Telegram Web
از این هفته سه‌شنبه‌ها به مطالعه و بررسی کتاب "حکمرانی خوب و توسعه" و گفت‌وگو پیرامون آن خواهیم پرداخت.

نویسنده: دانیل کافمن
مترجم: مهدی مقدری

جلسه اول: سه‌شنبه دوم مرداد ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۸

با ما در حلقه #کتاب_گفت_و_گو همراه شوید.

@goftar_andisheh
#کتاب_امروز:


‌در دست انتشار
«سیاست چیست؟»
کنش‌ورزی سیاسی و سیاست‌پژوهی
آدریان لفت‌ویچ
ترجمهٔ مصطفی تاج‌زاده و فروغ قلی‌پور

اساتید و دانشجویان رشتهٔ علوم سیاسی اذعان دارند که تلقی هر فرد از سیاست نه تنها بر پرسش‌های او بلکه بر چارچوب نظری تحلیل‌ها و تا حدودی بر اقدامات سیاسی او تأثیرگذار خواهد بود. هدف اصلی کتاب سیاست چیست؟ کنش‌ورزی سیاسی و سیاست‌پژوهی جز این نیست که خوانندگان مبتدی و علاقمند به مطالعهٔ جدی علوم سیاسی، با تلقی‌های گوناگون موجود از واژهٔ «سیاست» آشنا شوند و بتوانند، ضمن قیاس تلقی‌های متعارض از این مفهوم، جایگاهی برای تفکر خاص خود بیابند.
ویراست نخست کتاب حاضر در سال ۱۹۸۴ منتشر شد و خیلی زود در انگلستان، استرالیا، آفریقای جنوبی و آمریکای لاتین چنان مورد استقبال قرار گرفت که کمی بعد به‌کلی نایاب شد. در ویراست جدید کتاب، که اینک ترجمهٔ فارسی آن در اختیار خوانندگان قرار می‌گیرد، مقالاتی جدید افزون شده و مقالات قبلی نیز مورد بازنگری جدی قرار گرفته است.

@Nedaye_siyasat
به مناسبت سال‌روز کودتای ۲۸ مرداد:

برشی از تاریخ معاصر ایران بر اساس کتاب "خواب آشفته نفت"
نویسنده: محمدعلی موحد

به روایت حسین امینی

سه‌شنبه ۲۳ مرداد ماه ۱۴٠٣،
ساعت ۱۸ الی ۲۰

با ما در حلقه #کتاب_گفت_و_گو همراه شوید.

@goftar_andisheh
حسین امینی به مناسبت سالروز کودتای ۲۸ مرداد، در حلقه #کتاب_گفت_و_گو طی دو جلسه به معرفی کتاب خواب آشفته نفت اثر دکتر محمدعلی موحد پرداخت.

فایل ارائه در پست زیر👇

@goftar_andisheh
خواب آشفته نفت .pdf
2.1 MB
فایل ارائه کتاب خواب آشفته نفت در نشست جلسه کتاب گفت‌وگو در شیراز
@mohammadmosaddegh
از این هفته سه‌شنبه‌ها به مطالعه و بررسی کتاب "کمونیسم رفت، ما ماندیم و حتی خندیدیم" و گفت‌وگو پیرامون آن خواهیم پرداخت.

نویسنده: اسلاونکا دراکولیچ
مترجم: رویا رضوانی

جلسه اول: سه‌شنبه ششم شهریورماه ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۸

با ما در حلقه #کتاب_گفت_و_گو همراه شوید.

@goftar_andisheh
Forwarded from تاریخ تحلیلی
گفتگو با حسین امینی
(مدیر کانال مصدق به روایت تاریخ و اسناد)

حسین امینی دارای درجه کارشناسی ارشد در رشته ی علوم سیاسی ست که پایان نامه اش را با موضوع دلایل حقوقی - سیاسی مصدق علیه آمریکا و انگلستان بر سر بحران نفت گذارنیده است. یکی از برنامه های مردادماه امسال (۱۴۰۳) برنامه ای بود با عنوان برشی از تاریخ معاصر ایران با تکیه بر تحولات نفتی که در شیراز برگزار شد، یک ارائه ی جدی و کارشناسانه از چهار جلدی خواب آشفته ی نفت، اثر برجسته ی استاد دکتر محمدعلی موحد که حسین امینی ارائه داد. امینی در این ارائه از دو اثر دیگر استاد موحد [درس هایی از داوری های نفتی (قانون حاکم، ملی کردن و غرامت)] نیز بهره جست. امتیاز این ارائه، تاکید بر جنبه های تخصصی و فاصله گیری از بحث های تکراری سال‌های اخیر پیرامون مصدق، نفت و کودتا بوده است. به همین مناسبت از آقای امینی دعوت کردیم تا پاسخگوی برخی از سوالات ما درباره ی موضوع این برنامه باشند. گفتنی ست که امینی، مدیر کانال محبوب و پر ارجاع "مصدق به روایت تاریخ و اسناد" است که در فضای مجازی مرجعی صاحب نام برای علاقمندانِ تاریخ نهضت ملی به شمار می رود.


تاریخ تحلیلی: با سپاس از اینکه این گفتگو را پذیرفتید، برای اولین سوال لطفا بفرمایید چرا "خواب آشفته نفت"؟

- بدون تردید مجموعه چهار جلدی خواب آشفته نفت کامل‌ترین تحقیق در حوزه تاریخ تحولات نفتی از اکتشاف تا قرارداد کنسرسیوم و البته تحولات سیاسی پیررامون آن است. سردبیری استاد محمدعلی موحد در روزنامه شرکت نفت در سال ۱۳۳۲ دکترای تخصصی حقوق خصوصی، حضور به عنوان مشاور عالی رئیس هیئت‌مدیره، مشاور ارشد و عضو اصلی هیئت‌مدیره شرکت ملی نفت و معاون اجرایی اوپک در ژنو تنها بخشی از سابقه حضور استاد در عرصه تحولاتی نفتی ایران است. تدریس حقوق مدنی و حقوق نفت در دانشکده حقوق دانشگاه تهران و دانشکده حسابداری و علوم مالی شرکت ملی نفت ایران بر این کانامه افزوده است. در کنار اینها تسلط ایشان بر تاریخ معاصر ایران خواب آشفته نفت را اثری ماندگار کرده است. استفاده از اسناد، نشریات، کتاب‌ها و مصاحبه‌ها به صورت منصفانه از ویژگی‌های دیگر این اثر ماندگار است.

@hamidrezaabedian

این گفتگو را در مشاهده فوری بخوانید.

https://B2n.ir/x91369
Forwarded from اتچ بات
نسخه شنیداری

🔅قدمی چند با ایران کجاست ایرانی کیست ...

مسعود قربانی 

🔅کتاب #ایران_کجاست_ایرانی_کیست ، از آن جهت بسیاراهمیت دارد که نه فقط بخواهد به شرح حال بیماریْ! به نام ایران بپردازد و از عللِ وضعِ کنونش بگوید، و یک مشت رویدادِ تاریخی و در کنارش تحلیلی از آن‌را برایمان بشمارد، و حتا نسخه‌یی هم برایش بنویسد! که در نگاه من این کتاب از معدود نوشتارهای تحقیقی است که منظر و راهی را پیش‌رویمان قرار می‌دهد که انگار برای رهایی و رفتن به سوی بهبودی ایران، چاره‌یی جز این مسیر و فهمِ نگاهش نیست! 

مهندس
#سیدمحمد_بهشتی و همکارانش #الناز_نجفی و #بهنام_ابوترابیان گویی واژه واژه‌ی کتابشان را با پختگی تمام، از درازنایِ تاریخ پر فراز و نشیب این دیار یافته باشند؛ فانوس به دست برایمان از ایرانی که شاید خیلی هم با آن آشنا نیستیم می‌گویند و تاکید دارند برای هر حرکتی، چه خُرد و چه کلان، چه ملی و چه حتا فردی! تا پاسخ و موضِع خود را در قبال کجایی و کیستیِ ایران و ایرانی ندانیم به بیراهه رفته‌ایم،
آن‌گونه که دراین هفتاد ساله کژ حرکت کرده‌ایم! 

به نظرم با کتاب ایران کجاست، ایرانی کیست؟ می‌شود چراغ و راهنمایی را یافت که با آن، هر عملِ برنامه نویسان کلانِ این کشور را ابتدا در نورِ این فانوس تاباند و سپس، بعد از یافتِ lاحیانا روشنایی، کار را شروع کرد.
 
باید دانست که ازاین منظر نه فرهنگ، که با چتر فرهنگ، همه‌ی ابعاد حرکتی یک کشور را توان راهبری است؛ و لازم است با چنین دیدی به صنعت، کشاورزی، اقتصاد، محیط زیست، اجتماع، فنآوری و...  وهمه‌ی حوزه‌های برنامه‌ریزی کشور نگریسته و سپس مورد سنجه قرار گیرد و پس از آن قدم‌های بعدی برداشته شود. 

بی هیچ بزرگ‌نمایی این کتاب، با وسواسی که در گزینش واژه‌ها، همراه با تصاویر زیبایی که در جهت شناخت مفاهیم تازه‌‌اش داشته است، با پرداخت بیشتر، پتانسیل لازم برای تدریس در مراکز آموزشی و دانشگاهی، به عنوان یک الزام و واحدی درسی، برای تمامی رشته‌ها را دارد و ای بسا نیاز آموزش و پرورش این کشور اتفاقا به چنین نگاه‌هایی برای آموزش فرزندان‌مان است و می‌بایست با ساده‌سازی از همان اوان، کودکان‌مان را با کجایی ایران و کیستی خویش از دریچه‌ی کتاب‌هایی اینچنین آشنا سازیم... 

این البته منافی نقد و بررسی جدی کتاب نیست، آن‌گونه که تاکنون در خیلی جمع‌ها و جلسات به این کتاب پرداخته شده و نویسندگان آن خصوصا جناب بهشتی به شرح و احیانا باز کردن برخی گره‌های کتاب همت گماشتند؛
ولی به نظرم باز جای بررسی بیشتر کتاب هست؛ خاصه آن‌که همچنان دو جلد از این پروژه‌ی تحقیقی باقی است و این کتاب جلد نخست این حرکتِ پربرکت است:


🔅#سیدمحمد_بهشتی در همان مقدمه پنجره‌یی که با آن فرهنگ، اساسِ سیر و تحقیقشان بوده است را می‌گشاید و نشان می‌دهد زیرْنقش فرهنگ  که امری است تاریخی و به تدریج تکوین یافته، چگونه دریافت ما از جهان و تصرف ما در جهان را هدایت می‌کند.

در این دید، فرهنگ، اکوسیستمی همچون طبیعت دارد و «صاحب‌خانه‌ی وجود جامعه است»(ص22) و در واقع کیستی هر جامعه‌یی مترادف با فرهنگ آن جامعه خواهد بود

وقتی منظر و زمینِ تحلیل، فرهنگ شد،...

ادامه نوشته در ویرگول



لینک کانال گفتار و اندیشه

@goftar_andisheh

لینک جلسه‌ی بررسی کتاب در حلقه دیدگاه نو
https://www.tgoop.com/Didgahenochannel/859



@MasoudQorbani7
نشست‌های گفتار و اندیشه | جلسه ۷۵

معرفی و بررسی کتاب:
گذشته‌ی یک توهم
جُستاری درباب اندیشه‌ی کمونیسم در قرن بیستم

با حضور:
احسان عزیزی (دبیر مجموعه علوم اجتماعی کتابستان برخط)
اشکان زارع (روزنامه‌نگار و پژوهشگر اندیشه سیاسی)
احمد قناعتی (دانش‌آموخته علوم سیاسی)

سه‌شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۸
شیراز، میدان معلم، خیابان همت (ایمان) جنوبی، کوچه ۱۷، نبش فرعی ۱۷/۲

@goftar_andisheh
Forwarded from برخط بوک
#منتشرشد

گذشته‌ی یک توهم
جُستاری درباب اندیشه‌ی کمونیسم در قرن بیستم

اثر فرانسوا فوره
ترجمه از فرانسه: حمید هاشمی‌کهندانی
ویراستار و دبیر مجموعه: احسان عزیزی
چاپ اول ۱۴۰۲ انتشارات کتابستان برخط
۹۱۰ ص گالینگور رقعی
قیمت: 800.000 640.000 ت


این اثر سترگ یکی از مهم‌ترین آثار مورخ برجسته‌ی فرانسوی «فرانسوا فوره» است که به بیش از 20 زبان ترجمه شده است.

فرانسوا فوره را یکی از مورخان برجسته‌ی انقلاب فرانسه در سده‌ی بیستم می‌دانند؛ اما او در سال‌های قبل از مرگش به بررسی عواقب و پیامدهای یک انقلاب مهم دیگر، یعنی انقلاب کمونیستی شوروی پرداخت...

باور به نجات انسان در مسیر تاریخ فقط با انکار ریشه‌های تاریخ ممکن بود، که دلیل وجودی کمونیسم را همان اصلاحاتی لغو کرد که ماهیت کمونیسم را برساخته بود. موضوع اصلی این کتاب بررسی همین مفهوم است. هدف ما به‌طور دقیق نه بررسی تاریخ کمونیسم و نه قطعاً بررسی تاریخ شوروی است. هدف ما بررسی تاریخ توهم کمونیسم است، که شوروی سوسیالیستی مدت‌ها آن را برپاداشته و ابقا می‌کرد.

لینک سفارش


📚برخط‌بوک👇
🆔 @BarkhatBook
«گذشته‌ یک توهم» و یک مستند تاریخی

کتاب «گذشته‌ یک توهم؛ جُستاری در باب اندیشه کمونیسم در قرن بیستم» نوشته فرانسوا فوره با ترجمه حمید هاشمی کهندانی در ۹۰۹ صفحه توسط انتشارات کتابستان برخط منتشر شده است. این‌کتاب وقایع و جنگ‌هایی را مرور کرده و مخاطب را با ابعاد و آثار انقلاب کمونیستی شوروی آشنا می‌کند و انقلاب، جنگ، سوسیالیسم، کمونیسم، فاشیسم، استالینیسم و آنچه که بشر و جهان را در دوران مدرن تحت تاثیر قرار داده ازجمله کلیدواژه‌های محتوایی «گذشته یک توهم» هستند.

این یک کتاب مستندی است که به گواهی تاریخ رخ داده و شخصیت‌های متعددی که نظریات آنها بر سرنوشت نسل‌های متعددی اثر گذاشته در این کتاب مرور و معرفی می‌شوند.

فرانسوا فوره را یکی از مورخان انقلاب فرانسه در سده بیستم می‌دانند؛ اما او در سال‌های قبل از مرگش به بررسی عواقب و پیامدهای یک انقلاب مهم دیگر، یعنی انقلاب کمونیستی شوروی پرداخت. نتیجه آن بررسی‌ها، کتاب حاضر یعنی گذشته یک توهم است که داستان اثرگذار احساسات ایدئولوژیکی را روایت می‌کند که در دوران مدرن حاکم بوده است. فوره عضو آکادمی هنر و انجمن فلسفه آمریکا، رئیس بنیاد سنسیمون استاد تاریخ فرانسه و مدیر گروه اندیشه اجتماعی دانشگاه شیکاگو بود. به دلیل تاثیری که در تاریخ و تاریخ نگاری داشت، برخی از معتبرترین جوایز این رشته از جمله جایزه توکویل، ۱۹۹۰؛ جایزه علوم اجتماعی اروپا، ۱۹۹۶؛ جایزه اندیشه سیاسی هانا آرت، ۱۹۹۶؛ و دیپلم افتخار دانشگاه هاروارد را دریافت کرد.

متن کامل را اینجا بخوانید.

گذشته‌ی یک توهم
جُستاری درباب اندیشه‌ی کمونیسم در قرن بیستم
اثر فرانسوا فوره
ترجمه از فرانسه: حمید هاشمی‌کهندانی
ویراستار و دبیر مجموعه: احسان عزیزی
انتشارات کتابستان برخط
۹۱۰ ص گالینگور رقعی

@goftar_andisheh
نشست‌های گفتار و اندیشه | جلسه ۷۵

معرفی و بررسی کتاب:
گذشته‌ی یک توهم
جُستاری درباب اندیشه‌ی کمونیسم در قرن بیستم

با حضور:
احسان عزیزی (دبیر مجموعه علوم اجتماعی کتابستان برخط)
اشکان زارع (روزنامه‌نگار و پژوهشگر اندیشه سیاسی)
احمد قناعتی (دانش‌آموخته علوم سیاسی)

۲۷ شهریور ۱۴۰۳

@goftar_andisheh
نشست‌های گفتار و اندیشه | جلسه ۷۵

معرفی و بررسی کتاب:
گذشته‌ی یک توهم
جُستاری درباب اندیشه‌ی کمونیسم در قرن بیستم
اثر فرانسوا فوره

با حضور:
احسان عزیزی، اشکان زارع و احمد قناعتی

۲۷ شهریور ۱۴۰۳

@goftar_andisheh
Audio
نشست‌های گفتار و اندیشه | جلسه ۷۵

معرفی و بررسی کتاب:
گذشته‌ی یک توهم
جُستاری درباب اندیشه‌ی کمونیسم در قرن بیستم
اثر فرانسوا فوره

احسان عزیزی 00:00
اشکان زارع 43:57
احمد قناعتی 63:50

شیراز، ۲۷ شهریور ۱۴۰۳

@goftar_andisheh
نشست‌های گفتار و اندیشه | جلسه ۷۶

معرفی و بررسی کتاب:
سیاست چیست؟
کنش‌ورزی سیاسی و سیاست‌پژوهی

نویسنده: آدریان لفت‌ویچ
با ترجمه‌ی: مصطفی تاجزاده و فروغ قلی‌پور

با حضور:
دکتر مسعود سپهر
دکتر محمدعلی توانا

سه‌شنبه سوم مهرماه ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۸
شیراز، میدان معلم، خیابان همت (ایمان) جنوبی، کوچه ۱۷، نبش فرعی ۱۷/۲

@goftar_andisheh
2025/07/10 12:25:34
Back to Top
HTML Embed Code: