. 👇

از چندی قبل #شیوه‌نامه_حمایت از توسعهٔ فرهنگ و هنر در شورای شهر تبریز بررسی می‌شود.
اما ماجرای این شیوه‌نامه چیست؟

۱. شهرداری، ارقام قابل توجهی در زمینهٔ فرهنگی، اجتماعی و هنری هزینه می‌کند؛ سال۱۴۰۳ حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده. تقریباً ۶۰۰ میلیارد برای زیرساخت فرهنگی و ۴۰۰ میلیارد برای برنامه و فعالیت فرهنگی.

۲. جامعهٔ فرهنگی‌وهنری شهرمان، توقع دارد که این هزینه‌کردها #عادلانه و #شفاف باشد. مجموعهٔ شورا و شهرداری، با مراجعات و مطالبات گستردهٔ اصحاب فرهنگ و هنر برای #حمایت و #مشارکت روبروست. پاسخ اصولی، شفاف و قاعده‌مند به درخواست‌ها، کمترین توقع آنها از مدیریت شهری‌ست.

۳. شورا و شهرداری چگونه به این درخواست‌ها پاسخ می‌دهند؟
به شیوه‌های متعارف: مبتنی بر #رایزنی، #چانه‌زنی، مکاتبه، #وساطت، #ارجاع، بررسی توسط مدیران و... .
آیا این شیوه‌ها پاسخگو بوده؟ شاید گاهی پاسخ داده باشد، اما همیشه اینطور نیست و همواره، پرسش‌هایی در این‌باره که «چرا شهرداری از فلان اثر و گروه حمایت کرد یا از بهمان اثر و گروه حمایت نکرد» وجود دارد.

۴. شورای شهر در مقام سیاست‌گذار، مکلف است زمینه‌های حمایت عادلانه و شفاف شهرداری از فعالیت‌های فرهنگی‌و‌هنری را فراهم کند.
کمیسیون فرهنگی-اجتماعی شورا، در فرآیندی طولانی، سازوکاری شفاف و نظام‌مند با #مشارکت و محوریت #ذینفعان_اصلی برای نحوهٔ حمایت شهرداری از هنرمندان و فعالیت‌ها و رویدادهای فرهنگی‌و‌هنری تدوین کرده و برای تصویب به شورا فرستاد. شهردار و گروهی از اعضای شورا با این شیوه‌نامه مخالفند؛ با استدلال‌هایی مانند:
+ وقتی شهرداری خودش می‌داند چه کند، چه نیازی به شیوه‌نامهٔ شوراست؟
+ نباید گذاشت در بودجهٔ شهرداری برای هنرمندان حق ایجاد شود!
+ خود شورا مورد به مورد برای هر درخواست حمایت از سوی هنرمندان تصمیم بگیرد!
و...

۵. سه هفته در صحن شورا بحث شد. با پیش کشیده شدن مباحث فرعی و عجیب‌وغریب، رئیس شورا برای رفع مناقشه، یک هفته فرصت داد تا شهرداری مجدداً نظرات اصلاحی خود را به کمیسیون فرهنگی ارائه کند تا لحاظ شود. چند هفته گذشت اما هیچ نکته‌ای از شهرداری نیامد. این هفته که بررسی ادامهٔ شیوه‌نامه در دستور جلسهٔ شورا قرار گرفت، مدیرعامل سازمان فرهنگی ادعا کرد که شورا چیزی از ما نخواسته! و باید فرصت بیشتری به ما بدهید. او در حالی‌که شیوه‌نامه را در دستانش لوله کرده بود، به‌طرز تحقیرآمیزی گفت: «این شیوه‌نامه را یک کارشناس کمیسیون فرهنگی نوشته!» که یعنی ارزش بررسی ندارد!
این موضع، فارغ از این‌که با هدف سنگ‌اندازی و مانع‌تراشی برای تصویب شیوه‌نامه صورت می‌گرفت، رسماً توهین به شورا بود. کاری که البته قبلاً هم از برخی افراد دیگر هم سر زده و متاسفانه پاسخ درخوری نگرفته‌اند!

۶. این قبیل موضوعات، محک خوبی برای مقایسهٔ دیدگاه‌ها در شورا و شهرداری‌ست.
دیدگاهی که برای شورا شأن #سیاستگذاری قائل نیست و مدام خود را به حاشیه می‌برد و فرعی می‌کند و ترجیح می‌دهد به‌جای سیاست‌گذاری و #نظارت، خود را با شهرداری هماهنگ کند.
و دیدگاهی که نمی‌خواهد شورا را تا سرحدِ #دستگاه_تایید و تصویب و #تجلیل پایین بیاورد و سیاست‌گذاری و نظارت را تعلیق کند و به نظارهٔ عملکرد شهرداری بسنده کند.
بگومگوها دقیقاً بر این اساس اتفاق می‌افتد؛ هرچند بیان‌ها و ادعاها و تبلیغات چیز دیگری بسازد.
@ebteda_ir
🔺
۱. رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران استان آذربایجان شرقی گفته: جوانان با حقوق ۹ الی ۱۰ میلیون تومان تمایلی برای کار ندارند و ترجیح می‌دهند ۸ ساعت وقت خود را صرفِ کار در کارگاه‌ها و برای #کارفرما نکنند.
۲. یافته‌های مرکز پژوهش‌های شورای شهر تبریز نشان می‌دهد ۵۰ درصد از #دستفروشان تبریز، ماهانه درآمدی بین ۱۵ تا ۲۵ میلیون تومان دارند.
۳. در سال‌های اخیر، گروهی از کارفرمایان، مدام در رسانه‌ها عنوان می‌کنند که «کار هست ولی کارگر نیست» آنها نمی‌گویند دلیل اصلی عدم اقبال جویندگان کار به کار در برخی صنایع و شرکت‌ها، دستمزد ناکافی است.
۴. جویندگان کار، حاضرند مخاطرات، خطرات و دشواری‌های #دستفروشی را به جان بخرند اما درآمدی بیش از دستمزد متعارف قانون کار داشته باشند.
روشن است که اگر نمی‌خواهیم نیروی کار مستعد شهرها، با گرایش به مشاغلی مانند دستفروشی، موجب اختلال! در مدیریت شهرها شوند، باید جاذبهٔ درآمدی در بخش تولید را افزایش داد.
🔴باید از تراکم ۴۸ هکتاری حاشیه‌نشینی تبریز کاسته شود

روح الله رشیدی رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شهری شورای اسلامی کلان‌شهر تبریز در گفت‌و‌گو با خبرنگارSNN TV:

🔸مدیریت شهری با تأخیر به این فهم رسیده که باید پیگیر مسئله حاشیه‌نشینی باشد.

🔸ساکنان این مناطق مردمانی بدون تریبون بوده و برای اثبات حق زیست اولیه سال‌ها در صف بوده‌اند تا شناخته شوند.

🔸حاشیه‌نشینی بخشی از شهر است، اما مولود مجموعه سیاست‌گذاری‌های پیش از انقلاب بوده و مقصر شهروندان نیستند بلکه زمینه ساختاری بوده و اگر بنا بر توسعهٔ شهر باشد، باید باحضور همه نیرو‌های شهر توسعه یاید.

🔸شهر را نباید به دو قطب دارا و ندار تقسیم و قطب ندار را حذف کرد و قطب ندار را مصرف‌کنندگان منفعل خدمات شهری تصور کرد؛ بلکه ظرفیتی بزرگ در خدمت توسعهٔ شهر هستند.

👈🏻مشروح گفتگو را در متن بخوانید

#استانی

🆔 @snntv
آیین رونمایی از کتاب #عبای_گچی

خاطرات شفاهی حجةالاسلام #حسین_قدوسی
مربی و مبلّغ برجسته کشور

🗓️شنبه، ۲۰ بهمن ۱۴۰۳، ساعت ۱۶ الی ۱۸
📍تبریز، خیابان امام خمینی، سینما قدس

🔸محقق: حسین وحیدرضایـی‌نیا
🔸نویسنده: زینب علی‌اشرفی زکی

🔻
www.tgoop.com/tabrizjebhe
aparat.com/tabrizjebhe
@ebteda_ir
🔺دیوارِ دستمزد، کوتاه است!
اسفند است و فصل چانه‌زنی‌های فرساینده بر سر تعیین میزان دستمزد کارگران!
حالا و پس از چند دهه چانی‌زنیِ نفس‌گیر و مثقالی و فضاسازی بی‌حدوحصر برای این موضوع، این تصور ایجاد و تثبیت شده که مهم‌ترین و موثرترین مولفه در قیمت تمام‌شدهٔ کالا و خدمات، دستمزد کارگر است و افزایش متناسب با تورم در میزان دستمزد، موجب تورم و در نتیجه رکود تولید و تعطیلی کارخانه‌ها و‌..‌. می‌شود!
و عجیب اینکه صرفاً در باب دستمزد کارگر است که چنین وسواسی به‌خرج داده می‌شود، وگرنه کجا نشسته‌اند و با همین وسواس و یک‌دندگی، سهم سایر مولفه‌ها همچون هزینه‌های واسطه‌ای را در قیمت تمام‌شده کالا و خدمات بسنجند؟
در همهٔ سال‌های گذشته (مگر یکی دوسال)، با همین رویکرد، مانع افزایش دستمزد متناسب با تورم شده‌اند. و نتیجه‌اش نه رونق تولید، که اتفاقاً آشفتگی و بی‌ثباتی در بخش تولید کشور بوده است. اینکه گاهی برخی کارفرماها می‌گویند «کار هست، کارگر نیست» حرف درستی‌ست، اما آنها نمی‌خواهند بپذیرند که عامل این وضعیت، نه تنبلی و تن‌پروری کارگر، که ناکافی بودن دستمزد و عدم تأمین حداقل معیشت برای کارگران است.
دیواری کوتاه‌تر از دستمزد کارگر پیدا نمی‌کنند. سیاستگذاران حاضر نیستند مرارتِ مواجهه با سایر عوامل را به جان بخرند. سود همه (حتی دلالان) را از حاصل رنج نیروی کار تامین می‌کنند.
با این طرز نگاه به کارگر، تولید را به رکود می‌کشانند.
Forwarded from نامه جمهور
🖋فهرست شماره نهم فصلنامه «نامه‌جمهور» ویژه‌نامه کارگری :
خدا هم کارگر است
📌 تعداد صفحات: 344 صفحه

📎در این شماره می‌خوانیم:
📝سرمقاله: خدا هم کارگر است؛ مسئولیت حاکمیت اسلامی در زمینه حقوق کارگری | حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قنبریان
📝 دیباچه: عقب‌ماندگی در عدالت و آغاز جبران از مسئله کارگری | مجتبی نامخواه

1️⃣فصل اول: مزد

2️⃣فصل دوم: کنش

3️⃣فصل سوم: تشکل

4️⃣ فصل چهارم: مرگ

5️⃣ فصل پنجم: الهیات کار




برای تهیه نامه جمهور مبلغ200 هزارتومان با تخفيف پيش فروش به شماره کارت:
۶۰۳۷ ۹۹۷۵ ۹۹۶۹ ۴۹۳۳
به‌ نام پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم
واریز کرده و رسید واریز را به همراه آدرس پستی و شماره همراه به شماره ۰۹۰۱۶۸۵۵۲۹۰ يا به ايدي @Jomhour_admin ارسال نمایید

🆔 @nameh_jomhour | نامه جمهور
Forwarded from نامه جمهور
🔰 خلاصه‌ای از سرمقاله شمارهٔ ۹ فصلنامه نامه‌جمهور

«خدا هم کارگر است»

📌بخش اول

📚حجت السلام و المسلمين محسن قنبريان:
حق حيات در همهٔ افراد مساوی است و همه در بهرمندی از آن، باید در یک سطح باشند. این حق، اقتضای نوع انسان است. یعنی دربارهٔ همه افراد، اعم از کوچک و بزرگ، فقر و غنی، سفید و سیاه صدق می‌کند.
یعنی صرف انسانیت برای این محق شدن در این حق کافی است. اقتضای توحید نیز انطباق عمل فردی و اجتماعی بر اسلام است؛ از سه معیار اسلام هم یکی عدالت است.


🆔 @nameh_jomhour | نامه جمهور
2025/07/12 09:55:08
Back to Top
HTML Embed Code: