Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
- Telegram Web
Telegram Web
Forwarded from شرق
🔺خوش‌بین نیستیم| اما‌ و اگرهای لایحه حفاظت از داده‌های شخصی

🔹دو روز پیش خبر رسید که «لایحه حفاظت از داده‌های شخصی» در کمیسیون حقوقی دولت تصویب و طبیعتا به سرانجام نهایی نزدیک‌تر شد؛ لایحه‌ای که گرچه از ماه‌های گذشته شرح حدیث مفصلش به گوش می‌رسید، اما هنوز هم در ابهام است و یحتمل در جلسات و محافل خصوصی‌تر دست به دست می‌شود؛

حامد بیدی، کنشگر حوزه فناوری اطلاعات:

🔹اگر به عملکرد گذشته حکمرانان این حوزه در دولت، مجلس و شورای عالی فضای مجازی، نگاه کنیم، جای خوش‌بینی چندانی باقی نمی‌ماند. اگر مسئولان واقعا دغدغه حفاظت از داده‌های کاربران را دارند، نباید این سطح از فیلترینگ را شاهد می‌بودیم.

🔹بدون ‌شک تصویب چنین قوانینی لازم است. اما صرف قانون‌گذاری در این حوزه‌ها نمی‌تواند مسئله‌ را حل کند. البته شرط لازم است؛ اما کافی نیست. در نهایت هم اجرای هر قانونی به اعتماد و همراهی عمومی نیاز دارد. اگر قوانین بدون در‌نظر‌گرفتن اعتماد عمومی تصویب شوند، طبعا در اجرا هم راه به جایی نمی‌برند.

🔹گزارش مریم لطفی را اینجا بخوانید:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-929571

@sharghdaily
رویداد اینوتکس این روزها در پارک فناوری پردیس در حال برگزاری است و من چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت حدود ساعت ۲۰:۳۰ در شب‌نشینی اینوتکس ارائه‌ای درباره «کارزار» خواهم داشت.

اگر آمدید، خوشحال می‌شوم گفتگو کنیم.

@hamedbd_channel
سخنرانی امشبم در ‎اینوتکس به دستور حراست لغو شد.

من همیشه از فرصت حضور در رویدادهای این‌چنینی فقط برای اعتراض به وضع موجود و به زبان آوردن آنچه همه می‌دانند، اما از تریبون‌ها نمی‌گویند، استفاده کرده‌ام. به نظر اثرگذاری‌اش آنقدر بوده که دستور لغو سخنرانی را بدهند.

@hamedbd_channel
Forwarded from کارزار
⭕️ هم‌نشینی با کنشگران حق اینترنت

کارزار «اعتراض به وضعیت فاجعه‌بار اینترنت در ایران» به بیش از ۳۰ هزار امضا رسیده و به همین بهانه در «کافه‌رویداد کارزار» گرد هم جمع می‌شویم تا درباره ابعاد مختلف این موضوع با متخصصان و کنشگران حق اینترنت گفت‌وگو کنیم. همچنین در این هم‌نشینی ویدیوی گفتگوی اخیر وزیر ارتباطات با «فن‌زی» در شبکه شرق را می‌بینیم و تلاش می‌کنیم ادعاهای مطرح شده در آن را همراه با متخصصان بررسی کنیم.

- چهارشنبه؛ ۹ خرداد ۱۴۰۳ - ساعت ۱۶
- کافه رویداد کارزار

لطفا جهت برنامه‌ریزی بهتر از طریق لینک زیر اعلام حضورتان را در این رویداد ثبت کنید:
http://evand.com/karzar


* این رویداد برای هفته گذشته برنامه‌ریزی شده بود که تاریخ آن به خاطر شرایط پیش آمده به هفته جاری تغییر کرد. خواهشمندیم در صورتی که در رویداد قبلی ثبت‌نام کرده بودید، دوباره ثبت‌نام نمایید.

@karzarnet
Forwarded from Zoomit | زومیت
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from اکوایران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 نقش دولت در کنترل اینترنت

نسخه صوتی

▫️آیا مهار فضای مجازی از دست دولت‌ها خارج شده است؟

▫️اگر همه پلتفرم‌ها آزاد و بدون کنترل باشند، پس نقش حکمرانی در فناوری اطلاعات توسط دولت‌ها چه می‌شود؟ فرق طرح صیانت با شبکه ملی چیست؟ امروز وضع اینترنت در چگونه است و چشم‌انداز آن از دید فعالان این حوزه، به چه سمت و سویی خواهد رفت؟

▫️«حامد بیدی» فعال صنعت دیجیتال و IT پاسخ این سوالات را به اکوایران می‌دهد.

📺 @ecoiran_webtv
بین کارزارهای انتخاباتی، این یکی متن خوبی داشت:

⭕️ کارزار دعوت به انتخاب؛ نه از سر خوش‌بینی! که برای زنده ماندن

هنوز رنج‌هایی که کشیده‌ایم یادمان نرفته و می‌دانیم امید بستن به انتخابات‌ها چقدر واهی است. نه فقط به خاطر نظارت استصوابی و نادیده گرفتن بخش بزرگی از جامعه، که به این خاطر که می‌دانیم در ساختارهای فعلی، نهادهای انتخابی اختیار چندانی برای تغییر ندارند، حتی اگر اراده‌اش را داشته باشند. اختیار موضوعاتی مثل ارتباط سازنده با جهان، آزادی بیان و سبک زندگی، مبارزه با اقتصاد رانتی و… مطابق با تجربه سیاسی گذشته ما نه در دست رئیس‌جمهور است و نه هیچ نهاد انتخابی دیگر. در بسیاری از موضوعات مثل اینترنت، این شوراهای عالی هستند که تصمیم‌گیرنده‌اند و نه دولت و مجلس. در چنین شرایطی دل بستن به نتیجه انتخابات برای تغییرات مهم مبتنی بر نظر مردم دور از واقع‌بینی است.

اما این را نیز می‌دانیم که قدرتمند شدن روزافزون تندروها سقوط را سرعت بیشتری می‌بخشد. سقوطی که انتهایی ندارد و پس از آن روشنایی‌ای دیده نمی‌شود. زمانی که دیگر چیزی از محیط زیست ایران باقی نمانده، میلیون‌ها نفر بر اثر فقر، کمبود دارو، آلودگی، خودروهای غیراستاندارد و… مرده‌اند، آثار تاریخی یکایک تخریب شده‌اند، میلیون‌ها نفر از جوانانمان مهاجرت کرده‌اند و حتی اینترنتی باقی نمانده که کسی صدایمان را بشنود. در انتهای چنین سقوطی اگر فردایی هم باشد، بی‌گمان روشن نیست. تاریخ، سرانجام چنین سقوط‌هایی را خوب به ما نشان داده است.

ما امضاکنندگان این کارزار با دندانی فشرده از خشم و چشمانی پر از غم، در این دوره از انتخابات به مسعود پزشکیان رأی می‌دهیم نه به خاطر آن‌که خوش‌خیالانه انتخاب او را تغییر بزرگی به بهبودی این شرایط می‌دانیم، بلکه برای اینکه می‌دانیم با سر کار آمدن رقیبانش سرعت این سقوط بی‌انتهای بی‌فردا بیشتر خواهد شد. رأی می‌دهیم تا شاید کمی سرعت این سقوط کم‌تر شود، تا «جامعه» بتواند خود را پیدا کند و قدرتمندتر شود، تا بتواند در آینده از «دالان باریک آزادی» گذر کند.

اینجا می‌توانید امضا کنید:
https://www.karzar.net/125266

اگر دوست داشتید به اشتراک بگذارید.

@hamedbd_channel
🚨 هشدار

⭕️ به عنوان کسی که در سالهای اخیر بحث ‎#حق_اینترنت را دنبال کرده هشدار می‌دهم تیم جلیلی به دنبال «حذف اینترنت کثیف آمریکایی» هستند. از طریق افزایش شدید قیمت ترافیک بین‌المللی و ایجاد اختلال عمدی روی آن، و ارزان کردن ترافیک داخلی و افزایش سرعت آن، اینترنت مقرون به صرفه نخواهد بود.

⭕️ گام بعدی جلیلی یک ‎#جهش در حمایت‌های رانتی برای تولید موبایل ایرانی و گسترش ممنوعیت آیفون به سایر برندهای خارجی است. به زودی هیچ گوشی خارجی‌ای رجیستر نخواهد شد و همه ناچار به استفاده از گوشی‌های چینی دستکاری شده به نام ایرانی خواهیم بود؛ تکرار سیاست موفق خودرو و لوازم خانگی.

⭕️ گام دیگری که همفکران و حامیان جلیلی دنبال می‌کنند، نصب یک سیستم عامل بومی (اندروید/لینوکس کاستومایز شده) به همراه آنتی‌ویروس غیرقابل حذف بومی روی موبایل‌های ایرانی است. بدین صورت کنترل کامل گوشی‌ها به حکومت باز می‌گردد و جلوی نصب اپلیکیشن‌های «غیرمجاز» گرفته می‌شود.

⭕️ با حذف اینترنت و جایگزینی گوشی‌ها و سیستم عامل‌های بومی، گام نهایی برداشته می‌شود: کنترل کامل بر محتواهای منتشر شده توسط کاربران از طریق احراز هویت کامل آنها و رصد و پایش مبتنی بر هوش مصنوعی برای رسیدن به الگوریتم «گشت ارشاد دیجیتال» و سانسور فراگیر تا پروژه ‎#قفس تمام شود.

⭕️ اینها پیش‌گویی نیست. مستندات مصوبات همه اینها موجود است. شاید بگویید هر دولتی غیر از جلیلی هم موظف به اجرای آن خواهد بود. بله؛ اما سرعت اجرای تیم جلیلی به عنوان «مؤلفان» این ایده بسیار بالاتر است. تخصیص بودجه‌های کلان و کمک از رفقای روسی و چینی در دولت جلیلی جدی‌تر خواهد بود.

⭕️ شاید بگویید تا آن زمان استارلینک و اینترنت ماهواره‌ای نجاتمان می‌دهد. اما واقعیت آن است که تیم جلیلی تمام این کارها را در دولت اولش انجام خواهد داد. تفاوت تیم پزشکیان همین است که احتمالا به خاطر دردسرهای فنی و اجتماعی و هزینه کلان این پروژه، آن را کندتر اجرا کند. کافی است تکمیل این ‎#قفس چند سال بیشتر طول بکشد و گاهی اسطکاک‌های کوچکی ایجاد شود. نظیر مقاومت وزارت ارتباطات قبلی در مقابل اجرای حکم فیلترینگ اینستاگرام. در این صورت متخصصان کار خودشان را خواهند کرد و تکنولوژی جلو می‌افتد. فقط چند سال باید سرعتشان را در توسعه قفس کندتر کنیم.

⭕️ به طور خلاصه اینکه احتمالا در دولت پزشکیان خبری از رفع فیلتر و بهبود نخواهد بود چون اختیار و قدرت کافی برای آن نخواهد داشت. اما دولت جلیلی اختیار، قدرت و اراده کافی برای تکمیل پروژه ‎#قفس_دیجیتال را قطعاً خواهد داشت.


اینجا هم گفته‌ام:
https://www.entekhab.ir/003Kw5


#پست_موقت
Z0000485
My Recording
#اختصاصی

در گفتگو با امتداد؛
روایت مدیرعامل پلتفرم کارزار درباره استقبال ایرانیان از «کارزار برکناری زاکانی» از شهرداری پایتخت؛

✍️امتداد-محمد جعفری:


🔹حامد بیدی، مدیرعامل پلتفرم کارزار و فعال حوزه فناوری اطلاعات در گفتگویی با امتداد، ضمن اشاره به ابعاد کارزار «درخواست برکناری شهردار تهران» که از فروردین‌ماه سال جاری آغاز شده و تا پایان شهریورماه ادامه خواهد داشت، عنوان کرد:

🔹از اعلام نتایج انتخابات به این سو، موج دوم امضاها در این کارزار آغاز شده و با دو برابر شدن همراهی شهروندان با این درخواست ظرف چند روز مواجه هستیم

🔹موضع چمران به این کارزار نشان می‌دهد که او اصلا متوجه کارکرد کارزارها و پتیشن‌ها نیست!

🔹ظاهراً رئیس شورای شهر تهران به حق اعتراض شهروندان و کارزارهای اعتراضی، قائل نیست

🔹آقایان، کارزار اعتراض مدنی و خشونت‌پرهیز شهروندان را نه‌تنها به رسمیت نمی‌شناسند که زیر سوال هم می‌برند

🔹واکنش چمران، باعث عصبانی‌تر و ناراحت‌تر شدن چند ده هزار امضاکننده کارزار درخواست برکناری زاکانی می‌شود

#امتداد
@emtedadnet
Forwarded from کارزار
⭕️ مطالبه رفع فیلترینگ فوری اینترنت از دولت دکتر پزشکیان

🗣 «ما امضاکنندگان این کارزار صریحاً از جنابعالی می‌خواهیم تا مطابق وعده‌های انتخاباتی خود سیاست منفعلانه، مخرب و بی‌حاصل فیلترینگ اینترنت را با قید فوریت تغییر داده و دستور رفع فیلتر پلتفرم‌های پرکاربرد بین‌المللی از جمله گوگل‌پلی، اینستاگرام، تلگرام، یوتیوب، توییتر، فیسبوک، واتساپ، توویچ و… را صادر فرمایید.»

این بخشی از متن کارزاری بود که جمعی از کنشگران #حق_اینترنت راه انداخته‌اند و نیاز به حمایت شما دارد. شما می‌توانید برای امضاء این کارزار روی لینک زیر بزنید:

karzar.net/filternet

🗓 شروع کارزار:  ١٨ مرداد ١٤٠٣
📣از طرف: کاربران اینترنت در ایران
#️⃣هشتگ رسمی: #قفس_فیلترینگ

✍🏻نویسندگان: بهاره آروین، مرضیه ادهم، میلاد اسلامی‌زاد، حامد بیدی، سید علی پورطباطبایی، محمد خطیبی، امیرحسین دهقان، سینا رحیم‌پور، صادق زنگنه، سعید سوزنگر، صابر صیادی، میلاد علوی، ندا لهردی، علی ورامینی

#قدرت_بی_قدرتان
✌🏼 @karzarnet
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
رفع فیلترینگ وعده‌ای نیست که تحققش مثل رفع تحریم و کنترل تورم و رشد اقتصادی ماه‌ها و سال‌ها کار ببرد! آقای پزشکیان؛ همین فردا می‌توانید فرمان را بچرخانید از مسیری که به حذف تمدنی ایران منتهی می‌شود! همین فردا هم دیر است.

تا امروز بیشتر از ۲ میلیون امضا پای کارزارهای مختلف مرتبط با حق اینترنت ثبت شده است. آخرین کارزار خطاب به دولت جدید طی همین چند روز گذشته از ۳۹ هزار امضا گذشته است:
karzar.net/filternet

شما هم امضا کنید. سکوت ما بهترین بهانه برای مسکوت گذاشتن این مطالبه مهم است.

- ویدیو بخشی از صحبتهایم در رویداد روز خبرنگار است که توسط رسانه محترم خبرآنلاین برگزار شده بود.

#حق_اینترنت
@hamedbd_channel
مسائل واقعی، کارزار مجازی

فائزه مومنی در مشورت با حامد بیدی، مدیر پلت‌فرم کارزار به چند و چون این پلت‌فرم و دستاوردها و ناکامی‌های آن پرداخته است.
چکیده مقاله:

🔹زمانی که سایت کارزار آغاز به کار کرد، تا امروز ده‌ها مورد از اعتراض‌های آنلاین به ثبت رسیده که برخی از آنها موفق بوده و البته برخی از آنها به سرانجام نرسیده است.

🔹به نظر می‌رسد این کارزارها بیشتر جنبه تبلیغاتی و رسانه‌ای پیدا کرده و اگرچه از سوی برخی از افراد جامعه جدی گرفته شده، اما از سوی نهادهای رسمی به رسمیت شناخته نشده است.

🔹برخی معتقد هستند، این کمپین‌های آنلاین تنها یک ژست مجازی است و اثر حقیقی ندارد و برخی دیگر عقیده دارند در شرایطی که فضا برای فعالیت اجتماعی همگانی فراهم نیست، مشارکت‌های اجتماعی آنلاین باعث همبستگی مردم و توسعه مطالبات اجتماعی می‌شود.

🔹به گفته کارشناسان؛‌ پلت‌فرم‌هایی همچون کارزار به عنوان یک ابزار یا فناوری شهروندی به توانمندتر شدن جامعه اعم از کنشگران، سازمان‌های مردم‌نهاد و سایر نهادهای مدنی کمک می‌کنند.

🔹در دنیا پلت‌فرم‌های رسمی وجود دارد که وقتی به تعدادی امضا می‌رسند دولت، پارلمان یا بخش‌های مختلف حاکمیتی‌شان موظف به پاسخگویی هستند اما اگر دقیق‌تر بررسی کنیم می‌بینیم تجربه چندان موفقی در دنیا در این زمینه وجود ندارد.

🔹در آمریکا سامانه‌ای در دوره اوباما راه‌اندازی شده بود که وعده داده بود کارزارهایی که به حدی از امضا برسند، رسیدگی می‌شوند که این مورد در دوره ریاست‌جمهوری ترامپ ملغی و متوقف شد.

🔹در پارلمان انگلیس سامانه‌ای وجود دارد که شهروندان می‌توانند خواسته‌هایشان را در آن ثبت کرده و امضا جمع کنند و اگر امضاها به حدی برسد پارلمان موظف به پاسخگویی است. این سامانه با وجود اینکه کاربرانی دارد، اما نتوانسته میزبان واقعی مطالبات گسترده مردمی باشد و مردم در آنجا هم از ابزارهای مستقل دیگری برای مطالباتشان استفاده می‌کنند

🔹حامد بیدی، مدیر پلت‌فرم کارزار، درباره میزان موفقیت و البته چرایی شکل‌دهی کارزار به «تجارت فردا»‌ می‌گوید؛ « یکی از مهم‌ترین کارکردهای کارزارهای جمع‌آوری امضا، کارکرد آگاهی‌بخشی و آگاهی‌رسانی کارزار است.»

🔹محتواهای جدی در شبکه‌های اجتماعی، خیلی کم خوانده شده و نسبت به محتواهایی که جنبه‌های سرگرمی دارند معمولاً با اقبال کمتری مواجه می‌شود. اما جالب است بدانید محتواهایی که مربوط به کارزارها هستند با وجود اینکه محتواهای بسیار جدی هستند در شبکه‌های اجتماعی بسیار خوب دیده می‌شوند.

🔹یکی دیگر از کارکردهای ابزاری مثل کارزار، نشان دادن اهمیت موضوعاتی است که مردم دغدغه آن را دارند که در قالب اعداد معنادار است. در این پلت‌فرم عددها معنادار می‌شوند.

🔹جمع‌آوری امضا و کمک به متشکل‌تر شدن جامعه از ویژگی‌های یک کارزار است؛ به این معنا که در شرایطی که جامعه مدنی تضعیف شده و معدود نهادهای مردمی وجود دارند که بتوانند به صورت پیوسته فعالیت کنند تا حدی می‌شود خلأهای نهادهای فعال در جامعه مدنی را از این طریق پر کرد.

🔹مسئولان در بسیاری از مواقع از سکوت مردم و دسته‌های مختلف جامعه در موضوعاتی که مربوط به آنهاست، استفاده کرده و به راحتی توانسته‌اند حقوق شهروندی یا حقوق آن بخش از جامعه را زیر پا بگذارند؛ اما در کارزارهای این‌چنینی صدادار شدن جمعی از مردم کمک می‌کند که به راحتی نشود از سکوت مردم در موضوعات مختلف سوءاستفاده کرد.

تجارت فردا، شماره شماره ۵۵۷

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from رویداد۲۴
💢اولین گام‌های وزیر ارتباطات چه باید باشد؟ | حامد بیدی: اولویت رفع فیلتر گوگل‌پلی است

🔺رویداد۲۴ بررسی می‌کند:

🔸حامد بیدی، مدیرپلتفرم کارزار:اولین انتظار از وزیر ارتباطات این است که کارویژه خود را در روز‌های اول بحث اقناع سایر بازیگران و تصمیم‌گیران در لایه‌های مختلف حاکمیتی برای تغییر فرمان سیاست‌گذاری و حکمرانی حوزه فناوری و اینترنت قرار دهد.

🔸با توجه به اینکه تمام لایه‌های حاکمیت بر شکست فیلترینگ معتقدند، نگرانی این است که با راهکار‌های دیگری این مسیر را توجیه کنند؛ از جمله طرح پوسته‌های نرم‌افزاری و اینترنت طبقاتی.

🔸در اولین گام و با قید فوریت باید گوگل پلی رفع فیلتر شود چون هر روزی که این مرکز فیلتر باشد، شبکه ناامن‌تر می‌شود.

🔸این عملاً یعنی یک بمب ساعتی در حال کار کردن است.

🔸با فیلتر کردن آن بسیاری از گوشی‌ها نمی‌توانند آپدیت‌های امنیتی را دریافت
کنند.

🔸جزئیات این گفتگو در لینک زیر👇🏻

https://www.rouydad24.ir/fa/news/381740/

Rouydad24.ir
@rouydad24
Forwarded from هم‌میهن
کاسبان فیلترینگ و تحریم!

✍🏼
حامد بیدی، مدیرعامل پلتفرم کارزار

🔹این روزها که دوباره بحث مطالبه رفع فیلترینگ به‌بهانه شروع به کار دولت جدید بالا گرفته است، بسیاری از مردم معتقدند «آنها» شبکه‌های اجتماعی را رفع فیلتر نمی‌کنند چون هزاران میلیارد تومان از راه فروش فیلترشکن‌ها درآمد دارند. این روایت یکی از رایج‌ترین باورهایی است که میان مردم محبوبیت زیادی کسب کرده، تا جایی که حرف از مافیای فروشندگان فیلترشکن‌ها در مواردی به مسئولان و نمایندگان مجلس کشیده است. اما آیا واقعاً دلیل اصلی فیلترینگ، کسب درآمد از آن است؟

🔹
هرچند تخمین‌هایی از گردش مالی بازار فروش فیلترشکن وجود دارد که حتی کمترین آنها حیرت‌انگیز و تأسف‌بار است، اما در تحلیل موضوع چند نکته را باید در نظر داشت. اول از همه به‌نظر نمی‌رسد بازار متمرکزی میان تولیدکنندگان و فروشندگان فیلترشکن‌ها وجود داشته باشد. درواقع این گردش مالی دست یک یا چند اپراتور مشخص نیست، بلکه هزاران نفر چه از سر خیرخواهی و چه به‌عنوان کسب‌وکار، مشغول فروش فیلترشکن هستند.

🔹البته نشانه‌هایی وجود دارد که افراد و شرکت‌هایی از «آنها» به‌خاطر نوعی مصونیت‌های قضایی و امنیتی توانسته‌اند سهمی از این بازار را بگیرند، اما در برابر گستردگی این شبکه نامتمرکز غیررسمی، به‌نظر می‌رسد از نظر اقتصادی سهم قابل توجهی ندارند. هرچند تمام انگیزه‌ها لزوماً اقتصادی نیست و طبیعتاً به‌عنوان ذی‌نفعان این حوزه احتمالاً تمام تلاش خودشان را برای رفع فیلترینگ می‌کنند.

📌متن کامل یادداشت

@hammihanonline
⚠️ حذف تمدنی ایران، با تحریم و فیلترینگ

‏در این ‎یادداشت کوتاه میزان جذب سرمایه خطرپذیر استارتاپ‌های کشورهای مختلف در سال ۲۰۲۳ را فهرست می‌کنم تا به عنوان یکی از شاخص‌های کلیدی، بفهمیم ایران در جهان فناوری (بخوانید جهان آینده) به لطف سیاست‌های منجر به «تحریم و فیلترینگ» کجای کار است.

⭕️ آمار سرمایه‌گذاری خطرپذیر استارتاپی را مرور کنیم:

🔸 برترین کشورهای جهان:
۱. ایالات متحده آمریکا: ۲۵۰ میلیارد دلار (۲۰٪ سهم سرمایه‌گذاری خارجی)
۲. چین: ۸۰ میلیارد دلار (۱۰٪ خارجی)
۳. هند: ۳۵ میلیارد دلار (۳۰٪ خارجی)
۴. بریتانیا: ۳۰ میلیارد دلار (۴۰٪ خارجی)
۵. آلمان: ۱۵ میلیارد دلار (۳۵٪ خارجی)

🔸 رقبای خاورمیانه:
۱. اسرائیل: ۷ میلیارد دلار (۷۰٪ خارجی)
۲. امارات متحده عربی: ۳ میلیارد دلار (۶۰٪ خارجی)
۳. عربستان سعودی: ۲ میلیارد دلار (۵۰٪ خارجی)
۴. ترکیه: ۱.۵ میلیارد دلار (۴۵٪ خارجی)

🇮🇷 و اما جمهوری اسلامی ایران؟
برآوردها حدود ۱۰۰ میلیون دلار است که سهم سرمایه‌گذاری خارجی آن ناچیز است.

یعنی مثلا امارات ۳۰ برابر، بریتانیا ۳۰۰ برابر و ایالات متحده ۲۵۰۰ برابر جمهوری اسلامی ایران فقط در سال گذشته برای استارتاپ‌های فناوری‌محور خود سرمایه جذب کرده اند.

⭕️ فیلترینگ و تحریم ریشه‌های مشترکی دارند: جنگ با دنیا. اگر مسیر ۴۶ ساله تغییر نکند، «ایران» نابود خواهد شد.

امیدوارم مسئولان رودربایسی ملی را کنار بگذارند، چون در دنیای هوش مصنوعی، هر روز دیرتر می‌شود.

@hamedbd_channel
کانال شخصی حامد بیدی
⚠️ حذف تمدنی ایران، با تحریم و فیلترینگ ‏در این ‎یادداشت کوتاه میزان جذب سرمایه خطرپذیر استارتاپ‌های کشورهای مختلف در سال ۲۰۲۳ را فهرست می‌کنم تا به عنوان یکی از شاخص‌های کلیدی، بفهمیم ایران در جهان فناوری (بخوانید جهان آینده) به لطف سیاست‌های منجر به «تحریم…
پ.ن. یکی از دوستان در توییتر پیشنهاد داد با توجه به جمعیت هر کشور، فهرست معنادارتری تهیه شود.

همین کشورها به ترتیب سرانه جذب سرمایه‌گذاری خطرپذیر به ازای هر نفر:

۱. آمریکا: 753 دلار
۲. اسرائیل: 753 دلار
۳. بریتانیا: 445 دلار
۴. امارات: 316 دلار
۵. آلمان: 180 دلار
۶. قطر: 103 دلار
۷. چین: 57 دلار
۸. عربستان: 55 دلار
۹. هند: 25 دلار
۱۱. ترکیه: 17 دلار

و ایران: 1.5 دلار :/

@hamedbd_channel
⭕️ مطالبه ما: بخشی از شبکه درهم‌تنیده جهانی شویم!
حامد بیدی

⚠️ وضعیت امروز اکوسیستم فناوری و نوآوری ایران در مقایسه با آنچه در دنیا می‌گذرد فاجعه است. فاجعه‌ای که نه به خاطر ناتوانی متخصصان ایرانی، که عمدتا به خاطر موانع متعدد عظیمی است که بر سر راه رشد آن گذاشته است.

🔸 با تغییر دولت خوش‌بینی چندانی به برداشته شدن این موانع عظیم نداریم. طبق تجربه تاریخی دولت‌های اصلاح‌طلب دلایلی کافی برای ادعای «نگذاشتند» دارند. اما نباید یادمان برود به هر حال رئیس شورای عالی فضای مجازی، نمایندگان دولت در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، وزارت‌خانه‌های مرتبط و شرکت‌های تابعه آن‌ها با تغییر دولت می‌توانند تغییر کنند و اگر اراده‌ای جدی وجود داشته باشد، می‌تواند منشأ تغییر رویکرد شود و هوای تازه‌ای در اکوسیستم فناوری و نوآوری دمیده شود. بنابراین هر چند خوش‌بین نیستیم، اما امیدواریم و مطالبه‌گر.

🔸 از تغییر رویکرد گفتم چون علت اصلی تمام موانع عظیم نظیر فیلترینگ گسترده شبکه‌های اجتماعی و گوگل‌پلی، اختلالات شبکه و سرعت پایین اینترنت، تشکیل نهادهای نوظهور کنترل‌گر نظیر ساترا و کمیسیون تنظیم‌گری، مزیت‌بخشی به ترافیک داخلی و نقض بی‌طرفی شبکه، پلمپ و مسدودسازی استارتاپ‌ها و پلتفرم‌های داخلی به بهانه‌های بی‌ربط، ممنوعیت واردات آیفون و در نهایت تحریم‌های بین‌المللی که منجر به قطع ارتباط اقتصادی مردم ایران با جهان و تشدید عقب‌ماندگی ما شده است، همراه با ده‌ها مصداق دیگر ناشی از یک رویکرد کلی است.

⚠️ رویکردی که می‌رود تا مردم ایران را از جغرافیای اقتصادی و فناوری جهان کاملا حذف کند. رویکردی که به طور خلاصه دسترسی مردم به فناوری را موضوعی امنیتی می‌بیند. رویکردی که هنوز و همچنان خود را در جنگ با جهان توسعه‌یافته می‌داند، نه بخشی از آن. رویکردی که رئیس‌جمهوری منتخب در مناظراتش به درستی از آن به «قفس» تعبیر کرد.

🔸 چنین تغییر رویکردی باید در جوهره گفتمان دولت نهادینه شده باشد تا شاید بتواند اثرگذار باشد. نتیجه این تغییر رویکرد باید آن شود که ایران بخشی از شبکه به شدت درهم‌تنیده جهانی شود. چه در سطح اقتصادی و چه در سطح فناوری. در چنین تغییر رویکردی دیگر ما به دنبال «شبکه ملی اطلاعات» به عنوان شبکه‌ای مستقل از اینترنت با دیوارهایی قطور گرداگرد آن نخواهیم بود. در چنین فضایی استارتاپ‌های ایرانی یکی از بهترین مقاصد سرمایه‌گذاری‌های بین‌المللی خواهند بود و دیگر سقف رشدشان محدود به مرزهای کشور نخواهد بود. در چنین شرایطی فعالسازی پتانسیل عظیم متخصصان فریلنسر در حوزه فناوری می‌تواند درآمدهای ارزی فراوانی مستقیما نصیب مردم کند.

🔸 دیگر اکوسیستم ما آکواریومی دورفتاده از اقیانوس فناوری جهانی نخواهد بود و با حضور شرکت‌های بزرگ فناوری در ایران بازیگران اکوسیستم در تراز جهانی قرار می‌گیرند. در این بده‌بستان جهانی از آنجا که کاربران ما منافع مالی به سرویس‌های بین‌المللی می‌رسانند و ما میزبان داده‌هایشان هستیم، از قضا در موضع برابرتری برای گفتگو و مذاکره برای بومی‌سازی خدماتشان قرار می‌گیرند و قدرت چانه‌زنی جهانی ما در قبال آنها افزایش می‌یابد. آن زمان است که ما برای تأمین امنیت سایبری گدایی روسیه را نمی‌کنیم و با وارد کردن نقش‌آفرینان مختلف ناچار نیستیم به شرکت‌های چینی بابت سخت‌افزارهای دست چندمشان باج دهیم.

⭕️ برای رسیدن به چنین وضعیتی، دولت باید فرمان سفت و محکمی را بچرخاند و مسیر را از سراشیبی دره فناوری‌ستیزی تغییر دهد. در برخی مواد برنامه هفتم توسعه و لایحه عفاف و حجاب و لایحه همکاری امنیت سایبری با روسیه و ده‌ها مصوبه و لایحه دیگر مرتبط با فناوری تجدید نظر کند و در گام اول، برای اثبات برادری شبکه‌های اجتماعی را رفع فیلتر کند. هر چند خوش‌بین نیستیم، اما امیدواریم و برای همین هم مطالبه‌گر می‌مانیم.

@hamedbd_channel
Forwarded from PARSI | پارسی
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
قسمت دوم از گفتگو با حامد بیدی در کانال یوتیوب رسانه پارسی منتشر شد
آیا اعتراض در شبکه های اجتماعی بیهوده است؟
🎙️
کنش اجتماعی در فضای مجازی
جهت تماشا در یوتیوب کلیک کنید
@parsilive
🔴 چرا دولت در برابر تحقق وعده «رفع فیلترینگ» سکوت کرده؟

⚠️ ایران در نیمه اول سال جاری میلادی با ۳.۵ میلیارد دلار ضرر در جایگاه دوازدهمین کشور متضرر جهان از فیلترینگ قرار گرفته است.

🔺کارشناسان معتقدند که دولت وفاق ملی احتمالا مشغول تلاش برای اقناع ذی‌نفعان و بازیگران مختلف در این زمینه است، اما تاکید دارند که تصمیم به رفع فیلترینگ باید سریع‌تر گرفته شود.

🔺مردم پیگیر تحقق این وعده انتخاباتی رئیس‌جمهور هستند و البته نمایندگان مجلس هم مخالفتی با این موضوع نداشته‌اند، بنابراین به نظر می‌رسد تصمیم‌گیری درباره رفع فیلترینگ می‌تواند سریع‌تر انجام شود.

🔺حامد بیدی، کنشگر اینترنت آزاد به «دنیای اقتصاد» می‌گوید: «احتمالا دولت وفاق ملی در تلاش است تا بازیگران مختلف را برای رفع فیلترینگ اقناع کند، اما وزیر ارتباطات تا کنون هیچ نشست مطبوعاتی برگزار نکرده است. مطالبه اصلی مردم رفع فیلترینگ گسترده است.

🔺دولت چهاردهم احتمالا به دنبال یک راهکار میانی است. با این همه انتظار می‌رفت که دولت به جای سکوت، دست‌کم درباره اقداماتی که در جهت رفع محدودیت‌های اینترنتی انجام می‌دهد یا انجام خواهد داد، با مردم صحبت کند.»

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #فیلترینگ

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
به مناسبت چهل سالگی

سی‌ساله که شدم در آخرین پست وبلاگ قدیمی‌ام نوشتم «دیگر تقلا نباید کرد و از تاب بازی باید لذت برد. سی‌سالگی اوج است. و نکته غم انگیزش همین است». حالا ده سال بعد، فهمیدم چقدر اشتباه می‌کردم. تاب‌بازی تازه شروع شده بود! نمی‌دانم واقعا چطور فکر می‌کردم در اوج خودم هستم؟ در حالیکه اتفاقات بزرگ زندگی‌ام طی ده سال بعدش اتفاق افتاد.

چهل‌سالگی برایم خوشایند است. تصور می‌کنم تازه کارم با این دنیا شروع شده! جاده‌ها و شهرهای زیادی مانده که نرفته‌ام. آدمهای زیادی مانده که کشفشان نکرده‌ام. کتاب‌های زیادی در صف خواندن دارم. طعم‌ها، ویرانه‌ها، لبخندها، گورستان‌ها، جمع‌ها، فریادها، آغوش‌ها، خیابان‌ها، اشک‌ها، ماجراجویی‌های زیادی مانده که هنوز تجربه نکرده‌ام.

دیروز در رویدادی مجری به من گفت فکر می‌کند ثروتمندترین هستم، چون به خاطر «کارزار» با آدمهای زیادی در ارتباط و رفاقتم. روز قبلش هم دوستی همین را گفته بود! دروغ چرا، خودم هم به این سرمایه‌ام می‌بالم. دوستانم از بهترین‌ها هستند و آدم‌حسابی‌های زیادی جواب سلامم را می‌دهند. به بهانه کارزار با انسان‌های شریفی از سرتاسر کشور هم‌کلام می‌شوم و قصه‌هایشان را می‌شنوم. اینجا هم که برای شما می‌نویسم؛ کاری لذت بخش که از نوزده سالگی در وبلاگم شروع کرده بودم. زبان بی مخاطب به چه کار می‌آید؟ انسان بی دوست و همراه چه معنایی دارد؟

خواستم دو خط بنویسم به بهانه ثبت چهل سالگی. طولانی شد. واژه‌ها آدم را افسون می‌کند.

@hamedbd_channel
2024/09/21 15:27:33
Back to Top
HTML Embed Code: