Telegram Web
تاکتیک بورد، کاربردی ترین ابزار یک مربی...🔧

● تاکتیک بورد ها به ازای هر تیم ۱۲ مهره دارد
● مهره ها آهنربایی هستن
● صفحه ی آبی کاملا استاندارد و خط کشی ها تماما دقیق و براساس اصول فوتسال انجام شده
● دارای قابلیت نوشتن بر روی صفحه با ماژیک وایت برد

کاربرد:
✔️توضیح تاکتیک ها
✔️تشریح تاکتیک ها
✔️نمایش تاکتیک ها به بازیکنان
✔️بسیار موثر در تفهیم شکل تاکتیک ها به بازیکنان

✅️ استفاده از تاکتیک بورد باعث میشود وقت کمتری تلف شده و تفهیم بازیکنان در اهداف تمرینات و مسابقات بهتر انجام شود.
----------------------------

سفارش از طریق:

✔️ربات تلگرام: @coachsupport1bot

✔️واریز به شماره کارت مربوطه

✔️ارائه ی شماره تماس و ارتباط با کارشناس فروش

جهت دریافت و اطلاعات خرید لطفا عدد ۱ را اینجا کامنت کنید:👇🏻
Forwarded from عکس نگار
💢سندرم آپولو
دقت کردید وقتی تیم برنده بازیست چقدر برایش پدر و مادر پیدا میشود اما زمان باخت هم فراری هستند.
یادم میاد زمانی یک بازی سخت رو از حریف قدر خودمون بردیم . وقتی داشتم از کنار زمین عبور میکردم کمک مربی به من گفت ((آقا دیدید تعویض فلان بازیکن چقدر به تیم کمک کرد؟)) منظورش رو متوجه شدم . به این معنی بود که من گفتم تعویض کنید و شما تعویض انجام دادید و ما بردیم!  کمی جلوتر رفتم تدارکات تیم گفت:(( وقتی حسن اومد کنار زمین من یک بطری آب دادم و بعد از خوردن آب رفت و بلافاصله گل زد)) منظورش این بود که تاثیر کار من چقدر در برد تیم زیاد بوده. به رختکن که رسیدم مدیر عامل تیم در گوش من گفت : پاداش این هفته کار خودش رو کرد!  و...
من متوجه شدم که تنها کسی که برای موفقیت تیم کاری نکرده خود من بودم.😄

■سندرم آپولو اصطلاحی است که  به شخصی اطلاق می‌شود که تمام دستاوردهای تیم را به نام خود ثبت می‌کند.

□نام‌گذاری این مفهوم به سندرم آپولو نیز داستان جالبی دارد؛ گفته می‌شود در موفقیت پروژه آپولوی ناسا، یک شخص ادعا کرده است که کلیدی‌ترین وظیفه به او محول شده است! در این پروژه، متخصصان بسیار زیادی حضور داشتند و بسیاری از آن‌ها مجبور بودند ۲۴ ساعته بیدار بمانند و کار کنند. به همین دلیل نیاز بود تا به شکلی در برابر  خواب‌آلودگی مقاومت کنند.

●این شخص ادعا می‌کرده است که در این پروژه، همۀ تلاش‌ها به فعالیت او وابسته بوده است. این شخص، فردی بود که باید مدام قهوه درست می‌کرد و با این قهوه به محققان کمک می‌کرد تا بر خستگی غلبه کنند و پروژه را به اتمام برسانند!


○تیم‌هایی که کادر فنی آنها با سندرم آپولو دست و پنجه نرم می‌کنند در تصمیم‌گیری‌ها و استراتژی ها و همچنین چیدمان بازیکنان در زمین بازی مشکلات اساسی دارند. معمولاً اعضای تیم نظرات متقابلی دارند و تصمیمات‌شان انسجام لازم را ندارد. اعضای کادر فنی چنین تیمی تمایل دارند که طبق خواستۀ خود رفتار کنند و اهمیتی به خواستۀ سرمربی  خود ندهند. این آشفتگی و خودرایی باعث سخت‌تر شدن سرمربیگری در این تیم‌ها می‌شود.

شما برای موفقیت در تیم تان برای جلوگیری از این اتفاق بایستی در نظر بگیرید:
▪️نبودن افرادی که نسبت به هم‌تیمی‌های خود حس برتری داشته باشند.
●مربیان موفق این دوست دارند از الگوهایی استفاده کنند که پیش‌بینیِ نتایج فعالیت‌های کادرفنی  را آسان کند.
مربیان موفق اولویت کاری خود را تعیین شرح وظایف هر عضو از کادرفنی با جزئیات کامل می دانند و از هر کس در حیطه کاری خودش توقع دارند.
○درس بزرگی که از این موضوع می‌توان گرفت این است که بدانیم اگر بهترین و باهوش‌ترین افراد ممکن را دور خود جمع کنیم، تضمینی وجود ندارد که تیم ما موفق شود و بهترین نتایج ممکن را در میان رقبا رقم بزند.


نویسنده: مجید مرتضایی (مربی و مدرس )
Forwarded from عکس نگار
⭕️ با بازیکن مشکل آفرین چکار کنم؟

🔺برخی بازیکنان گاهی مشکلاتی را به وجود می آورند که اگر به آن رسیدگی صحیحی نشود ممکن است به خوبی از آن درس گرفته نشده و باعث بروز مجدد آن شود و یا اینکه به دیگر بازیکنان سرایت کند. اغلب , بازیکنان و کادر فنی تیم در این باره سخنی به شما نمیگویند اما همه آنها در خفا از این کار شما به عنوان یک نقطه ضعف یاد میکنندو آن را نشانه ضعف شما میدانند و حتی به دیگران نیز این ضعف مربیگری شما را انتقال میدهند. البته قطعا شما تصمیم گیرنده نهایی هستید و گاهی آنهایی که در ارتباط با شما قضاوت میکنند ممکن است به خوبی تمام شرایط شما را درک نکرده باشند ما در برخی مواقع اتفاق می افتد که برخی مربیان رفتار قاطعانه ندارند.
شما در جایگاه مربی باید از این فرصت استفاده کنید تا خسارت ناشی از رفتار مشکل آفرین را به حداقل رسانده و یا آنرا جبران کنید.

به پیشنهادات زیر توجه کنید👇

💠خونسرد بمانید، با دیگران جر و بحث نکنید و اتهام نزنید. (نگران نباشید - درصورت برخورد قاطعانه شما  هیچ اتفاق خاصی نخواهد افتاد.
💠فعالانه گوش کنید تا برداشت دقیقی داشته باشید و در ارتباط با تنبیه یا نتیجه گیری سردرگم و یا اینکه دچار اشتباه نشوید.
💠 روی موضع خود بایستید وقاطع باشید، (شما باید از قبل تعیین کنید که کدام رفتار قابل قبول و کدام غیرقابل قبول است . در حقیقت شما بایستی قبلا موارد انضباطی را اشاره کنید و در راستای آن حرکت کنید.
💠 در ابراز واکنش سمج و استوار باشید، تا به شخص بدقلق بفهمانید که شوخی ندارید. این ثبات قدم شما دو پیامد دارد یا او از باشگاه شما خارج میشود و یا اینکه نظم در باشگاه شما برقرار خواهد شد. تسامح شما قطع بازیکنان دیگر را سر درگم و عملا قدرت بی حدو مرز به بازیکن خاطی میدهد.
💠به خود و توانایی های خود در زمینه ی کنار آمدن با دیگران ایمان داشته باشید. به خودتان شک نکنید و نترسید. از دایره راحتی خود بیرون بیایید و قاطعانه عواقب کار خود را قبل از اجرا بپذیرید و برای پیامدهای آن از قبل آمادگی داشته باشید.
💠به دنبال راه هایی بگردید تا لطمه ی وارد آمده از رفتار مشکل آفرین را جبران کنید، با پیامدهای آن را کاهش دهید. یکی از این راهها اینست که خود را بیش از حد به یک بازیکن بی ظرفیت وابسته نکنید و تیم را به نبود آنها عادت دهید به این صورت لطمه عدم حضور آنها به مراتب کمتر خواهد شد.

🔴جرح و تعدیل مجید مرتضایی (مدرس فدراسیون فوتبال)
Forwarded from عکس نگار
⭕️چند حقیقت روانشناسی عجیب درباره ناخودآگاه ما که در مربیگری به ماکمک میکند.

🔺اگر برای انجام کاری، نقشه B داشته باشیم، احتمال عملی شدن نقشه A بسیار کمتر می‌شود. تمام تمرکز خود را بر روی پلن A خود بگذارید.

🔺تا زمانی که واقعا در معرض خطر نباشیم، «ترس» واحتیاط در حین مسابقه احساس خوبی به ما می‌دهد.

🔺برای بی‌اثر کردن یک صحبت منفی بابازیکنان ، به ۵ بار تشویق و تعریف مثبت نیاز داریم تا اثر آن را خنثی کنیم.

🔺همیشه یادآوری ابتدا و انتهای یک دور از مسابقات قبلی راحت‌تر از جریان اتفاقات میانی آن مسابقات است.

🔺تاکتیک مورد علاقه ما در وهله‌ی اول اهمیت از دیدگاه خودمان است و احساس میکنیم این بهترین روش کار است.

🔺برخی از بازیکنان و تماشاگران حریف از دیدن عصبانیت ما لذت می‌برند.

🔺وقتی مربیان دیگر با ما درباره تاکتیک یا سیستمی مخالفت می‌کنند، ما دوباره خود را ارزیابی می‌کنیم و با دقت بیشتری به آن روش یا تاکتیک مینگریم.

🔺ما به اندازه‌ای که خودمان تصور می‌کنیم، در انجام دادن چند کار به صورت همزمان، خوب و موفق نیستیم بنابراین سعی کنید در بر روی یک موضوع تمرکز کنید.

🔺ما در ناخودآگاه خود متقاعد شده‌ایم که همیشه آینده روشن و بهتر از امروز است.

🔺ما به صورت ناخواسته آن چه را که می‌خواهیم باور کنیم، باور داریم.

🔺مغز ما می‌خواهد که ما همیشه تنبل باشیم.

🔺شما تاکتیکهایی را که روی آن‌ها آزمایش انجام داده یا به صورت خاص مورد مطالعه و بررسی قرار داده باشید، بهتر در یاد خواهید داشت و آنرا بهتر انجام میدهید.

🔺داشتن تاکتیکهای زیاد برای انتخاب کردن، باعث فلج شدن ذهن بازیکنان می‌شود.

🔺اگر احساس کمبود چیزی مانند پول را دارید، درباره داشتن آن دچار وسواس هستید.

🔺ما همیشه، همیشه و همیشه یک مشکل پیدا خواهیم کرد که باید آنرا برطرف کنیم.

🔺ما ترجیح می‌دهیم واقعیت ها را تغییر دهیم؛ اما عقاید خود را در مورد بازیکنان و یا استراتژی هایمان تغییر ندهیم.

🔺بازیکنان با انتظارات دیگران از آن‌ها ترقی می‌کنند. اگر کسی از آن‌ها انتظاری نداشته باشد، رشد نخواهند کرد..

🔺قدرت باعث می‌شود ما به مردم کمتر اهمیت دهیم. مراقب باشید...

✍️مجید مرتضایی (مربی و مدرس فدراسیون فوتبال)
Forwarded from عکس نگار
⭕️ خطای خدمت به خود!

🔸یکی از عادتهای رایج مربیان این است که تمام قوت ها را به خود نسبت داده و تمام ضعفها را به پای دیگر عوامل مینویسند.
🔹اگر تا به حال این عبارت را نشنیده باشید هم قطعاً از دوره دبیرستان با خطای خدمت به خود آشنا شده‌اید. وقتی نمره عالی می‌گرفتید تنها عامل آن خودتان بودید، و این نمره خوب نشان‌دهنده هوش، پشتکار و مهارت شما بود. اگر خراب می‌کردید چطور؟ آن موقع مشکل از امتحان بود!

🔸اما نمره ها دیگر برای تو اهمیتی ندارد؛ احتمالاً جای آن را به پیروزی در بازیهای فوتبال یا فوتسال داده است . در آنجا اگر بازی را ببری خودت را تشویق میکنی , ولی اگر بازی را واگذار کنی مشکل فقط و فقط از بازیکنان یا حتی مدیر باشگاه یا داوران بازی است.

◀️ چرا ما موفقیت را به مهارت‌های خود نسبت می‌دهیم و شکست را به عوامل دیگر؟
نظریه های بسیاری در این باره وجود دارند. ساده‌ترین توضیح احتمالاً همین است: حس خوبی به ما می‌دهد! به علاوه ضرر عمده‌ای هم ندارد؛ چرا که اگر داشت تکامل آن را در طول صدها هزار سال گذشته از میان می‌برد. اما آگاه باش! در دنیای جدید، خطای خدمت به خود با ریسک‌های پنهانی که دارد می‌تواند سریعاً منجر به فاجعه شود.

◀️ چگونه می توان از خطای خدمت به خود در امان بود؟
آیا دوستانی دارید که به شما حقیقت را بدون هیچ کم و کاستی بگویند؟ اگر چنین است بسیار خوش شانسی. اگر نه، حداقل یک دشمن داری؟ خوب است. او را به یک قهوه دعوت کن و نظر صادقانه‌اش را درباره نقاط قوت و ضعف خود بپرس. مطمئن باش همیشه از این کارت به نیکی یاد خواهی کرد.

✍️مجید مرتضایی
⭕️ بعضی مزایای جایگزینی پاداش تیمی بجای پاداش فردی

در نظام پرداخت پاداش و  عملکرد بازیکنان، پرداخت های تیمی به جای فردی میتواند منجر به بروز مزایای زیر شود:

1️⃣ کار تیمی و بازی تیمی در افراد تشویق می شود.
2️⃣ انعطاف در تیم زیاد می شود و منجر به افزایش کارایی افراد می گردد.
3️⃣ افرادی که عملکرد پایین تری دارند تشویق می شوند تا توانایی های خود را در جهت استانداردهای تیم بالا ببرند.
4️⃣ برای تیم قید و بندی ایجاد می کند زیرا باعث می شود اعضا بخاطر تحقق پیروزی، با هم کار کنند .
5️⃣ بخاطر فشار بازیکنان دیگر  میزان اشتباهات تیمی کاهش می یابد.
💢آيا با بازیکنان هميشه شاكى برخورد داشته ايد؟ سوپ‌شان زيادى داغ است، رختخواب‌شان زيادى سرد! تعطيلات‌شان زيادى كوتاه است، دستمزدشان بسيار كم است!
در كنار هم ،یک بازی بزرگ را برده اید، آنها از کم توجهی مسئولین سخن میگویند ،آنها هیچ گاه لذت نمیبرند حتی دیگر بازیکنان را نیز مسخره میکنند. آنها براى هر چیزی ايرادى مى‌تراشند. اين بازیکنان قدر لحظات خوب زندگى را نمى‌دانند.

🔺بهترين اتفاقات براى كسانى روى مى‌دهد كه هر چيزى را با بهترين ديد مى‌نگرند. با كمى تلاش مى‌توان در هر چيز، حتى ميان وضعيت‌هاى دشوار هم نكات مثبت را يافت.
⭕️آیا استرس برای بازیکنان مفید است یا مضر؟
همانند تصویر بالا سطح استرس و برانگیختگی مطلوب در میانه منحنی قرار دارد و اشترس کم و یا خیلی زیاد در انجام مهارتها دچار اشکال و ایراد میکند.
حالا دانستن این مطلب برای مربیان چه ویژه گی دارد؟
🛑اگر قبل از یک مسابقه مهم بازیکنان شما سطح برانگیختگی و استرس پایین دارند و یا اصطلاحا حریف را دست کم گرفته اند، شما بایستی بتوانید با روشهای مختلف سطح برانگیختگی آنها را بالا ببرید و اگر قبل از مسابقه آنها استرس و یا سطح برانگیختگی بالایی دارند و اصطلاحا از حریف یا تماشاگران مسابقه میترسند ،بایستی به روشهای مختلف سطح برانگیختگی آنها را کاهش دهید.
یادتان باشد که در این زمینه ابتدا خود شما بایستی استرس خود را کنترل کنید و الا بازیکنان بیشتر از زبان بدن شما متوجه استرس شما خواهند شد و ممکن است حرفهایتان دیگر بر آنها تاثیر نداشته باشد.
مجید مرتضایی
Forwarded from عکس نگار
چه کسانی نباید سرمربیگری کنند؟
مجید مرتضایی
هیچ فردی بطور کلی نباید به دلیل ویژگی‌های خاص خودش محروم از سرمربیگری کردن باشد. اما برخی ویژگی‌های یک فرد ممکن است مانع از سرمربس شدن یک فرد شود.

به طور کلی، افرادی که نتوانند به خوبی با دیگران همکاری کنند،  توانایی مسئولیت پذیری و تصمیم گیری نداشته باشند ، هنر ارتباطات با دیگران را نداشته باشند، کارگروه را به خوبی نشناسند یا روی مسائل روابطی تاکید داشته باشند را نمی توان به عنوان سرمربی پذیرفت. همچنین، افرادی که نتوانند از تجربیات خود به درستی استفاده کنند، ممکن است برای سرمربیگری کردن شرایط لازم را نداشته باشند.

افرادی که توانایی مدیریت و کنترل احساسات خود و دیگران را ندارند، ممکن است در سرمربیگری موفق نباشند. این افراد به راحتی ممکن است در مواجهه با تنش‌ها و فشارهای مسابقات، نسبت به افراد دیگر به صورت ناگهانی عمل کنند و در نتیجه ارتباطات بین اعضای تیم به خطر بیفتد.

همچنین، افرادی که به دلیل مشکلات شخصی خود، نمی‌توانند به صورت منظم و با تمرکز تمرین کنند، ممکن است برای سرمربیگری تیم مناسب نباشند. هر چند که این مسئله ممکن است به صورت موقت باشد، اما در صورتی که باعث بی‌ثباتی و ناپایداری در کار تیم شود، ممکن است به مشکلات بزرگتری تبدیل شود.

لازم به ذکر است که برای سرمربیگری موفق، نیاز به داشتن توانایی‌هایی مانند مهارت‌های ارتباطی، مسئولیت پذیری، تصمیم گیری و تحلیل و ارزیابی به جز دانش و تجربیات فنی  صحیح دارید. افرادی که این مهارت‌ها را ندارند، ممکن است موفق نباشند.
⭕️چه کارهایی را به کمک مربیان تیم واگذار کنیم و کدام را خودمان انجام دهیم؟
تکنیک تمرکز فرانکلین کاوی

این روش بر مبنای اولویت بندی کارها تشکیل شده. به این شکل که کارها را در یک ماتریس براساس این‌که چقدر باید سریع انجام شوند طبقه‌بندی می‌شوند. این روش توسط استفان کاوی پایه‌ریزی شده و به این دلیل با نام فرانکلین کاوی شناخته می‌شود . تاکنون بیش از دو میلیون نفر در دنیا از این روش استفاده کرده‌‌اند. در این روش هدف این است که با مشخص کردن کارهای کم اهمیت‌تر بیشتر بر روی فعالیت‌هایی تمرکز کرد که انجام آنها ارزش بالایی دارد.
به طور مثال کارهای مهم و فوری را خودتان به عنوان سرمربی انجام دهید. کارهای مهم و غیر فوری رانیز خودتان انجام دهید منتهی برایش زمان تعریف کنید. کارهای غیر مهم فوری را به کمک مربیان واگذار کنید. کارهای غیر مهم و غیر فوری را از کل برنامه تیم حذف کنید. اینگونه بهره وری شما بیشتر خواهد شد.
مجید مرتضایی
Forwarded from عکس نگار
⭕️سندرم صندلی گهواره‌ای در مربیگری

🔴 به حالتی گویند که بارها کاری را انجام می‌دهید؛ اما نتیجه‌ای دربرندارد و از پیش نمی‌رود. در این شرایط تلاش می‌کنید و انرژی زیادی هم ممکن است صرف کنید، اما کارتان اثربخش نیست و موجب تغییر جایگاه تیمتان به سمت بالاتر در جدول نمیشود و درجا میزنید. در این موقعیت چه می‌کنید؟ آیا به همان رویه سابق ادامه می‌دهید یا درصدد تغییر برمی‌آیید؟ تجربه نشان داده که اگر کارتان را به همان روال سابق ادامه دهید فرسودگی برایتان ایجاد می‌شود و تنها خستگی و دل‌زدگی از مسابقات باقی می‌ماند.

🔴 چرا سندرم صندلی گهواره‌ای اتفاق می‌افتد؟

در بیشتر مواقع، اگر کمی به عقب برگردید متوجه می‌شوید ممکن است روش‌تان برای انجام تاکتیک خاصی اشتباه بوده باشد یا همه چیز در مرحله ایده باقی مانده و عملی نشده باشد.
در تیمهایی که دچار سندرم صندلی گهواره‌ای هستند علیرغم اینکه بازیکنان تحرک و انگیزه ندارند، ولی تظاهر به تحرک داشتن می‌کنند و همین گاهی باعث سردرگمی مربیان می‌شود.

جرح و تعدیل:مجید مرتضایی
⭕️نحوه عملکرد مربیان در هنگام بردو باخت در تیمهای پایه زیر 14 سال
🔺برخی از مربیان میگویند وقتی بازیکنم در یک بازی می‌بازد همه از آن مطلع می شوند و کنترل خودش را از دست میدهد ...
واقعیت این است هیچ کس باختن را دوست ندارد اما آموختن اینکه چگونه زیبا ببازیم مهارتی است که نیازمند تمرین است.
شما مربیان عزیز باید مراقب پیام هایی باشید که با فوتبال آموزان در مورد بردن و باختن دریافت میکنند. .جملات بی غرضی مانند بازنده به درد هیچ کاری نمی‌خورد یا بازنده بایستی جریمه شود میتواند پیام اشتباهی در مورد باخت به او بدهد.
اینکه برخورد شما به عنوان مربی کودک ،در مورد برد و باخت روی کودک تاثیر گذار است مثلا اگر بازی بروفق مرادتان پیش نرفت شما از کوره در می روید و ناامید می شوید و بر اثر کودک فریاد میزنید و به اصطلاح میخواهید او را پرقدرت با بیاورید و یا اینکه با انگیزه و امید ادامه میدهید بسیار تاثیر گذار است.

لازم نیست کودکان همیشه برنده باشند .
باختن در دایره امن محیط تمرین باعث میشود تا کودک دریابد که حتی وقتی برنده نیست ،مورد علاقه شما و برایتان ارزشمند است.

🔸مجید مرتضایی (مدرس فدراسیون فوتبال)
Forwarded from عکس نگار
⭕️ چند توصیه به شما مربی عزیز
جرح و تعدیل:مجید مرتضایی

🔺مربیگری فقط و فقط سیاست است، با صداقت و سادگی کار پیش نمی رود. سیاست ورز خوبی باش.

🔺هرچه موفق‌تر شوی بیشتر نامحبوب می‌شوی و دوستان کمتری داری. قرار نیست همه را خشنود کنی.

🔺برای دیگران آنقدر که خودت فکر می‌کنی جالب و جذاب نیستی؛ به جای خودت روی آنها تمرکز کن.

🔺کسی که هیچ ترسی نداشته باشد به دنیا نیامده است. همه می‌ترسند؛ این را بدان و با آنها روبه رو شو.

🔺همیشه زیر نظر هستی؛ مواظب هر لحظه‌ات باش. اوقاتت را با آدم‌های محدودی تقسیم کن.

🔺انرژی ات محدود است؛ آن را به صورت بهینه استفاده کن و مواظب هدر رفتنش باش.

🔺قرار نیست منم منم کنی و مستقیم همه اعتبار را برای خودت جمع کنی؛ به دیگران و مربیان دیگر اعتبار بده و در سایه، غیرمستقیم خودت را تبلیغ کن؛ این روش هوشمندانه تری است! کاری کن دیگران از تو بگویند.

🔺از این و آن ناله نکن، غرغرهایت را برای همان حلقه کوچک دوستانت نگه دار.

🔺از مسئولیت روزمره باید فراتر بروی، تو در یک تیم کار نمی‌کنی، باید تیم خودت را بسازی. شرح وظیفه‌ات را خودت می‌نویسی نه بقیه!

🔺شبکه‌سازی و رابطه ایجاد کردن را به خوبی بیاموز. سعی کن از هر ارتباط کوچکی برای پیشبرد اهداف حرفه ای استفاده کنی؛ هر لحظه زندگی‌ات جنگ است!

🔺زندگی تو فقط کار نیست؛ اوقات شخصی ات و خلوتت را از دست نده!
Forwarded from عکس نگار
⭕️ طوفان فکری معکوس  در فوتبال (چگونه سعی کنیم که ببازیم؟)

🔺همه بی شک در مورد طوفان مغزی و کاربردهای آن در حل مسئله شنیده و چه بسا تجربه کرده باشید. در این روش تمام راه حل ها مورد بررسی قرار میگیرد و مربیان هر چیزی را که میتواند به راه حل کمک کند عنوان میکنند, گرچه این روش، برای طرح ایده های جدید و گاهی خلاقانه خیلی خوب است، اما خیلی مواقع این روش به بن بست میرسد.

گاهی ایده جدیدی نیست، گاهی راهکارها امتحان شده اند، گاهی فکر میکنیم که همه راهها را رفته ایم و خلاصه هر از گاهی به دلیلی (گاهی هم چون روش را درست و خوب استفاده نمیکنیم) این روش کمک موثری در حل مسئله نمیکند. چاره چیست؟

🔹طوفان مغزی وارونه یکی از راههای مواجهه با این شرایط است.این روش خیلی ساده است، به طور خلاصه در این روش، شما به جای اینکه در پی حل مسئله اصلی باشید، و راههای پیروزی در یک مسابقه را بررسی کنید , صورت مسئله را وارونه میکنید. یعنی به جای اینکه اصل مسئله را بخواهید حل کنید، میروید و در جهت حل عکس مسئله اصلی تلاش میکنید و ایده میدهید. مثلاً ما میخواهیم ببینیم که چطور در بازی با فلان تیم پیروز شویم؟ اگر به بن بست رسیدیم، مسئله را عکس میکنیم: چطور کاری کنیم که تیممان شکست بخورد!؟ چه راههایی وجود دارد که میتواند تیم ما را شکست دهد!

ابتدا ایده هایی که مطرح میشوند، ساده و گاهی از فرط بدیهی بودن، خنده دار به نظر میرسند. مثلاً جنگ روانی درست کنیم چون بازیکنان تیم تمرکزشان را ازدست میدهند، دائم پرخاش کنیم، در دفاع تیم از فلان بازیکن استفاده کنیم تا تیم حریف به راحتی او را دور بزند و به دروازه ما برسد. فلان بازیکن را در خط حمله استفاده کنیم تا اصلا گل نزنیم  و …. بعد از کمی شوخی، ایده های جدیدی ظاهر میشوند. یادتان باشد که درست مثل طوفان مغزی معمولی، اینجا هم باید ایده ها را ثبت کنید، جلوی بروز هیچ ایده را نباید سد کنید , این ویژه گی استفاده از روش طوفان مغزی است.

وقتی حدود ۱۵ دقیقه از طرح فعالانه ایده ها گذشت، به جائی که ایده ها را ثبت کرده اید نگاه کنید. نکات قشنگی خواهید دید. کافیست فعل پیشنهادها را تغییر دهید. فلان کار را بکنیم، را تبدیل کنید به فلان کار را نکنیم. به همین سادگی میبینید ایده هایی مطرح شده اند که قبلاً مطرح نمیشدند.

این ایده ها را طبق معمول ثبت میکنید و به تهیه برنامه اجرائی برای آنها میپردازید.

تا اینجای کار خیلی ساده است. اما چیزی که خیلی جذاب است و از آن به عنوان دستاورد جنبی این موضوع یاد میشود، این است که شما احتمالاً در فهرست پیشنهادهایی که برای حل عکس مسئله مطرح شده اند، کارهایی را میبینید که همین الان در تیم انجام میشوند. یعنی میبینید که شما کارهایی میکنید که در جهت عکس حل مسئله ای است که سعی در حل آن داشته اید. یعنی خودتان داشتید با دست خودتان تیم را به فنا میدادید😅

یعنی ما گاهی داریم کارهایی میکنیم، احتمالاً ناخودآگاه، که در خلاف جهت حل مسئله ای است که درگیر آن هستیم. اینجاست که فهرست دیگری ایجاد میشود، از کارهایی که باید فوراً انجام آنها را متوقف کنید. بسیاری مواقع هم با کمال تعجب مشاهده میشود که همان توقف برخی اقدامات، منجر به حل مسئله و پیروزی میشود.


🔺مجید مرتضایی (مدرس فدراسیون فوتبال)
Forwarded from عکس نگار
⭕️آیا مربیگری ذره بینی مفید است؟

هیچ کس نمی‌خواهد که مربی بدی باشد؛ اما برخی از مربیان بااستعداد ممکن است که در زمان رهبری تیم به افرادی جزئی‌نگر تبدیل ‌شوند. گاهی اوقات مربیان متوجه این اشتباه نمی‌شوند و در نتیجه بازیکنان وقدرت رهبری خود را از دست می‌دهند. به علاوه با این کار، درصد موفقیت تیم نیز کاهش می‌یابد.
مربیان جزئی نگر اعتماد بنفس را از بازیکنان میگیرند. در حقیقت بازیکنان امنیت فکری و ذهنی برای عملکرد خلاقانه را از دست میدهند چرا که مراقب هستند کاری نکنند که برخلاف گفته های مربی باشد و مربی آنها را مواخذه کند.

راهکار:

از پیگیری مداوم دست بکشید
شاید شما با خود فکر کنید که پیگیری مداوم یک تاکتیک یا تکنیک، کار بسیار مفیدی است؛ اما بازیکنان به احتمال زیاد نظری متفاوت خواهند داشت. قبول کنید که این کار بعضی مواقع آزاردهنده است. به بازیکنان فرصت بدهید تا خودشان به شما مراجعه کنند.
یک روش مناسب برای اینکه بازیکنانتان به شما مراجعه کنند، برنامه‌ریزی منظم برای تشکیل جلسات تئوری تیم است تا اعضای تیم، میزان پیشرفت خود را گزارش دهند.

به ویژه گی های منحصر بفرد بازیکنان توجه داشته باشید و آن ها را وادار نکنید ویژه گی های خود را کنار بگذارند.
شاید شما بخواهید که به عنوان یک مربس، مدیریت جزئی‌نگر خود را توجیه کنید؛ چرا که معتقدید همه اعضا باید جوابگوی شما باشند؛ اما این طور نیست. وظیفه شما به عنوان یک مربی، شناسایی بهترین روش ها برای پیشرفت تیم است؛ نه صرفاً آگاهی از آن‌ها.
با پافشاری شما بر جزئیات به صورت دائم شما باعث میشوید انجام یک تکنیک از ضمیر ناخودآگاه به ضمیر خوآگاه منتقل شود و همین امر باعث میشود توجه بازیکن از اصل مطلب که همانا پیروزیست منحرف شود.

بیشتر از آنچه می‌توانید به بازیکنان آزادی عمل در زمین بدهید. اگر دائم بازیکن را مورد ارزیابی قراردهید این روش خوبی برای آینده تیم نیست. به بازیکنان خود اجازه دهید که کارهای مشکل‌تری را بر عهده بگیرند. و در زمان مسابقه آزادانه تر عمل کنند.

مجید مرتضایی
Forwarded from عکس نگار
⭕️راهنمای جامع از بین بردن انگیزه بازیکنان!

🔸 بازیکنان ما پرهزینه ترین بخش تیم ما هستند و از دست دادن بازیکنان تیم , یکی از ویرانگرترین اتفاقاتی است که می تواند برای هر باشگاهی رخ دهد.
مربیان باید برای حفظ بهترین بازیکنانشان , به طور پیوسته نگاه دقیقی به خود و فرایندهای تیم خود بیاندازند.

🔸فهرستی که در ادامه خواهید خواند، لیستی جامع از مهم‌ترین عللی است که می‌توانند بهترین بازیکنان شما را وادار به ترک باشگاه کنند. اگر می‌خواهید انگیزه بازیکنان خود را از بین ببرید، می توانید به بی‌توجهی نسبت به این موارد ادامه دهید:

🔺گوش نکردن به صحبت ها و دغدغه‌های بازیکنان

گوش نکردن به دغدغه ها و درد دل های بازیکنان شما، باعث استیصال و از بین رفتن ایمان آنها به مربیشان خواهد شد.
یک مربی کاربلد به خوبی می‌داند هر یک از اعضای تیمش چه اوضاعی دارد، در زمان مناسب راهنمایی‌های لازم را به او می‌کند و در صورت نیاز پشت او می‌ایستد.

🔺استفاده نکردن از استعدادهای فردی بازیکنان

بازیکن با استعداد شما در صورتی که احساس کند استعدادهایش بلااستفاده مانده اند، در نهایت باشگاه شما را به دنبال عرصه بهتری برای درخشش بیشتر ترک خواهد کرد.

🔺ناسپاسی بابت کارهای انجام شده

یک مربی خوب برای شناخت و به رسمیت شناختن زحمات و موفقیت‌های اعضای تیمش زمان می‌گذارد. توجه نکردن به این زحمات و قدرناشناسی نسبت به تلاش هر یک از اعضای تیم، عملکرد آنها را کاهش خواهد داد و در نهایت بر پیشرفت تیم شما اثر منفی خواهد داشت.

🔺پنهان‌کاری و دریغ کردن اطلاعات

دریغ کردن واقعیت ها از بازیکنان مساوی خلق نسخه های ساخته و پرداخته شده ی خود آنان از واقعیت خواهد بود.
عدم انتقال اطلاعات حیاتی و مهم به بازیکنان و دور نگه داشتن آنها از آنچه در تیم می گذرد، تنها به از بین رفتن وفاداری آنها نسبت به شما و کل باشگاه منجر خواهد شد.

🔺ارائه پاسخ های سربالا

مربیان موفق، از ارائه پاسخ های صریح و سرراست و اطلاعات مثبت یا منفی به بازیکنان خود ترسی ندارند. بی‌اعتمادی عملکرد بازیکنان را کاهش خواهد داد و به کل تیم آسیب خواهد رساند.

🔺عدم انتقادپذیری

مربیان کاربلد به خوبی می‌دانند اجازه انتقاد و اظهارنظر دادن به اعضای تیم تا چه حد اهمیت دارد. دریغ کردن حق نظر از اعضای تیم، اعتماد آنان را از بین خواهد برد و باعث می شود در زمان لازم همراهی آنان را نداشته باشید. منتهی این انتقادات یا اظهار نظر ها نباید جایگاه شما را به عنوان مربی به خطر بیاندازد و بهتر است اظهار نظرها و پاسخ ها در جمع و انتقادات به صورت محرمانه باشد.

🔺مقایسه اعضای تیم با یکدیگر

به رخ کشیدن موفقیت‌های برخی بازیکنان تیم پیش بازیکنان دیگر، یا نشان دادن عملکرد ضعیف برخی از آنها به دیگران غیر از نابود کردن انگیزه بازیکنان شما نتیجه دیگری در بر نخواهد داشت. یادتان باشد برای مشخص کردن بهترینها در تیم استانداردهای مشخصی را به صورت متریک بیان کنید که سلیقه ای نباشد و بر اساس پیشرفتها نسبت به خود فرد نمایش داده شود.

🔺سوگلی داشتن در میان اعضای تیم

امتیاز دادن مداوم به برخی بازیکنان مشخص و دعوت از آنها در جلسات و نظرخواهی‌ها، یا تقدیرهای چندباره از تلاش های آنان، حس بدی در دیگر اعضای تیم به وجود خواهد آورد. از طرف دیگر، این کار مشارکت دیگر بازیکنان را به شدت کاهش خواهد داد.


🔺متهم کردن بازیکنان

متهم کردن بازیکنان در مواقعی که اوضاع خوب پیش نمی‌رود، ریسک پذیری و خلاقیت و توان حل مسأله‌ آنان را از آنها خواهد گرفت و به خلق یک محیط تمرینی منفی و خالی از احترام دامن خواهد زد.


🔺فراهم نکردن فرصت رشد و پیشرفت

ساختار تیم خود را طوری بنا کنید که هر کسی بتواند به مسیر رشد و پیشرفت دسترسی داشته باشد.

جرح و تعدیل : مجید مرتضایی (مربی و مدرس)
سلام و عرض ادب

سال نو ی همگی مبارک باشه، سالی پر از سلامتی، عشق و آرامش رو برای تمامی عزیزان آرزومندیم ✨️☘️❤️
فعالیت این کانال و پیج آکادمی فوتسال به طور رسمی از امروز آغاز خواهد شد...
دوستان اگر سوالی و یا نکته ای بود، دایرکت و یا در کامنت ها پاسخگو ی شما عزیزان هستیم❤️🙌🏻
Forwarded from عکس نگار
⭕️راهنمای جامع از بین بردن انگیزه بازیکنان!

🔸 بازیکنان ما پرهزینه ترین بخش تیم ما هستند و از دست دادن بازیکنان تیم , یکی از ویرانگرترین اتفاقاتی است که می تواند برای هر باشگاهی رخ دهد.
مربیان باید برای حفظ بهترین بازیکنانشان , به طور پیوسته نگاه دقیقی به خود و فرایندهای تیم خود بیاندازند.

🔸فهرستی که در ادامه خواهید خواند، لیستی جامع از مهم‌ترین عللی است که می‌توانند بهترین بازیکنان شما را وادار به ترک باشگاه کنند. اگر می‌خواهید انگیزه بازیکنان خود را از بین ببرید، می توانید به بی‌توجهی نسبت به این موارد ادامه دهید:

🔺گوش نکردن به صحبت ها و دغدغه‌های بازیکنان

گوش نکردن به دغدغه ها و درد دل های بازیکنان شما، باعث استیصال و از بین رفتن ایمان آنها به مربیشان خواهد شد.
یک مربی کاربلد به خوبی می‌داند هر یک از اعضای تیمش چه اوضاعی دارد، در زمان مناسب راهنمایی‌های لازم را به او می‌کند و در صورت نیاز پشت او می‌ایستد.

🔺استفاده نکردن از استعدادهای فردی بازیکنان

بازیکن با استعداد شما در صورتی که احساس کند استعدادهایش بلااستفاده مانده اند، در نهایت باشگاه شما را به دنبال عرصه بهتری برای درخشش بیشتر ترک خواهد کرد.

🔺ناسپاسی بابت کارهای انجام شده

یک مربی خوب برای شناخت و به رسمیت شناختن زحمات و موفقیت‌های اعضای تیمش زمان می‌گذارد. توجه نکردن به این زحمات و قدرناشناسی نسبت به تلاش هر یک از اعضای تیم، عملکرد آنها را کاهش خواهد داد و در نهایت بر پیشرفت تیم شما اثر منفی خواهد داشت.

🔺پنهان‌کاری و دریغ کردن اطلاعات

دریغ کردن واقعیت ها از بازیکنان مساوی خلق نسخه های ساخته و پرداخته شده ی خود آنان از واقعیت خواهد بود.
عدم انتقال اطلاعات حیاتی و مهم به بازیکنان و دور نگه داشتن آنها از آنچه در تیم می گذرد، تنها به از بین رفتن وفاداری آنها نسبت به شما و کل باشگاه منجر خواهد شد.

🔺ارائه پاسخ های سربالا

مربیان موفق، از ارائه پاسخ های صریح و سرراست و اطلاعات مثبت یا منفی به بازیکنان خود ترسی ندارند. بی‌اعتمادی عملکرد بازیکنان را کاهش خواهد داد و به کل تیم آسیب خواهد رساند.

🔺عدم انتقادپذیری

مربیان کاربلد به خوبی می‌دانند اجازه انتقاد و اظهارنظر دادن به اعضای تیم تا چه حد اهمیت دارد. دریغ کردن حق نظر از اعضای تیم، اعتماد آنان را از بین خواهد برد و باعث می شود در زمان لازم همراهی آنان را نداشته باشید. منتهی این انتقادات یا اظهار نظر ها نباید جایگاه شما را به عنوان مربی به خطر بیاندازد و بهتر است اظهار نظرها و پاسخ ها در جمع و انتقادات به صورت محرمانه باشد.

🔺مقایسه اعضای تیم با یکدیگر

به رخ کشیدن موفقیت‌های برخی بازیکنان تیم پیش بازیکنان دیگر، یا نشان دادن عملکرد ضعیف برخی از آنها به دیگران غیر از نابود کردن انگیزه بازیکنان شما نتیجه دیگری در بر نخواهد داشت. یادتان باشد برای مشخص کردن بهترینها در تیم استانداردهای مشخصی را به صورت متریک بیان کنید که سلیقه ای نباشد و بر اساس پیشرفتها نسبت به خود فرد نمایش داده شود.

🔺سوگلی داشتن در میان اعضای تیم

امتیاز دادن مداوم به برخی بازیکنان مشخص و دعوت از آنها در جلسات و نظرخواهی‌ها، یا تقدیرهای چندباره از تلاش های آنان، حس بدی در دیگر اعضای تیم به وجود خواهد آورد. از طرف دیگر، این کار مشارکت دیگر بازیکنان را به شدت کاهش خواهد داد.


🔺متهم کردن بازیکنان

متهم کردن بازیکنان در مواقعی که اوضاع خوب پیش نمی‌رود، ریسک پذیری و خلاقیت و توان حل مسأله‌ آنان را از آنها خواهد گرفت و به خلق یک محیط تمرینی منفی و خالی از احترام دامن خواهد زد.


🔺فراهم نکردن فرصت رشد و پیشرفت

ساختار تیم خود را طوری بنا کنید که هر کسی بتواند به مسیر رشد و پیشرفت دسترسی داشته باشد.

جرح و تعدیل : مجید مرتضایی (مربی و مدرس)
⭕️پول تنها عامل انگیزاننده و موثرترین ابزار قدردانی از بازیکنان نیست.

💠ایجاد یک تیم متشکل از بازیکنان خوشحال و با انگیزه بسیار ساده است. به‌جای آنکه کار و موفقیت نیروهایتان را به نام خود تمام کنید، آن‌ها را تأیید و از ایشان قدردانی کنید. این تمام چیزی است که باید بدانید! بااین‌حال در دیدگاه بسیاری از مربیان، تاکید زیادی بر پول و پاداش به‌عنوان تنها عامل انگیزاننده و موثرترین ابزار قدردانی از بازیکنان وجود دارد. هر چند این عوامل در انگیزش بازیکنان اهمیت دارند، اما هیچ چیز جای توجه، تأیید و قدردانی را نمی‌گیرد.
🔺خود من به شخصه معتقدم تشویق مالی تاثیر بسیاری دارد اما در کنار آن و یا گاهی جایگزین آن اینکه بازیکنان احساس کنند که مورد توجه قرار گرفته اند و در حقیقت عزت نفسشان بالا رفته , تاثیر زیادی خواهد داشت.
2025/03/29 17:10:07
Back to Top
HTML Embed Code: