Telegram Web
Forwarded from مجید تفرشی/ Majid Tafreshi (Majid Tafreshi)
انتصاب دکتر غلام‌رضا امیرخانی به ریاست سازمان اسناد و کتاب‌خانه ملی ایران، انتخابی بر اساس شایسته‌سالاری، سوابق مرتبط و طی تدریجی و متعارف پله‌های ترقی درون سازمانی از رده‌های پایین به بالا است.
در طول بیش از ۱۷ سالی که با ایشان آشنا و دوست هستم، او را فردی دانا، توانا، باتجربه، علم‌مدار و پژوهش‌محور یافتم.
باشد که در سمت جدید خود موفق بوده و بتواند جایگاه نادیده گرفته، تضعیف و فراموش شده آرشیو و کتابخانه ملی ایران را به موقعیت شایسته و بایسته خود رسانده و ارتباط بین مراجعان عمومی و پژوهشگران متخصص را با سازمان اسناد و متابخانه ملی گسترده‌تر و عمیق‌تر سازد.

https://www.jamaran.news/fa/amp/news-1649234
Forwarded from MMMojahedi 🍀 محمدمهدی مجاهدی (🍀 MMMojahedi)
این سخنان دقیق و روشن، هرچند ممکن است خلاف‌آمد عادت باشد، نمونه‌ای است از خط‌مشی متناسب با دیپلماسی خلاق و فعال و همگرا مبتنی بر انتخاب‌های شجاعانه، حیاتی، به‌هنگام، و دشوار.
امیدوارم این سخنان که مشابه آن را اخیرا از دیگران هم می‌شنویم نشانه‌ای از تحول Zeitgeist و فرارسیدن فصل شکوفایی مجدد دیپلماسی فعال و مؤثر و افق‌گشایانه و دقیق و ظریف باشد.
۱۹ آبان‌ماه ۱۴۰۳

@mmojahedi
Forwarded from آزاد | Azad
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 آینده سیاست خارجی ایران

🔶گزیده‌ای از مناظره پویا ناظران و مجید شاکری

🔻پویا ناظران:‌
قلعه توسعه و قدرت ما چهار دیوار دارد، نظامی، اقتصادی، سیاست داخلی و خارجی. ساختن فقط یک دیوار کافی نیست. برای ساخت دیوارهای این قلعه باید به سوالات سختی درباره سیاست خارجی و داخلی پاسخ بدهیم. این مسائل ذی‌نفعانی داخل کشور دارد که تصمیم را برای حکومت سخت می‌کند. مذاکره سال ۹۳ و ۹۴ استثنا بود، برای حل مشکل تحریم باید مانند آن موقع، به‌صورت مستقیم مذاکره کنیم، نه مذاکرات غیرمستقیمی که قبل و بعد از آن وجود داشت.

🔻مجید شاکری:
ما می‌توانیم سهم امارات از تجارت خودمان با چین را کم کنیم، اما عمدا تا کنون این کار را نکرده‌ایم. اگر بتوانیم حدی از توسعه سرمایه‌گذاری و تجارت را با کمک چین انجام دهیم، گزینه کلنگی کردن ایران توسط آمریکا از روی میز کنار می‌رود. در این شرایط می‌توانیم سر برخی انتفاع‌ها با آمریکا مذاکره کنیم. در شرایط فعلی، طرف آمریکایی اکنون سر میز مذاکره نیست که ما بخواهیم با وی مذاکره کنیم.

🎞 فیلم این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtube.com/live/mUeWUNuBlyw

حمایت «ارزی» و «ریالی» از آزاد

🆔@AzadSocial
Forwarded from چند ثانیه
روزنامه جمهوری اسلامی: تفاوت ادبیات پزشکیان و تندروهای جنگ طلب را ببینید /کار نباید به دست جنگ طلب ها بیفتد

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:

🔹در میان فعالان سیاسی جامعه ما عده‌ای تصور می‌کنند همه چیز را با قوه قهریه و جنگ باید حل کرد یا به پیش برد. این تفکر جنگی در هیچیک از منابع عقلی، عرفی، مذهبی و بین‌المللی جایگاهی ندارد. اینکه مسئولان نظام جمهوری اسلامی همواره افتخار می‌کنند که ایران هرگز در هیچ جنگی پیشدم نبوده ولی هر وقت حمله‌ای به ایران شد مردم این کشور با عزمی راسخ به دفاع برخاستند و دشمن را پشیمان کردند، به همین معناست که جنگ‌طلبی در اینجا نه در عمل و نه در حرف و شعار جایگاهی ندارد.

🔹بنابراین، عناصری که دارای تفکر جنگ‌طلبی هستند و تصورشان اینست که تمام راه‌ها باید به جنگ ختم شود، نباید به جایگاه‌های تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در مجموعه حکمرانی راه پیدا کنند.

#چند_ثانیه
@chandsanieh
نخستین گام مثبت ترامپ!

دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا اعلام کرد که در دولت جدید خود از مایک پمپئو استفاده نخواهد کرد.
حداقل برای من خبر خوبی است! پمپئو در زمان حضورش در رأس وزارت خارجۀ آمریکا در دولت قبلی ترامپ، نقش "خدمتگزار" ساکنان شهرک‌های یهودی‌نشین در کرانۀ‌باختری را به عهده گرفته بود و بدون هر نوع شرم و حیایی، قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل در مورد فلسطین را طبق میلِ مجانینی چون بن‌گویر و اسموتریچ تفسیر می‌کرد. حتی منکر اشغالی بودن کرانۀ باختری شده بود!
پمپئو از این به بعد، وقت بیشتری برای حضور در نشست‌های سازمان مجاهدین خلق دارد! سازمانی که روزگاری خود را به عنوان "پیشتاز دفاع از حقوق فلسطینی‌ها" معرفی می‌کرد و اینک عمده دستاورد و افتخار سیاسی‌اش، جلب حمایت ضدفلسطینی‌ترین چهره‌های بازنشستۀ ایالات متحده است!
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
رضا نصری: کارشناس حقوق بین‌الملل

ترجمه:

قابل توجه روزنامه‌نگاران و کارگزاران دیپلماسی عمومی:

با انتخاب ترامپ، نئوکان‌ها، حامیان اسرائیل و اپوزیسیون طرفدار «رژیم چنج»، از الان بی‌وقفه اطلاعات مغرضانه و اخبار جعلی منتشر خواهند کرد تا از هرگونه فرصت برای مذاکره و کاهش تنش میان دو کشور جلوگیری کنند. آن‌ها سعی خواهند کرد:

- به آمریکایی‌ها القا کنند که «دیپلماسی» - که در واقع تنها راه مسالمت‌آمیز برای حل اختلافات است - به نحوی باعث «جنگ» خواهد شد!

- ترویج کنند که ایران باید تحت تحریم‌های اقتصادی دائمی باقی بماند؛ و «تعرض بی‌پایان به تأثیرگذارترین کشور منطقه» سیاستی معقول است!

- با نادیده گرفتن چهار دهه سیاست‌های ناموفق مبتنی بر فشار به ایران، این پیش‌فرض غلط را تقویت کنند که ایران فقط به «تهدیدات معتبر» و فشار واکنش مثبت نشان خواهد داد!

- از یک سو ادعا کنند که ایران تهدیدی وجودی برای ایالات متحده و اروپاست، و از سوی دیگر اسرائیل را به عنوان مدافع «تمدن بشری» در برابر آن معرفی می‌کنند

- القا کنند که در فرایند ایجاد یک نظم جدید و پایدار منطقه‌ای، می‌توان ایران را - کشوری با ۹۰ میلیون جمعیت - حذف کرد و منافع حیاتی و امنیتی آن را نادیده گرفت.

- ادعاها کنند ایران مروج یهودستیزی است و باعث تنش‌های اجتماعی در جوامع غربی شده است؛ و از این طریق توجه افکار عمومی را از سیاست‌های نسل‌کشی اسرائیل - که ریشه اصلی این تنش‌هاست - به سمت ایران منحرف کنند.

- داستان‌های جعلی در مورد تلاش ایران برای ترور ترامپ منتشر کنند.

https://www.tgoop.com/rezanasrichannel
Forwarded from MMMojahedi 🍀 محمدمهدی مجاهدی (🍀 MMMojahedi)
بازسازی سیاست پرهیز از جنگ‌های تحمیلی:
ضرورت، شرایط امکان، و حدود تحقق


۱. ج‌اا در بدو تاسیس گرفتار تله‌ی جنگ «تحمیلی» شد.

پس از برقراری آتش‌بس با عراق تا امروز، سیاست اعلامی و اعمالی ج‌اا همیشه ایجاد بازدارندگی دور و نزدیک برای پرهیز از گرفتاری مرزی و ارضی در تله‌ی جنگ‌های «تحمیلی» بوده است.

۲. در این ۳۶ سال، علی‌رغم لغزندگی منطقه و شیب‌های تندی که تحولات پیرامون ج‌اا به سوی بلعیده شدن ایران در گرداب جنگ داشته، سیاست پرهیز از جنگ ج‌اا تا همین یکی‌دو ماه پیش کاملا موفق بوده است، یعنی ملت و قلب سرزمینی ایران گرفتار جنگ نشده است.

۳. باید دید با آرایش جدید منطقه و تغییر رنگ کاخ سفید و قوه مقننه‌ی آمریکا و پیامدهای احتمالی آن برای سیاست‌های منطقه‌ای آمریکا در جنوب‌ باختری آسیا، آیا سیاست ۳۶ساله‌ی ج‌اا برای پرهیز از جنگ بازسازی‌پذیر است، و اگر بله، چگونه این سیاست بازسازی خواهد شد.

۴. به نظر می‌رسد دیپلماسی خلاق و فعال و‌ همگرا، درون کشور (سیاست وفاق) و‌ بیرون کشور (تنش‌زدایی)، و انتخاب‌های شجاعانه، حیاتی، به‌هنگام، و دشوار شرط امکان بازسازی سیاست پرهیز از درگیری در جنگ تحمیلی است.

۵. حدود تحقق این دیپلماسی و انتخاب‌های دشوار را خصلت‌های نادر رهبران بزرگ سیاسی تعیین می‌کند:

۶. جنم و شجاعتِ خطرکردن و تصمیم‌گیری‌‌های بزرگ و پارو زدن برخلاف جریان‌های پرفشارِ «وابستگی به مسیر» (path dependence) و قربانی کردن مصالح شخصی و کوتاه‌مدت و بخشی در پای تأمین خیرات عمومی و بلندمدت و ملی و کسب ناموری و افتخار تاریخی و ملی.

محمدمهدی مجاهدی
۲۱ آبان‌ماه ۱۴۰۳

@mmojahedi
📌 سه گزاره درباره تحرکات جدید سیاسی اعراب در حمایت از ایران!

🔻نشست اضطراری سازمان همکاری‌های اسلامی و اتحادیه عرب امروز دوشنبه با حضور مسئولان بیش از ۵۰ کشور در ریاض پایتخت عربستان سعودی برگزار شد که اظهارات مقامات کشورها و بیانیه پایانی آن نکات مهمی دارد. اجلاسی که به درخواست ایران و با اجابت قابل تامل طرف سعودی برگزار شد!

🔻محکومیت جنایات جنگی اسرائیل در غزه و لبنان و همچنین محکوم کردن تجاوز نظامی به خاک ایران و درخواست برای تکرار آن، مهم ترین نکات سخنرانی ها و بیانیه بود.

🔻سوال مهم این است که جامعه عربی با محوریت سعودی چرا اکنون به تکاپو برای محکومیت اسرائیل افتاده است؟

در این رابطه باید به سه گزاره اشاره کرد:

🔻اول: محاسبات راهبردی کشورهای عربی این است که اسرائیل گام به گام در حال گسترش کمپین نظامی خود در منطقه است و در صورت ضربه بزرگی به ایران، توازن قوای منطقه ای به نفع این رژیم تغییر خواهد کرد و اعراب به ویژه عربستان با معضل امنیتی جدیدی در منطقه مواجه می شوند. در واقع، آن ها توازن قدرت میان طرفین را ترجیح می دهند و نمی خواهند هیچکدام از آن ها پیروز از این منازعه خارج شود. بر همین مبنا، در سطح سیاسی در حال تضعیف موضع رژیم به ویژه در مناسبات منطقه ای هستند.

🔻دوم: این اجلاس و مواضع حاصل از آن، پیامی به ترامپ و دولت آینده او است. بدین معنا که عربستان و سایر متحدان آمریکا در منطقه می خواهند به ترامپ این پیام را بدهند که حاضر نیستند روندهای سیاسی و دیپلماتیک دو سال اخیر در منطقه که منجر به عادی سازی روابط ایران و برخی کشورهای عربی شد را تحت فشار او از بین ببرند و بار دیگر وارد وضعیت رقابت و خصومت با ایران شوند و هزینه آن را پرداخت کنند.

🔻نکته مهم آنکه آن ها از هرگونه برخورد بزرگ در منطقه واهمه دارند و نمی خواهند طرح های توسعه شان قربانی بی ثباتی و جنگ بزرگ در منطقه شود.

🔻سوم: گزاره سوم می تواند کاملا در تعارض با دو گزاره نخست باشد. یعنی متحدان آمریکا در منطقه از جمله سعودی از طرح آمریکا و اسرائیل برای ضربه به ایران آگاه هستند و قصد دارند با نزدیک کردن خود به ایران، از گزند اقدامات و پاسخ های تهاجمی ایران در برابر هرگونه اقدام نظامی دور شوند. در واقع، مواضع تاکتیکی حمایتی از ایران برای خارج شدن از هزینه های راهبردی تقابل نظامی در منطقه.

🔻هرچه است، این تحرکات دیپلماتیک کشورهای پرنفوذ عربی که پیش از حمله اسرائیل آغاز شد، کم سابقه و قابل توجه بوده است که نباید به راحتی از کنار آن گذشت./ #مصطفی_نجفی

🔗لینک عضویت در افق ایران
https://www.tgoop.com/+WZGudJ8zSxAxMDhk
‏ترامپ در حال انجام بازی خطرناکی‌ست. انتصاب افراد دست‌نشانده‌ لابی صهیونیست در کابینه‌اش باعث می‌شود تا ملی‌گرایان و مسیحیان آمریکایی که به او رأی دادند، دچار احساس سرخوردگی و طردشدگی شوند. و این احساس آنها را به سمت گفتمان‌های رادیکال ناسیونالیستی و خشونت ضد یهودی بکشاند.

@AliNasriTelegram
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
عراقچی: باید مدیریت کنیم تا هزینه‌های اختلافات ایران و آمریکا کاهش یابد

کانال دکتر پزشکیان در تلگرام👇
⭐️ @pezeshkian_com
🔺ترامپ، کابینه جنگ و «رعب حداکثری»!

با معرفی افرادی به عنوان مشاور امنیت ملی، وزیر دفاع، رییس سیا، فرستاده ویژه در امور خاورمیانه تقریبا تیم کاری ترامپ در حوزه سیاست خارجی مشخص شده است.

فکر نکنم نیازی به گفتن باشد که اعضای تیم سیاست خارجی ترامپ یکی از دیگری تندروتر است. تیم معرفی شده تقریبا در سه چیز اشتراک نظر دارند؛ دوستی افراطی با اسرائیل، دشمنی افراطی با ایران و مواضع تند علیه چین. در این میان، این چهره‌ها هر چند بعضا مواضعی در گذشته علیه روسیه هم داشته‌اند، اما به ضدیت با آن شناخته نمی‌شوند.

این انتخاب‌ها در وهله نخست حامل پیام‌های متناقض و چندلایه به طرف‌های مختلف از داخل آمریکا، اسرائیل و فلسطین گرفته تا ایران، چین، روسیه و حتی بازیگرانی چون عربستان است. به عنوان مثال، انتخاب مایک هاکبی فرماندار سابق آرکانزاس به سمت سفیر امریکا در اسراییل با مواضع معروفش به عنوان یک اوانجلیست در خصوص مناقشه فلسطین و الحاق کرانه باختری به اسرائیل! اولین غیر یهودی است که پس از 13 سال به این مقام انتخاب می‌شود و همین می‌تواند بیانگر دلخوری ترامپ از یهودیان آمریکا باشد که 79 درصد آن‌ها در انتخابات به رقیب دموکراتش رای دادند. کما این که برای رضایتمندی اوانجلیست‌هایی است که به خاطر اسرائیل اکثرا به ترامپ رای دادند.

اما انتخاب دوست یهودی صمیمی و همبازی او در گلف استیون ویتکاف به عنوان فرستاده ویژه در خاورمیانه هم در راستای القای تداوم سیاست «نخست اسرائیل» در سیاست خاورمیانه‌ای آمریکاست.

واقعیت این است که تیم انتخابی ترامپ هر چند سنجه مهمی برای شناخت رویکرد احتمالی او در دور دوم در قبال ایران و خاورمیانه است، اما همین افراد انتخابی در تیم با وجود اشتراک نظر خود به ویژه علیه ایران در جزئیات تفاوت‌های قابل تاملی نیز با هم دارند؛ به عنوان مثال، مایکل والتز مشاور جدید امنیت ملی بر خلاف برخی دیگر از اعضای تیم و مشاوران ترامپ معتقد است که آمریکا نباید خود را درگیر خاورمیانه کند و باید سریع به جنگ غزه و اوکراین پایان دهد و بر تقابل با چین در اقیانوس آرام متمرکز شود.

در کل تیم جدید ترامپ بیشتر به کابینه جنگ شباهت دارد. اما پرسش اینجاست که آیا ترامپ چه با ایران چه با چین به دنبال جنگ است؟ پاسخ نگارنده منفی است. ترامپ بیشتر از روسای جمهوری پیشین آمریکا به هزینه اقتصادی جنگ می‌اندیشد و جنگ را در ترازوی تجارت و اقتصاد سبک و سنگین می‌‎کند. علت اصلی توافق با طالبان برای خروج از افغانستان نیز همین بود و تلاش برای پایان دادن به جنگ اوکراین و رسیدن به توافق با کره شمالی نیز از این منظر است.

از این رو، یکی از دلایل وعده پایان جنگ غزه و لبنان نیز احتمالا تلاش برای خاموش کردن آتشی است که ممکن است به جنگ گسترده در خاورمیانه منجر شود و آمریکا را درگیر خود کند.

ترامپ تا لب مرز جنگ پیش می‌رود و فشار می‌آورد، اما بعید است که جنگی را شروع کند. جدا از هزینه‌های جنگ برای اقتصاد آمریکا، سیاست اقتصادی خود ترامپ و نگرش انزواطلبانه‌اش با تعریف خاصش از دکترین «نخست آمریکا»، اما هزینه‌های سنگین جنگ برای منافع شخصی و سرمایه‌گذاری‌های کلان خود او و میلیاردرهای معروفی چون ایلان ماسک که او را احاطه کرده و وارد کابینه‌اش هم شده و می‌شوند، ‌در بازارهای مالی جهان نیز مانع دیگری است.

پس هدف ترامپ از انتخاب "چند جنگ‌طلب" در تیم جدید خود چیست؟ به نظر نگارنده این انتخاب‌ها بسیار هوشمندانه، هدفمند و به احتمال زیاد برای ارایه تصویری «دیوانه‌تر و خشن‌تر» است.

در واقع، ترامپ از هم اکنون و قبل از تحلیف با چنین انتخاب‌هایی به دنبال خلق فضای «رعب حداکثری» علیه ایران و چین برای تاثیر بر محاسبات آنهاست با این پیام که نسخه دوم ترامپ دیوانه‌تر از نسخه اول خواهد بود.

او تقریبا در دور اول ریاست جمهوری‌اش نیز با انتخاب افرادی چون مایک پومپئو و جان بولتون همین رویکرد را در سطح دیگری در پیش گرفته بود؛ تا جایی که برخی ناظران آن را پیش‌درآمدی برای شروع جنگ در خاورمیانه دانستند؛ اما رویه ترامپ در دور نخست برخلاف آن بود و همین چهره‌های جنگ طلب نیز در نهایت ناچار شدند برنامه کاری خود ترامپ را در قالبی غیر نظامی پیش ببرند.

به نظر می‌رسد که رویکرد ترامپ در سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا در قبال ایران همان «فشار حداکثری» تا لب مرز جنگ به ویژه در مرحله نخست ریاست جمهوری‌اش باشد. اما برای جلوگیری از گسترش جنگ در منطقه و همچنین بسترسازی برای عادی‌سازی روابط اسرائیل و عربستان احتمالا ابتدا تلاش کند که دو جنگ غزه و لبنان تمام شود.

همچنین احتمالا همان راهبرد «فشار حداکثری» علیه ایران فصول جدیدی در مرحله نخست دور دوم ترامپ به ویژه در قبال برنامه هسته‌ای ایران داشته باشد که در یادداشت دیگری به آن و همچنین احتمال شروع مذاکرات با او خواهم پرداخت.
#صابر_گل_عنبری
@Sgolanbari
😎‏ در وفاق با جامعه، حتی یک حادثه هم بی‌اعتنا نخواهد بود


✍🏽 علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس جمهور در حساب کاربری‌اش در شبکه ایکس نوشت:

‏«برخی از حوادث و اتفاقات سبب متمایز شدن یک مسأله اجتماعی که جریان داشته اما چندان مورد توجه نبوده گشته و آن را در معرض گفت‌وگوی جامعه قرار می‌دهد.
فرایند خودکشی مرحوم سنجری باید دستمایه واکاوی علل و توجه به روان اجتماعی باشد.
‏در سالهای اخیر ⁧ خودکشی⁩ در رزیدنت‌ها و یا نوجوانان، آژیر هشدار دهنده‌ای برای بحث و بررسی این مشکل بود که به خوبی از سوی سیاست‌گذاران و تصمیم‌سازان به آن پرداخته نشد.
‏معتقدم بررسی علل و عوامل پدیده خودکشی نیازمند همکاری و همراهی اساتید، انجمن‌های علمی و جامعه دانشگاهی کشور است.
‏ در وفاق با جامعه ، حتی یک حادثه هم بی‌اعتنا نخواهد بود.
‏اسپیلکا در کتاب روانشناسی دین با رویکرد تجربی می‌نویسد: «مرگ، خود معمایی مرموز است اما خودکشی چیستانی غریب و لاینحل است.»
‏هر داغ،  همه ما را غمگین می‌کند. به خانواده‌هایی نیز که این چنین مصیبت دیده‌اند، تسلیت می‌گویم.»

@PadDolat
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
♦️ چرا باید به سمت راهبرد مذاکره مستقیم با آمریکا حرکت کرد؟

🔹 سیدهادی برهانی؛ استاد مطالعات اسرائیل دانشگاه تهران نوشت: ایران، در مقایسه با تهدیدهای قبلی اسرائیل (کشورهای مختلف عربی)، کشوری بزرگتر، وسیعتر و دورتر است و این، علاوه بر عوامل دیگری مانند تدوام پویایی مبارزه طلبی اسلام گرایانه، بر محدودیتهای اسرائیل برای از بین بردن توان تهدید ایران می افزاید. این محدودیت عملا اسرائیل را در موقعیتی قرار داده که بدون کمک قدرتهای جهانی، به ویژه آمریکا، انتخاب کم هزینه ای برای خنثی کردن کامل تهدید ایران ندارد. ایران امروزه نه تنها می تواند از طریق هم پیمانان خود در لبنان، سوریه، عراق، فلسطین و یمن اسرائیل را هدف قرار دهد بلکه اینک توان موشکی آن نیز دسترسی خود به تاسیسات حیاتی اسرائیل را اثبات کرده است. / انتخاب

جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/003UdX
🆔 @Entekhab_ir
«هدیه‌ای که نتان‌یاهو به ایران داد»

۱- نتان‌یاهو گمان می‌کرد هریس رییس‌جمهور می‌شود و پزشکیان در ایران توان آن را دارد که مذاکرات هسته‌ای را با ترامپ احیا کند لذا پیش‌دستی کرد و در شب تحلیف پزشکیان، هنیه را در تهران ترور کرد.
واشنگتن پست در یک مقاله به تاریخ ۱۵ اکتبر ۲۰۲۴ به قلم Shira Rubin و Ellen Nakishima از قول یک فرد مطلع نوشته است که تیم نتان‌یاهو از انتخاب مسعود پزشکیان نگران شده‌ و آن را نشانه‌ی گشایش برای احیای مذاکرات هسته‌ای ایران با غرب می‌داند.
۲- وقتی ایران پاسخ ترور هنیه را نداد، نصرالله را در لبنان ترور کرد تا ایران را وادار به واکنش نماید. ایران با ۲۰۰ موشک هایپرسونیک به تل‌آویو و حیفا حمله کرد. حمله‌ی موشکی که تابحال در تاریخ جهان در این حجم سابقه نداشته است. بیشتر این موشک‌ها با موفقیت از سامانه‌های دفاعی اسرائیل عبور کردند.
۳- اسرائیل پاسخ خود را در یک حمله‌ی موشکی بوسیله‌ی بیشتر از یکصد تا یکصد و پنجاه فروند جنگنده عمدتا اف۳۵ از کریدور هوایی آمریکا در خاک عراق انجام داد. اما چه اتفاقی افتاد؟
من اطلاعیه‌ی رسمی ارتش ایران را می‌پذیرم که گفته است بیشتر این موشک‌ها در سامانه‌ی پدافند هوایی ایران رهگیری شد.
۴- بجز اطلاعیه‌ی رسمی ارتش دو دلیل و قرینه‌ی دیگر هم وجود دارد که اسرائیل موفقیت مورد انتظارش را کسب نکرد. نخست: رفتار نظامی اسرائیل در طول تاریخ جنگهای این رژیم، خشنونت حداکثری و بدون ملاحظه‌ به مواضع دشمن بوده است. درست است که بایدن از او خواسته بود که به سکوهای نفتی حمله نکند اما وقتی به سکوهای نظامی حمله می‌کند قطعا مهربانانه و‌ملاطفت‌جویانه این کار را نمی‌کند.
دوم: برکناری گالانت وزیر دفاع اسرائیل.
۵- گالانت پیش از حمله گفته بود چنان به ایران حمله می‌کنیم که دنیا از قدرت ما شگفت‌زده شود‌. بعد از حمله، البته که دنیا شگفت زده شد اما نه از قدرت اسرائیل بلکه از پدافند ارتش ایران! احتمالا دلیل اصلی و پشت‌پرده‌ی حذف گالانت غافلگیری اسرائیل از پدافند ارتش ایران بوده است.
۶- به نظر می‌رسد رفت و برگشت موشکی سپاه و‌ نتان‌یاهو نقشه‌ی جدیدی از توازن قوا در خاورمیانه ترسیم کرده یا نقشه‌ی قبلی را به‌روز کرده است. پس اگر شما هم مانند من با روایت رسمی جمهوری اسلامی از این نبرد موشکی موافق هستید، ایران در موضع نسبتاً قدرتمند و آزموده‌شده‌ای از نظر نظامی در خاورمیانه قرار گرفته است.
۷- جمهوری اسلامی این موقعیت جدید را مرهون نتان‌یاهو است که بر اساس محاسبه‌ای نسبتا اشتباه به دست آورد. او اگر کمی صبر کرده بود تا ترامپ رئیس‌جمهور می‌شد می‌توانست مثل دوره‌ی قبل رئیس‌جمهور آمریکا را که در سیاست سررشته ندارد، اغوا کند، اما الان حتی ترامپ هم فهمیده است که آرایش واقعی قوا در خاورمیانه چگونه است! در واقع اتاق جنگ امریکا چیزی را که احتمالا می‌دانست، عملا تجربه کرد و‌ هم شواهد کافی را برای اقناع فرمانده‌ی کل قوای آمریکا به دست آورد.
۸- امیدوارم خیال نکنید که از نظر من اسرائیل ضعیف است یا آمریکا در موضع جدیدی قرار گرفته است. به هیچ‌وجه. سخن از آرایش جدید نیروهای دو‌طرف در منطقه، بر اساس رفتار پیش‌دستانه‌ی نتان‌یاهو است. چه اینکه اگر نتان‌یاهو تحریک ایران را به عقب می‌انداخت و ترامپ رئیس‌جمهور می‌شد شاید هیچ‌وقت ایران نمی‌توانست قدرت موشکی خود را به رخ دشمنان و تماشاگران منطقه‌ای‌ بکشاند و اساسا به دلایلی نیازی هم به انجام آن نداشت.
۹- اکنون که کار خاورمیانه به اینجا کشیده شده است امیدوارم دونالد ترامپ فکر اشتباهی درباره‌ی ایران نکند که آزمودن آن، امریکا و جهان را به جنگی می‌کشاند که هزینه‌ی آن در ذهن نمی‌گنجد و در تضاد با وعده‌ی صلحی است که ترامپ آن را بارها اعلام کرده است. این مستلزم آن است که ترامپ در دور دوم ریاست‌جمهوری‌ش جایگاه جدید ایران را به رسمیت بشناسد.
۱۰- در پایان امیدوارم مقامات ایران اکنون که گوشه‌ای از قدرت خود را به رخ دنیا کشیده‌اند درباره‌ی دست صلحی که دونالد ترامپ به سمت آنها دراز کرده است، ضمن رعایت حزم و احتیاط، خردمندانه، عاری از هیجانات معمول و با اعتماد به نفس بیندیشند.
ایران بزرگ ما فرصت‌های بی‌نظیری دارد که تنها در سایه‌ی یک صلح پایدار شکوفا می‌شود!

نویسنده: محمدحسین غیاثی
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان‌ماه ۱۴۰۳ خورشیدی
https://www.tgoop.com/MohammadHossein_Ghiasi
Forwarded from راهبرد
💥خبر: دیدار نماینده ترامپ با سفیر ایران در سازمان ملل

👈 #ایلان_ماسک روز دوشنبه به عنوان نماینده #دونالد_ترامپ رئیس‌جمهور منتخب آمریکا با نماینده ایران در سازمان ملل متحد در محلی محرمانه در شهر نیویورک دیدار و گفت‌وگو کرده است.

🔹 نیویورک‌تایمز با اعلام این خبر اعلام کرد که ماسک به‌عنوان نماینده و مدیر ارتباطات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا با امیر سعید ایروانی، نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد، دیداری را در محلی محرمانه در شهر نیویورک برگزار کرد که بیش از یک ساعت طول کشید.

🔹دو مقام ایرانی به نیویورک تایمز گفته‌اند در این دیدار که «مثبت» و «خبر خوش» توصیف شده است، دو طرف درباره راه‌هایی برای کاهش تنش‌ها بین ایران و ایالات متحده صحبت کرده‌اند و سفیر ایران به ایلان ماسک پیشنهاد داده است که معافیت‌هایی را درباره بعضی تحریم‌ها از وزارت خزانه‌داری آمریکا دریافت کند و برخی کسب‌وکارهای خود را به تهران بیاورد.

🔹البته مدیر ارتباطات ترامپ به نیویورک تایمز گفته است که «ما درباره گزارش‌های جلسات خصوصی که برگزار شده یا نشده‌اند، اظهارنظر نمی‌کنیم.» خود ایلان ماسک هم به درخواست برای اظهارنظر در این زمینه پاسخ نداده است.

🔹گفته می‌شود که ماسک تقریبا در تمام مصاحبه‌های شغلی ترامپ برای افراد حضور داشته است. در تماس هفته گذشته با رئیس‌جمهور اوکراین نیز ترامپ برای دقایقی تلفن را به این میلیاردر داد. 

🔹براساس تحلیل نیویورک تایمز، چنین دیدار زودهنگام مستقیمی میان یک مقام ارشد ایرانی و ماسک، این احتمال را مطرح می‌کند که ممکن است در دولت ترامپ، رویکرد تهران و واشنگتن تغییر کند.

🔹یکی از مقامات ایرانی گفته است که این دیدار را ماسک درخواست کرده و سفیر محل دیدار را انتخاب کرده است.

🔹دو مقام ایرانی به این رسانه آمریکایی گفته‌اند که دیدار با ماسک این امکان را برای آن‌ها فراهم کرده است که از نشست مستقیم با مقامات آمریکایی خودداری کنند.

🔹ماسک در حال حاضر سمتی در دولت ایالات متحده ندارد، اما به‌زودی پست رسمی خواهد داشت.

@javadrooh
🔺ترامپ، ایلان ماسک و ایران!

نویسنده: صابر گل‌عنبری

ایلان ماسک ثروتمندترین فرد جهان به نوشته نیویورک تایمز دوشنبه گذشته با سعید ایروانی نماینده ایران در سازمان ملل دیدار و گفتگو کرده است. این دیدار در صورت صحت یک روز قبل از انتصاب ماسک به سمت رسمی وزیر کارآمدی دولت در کابینه دوم ترامپ انجام شده است.

این دیدار به طور حتم با هماهنگی ترامپ بوده است و می‌توان آن را تلاشی برای ایجاد پل ارتباط مستقیم با تهران پنداشت و به احتمال زیاد دو طرف ایرانی و آمریکایی در این دیدار توافق هم کرده‌ باشند که این ملاقات‌ها ادامه یابد.

به همین علت باید دید ترامپ با این دیدار و تلاش برای زدن پل ارتباطی با ایران به دنبال چیست و چرا ماسک را مکلف به این رایزنی کرده است؟

در وهله نخست، این دیدار می‌تواند نمایش یک روی دیگر سیاست ترامپ در قبال ایران باشد که با تصویر انتخاب طیفی به شدت تندرو، جنگ‌طلب و ضدایرانی سنخیتی ندارد که به قول دوستی، عاقل‌ترین افراد تیمش، خود ترامپ است.
ترامپ همین است و این شیوه بازی او نیز طبیعی و با مضمون چند یادداشت نگارنده درباره شخصیت ترامپ و سیاست‌های احتمالی او هم‌خوانی دارد.

فارغ از این که در این ملاقات چه گذشته است، اما ترامپ با این دیدار احتمالا خواسته باشد تصویری متفاوت و «غیرجنگ‌طلب» از خود در قبال ایران مخابره کند. در این قاب، این دیدار فی نفسه می‌تواند حامل این پیام باشد که به دنبال کاهش تنش است نه تشدید آن.

تنش‌ها در منطقه خاورمیانه در سطح خطرناکی است و هر چند به نقطه جوش نرسیده است، اما به آن نزدیک است و ممکن است ناخواسته منطقه را درگیر جنگی کند که نه آمریکایِ بایدن آن را می‌خواست و نه آمریکایِ ترامپ می‌خواهد. از این رو احتمالا ترامپ از بیم درگیر شدن در چنین جنگ ناخواسته‌ای می‌خواهد از هم اکنون برای کنترل و مهار اوضاع اقدام کند.

در این راستا هم می‌توان این ابتکار ترامپ را نوعی تلاش برای مدیریت رفتار و کنش ایران به ویژه در قبال اسرائیل و منصرف ساختن آن از پاسخ به حمله نیز دانست. این پاسخ هم به گمانم همچنان در دستور کار تهران است.

اما احتمال دیگر این که ترامپ از همین ابتدای کار خواسته است که از نزدیک با شیوه و زیرکی خود، شناختی از سیاست‌ و رویکرد ایران در قبال آمریکایِ او کسب کند و یحتمل ببیند که تا چه اندازه بازگشت او و این تصویر «رعب‌آور» با چینش این تیم ضد ایرانی موثر واقع شده است و این که تا کجا می‌تواند در این تصویرسازی پیش برود و همچنین میزان آمادگی طرف ایرانی برای کاهش تنش را بسنجد.

اما انتخاب تاجر بزرگی چون ایلان ماسک و نه یک شخصیت امنیتی و نظامی یا سیاستمدار افراطی برای این رایزنی نیز مکمل گزاره بالا و حامل این پیام نیز هست که در کنار تمایلش برای کنترل تنش، اهل معامله و توافق نیز هست.

ناگفته هم نماند که ماسک نیز مانند خود ترامپ شخصیتی متغیر دارد و این سال‌ها روابطشان همواره نوسانی بوده است. ایلان ماسک در انتخابات 2016 به شدت از سیاست‌های کلینتون حمایت و از ترامپ شدیدا انتقاد می‌کرد.
خود همین روابط نوسانی نیز درس‌های مهمی برای شناخت دقیق ترامپ دارد.
با وجود مواضع ماسک، و در حالی که تلاش خاصی برای دلجویی از ترامپ نکرده بود؛ اما چون «دلار» و «پول» یک محرک و جهت‌‍دهنده نیرومند نظام فکری ترامپ است، پس از پیروزی در انتخابات 2016، ماسک را به عضویت شورای مشورتی اقتصادی درآورد.

اما دوباره ماسک در سال 2017 در اعتراض به خروج از معاهده آب و هوایی پاریس قهر کرد و پس از آن نیز چند بار این قهر و آشتی تکرار شد که غالبا خود ترامپ برای دلجویی، آشتی و کشاندن ماسک به سمت خود تلاش کرده است؛ تا این که در سه ماه گذشته روابط بسیار نزدیک شد و ماسک روزانه یک میلیون دلار به کمپ انتخاباتی او کمک کرد و اکنون نیز به چهره‌ای کلیدی در تیمش تبدیل شده است. با این حال، باید دید این دوستی تا کی دوام می‌آورد.

اما به موضوع اصلی که برگردیم، در آینده نیز در امتداد همین تناقضات ترامپی، به احتمال زیاد شاهد فصول دیگری از این دو روی سیاست‌ورزی او در قبال ایران باشیم. یک بار چنان موج تندی راه بیفتد که انگار جنگ حتمی است و بار دیگر موجی متناقض که انگار آشتی و توافق حتمی است.
در میانه جدال این دو تصویر اعلامیِ گیج کننده و بعضا گمراه کننده، باید دید سیاست واقعی ترامپ با ایران راه به کدام سمت می‌برد.
#صابر_گل_عنبری
@Sgolanbari
⭕️ خبر مهم دیگری که امروز چندان پوشش مناسبی نیافت:

۱۷۰ کشور عضو سازمان ملل (اکثریت قاطع کشورهای جهان) از حق تعیین سرنوشت فلسطینیان حمایت کردند و تنها ۶ کشور جهان به آن رأی منفی دادند: آمریکا، اسراییل، آرژانتین، پاراگوئه، میکرونسیا و نائورو.
@jalaeipour
⭕️ سلسله نشست‌های «وفاق ملی» در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری

5️⃣ نشست پنجم:
زمینه‌های اجتماعی وفاق ملی

باحضور:
🔹 حمیدرضا جلائی‌پور، جامعه‌شناس و عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران

🔹 علیرضا شجاعی‌زند، جامعه‌شناس و عضو هیئت‌علمی دانشگاه تربیت مدرس

🕒 زمان: یک‌شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ | ساعت ۱۵ الی ۱۷ 

📍 مکان: تهران، خیابان پاستور شرقی، کوچه شهید شکل‌آبادی، شماره ۵۲، معاونت راهبردی ریاست جمهوری

📨 درصورت تمایل به شرکت در این نشست ازطریق آدرس اینترنتی [email protected] مکاتبه کنید.

🆔 www.tgoop.com/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir
دولت_پزشکیان_و_مشکلات_و_امکانات_وفاق_ملی.pdf
268.1 KB
متن نوشته ارائه شده به نشست «وفاق ملی» در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری در تاریخ ٢٧/٨/١۴٠٣👆

@hamidrezajalaeipour
Forwarded from صبح ما
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 ظریف: وقتی پهپاد آمریکایی را زدیم توییت من مانع جنگ شد

🗣معاون راهبردی رئیس جمهور:

🔹️خاطرتان هست زمانی که پهپاد آمریکایی را در آب‌های سرزمینی ایران در خلیج فارس سرنگون کردیم؟ آمریکایی‌ها ادعا داشتند این پهپاد در آب‌های بین‌المللی سرنگون شده.

🔹️وقتی این خبر را شنیدم، فوراً با آقای عراقچی، وزیر کنونی امور خارجه، تماس گرفتم و گفتم باید به این ادعا پاسخی بدهیم.

🔹️آقای عراقچی با ستاد کل تماس گرفت و تأیید کردند که پهپاد در آب‌های ایران سرنگون شده است.

🔹️نقشه‌ای که از موقعیت پهپاد داشتیم، شبیه نقاشی بچه‌ها بود، اما من همان را در توییتر منتشر کردم.

🔹️این نقشه بچگانه به‌قدری پمپئو را عصبانی کرد که گفت ظریف در توییتر نقاشی بچه‌گانه می‌کشد. اما همین نقاشی ساده توانست از بهانه‌ای برای جنگ جلوگیری کند.

#صبح_ما

🆔️ @sobhema_ir
2024/12/05 05:53:06
Back to Top
HTML Embed Code: