Telegram Web
Forwarded from اکوایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 فقدان عقلانیت در نرخ بهره منفی

▫️نرخ بهره منفی به چه معناست؟ آیا از نظر اقتصادی این مفهوم صحیح است؟ موسی غنی نژاد،‌ اقتصاددان ضمن بیان مفهوم نرخ بهره منفی به نقد آن می پردازد.

▫️به اعتقاد غنی نژاد نرخ بهره منفی مثالی روشن از فقدان عقلانیت است.

نسخه کامل در تلگرام

نسخه کامل در سایت

نسخه کامل در یوتیوب

📺 @ecoiran_webtv
Forwarded from اکوایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 مختصات بانکداری 40 ساله در ایران

▫️هیچکدام از کسانی که مدعی شدند که نظام بانکداری مدرن ربوی است،‌ نتوانستند آن را اثبات کنند. برعکس خیلی راحت می توان نشان داد که اینگونه نیست.

▫️موسی غنی نژاد، اقتصاددان با بیان این نکته، گفتگوی خود با «اکوایران» را اینگونه ادامه داد: در ایران متوجه شدند که نظام بانکداری لازم است، اما این بانک را از صفر شروع می‌کنیم که »بانکداری بدون بهره باشد.

▫️غنی نژاد با بیان به اینکه نمی‌توان بدون بهره، بانکداری ایجاد کرد، به تشریح این موضوع پرداخت.

نسخه کامل در تلگرام

نسخه کامل در سایت

📺 @ecoiran_webtv
Forwarded from اکوایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 عقل عقلایی معیار تشخیص امور است

▫️زمانی که از عقلانیت صحبت می‌کنیم در واقع دو مفهوم مدنظر است. مفهوم اول به عقلانیت ناظر بر محاسبه اشاره دارد، اما مفهوم دوم عقل را نه‌تنها معیار محاسبه بلکه به عنوان معیار تشخیص می‌داند.

▫️موسی غنی‌نژاد، اقتصاددان به بیان تفاوت‌های این دو مفهوم در گفت‌وگویی با موضوع عقلانیت از منظر هایک می‌پردازد.

▫️به گفته غنی‌نژاد نیازی نیست کسی تئوری اقتصادی بداند که متوجه شود قیمت منفی بی‌معناست؛ چراکه می‌توان آن را با عقل عقلایی تشخیص داد.

نسخه کامل در تلگرام

نسخه کامل در سایت

📺 @ecoiran_webtv
Forwarded from Finance & Economics
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🖥 بانکداری بدون بهره ناممکن است

موسی غنی‌نژاد

▫️به همین راحتی نمی‌توان دانست که بانکداری چیست؛ چراکه بانکداری محصول عقل انباشته‌شده طی هزاران سال است. این گفته موسی غنی‌نژاد، اقتصاددان است.

▫️غنی‌نژاد در گفتگویی با امیرحسین خالقی،‌ پژوهشگر و مدرس دانشگاه که به بررسی عقلانیت از منظر هایک می‌پردازد،‌ به این نکته اشاره دارد که برخی افراد گمان می‌کنند که می‌توانند بانکداری بدون بهره ایجاد کنند در صورتی‌که این امر ناممکن است.

▫️وی اذعان دارد که این افراد باید توصیه هایک را مد نظر قرار دهند.

◽️@utfinance◽️
Blank.pdf
112.8 KB
سانسور در تاریخ نویسی
کدام وقایع در ۲۸ مرداد دیده نمی‌شود
روزنامه دنیای اقتصاد ۲۸ مرداد ۱۴۰۳
Forwarded from اکوایران
📝 سانسور در تاریخ‌نویسی / کدام وقایع در ۲۸ مرداد دیده نمی‌شود؟

▫️موسی غنی نژاد: در اغلب کتاب‌‌‌ها و مقالاتی که ستایشگران محمد مصدق در خصوص کارنامه سیاسی وی و وقایع ۲۸ مرداد نوشته‌‌‌اند سانسور و هوچی‌‌‌گری نقش پررنگی دارد. البته این رویکرد در رفتار سیاسی و خاطره‌نویسی خودِ مصدق هم قابل مشاهده است و این را می‌‌‌توان به روشنی در جای جای نطق‌‌‌های سیاسی و نیز کتاب خاطرات وی مشاهده کرد. به نظر می‌‌‌رسد این سانسور و هوچی‌‌‌گری ریشه‌‌‌ در تلاش برای لاپوشانی تناقض‌‌‌های آشکار در روایت مرسوم خودِ مصدق و ستایشگران وی از وقایع دارد.

▫️به عنوان مثال، در این نوشته‌‌‌ها کمتر اشاره‌‌‌ای به رسید فرمان عزل مصدق در نیمه شب ۲۵ مرداد۱۳۳۲ می‌‌‌شود؛ چراکه این رسید گواهی بر رفتار مردّد و پنهان‌‌‌کاری وی در فاصله ۲۵ تا ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ است. اکثریت قریب به اتفاق اعضای هیات دولت مصدق تا پس از سقوط دولت وی از این فرمان عزل خبر نداشتند.

گزارش کامل در سایت

📺 @ecoiran_webtv
نکاتی در باره مبانی فکری توسعه اقتصادی
دوشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۳
پرسش و پاسخ در باره مبانی فکری توسعه اقتصادی
دوشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۳
Forwarded from اکوایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 اقتصاد باید مبتنی بر قاعده باشد نه دستور

▫️اندیشه هایک اگر به درستی توسط سیاستمدارن خوانده شود،‌ متوجه می‌شوند که اقتصاد دستوری ناکارآمد است چرا که اقتصاد دستوری مبتنی بر دانش غلط است. این گفته موسی غنی‌نژاد است.

▫️غنی‌نژاد ایده‌های فون هایک را به ما معرفی کرده و سعی می‌کند در این گفتگو زوایای مختلف ایده هایک را شرح دهد.

▫️وی با تکیه بر سخنان هایک اعتقاد دارد که باید به دنبال جامعه‌ای رفت که مبتنی بر عقل عرفی است.

نسخه کامل در تلگرام

نسخه کامل در سایت

📺 @ecoiran_webtv
Forwarded from اکوایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 سوتفاهم‌های رایج در مفهوم قانون و آزادی

▫️تحلیل جلد نخست کتاب "قانون، قانون‌گذاری و آزادی" هایک در حضور موسی غنی‌نژاد.

▫️قانون،‌ کلمه‌ای است که همان‌طور که مستشارالدوله در زمان مشروطه گفت، تا به امروز هم دغدغه همه ایرانیان باقی مانده است. به گونه‌ای که امروزه مفاهیمی مانند قانون، آزادی و نسبت این دو با یکدیگر در فضای مجازی از مباحث پر مخاطب است.

▫️امیرحسین خالقی،‌ پژوهشگر و مدرس دانشگاه عقیده دارد که در این مواقع باید به سرمنشا بازگشت و کتاب‌های کلاسیک را مطالعه کرد. یکی از این کتاب‌ها که می‌تواند راه‌گشای مفیدی باشد،‌ کتابی سه جلدی از فون هایک به نام قانون، قانون‌گذاری و آزادی است.

▫️اکوایران در گفت‌وگویی سه قسمتی به بررسی مفاهیم این کتاب سه جلدی با مترجم آن، موسی غنی نژاد،‌ اقتصاددان می‌پردازد. چراکه برخی مضامین آن برای امروز و اکنون ایران هم درس‌های زیادی را در بردارد.

▫️نسخه کامل به زودی از اکوایران

📺 @ecoiran_webtv
Forwarded from اکوایران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 تحلیل جلد نخست کتاب "قانون، قانون‌گذاری و آزادی" هایک/ نقش قوانین در تأمین آزادی‌ شهروندان

نسخه صوتی

▫️قانون و آزادی مفاهیمی هستند که در جامعه امروز به درستی به کار نمی روند و سبب سوتفاهم‌هایی می‌شوند که منشا بدفهمی است. فون هایک،‌ اقتصاددان و فیلسوف سیاسی معاصر در کتابی سه جلدی به نام قانون، قانون‌گذاری و آزادی به بسط این مفاهیم پرداخته است.

▫️امیرحسین خالقی،‌ پژوهشگر و مدرس دانشگاه در گفتگویی سه قسمتی میزبان موسی غنی نژاد، اقتصاددان و مترجم این کتاب است. خالقی در این گفتگو مفاهیم و مضامین کتاب قانون، قانون‌گذاری و آزادی را با غنی نژاد به بحث می‌گذارد و سعی در انتقال مفاهیم اصلی آن دارد.

▫️در قسمت اول این گفتگو جلد نخست کتاب هایک بررسی می‌شود. در جلد نخست، یعنی قواعد و نظم، در خصوص مفاهیمی بنیادی و شرایطی که یک قانون اساسی می‌تواند آزادی‌های شهروندانش را تأمین و تضمین کند، بحث می‌کند.

▫️به عقیده غنی‌نژاد قانونی را که اکثریت جامعه قبول نداشته باشند به حاکمیت قانون لطمه می‌زند. وی در این گفتگو به بیان نظرات هایک در خصوص قوانین و نظم جامعه می‌پردازد.

📺 @ecoiran_webtv
بررسی_برخی_نظریه_های_بانکداری_بدون_بهره.pdf
652.9 KB
بررسی برخی نظریه‌های مربوط به بانکداری بدون بهره
شهریور ۱۳۸۳
این مقاله☝️بیست سال قبل نوشته شده اما ظاهرا هنوز مباحث آن کهنه نشده است!
Forwarded from اکوایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 سراب عدالت اجتماعی از دید هایک

▫️بعضی از مفاهیم و واژه‌ها مقدس تلقی می‌شوند. عدالت اجتماعی یکی از این واژه‌هاست. امیرحسین خالقی،‌ پژوهشگر و مدرس دانشگاه در ادامه بحث بررسی کتاب «قانون،‌ قانون گذاری و آزادی» اثر فون هایک،‌ اقتصاددان و فیلسوف سیاسی معاصر به نقد این ایده همراه با موسی غنی‌نژاد،‌ اقتصاددان و مترجم این کتاب می‌پردازد.

▫️در کتاب قانون، قانون‌گذاری و آزادی، مفهوم عدالت اجتماعی به طور خاص مورد بحث قرار نمی‌گیرد، اما هایک به طور غیرمستقیم به این موضوع پرداخته و نظرات خاصی درباره آن دارد.

▫️غنی‌نژاد در قسمت دوم، به‌منظور روشن‌ شدن نظرات هایک درخصوص عدالت اجتماعی، بر این مفهوم تمرکز می‌کند.

📍نسخه کامل به زودی از اکوایران

📺 @ecoiran_webtv
Forwarded from اکوایران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 تفاوت میان عدالت و عدالت اجتماعی در اندیشه هایک

نسخه صوتی

▫️عدالت اجتماعی واژه‌ای که ورد زبان سیاستمداران است اما فون هایک، اقتصاددان و فیلسوف سیاسی معاصر در کتاب «قانون، قانون‌گذاری و آزادی» عملا آن را به نقد می‌کشد و میان مفهوم عدالت و عدالت اجتماعی تفاوت می‌گذارد.

▫️امیرحسین خالقی،‌ پژوهشگر و مدرس دانشگاه در گفتگویی سه قسمتی میزبان موسی غنی نژاد، اقتصاددان و مترجم این کتاب است. غنی‌نژاد در قسمت دوم این گفتگو که با موضوع «سراب عدالت اجتماعی» است، به تفسیر ایده هایک در خصوص عدالت اجتماعی می‌پردازد.

▫️غنی‌نژاد اعتقاد دارد که در جامعه زمانی که از عدالت صحبت می‌کنند به اشتباه به آن عدالت اجتماعی می‌گویند و البته در کنار آن اتهام بزرگی هم به آزادی‌خواهان مبنی بر اینکه نسبت به عدالت بی‌تفاوت‌اند هم می‌زنند.

▫️وی در ادامه به غلط بودن این ادعا می‌پردازد و ایده عدالت اجتماعی فون هایک را شرح می‌دهد.

📺 @ecoiran_webtv
ضد توسعه
بررسی آثار روشنفکری برتوسعه اقتصادی

میزگرد تجارت فردا، ۱۷ شهریور ۱۴۰۳
Forwarded from رضا طهماسبی
TEJARAT FARDA 559.pdf
723.8 KB
⭕️ضدتوسعه
بررسی آثار روشنفکری بر توسعه اقتصادی و سیاسی در میزگرد موسی غنی‌نژاد و محمد قوچانی

✍️رضا طهماسبی / دبیر تحریریه

کمتر از یک سال پیش، در آبان‌ماه 1402 در شماره 521 تجارت فردا میزگردی با محور ریشه‌های توسعه‌نیافتگی ایران و نقش روشنفکران در خطاها و انحرافی که در مسیر توسعه رخ داده با حضور موسی غنی‌نژاد، اقتصاددان، و محمد قوچانی، نویسنده و پژوهشگر سیاسی، برگزار کردیم.

دومین میزگرد را به مناسبت انتشار کتاب روشنفکر مسلح نوشته محمد قوچانی و چهل‌ویکمین سالروز قانون بانکداری بدون ربا به عنوان یکی از میوه‌های سوءبرداشت‌های متفکران سیاسی و اقتصادی برگزار کردیم.

در این میزگرد اشاره می‌شود که چگونه دو جریان تفکر ناسیونالیسم رمانتیک وارداتی از غرب و چپ توده‌ای در کنار یکدیگر رشد یافته و در نهایت با کمک نظریه‌های افرادی مانند شریعتی وجه اسلامی هم به آن داده می‌شود که نتیجه آن تلاش برای اسلامی کردن همه شئون امور جامعه از حکومت گرفته تا اقتصاد و بانکداری و زندگی اجتماعی است؛ که نتایج آن بروز چالش‌های جدی و عمیق است که همچنان پابرجاست.

📌متن کامل را در سایت تجارت فردا مطالعه کنید.

#تجارت_فردا
@tejaratefarda
2024/09/27 00:27:42
Back to Top
HTML Embed Code: