Telegram Web
پیام روشنفکر، جامعه‌شناس، در یکی از نشست‌های بنیاد که در بررسی و نقد رویکردهای رایج به مفهوم #توانمندسازی برگزار شد گفت:

اقدامات سطح خرد توانمندسازانه مثل تشکیل صندوق‌های خرد اعتباری و اشتغال ‌زایی برای زنان تا لزوم تغییر مناسبات قدرت نابرابر کلان ‌تر نظیر مرد سالاری و فرودستی زنان و تبعیض‌های جنسیتی در اقتصاد را در نظر نگیرند، تاثیر چندانی در بهبود واقعی وضعیت فرودستان ندارند.

شما چطور فکر می‌کنید؟ به نظر شما عملکرد سازمان‌های مردم ‌نهاد در حوزه توانمندسازی چگونه بوده است؟ چه پیشنهادی برای ما دارید؟

می‌توانید ویژه‌نامه مربوط به موضوع توانمندسازی را که تولید واحد پژوهش بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان است در کانال تلگرام و وب‌سایت ما دانلود کنید.
دوره جامع یادگیری مشارکتی تسهیلگران معیشت پایدار محلی

بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان در راستای توسعه جامعه محلی از طریق معیشت پایدار جمعی، دوره جامع یادگیری مشارکتی تسهیلگران معیشت پایدار را با هدف توسعه سرمایه انسانی در استان سیستان و بلوچستان طراحی و اجرا نمود.

بخش اول دوره، یک دوره ی جامع 100 ساعته طی روزهای دوم تا ششم آبان ماه به میزبانی زاهدان و در سالن کنفرانس تالار شهر برگزار شد.
در این دوره سی نفر از تسهیلگران منتخب طی 5 روز مباحثی از جمله آشنایی با تئوری‌های و رویکرد اجتماع ‌محور، آشنایی با مفهوم مشارکت، سرمایه اجتماعی و توان‌افزایی در توسعه محلی، اقتصاد و نقش آن در توسعه محلی و توسعه اجتماع محور،  تسهیلگری را از طریق فعالیت‌ های جمعی و بازی و در یک فضای تعاملی و مشارکتی فرا گرفتند.
این دوره با همیاری و حمایت مالی موسسه ابتکار و توسعه نوید طراحی و اجرا گردید و در امور اجرایی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری زاهدان و موسسه توسعه پایدار اردیبهشت همکاری کردند.
ما در بنیاد معتقدیم توان‌افزایی و توسعه محلی از طریق توان‌افزایی و توسعه ظرفیت انسانی محقق می‌شود.
به همین دلیل قصه ‌دیگری نوشتیم تا به اتفاق، هم‌مسیر شویم. قصه این فصل ما، "دوره جامع یادگیری مشارکتی تسهیلگران معیشت پایدار محلی" است.

بخش اول این دوره در زاهدان برگزار شد. مقصد بعدی ما زابل است و در بازه زمانی دی تا بهمن ۱۴۰۳ جهت برگزاری این دوره به زابل می‌رویم.

در این دوره برای بهبود اثربخشی فعالیت‌های داوطلبانه و خیرخواهانه در جوامع محلی تلاش می‌کنیم و هدف از این دوره، پرورش نیروهای انسانی کارآمد در حوزه تسهیلگری معیشت پایدار در استان سیستان و بلوچستان است.

اگر به عنوان مدیر پروژه یا تسهیلگر یک سازمان مردم نهاد فعال در شمال استان سیستان و بلوچستان هستید؛ اگر ساکن سیستان (زابل، زهک، نیمروز، هیرمند، هامون) هستید و توان افزایی و توسعه محلی دغدغه شماست، از طریق لینک زیر ثبت نام نمایید.

https://forms.gle/B58Huc9FiceRNPeZ7
گزارشی کوتاه از نمایشگاه دست آفریده های زنان سیستان
گروه های خودیار سیستان

بر اساس تجربیات بنیاد در ایجاد گروه های خودیار زنان با هدف توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی، بنیاد از سال ۱۴۰۰ تصمیم گرفت وارد شمال استان یعنی بخش سیستان شود ، در این مسیر موسسه خیریه ابتکار و توسعه نوید بنیاد را حمایت و همراهی کرد.
بنیاد تصمیم گرفت به منظور آشنایی گروه های سیستان با فضای کسب و کار نمایشگاه دو روزه را با کمک خانه هفتدست در تهران برگزار کند.
هدف از این رویداد آشنایی گروه های خودیار با بازارهای فرا محلی بود. در ضمن نشستی نیز در روز دوم رویداد با موضوع مسیر بهبود زیست جمعی و توانمند سازی در سیستان و بلوچستان برگزار شد. سخنرانان نشست:
مصطفی نوذری ، فهیمه بهرامی، ساناز قربانی

بعد از پایان دو روزه رویداد، برنامه های متنوعی برای اعضای گروه خودیار توسط بنیاد در نظر گرفته شد از جمله
حضور گروه ها در بنیاد ، جلسه ی بازاریابی با آقای احمدزاده، بازدید از صنایع دستی ویلا، بازدید از انبار دیجی کالا

برای اولین بار در تهران رویدادی فقط مختص سیستان برگزار شد و دو نویسنده معروف سیستان جناب غلامرضا عمرانی و محمد خمک در جمع حضور داشتند.
#پیشنهاد_ماه
✍️ محمد کاظم متولی

نباید فراموش کرد که افراد بی‌خانمان؛ چه در گذشته و چه در زمان کنونی؛ از خانه ‌های ویلایی شمال شهر به کارتن خوابی کشیده نشده‌ اند.
بی خانمانی‌ های پنهان، مشکلات شغلی، مشکلات مرتبط با سلامت جسم و روان و مسائل مانند آنها، پدیده‌ های در هم تنیده‌ای هستند که فرد را در «وضعیت نزدیک به بی‌ خانمانی» قرار می‌دهد.
به راستی، چه عواملی، برخی از افراد جامعه را در چنین وضعیتی قرار می‌دهد؟ این کتاب به سوالات پیرامون «بی‌خانمانی» پاسخ می‌دهد. این کتاب از چند جهت برای افرادی که در مسئله فقر و حوزه ‌های مرتبط با آن به فعالیت مشغولند؛ خواندنی است:
۱- کتاب ساخت چندگانه دارد. جنبه‌ های مختلف نظیر سن، جنس، ساختار خانواده، این افراد را مورد مطالعه قرار داده است.
۲- شیوه گردآوری اطلاعات ترکیبی متنوع از روش‌ های جمع آوری اطلاعات به صورت کمی و کیفی است.
۳- این مطالعه کوشیده است، نقش سازمان‌های داوطلب در حوزه بی‌ خانمانی را نیز مورد بررسی قرار دهد.
بنیاد توسعه کارافرینی زنان و جوانان، این کتاب را که به همت محمد خانی ترجمه و در بنگاه انتشارات علمی و فرهنگی منتشر شده را به شما پیشنهاد می‌‌کند.
 
آیا فعالیت های نهاد های غیر دولتی در حوزه ی توانمند سازی جایگزین فعالیت های دولت‌ها است؟

پاسخ این سئوال منفی است، این فعالیت ها نباید باعث شود دولت‌ ها از انجام وظایفشان در جامعه سرباز بزنند و با بهانه های گوناگون از انجام این وظایف شانه خالی کنند.
ما در بنیاد معتقدیم توان‌ افزایی و توسعه محلی از طریق توان‌ افزایی و توسعه ظرفیت انسانی محقق می‌شود.
به همین دلیل قصه ‌دیگری نوشتیم تا به اتفاق، هم‌ مسیر شویم. قصه این فصل ما، "دوره جامع یادگیری مشارکتی تسهیلگران معیشت پایدار محلی" است.

بخش اول این دوره در زاهدان برگزار شد. مقصد بعدی ما چابهار است و در بازه زمانی دی تا بهمن 1403 جهت برگزاری این دوره به چابهار می‌رویم.

در این دوره برای بهبود اثر بخشی فعالیت‌ های داوطلبانه و خیرخواهانه در جوامع محلی تلاش می‌کنیم و هدف از این دوره، پرورش نیروهای انسانی کارآمد در حوزه تسهیلگری معیشت پایدار در استان سیستان و بلوچستان است.

اگر به عنوان مدیر پروژه یا تسهیلگر یک سازمان مردم نهاد فعال در جنوب استان سیستان و بلوچستان هستید؛ اگر ساکن سیستان (چابهار، سرباز، فنوج، سراوان، ایرانشهر و دیگر شهرهای بخش جنوبی استان) هستید و توان افزایی و توسعه محلی دغدغه شماست، از طریق لینک زیر ثبت نام نمایید.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSetYqaW8wUMphb2IROesI3jr8tiQZ4ZDR0IdPe41vjijatdiQ/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0
دانشجو و فعالیت اجتماعی داوطلبانه

بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان با همکاری انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه‌های تهران، علامه طباطبایی و خوارزمی و مؤسسه پژوهشی رحمان برگزار می‌کند

همراه با اجراهای هنری و فرهنگی گروه‌های دانشجویی داوطلب

شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳ | 🕒۱۵ تا ۱۸
سالن اجتماعات مؤسسه خیریه رعد
شهرك غرب فاز ۲ خيابان هرمزان
خيابان پيروزان جنوبي شماره ۷۴

لینک گوگل مپ

@foundationed
توانمند سازی در بنیاد توسعه ی کارآفرینی زنان و جوانان برای ما تنها یک کلمه نیست، توانمند سازی هسته ی مرکزی فعالیت های ما در بنیاد را شکل میدهد.
ما در بنیاد چه از منظر نظری و چه از منظر تجربی و میدانی تلاش می کنیم از رویکرد های موٌثر تری در توانمند سازی جامعه استفاده کنیم.
هر سال ۱۴ آذر قلب‌هایمان تند‌تر می‌زند
تلاش‌مان بیشتر می‌شود برای انجام کاری یا آغاز برنامه‌ای نو و خلاقانه
همه‌این‌ها صدای داوطلبانی است که این روز به نام آنها و ازآن خودشان‌است.
در سایه مشارکت موثر داوطلبان است که نهادهای‌ مدنی حرکت، رشد و توسعه یافته و ارزش‌های اجتماعی معنا می‌یابد.
روزتان مبارک همه همراهان و داوطلبان سال‌های دور و نزدیک بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان
#داوطلب
#بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان
#توسعه جامعه محلی
# نهادهای مدنی
#مشارکت
دلنوشته ی خانم الهام ذاکری پژوهشگر پروژه ی مستندسازی خانه هدی همت‌آباد که نه روز برای گردآوری داده زاهدان بودند.

یکی از زنان کارگر خانگی,که برای انجام پایان‌نامه‌ام با او گفتگو کردم. همسرش معتاد بود، او را کتک می‌زد و دستمزدش را به زور از او می‌گرفت. زینب برایم تعریف کرد که گاهی وسوسه می‌شود خودش هم مواد مخدر را امتحان کند؛ دلش می‌خواست حتی اگر شده برای دقیقه‌ای رنج‌ها و غم‌هایش را به باد فراموشی بسپارد.
از دوستی شنیده بودم که زاهدان خاک دامن‌گیر دارد.امروز هنگام خداحافظی با شهناز و سعیده و سکینه‌خانم، وقتی اشک‌هایم سرازیر و قلبم از دلتنگی فشرده می‌شد، فهمیدم که منظورش از آن جمله چیست. قلبم برای هرکدامشان ده‌ها رویا می‌بافد، و برای همت‌آباد، و خانه هدی که اینقدر دوستش دارند؛ رویای روزی که خانه‌هایشان آب و برق و گاز درست و حسابی داشته باشد، کوچه‌هایشان آسفالت باشد، شهرداری روزی یک بار زباله‌هایشان را جمع کند، و وقتی می‌خواهند از زاهدان به همت‌آباد بیایند، جای همه آن مردان و زنان معتاد در بلوار آزادی، درخت‌های سبز ببینند همه این‌ رویاها را چه کسی محقق خواهد کرد؟
این یک‌ پارچه‌ نیست. یک اثر هنری ساده هم نیست. این تکه پارچه، داستان عجیبی دارد. داستان ِ ایران.
××××
می‌خواستیم کتابخانه‌‌ای در بنیاد درست کنیم. بنیاد نهاد غیردولتی است که در سیستان و بلوچستان فعالیت می‌کند. با زنان و نوجوانان. اولین کتابخانه در مورد توسعه جامعه محلی. کار را به تیمی از جوانان دانشجوی بیست و چند ساله سپردیم. از شمالی و زنجانی و تهرانی و کرجی. کار را منظم انجام دادند.

وقت انتخاب اسم بود. چرا ما انتخاب کنیم؟ خود تیم جوان اسمش را انتخاب کنند. گشتند و اسمی از فرهنگ بلوچی انتخاب کردند: "پندوان".

مطالعه متن کامل
#پیشنهاد_ماه
✍️محمد کاظم متولی

انسان‌شناسی روستایی یکی از شاخه‌های تخصصی انسان شناسی است که از زمان شکل‌گیری آن تا کنون تغییر و تحولات گسترده‌ای نموده است. در این میان آنچه که بیش از پیش بر این تحولات تاثیرگذار بوده، نقد پروژه‌های توسعه و به دنبال آن به چالش‌کشیدن روش‌های تحقیق است. جامعه روستایی در طی چند دهه اخیر در سراسر جهان با تغییرات بسیاری مواجه بود. بنابر این تغییرات در حوزه اقتصادی ساختار روستا را دگرگون کرده و به موازات آن تاثیرات عموده‌ای بر ساختار اجتماعی و فرهنگی گذاشته است. با وجود چنین تغییراتی در زندگی واقعی روستائیان، چه تغییراتی در حوزه آکادمیک روی داده است؟ در این کتاب که مقدمه‌ای است بر انسان شناسی روستایی با تاکید بر روش تحقیق، به روش تحقیق ارزیابی مشارکتی و روستایی از طریق دو مطالعه موردی می‌پردازیم.
دانشجویان رشته‌های انسان‌شناسی، و همه سازمان‌های مردم‌نهادی که توسعه محلی و روستایی را به عنوان محور موضوعی سازمان خود انتخاب کرده‌اند، مطالعه این کتاب می‌تواند درک عمیق‌تری از جامعه ورستایی به دست آوده، این کتاب به همت نشر علم منتشر شده است.

برای مطالعه کامل متن
▫️به مناسب هفته پژوهش و فناوری

موسسه رحمان، بنیاد توسعه و کارآفرینی زنان و جوانان، گروه روش‌شناسی و روش تحقیق انجمن جامعه‌شناسی ایران و انجمن علمی دانشجویی سیاستگذاری اجتماعی دانشگاه تهران، برگزار می‌کند:

از روش تا تغییر


این رویداد در سه روز و در قالب کارگاه، پنل گفت‌وگو و ارائه برخی پژوهش‌های علوم اجتماعی برگزار می‌شود.

📍میدان توحید، خیابان نصرت غربی، پلاک ۵۶، واحد ۱، موسسه رحمان
📆زمان:۲۵،۲۶،۲۷ آذر
▫️حضور در بخش پنل و کنفرانس برای عموم آزاد و رایگان است.

▫️ثبت نام کارگاه و راه ارتباطی از طریق تلگرام: 09360464376
@rahmaninstitute
زنان توانمند سیستان و بلوچستان، که با حمایت بنیاد آموزش دیده و به خودکفایی رسیده‌اند، در نمایشگاه یلدایی حضور دارند و با آثار زیبا و دست‌ساز خود چشم‌انتظار شما هستند. حضور و حمایت شما، نه‌تنها قدردانی از هنر و تلاش این بانوان است، بلکه به آن‌ها انگیزه‌ای دوچندان برای ادامه مسیرشان می‌دهد. منتظر دیدارتان در این نمایشگاه هستیم.
2025/01/12 12:12:58
Back to Top
HTML Embed Code: