Telegram Web
عمادالدین باقی
24_06_1403_1783_Sazandegi_مقاله_درباره_زندانیان_سیاسی.pdf
☀️اقناع افکار عمومی
(درباره لزوم روشنگری در پرونده های سیاسی)

#عمادالدین_باقی
📜 سرمقاله روزنامه سازندگی، شنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۳
( اینجا متن کاملتر منتشر می‌شود)

✍️ اقناع افکار عمومی شرط ضروری حکمرانی خوب و دوام یک حکمرانی و بازسازی مستمر مشروعیت است زیرا هیچ مشروعیتی ابدی و چک سفید نیست، مشروعیت، امری است که لحظه به لحظه باید بازسازی شود. نکته مهم این است که مشروعیت به آسانی از دست می‌رود ولی به آسانی به دست نخواهد آمد و به میزان افول مشروعیت؛ استعداد بحران خیزی بالا می‌رود.
کارآمدی سیستم، بحث فساد و پیامدهایی که در یک جامعه دارد، و مقوله فقر و درماندگی، هر کدام نقش کلیدی در مشروعیت سازی و مشروعیت زدایی دارند و باید افکار عمومی نسبت به آنچه پیش می‌آید توجیه باشد اما یکی از حوزه‌های بسیار مهم. حوزه قضایی است. این موضوع انقدر مهم است که نه تنها از نظر اسناد بین‌المللی حقوق بشر و یا در عرف جهانی، محاکمات و آراء قضایی مانند خانه شیشه‌ای و در معرض افکار عمومیست و وجدان عمومی از طریق هیئت منصفه در صدور احکام، تعیین کننده است حتی در کشور ما نیز که آن درجه شفافیت پذیرفته نشده، بند پ ماده۵ سند امنیت قضایی و جهت گیری سند تحول قضایی درباره لزوم انتشار آرای قضایی و نقد آنها است اما در عمل از آن امتناع شده و نه رایج است و نه کسی پاسخگوست.
برای مثال تصور ۹ سال حبس(تا امروز) برای دکتر #مصطفی_تاجزاده و نزدیک به۸ سال برای دکتر #سعید_مدنی بعلاوه دوسال تبعید، و تصور اینکه #ضیاءالدین_نبوی تاکنون بیش از ۹ سال از عمرش را در زندان سپری کرده است، به ویژه با نگاهی به اتهامات انها و ایرادات اصولی که از نظر جامعه حقوقی وجود دارد و در لوایح وکلا منعکس شده است، نتیجه ای جز جریحه دار شدن اقشاری از جامعه را در پی ندارد. بی تفاوتی مقامات عالی قضایی نسبت به این دست از موضوعات و زندانیان هم پیام ناخوشایندی را به جامعه مخابره می کند و گویی مسئول اصلی این بخش از زندانیان نیستند اما هر بذری که کاشته شود محصولی متناسب با خود را به بار می آورد.
درباره دکتر #محسن_برهانی طبق آنچه در رسانه‌ها منتشر شده و مسئولان قضایی هم تکذیب نکرده‌اند، مواردی که بعنوان اتهاماتش مطرح شده، مصداق آزادی بیان بوده و گرچه ممکن است بعضی سخنان متهم، گزنده باشد اما واجد وصف کیفری نبوده وحتی در یک دیدگاه رادیکال و جرم انگار هم مستحق صدور چنین حکمی نبوده است.
درباره رای #توماج_صالحی، نقدها، ابهامات و سوالات حقوقی جدی وجود دارد که در فضای عمومی هم مطرح و حتی در رای قضات دیوان عالی کشور هم به آن توجه شده است اما هیچکس پاسخگو نیست.
ممکن است بگویید توده مردم دانش حقوقی ندارند که سوالاتشان اعتبار داشته باشد. گرچه این حرف مخدوش است اما جامعه حقوقی هم قانع نشده و هیچ مقام رسمی هم حاضر به مناظره و روشنگری نیست.
در پرونده وکلای زندانی مانند #محمد_نجفی و #امیرسالار_داوودی نیز ایرادات معتنابهی وجود دارد ولی چندسال است در زندان بسر می برند و فریادرسی نیست. درباره آقای نجفی حتی کار ساده تجمیع پرونده های او که می تواند موجب گشایشی باشد دوسال است طول کشیده و هنوز به جایی نرسیده است. 
درباره بسیاری از زندانیان مثل آقای #داوود_رضوی از سندیکای کارکنان اتوبوسرانی که بیش از ۷۰۰ روز از بازداشت او می گذرد و محکومان زیاد دیگری، اساساً اطلاع رسانی وجود نداشته و کمتر کسی از وضعیت و حتی نام آنها اطلاع دارد.
به نظر می رسد تصور عده ای اینست که همیشه باید تعدادی در زندان باشند. منطق نگه داشتن زندانی سیاسی این است که همیشه این پیام را مخابره کند که اگر از آستانه تحمل وخطوط قرمز ما ( نه قانون) عبور کنید کارتان با کرام الکاتبین است.
این سخن متکی به یک استدلال خیلی ساده و روشن است و آن اینکه درتعداد زیادی از پرونده ها قطعا ازنظر حقوقی نمی توان مجازات زندان را توجیه کرد و فقط با معیارهای سیاسی قابل توجیه است. نقدحقوقی برخی از احکام سیاسی را در روزنامه های داخلی منتشر کرده ام و اماده مناظره صرفا حقوقی در هر رسانه ای با هر مقام قضایی که مدافع این احکام باشد هستم.
حال این پرسش پیش می آید که به چه قیمتی؟
من معتقدم برخلاف تصور، استفاده از ابزار زندان بطور موردی و در کوتاه مدت کارکرد داشته است اما این نتیجه به بهای سنگینی به دست آمده است.‌ فرسایش اعتبار و مشروعیت نظام قضایی و سیاسی (که در انتخابات اخیر آثار آن دیده شد)، ثبت بدنامی برخی چهره ها در تاریخ، چالشی که به صفر شدن برایند نیروها انجامیده است و...
بدون شک هر خردمند وحقوق گرایی نمی تواند مخالف مجازات مجرم باشد اما در حوزه سیاست با رعایت دو اصل ۱- تسامح و تحمل مخالف و۲- دادرسی منصفانه با حضور وکیل در تمام مراحل از تحقیقات تا محاکمه و با حضور هیأت منصفه غیرفرمایشی، اگر فردی به زندان محکوم شود، ‌وجدآن عمومی حتی اگر ناخشنود باشد نیز با آن مقابله نخواهد کرد.
ادامه👇
عمادالدین باقی
24_06_1403_1783_Sazandegi_مقاله_درباره_زندانیان_سیاسی.pdf
.‌
تکمله:

بجز آقای ‎#احمدرضا_حائری که با نقض حکمش درشعبه ۳۹دیوان عالی، امید است بزودی از زندان آزاد شود، و خانم #هستی_امیری که به دلیل حضور در تجمع اسفند ۱۴۰۱ دانشجویان درباره حملات شیمیایی و مسمومیت سریالی دانش‌آموزان، به حبس محکوم شده،
از جزییات پرونده زندانیانی مانند اقای #علی_معینی از فعالان مدنی اصفهان، خانم ها #فائزه_هاشمی و محمدی، آقایان #یاشار_سلطانی، #حسین_شنبه_زاده، ‎#سیامک_ابراهیمی، خانم #صبا_آذرپیک، و بسیاری دیگر که در زندان بسر می برند اطلاعی ندارم تا بلحاظ حقوقی، پرونده شان را مورد بررسی قرار دهم ولی به قرینه پرونده های مشابه می توان حدس زد که ایرادات حقوقی وجود دارد و امیدوارم هرچه زودتر راهی برای رهایی شان پیدا شود.

📡 کانال گفتارهای باقی
https://www.tgoop.com/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com
عمادالدین باقی
Video
️صلح مسلح و صلح آرمانی

#عمادالدین_باقی
📜سرمقاله روزنامه سازندگی ۲۷ شهریور۱۴۰۳

✍️مدافعان حقوق بشر برای برقراری صلح در جهان می کوشند اما دو نوع صلح آرمانی و صلح واقع گرایانه وجود دارد. اولی صلحی است که در آن جنگ طلبان، منزوی و سلاح‌های کشتار جمعی نابود شوند و همه جوامع و کشورها، ذینفع در روابط صلح امیز مشترک باشند. آرزوی من به عنوان یک مدافع حقوق بشر نیز برچیده شدن سلاح ها و جنگ ها است.
دیگری، اما صلحی است که محصول موازنه قواست که صلحی مسلح است و تا زمانی که موازنه قوا با روابط و منافع مشترک وجود دارد پایدار خواهد بود. صلح اول، عالی و آرمانی و دور از دسترس است اما واقعیت جهان ما، صلح ناشی از موازنه قوا را بر می‌تابد که صلح مسلح است.
حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل، نهادی که برای حفاظت از صلح در جهان به وجود آمد، به منظور حفظ همین موازنه قوا بود. در مقیاس محدودتر، امروز آشوب بی پایان در خاورمیانه ناشی از فقدان موازنه  قواست که از شکست مطلق اعراب(مصر، سوریه و اردن و عراق) از اسراییل در جنگ شش روزه ۱۹۶۷(۱۵ تا ۲۰ خرداد ۱۳۴۶) به وجود امد و در نتیجه اسراییل به سوی گسترش شهرک‌نشینی و پایتختی بیت المقدس رفت که هر دو طبق توافقات بین المللی، ممنوع بود و توسط تمام نهادهای حقوق بشری و خود سازمان ملل به کرات محکوم شد اما اسراییل به نقض پیمان ها و به تحریکات خود ادامه داد. همچنین اسراییل شعار از نیل تا فرات و شوش و همدان را سر داد. آنها پیمان کمپ دیوید، موسوم به پیمان صلح اعراب و اسرائیل را هم تحمیلی دانسته و بارها نقض کرده‌اند.
اکنون، آوارگی صدها هزار نفر از ساکنان اراضی اشغالی شمال اسراییل، بخاطر واکنش های حزب الله نسبت به ترورها در داخل لبنان و حملات هوایی اسراییل و همچنین زمینگیر شدن اسراییل در غزه با وجود کشتار بیش از۴۰ هزار غیرنظامی( که کارشناسان با مرگ های غیرمستقیم تا ۱۸۰ هزار نفر برآورد کرده اند) و۷۹ هزارتن بمب که از مجموع بمب‌های استفاده شده علیه درسدن، هامبورگ و لندن در طول جنگ جهانی دوم بیشتر و می گویند پنج برابر بمب هسته‌ای است که در طول جنگ جهانی دوم روی هیروشیما پرتاب شد و این کشتارها با حمایت قدرت‌های بزرگ بوده، کل معادلات را بهم ریخته است. 
افزون بر زمینگیر شدن در غزه و ورود تدریجی کرانه باختری به درگیری که آنهم با تحریکات اسراییل شروع شد، شلیک موشک بالستیک مافوق صوت یمنی‌ها به یافا (تل اویو) به تلافی حمله اسراییل به بندرالحدیده، بود که دیروز (یکشنبه ۲۵ شهریور) اتفاق افتاد و با شکست سپر دفاعی و رهگیری آمریکا و انگلیس و اسراییل، موجب شگفتی غرب شد، موشک هایی که طبق آنچه اعلام شده در خود یمن ساخته شده اند. در پی شلیک این موشک، نتانیاهو برای پاسخگویی به افکار عمومی پشت تلویزیون ظاهر شد( ویدیوی پیوست) و ضمن اینکه گفت پاسخ یمنی ها را خواهد داد: ۱- با محور شرارت خواندن ایران توسط بدنام ترین موجود جهان، ناخواسته به نفع ایران در دنیا و جهان اسلام تبلیغ کرد.
۲- با گفتن اینکه؛ "اسرا را آزاد خواهیم کرد و ساکنان شمال را به آنجا باز خواهیم گرداند و این مستلزم تغییر موازنه قوا در شمال است". نشان داد حزب الله در شمال دست برتر دارد.
به کار بردن تعبیر موازنه قوا از سوی نتانیاهو عبارت‌ کلیدی اوست و همین واقعیت می تواند راهگشای صلح باشد. اسراییل به تنهایی حتی یکروز در برابر نیروهای مخالف خود در منطقه دوام نمی آورد.  
امیدوارم موازنه قوا بین اسرائیل که از پشتیبانی تسلیحاتی و مالی قدرت‌های بزرگ جهان برخوردار است، و نیروهای مخالف آن در منطقه، زمینه ساز صلح شود زیرا آنها تا زمانی که دست برتر داشته باشند امیدی به صلح نیست.

📡 کانال گفتارهای باقی
https://www.tgoop.com/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com
✍️ طبق گزارش‌ها و تصاویر منتشر شده، اکثریت قربانیان دو موج انفجاری وسایل الکترونیکی در لبنان، شهروندان غیرنظامی بودند و نخست وزیر اسرائیل سوت شادمانی و پیروزی می‌زند.
اگر چنین عملیاتی در آمریکا و اروپا رخ داده بود همانند بعد از ۱۱ سپتامبر عمل می‌کردند اما دولت‌هایی  که در برابر این تروریسم عریان دولتی در این سطح گسترده سکوت کردند، دیگر حق ندارند هیچکس را متهم به تروریسم کنند چون خودشان بزرگترین تروریست و حامی تروریست در دنیا هستند
🌓 According to published reports and photos, most of the victims of the two waves of electronics explosions in Lebanon were civilians, and the Israeli prime minister whistled happily and triumphantly. If such operations were carried out in America and Europe, they would act like after September 11, but the governments that remained silent in the face of this naked state terrorism on such a large scale, no longer have the right to accuse anyone of terrorism because they themselves are the biggest terrorists and Supporters of terrorism in the world.


https://www.tgoop.com/emadbaghi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در میان ایرانیان، معدودی از سر خشم نسبت به حکومت از جاده انصاف خارج شده اند. افراد زیادی را می شناسم که حکومت را قبول ندارند اما شرافت خود را به آن گره نمی زنند و با جنایات رژیم صهیونیستی همنوایی نمی کنند.به گمانم اکثریت ایرانیان شریف اینگونه اند اما عشاق اسراییل دموکراتیک!! نظرشان درباره این اقدام ارتش جانی اسرائیل در کرانه باختری(نه غره) چیست؟
طبق اسناد بین الملی حقوق بشر دوستانه اگر در میدان جنگ، نیروی مسلح، تسلیم و یا دستگیر شد حق هیچگونه تعرضی به او ندارند چه رسد که چنین فرد بی جانی باشد.انسان نباید نسبت به دشمن خود هم چنین سبعیتی داشته باشد.
معمولا برای ماله کشی سبعیت اسراییل فورا عده ای می گویند چرا درباره خشونت ها در ایران نمی گویید؟صفحات من صدها مطلب در اعتراض به خشونت ها علیه شهروندان و هموطنانم در این سالها دارد.‌ ما مثل آنها که وجدان و انسانیت در وجودشان رنگ باخته نیستیم که وقتی به ایران می رسند ضدخشونت می شوند ولی دروغگویی شان را در دفاع از جنایت صهیونیست ها نشان می دهند.
انسانیت، مرز نمی شناسد و در هرجای عالم، کرامت و امنیت و حیات انسان زیر پا گذاشته شد باید فریاد کشید.
https://www.tgoop.com/emadbaghi
Forwarded from دیدارنیوز
.
⭕️ حجاب اجباری خلاف شرع است/ دست از لجبازی سیاسی بردارید..

✍️عمادالدین باقی

🔹 «اجبار»ناموجه برخلاف حق آزادی و امنیت شخصی و موجب خشم و طغیان است و تغییر روش اجبار نتیجه را تغییر نمی دهد.

🔹 قبلا اجبار به وسیله گشت ارشاد، کنترل از طریق دوربین های شهری و پیامک جریمه و لباس شخصی ها بود حالا از طریق پلمپ مراکز فروش و ارائه خدمات به بی حجاب!

🔹 روش گروگانگیری معیشت مردم، اقدامی برای حل یک مشکل خودساخته و بی بنیاد است که مشکل لجبازی گروه اقلیتی سیاستمدار است نه مشکل مردم.

🔹 این روش، خلاف قانون و غیر انسانی است.
کدام مغز نابغه ای! این «چهنمود» را به عنوان «رهنمود» ارائه کرده است؟

🔹 اگر گشت ارشاد موجب خشم ملی و جنبش مهسا و در نتیجه این عقب نشینی شد، روش بدعت آمیز گروگانگیری، نتیجه ای بنیادبرافکن خواهد داشت.

🔹 از لجاجت دست بردارید. این لجبازی کاملا سیاسی است، حجاب اجباری خلاف حقوق انسانی است و نه تنها مبنای دینی ندارد که خلاف شرع هم هست و بسیاری از دینداران سنتی نیز با حجاب اجباری مخالفت کرده اند.

#دیدار_نیوز
@didarnews1| @didarnewsir
Forwarded from آینده
.
⭕️ حجاب اجباری خلاف شرع است/ دست از لجبازی سیاسی بردارید..

✍️عمادالدین باقی

🔹 «اجبار»ناموجه برخلاف حق آزادی و امنیت شخصی و موجب خشم و طغیان است و تغییر روش اجبار نتیجه را تغییر نمی دهد.

🔹 قبلا اجبار به وسیله گشت ارشاد، کنترل از طریق دوربین های شهری و پیامک جریمه و لباس شخصی ها بود حالا از طریق پلمپ مراکز فروش و ارائه خدمات به بی حجاب!

🔹 روش گروگانگیری معیشت مردم، اقدامی برای حل یک مشکل خودساخته و بی بنیاد است که مشکل لجبازی گروه اقلیتی سیاستمدار است نه مشکل مردم.

🔹 این روش، خلاف قانون و غیر انسانی است.
کدام مغز نابغه ای! این «چهنمود» را به عنوان «رهنمود» ارائه کرده است؟

🔹 اگر گشت ارشاد موجب خشم ملی و جنبش مهسا و در نتیجه این عقب نشینی شد، روش بدعت آمیز گروگانگیری، نتیجه ای بنیادبرافکن خواهد داشت.

🔹 از لجاجت دست بردارید. این لجبازی کاملا سیاسی است، حجاب اجباری خلاف حقوق انسانی است و نه تنها مبنای دینی ندارد که خلاف شرع هم هست و بسیاری از دینداران سنتی نیز با حجاب اجباری مخالفت کرده اند.



@A_pajhohi
عمادالدین باقی
. ⭕️ حجاب اجباری خلاف شرع است/ دست از لجبازی سیاسی بردارید.. ✍️عمادالدین باقی 🔹 «اجبار»ناموجه برخلاف حق آزادی و امنیت شخصی و موجب خشم و طغیان است و تغییر روش اجبار نتیجه را تغییر نمی دهد. 🔹 قبلا اجبار به وسیله گشت ارشاد، کنترل از طریق دوربین های شهری و…
توضیح: این مطلب، قسمتی از یک مصاحبه تصویری بلند با دیدار نیوز است که در آذر ماه ۱۴۰۲ انجام و در دو بخش منتشر شد. لینک ویدیویی هر دو بخش در پست‌های قبلی همین کانال در همان زمان منتشر گردید.
این قسمت، اخیراً به مناسبت اظهارات برخی از مسئولین در تهدید کسانی که بدون روسری ظاهر می‌شوند توسط بعضی از سایت‌ها باز نشر شده است.
✍️ اینهایی که گرای جلسه سری فرماندهان لبنان را به اسرائیل می دهند و آنها بلافاصله با آدرس دقیق نشانه می گیرند و فرماندهان را یکجا بمباران می کنند، در دست و بال شما فراوانند و در زمان خودش نقش شان را بازی می کنند که دیگر برای شما خیلی دیر شده.
حالا می فهمید چرا امام علی(ع) توصیه می کند متملقان را دور کن و آنها که تلخ سخن می گویند سخن شان را بشنو؟ 
نتیجه حبس تاج زاده ها و مدنی ها و نبوی ها و رشد دادن مجیزگویان چیست؟

📡 کانال گفتارهای باقی
https://www.tgoop.com/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com
✍️ مقاله کارشناسانه《حقوق بشر و شهروندي حلقه مفقوده دولت چهاردهم
به قلم خانم مریم باقی( دکترای حقوق در مرحله دفاع)
در روزنامه اعتماد شماره ۵۸۵۷ دوشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ صفحات ۱و۲و۳ چون دارای نکات درخور توجه و مفیدی است با کاربران و هموندان گرامی این کانال به اشتراک می گذارم.
مقاله درباره پيشنهاد تشكيل نهاد ملي حقوق بشر و شهروندي است نه به صورتی که دولتي آن را تشكيل دهد و دولت ديگر وقعي ننهد، بلکه نهادي كه می تواند با فرمان دولتي تشكيل شود اما سپس از دولت مستقل شده و به‌طور دائم به حيات خود ادامه دهد.

📡 کانال گفتارهای باقی
https://www.tgoop.com/emadbaghi

لینک متن کامل مقاله بدون نیاز به فیلترشکن👇
https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/222365/%D8%AD%D9%82%D9%88%D9%82-%D8%A8%D8%B4%D8%B1-%D9%88-%D8%B4%D9%87%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D8%AD%D9%84%D9%82%D9%87-%D9%85%D9%81%D9%82%D9%88%D8%AF%D9%87-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA-%DA%86%D9%87%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D9%87%D9%85-%D8%A7%D8%B3%D8%AA
🌓 وکیل دادگستری، کنشگری رسانه‌ای و مسئولیت اجتماعی

#عمادالدین_باقی

📜 روزنامه اعتماد، چهارشنبه ۴ مهر ۱۴۰۳ص۱و۷

متن سخنرانی در نشست «وکیل دادگستری، کنشگری رسانه‌ای و مسئولیت اجتماعی» بمناسبت اولین سالگرد درگذشت دکتر #نعمت_احمدی. این نشست در بنیاد حقوقی کشاورز و ابتکار این بنیاد برگزار شد. آقایان کامبیز نوروزی، صالح نقره کار، حسین عسگری راد، ابراهیم ایوبی و فرزند دکتر احمدی نیز سخنانی ایراد کردند.

به کما رفتن وکالت، پس از انقلاب
در محضر ارباب حقوق هرچه بگویم همچو ران ملخی نزد سلیمان بردن است.
داستان وکالت در ایران داستانی است پر آب چشم. فراز و فرودها و رخدادهای شگفت انگیزی دارد.  در برش زمانی مربوط به دوران ما می‌توان گفت که از فردای پیروزی انقلاب، نهاد وکالت به کما رفت. با وجود اینکه بیشترین حجم پرونده‌ها در دهه ۶۰ بود اما در جوانقلابی و پیامدهای ناشی از ترورها و انفجارها، هزاران محاکمه سیاسی بدون حضور وکیل و البته بسیاری از تشریفات دیگر دادرسی برگزار شد و گویی اساساً چیزی به اسم وکالت وجود نداشت. شرایطی ایجاد شده بود که نه متهم تصور می‌کرد که می‌تواند وکیل بگیرد و نه قاضی به مخیله اش می‌گنجید که در دادگاه غیر از او و متهم کس دیگری حضور داشته باشد. اصلا قضات، مطرح کردن وکیل را توهین به خود و اقتدارشان دانسته و برافروخته می شدند. حتی الان که خیلی اوضاع متفاوت شده نمونه هایی داریم که قاضی به متهم می گوید اگر وکیل نگیری خودم کمکت می کنم. در پرونده های پولی هم بعضا می گویند چرا برائت را ما بدهیم پولش را وکیل جارو کند؟ خودشان هم وکیل می شوند هم قاضی.
وقتی برای اولین بار بعد از انقلاب و در سال ۱۳۷۷ دادگاه علنی با حضور وکیل برای محاکمه کرباسچی برگزار شد نقش وکیل برجسته‌ای مانند مرحوم بهمن کشاورز موجب درخشش وکالت شد و الگویی از یک وکیل ایده‌آل را به نمایش گذاشت، چه از حیث ظاهری و طرز بیان و کلام و چه از لحاظ حقوقی.
اولین بار بود که وکیل داشت در صحن عمومی جامعه مطرح می شد. اگر مروری بر مطبوعات داشته باشید می‌بینید که از پیروزی انقلاب تا این زمان یعنی در طول ۲۰سال درباره وکالت، ارزش و اهمیت آن و برگزاری دادگاه با حضور وکیل خبری نیست. در واقع در یک دوره طولانی و در عصر قانون و زمانی که قانون اساسی هم یک اصل را به حق وکیل اختصاص داده بود یک نسل با موضوع وکالت بیگانه شده بود.
دومین رخدادی که موضوع وکالت را به صحن عمومی رسانه‌ها و جامعه کشاند مطبوعات اصلاح طلب بعد از دوم خرداد بودند: هم به دلیل طرح مباحث مربوط به جامعه مدنی و حقوق شهروندی و وکالت و هم به دلیل اتفاقاتی که برای خودشان افتاد.
خاطره توقیف جامعه
اولین روزنامه پر سر وصدایی که بعد از دوم خرداد راه افتاد روزنامه جامعه بود که من هم به عنوان مشاور سردبیر و هم ستون نویس روزنامه فعالیت داشتم. وقتی روزنامه جامعه توقیف شد بعضی از وکلا مثل مرحوم ریاحی خودشان به روزنامه آمدند و در مورد وکالت روزنامه و دفاع از آن صحبت کردند. البته خود آقای شمس الواعظین هم وکلایی را شخصا برای دفاع از روزنامه دعوت کرد. در جلسه‌ای که داشتیم بعضی از بحث‌ها به خصوص مواردی که جنبه حقوقی و فقهی پیدا می‌کرد مانند بحث اهانت و اهانت به مقدسات، نشان می‌داد که چون در این زمینه‌ها تاکنون درگیری مستقیمی میان جامعه حقوقی و وکلا با پرونده‌های مطبوعاتی نبوده و اصلاً روال گذشته هم اینطور نبوده که وکیل حضور داشته باشد لذا بحث‌ها هم از غنا و پختگی لازم برخوردار نیست. به مرور با گسترش برخورد با مطبوعات و درگیر شدن بیشتر جامعه حقوقی با آن، بحث‌ها هم غنی‌تر و پخته‌تر شد. در توقیف‌های بعدی، آقای نعمت احمدی هم یکی از وکلای فعال بعضی از روزنامه‌ها بودند.
آشنایی با دکتر نعمت احمدی
نعمت احمدی در دو زمینه شناخته شد و از اینجا با او اشنا شدیم. یکی در زمینه همکاری مطبوعاتی‌اش که خیلی پرکار بود و چون هم تاریخ و هم حقوق خوانده بود و به سیاست هم علاقه‌مند بود به طور پیوسته، یادداشت های سیاسی، تاریخی و حقوقی برای روزنامه‌های اصلاح طلب می‌نوشت. تولیدش انقدر زیاد بود که روزنامه‌ها جوابگو نبودند و در سال های اخیر روی سربرگ دفتر وکالت خودش به صورت pdf در شبکه‌های اجتماعی پخش می‌کرد.
یک بار در سال ۱۳۸۲ به او پیشنهاد کردم مجموعه مقالاتش را گردآوری و به شکل موضوعی، منظم کند که مطالب، پیوستگی داشته باشند و به صورت کتاب قابل انتشار باشند. یکی از محسنات این کار، بازخوانی مقالات، تصحیح و تکمیل آنها و ذکر رفرنس مقالات است. هم آرشیو خوبی برای مطالب اوست و هم برای عموم قابل استفاده است(ادامه👇)
عمادالدین باقی
🌓 وکیل دادگستری، کنشگری رسانه‌ای و مسئولیت اجتماعی #عمادالدین_باقی 📜 روزنامه اعتماد، چهارشنبه ۴ مهر ۱۴۰۳ص۱و۷ متن سخنرانی در نشست «وکیل دادگستری، کنشگری رسانه‌ای و مسئولیت اجتماعی» بمناسبت اولین سالگرد درگذشت دکتر #نعمت_احمدی. این نشست در بنیاد حقوقی کشاورز…
👈دنباله بحث: از این پیشنهاد استقبال کرد و همه مقالاتش را فرستاد که من هم به هزینه شخصی خودم به فردی که توانایی این کار را داشت سپردم آنها را در ۷ کتاب با عناوین مستقل تدوین کرد اما ایشان دیگر پیگیری نکرد. فکر می‌کنم یکی از آن عنوان‌ها، مقالاتش در مورد رسانه و مطبوعات بود.
دومین زمینه کاری او به عهده گرفتن وکالت تبرعی روزنامه نگاران و بعد هم عده‌ای از متهمان سیاسی بود.
جالب است که یکی از ویژگی‌های بارز مرحوم استاد #بهمن_کشاورز هم دقیقاً همین بود که همانند یک روزنامه نگار، مقالات پیوسته برای مطبوعات می نوشتند و هم وکالت تبرعی و حقوق بشری روزنامه نگاران و متهمان سیاسی را به عهده می‌گرفتند.همین نقش موجب می‌شد که مسئله مطبوعات و متهمان سیاسی-مطبوعاتی، برای آنها به عنوان یک مسئله حقوقی جدی مطرح باشد و درباره‌اش مطالب مختلفی را بنویسند که بسترساز شکل‌گیری درس حقوق رسانه شد.
حقوق رسانه
تا آنجا که من می‌دانم (و اگر اشتباه می‌کنم اساتید آن را تصحیح خواهند کرد) در آن زمان یعنی دوران خزان مطبوعات و توقیف‌های فله‌ای و بازداشت‌های پی در پی روزنامه‌نگاران، هنوز درسی به نام حقوق رسانه در دانشکده های حقوق نداشتیم و بعدها به دلیل همین شرایط پیچیده‌ای که برای مطبوعات پیش می‌آمد این ضرورت احساس شد و چنین درسی راه اندازی شد.
در سال ۱۳۸۶ هم دوره کارشناسی ارشد حقوق ارتباطات در شورای عالی گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری مورد تأیید قرار گرفت و هدف از آن را خدمات حقوقی به‌ویژه کمک به آموزش تخصصی قضات، وکلای دادگستری، و مشاوران حقوقی دست اندرکار در مسائل حقوق مطبوعات و سایر وسایل ارتباط جمعی، و همچنین متخصصان حقوقی فعالیت‌های ارتباطات دور و فن‌آوری‌های نوین اطلاعات اعلام کردند. البته این رشته در اروپا سابقه ای طولانی داشت ولی در ایران نشانه توجه به حوزه رسانه به عنوان رکن چهارم دموکراسی است.
به هر حال اکنون یکی از درس‌های ارزشمند که پلی میان حقوق و رسانه می‌زند. درس حقوق رسانه است.
حقوق بانی
اکنون ما در دوره شکوفایی مباحث حقوقی و انتشار کتاب‌ها و مقالات فراوان در این زمینه هستیم که تازه‌ترین آن جلد نخست دانشنامه حقوق بود که چند روز پیش در مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی رونمایی شد اما من معتقدم حقوق بانی به عنوان کنشگری مدنی و حقوقی که بیانگر مسئولیت اجتماعی است، به موازات حقوقدانی، پیش نیامده و در حقوق بانی بسیار عقب‌تر هستیم.
ممکن است افرادی حقوق بان یا مدافع حقوق شهروندان باشند اما لزوماً حقوق‌دان نباشند و از طرفی این هم درست است که جریان کلی حقوق بانی، نیازمند دانش حقوقی و حقوقدانی است اما اکنون هیچ توازنی میان این دو نیست. ناترازی‌هایی که این روزها در حوزه‌های اقتصادی بیان می‌شود شامل این حوزه هم می‌شود.
تعداد وکلا از نظر کمی در سال‌های اخیر رشد بسیار چشمگیری داشته اما با وجود زیادت فراوانی آماری آن، تعداد وکلایی که داوطلب کنشگری حقوق بشری باشند آنقدر اندک است که می‌توان به راحتی شمارش کرد.
در شهرستان‌ها معمولاً چنین افرادی یافت نمی‌شوند یا بسیار به ندرت پیدا می‌شوند. البته یک دلیل آن می‌تواند محیط بسته و محدود و شرایط امنیتی در شهرهای کوچک باشد. از یک طرف به دلیل اندک بودن آنها می‌توان با یک تماس یا تهدید غیر مستقیم آنها را منصرف کرد، از طرف دیگر از بیم آنکه انگشت نما ‌شوند و موکلین عادی به خاطر احتمال وجود حساسیت روی آنها کمتر به سراغشان بروند و کارشان کساد ‌شود پرهیز می‌کنند و در موارد زیادی، وکلا از تهران فرستاده می‌شوند اما در همین تهران و شهرهای بزرگ هم تعداد بسیار اندک است.
اگر کمی فراتر برویم و انگیزه کاوی کنیم تعداد آنهایی که با انگیزه‌های ناب انسانی و حقوق بشری فعالیت می‌کنند باز هم کمتر از تعدادیست که به چشم می‌آید.
مرحوم ریاحی که خدایش رحمت کند از وکلای صادق و بی‌ریا بود. سال ۸۱ در زندان به ملاقات آمده بود. ایشان وکیل من نبودند، وکیل آقای گنجی بودند. در فاصله‌ای که منتظر آمدن آقای نیکبخت وکیل خودم بودم از آقای ریاحی به خاطر زحماتشان تشکر کردم. ایشان خیلی پوست کنده و صادقانه گفت نیازی به تشکر نیست ما در این پرونده‌ها پولی نمی‌گیریم اما اعتبار می‌گیریم و به صورت دیگری جبران می‌شود. تنها وکیلی بود که دیدم چنین موضوعی را مطرح کرد. حتی با همین انگیزه هم اگر پرونده‌های حقوق بشری را به عهده بگیرند مفید است و اگر بخواهیم این انگیزه را هم دخالت بدهیم آن وقت تعداد وکلایی که انگیزه‌های ناب دارند و حتی کسب اعتبار هم برایشان مطرح نیست کمتر می‌شود.( ادامه در صفحه بعد👇)
عمادالدین باقی
👈دنباله بحث: از این پیشنهاد استقبال کرد و همه مقالاتش را فرستاد که من هم به هزینه شخصی خودم به فردی که توانایی این کار را داشت سپردم آنها را در ۷ کتاب با عناوین مستقل تدوین کرد اما ایشان دیگر پیگیری نکرد. فکر می‌کنم یکی از آن عنوان‌ها، مقالاتش در مورد رسانه…
👈ادامه مطلب: پرونده‌هایی که مربوط به کف خیابانی‌ها بود و افراد مشهوری نبودند و به عهده گرفتن آنها فرصت مصاحبه خبررسانی و توییت زنی و اشتهار ایجاد نمی‌کرد داوطلبان انگشت شماری داشت یا پرونده‌های امنیتی که ممکن بود روی موقعیت وکالتی افراد حساسیتی از ناحیه حکومت ایجاد کند یا باعث پرهیز موکلین عادی از مراجعه به آنها بشود و چند وکیل حرفه ای و دلیر در این پرونده ها مطرح هستند. حتما نباید وکالت باشد حتی نوشتن مقاله و نقد حقوقی پرونده ها هم مصداق حقوق بانی حقوقدانان است. دفاع حقوق بشری دقیقاً همان گرانیگاه مسئولیت اجتماعی و وکالت است.

📡 کانال گفتارهای باقی
https://www.tgoop.com/emadbaghi

لینک روزنامه اعتماد
https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/222766/%D9%88%D9%83%DB%8C%D9%84-%D8%AF%D8%A7%D8%AF%DA%AF%D8%B3%D8%AA%D8%B1%DB%8C-%D9%83%D9%86%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C-%D8%B1%D8%B3%D8%A7%D9%86%D9%87%E2%80%8C%D8%A7%DB%8C-%D9%88-%D9%85%D8%B3%D9%88%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D8%AC%D8%AA%D9%85%D8%A7%D8%B9%DB%8C
شب جمعه  به یاد بیش از ۵۰تن از مظلومان‌جان باخته در معدن طبس، با خانواده ها و بازماندگانشان همدردی می کنیم و برای شان طلب آمرزش می نماییم. آنانکه برای پاک زیستن، رنج و مشقت را به جان خریدند، یک تارموی شان به همه اختلاسگرانی می ارزد که منابع و ثروت همین هموطنان زحمتکش را غارت می کنند و به همه انانکه با نردبان مردم بالا می روند و به آنان جفا می کنند.
برای شفای عاجل وبهبودی کامل مصدومین که ۷تن از آنان میهمانان افغانستانی هستند نیز دعا می‌کنیم.
اسامی برخی جانباختگان:
مصطفی فشانجردی
سید ابراهیم حسینی کاشیدار
رضا خبری
احمد مختاری
امیرعلی خسروی
حسن ریواد
مجتبی جبله
حسن توکلی
اصغر فاطمی
محمدجواد قاسمی
ولی اله اسماعیلی
علی نادریان
جواد باعثی
عباس بهمدی
جواد صحراگرد
احمد آموزگار سراب
حمید آموزگار سراب
مجید حسین زاده هاشمی
حسین تقی شورک
محمد سنجری
محسن سرگزی
محمود کوهی
محمد مرادی
غلامرضا رمضانی
جواد طوسی
حسن مصطفوی ثانی
محمد سارانی
علی مهری
رمضان علی داوری قله زو
سیدمنصور حسینی
براتعلی غریب
حسن تیموری
قربان رفیعی قله زو
حسین نوری خلیل آباد
احمد جغتایی

📡کانال گفتارهای باقی
https://www.tgoop.com/emadbaghi
وب
 www.emadbaghi.com
⭕️ دود شدن صلح با خاورمیانه
درباره جنگ، صلح، رسانه و تروریسم دولتی

#عمادالدین_باقی
سرمقاله روزنامه سازندگی، ش ۱۷۹۴ شنبه ۷ مهر ۱۴۰۳

✍️ هیچ دشمن واقعی جز #جنگ وجود ندارد و هیچ خیری بالاتر از #صلح نیست. اعتراض به جنایت جنگی و دفاع از مظلوم نیز جزء ضروری دفاع از صلح است.
برخی برای توجیه سکوت یا لوث کردن دفاع از مردم لبنان و محکومیت جنایات اسراییل، آن را به جمهوری اسلامی ربط می دهند در حالی که این دفاع از انسانیت است و ربطی به سیاست های جمهوری اسلامی یا دیدگاه ما درباره آن ندارد.
در چندماه گذشته ۴۱۵۰۰ انسان در غزه و بیش از ۲۰۰۰ انسان در لبنان کشته شده اند. این تعداد کشته در مدتی کوتاه که اغلب غیر نظامی بودند 《انسان》بودند. خود اسراییل پیوسته ادعا می کند در حمله طرف مقابل کسی از اسراییلی ها کشته نشده یا گاهی یک نفر کشته و یکی-دو نفر مجروح می شوند ولی اگر این تعداد از کشته های مردم فلسطین و لبنان از اسراییلی ها بود حامیانش، جنگ جهانی راه می انداختند.
به قول دبیر کل سازمان ملل در سخنرانی چند روز پیش در مجمع عمومی سالانه 《نه چیزی گروگان‌گیری‌ حماس را توجیه می‌کند و نه چیزی مجازات دسته‌جمعی فلسطینی‌ها را》 و با ۷ اکتبر هم نمی شود این حد جنایت را توجیه کرد ولو اینکه حمله ۷ اکتبر توسط هیچ نهاد حقوق بشری قابل دفاع نیست اما
جنایات اسراییل در تضاد با #اصل_تناسب در اسناد #حقوق_بشر_دوستانه و هزاران برابر ۷ اکتبر است. اکنون دامنه نسل کشی غزه به سوی لبنان چرخیده است.
خبرهای زیر از تلویزیون ایران نیست. خبرهای بی بی سی است.‌ البته گروه خاص و اندکی هستند که هروقت خبری از همین بی بی سی به مذاق شان خوش آید آن را حجت می کنند و هرگاه خوش نیاید می گویند آیت الله بی بی سی... ولی در این موضوع خاص، بی‌بی‌سی در یکی از تیترهایش 《قمار اسراییل در لبنان برای از پا در اوردن دشمنی مسلح و خشمگین》را به کار می برد و حزب‌الله را که از سرزمین خود دفاع می کند «دشمنی مسلح» و «خشمگین» می‌نامد و در مورد اسراییل اصل خنثی بودن را رعایت می کند، در حالی می توانست تیتر بیطرفانه و حرفه ای بزند: قمار اسراییل در لبنان برای از پا در اوردن حزب الله. بنابراین با توجه به این رویکرد، فقط بیان برخی خبرهای بی بی سی برای فهم حقیقت کفایت می کند و نیاز به تحلیل و اکتشاف نیست.
《مشاهدات خبرنگار بی‌بی‌سی از حمله مجدد اسرائیل به بیروت : ما در مقابل يكى از مدارسى هستيم كه صدها نفر از آوارگان جنوب لبنان به آن پناه آورده‌اند. اما اينجا هم ديگر خيلى امن نيست. محل اصابت موشک‌ها فاصله چندانى با اينجا ندارند. ما تصميم داشتيم كه عصر امروز از اين مدرسه به همان منطقه برويم، براى پوشش تشييع جنازه هشت نفر از جمله پنج زن كه جمعه پيش در بمباران اسراييل در ضاحيه كشته شدند. همه اعضاى يک خانواده كه ظاهرا زير آوار مانده بودند و شناسايى جسدهايشان نياز به تست دى‌ان‌اى داشته است(BBCPersian)
《آژانس پناهندگان سازمان ملل می‌گوید یک کارمند و یک پیمانکار این سازمان در حملات اسرائیل به لبنان کشته شده‌اند. در بیانیه این آژانس آمده که دیما درویش برای ۱۲ سال کارمند این آژانس در شرق لبنان بود و ساختمانی که محل سکونت او و خانواده‌اش بود روز دوشنبه مورد اصابت موشک اسرائيل قرار گرفت.
در بیانیه همچنین آمده: «همسر و یکی از فرزندان او نجات یافتند و با جراحات جدی در بیمارستان تحت مداوا هستند. متاسفانه جسد دینا و پسر کوچکش امروز پیدا شد. آژانس پناهندگان سازمان ملل در بیانیه‌اش نوشته از قتل همکاران خود «شوکه و خشمگین» شده (BBCPersian)
این در حالی است که کشتار غیر نظامیان در قواعد کهن حقوقی تا اسناد حقوق بشر دوستانه ممنوع است هم به دلیل اصل محدودسازی جنگ هم اینکه کشتارغیر نظامیان، صلح را هرچه از دسترس دورتر و کینه و انتقام را عمیق تر می کند. اما رژیم اسراییل رسما اعلام‌ می کند که خانه های مردم را بمباران می کند و برای توجیه آن می گوید: حزب الله در خانه‌های مردم سلاح پنهان کرده است. سخنگوی ارتش اسرائیل، دانیل هاگاری گفته است:"از هر کسی که در نزدیکی یا داخل خانه‌هایی است که حزب‌الله تسلیحات در آنجا مخفی کرده است، درخواست می‌شود فورا این محل را ترک و از آنجا دور شود"
همچنین وزیر خارجه اسرائیل، یسرائیل کاتس مدعی شد:"نصرالله مردم لبنان را به گروگان گرفته و در خانه‌ها و روستاهای آن‌ها موشک و سلاح قرار داده تا غیرنظامیان اسرائیل را تهدید کند".
پروپاگاندای اسراییلی که با سانسور شدید اخبار داخلی و روش کودکانه صفر نمایی اقدامات حزب الله و بزرگنمایی عملیات خود همراه است و از طریق برخی رسانه ها هم پیگیری می شود.، گاه به حد توهین به خرد عامه بعنوان یکی از شگردهای جنگی شان می رسد. نمونه اش حرف های احمقانه و تصاویر احمقانه تر موشک زیر شیروانی است(ادامه در صفحه بعد👇)
دنباله مقاله: خبری که منتشر شد این بود: 《تصاویر منتشر شده توسط ارتش اسرائیل نشان می دهد که چگونه حزب الله موشکهای خود را در خانه های غیرنظامیان انبار می کند. موشک دوربردی که در تصاویر زیر دیده می شود بر روی یک سیستم هیدرولیک در اتاق زیر شیروانی خانه ای در جنوب لبنان کار گذاشته شده است و آماده پرتاب از دهانه پشت بام است! در اتاق زیر شیروانی، در طبقه اول هم یک خانواده لبنانی زندگی می کنند》.
اینها نشان می دهد که در توجیه جنایت علیه مردم عادی که با هدف شوراندن لبنان علیه حزب الله انجام می گیرد، به فکر آبروی خودشان هم نیستند و فکر نمی کنند بالاخره اگر همه مردم نمی دانند لانچر و سیستم هیدرولیک پرتاب و...چیست اما آنها که می دانند ابعاد لانچر و طول و عرض سیستم پرتاب و شرایط فیزیکی مورد نیاز آن چیست دچار اشمئزاز می شوند. چطور حزب‌الله که می‌داند حتی خانه مردم عادی هم امن نیست و بمباران می‌شود و رژیمی که در طول ۱۱ ماه در غزه نشان داده به هیچ قاعده ای از مقررات حقوق بشر دوستانه بین المللی پایبند نیست و تمام خانه ها، کلیساها، مدارس بیمارستان‌ها و اردوگاه‌های پناهندگان را بمباران کرده، در خانه مردم موشک جاسازی می‌کند؟ رژیم اسرائیل برای تکرار جنایات غزه در لبنان، متوسل به همین حرف‌های مضحک می‌شود که متاسفانه برخی از مخاطبان غربی و ایرانی را هم فریب می دهد.
یکی از حیرت آورترین رخدادهای جنگ اسرائیل با غزه و لبنان رسمیت بخشیدن به ترور دولتی است. اسرائیل جلوی چشم جهانیان، ده‌ها نفر از عناصر نظامی حماس و حزب الله را ترور کرده و آن را به صورت رسمی اعلام می‌کند ولی هیچ انتقادی نه از سوی دولت‌ها و گروه‌های سیاسی و نه حتی نهادهای حقوق بشری دیده نمی شود در حالی که طبق قواعد جنگی، کشتن کسی که خارج از میدان جنگ است حتی اگر نظامی باشد جنایت است و ترور در هر صورتی محکوم است ولو اینکه علیه عناصر نظامی در خارج از میدان جنگ باشد. شگفت آور این که ترور با اسلحه سبک فردی و مسموم سازی در گذشته به صورت ترور با هواپیما در می‌آید که افراد غیرنظامی را هم در معرض خطر قرار می‌دهد. ارتش اسرائیل اعلام می کند: ️هواپیماهای جنگی ما به بیروت حمله کردند و محمد حسین سرور فرمانده یگان هوایی حزب الله را ترور کردند.
نتیجه این روش‌ها آن است که صلح با خاورمیانه دود شده و هرچه بیشتر دور از دسترس خواهد شد زیرا از یک سو دشمنی و کینه با رژیم اسرائیل در منطقه خاورمیانه عمیق‌تر از پیش شده (که البته این وضعیت اکنون ابعاد جهانی هم یافته است) و از سوی دیگر وزیر خارجه آمریکا می گوید: اگر اسرائیل هم وجود نداشت ما آن را به وجود می‌آوردیم و کندی نامزد انصرافی انتخاب اخیر در سخنان انتخاباتی قبل از انصراف، گفت اسرائیل ناو جنگی غرب در خاورمیانه است.
تنها راه صلح این است که بدون تبعیض، هر نوع جنایتی محکوم و عاملان ان مجازات شوند و اگر حمله ۷ اکتبر محکوم می شود، کشتارهای قبل از آن که منجر به طغیان ۷ اکتبر شده و کشتارهای بعد از آن هم محکوم شود که دبیر کل سازمان ملل می گوید:«سرعت و مقیاس کشتار و تخریب در غزه را من هرگز به عنوان دبیرکل سازمان ملل ندیده بودم. ۲۰۰ پرسنل سازمان ملل، برخی از آنها با خانواده‌هایشان در غزه کشته شدند».

📡 کانال گفتارهای باقی
https://www.tgoop.com/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com
2024/09/29 20:46:45
Back to Top
HTML Embed Code: