Telegram Web
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻محمد درویش:

🔸با این فرمان کمتر از ۱۰ سال وقت داریم!

▪️اگر این همین فرمان ادامه دهیم در کمتر از ۱۰ سال به بدترین کشور منطقه از لحاظ شاخص‌های رفاهی و محیط زیستی تبدیل خواهیم شد

▪️من به جرعت می‌گویم که ما در کمتر از ۱۰ سال با تقویت درایت در نظام تدبیر، می‌توانیم در میان توسعه یافته‌ترین و مرفه‌ترین کشورهای دنیا باشیم

▪️ما باید به سرعت تن به جراحی دهیم و اقتصادی را تعریف کنیم که آب محور نباشد و به سراغ بالفعل کردن پتانسیل‌های بالقوه ایران باشیم

▪️در جهان کشورهای زیادی وجود دارند که تمام وسعت آن‌ها جنگل و منابع طبیعی است اما در میان فقیرترین کشورهای جهان هستند

▪️در مقابل کشورهایی وجود دارند که جنگل و منابع طبیعی ندارند و تمام عرصه آن‌ها بیابان و شن است اما درمیان توسعه‌یافته‌ترین کشورها قرار دارند

▪️عدم وجود آب یا منابع طبیعی نمی‌تواند عامل ثروت یک کشور باشد بلکه نوع نگاه مردم آن کشور و مشارکت آن‌ها است که باعث می‌شود تاب‌آوری این سرزمین افزایش پیدا کند| تجارت‌نیوز

🔗گزارش کامل


♦️
کانال تخصصی اقتصاد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴دکتر علی سرزعیم:

👤اقتصاددانان در ایران حرفهای متفاوتی می‌زنند و رئیس جمهور را گیج می‌کنند



♦️
کانال تخصصی اقتصاد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 صحبت های جواد خیابانی درباره مدت تعمیر ورزشگاه آزادی در مقایسه با مدت زمان ساخت این ورزشگاه در سال 49



♦️
کانال تخصصی اقتصاد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠دکتر مسعود نیلی: عملکرد دولت‌ها را وابسته به کلنگ زدن کرده‌ایم و کسی به فکر تمام کردن طرح‌های نیمه تمام نیست.

💠 همه سیاستمداران می‌خواهند بگویند ما خوب کار کردیم.



♦️
کانال تخصصی اقتصاد
🔴 واکنش "سیف" به مطلب "پیریت" درباره "طیب‌نیا"

🔴 رئیس کل پیشین بانک مرکزی: برجام عامل اصلیِ کاهش تورم در دولت یازدهم بود


🔴 به‌دنبال انتشار گزارشی با تیتر "چرا علی طیب‌نیا را دولتمرد نمی‌دانیم" و لینکِ در کانال پیریت، ولی‌الله سیف، رئیس پیشین بانک مرکزی، نسبت به محتوای این مطلب واکنش نشان داد.

🔴 به گزارش پیریت، سیف در واکنش به این گزارش نوشت: "در ارتباط با یادداشت اخیرتان ضمن تشکر از احساس وظیفه در شفاف‌سازی ابهامی که در اظهارات اخیر آقای دکتر طیب نیا (مبنی بر این‌که تورم تک رقمی و رشد دو رقمی را محصول عملکرد وزارت اقتصاد است) وجود داشت لازم می‌دانم نکاتی را توضیح دهم.

۱. این مطلب کاملاً درست است که به موجب قانون و شرح وظایفِ دستگاه‌ها، مسئول کنترل تورم و ثبات قیمت‌ها بانک مرکزی است. لذا در اینکه وزارت امور اقتصادی و دارایی نقشی در آن ندارد تردیدی نیست.

۲. در ارتباط با دستاورد تورم تک رقمی در دو سال پی در پی نمی‌توان ادعا کرد که صرفاً نتیجه عملکرد بانک مرکزی است زیرا در فضای اقتصادی آن روزها تحت تأثیر برجام انتظارات مثبتی ایجاد شده بود که نقش بسیار جدی در کاهش تورم داشت.

۳. البته اقدام بانک مرکزی در ساماندهی و انضباط‌بخشیِ بازار پول و کاهش رشد نقدینگی نیز عامل دوم در کاهش نرخ تورم بوده است.

۴. ملاحظه آمار رشدِ نقدینگی در قبل و بعد از سال‌های ۹۵ و ۹۶ که تورم تک رقمی بوده است به خوبی این مطلب را نشان می‌دهد. البته باید به این نکته نیز توجه شود که براساس برآوردهای انجام شده بین ۲۰ تا ۲۵ درصد از حجم نقدینگی در آن زمان در مؤسسات غیر مجاز بود که جزو آمار نقدینگی منظور نمی‌شد ولی بعد از ساماندهی و جمع شدن بساط فعالیت‌هایِ مخرب آن‌ها مبالغ مذکور در حجم نقدینگی به حساب آمد. با این وجود ملاحظه می‌شود که اقلام آماریِ رشد نقدینگی در آن سال‌ها، با وجود اضافه شدنِ اقلام مربوط به مؤسسات غیر مجاز، هنوز کمترین میزانِ رشد را نشان می‌دهد.

۵. بنابراین در تحقق تورم تک رقمی سال‌های ۹۵ و ۹۶ در درجه اول انتظارات مثبت در فضای اقتصاد نشأت گرفته از برجام و در درجه دوم اقدامات و فعالیت‌های بانک مرکزی در انضباط‌بخشی به بازار پول و کاهش رشد نقدینگی، ایفای نقش کرده‌اند و همانطور که شما اشاره کرده‌اید وزارت امور اقتصادی و دارایی نقشی نداشته است.



♦️
کانال تخصصی اقتصاد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔸سیاست دلارزدایی از اقتصاد ایران قابل اجراست؟

▪️می‌گویند دلارزدایی کنیم، اگر کسی تجارت بین‌الملل را بشناسد چنین حرفی را نمی‌زند؛ دلارزدایی مساوی است با یوروزدایی

▪️وقتی یک پول جهانی است و ۸۰ درصد مبادلات جهانی از طریق آن انجام می‌شود، چطور می‌خواهیم خود را از آن محروم کنیم

▪️در روابط خارجی یک نوع روابط متعادل بین شرق و غرب نیاز است

▪️باید با کشورهای مختلف همکاری داشته باشیم بدون اینکه تحت نفوذ یک کشور خاص یا بلوک خاصی قرار گیریم| تجارت‌نیوز



مطلب مرتبط👈
حق آقایی دلار چقدر است؟

♦️
کانال تخصصی اقتصاد
🔻 اسکواد دولت
🔺 نوید رئیسی

✍️ مسعود پزشکیان و اطرفیان وی، خاستگاه‌های سیاسی متفاوت وزرای پیشنهادی را به‌عنوان تلاشی برای ایجاد وفاق میان گروه‌های سیاسی در جهت حل بحران‌های پیش‌روی کشور معرفی می‌کنند.

✍️ این در حالی است که کابینه پیشنهادی چهاردهم در علوم سیاسی و اقتصاد سیاسی با یک عنوان روشن مشخص می‌شود: «دولت ائتلافی مازاد».
دولت ائتلافی مازاد، دولتی است که ائتلافی از گروه‌های سیاسی را فراتر از آنچه به لحاظ حقوقی لازم است، دربرمی‌گیرد.

✍️ آیا دولت ائتلافی مسعود پزشکیان می‌تواند پایدار باشد و سیاست‌هایی را پیگیری کند که هزینه‌های کوتاه‌مدت اما منافع بلندمدت

✍️ به‌طور کلی، چالش‌های حکمرانی و سیاستگذاری در دولت‌های ائتلافی با این واقعیت مرتبط است که شرکای یک ائتلاف سیاسی، ترجیحات متفاوت داشته و در نتیجه، رقابت و ناهمگونی را به دولت تزریق می‌کنند: کابینه‌های ائتلافی می‌تواند با دامن زدن به «انحراف» از دستورکار دولت، کارآیی سیاستگذاری را کاهش دهد.

✍️ مقابله با این انحراف‌ها به‌طور معمول توسط فرآیندهای پرهزینه و زمان‌بر چانه‌زنی بر سر اینکه ۱) کدام بازیگران سیاسی در فرآیند سیاسی مشارکت کنند؟ ۲) اهداف و انگیزه‌های متضاد آنها چیست؟ ۳) امتیازات سیاسی چگونه با مسوولیت مبادله می‌شود، صورت می‌گیرد.

✍️ در واقع، این هزینه‌های چانه‌زنی نوعی سرمایه‌گذاری برای بهبود عملکرد یک ائتلاف سیاسی در آینده هستند.

✍️ تعریف رئیس‌جمهور از وفاق تا اینجا با یک اعوجاج مفهومی همراه بوده است: یک دولت ائتلافی بر مبنای وفاق میان گروه‌های سیاسی شکل می‌گیرد؛ وفاق به‌خودی خود نمی‌تواند مبنای تشکیل دولت باشد.

✍️ چنانچه یک کابینه ائتلافی بدون توافق روشن پیشینی شکل بگیرد، خروجی چیزی جز یک «فوتبال دورهمی» نخواهد بود.

✍️ چنانچه استعاره فوتبال را به فراتر از کابینه دولت تعمیم داده و سه قوه مجریه، مقننه و قضائیه را به‌ترتیب به‌عنوان سه خط هجومی، میانی و دفاعی اسکواد نظام حکمرانی در نظر بگیریم، معنای فوتبال دورهمی در غیاب حکمیت قانون و وفاق تشدید نیز می‌شود.

✍️ بازیکنان می‌توانند برای ارائه یک «بازی زیبا» اما بی‌نتیجه وسوسه شوند و بدتر از این، گروه‌های ذی‌نفع و رانت‌جویان می‌توانند با تسخیر دولت، باطن زشت را با صورت زیبا بزک کنند: درباره اول، پیروزی هدفی است که از مسیری اشتباه دنبال می‌شود، حال آنکه درباره دوم، پیروزی حتی هدف نیز نیست./دنیای اقتصاد



♦️
کانال تخصصی اقتصاد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 بخشی از مناظره دکتر درخشان و دکتر غنی نژاد در مورد اقتصاد اسلامی


♦️
کانال تخصصی اقتصاد
🔴 دستور دولت وفاق ملی

🔴 دکتر مهدی عسلی


✍️ با فرض دادن رای اعتماد مجلس به همه یا اکثریت قاطع وزرای پیشنهادی، اولین نکته‌ای که در مورد دولت چهاردهم به چشم می‌خورد، ابهام در مواضع و سیاست‌های آن در مسائل مهم اقتصادی، اجتماعی و روابط بین‌الملل است.

✍️این موضوع علاوه بر ترکیب هیات وزرای پیشنهادی به مجلس که بیشتر شبیه ساختار یک دولت ائتلافی است، از آنجا ناشی شده که رئیس‌جمهور منتخب قبلا رهبر یا عضو حزب سیاسی شناخته‌شده‌ای نبوده و مواضع و خط‌مشی‌های مورد نظر ایشان در مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، اگر هم وجود داشته، برای جامعه و دنیای بیرون تا حدود زیادی ناشناخته مانده است.

✍️ شاید بتوان انگیزه اصلی دکتر پزشکیان در نام‌گذاری دولت چهاردهم به‌عنوان دولت «وفاق ملی» را آن دانست که ایشان مایل است این دولت که نمایندگان گرایش‌های سیاسی مختلف را در خود جای داده، با ایجاد همدلی، اتفاق و هماهنگی بین جناح‌های سیاسی شرایط مناسبی برای حل مسائل و معضلات کشور ایجاد کند..

✍️ در واقع ساختار ترکیبی دولت چهاردهم که شخصیت‌های جناح‌های مختلف سیاسی را در کنار هم قرار داده است، می‌تواند به نقطه قوت آن تبدیل شود؛ زیرا جناح‌های مختلف سیاسی، دولت را کم و بیش از آن خود دانسته و علیه آن کارشکنی نخواهند کرد.

✍️ اما موفقیت واقعی دولت وفاق ملی هنگامی به دست می‌آید که تمام اعضای دولت به گفتمان «وفاق ملی» رئیس‌جمهور باور داشته باشند و کارآیی لازم را برای حل بحران‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و محیط‌زیستی کشور از خود نشان دهند.

✍️ اگر اقدامات وزرا فاقد سازگاری و هماهنگی کامل با اصول و خط‌مشی‌های مورد نظر رئیس دولت وفاق ملی باشد، می‌تواند به ناکارآیی دولت و نهایتا شکست آن بینجامد.

✍️ مهم‌ترین کاری که در شرایط کنونی، رئیس‌جمهور منتخب و مشاوران ایشان می‌توانند انجام دهند، تعریف روشن و بدون ابهام مفهوم «دولت وفاق ملی»، اصول و خط‌مشی‌های مورد نظر دکتر پزشکیان برای حل معضلات کشور و انتظارات او از اعضای کابینه است تا از همان ابتدا ابهامی بر سر راه نحوه همکاری همدلانه برای حل مسائل و معضلات کشور وجود نداشته باشد.

✍️ پیشنهاد می‌شود دکتر پزشکیان بدون فوت وقت، دستور تنظیم یک برنامه دو یا سه‌ساله با شرایط ویژه را در چارچوب برنامه هفتم توسعه صادر کند.


♦️
کانال تخصصی اقتصاد
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 دکتر حسین راغفر:

🔸اصلاحات اساسی و ساختاری از الزامات بقای جامعه است!


♦️
کانال تخصصی اقتصاد
🔲⭕️کشورداری پوپولیستی چگونه ایجاد بحران و با آن ها زندگی می کند؟

دکتر علي سرزعيم


صورت مساله ایران امروز این است: بحران‌ها در طول زمان بزرگ و بزرگ‌تر می‌شوند تا جایی که دیگر قابل تعویق یا پنهان کردن نیستند. در این حالت موضوع از مساله به معضل و از معضل به بحران تبدیل می‌شود. البته حل بحران‌ها زمان می‌خواهد، اما مردم خواهان حل سریع مشکل هستند و نظام تصمیم‌گیری تحت فشار اجتماعی قرار می‌گیرد که کاری بکند. در این وضعیت راه‌حل‌های سریع، جذاب‌تر از راه‌حل‌های درست جلوه می‌کند، زیرا سریع‌تر می‌تواند جامعه را آرام کند و فشار اجتماعی را از دوش سیاستمدار بردارد. مساله این است راه حل درست یا راه حل سریع؟

☑️⭕️تحلیل و تجویز راهبردی
بیایید به عنوان به مساله برق نگاه کنیم تا  تا فرق راه‌حل‌های سریع و درست را تشخیص دهیم. سال‌هاست قیمت برق پایین نگه داشته می‌شود، زیرا تصور می‌شود با این کار رفاه شهروندان بالا می‌رود و اثر آن بر تورم حذف می‌شود! طبعا جامعه از این وضع استقبال می‌کند و سیاستمدار خوشحال است که مردم را راضی کرده. [یک بازی به ظاهر برد – برد یعنی هر دو طرف راضی] مردم عادت‌های رفتاری خود را با قیمت برق پایین تطبیق می‌دهند یعنی عادت می‌کنند که برق را بی‌مبالات مصرف کنند و برخلاف نسل‌های قبل که به روشن ماندن چراغ حساسیت داشتند به این امر بی‌توجه می‌شوند. حیاط خانه‌ها و مجتمع‌های مسکونی چراغانی می‌شود و روی دیوارهای خانه چراغ‌هایی نصب می‌شود و نورافشانی بر نمای خانه رواج می‌یابد، زیرا بر زیبایی خانه می‌افزاید. سازندگان به نورگیر بودن و بزرگ بودن پنجره‌ها بی‌تفاوت می‌شوند. دیوار خانه‌ها و پنجره‌ها عایق نیستند و به همین دلیل گرما و سرما به سادگی به خانه نفوذ می‌کند، ولی کسی مشکلی ندارد، زیرا می‌توان با روشن کردن سیستم سرمایش یا گرمایش آن را دفع کرد. خلاصه کلام آنکه یک سیاست نادرست رفتارهای نادرستی را موجب می‌شود.

وقتی گفته می‌شود که مصرف برق هم توسط خانوار و هم توسط بنگاه‌های اقتصادی بهینه نیست بلافاصله گفته می‌شود که باید با کار فرهنگی آن را اصلاح کرد و سیاست پیشنهادی «التماس‌درمانی» است. نصب بنر و تبلیغ و پخش نماهنگ و ... در دستور کار قرار می‌گیرد، اما آنچه در عمل رخ می‌دهد افزایش مصرف و بی‌فایده بودن این روش است. وقتی گفته می‌شود باید با اهرم قیمت، مردم را سوق داد که رفتارشان را بهینه کنند، پاسخ می‌دهند که شما به دنبال استبداد هستید که می‌خواهید مردم را به تغییر رفتار مجبور کنید. نهایتا کار آن‌قدر وخیم می‌شود که شرکت برق ناچار به قطع برق می‌شود. [آن بازی برد-برد به یک بازی باخت-باخت تبدیل می شود هم مردم و هم سیاست مداران شاکی] حال پرسش این است که جریمه کردن پرمصرف‌ها استبداد است یا قطع برق شهروندان؟

اگر با منطقی سازی قیمت برق، پرمصرف‌ها را به اصلاح رفتار سوق دهیم، مشکل کمبود برق منتفی خواهد شد، ولی عجیب آن است که از این راه‌حل درست استفاده نمی‌کنیم و کماکان به دنبال راه‌حل معجزه‌آسا هستیم. در حکمرانی هیچ معجزه‌ای در کار نیست! نتیجه این وضع آن است که فشار کمبود برق بر سر صنعت و تولید خراب می‌شود که صدای کمی دارد و مظلوم‌تر از دیگر بخش‌های کشور است. [قطعی برق تولید و صنعت یعنی افت درآمد و رفاه جامعه!] وقتی قیمت برق بالا باشد بنگاه‌های اقتصادی هم سراغ بهینه سازی مصرف انرژی می روند. و همچنین بخش خصوصی انگیزه پیدا می کند که وارد بازار تولید برق شود.

در چنین وضعیتی کسانی ظاهر می‌شوند که می گویند دولت‌های قبل در ساخت نیروگاه‌های جدید کوتاهی کرده‌اند و وزیر نیرو باید کسی باشد که با صنعت نیروگاه‌سازی آشنا باشد تا بتواند در کوتاه‌ترین زمان، نیروگاه‌های جدیدی را درست کند. اما راه‌حل درست این است که باید با مردم صحبت کرد و فلسفه منطقی سازی قیمت و قیمت گذاری پلکانی برای پرمصرف‌ها را تشریح کرد. پس برای وزارت نیرو فردی مناسب است که بتواند با مردم چنین گفت‌وگویی داشته باشد، وزیر گفتمان‌ساز نه وزیر نیروگاه‌ساز! وقتی می‌توان با اصلاح رفتار، کمبود برق را تا حد زیادی منتفی کرد، چرا باید منابع بسیار محدود کشور را صرف ساخت نیروگاه‌های جدید‌ کرد؟

در اینجاست که تفاوت پوپولیسم و عقلانیت در حکمرانی ظاهر می‌شود. در روش پوپولیست‌ها باید بخش عرضه برق تقلا کند که خود را به سطح مصرف برساند، اما در حکمرانی مبتنی بر عقلانیت، این بخش مصرف است که باید خود را با میزان عرضه تطبیق دهد. روشن است که اگر اقتصاد و صنعت رشد کند نیاز به نیروگاه بیشتر می‌شود و باید نیروگاه ساخت، ولی وقتی اقتصاد رشد زیادی ندارد تاکید صرف بر ساخت نیروگاه‌های جدید در کشور شیوه بی‌فرجامی است و بحران را تنها چند سال به عقب می‌اندازد و چند سال بعد دوباره با بحرانی بزرگ تر و عمیق تر روبه‌رو خواهیم شد.


♦️
کانال تخصصی اقتصاد
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔴 تحلیل فرید زکریا: کاخ سفید بداند؛ در بحث ایران، امید، استراتژی نیست

🔴 مشوق هایی به تهران ارائه دهید تا تنش ها کاهش یابد

🔴 ایران به این نتیجه رسیده که در رویکرد تهاجمی در قبال واشنگتن، مزایای بیشتری دارد


♦️
کانال تخصصی اقتصاد
🔴 خروج سرمایه مالی از بورس بدلیل پایین بودن بازدهی آن نسبت به بازارهای موازی است. بعنوان نمونه بازدهی دلار و شاخص کل بورس را در نمودار ملاحظه کنید.


♦️
کانال تخصصی اقتصاد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
❄️ آمریکا از لحاظ انرژی هیچ وابستگی به خاورمیانه ندارد/ چین تا ۱۰ سال آینده به منابع نفت و گاز وابستگی دارد

👤دکتر امیر کرمانی، استاد اقتصاد دانشگاه برکلی آمریکا: از سال ۲۰۱۲ به بعد آمریکا وارد کننده انرژی نیست بلکه صادر کننده است.

👤بعد از جنگ اوکراین آمریکا به سرعت توانست اروپا را وابسته خودش کند.

👤ظرفیت همکاری گازی با اروپا بعد از جنگ اوکراین ایجاد شد.


♦️
کانال تخصصی اقتصاد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥اقتصاد ایران نیاز به کنترل رشد نقدینگی دارد و باید از بانک مرکزی حمایت کنیم

📌دکتر ولی‌الله سیف، رئیس کل اسبق بانک مرکزی


♦️
کانال تخصصی اقتصاد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 دکتر تیمور رحمانی استاد دانشگاه تهران: رشد ۸ درصدی اقتصادی در برنامه هفتم توسعه محقق خواهد شد؟


مطلب مرتبط👈
منحنی فیلیپس در ایران و نقش سیاستگذار


♦️
کانال تخصصی اقتصاد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 چه زمانی ایران توسعه می‌یابد؟ دکتر محمود سریع‌القلم پاسخ می‌دهد.


♦️
کانال تخصصی اقتصاد
Forwarded from کانال تخصصی اقتصاد (M.R. Monjazeb)
❄️با سلام. لینک کانال‌ها و گروه‌های مفید به شرح زیر است:


♦️کانال تخصصی اقتصاد
www.tgoop.com/eghtesadd

♦️کانال گفتار اقتصادی
www.tgoop.com/Economicspeech

♦️کانال مدل های اقتصادسنجی
www.tgoop.com/Economtrics

♦️کانال دکتر محمدرضا منجذب
www.tgoop.com/drmonjazeb

♦️رویدادهای اقتصادی
www.tgoop.com/Ecoevents

♦️کانال با اساتید اقتصاد
www.tgoop.com/eghtesadiyoun

♦️گروه تحلیل اقتصادی
www.tgoop.com/ECONOMYandMARKETS

♦️گروه استاتا، ایویوز و اقتصاسنجی
www.tgoop.com/stataeviews








♦️
کانال تخصصی اقتصاد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 خطر ناترازی های اقتصاد ایران/دکتر مسعود نیلی



♦️
کانال تخصصی اقتصاد
🔴 تاثیر وقایع بر نرخ دلار پس از طوفان‌الاقصی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳



♦️
کانال تخصصی اقتصاد
2024/10/06 22:51:11
Back to Top
HTML Embed Code: