Telegram Web
‍ روانشاد دکتر حسن صالحی دوبخشری  پزشک خدمتگزار گیلانی که در پیشگیری ومبارزه بیماری جذام و وباالتور دردهه های چهل وپنجاه بسیار کوشید وسالها در بهداری گیلان ومطب شخص خود در رشت به طبابت پرداخت ,تا اینکه در  دیماه  سال نودو پنج در سن هشتادو شش سالگی درگذشت ودر زادگاهش دوبخشر شفت آرام گرفت.خدایش رحمت کناد

@guilan_ghadim
دکتر محمدرضا دشتستانی معتقد به مبانی دینی در رشت زاده شد. تحصیلات دوره  ابتدایی و دوره اول دبیرستان را در زادگاه خود در دبیرستان پور داوود رشت و تحصیلات دوره دوم را در دبیرستان شرف تهران در سال ۱۳۱۲ با معدل20به پایان رساند و از بدو تاسیس دانشگاه تهران در  رشته پزشکی به تحصیل اشتغال ورزید و در سال ۱۳۱۸ به اخذ دانشنامه دکترا و تخصص در امراض داخلی به موجب مدارک موجود با درجه عالی از دانشگاه تهران نائل گردید ایشان از نخستین کسانی است که در ایران به اخذ دانشنامه دکتری با درجه عالی از دانشگاه تهران نائل گردید ، سپس با درجه ستوان دومی در بهداری ارتش بعنوان پزشک وظیفه هجده ماه خدمت نمود .

  زنده یاد دکتر دشتستانی در شهرهایی  چون : شفارود ،کیاشهر ، لاهیجان پس از جنگ جهانی دوم  خدمات پزشکی خود را آغاز کرد و از سال ۱۳۲۳ در شهرستان آستانه اشرفیه را به علت  اینکه دارای توابع و روستاهای زیاد و کم درآمد بود و بستر پسندیده ای برای خدمت به خلق خدا بود انتخاب نمود . ایشان مدت طولانی ریاست بیمارستان اشرفیه و ریاست بهداری این شهر را به عهده داشت.زنده یاد دکتر حاج محمد رضا دشتستانی که به دکتر مستضعفان نیز معروف بود پس از سالها خدمات انساندوستانه سرانجام در سال شصت و یک در گذشت ودر آستانه اشرفیه مدفون گردید.

@guilan_ghadim
سیمای تیم فوتبال نادر فومن _سال ۱۳۵۲

@guilan_ghadim
اعضای تیم فوتبال آستارا. دهه ۱۳۵۰

@guilan_ghadim
تصویر هواداران یکی از احزاب سیاسی در رشت قدیم

@guilan_ghadim
دیدار رئیس معارف و اوقاف گیلان با کارکنان دبستان نمره یک فاریابی رشت _اردیبهشت ۱۳۱۷
عکس از : مهدی معدلت
@guilan_ghadim
عمارت شهرداری و هتل ایران رشت. سال ۱۳۱۳

@guilan_ghadim
شهر رشت قدیم در یک روز بارانی 
احتمالا چله خانه


@guilan_ghadim
جاده خروجی لاهیجان به لنگرود _ دهه ۱۳۳۰

@guilan_ghadlm
تصویری قدیمی از نمد مالی
درروستای قاسم آباد رودسر
سال ۱۳۲۹ خورشیدی
عکاس: هنری کارتیه برسون

نمد در لغت پارچه‌ای کلفت است که از پشم یا کرک مالیده حاصل می‌شود و از آن فرش و کلاه و جامه بدست می‌آید. این صنعت و زیر انداز سنتی از دورانهای کهن تا به امروز همواره در گیلان رواج داشته ,به طوریکه نمدمالی یکی از صنایع دستی بومی استان به شمار می‌رود.
@guilan_ghadim
تصویری از پل قدیم لوشان عصر قاجار
اثر انتون سوروگین عکاس قرن۱۹ میلادی

@guilan_ghadim
روستای نصفی رودبار_ سال ۱۳۴۲


@guilan_ghadim
روانشاد سید علی آقا مقیمی
نوه دختری حاجی سید رضی مقیمی فومنی در دوره پهلوی اول. نامبرده به سال ۱۲۸۱ در رشت تولد یافته و عاقبت در سال ۱۳۵۸ بدرود حیات گفته است. امروزه در  خیابان آیت الله حاج سید محمودضیابری رشت مدرسه ای به نام وی فعالیت دارد. این مدرسه که در سال ۱۳۳۶ تاسیس شده, زمین آن اهدایی این مرحوم  است که در سالهای پیش از مرگ آنرا وقف عام کرده بود.


@guilan_ghadim
حاجی سید رضی مقیمی فومنی
از ملاکین وتاجران زمان قاجار که در عین مکنت و مالداری , در دوره مشروطیت و نهضت جنگل صاحب نفوذ حکومتی نیز بود.وی در آن زمان که "گیلانشاه " هم خوانده می شد, پیش از حاج محمد علی داوود زاده و میرزا کریم خان اکبر چندی امور منطقه لشت نشا را بعد از فوت میرزا علی خان امین الدوله بر عهده داشت.حاجی سید رضی عاقبت در سال ۱۳۰۰ خورشیدی در سنین بالای هشتاد سالگی در گذشت ودر قم مدفون گردید.


گفتنی است که؛ نیای خاندان مقیمی سید احمد موسوی نام داشت که اهل چرزه طارم زنجان بود .او بعد از طاعون بزرگ سال ۱۲۴۶ هجری قمری از راه ماسوله به فومن کوچیده بود. وی پدر حاجی سید رضی , حاجی میر جلیل و حاجی سید مرتضی مقیمی وآقا سید علی بود که همگی از بزرگان و مالکین زمانه خود بودند. سر دودمان این خاندان معروف وقدیمی" میر مقیم" نام داشت که امروزه مزارش در چرزه زنجان قرار دارد.

@guilan_ghadim
بخشی از نمای داخلی وتالار پذیرایی خانه تاریخی  مقیمی که در خیابان امام رشت قرار داشت و متاسفانه در سال ۱۳۶۴ با قدمت حدود یکصدو شصت وپنج سال تخریب و فروخته شد وامروزه بخشی از آن محل پارکینگ بانک ملت است. این خانه تاریخی که گفته می شود حدود بیست و هفت سال ساختش به طول انجامیده و در دوطبقه با چندین اطاق بزرگ وشیشه های رنگین و تالار آیینه و گچ بری های زیبا  خودنمایی می کرد, دراصل از آن حاجی سید رضی مقیمی فومنی از بزرگان و مالکین گیلان زمان قاجار بود که توصیف آن در برخی از یادداشت ها  از جمله سفر نامه ناصر الدین شاه قاجار نیز آمده است. این خانه بعد ها به نوه دختریش سید علی آقا مقیمی رسید  که تا سال پنجاو هشت در قید حیات بود. این ساختمان دارای ۱۱۰۰ متر مربع به خاطر ویژگی‌های منحصر به فرد معماری گیلان در تاریخ ۲۲/۶/۱۳۵۶ به شماره ۱۵۰۷/۳ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده بود و سپس به موجب رأی شماره ۷۰۳ مورخ ۵/۹/۶۳ شعبه دوم دیوان عدالت اداری از فهرست آثار باستانی خارج شد.




@guilan_ghadim
امامزاده ابراهیم شفت در دهه شصت

@guilan_ghadim
کارخانه نوشابه پپسی کولای رشت

سال ۱۳۵۵ خورشیدی


این کارخانه که بعدها به "زمزم" تغییر نام داد در سال ۱۳۳۸ خورشیدی توسط حبیب ثابت پاسال سرمایه دار معروف آن زمان تهران راه اندازی شده بود.

@guilan_ghadim
نمای مسجد صفی رشت در زمان قاجار

@guilan_ghadim
2024/10/01 12:03:53
Back to Top
HTML Embed Code: