Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
718 - Telegram Web
Telegram Web
👈۶ سوگیری شناختی خطرناک برای تریدرها

1️⃣سوگیری تأیید
🟡تمایل به جستجوی اطلاعاتی که باورهای موجود شما را تأیید می‌کند.
✔️مثال: اگر نسبت به یک سهام خوش‌بین هستید، فقط به دنبال تحلیل‌ها و اخبار مثبتی درباره آن می‌روید و گزارش‌های منفی مانند کاهش درآمد شرکت را نادیده می‌گیرید.

2️⃣ سوگیری تمرکز بر آخرین اطلاعات
🟡
اهمیت دادن بیش از حد به اطلاعات جدید و نادیده گرفتن داده‌های قدیمی‌تر.
✔️
مثال: شما پس از تغییر مثبت مدیریت یک شرکت، تصمیم به خرید سهام آن می‌گیرید، در حالی که گزارش مالی ضعیف سه‌ماهه قبل را نادیده می‌گیرید.

3️⃣ سوگیری دسترس‌پذیری
🟡
تصمیم‌گیری بر اساس اطلاعاتی که به‌راحتی به ذهن شما می‌آیند یا اخیراً با آن‌ها برخورد کرده‌اید.
✔️مثال: بعد از دیدن خبری در تلویزیون درباره افزایش قیمت یک سهام، بدون تحلیل دقیق، به سرعت تصمیم به خرید آن می‌گیرید.

4️⃣سوگیری اجتناب از ضرر
🟡
تمایل به جلوگیری از زیان حتی اگر این کار به معنای از دست دادن فرصت‌های سودآور باشد.
✔️مثال: سهامی که ۵۰٪ افت کرده را نگه می‌دارید، زیرا نمی‌خواهید زیانتان قطعی شود، حتی اگر سهام دیگری با احتمال رشد بالا در دسترس باشد.

5️⃣ سوگیری رفتار جمعی
🟡
دنبال کردن رفتار جمعیت به جای تحقیق و تصمیم‌گیری مستقل.
✔️ در یک بازار صعودی، وقتی همه در حال خرید سهامی هستند، شما نیز بدون بررسی، همان سهام را خریداری می‌کنید. این رفتار ممکن است منجر به ضرر شود اگر قیمت‌ها ناگهان سقوط کنند.

6️⃣ سوگیری تشابه‌نمایی
🟡
فرض می‌کنید دارایی‌های مشابه حتماً رفتار مشابهی خواهند داشت.
✔️مثال: اگر قیمت طلا افزایش یابد، تصور می‌کنید قیمت نقره هم حتماً افزایش خواهد یافت، در حالی که ممکن است عوامل متفاوتی بر قیمت نقره تأثیرگذار باشد.

📷 اینستاگرام گروه علمی سیناپس

✈️ @synapsemedia
👍2🔥1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دکتر آذرخش مکری از اساتید باسواد داخل ایران هستند. خیلی وقتها قدرت معمولی بودن، عمیق نشدن و لذت بردن از چیزهایی که معنا و مفهوم خاصی نداره میتونه راه نجات از افسردگی های فلسفی، افسردگی هایی با منشا کمال گرایی، افسردگی های فصلی و خیلی افسردگی های دیگه باشه.  این ویدئو را برای خودت سیو کن اگه جزو اون دسته افرادی هستی که زندگی را خیلی جدی می گیری.
#کمالگرایی#افسردگی#معنای_زندگی#افسردگی_فصلی
#افسردگی_شدید

شما نظرتون چیه ؟

Brain | εγκέφαλος | مغز

👨‍💻: @Manzoomeh_C

📢: @enkephaloos_ch

👥: @enkephaloos
👍1🔥1👌1
#یک‌_مسئله
- با توجه به اینکه در دنیای کنونی برای ابراز وجود در مجامع علمی و اظهار نظر در دنیای کنونی نیاز بر این هست که ما با بین رشته بیاندیشیم و بین رشته ای کار کنیم ، آیا نیاز هست که ما تحصیلات دانشگاهی را در رابطه با اون بگذرانیم و یا اینکه با مطالعات دقیق هم می‌توان اظهار نظر کرد ؟

مثلا : فرد مشغول تحصیل در رشته‌ی پزشکی است و حالا مسئله ای را در بحث مهندسی مکانیک پیدا کرده ، حالا میخواهد موضوعی را بیان که تابعی مشترک بین این ۲ رشته دارد ، آیا باید یک دوره‌ی ۴ ساله کارشناسی را در این باب بگذارند تا ادعایش به کرسی بنشیند و یا اینکه با مطالعات عمیق هم میتواند راهی برای اظهار نظر کردن در این میان پیدا کند ؟

( خوشحال میشم که نظرتون رو بدونم 👇👇) 🙏☺️
🥴1
📌 فوموی مادرانه چیه؟

فوموی مادرانه یعنی ترس مادرها از اینکه لحظات خاص زندگی بچه‌هاشون رو از دست بدن. این حس معمولاً وقتی شدت می‌گیره که مادرها خودشون رو با بقیه توی شبکه‌های اجتماعی مقایسه می‌کنن؛ مثلاً جشن تولدهای لوکس، کلاس‌های رنگارنگ یا برنامه‌های پر زرق‌وبرق. این مقایسه‌ها باعث می‌شه فکر کنن اگه مثل بقیه نباشن، چیزی رو از دست دادن.

نتیجه؟ استرس، خستگی و احساس گناه. خیلی وقت‌ها مادرها فکر می‌کنن به اندازه کافی برای بچه‌هاشون خوب نیستن و این حس می‌تونه سلامت روانشون رو به خطر بندازه.

حالا چیکار کنیم؟

1. کامل بودن رو رها کن. لازم نیست تو و فرزندت بهترینِ دنیا باشین، کافیـه با هم خوشحال باشین.
2. از لحظه لذت ببر. به جای مقایسه با بقیه، روی چیزهایی که داری تمرکز کن.
3. مشورت بگیر. اگه خیلی تحت فشار بودی، از یه مشاور یا تراپیست کمک بگیر.


یادت باشه، بچه‌ها به یه مادر شاد و آرام نیاز دارن، نه یه مادر بی‌نقص.
منبع : مجله‌ی do you know

Brain | εγκέφαλος | مغز

👨‍💻: @Manzoomeh_C

📢: @enkephaloos_ch

👥: @enkephaloos
1
#معرفی_فیلم

به راستی اخلاق ، انسانیت را به کدام مسیر میخواند ؟ هنر و ادبیات میتوانند در اوج آرامش ذاتی خود ، جنبش هایی را به راه بیندازند و جامعه‌ای را به سوی آنچه فیلسوفان اخلاق در موردش صحبت میکنند برقصاند ؟

و آیا آنان که هرم قدرت را به دست دارند ، هنر در جهت بقایشان خاموش میکنند و یا مجبور به تغییر رویه هستند و شاید هم یک تغییر کوچک را آنچنان بزرگ جلوه دهند تا تمرکز عوام از مشکلات کاسته شود و آنها به مسیر رهبری خود ادامه دهند؟

__
این فیلم مرا بر آن داشت تا سوالاتی در ذهنم مرور شود ، به نظرم ارزش یکبار دیدن را دارد .

داستان دانش آموزی که مستعد است و پس از فارغ التحصیلی از دبیرستان پیشنهادی برای ورود به مدرسه ای را دارد که پدرش با آن مخالف است و ...

"مهدی لطفی"

فایل ۲ زبانه فارسی_آلمانی با دوبله و زیر نویس

Brain | εγκέφαλος | مغز

👨‍💻: @Manzoomeh_C

📢: @enkephaloos_ch

👥: @enkephaloos
5
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 فیلم « پیش از پاییز 2004 »
🎙 #دوبله_فارسی
📤 کیفیت : 720p
بدون سانسور و حذفیات

Brain | εγκέφαλος | مغز

👨‍💻: @Manzoomeh_C

📢: @enkephaloos_ch

👥: @enkephaloos
🔴هفت نوع رنج در زندگی بشر

1️⃣رنج از محدودیت‌هایی است که نوع بشر و خود بشر دارد. این عمیق‌ترین نوع رنجی است که می‌بریم. مثلا ما از نادانی‌ها و ناتوانی‌های خودمان رنج می‌بریم. از اینکه هر  چه می‌کنیم، بالاخره خطاکاریم رنج می‌بریم؛ چه از مفهوم خطای اخلاقی استفاده کنیم و چه از مفهوم گناه دینی و مذهبی استفاده کنیم، هرچه می‌کنیم آخر می‌بینیم که مرتکب گناه و خطا شده‌ایم. این نوعی نادانی یا نوعی ناتوانی یا نوعی نادانی به علاوه ناتوانی است که از آن رنج می‌بریم. یا مثلا انسان از تنهایی خودش رنج می‌برد. تنهایی هم نوعی ناتوانی است. ما از مرگ رنج می‎بریم؛ در واقع، از ناتوانی از دورکردن مرگ از خودمان، ناتوانی در استمرار بخشیدن به زندگی این جهانی که خودمان داریم، رنج می‌بریم. ما از  ضعف اراده رنج می‌بریم . مثلا صدبار  تصمیم می‌گیرم دروغ نگویم، ولی باز  بار ۱۰۱ دوباره دروغ می‌گویم. صد بار تصمیم می‌گیرم متواضع باشم، اما باز  برای بار صدویکم هم، متکبرانه برخورد می‌کنم. به همین ترتیب، از اینکه بر امیالم تسلط ندارم رنج می‌برم. مثلا دلم می‌خواهد بر  میل خودم به مال‌دوستی و شهرت‌طلبی و قدرت‌جویی مسلط باشم، دلم می‌خواهد بر  اینکه اینقدر میل دارم پیش مردم آبرومند باشم، یا بر اینکه اینقدر میل دارم که محبوب مردم باشم مسلط باشم؛ من بر  هیچ‌کدام از  امیال خودم تسلط ندارم. این رنج از محدودیت‌ها، ازاین لحاظ از همه رنج‌ها، رنج‌آورتر است که شما از  هر چیز دیگری که رنج ببرید، آن را از زندگیتان حذف می‌کنید. مثلا اگر  از ارتباط با من رنج ببرید ارتباط دوستانه را با من قطع می‌کنید. اما آدم ارتباطش را با خودش که نمی‌تواند قطع کند. شب که انسان در تنهایی مطلق خوابیده است، آخرش با خودش محشور و مأنوس است و آن‌وقت از این دشمنی در  رنج است که هیچ‌وقت از  او رهایی نیست.

2️⃣رنج‌های انسان‌های دیگر و همنوعان خودمان است. وقتی انسان‌های دیگر را دستخوش رنج می‌بینیم با آنها احساس نوعی هم‌سرشتی و  هم‌سرنوشتی می‌کنیم و از رنج آنان، رنج می‌بریم، چه از رنج‌هایی که در ناحیه جسم انسان‌ها پدید می‌آیند، چه از رنج‌هایی که در ناحیه ذهن انسان‌های دیگر پدید می‌آیند، چه از  رنج‌هایی که در ناحیه روان انسان‌های دیگر  پدید می‌آیند و چه از  رنج‌هایی که در ناحیه ارتباطات اجتماعی انسان‌های دیگر پدید می‌آیند.

3️⃣وقتی می‌بینیم همنوعان ما، مورد ظلم واقع می‌شوند.این غیر از شِقّ قبلی است. در شقّ قبل، ظلمی در کار نیست، اما در این نوع سوم، من رنج می‌برم از ستم و بیدادی که بر آنها می‌رود و این ستم و بیداد، کم وکیفِ زندگیشان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

4️⃣وقتی که احساس می‌کنم به خودم ظلم می‌شود. به نظر من درد و رنجی که آدم از ظلم به دیگران می‌برد، بیشتر از درد و رنجی است که از ظلم به خودش می‌برد. وقتی کسی به خودم سیلی بزند رنج می‌برم، ولی وقتی می‌بینم کسی به شما سیلی می‌زند واقعاً، بیشتر رنج می‌برم.

5️⃣ درد و رنجی است که از بلایای طبیعی و حوادث زندگی می‌بریم، مثل زلزله، سیل و بیماری‌های همه‌گیر و ... اینها همیشه همراه با فقدان‌اند. در این بلایا یا فقدان عزیزانمان یا فقدان ارتباطاتمان را تجربه می‌کنیم و یا حتی، در نازل‌ترین صورتش، گاهی اوقات، فقدان مادیات زندگیمان را تجربه می‌کنیم.

6️⃣ ناخوشایندهای سلیقه‌ای در زندگی ما پیش می‌آید. مثلاً فرض کنید من انسان متدینی هستم و از سبک زندگی بی‌تدیّن‌ها ممکن است رنج ببرم و یا آدم بی‌تدینی هستم و از سبک زندگی متدین‌ها ممکن است رنج ببرم. یا مثلاً، من موسیقی سنتی دوست دارم، آن‌وقت از این رنج می‌برم که دخترم دائم موسیقی پاپ گوش می‌دهد. دختر من هم از این رنج می‌برد که من دائماً موسیقی سنتی گوش می‌کنم.

7️⃣ رنج از درد جسمانی خودمان است، مثلاً رنج از دندان درد، رنج از سوختگی بدن.

🔹این ترتیبی که عرض کردم، شدت و حدّت درد و رنج در آن، از بالا به پایین مدام دارد کمتر می‌شود و بنابراین، اگر می‌خواهید درد و رنج‌های بزرگ را ببینید، باید در این سلسله مراتب به طرف اولی برویم. اولی از همه بیشتر است بعد به همین ترتیب موارد بعد می‌آید. نکته ای که در اینجا وجود دارد و باید قبل از هر چیزی گفت، این است که اگر مصیبتی، خدای ناکرده، بر کسی وارد شود که مصیبت فهم آن شخص را ضعیف کند، حافظه آن شخص را از او بگیرد، تخیل آن شخص را از او بگیرد، قدرت پیش‌بینی را از آن شخص بگیرد، احساس یگانگی با دیگران را از دستش بگیرد، خودآگاهی‌اش را از دستش بگیرد، دیگر این کس، اصلاً کاری هم نمی‌تواند برای رفع رنج خودش بکند. اگر اینها از دست برود، انسان واقعاً به موجود ترحم‌برانگیزی تبدیل میشود که از حیوانات هم ترحم‌برانگیزتر است، چون حیوانات هم کارهایی برای خودشان می‌توانند بکنند، ولی این انسان نمی‌تواند این کارها را برای خودش بکند.
گفت و گو با زینب آذرمند

استاد مصطفی ملکیان

Brain | εγκέφαλος | مغز
11
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📱انیمیشن کوتاه Like and Follow
🔌محصول 2019
💻 اعتیاد به فضای مجازی


ازکانال محمد عینی زاده


.................‌.................

کودکان نسل آلفا ، کودکانی به اصطلاح ، تکنولوژی زاده هستند .
اما این درست است که ما کودکان را به خاطر قبول نکردن مسئولیت آنها ، زمان بیشتری آنهارا با تکنولوژی تنها بگذاریم ؟

کودکان با لمس کردن ، با شنیدن و با تجربه سخت و آسان همسان سازی خود با محیط و اجتماع رُشد میکنند ، عملکردهای شناختی آنها دچار ساختاری صحیح می‌شود و آرام آرام متوجه علایق و رقبت های خود می‌شوند .

این که او میخواهد بهترین نجار دنیا بشود و یا بهترین پزشک دنیا به ما مربوط نیست ، و تنها باید بدانیم ما مسئول برطرف کردن نیاز های یک کودک در دوران کودکی و نوجوانی آن هستیم ، (البته نیاز با خواسته ۲ عمر متفاوت است ) .

"مهدی لطفی"
Brain | εγκέφαλος | مغز

👨‍💻: @Manzoomeh_C

📢: @enkephaloos_ch

👥: @enkephaloos
👍3
با درود خدمت همراهان انکفالوس ... 🧠🍀🫀

دوستانی که کنگره ۱۳ امین علوم‌اعصاب بالینی رو شرکت کرده بودند ، میتونن از لینک زیر گواهی شرکت در کنگره رو دریافت بکنند .

گواهی حضور


Brain | εγκέφαλος | مغز

👨‍💻: @Manzoomeh_C

📢: @enkephaloos_ch

👥: @enkephaloos
با درود

باتوجه به نظر سنجی انجام شده ، در جلسه‌ی آتی معرفی کتاب انجمن علوم شناختی دانشگاه نجف آباد ، معرفی کتابی در حوزه‌ی علوم شناختی به دوستان معرفی و توضیحاتی در مورد آن خواهیم داد .

اطلاعات ساعت و تاریخ برگزاری این جلسه خدمت دوستان اعلام خواهد شد ☺️

سپاس‌ از همراهی شما عزیزان 🍀🙏
👌1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چگونه آلزایمر ساختار مغز را تغییر می دهد؟

📌اولین علائم آلزایمر چیست؟

سال‌ها قبل از ابتلا به آلزایمر لوب‌های پاریتال و لوب‌های گیج‌گاهی مغز دچار تغییر می‌شن؛ ممکنه نتونیم جای پارک ماشین رو پیدا کنیم یا بریم تو یه اتاقی و ندونیم چرا اون‌جا هستیم و یا ممکنه کلماتی که قبلا استفاده می‌کردیم رو به مرور یادمون نیاد!

منبع: Science Magazine

Brain | εγκέφαλος | مغز

👨‍💻: @Manzoomeh_C

📢: @enkephaloos_ch

👥: @enkephaloos
👍1👏1
📔نگاهی به تاریخچه ی معاصر علوم اعصاب

سخنران:
#دکتر_سعید_سمنانیان

دبیر نشست:
#دکتر_امیرمحمد_موسوی

🗓 پنجشنبه 20 دی 1403، ساعت 17/30

🏡 سالن حافظ

🔹برنامه به صورت حضوری برگزار می گردد.

🔹ورود برای عموم آزاد و رایگان است.

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

Brain | εγκέφαλος | مغز

👨‍💻: @Manzoomeh_C

📢: @enkephaloos_ch

👥: @enkephaloos
1
IMG_20250105_231550_467.jpg
113.3 KB
❗️🫀🍀🧠❗️

Brain | εγκέφαλος | مغز

👇👇👇👇
چگونه الکل توانایی مغز برای سازگاری و یادگیری را مختل می کند؟

📆 20 دسامبر 2024
🏢 منبع: Texas A&M
🔻 خلاصه: اختلال مصرف الکل (AUD) انعطاف پذیری شناختی را مختل می کند، که برای یادگیری و سازگاری با تغییر بسیار مهم است. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض مزمن الکل، الگوهای شلیک نورون‌های کولینرژیک (CIN) را تغییر می‌دهد، نورون‌های کلیدی در جسم مخطط مغز که دوپامین را تنظیم می‌کنند و بر یادگیری پاداش‌محور تأثیر می‌گذارند.

🔻به طور معمول، CIN ها در یک الگوی مکث انفجاری فعال می شوند که برای فراموش کردن رفتارهای قدیمی و اتخاذ رفتارهای جدید حیاتی است، اما قرار گرفتن در معرض الکل این مکث ها را کوتاه و ضعیف می کند و سازگاری را مختل می کند. این یافته ها اهداف درمانی بالقوه را برای درمان اختلالات شناختی مرتبط با AUD و سایر اختلالات عصبی برجسته می کند.

🔻اختلال مصرف الکل (AUD) حدود 400 میلیون نفر در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار می دهد و عامل اصلی بیماری های جدی مانند سرطان، بیماری های قلبی عروقی، بیماری های کبدی و سکته است.

🔻فراتر از این تأثیرات فیزیکی، AUD عمیقاً عملکردهای مغزی حیاتی برای یادگیری، حافظه و سازگاری را مختل می کند - عناصر کلیدی انعطاف پذیری شناختی.

🔻اکنون، محققان کالج پزشکی دانشگاه A&M تگزاس، نور جدیدی را در مورد اینکه چگونه مصرف مزمن الکل مسیرهای سیگنال دهی مغز را تغییر می دهد، به ویژه بر روی این که چگونه انعطاف پذیری شناختی را مختل می کند، روشن کرده اند. 

🔻ژنبو هوانگ، دکترا، دانشمند پژوهشی وابسته در آزمایشگاه جون وانگ، MD، PhD و همکارانش نشان داده است که الکل با تغییر الگوهای شلیک انفجاری-مکث CIN ها - نورون های تخصصی که استیل کولین را آزاد می کنند، توانایی مغز برای سازگاری را مختل می کند. انتقال دهنده عصبی کلیدی

🔻؛CIN ها دروازه بان های حیاتی در جسم مخطط مغز هستند و با تعدیل سیگنال دهی دوپامین بر یادگیری و انگیزه پاداش محور تأثیر می گذارند.
وانگ، دانشیار کالج پزشکی تگزاس A&M می گوید: «نرون های دوپامین سیستم پاداش مغز را هدایت می کنند، در حالی که CIN ها به عنوان دروازه بان عمل می کنند و محرک هایی را فیلتر می کنند که این نورون ها را فعال می کنند.

🔻محققان با استفاده از ابزارهای پیشرفته‌ای مانند اپتوژنتیک که از نور برای کنترل سلول‌ها استفاده می‌کند، کشف کردند که تحریک CIN در مدل‌های حیوانی در معرض الکل مزمن، الگوی شلیک تغییر یافته‌ای را در مقایسه با مدل‌های بدون مواجهه مزمن با الکل ایجاد می‌کند.

🔻به طور معمول، CIN ها در یک الگوی "مکث انفجاری" فعال می شوند: یک انفجار سریع از فعالیت و به دنبال آن یک مکث، که برای یادگیری رفتارهای جدید و سازگاری با تغییر ضروری است.

🔻با این حال، در مدل‌های در معرض الکل، این الگوی شلیک به طور قابل‌توجهی مختل شد، با مکث‌های کوتاه‌تر و ضعیف‌تر، که فرآیند یادگیری حیاتی مانند تکیه معکوس را مختل کرد.

🔻وانگ توضیح داد: "یادگیری معکوس سنگ بنای انعطاف پذیری شناختی است." "این به افراد اجازه می دهد تا زمانی که قوانین یا شرایط تغییر می کنند رفتارهای خود را بیاموزند - فرآیندی که به شدت به سیگنال دهی استیل کولین وابسته است."
با ترکیب اپتوژنتیک - که از نور برای کنترل فعالیت CIN استفاده می کند - و نورسنجی فیبر - که شامل حسگرهای زیستی مهندسی شده ژنتیکی برای تشخیص آزادسازی بلادرنگ استیل کولین در حین انجام وظایف است- این تیم نقش های متمایزی را برای مراحل مختلف شلیک CIN کشف کردند. مرحله «ترکیدن»، که آزادسازی استیل کولین را از CIN ها افزایش می دهد، به یادگیری انقراض کمک می کند - جایی که رفتارهای قدیمی یاد نگرفته اند.

🔻از طرف دیگر، مرحله "مکث" که باعث کاهش ترشح استیل کولین از CIN ها می شود، برای یادگیری معکوس بسیار مهم است، جایی که رفتارهای جدید جایگزین رفتارهای قدیمی می شوند.

🔻این تحقیق پیشگامانه نشان می‌دهد که الکل چگونه این مکانیسم‌ها را تضعیف می‌کند و بینش جدیدی در مورد اثرات گسترده‌تر AUD ارائه می‌دهد. نکته مهم این است که یافته‌ها اهداف درمانی بالقوه را برای رسیدگی به اختلالات شناختی مرتبط با AUD نشان می‌دهند.

🔻"این مطالعه زمینه را برای بررسی چگونگی تأثیر مکانیسم های مشابه بر شرایط فراتر از اعتیاد، از جمله پیری و بیماری های عصبی و انواع اختلالات مغزی ایجاد می کند."
📎منبع:
https://neurosciencenews.com/aud-learning-cognition-28278/
منبع پست
Brain | εγκέφαλος | مغز

👨‍💻: @Manzoomeh_C

📢: @enkephaloos_ch

👥: @enkephaloos
اِنکِفالوس | Enkephaloos
چگونه الکل توانایی مغز برای سازگاری و یادگیری را مختل می کند؟ 📆 20 دسامبر 2024 🏢 منبع: Texas A&M 🔻 خلاصه: اختلال مصرف الکل (AUD) انعطاف پذیری شناختی را مختل می کند، که برای یادگیری و سازگاری با تغییر بسیار مهم است. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که قرار گرفتن در…
کمی با دوستان معاشرت کردیم در این موضوع و به ذهنم رسید که شاید ۲ فایل صوتی که قبلا در کانال براتون به اشتراک گزاشته بودم رو مجدد لینکش رو براتون قرار بدم . امید وارم موثر باشه 🙏🧠☺️🍀

فایل اول ( توضیحاتی در باب الکل توسط دکتر آذرخش مکری )

فایل دوم (پرسش هایی در باب الکل که توسط دکتر مکری پاسخ داده شدند )

Brain | εγκέφαλος | مغز

👨‍💻: @Manzoomeh_C

📢: @enkephaloos_ch

👥: @enkephaloos
31
🔴چهار دسته از افرادی که اساسا مسئله زندگی برایشان طرح نمی‌شود (این مسئله برایشان منحل شده است)

✍️استاد مصطفی ملکیان

1️⃣ کسانی که لذت زندگیشان با فاصله زیادی از درد و رنج زندگیشان بیش‌تر است.

یعنی هیچ حادثه‌ی دردناک خاصی برایشان پیش نیامده است و نهایت رنجشان این بوده است که در بچگی زمین خورده‌اند و یا معلمشان از کلاس بیرونشان کرده است. هستند کسانی که این وضع را در زندگی‌شان دارند.
من دوستی داشتم که از دنیا رفت و ایشان به من می‌گفت من از وقتی دست چپ و راست خودم را شناختم، همه چی برایم فراهم بود و همیشه روی لبخند زندگی را می‌دیدم و هیچ وقت روی عبوس زندگی را نمی‌دیدم.
این دسته افراد هر چه ما مدرن‌تر شده‌ایم تعدادشان هم بیشتر شده است، چون علوم تجربی و پیشرفت تکنولوژی این شرایط را فراهم‌تر کرده‌اند.

در قدیم اگر مرفه‌ترین فرد کشورتان بودید، حتما چند فرزندتان را از دست داده بودید و دستخوش بیماری‌های واگیردار شده‌اید و ... .

2️⃣ قدرت درک زیبایی‌های زندگی را پیدا کرده‌اند.

زیبایی هم درک کردنش قدرت می‌خواهد، کل زیبایی‌ها را درک می‌کنند. من کسانی را دیدم که یک بیت سعدی یا مولانا اشک از چشمشان جاری می‌کند. و بیشتر آنچه مهم است زیبایی بیانی و آرایه‌های لفظی به وجدشان می‌آورد.

یک کسی این لذت را در تئاتر یا فیلم یا موسیقی دارد و یک کسی هم این لذت را در طبیعت می‌بیند، مثل دیدن دریا و جنگل و برف و باران و ... .

3️⃣ افرادی زندگی را فرصت خیلی خوبی دیدند برای خوبی کردن (نیک‌خواهی).

این افراد این قدر مشغول نیک‌خواهی و نیکوکاری‌اند که می‌گویند اگر زندگی ده برابر این را در اختیارمان قرار می داد باز هم کم بود که برای نیک‌خواهی و نیکوکاری کردن.

کسی که خیر درونش غلبه دارد، در هر مصیبتی فرصتی می‌بیند برای اعمال نیک خواهی و نیکوکاریش.

4️⃣افرادی که حقیقت در وجودشان غلبه دارد

افرادی که مانند گروه سوم‌اند، اما به جای خیر، حقیقت در وجودشان غلبه دارد. افرادی که آن‌چنان سؤال دارند و این‌قدر جا برای حقیقت‌طلبی و کنجکاوی برایشان فراخ است، هیچ‌وقت زندگی برایشان ملال‌انگیز نمی‌شود من خودم درباره خودم مورد چهارم را حس می‌کنم.

منبع: پادکست الا | پادکست گفت‌وگو با مصطفی ملکیان با عنوان «شور زندگی»
castbox.fm/va/5598974

Brain | εγκέφαλος | مغز

👨‍💻: @Manzoomeh_C

📢: @enkephaloos_ch

👥: @enkephaloos
21👍1👏1
🧠ناحیه‌های برودمن

در اوایل دهه ۱۹۰۰، آناتومیست آلمانی کوربینیان برودمن ۵۲ ناحیه از قشر مغزی را بر اساس ساختار سلولی و سازمان‌دهی هیستولوژیکی تعریف و شماره‌گذاری کرد. این ۵۲ ناحیه امروزه به عنوان ناحیه‌های برودمن شناخته می‌شوند.

توجه به این نکته مهم است که شماره‌گذاری نواحی برودمن در انسان‌ها و نخستی‌ها اغلب برای سایر گونه‌ها کاربرد ندارد. علاوه بر این، نقشه برودمن به طور گسترده بازتعریف شده، مورد بحث و بررسی قرار گرفته و بر اساس سیتوآرکتونیک (ساختار سلولی)، عملکردهای قشری و انعطاف‌پذیری مغزی اصلاح شده است.

نکات کلیدی درباره ناحیه‌های برودمن

ناحیه‌های ۱، ۲ و ۳
قشر حسی‌جسمانی اولیه (شیار پس‌مرکزی)

ناحیه ۴
قشر حرکتی اولیه (شیار پیش‌مرکزی)

ناحیه ۵
قشر ارتباطی حسی‌جسمانی

ناحیه ۶
قشر پیش‌حرکتی و حرکتی تکمیلی

ناحیه ۹
قشر پیش‌پیشانی دورسال-جانبی/قدامی (برنامه‌ریزی و سازمان‌دهی حرکتی)

Brain | εγκέφαλος | مغز

👨‍💻: @Manzoomeh_C

📢: @enkephaloos_ch

👥: @enkephaloos
13👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بیایید مغز انسان را کشف کنیم، مرکز فرماندهی بدن که به‌طور ایمن درون جمجمه جای گرفته است. 🧠
مغز تنها یک ساختار ساده نیست، بلکه شبکه‌ای پیچیده از بخش‌های مختلف است که هر یک نقش حیاتی دارند. مخ، با سطح پرچین‌وچروک خود، مسئول تفکر، احساسات و حرکات ارادی است. مخچه تعادل را حفظ کرده و حرکات را با دقت تنظیم می‌کند. و ساقه مغز را فراموش نکنید، که یک خط حیاتی برای کنترل عملکردهای ضروری مانند تنفس و ضربان قلب است.
این اندام شگفت‌انگیز از طریق میلیاردها نورون ارتباط برقرار می‌کند و شبکه‌ای به گستردگی و پیچیدگی اینترنت ایجاد می‌کند. بخش‌های مختلف مغز با هماهنگی کامل با یکدیگر کار می‌کنند تا شما را در هر لحظه در بهترین وضعیت نگه دارند.
👩‍⚕️ چه دانشجوی پزشکی باشید که در حال مطالعه جزئیات پیچیده نوروآناتومی است، و چه ذهن کنجکاوی که به عملکرد بدن انسان علاقه دارد، شناخت نقش مغز برای هر فردی در حوزه پزشکی یا علاقه‌مند به علوم زیستی ضروری است.
📚 کنجکاو بمانید و به یادگیری ادامه دهید!


Brain | εγκέφαλος | مغز

👨‍💻: @Manzoomeh_C

📢: @enkephaloos_ch

👥: @enkephaloos
26👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

شامه یا مننژ سامانه‌ای متشکل از چند لایه (غشاء) هست که مغز و طناب نخاعی رو در بر می‌گیره.
این غشاها کار محافظت، #تغذیه و کاهش ضربه مغزی را به عهده دارن.

مننژ اطراف #مغز و #نخاع، دارای سه لایه و پوششه که از خارج به داخل با نام سخت‌شامه (دوراماتر)، عنکبوتیه (آراکنوئید)، نرم‌شامه (پیاماتر) شناخته میشن. این پرده‌ها به‌طور کلی #مننژ یا #شامه نامیده می‌شن که بین استخوان #جمجمه و بافت مغز (و در طناب نخاعی بین ستون مهره‌ها و بافت نخاع) قرار دارن. این پرده‌ها، شدت ضربه‌هایی که از #استخوان سر و ستون مهره‌ها وارد می‌شن رو کاهش میدن و به عنوان یک سد شیمیایی در برابر بسیاری از مواد آسیب‌رسان ایفای نقش می‌کنن.
نکته: در این محتوا دوراماتر صرفا به #کلاه_ایمنی نرم تشبیه شده و منظور، نرم‌شامه نیست.

#محمد_علی_پیرانی
#سیستم_عصبی_مرکزی

Brain | εγκέφαλος | مغز

👨‍💻: @Manzoomeh_C

📢: @enkephaloos_ch

👥: @enkephaloos
122
2025/07/08 19:37:20
Back to Top
HTML Embed Code: