Telegram Web
نگاهی به نتایج آزمون تیمز ۲۰۲۳- ۱

آزمون بین‌المللی تیمز (درس‌های علوم و ریاضی در پایه‌های چهارم و هشتم) از سال ۱۹۹۵ توسط مؤسسۀ بین‌المللی ارزیابی پیشرفت تحصیلی اجرا می‌شود. اخیراً گزارش آزمون ۲۰۲۳ منتشر شده است. در این دوره بیش از ۱۲۳۰۰ دانش‌آموز از ایران شرکت داشته‌اند. در آزمون تیمز نمرۀ ۴۰۰ به‌عنوان معیار عملکرد پایین لحاظ می‌شود. در این دوره در ریاضی پایۀ چهارم و هشتم و علوم پایۀ هشتم تنها ۵۹ درصد دانش‌آزمون ایرانی موفق به کسب نمرۀ ۴۰۰ به بالا شده‌اند که بین ۲۰ تا ۳۰ واحد درصد پایین‌تر از میانگین آزمون است. در دورۀ قبلی ۳۲ درصد دانش‌آموزان ایرانی موفق به کسب این معیار نشده بودند که در این دوره به ۴۱ درصد رسیده است.
در پایۀ هشتم حدود ۸ درصد دانش‌آموزان موفق به کسب نمرۀ ۵۵۰ به بالا شده‌اند (دورۀ قبل حدود ۱۳ درصد) که این نسبت برای میانگین کل کشورها حدود ۲۸ درصد بوده است (تقریباً معادل دورۀ قبل). در علوم پایۀ چهارم ۱۴ درصد دانش‌آموزان ایران موفق به کسب نمرۀ ۵۵۰ به بالا شده‌اند (دورۀ قبل ۱۱ درصد) که این نسبت برای میانگین آزمون حدود ۳۱ درصد (معادل دورۀ قبل) بوده است.

دانلود داده‌های تیمز 2023
@omidi_reza
Emigration_of_Iranians_Causes_and_Motivations_Mohammad_Fazeli.pdf
1.5 MB
مهاجرات ایرانیان

محمد فاضلی

بخش قابل توجهی از ایرانیان در رؤیا یا در حال اقدام برای مهاجرت هستند. برخی هم ویزای‌شان را گرفته‌اند و به زودی وطن را ترک می‌کنند. سازمان‌ها و شرکت‌ها، دانشگاه‌ها و بین دوست و آشنا زیادند آدم‌هایی که خودشان رفته‌اند یا روح‌شان رفته و این‌جا در تعلیق بین ماندن و رفتن زندگی می‌کنند.
 
شناخت علل و انگیزه‌های این پدیده مهم است. عده‌ای می‌گویند این‌که پژوهش و گزارش نیاز ندارد، همه چیز روشن است؛ تا اندازه‌ای هم درست می‌گویند. اما پژوهش و گزارش، آن‌چه را که می‌بینیم و احساس می‌کنیم، به زبان داده و عدد و واقعیت سنجش‌شده بیان می‌کند. راه بر انکار می‌بندد، هشدار می‌دهد و اقدام طلب می‌کند.
 
گزارشی که با عنوان «مهاجرت ایرانیان: علل و انگیزه‌ها» به شما تقدیم می‌شود، حاصل پژوهشی است که در تیرماه ۱۴۰۲ انجام شد. خلاصه‌ای از این گزارش را در پاییز ۱۴۰۳ در قالب پادکست دغدغه ایران منتشر کردم؛ و حالا کل گزارش در این‌جا تقدیم می‌شود.

پادکست دغدغه ایران در کست‌باکس

پادکست دغدغه ایران در تلگرام

از ۱۲ هزار نفری تشکر می‌کنم که به پرسشنامه پاسخ دادند.

ممنون اگر به اشتراک می‌گذارید.
 
@fazeli_mohammad
‏بر همگان ‎#یلدا_مبارک
آیین‌ها و مراسم در جوامع نقش بنیادین در تولید ‎#انرژی_عاطفی، تقویت ‎#همبستگی_اجتماعی، حفظ حافظه و ‎#خاطره_ملی و حفظ ظرفیت ‎#زندگی_مسالمت‌آمیز دارند.
زندگی اجتماعی به ‎#شادمانی_جمعی نیازمند است؛ و در سخت‌ترین دوران‌ها باید مراسم و آیین‌ها را حفظ کرد و بزرگ داشت.

@fazeli_mohammad
قسمت صدوبیست‌وچهارم پادکست دغدغه ایران

چرا برق رفت؟

مشکل صنعت برق ایران چیست؟ و چرا کشوری با منابع عظیم نفت و گاز به ناترازی در تولید و مصرف برق رسیده است؟ چرا سرمایه‌گذاری در منابع برق تجدیدپذیر یا بهبود راندمان نیروگاه‌ها صورت نگرفته است؟ دکتر کیومرث حیدری، متخصص اقتصاد برق، در این قسمت به این سؤالات و وجوه مهمی از سیاست‌گذاری و اقتصاد صنعت برق ایران می‌پردازد.

شنیدن این قسمت

مهمان: دکتر کیومرث حیدری
میزبان: محمد فاضلی

امور فنی و صوت: مرتضی مشیری‌خواه
گرافیک: استودیو آنسو (@onsoustudio)

حامیان مالی
صرافی ارز دیجیتال والکس
@Wallexchange

محصولات بهداشتی ساختمانی سارودی


اپیزود هفدهکیفیت مداخله دولت و توسعه: مورد صنعت برق

کتاب اصلاحات اقتصادی صنعت برق (نوشته کیومرث حیدری)

حمایت از پادکست دغدغه ایران

شماره تماس برای حمایت مالی
09965691194

شناسه پیپال
[email protected]

موسیقی آغازین
قطعه سلام، اثر استاد حسن کسائی

Email: [email protected]

تاریخ انتشار
آذر هزار و چهارصدوسه

شنیدن این قسمت

@dirancast_official
قسمت صدوبیست‌وپنجم پادکست دغدغه ایران
 
چین: قرن اول تا هفتم پس از میلاد
 
چین در فاصله سال اول پس از میلاد تا اوایل قرن هفتم، شاهد شکل‌گیری سلسله هان شرقی، دوران سه پادشاهی، حکومت خاندان جین (Jin)، دوران سلسله‌های شمالی و جنوبی، و حکومت کوتاه‌مدت سویی (Sui) است. این دوران ششصد ساله، با شکل‌گیری حکومت سلسله تانگ (Tang) پایان می‌یابد. همین دوران ششصد ساله شکل‌دهنده به ابعاد مهمی از تاریخ فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی چین است که در قسمت ۱۲۵ بررسی می‌شود.

دیدن/شنیدن این قسمت در یوتیوب
 
حامی مالی
صرافی ارز دیجیتال والکس
 
حمایت از پادکست دغدغه ایران
 
شماره تماس برای حمایت مالی
09965691194
 
نقشه سیاسی چین
 
نقشه طبیعی چین
 
شناسه پیپال
[email protected]
 
موسیقی آغازین
قطعه سلام، اثر استاد حسن کسائی
 
Email: [email protected]
 
گوینده: محمد فاضلی
امور فنی و صوت: مرتضی مشیری‌خواه
گرافیک: استودیو آنسو (@onsoustudio)
                                
تاریخ انتشار
دی هزار و چهارصدوسه
 
@dirancast_official
Forwarded from هم‌میهن
محمد فاضلی به پزشکیان: اجازه ندهید سیستم بوروکراسی، صداقت شما را به مسلخ ببرد  /نگذارید در پستوها تصمیم بگیرند

محمد فاضلی، جامعه شناس در روزنامه ایران نوشت:
🔹️آقای رئیس‌جمهوری! من از آن لحظه اولی که ۱۱ سال پیش شما را در جلسه‌ای در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری و به هنگام بررسی طرح تحول سلامت دیدم و تا ۱۱ سال بعدش که در خردادماه امسال فقط در دو جلسه شما را ملاقات کردم، جز صداقت در شما ندیدم.

🔹️اما من به توانمندی و سلامت آن بوروکراسی که به اتکای آن می‌خواهید مسأله‌ها را حل کنید، مشکوکم. این بوروکراسی راه‌های سر کار گذاشتن را خوب بلد است. از این می‌ترسم که سیاستگذاری مبتنی بر شواهد شما را به مسلخ ببرند.

🔹️آقای رئیس‌جمهوری! بوروکراسی را ملزم به انتشار طرح‌ها و راهکارها کنید. کلان و خُرد بوروکراسی را مجبور کنید ایده‌ها درباره همه چیز را برای جامعه عیان کنند. پس و پشت بوروکراسی را عیان کنید و اجازه ندهید در پستوها تصمیماتی بگیرند که قبلاً درباره آن با جامعه نخبگانی و تخصصی کلامی نگفته‌اند.

@hammihanonline
hammihanonline.ir
آقای رئیس‌جمهور مواظب بوروکراسی باشید
منتشرشده در روزنامه ایران ۲ دی ۱۴۰۳

محمد فاضلی

چند روزی از مصاحبه تلویزیونی آقای رئیس‌جمهور پزشکیان می‌گذرد و نوشتن درباره آن شاید دیر باشد. اما وقتی از آن فاصله گرفته‌ایم، زمان بهتری برای پرسیدن برخی سؤالات است.

سؤالاتم را اتفاقاً می‌خواهم از نقاط قوت آن گفت‌وگوی تلویزیونی بپرسم و بنابراین ابتدا باید خیلی مختصر نقاط قوت آن ‌را ذکر کنم.

یک- آقای پزشکیان! شما تلاش نکردید ناترازی‌ها را پنهان کنید. این البته عقلانی‌ترین کار است. اما خب ما عادت کرده‌ایم شاهد گفت‌وگوهای مقاماتی باشیم که بسیار سعی می‌کردند تا چیزهایی را پنهان کنند، حتی اگر آشکارتر از روز روشن باشد.

دو- آقای پزشکیان! شما یک واقعیت دیگر هم گفتید که ما به شنیدن آن از زبان مقامات عادت نداریم. گفتید «با اعداد که نمی‌شود دعوا کرد.» باور کنید این برای ما که شاهد بوده‌ایم بسیاری نه فقط با اعداد دعوا کرده‌اند، بلکه اعداد را به نحوی شکنجه کرده‌اند تا از آنها اعتراف بگیرند، خیلی هم غیرعجیب نیست. تصور می‌کنم شما سعی کردید اعداد را شکنجه نکنید تا به موفقیت‌تان اعتراف کنند.

سه- آقای پزشکیان! شما وعده ندادید. وضع اقتصاد، جامعه و سیاست البته چنان آشفته است که عقلا همین کار را می‌کنند و وعده بالاخص از نوع سر خرمن آن نمی‌دهند و شما هم همین کار را کردید.

چهار- آقای پزشکیان! حداقل برداشت من این بود که شما نمی‌گویید «ملت آسوده بخوابید که ما بیداریم.» البته جایگاه و وظایف شما ایجاب می‌کند که نگرانی ایجاد نکنید اما خب نمی‌شود آن‌ همه از ناترازی، نبود پول، مطالبات پرستاران و بازنشستگان، اقدامات ضدامنیتی از ابتدای شروع به کار دولت و غیرقابل اجرا بودن قانون حجاب و عفاف گفت و هیچ نگرانی ایجاد نکرد. از در و دیوار گفت‌وگوی شما می‌بارید که باید نگران بود، خیلی هم باید نگران بود حتی اگر خود شما به صراحت نگویید.

آقای رئیس‌جمهور پزشکیان! همین چهار نکته کفایت می‌کند تا معتقد باشم در آن گفت‌وگو در حد مقدورات خوب بودید. فکر کنید مثلاً از ۴۰ سال پیش هیچ مقام مسئولی تلاش نکرده بود ناترازی‌ها را پنهان کرده و زیر فرش‌های متعدد جارو کند؛ اعداد را شکنجه نکرده بود تا به موفقیت‌های او اعتراف کنند؛ وعده‌های سر خرمن نداده بود و سرکنگبین وعده‌ها صفرای ناترازی‌ها را نفزوده بود و دائم به ملت نگفته بود شما آسوده بخوابید که ما بیداریم و خودش را در هیبت قهرمان توده‌ها جا نزده بود؛ الان وضع بهتر نبود؟

من البته معتقد نیستم که در دنیای سیاست عمومی «ماهی را هر وقت از آب بگیری تازه است.» بلکه درست برعکس گاهی اوقات ماهی صیدشده از دریای سیاست عمومی، آنقدر دیرهنگام صید می‌شود که دیگر بوی گند گرفته و به هیچ دردی نمی‌خورد. اما بالاخره شما سنگ بنای مقام مسئولی را بنا نهاده‌اید که قرار است پنهان‌کار ناترازی، شکنجه‌گر اعداد، دهنده وعده‌های سر خرمن و منادی آسودگی‌های فریبنده توده‌ها نباشد. اینها را به فال نیک می‌گیرم و فقط چند سؤال می‌پرسم. تصور می‌کنم راه و رسم جدید بدون پاسخ دادن به این سؤالات ناقص و بدون اثربخشی کافی باشد.

ادامه 👇👇

https://telegra.ph/%D8%A2%D9%82%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D8%A6%DB%8C%D8%B3%E2%80%8C%D8%AC%D9%85%D9%87%D9%88%D8%B1-%D9%85%D9%88%D8%A7%D8%B8%D8%A8-%D8%A8%D9%88%D8%B1%D9%88%DA%A9%D8%B1%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B4%DB%8C%D8%AF-12-22
Forwarded from هم‌میهن
هشدار عباس عبدی: پزشکیان آخرین فرصت است/ مقاومت مقابل رفع فیلترینگ و اصرار بر اجرای مصوبه حجاب چیزی جز نقض پیمان است؟

🔹 هیچ چیز به اندازه وفای به عهد و پیمان موجب اعتماد به فرد یا قدرت نمی‌شود و هیچ چیز نیز به اندازه نقض آن موجب بی‌اعتباری و بی‌اعتمادی به فرد یا قدرت نمی‌شود.البته باید پذیرفت که وفای به عهد و پیمان، حداقل در سطح سیاسی و حکومتی، قدری پیچیده‌تر از پیمان‌های فردی و مکتوب است.

🔹ولی اینکه پس از ۵ ماه از آمدن دولت هنوز در برابر رفع فیلترینگ مقاومت می‌شود یا چند نفر از بقایای تندروها که بیشتر به درد موزه‌های سیاسی می‌خورند را به جان دولت بیندازند و مرغ رسانه فراگیر نیز همچنان یک پا داشته باشد و بر مدار پایداریون بچرخد یا بخواهند که مصوبه حجاب را ابلاغ کنند، هیچ چیزی جز نقض پیمان را نشان نمی‌دهد./اعتماد

@hammihanonline
hammihanonline.ir
‏یکی از بهترین آرزوها برای حکمرانی توسعه‌محور ایران: بساط همه شوراهای عالی جز شورای عالی امنیت ملی و حداکثر یکی دو شورای دیگر جمع شود. شوراهای عالی، جز فضایی برای اختیار بی‌مسئولیت، تمرکززدایی از اختیارات و فشل کردن دولت؛ اعمال نفوذ بدون پاسخگویی، و تراشیدن شغل برای خواص نیستند.

شوراهای عالی اگر کارکرد داشتند و به درد توسعه می‌خوردند، حال و روز کشور از آب و برق گرفته تا دانشگاه و ... این نبود که الان هست.

@fazeli_mohammad
Forwarded from آزاد | Azad
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 مسئله فیلترینگ و حکمرانی مجازی

🔶 گفتگوی سید صادق امامیان و محمد کشوری

🔻سید صادق امامیان: دوران پسافیلترینگ قطعی است، یا با اکراه حاکمیت یا با تصمیم آگاهانه آن. شورا محور بودن حکمرانی باعث شده است که کسی مسئولیت تصمیمات را نپذیرد و تصمیم‌گیری را به شورا واگذار می‌کنند. باید پلتفرم‌های داخلی با حمایت دولت بین‌المللی شوند؛ اگر این‌ها صرفا از رانت فیلترینگ استفاده کنند و نتوانند بین‌المللی شوند از بین خواهند رفت.

🔻محمد کشوری: فیلترینگی که داریم عملا باعث شده است که بیست میلیون نفر کاملا خارج از نظارت حاکمیت باشند. حکمران می‌تواند با سیاست ضابطه‌مندتر اثرات منفی مورد نظر خود در فضای مجازی را کاهش دهد، اما از خود سلب مسئولیت می‌کند. فرآیند حکمرانی ما به نحوی است که هنوز فکر می‌کنیم پشت درهای بسته می‌شود برای مردم تصمیم گرفت.

🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/VbTusCayRaQ

🔺حامی این گفت‌وگو : دیجی‌پی
https://www.mydigipay.com

🔺با اپلیکیشن دیجی‌پی اعتبار خرید آنلاین و حضوری دریافت و با اقساط متنوع خرید کنید. دیجی‌پی پی روزهای بهتر

حمایت «ارزی» و «ریالی» از آزاد

🆔@AzadSocial
ناواقع‌گرایی در سیاست خارجی

محمد فاضلی

من چهار قسمت شرح کتاب «تاریخ سیاست خارجی ایران» نوشته مرحوم روح‌الله رمضانی را مدتی قبل از وقایع اخیر در خاورمیانه و سوریه ساخته و در #پادکست_دغدغه_ایران منتشر کردم. ایده روح‌الله رمضانی درباره تاریخ سیاست خارجی ایران «ناواقع‌گرایی سیاسی» است، یعنی برگزیدن اهدافی در سیاست خارجی که کشور استطاعت دست یافتن به آن‌ها را ندارد و از این جهت ناواقع‌گرایانه است.

این ناواقع‌گرایی سیاسی در هر دوره از زمان صفویان تا پایان دوران پهلوی اول که رمضانی در این کتاب بررسی می‌کند، صورت و شکلی داشته است. البته او معدود زمان‌های کوتاه واقع‌گرایی را هم تحلیل کرده است.

قسمت صدوشانزده – سیاست خارجی ایران: از صفویه تا انقلاب مشروطه
شنیدن این قسمت: کستباکس || یوتیوب


قسمت صدوهفده – سیاست خارجی ایرانی: عصر مشروطه
شنیدن این قسمت: کستباکس || یوتیوب


قسمت صدوهجده – سیاست خارجی ایران: عصر رضاشاه (بخش اول)
شنیدن این قسمت: کستباکس || یوتیوب

قسمت صدوبیست – سیاست خارجی ایران: عصر رضاشاه (بخش دوم)
شنیدن این قسمت: کستباکس || یوتیوب

ناواقع‌گرایی سیاسی عنصر پایدار سیاست خارجی ایران بوده است و هست.

@fazeli_mohammad
درباره توسعه مکران

یک گزارش پژوهشی درباره سؤالات بنیادین و جهت‌گیری‌های اساسی اقدامات توسعه در سواحل #مکران انجام داده بودم. نتایج آنرا امروز ۸ دی در اتاق بازرگانی ایران ارائه می‌کنم.

@fazeli_mohammad
🔴فرصت اندک؛ در نبود عزم ملی

🔺اعتماد ملی ۸ دی ۱۴۰۳

✍️عباس عبدی

🔘در دو یادداشت قبلی ابتدا نوشتم که جامعه ما از سال‌ها پیش در وضعیت امتناع برنامه‌ریزی قرار دارد. سپس توضیح دادم که تصور می‌رفت یا قرار بود که دولت پزشکیان آمده که این معضل را حل کند ولی با نقض پیمان مواجه شده است در حالی که این آخرین فرصت برای عبور مسالمت‌آمیز و کم هزینه بسوی جامعه‌ای است که امکان برنامه‌ریزی برای حل مسایل مردم را داشته باشد. شرط‌های رسیدن به امکان برنامه‌ریزی را هم توضیح دادم.‌

🔘در این یادداشت می‌خواهم با ارجاع به واقعیت‌های موجود در این دولت و نیز سخنان رییس‌جمهور و معاون اول و احیانا سایر مقامات آن نشان دهم که چرا آنان هم بطور ضمنی اذعان دارند که برنامه‌ریزی غیر ممکن است. در ادامه هم خواهم گفت که به نظر من راه‌حل چیست.

🔘واقعیت این است که دولت در این مدت گام‌های خوبی برداشته است آخرین آن نیز حذف محدود فیلترینگ از فضای مجازی که با پرداخت‌های ویژه از جیب مردم به سکوهای داخلی همراه بود. ولی هیچکدام از اقدامات دولت نتوانسته شرایط را برای برنامه‌ریزی فراهم کنند. در واقع این گام‌های خوب یا از نظر مردم کافی نیست یا آن که با مشکلات مستقیم مردم که حل آنها نیازمند برنامه‌ریزی است در ارتباط نیست. مخالفان به عللی نتوانستند یا نخواستند جلوی این اقدامات بایستند ولی در باره کارهای اساسی‌تر مقاومت می‌کنند.

🔘آن مسایلی که باید از طریق برنامه‌ریزی حل شود شامل سیاست خارجی و رفع تحریم‌ها، ناترازی ارزی و انرژی، جلب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، رشد اقتصادی پایدار و کاهش تورم، تغییر روند چالش‌های محیط زیست، آب، پسماند، آلودگی هوا، گرد و غبار، فرونشست زمین، آسیب‌های اجتماعی، مهاجرت نخبگان، فقر و نابرابری، حذف رانت‌ها، اصلاح نظام اداری، و... است.

https://telegra.ph/فرصت-اندک-در-نبود-عزم-ملی-12-27
Forwarded from اقتصادنیوز (N H)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 فاضلی، جامعه‌شناس: ایرانی‌ها کور نیستند، تفاوت توسعه شمال و جنوب خلیج فارس را می‌بینند!/ سبک زندگی امارات، قطر، عربستان و ... برای ایرانی‌ها حسرت شده

🔹️محمد فاضلی در نشست تخصصی اتاق ایران؛ ایده هایی برای پیشرفت و توسعه منطقه مکران:

▫️ایرانی‌ها کور که نیستند بسیار آدم‌های باهوش، عاقل، فهیم و ایران‌دوستی هستند و تفاوت توسعه شمال و جنوب خلیج فارس را می‌بینند و می‌فهمند.

▫️شما بگویید کشورهای جنوب خلیج فارس گاو شیرده هستند و هر چی دوست دارید بگویید؛ GDP کشورهای پایین خلیج فارس ۵۳۰ میلیارد دلار است و فرودگاه و سبک زندگی عمان، امارات، قطر عربستان و بحرین برای ایرانی‌ها حسرت شده است.

▫️هر ایرانی که از فرودگاه امام سوار هواپیما شود و در فرودگاه قطر در دوحه پیاده شود می‌فهمد فاصله چقدر است.

▫️ما دچار یک عدم توازن توسعه‌ای و تمدنی شمال و جنوب خلیج فارس هستیم و تنها جایی که باقی مانده که توازن توسعه‌ای ایجاد کنیم و چشم‌ها را از جنوب به شمال هم خیره کنیم سواحل مکران است.

@EghtesadNews_com
رفع فیلترینگ برای کی خوب است؟

محمد فاضلی

فیلترینگ که چند سال است مردم را آزار می‌دهد، و پنج ماه است دولتی را معطل کرده، اثرات اقتصادی دارد، هزینه‌های مردم را هم بالا می‌برد، و کسب‌وکارها را هم اذیت می‌کند، اما فراتر از این‌ها #اهمیت_نمادین دارد؛ و به عبارتی #رفع_فیلتر از اینترنت، نماد است، نماد مهمی هم هست.

درست به دلیل همین اهمیت نمادین، توضیح می‌دهم که #رفع_فیلتر بیش از آن‌که به نفع مردم باشد، به نفع نظام سیاسی است تا وارد بازی برد-برد شود.
استدلالم این است:

یک. مردم از اساس از مقوله فیلترینگ عبور کرده‌اند. عموم مردم فیلترشکن دارند، برخی از نوع رایگان و برخی با پرداخت هزینه، اما بالاخره مشکل دسترسی به فضای مجازی فیلترشده را حل کرده‌اند؛ گیریم با هزینه بیشتر و با دو عدد ناسزای نافابل بیشتر به فیلترکنندگان.

دو. عمده کسب‌وکارها خانگی و فروشگاهی هم مشکل را حل کرده‌اند؛ این را هم هزینه تولید و خدمات حساب می‌کنند؛ گیریم با هزینه بیشتر و با دو عدد ناسزای بیشتر به فیلترکنندگان.

سه. کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال و توسعه‌دهندگان نرم‌افزار و بخش‌های تخصصی‌تر که به اینترنت بدون فیلتر نیاز دارند، یا راه کنار آمدن با فیلتر را پیدا کرده‌اند، یا از طریق مهاجرت فردی و دسته‌جمعی، به دنیایی پا می‌گذارند که در آن فیلتر نباشد. گیریم موقع رفتن از کشور گیریم دو عدد ناسزای ناقابل هم به فیلترکنندگان اهدا می‌کنند. البته خسارتش برای کشور وحشتناک است.

گروه‌های مختلف مردم با فیلتر اینترنت کنار آمده و مسأله‌شان را حل کرده‌اند. هیچ پیامی نیست که منتشر نشود، هیچ خبری نیست که خوانده  نشود، هیچ محتوایی نیست که در پشت دیوارهای فیلترینگ باقی بماند.

بنابراین، فیلترینگ و رفع آن برای مردم به #امر_نمادین بدل شده است. اما رفع فیلترینگ نماد چیست؟

یک. مردم می‌خواهند ارزیابی کنند که آیا دم و دستگاه عریض و طویل حکومت، قادر است واقع‌بین باشد، نتیجه فیلترینگ را ارزیابی کند و تصمیم بگیرد از مسیر اشتباه برگردد؟

دو. مردم به این نگاه می‌کنند که آیا حکومت قادر است در عرصه‌ای به همین کوچکی – که دیگر اهمیت واقعی ندارد بلکه نمادین شده – تصمیم همراهی‌کننده با خواست عمومی بگیرد؟

سه. مردم #ظرفیت_حل_مسأله حکومت را در یک مسأله کوچک ارزیابی می‌کنند تا درباره میزان اعتمادپذیر بودن آن برای حل مسأله‌های بزرگ و بسیار بزرگ و بسیار بزرگ‌تر ایران به قضاوت برسند.

چهار. مردم به این نگاه می‌کنند که آیا حکومت قادر است خودش را از دست گروه‌های کوچک ذینفع - آن‌ها که فیلترینگ، فیلترشکن‌فروشی، #زیست_فیلتری و نظریه حکمرانی مبتنی بر فیلتر را دوست دارند – رها کند و طرف اکثریت قاطع مردم بایستد؟

پنج. مردم ایستاده و نظاره می‌کنند که آیا گروهی کاملاً در اقلیت اجازه می‌دهند رئیس‌جمهوری که رهبری نظام درباره ایشان گفته موفقیت رئیس‌جمهور موفقیت نظام است، موفق شود.

به عبارتی، مردم کار واقعی‌شان را در دنیای با فیلترینگ هم انجام می‌دهند، و رفع فیلتر برای آن‌ها نماد و پاسخ بسیاری از پرسش‌هاست. به همین دلیل معتقدم، رفع فیلترینگ برای مردم خوب است، اما بیشتر برای نظام سیاسی خوب است.

رفع فیلترینگ به این معناست که نظام سیاسی تمایل دارد پاسخ مردم به آن پنج سؤال، مثبت یا کم‌وبیش مثبت باشد.

زندگی سیاسی‌ای که در آن پاسخ مردم به آن پنج سؤال مثبت یا کم‌وبیش مثبت باشد، با زندگی سیاسی توأم با پاسخ‌های منفی به آن‌ سؤالات خیلی فرق می‌کند.

راستش درک این‌که #رفع_فیلترینگ بازی برد-بردی است که بیشتر برای نظام سیاسی فایده دارد، خیلی یا اصلاً سخت نیست. شاید انتظار برای حصول چنین درکی هم خودش امر نمادین باشد.

@fazeli_mohammad
‍ من کور هستم اما ایران را دوست دارم
نقدی بر سخنان دکتر محمد فاضلی

ابوذر سمیعی
دانشجوی دکترای انسان‌شناسی دانشگاه وسترن کانادا

من کور هستم اما تفاوت شمال و جنوب خلیج فارس را می‌فهمم.
من کور هستم اما تورم، بیکاری، فقر، آلودگی هوا، بی‌عدالتی، و ده‌ها معضل دیگر، زندگی مرا نیز مثل سایر افراد جامعه درگیر خودش کرده است.
من کور هستم اما خوب میدانم مهاجرت نخبگان، ناترازی انرژی، فساد سازمان یافته، تخریب محیط زیست، و صدها ابربحران دیگر، کشور عزیزم را بر لبه تیغ قرارداده است.
جناب آقای محمد فاضلی، استاد محترم جامعه‌شناسی، در یکی از آخرین سخنرانی‌هایتان گفته‌اید: "ایرانی‌ها کور که نیستند؛ بسیار آدم‌های باهوش، عاقل، فهیم و ایران‌دوستی هستند و تفاوت توسعه شمال و جنوب خلیج فارس را می‌بینند و می‌فهمند."
آقای فاضلی گرامی، بر همگان آشکار است که اوضاع کشورمان کاملا بحرانی است و تنها عده محدودی که منافعشان در ندیدن چنین وضعیتی است، این سخنان را نمی‌پذیرند. پر واضح است که درک این موضوعات نیازی به دیدن فیزیکی ندارد، بلکه نیازمند اندکی دانش است که آن هم بدون دیدن بصری حاصل می‌شود. تردیدی نیست که منظور شما از عبارت «کور» در این صحبت‌ها افراد نادان و ناآگاه است و شما آن را در معنای استعاری استفاده کرده‌اید اما آیا همین موضوع، یکی از هزاران موانع توسعه یافتگی ما نیست؟ حتما این جمله معروف هایدگر، فیلسوف آلمانی که «زبان خانه هستی است» را بسیار شنیده‌اید و واقف هستید که زبان تنها، ابزاری برای برقراری ارتباط نیست، بلکه راهی است که با آن به جهان معنا می‌بخشیم. اینگونه وام‌گرفتن از ادبیات حوزه معلولیت و استفاده از آن برای تحقیر و خارشماری، موجب بازتولید فرهنگ ضدمعلول و ناتوان‌سازی افراد دارای معلولیت می‌شود.
آقای دکتر فاضلی گرامی، ما شهروندان دارای آسیب بینایی متوجه هستیم که منظور شما این نبوده که انسانهایی که کور هستند ، باهوش، عاقل، فهیم و ایران‌دوست نیستند اما مگر معنای تحت‌اللفظی صحبت شما همین نیست؟ آیا در چارچوب زبان‌شناسی، صحبت شما تدایی کننده این جمله توهین آمیز نیست؟ شاید این صحبتها از نظر شما ارزشی نداشته باشد اما ما اثرات آن را در زندگی روزمره‌مان می‌بینیم.
ما افراد دارای معلولیت، هر روز درکنار جنگیدن برای احقاق حقوق حداقلی‌مان، باید با افرادی که از عبارات مخرب استفاده می‌کنند نیز چانه‌زنی کنیم و آنها را متقاعد کنیم که این ادبیات، آسیب زاست. متاسفانه تجربه نشان می‌دهد استفاده از ادبیات معلولیت به عنوان تحقیر و خارشماری به اندازه‌ای ساختارمند شده که شما دوستان فرهیخته، نه‌تنها انتقادات را نمی‌پذیرید، بلکه آن را «حساسیت بیش از حد» می‌نامید و باز بار فشار اجتماعی به افراد دارای معلولیت را افزایش می‌دهید.
لازم است این سوال تکراری را از شما و کسانی که از ادبیات حوزه معلولیت وام می‌گیرند بپرسیم که آیا می‌توانید از دیگر عباراتی که گاهی به غلط در ادبیات معنای استعاری منفی پیدا کرده نیز استقراض کنید؟ آیا می‌توانید از عبارات «ترک، لر، شهرستانی، اصفهانی، شیرازی، آبادانی، زن، مرد، و ...» چنین استفاده‌ای کنید؟
آیا تاکنون به این موضوع توجه کرده‌اید که چگونه یک فرد نابینا می‌تواند در مصر، بریتانیا، نیجریه، آلمان و ... تا مقام وزارت رشد کند اما در کشور ما اجازه ندارد حتی نماینده مجلس شود؟ به نظرتان چنین ادبیاتی، محدودیتهای اجتماعی افراد دارای معلولیت را افزایش نمی‌دهد و موجب تضعیف اعتبار اجتماعی آنها نمی‌شود؟
آقای دکتر فاضلی گرامی، از آنجا که ممکن بود نوشته من دستاویزی برای مخالفان توسعه ایران شود و از آن برای کوبیدن شما استفاده کنند، نمی‌خواستم به صورت عمومی منتشر کنم اما انتشار وسیع صحبتهای شما در چندین رسانه، مرا واداشت که این یادداشت را بنویسم. شنیدن این سخنان از زبان انسان فرهیخته‌ای چون شما بسیار دردناک بود؛ بویژه اینکه قبلا هم درباره استفاده از این ادبیات مخرب گفتگو کرده بودیم. اینکه چند ده رسانه هم بدون توجه به این موضوع، تیتر می‌زنند: « ایرانیان کور نیستند» خودش مثنوی 70 من است.
ما سابقا از اثرات مخرب رسانه ملی سخن می‌گفتیم و امیدوار بودیم با از بین رفتن هژمونی رسانه ملی، آسیبهای آن به افراد دارای معلولیت کاهش یابد اما حال با هزاران رسانه مواجه هستیم که همان ادبیات را بازتولید می‌کنند. آقای دکتر فاضلی ، به گمانم تیتر سخنرانی شما بیش از یک میلیون بار بازنشر شده و این یادداشت، حتی اگر در کانال خود شما منتشر شود، احتمالا به دلیل اینکه برای کسی جذابیتی ندارد، هزار بار هم دیده نمی‌شود. ما افراد دارای معلولیت، از شما به عنوان یکی از روشنفکران توسعه‌طلب، انتظار داریم این قصور را جبران کنید و در صدد کاهش آسیبهای آن برایید.
به امید دسترسی به جهانی برابر.
قسمت صدوبیست‌وشش پادکست دغدغه ایران

قصه، رنگ، توپ

آموزش و پرورش ایران مشکلات بسیار دارد. کیفیت آموزش، شیوه استخدام معلمان، محتوای دروس، جایگاه ضعیف ورزش، بازی، شادی در برنامه درسی، و مشکلات بسیار آن بارها نقد شده است. والدین و کودکان هم در این نظام آموزشی بسیار رنج کشیده‌اند. اسماعیل آذری‌نژاد که کمر همت بسته تا آموزشی متفاوت به کودکان ارائه کند در این قسمت از تجربه‌هایش می‌گوید و آموزش و پرورش را نقد می‌کند. 

شنیدن در یوتیوب

شنیدن در کستباکس

شنیدن در اسپاتیفای

حامی مالی
صرافی ارز دیجیتال والکس
@Wallexchange

حمایت از اسماعیل آذری‌نژاد
کارت بانک ملت
۶۱۰۴۳۳۷۵۳۷۸۹۹۱۲۰

قصه، رنگ، توپ در فضای مجازی

کانال یوتیوب ||

وبسایت  اینستاگرام

آپارات  تلگرام توییتر

حمایت از پادکست دغدغه ایران
 
تماس برای حمایت مالی از پادکست
09965691194

پیپال
[email protected]
 
موسیقی آغازین
قطعه سلام استاد حسن کسائی
 
Email: [email protected]
 
گوینده: محمد فاضلی
امور فنی و صوت: مرتضی مشیری‌خواه
گرافیک: استودیو آنسو (@onsoustudio)
                                 
تاریخ انتشار
دی هزار و چهارصدوسه

@dirancast_official
Forwarded from هم‌میهن
هشدار عباس عبدی به مسئولان: زمان را از دست ندهیم که پشیمان خواهیم شد/مقاومت در برابر خواست و اراده جامعه محکوم به شکست است

عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت:
🔹️ گزارشی رسمی را دیدم از کارآمدی و آثار جانبی و آسیب‌های فیلترینگ و تعجب کردم که چگونه با وجود چنین گزارش دقیق و مستندی شورای عالی فضای مجازی هنوز در برابر فیلترینگ مقاومت می‌کند. دوستی در پاسخ گفت؛ این بساط فیلترینگ را فقط استارلینک جمع می‌کند. آنان تغییر سیاست و رویکرد نمی‌دهند و فقط در شرایط شکست از سیاست‌های خود دست برمی‌دارند. پاسخ دادم که در آن زمان هم دست برنمی‌دارند، بلکه منفعل و ساکت می‌شوند.

🔹️منتظر زمان آینده نباشید. بر حسب سنت الهی اتفاقی غیرمنتظره به سود شما رخ نخواهد داد، اگر بدتر نشود. زمان را از دست ندهیم که پشیمان خواهیم شد.

@hammihanonline
hammihanonline.ir
🔴انعطاف پادزهر شکنندگی

🔺اعتماد ۱۲ دی ۱۴۰۳

✍️عباس عبدی

🔘نمی‌دانم طرفداران وضع موجود چقدر فرصت دارند که این یادداشت را بخوانند، شاید برایشان مفید باشد. قصدم از نوشتن آن اشاره به یکی از ویژگی‌های بارز منفی چند صد سال اخیر در سیاست ایران است. ویژگی مقاومت از نوع شکننده آن است. این ترکیب در اصل عنوان کتابی خواندنی و ارزشمند از جان فوران در باره تاریخ تحولات اجتماعی ایران در ۵ قرن اخیر است که بصورت خلاصه با عنوان «مقاومت شکننده» توصیف شده است.

🔘در واقع باید گفت که ما دو جور مقاومت داریم، مقاومت منعطف و مقاومت شکننده. مقاومت منعطف به معنای مقاومت عقلایی و علمی است. در برابر چیزی مقاومت می‌کند که ممکن باشد. اگر به لحاظ عقلی و علمی متوجه شود که در مواردی امکان مقاومت وجود ندارد، انعطاف‌پذیر می‌شود. مقاومت شکننده، مقاومت در ذیل رویکرد غیر عقلایی و ضد علمی است. گمان می‌کند بر غیر ممکن می‌تواند فایق شود. کلید حل مسایل را مقاومت می‌داند. مقاومت برای پیروزی و تحقق اهداف آنان، هم شرط لازم است و هم کافی. در حالی که مقاومت منعطف کلید حل مسایل را در فهم درست و برنامه صحیح و علمی می‌داند، و وجود «مقاومت» در این راه را شرط لازمی می‌داند که کافی نیست.

🔘بهتر است از کلیات بیرون آمده و به ذکر مصادیق بپردازیم. یکی از مصادیق که روزمره با آن مواجه هستیم در کنار موضوع پوشش زنان، مسأله داشتن حیوانات خانگی است. ساختار رسمی به شدت با نگهداری حیوانات خانگی بویژه سگ مخالف است. اولین علت آن سیاسی است. گمان می‌کند که این نوعی سبک زندگی است که مخالف ارزش‌های رسمی است و بقای آنان را تهدید می‌کند. بنابراین با انواع اقدامات می‌کوشد که این رفتار را متوقف و سپس حذف کند. به همین علت هیچ گاه حاضر نیست که این رفتار را به سود جامعه و نه ارزش‌های خودش قاعده‌مند کند و آن را به رسمیت بشناسد. در نتیجه حاضر نیست که قانونی عاقلانه قابل اجرا که مورد پذیرش جامعه باشد برای آن تصویب کند. علت دوم هم عقیده آنان به نجاست سگ است. علت سوم نیز حساسیت روی فرزندآوری است. گمان می‌کنند که این رفتار موجب کاهش گرایش به فرزندآوری شده، در حالی که مسأله برعکس است.

https://telegra.ph/انعطاف-پادزهر-شکنندگی-12-31
2025/01/02 02:45:46
Back to Top
HTML Embed Code: