Telegram Web
46-49.pdf
662.6 KB
تنبیه موفقیت
گفتگو با تجارت فردا
۲۸ بهمن ۱۴۰۲
Forwarded from Finance & Economics
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👤 موسی غنی‌نژاد:

اقتصاد ما مریض است، اقتصاد ما سرطان دارد.
سرطانش این نیست که مالکیت بخش خصوصی کم است یا زیاد است، سرطانش این است که آزادی وجود ندارد.
سرطانش این است که همه چیز ما دستوری است. سرطان اینجاست. صورت مسئله را درست ببینیم و راه حل را درست مطرح کنیم.

ببینید، نصیحت کردن دولت مردان چه فایده‌ای دارد؟ آقایان نشسته‌اند اینجا (و می‌گویند) آقا اینطوری رفتید خوب نبود، اینجوری بکنید. او اصلا به حرف شما گوش نمی‌دهد. شما را قبول ندارد. اصلا این بحث‌ها برایش مطرح نیست.
ما اگر می‌خواهیم حرف جدی بزنیم، باید راه حل بدهیم، نه اینکه آنچه گذشته را تکرار کنیم. آخر هم نصیحت بکنیم که این سیاست مدارها خبیث و فلان و بهمان هستند. این را همه می‌دانند.

راه حل چیست؟
راه حل به نظر من روشن است. دست این سیاست مدارها را باید در پوست گردو گذاشت. باید مجبورشان کرد که یک کاری را انجام دهند. چه جوری مجبورشان کنیم؟
باید آزادی را به مطالبه عمومی تبدیل کنیم.
راه حل این است.
◽️ @utfinance◽️
سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»:

بن‌بست «خصوصی‌سازی»

👤 دکتر موسی غنی‌نژاد

✍️ ناکارآمدی چشمگیر اقتصاد دولتی در ۱۰سال نخست پس از پیروزی انقلاب اسلامی را می‌توان علت اولیه و اصلی طرح موضوع خصوصی‌سازی دانست.

✍️ «سیاست‌های کلی اصل۴۴ قانون اساسی» در سال۱۳۸۴ ابلاغ شد تا قانون اجرایی آن تهیه شود.

✍️ اما به‌زودی معلوم شد که این فرآیند اصلاحی بیش از آنکه خصوصی‌سازی به معنی واقعی کلمه باشد، فرآیند «واگذاری» مالکیت شرکت‌های دولتی به «نهادهای عمومی غیردولتی» است و اتفاقا سهم بخش خصوصی در این میان بسیار اندک است.

✍️ فرآیند واگذاری شرکت‌های دولتی، معضلات جدیدی به‌وجود آورده که مهم‌ترین آنها عدم شفافیت بیش از پیش در این نظام اقتصادی است که بالقوه می‌تواند عامل بروز فساد، رانت‌خواری و سوءاستفاده از قدرت اقتصادی برای اهداف سیاسی خاص باشد.

✍️ شرکت‌های واگذارشده در واقع از شمول نظارت دولتی خارج شده و تابع قانون تجارت می‌شوند؛ اما از آنجا که مدیران آنها هنوز از سوی صاحبان قدرت سیاسی تعیین می‌شوند و همیشه پشت‌گرم به قدرت فائقه آنها هستند، مکانیسم‌های متعارف نظارتی قانون تجارت درباره آنها جاری نیست؛ یعنی عملا هیچ نظارتی روی آنها صورت نمی‌گیرد.

✍️ به همین دلیل بود که در سال ۱۳۹۸در سرمقاله‌ای در «دنیای اقتصاد» با عنوان «خصوصی سازی را متوقف کنید»، خواستار توقف خصوصی‌سازی شدم و ادامه این فرآیند را مغایر با منافع ملی دانستم.

اما خصوصی‌سازی حقیقی چیست و چگونه محقق می‌شود؟👇

🔗متن کامل سرمقاله را اینجا بخوانید

#دنیای_اقتصاد #خصوصی_سازی #سرمقاله

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
بن بست خصوصی سازی.pdf
50.1 KB
متن کامل سرمقاله دنیای اقتصاد
اول اسفند ۱۴۰۲
Forwarded from Finance & Economics
📄 مقاله

مغالطه پیکتی: چرا سرمایه در قرن بیست‌و‌یکم مغالطه‌ای بیش نیست؟

👤 موسی غنی‌نژاد


📌 غنی‌نژاد در این مقاله توضیح می‌دهد که کتاب پیکتی بر مغالطه بنا شده، یعنی با درهم‌آمیختن برخی سخنان درست و نادرست نهایتاً به نتایج نادرست می‌رسد. غنی‌نژاد معتقد است اقتصاددان فرانسوی در این کتاب در مقام منتقد نظام آموزشی جریان اصلی و رسمی علم اقتصاد ظاهر شده، اما در واقع همچنان‌که خواهیم دید خود عملاً قربانی برخی بدآموزی‌ها و نواقص این جریان است.

◽️@utfinance◽️

لینک خرید کتاب پیکتی: مغالطه قرن بیست و یکم از «وبسایت انتشارات دنیای اقتصاد»

لینک خرید کتاب پیکتی: مغالطه قرن بیست و یکم از «بنوبوک»

لینک خرید کتاب پیکتی: مغالطه قرن بیست و یکم از «فیدیبو»

لینک خرید کتاب پیکتی: مغالطه قرن بیست و یکم از «طاقچه»

◽️@utfinance◽️
💢 کانال اندیشه جواد طباطبایی؛

در این کانال، کتاب‌ها و اندیشه دکتر سیدجواد طباطبایی بررسی و تشریح می‌شود. دکتر طباطبایی متخصص تاریخ اندیشه سیاسی در ایران است و با تسلط بر اندیشه سیاسی و فلسفی غرب، در زمینه اندیشه سیاسی و فلسفه حقوق در ایران پژوهش و نظریه‌پردازی کرده است.

@JavadeTabatabayi


🔹مدرس: ابراهیم صحافی

اگر سوالی یا ابهامی در رابطه با دستگاه نظری جواد طباطبایی دارید می‌توانید از طریق شناسه زیر با آقای ابراهیم صحافی ارتباط برقرار نمایید تا در صورت امکان به آن پاسخ داده شود.

@EbrahimSahafi
Audio
🟢 آیین یادبود زنده یاد دکتر سید جواد طباطبایی
خانه اندیشمندان علوم انسانی
🎤 سخنرانی دکتر موسی غنی نژاد
مدت زمان:  ۲۲ دقیقه
تاریخ: ۸ اسفند ۱۴۰۲

مطالب این سخنرانی:
- ایران و تجدد دو مفهوم مهم برنامه پژوهشی طباطبایی
- مهم بودن اندیشه طباطبایی برای امروز و آینده ایران
- تعریف ایران با سنت ایرانی و بر اساس نصوص سه گانه
- نظریه پردازی طباطبایی برای آشتی ایران با تجدد و معرفی نص چهارم مشروطیت
- نگاه طباطبایی به آینده است نه گذشته
- پروژه ی طباطبایی در رساله انقلاب ملی در انقلاب اسلامی
- حرکت جامعه ایرانی فراتر از تصور تئورسین ها با جنبش زن، زندگی و آزادی
- جنبش جوانان قرینه مشروطه اول
- تغییرات آینده ما با اصلاح از درون بیرون، نه با خشونت و براندازی
 
🔎 کلمات کلیدی:
#تجدد
#آگاهی_ملی
#طباطبایی
#نصوص_چهارگانه
#سنت_ایرانی
 
🔹شناسه کانال
@JavadeTabatabayi
شرح شوکران
آنارشیسم، آنارکوکاپیتالیسم و آنارکوفاشیسم در گفت‌وگوی موسی غنی‌نژاد و بهروز افخمی

✍️ محمد طاهری/ سردبیر هفته‌نامه تجارت‌فردا

بهروز افخمی و یوسفعلی میرشکاک، چند ماه مجری برنامه‌ای تلویزیونی به نام «خانه جلال» بودند که از شبکه نسیم پخش می‌شد. این برنامه مهمانان زیادی داشت که اغلب «جلال‌شناس» بودند و درباره زندگی و زمانه جلال آل‌احمد سخن می‌گفتند.

نویسنده کتاب «غرب‌زدگی» همچنان نزد روشنفکران و هنرمندان جایگاه دارد، اما اقتصاددانان از جمله موسی غنی‌نژاد به خاطر نقشی که در تئوریزه کردن اصول «مکتب وابستگی» و به‌طور مشخص «ضدیت با غرب» داشته، به او نقدهای جدی دارند.

هر شب که برنامه پخش می‌شد پیش خودم فکر می‌کردم اگر اکنون دهه 1340 بود، بهروز افخمی شاید شانه‌به‌شانه خلیلی ملکی و احمد فردید و جلال آل‌احمد به‌طور همزمان در مذمت مارکسیسم و سرمایه‌داری سخن می‌گفت و پیشنهاد جایگزینی راه سومی را می‌داد؛ چنان‌که خلیل ملکی هم حزب «نیروی سوم» را تاسیس کرد.

با چنین پیش‌فرضی، پیشنهاد برگزاری این میزگرد مطرح شد و به این ترتیب، اقتصاددانی که سعی می‌کند برچسب «آنارکوکاپیتالیست» را از اندیشه خود دور کند در برابر فیلمسازی قرار گرفت که سعی می‌کند خود را «آنارکوفاشیست» بداند.

افخمی به شکلی که در این میزگرد طولانی می‌خوانید، جلال آل‌احمد را گردن نگرفت و در عین حال به اندیشه چپ و سرمایه‌داری هم تاخت، اما راه سومی پیشنهاد کرد؛ راه پیشنهادی او «آنارکوفاشیسم» است که به عقیده افخمی، نزدیکی زیادی با روح ایرانیان دارد.

متن کامل این میزگرد را در سالنامه جامع اقتصاد ایران مطالعه کنید.


#تجارت_فردا
@tejaratefarda
🔴 سلام دوستان

اینجا کانالی درباره اقتصاد است. اما روایت های متفاوت و ناشناخته تری درباره اقتصاد در آن خواهید یافت. مطالبی که کمتر در محیط‌های آکادمیک و دانشگاهی با آن برخورد می‌کنیم.


🔻🔻🔻


https://www.tgoop.com/BoomrangInstitute
شرح شوکران
آنارشیسم،آنارکوکاپیتالیسم و آنارکوفاشیسم در گفتگوی موسی غنی نژاد و بهروز افخمی
Forwarded from Farhad Fhp
120-127.pdf
890.3 KB
سخنی در باره قانونگرایی مصدق.pdf
336.6 KB
سخنی در قانونگرایی، دموکراسی خواهی و مشروطه طلبی محمد مصدق
دنیای اقتصاد ۲۶ اسفند ۱۴۰۲
موسی غنی‌نژاد:
اقتصاد هر قدرت سیاسی که ضعیف شود، محکوم به شکست است

یکی از مطالب خواندنی شماره نوروزی تجارت‌فردا، میزگردی است که بین بهروز افخمی –فیلمساز و موسی غنی‌نژاد- اقتصاددان- برگزار شده است. گزیده‌ای از نظرات موسی غنی‌نژاد را اینجا مطالعه کنید.
متن کامل این میزگرد هم در سالنامه جامع اقتصاد ایران منتشر شده و نسخه تصویری آن در ایام نوروز از رسانه تصویری اکوایران پخش خواهد شد.



🔹 جان اشتاین‌بک، هنرمند بسیار خوبی است و مانند او، هنرمندان زیادی هم وجود داشته‌اند که هم در سطح جهانی و هم در سطح کشور ما، به موضوعات مختلف، واکنش نشان داده‌اند؛ برای مثال، می‌توانیم از احمد شاملو یاد کنیم که هنرمند و شاعر بسیار بزرگی است، اما درک درستی از نظام اقتصادی و حتی نظام سیاسی نداشت. این بود که هر زمانی در حوزه سیاسی اظهارنظر می‌کرد، حرف‌های پرت‌وپلا زیاد می‌گفت و خراب می‌کرد.

🔹 هنوز هم این اشتباه در میان هنرمندان و به‌طور طبیعی هنرمندان ایرانی مثل آقای افخمی وجود دارد که فکر می‌کنند وقتی از اقتصاد آزاد سخن می‌گوییم، نوعی تضاد درونی وجود دارد. این حرف، دیدگاه مارکسیست‌هاست و درست هم نیست.


🔹 یادم می‌آید که سال 1391 یا 1392، کمپینی را در همین مجله تجارت فردا علیه تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران به راه انداختیم. بسیاری از اقتصاددانان بزرگ، چه اقتصاددانان ایرانی و چه اقتصاددانان غیرایرانی، به ویژه اقتصاددانان بزرگ آمریکا، از جمله برخی نوبلیست‌های اقتصاد نیز با این کمپین همراه شدند. اینها نشان می‌دهد که علم اقتصاد یا اقتصاد آزاد، یا لیبرالیسم سیاسی ربطی به سیاست‌های توسعه‌طلبانه امپریالیستی ندارد و امپریالیسم، تهدید بزرگی برای دنیاست.

🔹 ما از روز اول انقلاب اسلامی و بعد از انقلاب، قیمت‌گذاری را شروع کردیم. البته، به این نکته هم اشاره کنم که قیمت‌گذاری در دوره پهلوی هم وجود داشت؛ اما پس از انقلاب، آن را تشدید کردیم. سازمان حمایت مصرف‌کنندگان، سازمانی است که ریشه‌هایش در دوران پهلوی شکل گرفت. بعد از انقلاب، ما عرصه را بر بازارها تنگ‌تر کردیم؛ اقتصاد را محاصره کردیم و اکنون به جایی رسیده‌ایم که دولت در تمامی بازارها قیمت‌گذاری می‌کند. این اتفاق تا چه اندازه‌ای با اسلام سازگار است؟

🔹 من آنارکوکاپیتالیست نیستم و معتقدم دولت باید دخالت حداقلی داشته باشد و تولیدکننده کالاهای عمومی باشد. کالاهای عمومی کالاهایی هستند که بخش خصوصی نه می‌تواند تولید کند و نه مایل به تولید آن است.

🔹 ویتنام همچنان تحت تسلط حزب کمونیست اداره می‌شود؛ اما اکنون، بهترین روابط اقتصادی را با آمریکا دارد. آیا ویتنام در برابر امپریالیسم وا داده است؟ آیا می‌توانیم بگوییم که از نظر سیاسی از آمریکا ترسیده؟

🔹 فاشیسم در زبان‌های اروپایی معنی خاصی دارد. فاشیسم مطرح‌شده از نظر آقای افخمی، که آن را به شیعه نسبت می‌دهند و به آزادی‌های قبل از انقلاب وصل می‌کنند، ربطی ندارد. آنها فاشیست نبودند. اگر بخواهیم نظری بحث کنیم، بهتر است از مراجع تقلید صحبت کنیم. مراجع تقلید شیعه، هیچ‌وقت فاشیست نبوده‌اند



🔹 آن روشی که بعضی از روشنفکران از جمله آقای افخمی اشاره می‌کنند و طرفدار آن هم هستند، نوعی حکومت فدرال است که به اعتقاد من، با الزامات سده بیست و یکم که در آن زندگی می‌کنیم، سازگار نیست. ما اکنون فقط می‌توانیم از ایران یکپارچه دفاع کنیم؛ ایرانی که فرهنگی است و در یک کلمه، ایرانشهری است؛ اما این موضوع باید با دیپلماسی واقع‌بینانه و امروزی همراه باشد

🔹 برخلاف آن چیزی که البته در ایران رایج شده، به‌محض اینکه می‌گویید دیپلماسی با آمریکا و حرف گفت‌وگو با آمریکا پیش می‌آید، می‌گویند وادادیم و ترسیدیم. نه؛ این‌طور نیست. ایرانی‌ها از آمریکا نمی‌ترسند؛ دلیلی هم ندارند بترسند

🔹 آنچه آقای افخمی درباره شاهنامه گفتند را قبول ندارم. شاهنامه کتاب جنگ نیست، کتاب صلح است. البته این موضوع نیازمند مباحثه مفصلی است. اندیشه ایرانشهری، اندیشه فاشیستی نیست. اندیشه صلح‌طلبانه است و تساهل و مدارا در آن مطرح می‌شود

🔹 در اینکه ماهیت آمریکا چیست، من و آقای افخمی هیچ تفاوتی با هم نداریم. می‌دانید تفاوت تفکر من و آقای افخمی در کجاست؟ اینکه ایشان می‌گویند ایران یک امپراتوری در حال گسترش است، اما من چنین اعتقادی ندارم. ایران یک امپراتوری در حال گسترش نیست. اگر اقتصاد هر قدرت سیاسی از جمله ایران ضعیف شود، محکوم به شکست است و نمی‌تواند پیروز شود

🔹 اینکه جنگ محتوم است را نیز قبول ندارم. متوجه شدم منظور آقای افخمی از آنارکوفاشیسم چیست؛ اما من چنین دیدگاهی ندارم. این دیدگاه، دیدگاه خطرناکی است. من ایرانی‌ها را ملت صلح‌طلبی می‌دانم که اندیشه صلح‌طلبانه دارند.

#تجارت_فردا

@tejaratefarda
🔰 پرونده‌ای برای «مصدق»


🗨 نشست‌ها و گفتگوهای موسی غنی‌نژاد درباره مصدق و ملی شدن صنعت نفت در سال ۱۴۰۲
https://www.tgoop.com/ghaninejad_mousa/638
https://www.tgoop.com/ghaninejad_mousa/640
https://www.tgoop.com/ghaninejad_mousa/642


🗨 سخنی درباره قانون‌گرایی مصدق، موسی غنی‌نژاد، رسانه اکوایران، اسفند ۱۴۰۲
https://www.tgoop.com/ghaninejad_mousa/702


🗨 نقدی بر اسطوره ملی شدن نفت در ایران - رسانه فردای اقتصاد - شهرام اتفاق
https://fardayeeghtesad.com/x9BS


🗨 رمزگشایی حقوقی از یک واقعه، تجارت فردا، محمد ایمانی
https://www.tgoop.com/BoomrangInstitute/865


🗨 مقالات و مناظره قلمی دکتر غنی‌نژاد و دکتر ضیایی در نقد مصدق
https://www.tgoop.com/BoomrangInstitute/680


🗨 ملی شدن صنعت نفت - در گفتگو با موسی غنی‌نژاد، روزنامه اعتماد ۱۳۹۲
https://www.tgoop.com/ghaninejad_mousa/59


🗨 ملی کردن، صورت خیر با سیرت شر - موسی غنی‌نژاد
https://www.tgoop.com/ghaninejad_mousa/58


🗨 واقعه ۲۸ مرداد کودتا بود؟!  - گفت‌و‌گو با دکتر موسی ‌غنی‌نژاد - ۲۸ مرداد ۱۳۳۲
https://www.tgoop.com/ghaninejad_mousa/251


🗨 نکاتی درباره دموکراسی ایرانی و سوسیالیسم ایرانی - موسی غنی نژاد
https://www.tgoop.com/BoomrangInstitute/71


🗨 خلاصه مصاحبه: چرا مشروطه منحرف شد؟ - بررسی دلایل انحراف و به نتیجه نرسیدن اهداف اولیه نهضت مشروطه در گفت و گو با موسی غنی‌نژاد
https://www.tgoop.com/ghaninejad_mousa/53


🗨 گفتگو با فریدون مجلسی درباره ملی شدن صنعت نفت و رویدادهای منتج به وقایع سال ۱۳۳۲ به میزبانی بومرنگ
https://www.tgoop.com/BoomrangInstitute/613


🗨 وقایع مرداد ماه ۱۳۳۲ در گفتگو با ابراهیم صحافی - دوم شهریورماه ۱۳۹۹
https://www.tgoop.com/BoomrangInstitute/241


🗨 نفت پیش از مصدق هم ملی بود / شهرام اتفاق
https://www.tgoop.com/BoomrangInstitute/253


🗨 بریده‌هایی از کتاب «مصدق» - حاصل گفتگوی محمد صادقی با فریدون مجلسی
https://www.tgoop.com/BoomrangInstitute/614
https://www.tgoop.com/BoomrangInstitute/619


🗨 گفت‌وگوی جعفر خیرخواهان با «پاشا مهدوی» دربارۀ کتاب: «قاپیدن قدرت: بقای سیاسی از طریق ملی‌کردن منابع استخراجی»
https://www.tgoop.com/BoomrangInstitute/295


🗨 «چرا نفت پیش از مصدق هم ملی بود؟ و چرا پس از ۲۹ اسفند ۱۳۲۹، صنعت نفت ایران دولتی شد؟» نشست اول - گفتگوی مرتضی کاظمی با شهرام اتفاق - ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
https://www.tgoop.com/BoomrangInstitute/480


🗨 «چرا ادعا می‌شود که از ۲۹ اسفند ۱۳۲۹ به بعد، صنعت نفت در ایران دولتی شد؟» نشست دوم - گفتگوی مرتضی کاظمی با ابراهیم صحافی-  ۸ فروردین ۱۴۰۰
https://www.tgoop.com/BoomrangInstitute/478


🗨 موسی غنی‌نژاد از ریشه های فکری غرب‌ستیزی در احمد فردید میگوید: تبعات فقر فلسفی / گفتگو با هفته‌نامه تجارت فردا شماره ۳۷۲ / اول شهریور ۱۳۹۹
https://www.tgoop.com/ghaninejad_mousa/253



🆔 @ghaninejad_mousa
✔️ @BoomrangInstitute

#مصدق
#صنعت_نفت
#مرداد_۱۳۳۲
Forwarded from فردای اقتصاد
راه علم و بیراهه شبه‌علم برای ثروتمند شدن جوامع در مجموعه گفت‌وگویی با موسی غنی‌نژاد

◻️راه علمی ثروتمند شدن جوامع و کشورها چیست؟ ثروتمند شدن در دوران ماقبل علم اقتصاد چگونه ممکن بود؟

◻️آدام اسمیت به عنوان پدر علم اقتصاد علیه کدام انحراف در مکتب مرکانتیلیسم قیام کرد؟

◻️مکتب مرکانتیلیسم چه راهی برای ثروتمند شدن کشورها پیشنهاد می‌کند؟

◻️سرمایه‌داری رفاقتی و سرمایه‌داری رقابتی از دل کدام مکاتب بیرون می‌آیند؟

◻️چرا آلمانی‌ها در مقابل مکتب اقتصاد آزاد به مکتب دیگری روی آوردند و از دل مکتب آلمانی چه فجایع سیاسی و اقتصادی متولد شد؟

◻️راز تفاوت چهره آلمان در دو نیمه قرن بیستم چیست؟ هیتلر از کدام مکتب اقتصادی تبعیت می‌کرد؟

◻️معجزه آلمانی در نیمه دوم قرن بیستم ریشه در کدام «پاردایم شیفت» اقتصادی داشت؟ ارهارد که بود و چه کرد؟

◻️در دهه ۸۰ چه تحول بزرگ فکری در سیاستگذاری اقتصادی به وقوع پیوست؟

◻️کدام نحله فکری در علم اقتصاد دچار این خطای بزرگ شد که شوروی اقتصاد اول جهان خواهد شد؟ هایک و میزس با چه استدلالی، فروپاشی اقتصادی شوروی را پیش‌بینی می‌کردند؟

◻️نهادگرایی می‌تواند راهی برای نجات از فقر باشد؟ پیشنهاد عجم‌اوغلو و نقد وارد بر آن چیست؟

◻️رابطه دموکراسی با رفاه چیست؟ توسعه سیاسی مقدم است یا توسعه اقتصادی؟

◻️آیا برای برقراری عدالت باید منتظر ماند کیک اقتصاد بزرگتر شود؟ تفاوت عدالت با عدالت اجتماعی یا عدالت سوسیالیستی چیست؟ کدام تعریف از عدالت مقدم بر رشد اقتصادی است؟

◻️دکتر موسی غنی‌نژاد اقتصاددان و نظریه‌پرداز معرفت‌شناسی علم اقتصاد به همه این پرسش‌ها در کنار سؤالات دیگری که علی میرزاخانی سردبیر و مانی بشرزاد عضو تحریریه فردای اقتصاد از او پرسیده‌اند پاسخ داده است.

◻️قسمت اول این برنامه را امشب پنجشنبه دوم فروردین در ساعت ۲۱ تماشا کنید و قسمت‌های بعدی را هر شب در همین ساعت در ایام تعطیلات دنبال کنید.

◻️کانال تلگرام «فردای اقتصاد» را برای دسترسی به سایر برنامه‌های مرتبط با اندیشه اقتصادی، خلق ثروت، تجربه‌های موفق و ناموفق توسعه و همه عوامل مؤثر بر روندهای اقتصادی فالو کنید. این برنامه‌ها در سایت، اینستاگرام و یوتیوب «فردای اقتصاد» هم بارگذاری می‌شود.

◻️رسانه تصویری فردای اقتصاد⬇️
@Feghtesad
Forwarded from اکوایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 کنش‌گر اصلی علم اقتصاد

▫️موسی غنی‌نژاد در گفت‌وگو با اکوایران درباره دلایل خواندن کتاب «روش‌شناسی علم اقتصاد» توضیح می‌دهد.

▫️یکی از مهمترین تفاوتهای علوم انسانی با علوم طبیعی، حضور انسان به عنوان سوژه پژوهش در علوم انسانی است. اما چه مسیری طی شد تا علم اقتصاد جایگاه خود را در میان علوم اجتماعی باز کرد؟

▫️اقتصاد سیاسی چگونه شکل گرفت؟

▫️آیا روش‌شناسی علوم طبیعی با علوم انسانی تفاوت دارد؟

▫️پوزیتیویسم چیست و اساسا چه نقدهایی بر آن وارد است؟

▫️دکتر غنی‌نژاد در گفت و گو با امیرحسین خالقی در استودیو «اکوایران» به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهد.

▫️به زودی در اکوایران

📺 @ecoiran_webtv
Forwarded from فردای اقتصاد
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
علم و شبه‌علم در گفت‌وگو با موسی غنی‌نژاد(۱)/
نخستین کشورها چگونه ثروتمند شدند؟ چه چیزی در برخی کشورها تغییر کرد که باعث رشد اقتصادی و افزایش رفاه شد؟


▪️نسخه یوتیوب
▪️نسخه صوتی

◻️تا حدود ۲۰۰ سال پیش چهره اکثر جوامع شبیه هم بود و فقر عمومی‌ِ‍، وجه مشترک همه جوامع بود. اما از همان زمان، در برخی از جوامع اتفاقاتی متفاوت از روندهای گذشته افتاد و ثروت این جوامع رو به افزایش گذاشت. به تدریج، جوامع بیشتری به قافله خلق ثروت پیوستند ولی برخی از جوامع هم از این قافله جا ماندند.

◻️در آن مقطع تاریخی چه اتفاقی افتاد که باعث تغییر چهره تکراری جهان شد؟ آیا آنگونه که برخی‌ها معتقدند ما شاهد یک روند تکامل تاریخی بودیم؟ اگر چنین است چرا تمامی کشورها با این روند تکامل همگام نشدند؟

برای مشاهده این ویدئو بدون نیاز به فیلترشکن و با کیفیت مناسب‌تر اینجا کلیک کنید

#علم_و_شبه‌علم

◻️رسانه تصویری فردای اقتصاد⬇️
@Feghtesad
2024/07/01 02:06:36
Back to Top
HTML Embed Code: