Telegram Web
🔴روزنامه ایران نوشته که این آبدارچی ۳۱ ساله ناگهان وارد شعبه ۳۹ در طبقه اول ساختمان شد، اسلحه‌ای را از زیر لباسش بیرون کشید و به علی رازینی، محمد مقیسه و مامور حفاظت شلیک کرد.

بر اساس این روایت، او پس از هدف قرار دادن این سه نفر با همان اسلحه از شعبه خارج شد و به طبقه سوم فرار و سپس با شلیک یک گلوله به قلبش خودکشی کرده است.

این روزنامه نوشت که بر اساس تحقیقات حضور آبدارچی در شعبه تا خروج او از اتاق محل فقط ۱۳ ثانیه طول کشیده است.

این روزنامه به نوع اسلحه اشاره نکرد و افزود که شش تیر به صورت متوالی و رگباری شلیک شده است.

روزنامه ایران نوشت که بر اساس تحقیقات، آبدارچی جوان هیچ اختلاف قبلی با این قضات نداشته اما انگیزه او در هاله‌ای از ابهام است.

در روایت رسمی جمهوری اسلامی فرد مهاجم آبدارچی معرفی شده اما این سوال مطرح شده که یک آبدارچی چگونه به اسلحه و تیراندازی تسلط داشته که با این سرعت این اقدامات را انجام داده است.

فرضیه‌های مختلفی درباره این اقدام از جمله تصفیه حساب‌های داخلی حکومت مطرح شده اما مصطفی پورمحمدی معاون اسبق وزیر اطلاعات و از اعضای هیات «مرگ» این اقدام را به سازمان مجاهدین خلق منتسب کرد.
پورمحمدی گفت که این فرد به طبقه بالا رفته تا یک قاضی دیگر را هم هدف قرار دهد اما او نبوده و در این حین شعار یا سخنی درباره سازمان مجاهدین خلق گفته است.
دستکم ۱۴ تجمع اعتراضی برگزار شد/ اعتصاب نیروهای شرکتی مخابرات و معلمان

طی روزهای گذشته و امروز
، گروهی از بازنشستگان مخابرات در تبریز، سنندج، ایلام، تهران، اصفهان، کرمانشاه، رشت، همدان، بابل، اهواز و زنجان، شماری از فرهنگیان بازنشسته در تهران، تعدادی از افراد مبتلا به بیماری SMA به همراه خانوادهایشان در تهران و شماری از کارگران کارخانه صنایع چوب و کاغذ ایران (چوکا) واقع در رضوانشهر با برگزاری تجمعات اعتراضی خواهان رسیدگی به مطالباتشان شدند. همزمان نیروهای شرکتی مخابرات آذربایجان شرقی و معلمان خرید خدمات آموزشی شهرستان راسک در اعتراض به عدم توجه به مطالباتشات از فعالیت های روزانه خود امتناع کردند.
زندگی در تهران با حقوق زیر ۳۰ میلیون ممکن نیست

نماینده کارگران در شورای عالی کار:


🔸درحال حاضر تورم ۴۲ درصدی به زندگی کارگران تحمیل شده است. منطقی این است که درصدی به این رقم افزوده شود تا کارگران بتوانند زندگی کنند.
مشخص است در تهران با حقوق زیر ۳۰ میلیون تومان نمی‌توان زندگی کرد.
در ادامه کاهش روزانه ارزش پول ایران و افزایش دائمی قیمت کالاهای اساسی، نرخ هر دلار آمریکا در روز چهارشنبه سوم بهمن به رکورد تاریخی ۸۳ هزار و ۲۰۰ تومان رسید و سکه امامی نیز ۵۹ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان معامله شد.

این در حالی است که همزمان علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه در دیدار با جمعی از تولیدکنندگان و فعالان حوزه‌های اقتصادی، بر «حذف حداکثری دلار از مبادلات تجاری ضروری» تاکید کرد و مدعی شد: «رئیس‌جمهوری محترم هم گفتند که به‌دنبال این کارند و این اتفاق کاری بزرگ و مهم و در کارزار اقتصادی و حرکتی بسیار قاطع و تعیین‌کننده است. بانک مرکزی هم باید میدان را برای تخصیص ارزهای دیگر باز کند.»
🔸مأموران امنیتی اصفهان ۱۰ زن بهائی را در منازل شخصی آن‌ها بازداشت کرده اند.
مأموران امنیتی ساعت ۶ صبح چهارشنبه سوم بهمن‌ماه، همزمان مژگان پورشفیع، نسرین خادمی، آزیتا رضوانی‌خواه، بشری مطهر، سارا شکیب، رویا آزادخوش، شورانگیز بهامین، ساناز راسته، مریم خورسندی و فیروزه راستی‌نژاد را بازداشت کردند.
این بازداشت‌ها بدون ارائهٔ حکم قضائی انجام شده و دلیل بازداشت نیز از سوی مأموران امنیتی اعلام نشده است.
شعبهٔ اول دادگاه انقلاب اصفهان ۲۷ اردیبهشت امسال ۱۵ زن بهائی را به اتهام «مشارکت در انجام فعالیت تبلیغی و آموزشی انحرافی مغایر با شرع اسلام» به پنج سال حبس، ممنوعیت خروج از کشور، ۵۰ میلیون تومان جریمه نقدی و محرومیت از حقوق اجتماعی محروم کرده بود.




🔸رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، خواستار توافق جمهوری اسلامی با دونالد ترامپ شد و بار دیگر اعلام کرد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امکان بازرسی از مکان‌های درخواستی خود در ایران را ندارد.

🔸معاون پژوهشکده سرطان دانشگاه علوم پزشکی تهران از مرگ روزانه ۲۰۰ بیمار مبتلا به سرطان در ایران خبر داد که معادل سقوط روزانه یک فروند هواپیما و برابر با تعداد کشته‌های کرونا در دوران اوج خود در کشور است.
کاظم زنده‌دل، چهارشنبه سوم بهمن گفت از چهار سال پیش انتشار آمارهای جدید از موارد ثبت شده ابتلا به سرطان در ایران متوقف شده است.
🔸سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری خود به تشریح جزئیات پرونده فردی پرداخت که به اتهام جاسوسی در سمنان بازداشت شده بود و خبر «خودکشی»اش چندی پیش منتشر شد.
به گفته اصغر جهانگیر، این فرد که متولد کشور نامیبیا و تبعه سوئیس بود، مهرماه سال جاری با «خودروی شخصی مجهز به تجهیزات فنی» از مرز به عنوان گردشگر وارد ایران شده بود.
او پس از عبور از چند استان به استان سمنان رسیده و در منطقه‌ای نظامی که ورود به آن ممنوع است، اقدام به عکسبرداری کرده بود.
جهانگیر اعلام کرد که این فرد به اتهام «عکسبرداری از مناطق ممنوعه» و «همکاری با دول متخاصم» بازداشت و به زندان منتقل شد.
این مقام قوه قضائیه درباره علت کشته شدن این تبعه سوئیس ادعا کرد: «نامبرده در نقطه‌ای که امکان رصد دوربین وجود نداشته و امکان ضبط دوربین نبوده با استفاده از برشی پارچه موفق شده که خودش را حلق آویز بکند و فوت کرده است.»


🔸روابط عمومی ارتش جمهوری اسلامی اعلام کرد که یک فروند هواپیمای نیروی هوایی، روز چهارشنبه سوم بهمن‌ماه، در حین ماموریت آموزشی در کبودرآهنگ استان همدان سقوط کرد. معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان اعلام کرد که خلبانان دچار جراحات جزئی شده و به مراکز درمانی منتقل شدند.


🔸یک نهاد نظارتی گزارش داده که در سال ۲۰۲۴ بخش‌هایی از جنگل‌ها و علفزارهای برزیل به مساحتی بیش از کل ایتالیا یا ۲۰ درصد از کل مساحت ایران، طعمۀ آتش شد و از بین رفت.
این در حالی‌است که مسئولان برزیلی همچنان درگیر مقابله با حریق‌هایی هستند که مزرعه‌داران و دامداران به شکل غیرقانونی و برای گسترش مراتع‌شان می‌افروزند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان #سیستان_و_بلوچستان اعلام کرد که نرخ
#بیکاری این استان تقریبا دو برابر میانگین کشوری است.
مهرداد عرب اول گفت: نرخ بیکاری در سیستان و بلوچستان با ۱۴٪ به نسبت متوسط کشوری که ۷.۵٪ است، رقم بالایی شمرده میشود.
یک هفته پس از بازداشت؛ تداوم بی‌خبری از سرنوشت کامیار نیک
#کامیار_نیکفر ، شهروند اهل مریوان علیرغم گذشت یک هفته از زمان بازداشت، کماکان در بلاتکلیفی به‌سر میبرد. بی خبری از سرنوشت آقای نیکفر، به افزایش نگرانی‌های خانواده وی منجر شده است.
🔸ده‌ها نفر از اعضای خانواده‌های دادخواه خاوران در نامه‌ای به مسعود پزشکیان از او خواستند درهای این قبرستان را بر روی آن‌ها باز کند.
۹۳ نفر از شهروندانی که اعضای خانوادهٔ آن‌ها در گورستان خاوران دفن شده‌اند، روز جمعه پنجم بهمن‌ماه در نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور ایران با بیان این‌که یازده ماه است درهای خاوران بر روی آن‌ها بسته شده، خواستار توقف دفن اجساد درگذشتگان بهائی در گورستان خاوران شدند.



🔸نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل، جمعه پنجم بهمن در نامه‌ای به شورای امنیت این سازمان، گزارش نمایندگی اسرائیل درباره ارسال سیستم‌های پیشرفته تسلیحاتی از ایران به لبنان را «بی‌اساس» خواند و آن را بهانه‌ای برای نقض آتش‌بس با حزب‌الله دانست.
نماینده اسرائیل در سازمان ملل، ۲۴ دی در نامه‌ای به شورای امنیت اعلام کرده بود جمهوری اسلامی با قاچاق کردن سیستم‌های تسلیحاتی پیشرفته به لبنان، قطعنامه ۱۷۰۱ این شورا درباره لبنان را نقض کرده است.


🔸براساس اعلام رسانه‌‌های جمهوری اسلامی به نقل از وزارت اطلاعات دولت، ۱۳ شهروند بهائی در اصفهان بازداشت شدند.
خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها در ایران در این رابطه نوشتند که این افراد به اتهام «ترویج اعتقادات» خود بازداشت شده‌اند. این خبر در حالی منتشر شد که روز جمعه هیات بلندپایه‌ای از جمهوری اسلامی با حضور در نشست شورای حقوق بشر در ژنو از وضعیت حقوق بشر در ایران دفاع و ادعا کردند حکومت در ایران آزادی‌ها بنیادین از جمله آزادی عقیده و بیان را تضمین کرده است.


🔸خبرگزاری رسمی قوهٔ قضائیه جمهوری اسلامی در بیانیهٔ جدیدی دربارۀ ترور محمد مقیسه و علی رازینی، روایت‌ها مبنی بر «شرایط سخت زندگی» ضارب این دو قاضی دیوان عالی کشور را «شایعه» خواند و گفته که او «فردی عادی نبود».
میزان‌آنلاین در حالی «مشکلات معیشتی» ضارب را تکذیب کرده که پسر محمد مقیسه نوشته بود که پدرش دو بار برای عمل جراحی ضارب «از همه قضات پول جمع کرده بود».
او همچنین افزوده بود که پدرش همواره به دنبال «افزایش حقوق» ضارب بود و «تلاش» می‌کرد برای او «کار بهتری» پیدا کند.
در حالی که برخی رسانه‌ها و شخصیت‌های وابسته به حکومت مدعی شده‌اند که ضارب با سازمان مجاهدین خلق ارتباط داشته، وب‌سایت انصاف‌نیوز، نزدیک به دولت مسعود پزشکیان، به نقل از یک مأمور سابق وزارت اطلاعات نوشته است: «همکاران ما به این نتیجه رسیده‌اند که این رخداد و عامل آن هیچ ارتباطی به سازمان منافقین نداشته است».
نام این مأمور اطلاعاتی سابق، ناصر رضوی عنوان شده، و خبرگزاری ایرنا در توصیف او نوشته است: «ناصر رضوی از مسئولان اطلاعاتی امنیتی در نهادهای عمده کشور (اعم از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی) بوده که بیش از ۳۰ سال عمر خدمتی خویش را صرفا در حوزه التقاط و به شکلی ویژه در مبارزه با منافقین (سازمان مجاهدین خلق) طی کرده است».


🔸سنای آمریکا با ۵۰ رای موافق در برابر ۵۰ رای مخالف و با رای تعیین‌کننده معاون رئیس جمهور، انتصاب پیت هگست به عنوان وزیر دفاع ایالات متحده را تایید کرد.
در جلسه سنا که شامگاه جمعه پنجم بهمن برگزار شد پس از مساوی شدن آرای موافقان و مخالفان، با رای تعیین‌کننده جی‌دی ونس، معاون رئیس جمهور آمریکا، انتصاب آقای هگست تصویب شد.

سنای آمریکا با اختلاف کم آرا، پیت هگست را به عنوان وزیر دفاع این کشورتایید کرده است.
پیت هگست حالا هدایت بزرگ‌ترین ارتش جهان را در دست دارد و عهده‌دار وزارتخانه‌ای با سه میلیون کارمند و یک بودجه‌ ۸۴۹ میلیارد دلاری است.
آقای هگست از هواداران سیاست فشار حداکثری است که دونالد ترامپ در دور نخست ریاست‌جمهوری‌ علیه جمهوری اسلامی ایران به اجرا گذاشت. او حتی در سال ۲۰۲۰ خواستار بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران شده بود.
بر سر مجری سابق فاکس‌نیوز بیشتر از دیگر افرادی که دونالد ترامپ برای کابینه‌اش نامزد کرده بود، اختلاف‌ نظر وجود داشت.


🔸وزیر خارجه ایالات متحده دستور داد که اختصاص بودجه به برنامه‌های مربوط به کمک‌های خارجی آمریکا متوقف شود تا این برنامه‌ها از نظر همسویی با اهداف سیاست خارجی دولت دونالد ترامپ مورد بررسی قرار گیرند.

🔸در چارچوب توافق آتش‌بس غزه و در دومین مرحله تبادل گروگان‌های اسرائیلی با زندانیان فلسطینی، ارتش اسرائیل شنبه ششم بهمن، چهار گروگان زن آزاد شده را پس از ۴۷۷ روز اسارت تحویل گرفت.
همچنین اداره زندان‌های اسرائیل شنبه اعلام کرد که تمامی ۲۰۰ زندانی فلسطینی در چارچوب تبادل با گروگان‌های اسرائیلی، از زندان‌های اسرائیل آزاد شده‌اند.
وب‌سایت خبری اکسیوس می‌گوید ایران در دیدار دیپلمات‌های خود با نمایندگان اروپا، درست پیش از مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، «پیشنهاد» مذاکره دربارۀ یک توافق هسته‌ای جدید با حضور دولت آمریکا را مطرح کرده است.

اکسیوس روز پنج‌شنبه چهارم بهمن‌ به نقل از «دیپلمات‌های اروپایی» نوشت که نمایندگان ایران در دیدار با مذاکره‌کنندگان اروپایی پیشنهاد گفت‌وگو درباره توافقی جدید و جدا از برجام را مطرح کرده‌اند.

به نوشتۀ این وبسایت، نمایندگان تهران اصرار داشته‌اند که اروپایی‌ها این پیشنهاد را با دولت دونالد ترامپ مطرح کرده و پاسخ واشینگتن را به تهران منتقل کنند.

مقام‌های جمهوری اسلامی هنوز به این گزارش واکنش نشان نداده‌اند.

اشاره اکسیوس به دیدار نمایندگان ایران و قدرت‌های اروپایی در ژنو برای بحث دربارهٔ برنامهٔ هسته‌ای تهران است که تنها یک هفته پیش از بازگشت دونالد‌ ترامپ، رئیس‌جمهور جدید ایالات متحده آمریکا، به کاخ سفید انجام شد.

این دیدار روز ۲۴ دی‌ماه با حضور مجید تخت‌روانچی، معاون سیاسی وزارت خارجه ایران، و همتایان او از سه کشور فرانسه، بریتانیا و آلمان محرمانه انجام شد و جزئیات زیادی از آن منتشر نشده است.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا، در گفت‌وگویی با فاکس‌نیوز با اشاره به این‌که ایران، چین و روسیه، دشمنان ژئوپولیتیکی آمریکا هستند، گفت با توجه به مذهبی بودن حکومت ایران، توافق با چین یا کره شمالی راحت‌تر از توافق با ایران است که مذهبی است و همین، وضعیتش را «بسیار خطرناک» می‌کند.

ترامپ در این گفت‌و‌گو با اشاره به روابط خوب خود با رییس‌جمهوری چین گفت می‌توان با او به توافق رسید، اما داستان ایران متفاوت است: «بحث ایران کاملا فرق می‌کند. این یک [حکومت] مذهبی است که خیلی خطرناک است. باید دید چقدر خطرناک است. وضعیتی بسیار خطرناک است که می‌تواند مشکلی بزرگ ایجاد کند.»

او در ادامه با اشاره به این‌که انتخابات ۲۰۲۰ منصفانه نبود، گفت: «اگر انتخابات قبلی منصفانه بود و رییس‌جمهور شده بودم، یک هفته پس از انتخابات با جمهوری اسلامی به توافق رسیده بودیم و آنها نمی‌توانستند به سلاح هسته‌ای برسند.»

ترامپ با اشاره به مردم ایران و توصیف آنان به عنوان مردمانی عالی کفت: «من می‌خواهم ایرانی‌ها کشوری عالی داشته باشند. آن‌ها پتانسیل بالایی دارند. مردم ایران عالی هستند. تنها چیزی که درباره ایران می‌گویم این است که آن‌ها نمی‌توانند سلاح هسته‌ای داشته باشند.»
🔴یک شهروند ۶۳ ساله در شهرستان رودسر به دلیل آنچه ” تشویش اذهان عمومی و اظهارنظر درباره کشته‌شدن علی رازینی و محمد مقیسه” عنوان شده است، توسط پلیس بازداشت شد

. به گفته فرمانده انتظامی رودسر، او با تشکیل پرونده برای سیر مراحل قانونی به مرجع قضائی معرفی شده است.

سیدجلال‌الدین جوانمردی بدون اشاره به هویت وی، مدعی شد: “این شهروند در فضای مجازی مطالبی توهین‌آمیز درباره مرگ این دو قاضی منتشر کرده بود که بررسی آن به‌صورت ویژه در دستور کار پلیس قرار گرفت.”
او افزود: این فرد ۶۳ ساله توسط نیروهای پلیس بازداشت و به مقر انتظامی منتقل شد. پس از تشکیل پرونده، وی برای سیر مراحل قانونی به مرجع قضائی معرفی گردید.

لازم به اشاره است هر دو قاضی کشته شده از قضاتی هستند که ردپای آنان در نقض حقوق بشر به قتل عام زندانیان سیاسی در دهه شصت برمیگردد و از آن زمان تاکنون صدها پرونده دیگر از نقض حقوق بشر را نیز رقم زده‌اند.
📝 تفاوت نقد و انتقاد (عیب‌جویی)

critique vs. criticism

🖌 محمدرضا سلیمی

بارها شنیده‌ایم که می‌گویند: «فلانی انتقادپذیر نیست، یا شما انتقادپذیر نیستی.» این ادعا به معنای واقعی کاملاً درست است؛ هیچکس «انتقادپذیر» نیست، و نباید هم باشد. اما می‌توان با قاطعیت گفت که همه‌ی ما «نقدپذیر»یم. هیچکس دوست ندارد با لحنی تند، مغرضانه، پیش‌داورانه، تحقیرآمیز و کنایه‌آمیز به او بگویند: «تو آدم نادانی هستی و زود قضاوت می‌کنی!»

اما همه‌ی ما دوست داریم با لحنی آرام، محترمانه، منصفانه، مؤدبانه و مشفقانه به ما بگویند: «شما که انسان محترم، متواضع، مودب و متفکری هستید بهتر است به‌دقت درباره‌ی موضوع موردبحث تحقیق کنید تا به یک قضاوت منطقی و درست دست یابید.»

سوال: کدام شیوه موثرتر است؟

ما همه تصور می‌کنیم که توان اظهار نظر و قضاوت درباره‌ی افراد و موضوعاتی خاص را داریم. اما آنچه تصور نمی‌کنیم ناتوانی در بیان اظهار نظر درست و منطقی درباره‌ی آن موضوعات و افراد است. اظهار نظر ما بیش‌تر «انتقادی» است، نه «نقادانه». ما معمولاً واژه‌های «نقد» و «انتقاد» را به‌جای هم به کار می‌بریم، درحالی‌که هر کدام معانی خاص خود را دارند و در بافت‌های متفاوت به کار می‌روند.

در اینجا می‌خواهم به ۳۰ تفاوت بین نقد و انتقاد به‌اجمال اشاره کنم.

۱. هدف نقد ارتقای کیفیت تفکر است، اما هدف انتقاد صرفاً بیان نارضایتی‌هاست.

۲. نقد مستلزم آموزش و تمرین است، اما انتقاد به آموزش و تمرین نیاز ندارد.

۳. نقد سازنده و مثبت است، اما انتقاد مخرب و منفی.

۴. نقد «تحلیل و ارزیابی» اما انتقاد «پیش‌داوری» می‌کند.

۵‌. نقد هم ستایش می‌کند و هم سرزنش، اما انتقاد فقط سرزنش می‌کند.

۶. هدف نقد حل مشکل و یافتن راه‌حل‌هاست، اما انتقاد صرفاً مشکل را بیان می‌کند و به راه‌حل‌ها توجه نمی‌کند.

۷. در نقد تفکر کند (سیستم ۲) فعال است، اما در انتقاد تفکر سریع (سیستم ۱) عمل می‌کند.

۸. نقد مبتنی بر معیارهای جمعی و عقلی است، اما انتقاد برمبنای معیارهای خودمحورانه صورت می‌گیرد.

۹. رویکرد نقد علمی و منطقی است، اما رویکرد انتقاد احساسی و قضاوتگرایانه است.

۱۰. نقد منصفانه و منطقی اما انتقاد مغرضانه و سوگیرانه قضاوت می‌کند.

۱۱. نقد هم به نقاط ضعف اشاره می‌کند هم به نقاط قوت، اما انتقاد صرفاً روی نقاط ضعف تمرکز می‌کند.

۱۲. نقد به ساختار می‌نگرد، اما انتقاد عیب‌ها را می‌کاود.

۱۳. نقد «شفاف‌سازی» اما انتقاد «ابهام» ایجاد می‌کند.

۱۴. نقد صداقت و تواضع دارد، اما انتقاد طعنه‌آمیز، بی‌رحم و مغرور است.

۱۵. نقد اثر را دقیق تحلیل و ارزیابی می‌کند، اما انتقاد بی‌رحمانه به اثر و خالق آن حمله می‌کند.

۱۶. نقد در پی یافتن داشته‌هاست، اما انتقاد به دنبال یافتن کمبودهاست.

۱۷. نقد لبخند بر لب می‌نشاند، اما انتقاد اشک را جاری می‌کند.

۱۸. نقد «توصیف» می‌کند، درحالی‌که انتقاد «قضاوت» می‌کند.

۱۹. نقد مهربان، منصف و مشفق است؛ اما انتقاد سرشار از تحقیر، تمسخر، طعنه و تهاجم است.

۲۰. نقد به بهترین اثر نویسنده اشاره و او را تحسین می‌کند، اما انتقاد به ضعیف‌ترین اثر نویسنده اشاره و او را تخریب می‌کند.

۲۱. نقد عینی، خاص و ملموس است، اما انتقاد ذهنی، کلی و مبهم است.

۲۲. نقد شفاف‌سازی می‌کند، اما انتقاد آنچه را نمی‌فهمد محکوم می‌کند.

۲۳. نقد بر پایه‌ی دلایل و شواهد استوار است، اما انتقاد به دلایل و شواهد اعتنا نمی‌کند.

۲۴. نقد علمی و تخصصی اما انتقاد عوام‌گرایانه و پوپولیستی است.

۲۵. نقد خوب گوش می‌کند، درحالی‌که انتقاد هیاهو می‌کند.

۲۶. نقد «همدلی» ایجاد می‌کند، اما انتقاد «تفرقه» می‌اندازد.

۲۷. نقد به شوخ‌طبعی توجه می‌کند، اما انتقاد شوخ‌طبعی را برنمی‌تابد.

۲۸. نقد بیش‌تر در زمینه‌‌های هنری (مانند نقد فیلم، نقد ادبی و نقد موسیقی) صورت می‌گیرد، اما انتقاد بیش‌تر در زمینه‌ی سیاست و روابط اجتماعی شکل می‌گیرد.

۲۹. نقد به توسعه‌ی فردی و جمعی کمک می‌کند، اما انتقاد مانعی است در مسیر توسعه‌ی فردی و جمعی.

۳۰. در نقد «دیالوگ» صورت می‌گیرد، اما در انتقاد «مونولوگ».

همه‌ی ما معمولاً در معرض قضاوت شدن یا در مقام قضاوت کردن قرار می‌گیریم. ما همه درباره‌ی موضوعات یا افرادی خاص نظرهایی داریم. اما باید در نحوه‌ی بیان نظرهایمان مراقب باشیم و مسئولانه بیندیشیم. آیا می‌خواهیم با فروتنی، لطافت، محبت و مهربانی نظرمان را بیان کنیم؟ یا اینکه می‌خواهیم سنگدلانه، سختگیرانه و پیش‌داورانه درباره‌ی دیگران قضاوت و اظهار نظر کنیم؟ آیا می‌خواهیم لبخند بر لبانشان بنشانیم یا می‌خواهیم اشکشان را جاری کنیم؟ به عبارت‌دیگر، آیا می‌خواهیم نقد کنیم یا انتقاد؟

سوال ۱: شما کدام‌یک را بیشتر تجربه کرده‌اید: نقد یا انتقاد؟

سوال ۲: اگر بخواهید رفتار دوست‌تان را به‌خاطر بدقولی یا بی‌نظمی‌ نقد کنید، چگونه آن را بیان می‌کنید؟
بار تورم برای فقرا سنگین‌تر است

🔹در دی ماه ۱۴۰۳، آمارها نشان می‌دهد که بار تورم برای دهک‌های پایین جامعه به شدت افزایش یافته است.

🔹دهک اول: ۱/۵۳ درصد
🔹دهک دهم: ۰/۷۵ درصد

🔹این آمار نشان می‌دهد که خانواده‌های کم‌درآمد بیشتر از سایرین تحت فشار تورمی قرار دارند
🔴رئیس اتحادیه محصولات لبنی از وضعیت بد این صنعت گفت: مردم نمی‌توانند لبنیات بخرند، تولید را کم کردیم!

قیمت لبنیات در ماه‌های اخیر بارها افزایش یافته است. اتاق اصناف ایران این موضوع را تأیید کرده، اما اتحادیه محصولات لبنی آن را غیرقانونی دانسته است.

چهار محصول تنظیم‌بازاری لبنی (شیر نایلونی، شیر کم‌چرب، ماست دبه‌ای و پنیر UF) دیگر قیمت حمایتی ندارند و تمامی محصولات لبنی با قیمت آزاد عرضه می‌شوند.

رئیس اتحادیه فرآورده‌های لبنی گفت: کاهش قدرت خرید مردم باعث شده کارخانه‌ها با ظرفیت پایین کار کنند و تولید کاهش یابد. افزایش قیمت شیر خام و هزینه‌های تولید نیز شرایط را سخت‌تر کرده است.

مصرف لبنیات ایرانی‌ها کمتر از یک واحد است، در حالی که باید حداقل دو واحد باشد.
🔸علی‌اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفتگو با «دیده‌بان ایران» اعلام کرد که قیمت گوشت خارجی، به‌ویژه گوشت برزیلی، همزمان با افزایش نرخ دلار ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان افزایش یافته است.
ملکی همچنین اشاره کرد که حجم عرضه گوشت گوسفندی تنظیم بازاری به دلیل اختلال در پروازها کاهش یافته است. او گفت: «خشکسالی نیز باعث کاهش وزن دام‌های عرضه‌شده شده است و گوشت قرمز به کالای لوکس تبدیل شده است.»

🔸احمد خاتمی، عضو مجلس خبرگان، در اعتراض به گزارش‌ها از تمایل جمهوری اسلامی برای مذاکره با آمریکا گفت: «وقتی حکومت دینی تشکیل دادیم باید مقاومت کنیم. مثل غزه، ما هم باید برابر آمریکا مقاومت کنیم.» او افزود: «مطمئنم تا زمانی که مردم هستند، آرزوی مذاکره با آمریکا را به گور می‌برند.»

🔸یک شهروند ۳۰ ساله بلوچ به نام حسن شهنوازی، اهل شهرستان میرجاوه سیستان و بلوچستان، شنبه ششم بهمن بر اثر انفجار مین سپاه کشته شد.
او برای آبیاری زمین کشاورزی به منطقه مرزی روتک در خاش رفته بود، اما به دلیل نبود علائم هشدار در منطقه مین‌گذاری شده، موتورسیکلت او از روی یک مین که سپاه کار گذاشته بود رد شد.

🔸ایران از واردات ۶.۳ میلیارد دلار طلا در ۱۰ ماه امسال خبر داده که جهشی ۲۹۴ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال دارد.
واردات طلای ایران از آذرماه ۱۴۰۱ که دولت واردات شمش طلا را آزاد و با ارائه تسهیلاتی، بازرگانان را تشویق به واردات شمش به کشور کرد، جهش چشمگیری داشته است.
در این میان، محمدهادی سبحانیان، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، ۲۶ دی‌ماه اعلام کرد واردات طلا، پلاتین و نقره به صورت خام از پرداخت عوارض گمرکی و مالیات از قبیل مالیات عملکرد و ارزش افزوده معاف شده است؛ اقدامی که انتظار می‌رود روند صعودی واردات طلا را شتاب بخشد.
ایران به دلیل مشکل انتقال ارز کالاهای صادراتی به داخل کشور، در تلاش است که برای دور زدن تحریم‌های آمریکا تا حد ممکن طلا وارد کشور کند.

🔸یک مامور سابق وزارت اطلاعات می‌گوید قاتل محمد مقیسه و علی رازینی عضو سازمان مجاهدین خلق نبوده و به دلیل مشکلات شخصی افسردگی داشته است. قوه قضاییه ایران صحبت‌های او را تکذیب کرده است.
ناصر رضوی، با ارجاع به «همکارانش» به انصاف‌نیوز گفته است: «ضارب افسردگی داشت و رسته‌اش از اداری به خدماتی تغییر کرده بود.»
قوه قضاییه ایران در بیانیه‌ای حرف‌های آقای رضوی را «اظهارنظر شخصی» دانسته است.

🔸ارتش اسرائیل به ساکنان برخی مناطق در جنوب لبنان هشدار داد که از بازگشت به خانه‌های خود تا اطلاع ثانوی خودداری کنند؛ در همین حال رئیس جمهور فرانسه از طرف‌های آتش‌بس لبنان خواست که هر چه سریع‌تر به تعهدات خود عمل کنند.
بنابر بیانیه دفتر ریاست جمهوری فرانسه، امانوئل مکرون در گفت‌وگوی تلفنی با همتای لبنانی خود، جوزف عون، تاکید کرد که در حال تماس‌هایی برای حفظ آتش‌بس است.
اسرائیل روز شنبه اعلام کرد که به دلیل عدم اجرای کامل مفاد آتش‌بس از سوی بیروت، حضور نیروهایش در جنوب لبنان پس از یکشنبه موقتا ادامه خواهد یافت.
کاخ سفید نیز با حمایت از تصمیم اسرائیل خواستار تمدید فوری آتش‌بس شد.

🔸دولت ترامپ عصر جمعه حداقل دوازده بازرس کل سازمان‌های مختلف دولتی را اخراج کرده است، اقدامی که شاید ناقض قوانین باشد و ممکن است با چالش حقوقی روبرو شود.
چاک شومر، رهبر اقلیت سنا، روز شنبه در صحن مجلس اخراج این مقام‌ها را «یک پاکسازی دلهره‌آور» توصیف کرد.

🔸دونالد ترامپ در شبکه اجتماعی تروث نوشت: «بسیاری از چیزهایی که اسرائیل سفارش داده و پولشان را پرداخته اما بایدن آنها را ارسال نکرده بود اکنون در راه است.»
آقای ترامپ به جزئیات بیشتری در این زمینه اشاره نکرد.
ساعاتی پیش از این اظهارات وبسایت اکسیوس گزارش داده بود که پنتاگون به اسرائیل اطلاع داده است دیگر محدودیتی برای ارسال بمب‌های دوهزار پوندی (۹۰۰ کیلوگرمی) به این کشور وجود ندارد.

🔸مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، روز شنبه گفته است که این کشور ممکن است «جایزه خیلی بزرگی» برای رهبران ارشد طالبان تعیین کند، چون احتمال دارد آنها آمریکایی‌های بیشتری از آنچه تصور می‌شد را «گروگان گرفته باشند.»


🔸روزنامه آمریکایی وال استریت جورنال در گزارشی اختصاصی خبر داد که وزارت دفاع آمریکا با هدف جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی، برای اعزام «هزاران نیرو» به مرز این کشور با مکزیک در جنوب غربی ایالات متحده  آماده می‌شود.
معاون سیاسی وزیر خارجه ج.ا می‌گوید حکومت جمهوری اسلامی هنوز پیامی با دولت جدید آمریکا ردوبدل نکرده است.

مجید تخت روانچی می‌گوید: «در حال حاضر دقیقاً مشخص نیست که سیاست ترامپ در برابر ایران چیست و باید صبر کنیم تا این سیاست مشخص شود».
او در عین حال افزود: «چند روزی است که دولت جدید آمریکا بر سر کار آمده و پیامی ردوبدل نشده و اکنون زود است در مورد کانال‌های ارتباطی صحبت کنیم».

اکسیوس چهارم بهمن‌ به نقل از «دیپلمات‌های اروپایی» نوشت که نمایندگان ایران در دیدار با مذاکره‌کنندگان اروپایی پیشنهاد گفت‌وگو درباره توافقی جدید و جدا از برجام را مطرح کرده‌اند.
به نوشتۀ این وبسایت، نمایندگان تهران اصرار داشته‌اند که اروپایی‌ها این پیشنهاد را با دولت دونالد ترامپ مطرح کرده و پاسخ واشینگتن را به تهران منتقل کنند.
رئیس هیئت نمایندگی ایران در این مذاکرات، مجید تخت روانچی بود که در مصاحبه جدید خود به این «پیشنهاد» اشاره نکرده، اما گفته که ایران منتظر اعلام سیاست دولت جدید آمریکا خواهد ماند.
کاخ‌سفید اعلام کرد مدت زمان نظارت بر توافق آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان را افزایش می‌دهد و مذاکرات آزادی اسرای لبنانی توسط اسرائیل را آغاز خواهد کرد.
🔸با ادامه ناتوانی جمهوری اسلامی در رسیدگی به مطالبات بازنشستگان در ایران، بازنشستگان شرکت مخابرات در بیش از ۱۳ استان کشور تجمع اعتراضی برگزار کردند.
بازنشستگان در این تجمعات به سیاست‌های «ستاد اجرایی فرمان امام» و «بنیاد تعاون سپاه پاسداران» که سهامداران عمده شرکت مخابرات هستند، اعتراض کردند.

🔸علی شادمانی، معاون هماهنگ‌کننده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا وابسته به سپاه پاسداران اعلام کرد جمهوری‌اسلامی جنگنده‌های سوخو۳۵ ساخت روسیه را خریداری کرده است. او با این حال مشخص نکرد که چنین جنگنده‌هایی وارد ایران شده است یا نه.

🔸 در آتش‌سوزی بزرگ در بازار «تیمورپور» شهر پارس‌آباد مغان که روز دوشنبه رخ داد، ۳۰ درصد از قدیمی‌ترین بازارچه این شهرستان در آتش سوخت.

🔸اسحاق هرتزوگ، رئیس جمهوری اسرائیل، در یک سخنرانی به مناسبت روز جهانی یادبود هولوکاست در صحن مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت جمهوری اسلامی ایران قطب یهودستیزی، نفرت‌پراکنی، و تروریسم است.
به گفته هرتزوگ، حکومت ایران آشکارا برای از بین بردن اسرائیل تلاش می‌کند و سال‌ها است در پی تولید جنگ‌افزار هسته‌ای است.
او تصریح کرد که جهانیان نباید چشمان خود را بر روی تهدید جمهوری اسلامی و گروه‌های نیابتی آن ببندند.

🔸علیرضا زالی، رییس‌ دانشگاه علوم پزشکی «شهید بهشتی» تهران،‌ گفت: بعد از غزه که متراکم‌ترین شهر در دنیا محسوب می‌شود، محله بهارستان تهران از بالاترین تراکم جمعیتی برخوردار است. این پراکندگی ناموزون، مسائل را پیچیده می‌کند.

🔸ائتلافی از گروه‌های یهودی آمریکا اعلام کردند که به دلیل افزایش محتوای نفرت‌محور در ایکس تحت مدیریت ایلان ماسک، این رسانه اجتماعی را ترک می‌کنند.
این گروه‌ها در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند: «ایکس به پلتفرمی تبدیل شده است که نفرت، یهودستیزی و تفرقه اجتماعی را ترویج می‌کند. تحت رهبری ایلان ماسک، ایکس نظارت بر محتوا را کاهش داده، برتری‌طلبان سفیدپوست را ترویج کرده و افرادی که تئوری‌های توطئه را تبلیغ می‌کنند، به این پلتفرم بازگردانده است. خود ماسک نیز محتوای یهودستیزانه و بیگانه‌هراسانه را بازنشر داده و آن را برای میلیون‌ها دنبال‌کننده خود تبلیغ کرده است.»

🔸در پی سقوط بزرگ ارزش سهام شرکت‌های فناوری آمریکایی، رییس‌جمهوری آمریکا، عرضه فناوری هوش مصنوعی از سوی شرکت دیپ‌سیک (DeepSeek) را «زنگ بیدارباشی» برای صنابع آمریکا دانست، اما در عین حال، دستاورد این شرکت را گامی مثبت قلمداد کرد و آن را انگیزه‌ای برای شرکت‌های آمریکایی خواند.

معرفی ابزار هوش مصنوعی چینی «دیپ‌سیک» باعث شده که سرمایه‌گذاران، سهام گروه زیادی از شرکت‌های فناوری را از توکیو تا نیویورک به فروش برسانند و بازار بورس جهان با سقوط کم‌سابقه‌ای روبرو شود.
انویدیا، غول تراشه‌سازی، با ۱۸ درصد سقوط ارزش سهام خود به ارزش ۶۰۰ میلیارد دلار، رکورد افت ارزش سهام در یک روز را در وال استریت شکست.
بعد از انویدیا بزرگ‌ترین سقوط نصیب کمپانی «برودمن» شد که سازنده تراشه است و ۱۸ درصد از ارزش سهام خود را از دست داد.
کمپانی مایکروسافت، حامی اصلی شرکت چت‌جی‌پی‌تی نیز ۲.۵ درصد و آلفابت، شرکت مادر گوگل، نیز چهار درصد افت را در بازار سهام تجربه کردند.


🔸دیده‌بان حقوق بشر سوریه خبر داده که شبه‌نظامیان وابسته به حکومت جدید این کشور طی سه روز ۳۵ نفر را بدون محاکمه اعدام کرده‌اند و اکثر اعدام شدگان افسران ارتش در دوران حکومت بشار اسد بودند.
همزمان، حکومت جدید سوریه بدون ارائه جزئیات بیشتری اعلام کرد که به دلیل «نقض قوانین» چندین نفر را در استان حمص، واقع در غرب این کشور، بازداشت کرده است.
سانا، خبرگزاری رسمی سوریه که اکنون زیر نظر حکومت جدید فعالیت می‌کند، گزارش داد که مقامات حکومتی روز جمعه اعضای «یک گروه تبهکار که خود را مأموران امنیتی جا زده بودند» به سوء استفاده از عملیات پاکسازی امنیتی در منطقه و نقض حقوق مردم در استان حمص متهم کردند

🔸رئیس جمهور ایالات متحده با امضای یک فرمان اجرایی دستور داد روند ساخت و توسعه سامانه دفاع موشکی پیشرفته به نام «گنبد آهنین آمریکایی» آغاز شود.
کاخ سفید پیش از این اعلام کرده بود که این سامانه برای محافظت از آمریکا در برابر «موشک‌های بالستیک، مافوق صوت، کروز پیشرفته و دیگر حملات هوایی نسل آینده» طراحی خواهد شد.

🔸اسرائیل می‌گوید بر اساس فهرستی که از سوی حماس دریافت کرده، هشت نفر از ۳۳ گروگانی که قرار است در مرحله نخست توافق آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها از غزه آزاد شوند، جان باخته‌اند.
سخنگوی دولت اسرائیل گفت که حماس اعلام کرده ۲۵ گروگان دیگر زنده هستند.
آژانس خدمات مرزی کانادا اعلام کرد روند اخراج یک ایرانی به نام الهام زندی را که «مقام ارشد» جمهوری اسلامی بوده، آغاز کرده است.

بر اساس اسناد دولتی کانادا، زندی، پس از آن که به عنوان یک گردشگر وارد کانادا شد، درخواست اجازه کار داد اما پس از بررسی سوابق او، نهادهای دولتی در زمینه تاخیر در بررسی پرونده‌اش با شکایت و درخواست غرامت ۱۰ هزار دلاری از سوی زندی مواجه شدند.
🔴دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا شامگاه پنجشنبه گفت دوره این که کشورهای عضو «بریکس» تلاش کنند از دلار فاصله بگیرند «و ما فقط نظاره‌گر باشیم تمام شده است.»

او در شبکه اجتماعی تروت سوشال خود نوشت: «ما از این کشورهایی که ظاهرا خصمانه رفتار می‌کنند، تعهد خواهیم خواست که نه ارز جدیدی برای بریکس ایجاد کنند و نه از هیچ ارز دیگری برای جایگزینی دلار قدرتمند آمریکا حمایت کنند. در غیر این صورت، مشمول تعرفه‌های ۱۰۰ درصدی خواهند شد و باید با فروش محصولاتشان در اقتصاد بی‌‌نظیر آمریکا خداحافظی کنند.»

رئیس جمهوری آمریکا در ادامه تاکید کرد که اگر اعضای بریکس علیه دلار اقدام کنند «می‌توانند بروند و یک کشور ساده‌لوح دیگر پیدا کنند!»

ترامپ افزود، «هیچ بختی وجود ندارد که بریکس بتواند دلار آمریکا را در تجارت بین‌المللی یا هر جای دیگری جایگزین کند، و هر کشوری که چنین تلاشی کند، باید با تعرفه‌های تجاری مواجه شود و با آمریکا خداحافظی کند!»

گروه بریکس متشکل از ٩ کشور برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، جمهوری اسلامی ایران، مصر، اتیوپی، و امارات متحده عربی است و تلاش می‌کند تاثیر خود را بر اقتصاد جهانی افزایش دهد.

«بریک» که ابتدا شامل برزیل، روسیه، هند، چین، در سال ۲۰۰۹ شکل گرفت، یک باشگاه غیررسمی برای به چالش کشیدن نظم جهانی تحت رهبری آمریکا و متحدان غربی آن بود.

آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۰ به آن ملحق شد و «بریکس» شکل گرفت.
دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، اعلام کرد که قصد دارد تعرفه‌ای ۲۵ درصدی را از روز شنبه، ۱۳ بهمن، بر کالاهای وارداتی از کانادا و مکزیک اعمال کند.
ترامپ پنج‌شنبه، ۱۱ بهمن، کسری تجاری میان آمریکا و دو کشور همسایه‌، ورود مهاجران و نیز ورود ماده مخدر فنتانیل از مرز کانادا و مکزیک به آمریکا را دلیل اصلی وضع تعرفه‌های گمرکی جدید دانست و گفت از طریق اعمال تعرفه باید به این امور رسیدگی کرد.
اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر کالاهای وارداتی از مکزیک و کانادا تغییری بسیار عمده در سیاست تجاری آمریکای شمالی است.
قرقیزستان به عنوان تازه‌ترین کشور در آسیای مرکزی که اکثریت جمعیت آن مسلمان هستند، پوشیدن نقاب اسلامی، برقع، را ممنوع کرد.

این ممنوعیت از ۱۲ بهمن اجرایی شده و برای زنانی که در اماکن عمومی از این پوشش استفاده کنند، جریمه‌ای معادل ۲۳۰ دلار در نظر گرفته است.

لباس‌های اسلامی زنان و ریش بلند مردان مدت‌هاست که موضوع کمپین‌های دولتی و مباحث عمومی در آسیای مرکزی است؛ جایی که دولت‌های سکولار از افزایش نفوذ اسلام در جامعه هراس دارند.

نمایندگان پارلمان قرقیزستان اعلام کرده‌اند این قانون به دلایل امنیتی ضروری است تا چهرهٔ افراد، قابل مشاهده و هویت آن‌ها قابل شناسایی باشد. اما مخالفان می‌گویند این قانون، «آزادی انتخاب پوشش» را از زنان سلب می‌کند.
2025/02/02 04:19:11
Back to Top
HTML Embed Code: