Telegram Web
#میراث_بان

پیام رئیس انجمن تاریخ و میراث ایرانیان در شبکه اکس در خصوص ایران هراسی

❇️ طبق گفته وزیر محترم میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی  ، جهت رفع #ایران_هراسی ، ظرفیت فرهیختگان ، هنرمندان و اندیشمندان  لازم است . همه ما قویا با ایشان هم عقیده ایم اما نمی دانیم که آیا با افراد بی اعتقاد به مشارکت اجتماعی و متضاد با منافع ملی ، چنین موضوعی تحقق می یابد ؟!

┏━━━❄️━━━┓
⠀      @foalborz
┗━━━❄️━━━┛

https://x.com/SahafiSiyamak/status/1888667557793583275?t=ifTv8n5EQWmxKy9jFtOSgA&s=35
◀️ میراث معنوی  _ ۵۳۹ _ خوراک جوامع محلی

#مشکوفی_نمین

✴️ استان اردبیل

✳️  مُشکوفی به عنوان یک دسر سنتی از دیرباز در استان اردبیل و به‌ویژه در شهرستان #نمین، جایگاه ویژه‌ای در سفره‌های افطاری ماه رمضان و نذری‌ها دارد. این میان‌وعده نه تنها سطح انرژی روزه‌داران را بالا می‌برد، بلکه خواص درمانی نیز دارد و در مقابله با سرفه، درد سینه و سرماخوردگی مؤثر است.

✳️ از گذشته تا امروز در سراسر ایران و به‌ویژه در استان اردبیل، دسرهای بسیار منحصر به فرد و فوق‌العاده‌ای داریم، معروف‌ترین آنها فِرنی با مربای گل سرخ، حلوای دارچین، کاچی، باسلوق، مُشکوفی، مَسقطی، شله زرد و… است. «مُشکوفی»، دسر سنتی و خوشمزه‌ای است که در سراسر ایران، به ویژه در استان اردبیل محبوبیت زیادی دارد. این دسر به دلیل داشتن نشاسته، شیر و شکر در ترکیب خود، یک میان‌وعده انرژی‌زا و پرکالری محسوب می‌شود که در ماه رمضان برای سفره‌های افطاری و نذری‌ها به طور گسترده‌ای تهیه می‌شود. در شهرستان نمین، این دسر علاوه‌بر ماه رمضان، در وعده‌های صبحانه به عنوان غذایی مقوی برای کودکان نیز استفاده می‌شود. «مُشکوفی» به دلیل داشتن کربوهیدرات موجود در نشاسته، سطح انرژی بدن را برای روزه‌داران بالا می‌برد و می‌تواند کالری مورد نیاز بدن را در طول روز تامین کند. این دسر علاوه‌بر خاصیت انرژی‌بخشی، جنبه درمانی هم دارد، به طور مثال گلو را نرم می‌کند، سرفه و درد سینه را آرام می‌کند و در زمان سرماخوردگی می‌تواند برای فردی که سرفه خشک و درد سینه دارد مفید باشد.

✳️ مُشکوفی علاوه‌بر طعم لذیذ خود، بسیار معطر و خوشبو است. در گذشته، برای معطر کردن این دسر از مُشک استفاده می‌شد و نام «مُشکوفی» احتمالاً برگرفته از همین ویژگی است. اما امروزه برای معطر کردن این دسر از زعفران و هل استفاده می‌شود. این دسر همچنین شبیه به فرنی و مسقطی است، اما در مُشکوفی از کره محلی و زعفران هم استفاده می‌شود که طعمی خاص و متفاوت به آن می‌بخشد.

✳️ مُشکوفی در مراحل مختلف تهیه می‌شود. برای تهیه نشاسته، ابتدا گندم را می‌خیسانند و پس از چند مرحله کوبیدن، نشاسته آن استخراج می‌شود. سپس موادی مانند شیر، نشاسته، شکر و زعفران به خوبی با یکدیگر مخلوط و پخته می‌شود تا زمانی که به غلظت مطلوب برسد. در نهایت، مُشکوفی در یخچال قرار می‌گیرد تا سفت شده و آماده سرو شود و با مغز بادام و پسته، دارچین و گل محمدی تزیین می‌شود.

✳️ این دسرِ سنتی و قدیمی کاملا خانگی بوده و در خانه‌ها تهیه می شود . امروزه این دسر به روش‌های مختلفی، از جمله در رنگ‌های مختلف همچون زعفرانی و کاکائویی، تهیه و در وعده‌های مختلف غذایی به ویژه برای کودکان سرو می‌شود. این دسر که به دلیل خواص درمانی‌اش در میان خانواده‌ها محبوبیت زیادی دارد، همچنان به عنوان یک نماد از سنت‌ها و آداب غذایی منطقه اردبیل در حال حفظ و نگهداری است و مهارت پخت این دسر با نام «مهارت پخت شیرینی مشکوفی نمین» در مهرماه ۱۴۰۰ در فهرست آثار ناملموس به ثبت رسیده است .

┏━━━❄️━━━┓
⠀      @foalborz
    @Mirasmaanavi
┗━━━❄️━━━┛

https://imgurl.ir/uploads/w145973_0x400h.jpg
#کلام_شبانگاهی

👤 عباس معروفی

🔰 آدمی که با تبر عشق دو نیم شده باشد، همیشه نیمیش هست، نیمیش نیست. بدبختی اینجاست که نمی‌داند نیمه‌ زنده کدام است نیمه‌ مرده کدام. مثل ماهی بر خاک، آب‌ آب می‌کند، هست ولی مرده، نیست ولی هنوز آب‌آبش تمام نشده.  بیگانه است، تنها و بی‌خود. تمام دنیا را که بهش بدهند، باز دست‌هاش دنبال نیمه‌ی دیگرش می‌گردد، دنبال خودش که در دیگری جا گذاشته.  دنيا را که وجب به وجب بگردد هزار سوزن گمشده را پیدا می‌کند،  خود گمشده در نیمه‌اش را پیدا نمی‌کند. می‌داند کجا جا مانده، و خوب می‌داند چرا؟!.........

🌀 منبع : نام تمام مردگان یحیاست

شب آرامی داشته باشید

┏━━━❄️━━━┓
⠀      @foalborz
┗━━━❄️━━━┛
#آثار_فاخر_ایران ۲۱۲

نگاره

✴️  برگی از شاهنامه تهماسبی که متعلق به دوره صفویه بوده و در موزه تاریخ و هنر ژنو کشور سوئیس نگهداری می‌شود

┏━━━❄️━━━┓
⠀      @foalborz
┗━━━❄️━━━┛
🖌 شاعرانه ۶۷۲

👤 رشیدالدین وطواط

جانا ، همه خطاب تو با من جفا بود
وز من جفات را همه پاسخ وفا بود
هرگز مباد با تو جفاکار روزگار
ورچه همیشه کار تو با من جفا بود
ای نزد من ز جان و دل من عزیز تر
قصدت همه بجان و دل من چرا بود؟
با روی تست عشق روا و بدین سبب
هرچ آن ز تو به‌روی من آید روا بود
گویند : دل به‌مهر نگاری دگر سپار
هرگز نکوتر از تو نگاری کجا بود ؟
خورشید پیش نقش رخ تو هدر شود
یاقوت پیش رنگ لب تو هبا بود
جان مرا همیشه سعادت ز یاد تست
حاشا! اگر ز یاد تو جانم جدا بود
بربود عشق تو دل و دیده ز من و لیک
با عشق تو غم دل و دیده کرا بود؟
تا کی تنم ز عشق تو بار بلا کشد ؟
تا کی دلم ز جور تو یار عنا بود؟
در کش ز جور دامن و می دان:که رسم جور
در روزگار خسرو عادل خطا بود

✳️ عبدالجلیل عمری کاتب بلخی معروف به #رشید_وطواط متولد ۴۸۱ ه ق در بلخ که دبیر دیوان اتسز خوارزمشاه بود و به خاطر اندام کوچکش به او لقب وطواط (خفاش یا نوعی پرستو) دادند.

✳️ وی به فارسی و عربی شعر می‌سرود و به هر دو زبان آثاری منثور نیز دارد. از جمله آثار منثور مشهور فارسی وی می‌توان به «حدائق السحر فی دقائق الشعر» اشاره کرد.

┏━❄️━┓
@foalborz
┗━❄️━┛
💠 نگاهی کوتاه به مسکوکات اشکانی / ۲۰

#بلاش_یکم

بَلاش یکم یا وَلَگش یکم (اشک بیست و دوم) بیست و دومین شاه ایران از خاندان اشکانی است. او در سال ۵۱ میلادی پس از مرگ پدرش بر تخت شاهی نشست و تا سال ۷۸ میلادی سلطنت کرد. وی در دوران زمامداری خود با مشکلات و نابسامانی‌های بسیاری مواجه شد. در تاریخ از او به عنوان آخرین شاه بزرگ اشکانی یاد می‌کنند. پس از وی دولت اشکانی رو به ضعف نهاد و سرانجام به دست ساسانیان ساقط شد.

┏━━━❄️━━━┓
         @foalborz
┗━━━❄️━━━┛
Ey IRAN
  #نوای_نیمروزی

🔰 اثری شنیدنی  از استادان زنده یاد جناب مستطاب غلامحسین خان بنان ( آواز) و جناب مستطاب روح الله خالقی ( آهنگساز) در مایه دشتی

#ای_ایران

🇮🇷 سرزمین فرزانگان

❇️ لحظات آرامی‌ داشته باشید

┏━━━❄️━━━┓
⠀      @foalborz
┗━━━❄️━━━┛
🇮🇷 ایران، کهن‌ترین کشور جهان

🌀 وبسایت «دنیای آمار» با بررسی داده‌های آماری و تاریخی، ۸ کشور قدیمی جهان را بر اساس تاریخ تشکیل نخستین حکومت سازمان‌یافته و همچنین تاریخ استقلال و حاکمیت ملی اعلام کرد که در هر دو فهرست، #ایران کهن‌ترین کشور جهان است.

⬅️ بنابر آمار این وبسایت، نخستین حکومت سازمان‌یافته در #ایران در ۳۲۰۰ سال پیش از میلاد مسیح تشکیل شده است.

⬅️ در این فهرست مصر در جایگاه دوم، ویتنام سوم، ارمنستان چهارم، کره شمالی پنجم، چین ششم، هند هفتم و گرجستان هشتم هستند.

┏━━━❄️━━━┓
⠀      @foalborz
┗━━━❄️━━━┛
🗒 برگی از تاریخ / ۲۸

زين‌العابدين مراغه‌ای

✴️ ایران را دیدم دلم خون شد، همه‌ جا ملک پریشان، ملت پریشان، تجارت پریشان، خیال پریشان، عقاید پریشان، شهر پریشان، شهریار پریشان، خدایا این چه پریشانی است... تعجب دارم که با این همه پریشانی، دیگر به این جمعیت از وزرا، چه الزامیست...

🌀 منبع : سیاحت‌نامه‌ ابراهیم بیگ

┏━━━❄️━━━┓
        @foalborz
┗━━━❄️━━━┛
🖌 شاعرانه ۶۷۳

👤 امیرخسرو دهلوی

عمر به پایان رسید در هوس روی دوست
برگ صبوری کِراست بی رخ نیکوی دوست

گر همه عالم شوند منکر ما، گو، شوید
دور نخواهیم شد ما ز سر کوی دوست

قبله اسلامیان کعبه بود در جهان
قبله عشاق نیست جز خم ابروی دوست

ای نفس صبحدم، گر نهی آنجا قدم
خسته دلم را بجو در شکن موی دوست

جان بفشانم ز شوق در ره باد صبا
گر برساند به ما صبحدمی بوی دوست

روز قیامت که خلق روی به هر سو کنند
خسرو مِسکین نکرد میل به جز سوی دوست

✳️ حکیم ابوالحسن یمین‌الدین بن سیف‌الدین محمود معروف به امیرخسرو دهلوی (زادهٔ ۶۵۱ در پتیالی، هند – درگذشتهٔ ۷۲۵ هجری قمری در دهلی) شاعر پارسی‌گوی هندوستان بود.او یکی از دو شاعر مهم اوایل قرن هشتم است که سایر سخنوران پارسی‌گوی هند را تحت‌الشعاع قرار دادند و در ادوار بعد هم نفوذی دامنه‌دار در میان شعرای ایران و هند داشتند. آن دو امیرخسرو، و حسن دهلوی بودند.امیرخسرو به زبان‌های فارسی، عربی، ترکی و سانسکریت چیرگی داشت و به سعدی هند معروف بود و او در اوایل حال به سلطانی و سپس به طوطی تخلص می‌کرد.

┏━❄️━┓
@foalborz
┗━❄️━┛
⛔️ نقشه تعطیلی مدارس و ادارات کشور

🗓
سه شنبه ۲۳ بهمن‌ماه ۱۴۰۳

┏━━━❄️━━━┓
⠀      @foalborz
┗━━━❄️━━━┛
🖌 شاعرانه ۶۷۴

👤 فروغی بسطامی

شبها به بزم مدعی ای بی مروت جا مکن
آرام جان او مشو، آزار جان ما مکن
از بهر حسرت خوردنم، لب بر لب ساغر منه
دست از پی آزردنم در گردن مینا مکن
در بزم غیر ای بی وفا بهر خدا مگذار پا
ما را و خود را بیش از این آزرده و رسوا مکن
هردم به مجلس ای رقیب از یار دلجویی مجو
خاطر نگهداریش را خاطر نشان ما مکن
دردِ فروغی را دوا ، تا کِی به فردا افکنی،
اندیشه از فردا بدار، امروز را فردا مکن

✳️ میرزا عباس بسطامی متخلص به «فروغی بسطامی» سال ۱۲۱۳ ه.ق در مسیر عتبات عالیات چشم به جهان گشود. نوجوانی‌اش را در بسطام گذراند و سپس به کرمان رفت و نزد حسنعلی میرزا شجاع‌السلطنه خدمت کرد. او که در ابتدا «مسکین» تخلص می‌کرد، بنا به درخواست شجاع‌السلطنه تخلص خود را به نام فرزند او فروغ‌الدوله، به «فروغی» تغییر داد. فروغی با قاآنی هم‌عصر بوده و با او معاشرت داشته است. او سرانجام در روز ۲۵ محرم ۱۲۷۴ ه.ق در گرگان وفات یافت. از وی دیوانی مشتمل بر حدود ۵۰۰۰ بیت در دسترس است .

┏━❄️━┓
@foalborz
┗━❄️━┛
تمدن_ایران_ساسانی.pdf
5.9 MB
#کتب  

📘 تمدن ایران ساسانی؛ ایران در سده‌های سوم تا پنجم میلادی (شرحی دربارۀ تاریخ تمدن ایران در روزگار ساسانیان)

#روزی_چند_کتاب 

ولادیمیر گریگورویچ لوکونین مترجم: عنایت الله رضا

📚 کسی که کتاب می خواند
هزاران زندگی را قبل از مرگش
زندگی می کند.
کسی که هرگز کتاب نمی خواند
فقط یک بار زندگی می کند.

┏━━━❄️━━━┓
        @foalborz
┗━━━❄️━━━┛
🎋▪️ ۲۳ بهمن سالروز درگذشت رضا قلی میرزا ظلی از برجسته ترین خواندگان اوایل دوره پهلوی  می باشد . وی با اینکه در عنفوان جوانی دارفانی را وداع گفت اما لازم به ذکر می باشد که صدایش از پختگی خاص و تحربرهای ویژه ای برخوردار بوده و نامش و آثارش همواره در کنار بزرگانی چون قمرالملوک وزیری ، اسماعیل ادیب خوانساری ، سید حسین خوانساری ، ابوالحسن خان اقبال السلطان و .. مطرح می باشد

🔸 یادش گرامی


┏━━━❄️━━━┓
        @foalborz
┗━━━❄️━━━┛
#کلام_شبانگاهی

👤 احمد محمود

🔰 تنها محبت است که کهنه نمیشود ؛
همه چیز طراوت خودش را از دست میدهد
تازگی همه‌چیز، به کهنگی و پوسیدگی میگراید . زیباترین چهره ها، زیر چروک‌های پیری دفن میشود .گَرد تیرۀ پیری، درخشنده ترین چشم ها را از لَوَندی و فطانت می اندازد ولی محبت نه......!

شب آرامی داشته باشید

┏━━━❄️━━━┓
⠀      @foalborz
┗━━━❄️━━━┛
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#ایران_بی_نظیر

#ارگ_فورگ

✴️ استان خراسان جنوبی

⬅️ مجموعه ای تاریخی و ارزشمند به شماره ثبت ملی ۳۴۵۰ که متعلق به دوره افشاریه بوده و در  روستای فورگ شهرستان درمیان قرار دارد

♻️ مدارا با آثار تاریخی و محوطه های باستانی، حفظ میراث طبیعی و احترام به میراث معنوی

┏━━━❄️━━━┓
⠀      @foalborz
      @TourismCo
┗━━━❄️━━━┛
مقدمه و چهارمضراب بیداد
@navayjan - پرویز مشکاتیان
  #نوای_شبانه

🔰 اثری شنیدنی از استاد زنده یاد جناب مستطاب پرویز مشکاتیان در مایه بیداد همايون ( سنتور و آهنگساز)

لحظات  آرامی‌ داشته باشید 

┏━━━❄️━━━┓
⠀      @foalborz
┗━━━❄️━━━┛
🔰 صبوحی _ ۲۳ _ ۱۱

🌨  پذیرشِ نادانی، آغازِ خردورزی است. انسان فقط زمانی خواهد توانست با استفاده از تواناییِ ذاتیِ خود، خلاقانه عمل کند و از محدودیت‌های خود فراتر برود که محدودیت‌های خود را بشناسد و فروتنانه و صادقانه آن را بپذیرد.
‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ‎
❄️ تک درخت بلوط / کوهدشت / استان لرستان

🌨 روزی خوش و لحظاتی سرشار از برکت الهی و دانایی برای شما و خانواده محترم آرزو داریم

❇️ توجه و تأیید شما بهترین سرمایه صفحات ما

┏━━━❄️━━━┓
⠀      @foalborz
┗━━━❄️━━━┛
#آثار_فاخر_ایران ۲۱۳

نگاره

✴️ اثری بی نظیر از جناب مستطاب رضا عباسی ، نگارگر برجسته عصر صفوی همراه اشعار نستعلیق که در گالری فریر
موزه اسمیتسونیان شهر واشینگتن ایالات متحده آمریکا نگهداری می‌شود

┏━━━❄️━━━┓
⠀      @foalborz
┗━━━❄️━━━┛
FATIH3779.pdf
75.4 MB
#کتب  

📘 دیوان اشعار

#روزی_چند_کتاب 

جلال الدین یوسف مشهور به امیری هروی به کتابت نستعلیق شیخ‌محمود پیربوداقی در تاریخ ۸۶۸ هجری قمری

📚 کسی که کتاب می خواند
هزاران زندگی را قبل از مرگش
زندگی می کند.
کسی که هرگز کتاب نمی خواند
فقط یک بار زندگی می کند.

┏━━━❄️━━━┓
        @foalborz
┗━━━❄️━━━┛
2025/02/11 02:19:41
Back to Top
HTML Embed Code: