Telegram Web
.
زنان حق دارند در بین گزینه‌های خروجی کمیته‌ها باشند، نه به صرف زن بودنشان بلکه به دلیل شایستگی، تخصص، سلامت و سایر توانمندی‌هایی که دارند.

کمیته‌ها حق ندارند #زنان را نادیده بگیرند و فهرست‌های خروجی را سبیل تا سبیل با مردانی پر کنند که برخی با تبعیض مثبت هم نمی‌توانند جایی در بین گزینه‌ها داشته باشند.

#دغدغه_ایران #محمد_فاضلی #زنان_شایسته

@gazeli_mohsmmad
👍416👎9
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
این گفت‌وگو امروز دوشنبه ۱ مرداد در پادکست دغدغه ایران منتشر می‌شود.

لینک شنیدن در کستباکس

@dirancast_official
👍197👎2
دو صفحه توضیح بنویسید

محمد فاضلی

یکی از خطرناک‌ترین تهدیدها برای کمیته‌های انتخاب همکاران رئیس‌جمهور در هیئت دولت، نرم‌افزار اِکسِل (Excel) است. توضیح می‌دهم.

فکر کنید کمیته‌های انتخاب وزرا یک فایل اکسل تحویل شورای راهبری داده‌اند که در آن ده نفر اسم و جلوی هر اسمی هم نمره‌ای بین ۱ تا ۲۰ یا تعداد آرای آن فرد در کمیته نوشته شده است. اعضای کمیته هم مد نظرشان است که این نمرات، کیفیت فرد پیشنهادی را نشان می‌دهد.

در دنیای واقعی، یک شیشه داروی گیاهی هم که بخری، یک برگه کاغذ همراهش هست که در آن توضیح داده این دارو برای چه بیماری‌هایی مناسب است، چه عوارضی دارد، و موارد مصرف آن چیست. حالا اگر قرار باشد کسی را به عنوان نامزد وزارت معرفی کنند، باید پیشنهاددهندگان اقلاً دو صفحه توضیح بنویسند که چرا این فرد را برگزیده‌اند. بالاخره وزیر که از یک شیشه داروی گیاهی کم‌اهمیت‌تر نیست.

در ضمن، آن دو صفحه توضیح باید قابل انتشار هم باشد. بالاخره جامعه‌ای که منتظر خروجی کمیته‌هاست، حق دارد بداند اعضای کمیته به چه دلیلی فلانی را شایسته وزارت یا رئیس سازمانی الف یا ب دانسته‌اند.

در مجلس وقتی می‌خواهند به وزرا رأی اعتماد بدهند، چند نماینده موافق و چند مخالف، ثبت نام می‌کنند و در موافقت و مخالفت با وزیر حرف می‌زنند. بالاخره معلوم می‌شود چه کسانی مدافع فلان وزیر هستند و چه کسانی مخالف. خوب است در کمیته‌ها هم موافقان و مخالفان هر گزینه مشخص باشند و هر موافقی در دفاع از گزینه خود حرف بزند. نمره دادن در یک فایل اِکسِل که چیزی را مشخص نمی‌کند.

خانم‌ها و آقایان عضو کمیته‌ها، دارید وزیر و همکار رئیس‌جمهور انتخاب می‌کنید، در نظرسنجی درباره کیفیت روغن بادام که شرکت نکرده‌اید تا با نمره دادن بدون دو صفحه توضیح درباره چرایی انتخاب‌های‌تان، کار را تمام کنید.

شهروندان حق دارند بدانند هر گزینه به چه دلایلی در فهرست قرار گرفته است.
 
@fazeli_mohammad
👍736👎8
Audio
قسمت صد و پانزددهم پادکست دغدغه ایران
 
آخرین فرصت: بایسته‌های حکمرانی پساانتخابات
 
آیا برگزاری انتخابات و پیروزی مسعود پزشکیان، پوست‌اندازی و تحولی در ایران است؟ چگونه ممکن است این انتخابات به گشایش روزنه‌های امید در ایران منتهی شود؟ دولت پزشکیان و هسته مرکزی قدرت در ایران چگونه می‌توانند مانع از آن شوند که شکست پزشکیان، سبب نابودی آخرین فرصت برای سیاست مسالمت‌آمیز در ایران شوند؟ محمد فاضلی در گفت‌وگو با دیدارنیوز به این سؤالات پاسخ می‌دهد.
 
حمایت از پادکست دغدغه ایران
 
شناسه پیپال
[email protected]
 
موسیقی آغازین
قطعه سلام، اثر استاد حسن کسائی
 
Email: [email protected]
 
امور فنی و صوت: مرتضی مشیری‌خواه
گرافیک: حامد ملیانی و کریم شاهین
                                
تاریخ انتشار
مرداد هزار و چهارصدوسه

@dirancast_official
👍148👎5
جامعه‌شناسی سیاست‌گذاری

بال؛ استاد دانشگاه لندن و از پژوهشگران برجستۀ سیاست‌گذاری آموزش است. او در این کتاب با تحلیل سیاست‌گذاری آموزش در چهار دوره فعالیت حزب کارگر انگلستان، چارچوب مفیدی را برای تحلیل جامعه‌شناختی سیاست‌گذاری در اختیار می‌گذارد و سعی دارد سیاست‌گذاری‌های این دوره‌ها را در «چارچوب گستردۀ دولت رفاه» تحلیل کند و تأکید دارد که «آموزش، سیاست مرکزی دولت رفاه است».

بال، ذیل «جامعه‌شناسی سیاست‌گذاری آموزش» و با تمرکز بر «زبان سیاست و گفتمان سیاست‌گذاری» نشان می‌دهد که چگونه برخی ایده‌ها مورد توجه قرار می‌گیرند و برخی طرد می‌شوند، و چگونه از زبان سیاست‌گذاری برای تولید معانی خاص استفاده می‌شود تا سیاست‌های پیشنهادی به‌عنوان راه‌حل‌های عقلانی و عملی به نظر برسند. او نشان می‌دهد که چگونه ایده‌های انتزاعی به نقش‌ها و روابط نهادی سیاست‌گذاری راه می‌یابند و بر ذهن کنشگران تأثیر می‌گذارند. بال «رابطۀ سیاست‌گذاری آموزش با نیازهای دولت و جامعه»، و «رابطۀ بین سیاست آموزشی و طبقۀ اجتماعی» را دو محور اصلی برای تحلیل مفروضات زیربنایی سیاست‌ها و اینکه سیاست‌ها در خدمت چه کسانی هستند، قرار داده است.
@omidi_reza
👍139👎1
پلمب ساختمان انجمن جامعه شناسی ایران توسط شهرداری تهران

▫️ساختمان انجمن جامعه شناسی ایران توسط شهرداری تهران پلمب شد.

🔰 به گزارش خبرنگار شبکه شرق ساختمان انجمن جامعه شناسی ایران امروز توسط شهرداری تهران پلمب شد. به گفته شاهدان وسایل انجمن از ساختمان بیرون آورده شده و یک نگهبان از سوی شهرداری کنار در واحد مستقر شده است. این واحد از سال ۱۳۹۲ در اختیار انجمن جامعه شناسی قرار گرفته بود.
🔰 انجمن جامعه‌شناسان از دهه ۷۰ فعالیت خود را آغاز کرده است. ده‌ها شعبه در شهرستان‌های مختلف در سراسر کشور دارد. از ابتدای فعالیتش بیش از ۴ هزار نفر در این انجمن عضویت داشته‌اند و در حال حاضر ۵۰۰ جامعه‌شناس عضو انجمن هستند. به گفته معیدفر عمده فعالیت‌های انجمن جامعه‌شناسی، تمرکز بر حوزه علوم اجتماعی، برگزاری نشست‌ها، تولید مجلات علمی، تخصصی و همایش‌هایی است که توسط جامعه‌شناسان و اصحاب علوم اجتماعی در عرصه داخلی و بین‌المللی برگزار می‌شود.
انجمن جامعه شناسی با استناد به قوانین، حکم تخلیه شهرداری را غیرقانونی دانسته بود.

@sharghdaily
@Haajm
👎290👍69
video-0_12
<unknown>
فایل صوتی کامل نشست:
دولت چهاردهم: چالش‌ها و افق پیش‌رو

سخنرانان:
دکتر مسعود نیلی
دکتر احمد میدری

بحث‌کننده: دکتر جعفر خیرخواهان

برگزارکننده:
انجمن اقتصاد ایران

انجمن اقتصاد ایران (انجمن اقتصاددانان ایران سابق)
@IR_Economists_A

@meidari
👍129👎4
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در دراز مدت نه مردم را می شود با مردمی بودن نگه داشت نه با رأی دادن نه با ... مردم را با حل مسئله می شود نگه داشت باید بشود مسئله تورم را حل کرد باید بشود مسئله محیط زیست را حل کرد و باید بشود به حقوق ًضمردم احترام گذاشت و تکثر جامعه ایران را به رسمیت شناخت.

نسخه کامل این گفت‌وگو در کستباکس

@fazeli_mohammad
👍556👎13
Forwarded from ارزیابی شتابزده (Mohammadreza Eslami)
معمولا چیزی را جایی، جا نمی گذارم. روز جمعه‌ی انتخابات مرحله اول، بعد از رای دادن به قصابی رفتم که برای خانه گوشت بخرم. با شاگرد قصابی سر گفتگو باز شد؛
گفتم به چه کسی رای می‌دهی؟ گفت: من رای نمی دهم. گفتم به پزشکیان رای بده لطفا. گفت: اینها همه شون مثل هم اند؛ در زندگی من فرقی ایجاد نخواهد شد. گفتم ولی اینبار رای بده. گفت: نمی دهم! رسیدم خانه یکدفعه متوجه شدم کیف پول و موبایل را در قصابی جا گذاشته ام. آه از نهادم برآمد چون همه‌ی کارهای امور شغلی منوط به آن گوشی موبایل است. در ضمن، تازه از سفر رسیده بودم و پانصد دلار پول هم در کیف بود. ناامیدانه راه افتادم سمت قصابی.

گفتم حتما شاگرد قصاب این ظهر جمعه ای سریع کرکره را پایین کشیده و رفته.
یا لااقل، وقتی که برسم اظهار بی اطلاعی خواهد کرد.

رسیدم و نرفته بود. منتظر بود. سلام کردم گفت کیف و گوشی ات اینجاست، گذاشتم این گوشه مغازه که مشتری نبرد.

بی نهایت تشکر کردم. برای سپاسگزاری صد دلار تعارف کردم ولی حتی حاضر نبود که بگیرد.

در راه برگشت، فکر می کردم که شاگرد قصابی با وجود کلافگی از احوال زندگی، ولی موبایل آیفون ۱۳ و کیف پول‌ها را برنداشته…
به تعبیر دکتر رنانی، فضل هنوز در این جامعه هست.

دیروز اسنپ گرفتم و رفتم خیابان شریعتی فرهنگسرای اندیشه برای شرکت در نشست واکاوی گفتمان دولت چهاردهم. وسط برنامه و در میانه آن هیجان سالن و سخنرانی پرشور دکتر ظریف، گوشی موبایل زنگ خورد. برداشتم. گفت: من راننده اسنپ هستم و کیف پولت در ماشینم جا مانده. آیا آخر شب برایت بیاورم به همان آدرس محل سوارشدن؟ از خلاف آمد عادت و از سر نهایتِ بی توجهی، هنوز دلارها در کیف مانده بود و جابجا نکرده بودم… بهت زده شدم. از آمار جرائم و معضلات اجتماعی بی اطلاع نیستم، اما دو بار پشت سر هم و هر دو بار این رفتار واحد از جانب شهروندی که مشکلات اقتصادی این جامعه بر روی دوش اوست… چرا کیف را برنداشت؟ می توانست زنگ نزند. می توانست پول را بردارد. می توانست منکر همه چیز بشود… آخر شب کیف را آورد.
آقای مدیرعامل اسنپ اگر این یادداشت به دست شما رسید لطفا بدانید مناعت طبع و استغنای آقای ا… عبدی در کلام نمی گنجد. تقدیر و تشکر شما از این پاک نهادی ضروری است ولی در حدّ و اندازه‌ی این میزان غنای نفس راننده نیست. آنکه در گرما و ترافیک سرسام آور تهران، امانت دار است.

فضل هنوز در این جامعه نمرده است. ایکاش که قدر بدانند آنها که در مصدر قدرت اند.


محمدرضا اسلامی
www.tgoop.com/solseghalam
👍769👎12
گفتمان دولت چهاردهم.docx
23.6 KB
ضرورت‌های دولت چهاردهم

محمد فاضلی

در جلسه‌ای ایده‌هایم درباره ضروریات دولت چهاردهم را تشریح کردم. قبلاً فایل صوتی آنرا منتشر کردم، و این متن همان صوت است.

@fazeli_mohammad

#دغدغه_ایران #محمد_فاضلی #پزشکیان

@fazeli_mohammad
👍86👎5
#معاون_اول اگر سودای ریاست جمهوری داشته باشد - بالاخص چهار سال بعد را داشته باشد - حواسش پرت دوره بعدی است نه اداره کردن کابینه فعلی.

آدم‌ها را برای دوره بعد می‌خواهد نه برای کار فعلی؛ و رئیس‌جمهور رقیبش است نه همکار و رفیقش.

سودای کسب قدرت شوخی ندارد، حتی وقتی دو نفر در رأس جلسه هیئت وزیران بغل یکدیگر بنشینند!

@fazeli_mohammad
👍309👎6
Forwarded from هم‌میهن
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
محمد فاضلی: روند مهاجرت ایرانیان به سادگی متوقف نمی‌شود

🔹محمد فاضلی جامعه شناس در نشست واکاوی گفتمان دولت چهاردهم (که توسط انجمن علوم سیاسی ایران برگزار شد) گفت: دولت باید برای برنامه ای ایرانیان خارج از کشور داشته باشند و مانع از آن شود که کردار و رفتارش خاطره ای تلخ برای مهاجران به هنگام مهاجرت خلق کند/ جماران

@hammihanonline
👍253👎7
اگر خود کمیته‌ها اختیار جمع‌بندی نمرات نامزدها و معرفی پنج نامزد برتر به #شورای_راهبری را نداشته باشند، و جمع‌بندی نظرات هر کمیته ر شورای راهبری صورت بگیرد:

یک. اعضای کمیته چگونه اعتماد کنند که این جمع‌بندی همان نتیجه واقعی بررسی‌های کمیته است؟

دو. اعضای کمیته چرا باید پاسخگوی نتیجه‌ای باشند که نمی‌دانند نتیجه واقعی بررسی‌ها و کارشان هست یا نیست؟

در نتیجه، اگر کمیته‌ها اختیار جمع‌بندی و اعلام نامزدهای نهایی را نداشته باشند، نه اعتمادی در بین اعضای کمیته شکل می‌گیرد و نه اعضای کمیته راویان خوبی برای فرایند طی شده برای جامعه خواهند بود.

اختیار جمع‌بندی و مسئولیت پاسخ‌گویی در برابر انتخاب‌های هر کمیته را به خودشان بسپارید، و راستی آزمایی کنید.

همه این‌ها هم نافی اختیار رئیس‌جمهور برای پذیرش یا نپذیرفتن گزینه‌ها نیست. ایشان باید پاسخ‌گوی مردم باشد و بنابراین باید اختیار هم داشته باشد.

@fazeli_mohammad
👍246👎8
نامزد سابق کمیته فلان؟!

محمد فاضلی

برخی با نیت واقعی انتخاب به عنوان وزیر یا رئیس سازمان، خود را نامزد بررسی در کمیته‌های انتخاب همکاران رئیس‌جمهور کرده‌اند. اما برای اطمینان دارند که وزارت یا ریاست سازمان نصیب‌شان نمی‌شود، اما شرکت در فرایند بررسی را افزایش بخت خود برای کسب یک معاونت می‌دانند.

من تصور می‌کنم که شورای راهبری باید به صراحت مشخص کند که بررسی شدن سابقه کسی در کمیته‌ها، به معنای هیچ امتیازی در آینده برای گرفتن سمت‌های معاونت یا هر سمت دیگری در وزارتخانه‌ها نیست. به عبارتی، بعدها کسی در رزومه‌اش ننویسد «بررسی‌شده سابق در کمیته‌ فلان برای سمت بهمان».

بعد از انتخاب همکاران رئیس‌جمهور در هیئت دولت، سمت‌های معاونت و همکاران وزرا، باز هم با روالی شفاف و نه بر اساس قرار داشتن افراد در فرایند بررسی کمیته‌ها، انتخاب شوند. ردّی‌های این مرحله، قبولی‌های تضمینی یا دارای امتیاز دوره بعد نباشند.

به نظرم شورای راهبری باید به صراحت مشخص کند که بررسی شدن در این مرحله، سبب داشتن هیچ امتیازی برای کسب سمت‌های پایین‌تر در مراحل بعدی نیست.
@fazeli_mohammad
👍410👎2
Audio
قسمت صد و پانزددهم پادکست دغدغه ایران (نسخه کم حجم)
 
آخرین فرصت: بایسته‌های حکمرانی پساانتخابات
 
آیا برگزاری انتخابات و پیروزی مسعود پزشکیان، پوست‌اندازی و تحولی در ایران است؟ چگونه ممکن است این انتخابات به گشایش روزنه‌های امید در ایران منتهی شود؟ دولت پزشکیان و هسته مرکزی قدرت در ایران چگونه می‌توانند مانع از آن شوند که شکست پزشکیان، سبب نابودی آخرین فرصت برای سیاست مسالمت‌آمیز در ایران شوند؟ محمد فاضلی در گفت‌وگو با دیدارنیوز به این سؤالات پاسخ می‌دهد.
 
حمایت از پادکست دغدغه ایران
 
شناسه پیپال
[email protected]
 
موسیقی آغازین
قطعه سلام، اثر استاد حسن کسائی
 
Email: [email protected]
 
امور فنی و صوت: مرتضی مشیری‌خواه
گرافیک: حامد ملیانی و کریم شاهین
                                
تاریخ انتشار
مرداد هزار و چهارصدوسه

@dirancast_official
👍116👎6
مردم تشکیل کابینه باکیفیت را از رئیس‌جمهور مطالبه می‌کنند. اختیار و مسئولیت رئیس‌جمهور مانع از آن است که هر کاستی در اعضای کابینه را به عملکرد کمیته‌ها نسبت داد.

رئیس‌جمهور مختار و مسئول است، بنابراین حق انتخاب نهایی هم با ایشان است.

@fazeli_mohammad
👍423👎11
انتشار برنامه‌ نامزدهای منتخب هر کمیته نشان می‌دهد کیفیت کار کمیته و نامزدهای منتخب کمیته چقدر است.

البته حق، اختیار و مسئولیت رئیس‌جمهور برای انتخاب همکارانش، و پاسخ‌گویی در برابر انتخاب‌هایش، و مشورتی تلقی کردن نظر کمیته‌ها، اصل است.

@fazeli_mohammad
👍251👎3
مواجهه شخصی محمد فاضلی با مسعود پزشکیان

🕰 مدت زمان ویدئو: 8 دقیقه

در این ویدئو محمد فاضلی از مواجه خود با مسعود پزشکیان بعد از ماجرای قطع میکروفونش در صداوسیما می‌گوید.


🔵 youtu.be/2nJ0Ik-XlSE

@didarnews1
@didarnewsir
@fazeli_mohammad
👍258👎16
همواره باید با دکمه و #دکمه_فروش با دقت مواجه شد.

@fazeli_mohammad
👍328👎9
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 دو ویژگی ضروری برای دولت چهاردهم: ایجاد توافق و ساختن اجماع برای عبور از بحران‌ها

🔸دولت مسعود پزشکیان چه مشخصه‌های فردی، سازمانی و برنامه‌ای برای حل مشکلات باید داشته باشد؟

🔸شرایط پیش‌روی اقتصاد کشور برای رفع ناترازی‌‌ها چگونه است؟

🔸چه موانع عملکردی و دیوانی بر سر حل ناترازی‌های اقتصادی وجود دارد؟

🔸چرا سازمان برنامه از نقطه‌ شروع‌های اصلی و مهم حل مصائب حکمرانی در کشور است؟

🔸نسخۀ کامل تصویری و یا صوتی این نشست را می‌توانید در وب‌سایت و کانال تلگرام اکوایران ببینید.
👍173👎5
2025/07/13 18:15:04
Back to Top
HTML Embed Code: