Telegram Web
👁‍🗨 نگاه تحلیلگران: مسئولیت‌‌شناسی در برابر تهدید ایران کجا رفته؟

👈 #حمید_رضا_جلایی_پور استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران، در یادداشتی برای #راهبرد نوشت:

در سخنرانی روز ٢٢بهمن، #مسعود_پزشکیان در برابر تهدیدات ترامپ-نتانیاهو از وحدت مردم با حاکمیت و رهبری دفاع کرد.

در واکنش به این سخنان یکی از افراد ملی-مذهبی با یک رسانه فارسی-آمریکایی ابراز ناراحتی و تاکید کرد که: «پزشکیان از ادبیات قبلی‌‌اش که مبتنی بر خدمت و معیشت و عدالت بود ناگهان به ادبیات «دشمن، دشمن» کوچ کرد؛ او غرق در ادبیات ولایت شد و پشت کرد به وعده‌هایش به ملت». https://www.tgoop.com/rezaalijani41 پایان نقل‌قول

درحالیکه این فرد از موضع وحدت پزشکیان در برابر دشمن (نتانیاهو-ترامپ) ناراحت شده که اولا ترامپ رسما ج.ا و ایران را تهدید کرده که یا تسلیم من می‌شوید یا مواضع ایران را بمباران می‌کنم! به همین جنایت‌پیشه‌گی.

ثانیا ما می‌دانیم که آمریکای دوره #ترامپ قصد شروع جنگی دیگر را ندارد، لذا همچنان که ترامپ قبلا گفته این بمباران را انتظار دارد که نتانیاهوی نسل‌کش انجام دهد.

و ثالثا ما در هجده‌ماه گذشته دیدیم که نتانیاهوی جنایتکار در پیش چشم جهانیان دو میلیون مسلمان و صدها هزار خانه مردم غزه را بمباران و ویران کرد. و لذا تهدید علیه ایران جدی است.

بنابراین، هر ایرانی مسئولی اولا تهدید دو جنایتکار (نتانیاهو-ترامپ) را جدی تلقی می‌کند و ثانیا، از موضع وحدت‌گرای پزشکیان در برابر این دو جنایتکار دفاع می‌کند.

روح شعارها و وعده پزشکیان به مردم در درجه اول دفاع از ایران و ایرانی است. مگر نیرویی غیر از مردم و حکومت ایران می‌تواند از تمامیت ایران و ایرانی در برابر این دو جنایتکار دفاع کند؟

این تاسف‌بار است فردی که مدعی ملی-مذهبی بوده در یک رسانه بیگانه (و متصل به رسانه ایران اینترنشنال اسرائیلی) در برابر تهدیدات نتانیاهو-ترامپ جنایتکار کلام وحدت‌بخش پزشکیان را به سخره بگیرد! مگر قرار است شیفتگان نتانیاهو-ترامپ در برابر تهدیدات دشمن از ایران دفاع کنند؟

این فرد ملی-مذهبی مگر ندید وقتی سازمان اطلاعاتی میت، موساد، و سیا به کمک بخشی از مردم بحق ناراضی سوریه، بشار اسد را ساقط کردند به سوریه رحم کردند؟!

روز بعد از پیروزی، نتانیاهوی جنایتکار  هزار نقطه و پایگاه سوری‌ها را بمباران و بخشی مهمی از خاک سوریه  را اشغال کرد و بخشی از خاک سوریه  را هم عملا ترکیه اشغال کرده است.

چه کسی قرار است تهدیدات جنایتکارانه نتانیاهو و ترامپ را عزتمندانه خنثی کند؟ تنها یک نیرو قادر به این خنثی‌سازی است: وحدت مردم و حکومت ایران در برابر #نتانیاهو و #ترامپ جنایت‌کار.

ظاهرا گوینده نامسئول انتظار داشته که پزشکیان بیاید در این شرایط تهدید‌آمیز در برابر رهبری قرار بگیرد. آخر این چه فکر باطلی است؟ مسئولیت‌شناسی در برابر تهدید واقعی ایران کجا رفته؟

خدا رحمت کند #عزت_الله_سحابی را که تا آخر عمر و زیر انواع فشارهای حکومتی از ایران و ایرانی دفاع کرد و یک لبخند به دشمنان ایران نزد.

@javadrooh

@hamidrezajalaeipour
Forwarded from حسام الدین آشنا (H Ash)
تحلیل گفتمان متن پرسش و پاسخ فاکس‌نیوز و ترامپ درباره ایران با استفاده از ترکیبی از روش‌های فرکلاف، لاکلاو و فندایک
تولید کننده دیپ سیک

### ۱. تحلیل گفتمان با روش فرکلاف (تحلیل انتقادی گفتمان)
فرکلاف بر سه سطح تحلیل گفتمان تأکید دارد: متن، گفتمان و زمینه اجتماعی. در اینجا، این سطوح را بررسی می‌کنیم:

- سطح متن (Textual Analysis):
- ترامپ از واژه‌هایی مانند "معامله"، "توافق"، "بمباران"، "سلاح هسته‌ای"، "پدافند" و "فاجعه" استفاده می‌کند. این واژه‌ها نشان‌دهنده گفتمان قدرت و تهدید هستند.
- ساختار جملات ترامپ مستقیم و قاطع است، که نشان‌دهنده اقتدار و اعتماد به نفس او در مواجهه با ایران است.
- استفاده از عباراتی مانند "احمقانه‌ترین توافق" برای توصیف برجام، نشان‌دهنده نقد شدید او از سیاست‌های گذشته آمریکا است.

- سطح گفتمان (Discursive Practice):
- گفتمان ترامپ حول محور قدرت نظامی و دیپلماسی آمریکا می‌چرخد. او برتری نظامی آمریکا را به‌عنوان ابزار اصلی فشار بر ایران مطرح می‌کند.
- ترامپ از گفتمان "تهدید و مذاکره" استفاده می‌کند: از یک سو، امکان بمباران ایران را مطرح می‌کند و از سوی دیگر، ترجیح خود برای توافق را بیان می‌کند.
- او ایران را به‌عنوان یک کشور "ستیزه‌جو" و "مرعوب" توصیف می‌کند، که نشان‌دهنده تلاش برای ایجاد تصویری ضعیف و وابسته از ایران است.

- سطح زمینه اجتماعی (Social Practice):
- این گفتمان در چارچوب روابط بین‌المللی و سیاست خارجی آمریکا قرار دارد. ترامپ تلاش می‌کند تا خود را به‌عنوان رهبری قاطع و قدرتمند نشان دهد که می‌تواند از طریق دیپلماسی یا نیروی نظامی، منافع آمریکا را تأمین کند.
- گفتمان او بازتابی از سیاست‌های آمریکا در قبال ایران است، که ترکیبی از فشار حداکثری و مذاکره است.

---

### ۲. تحلیل گفتمان با روش لاکلاو (تحلیل گفتمان پسا‌ساختارگرایی)
لاکلاو بر مفاهیم هژمونی، گسست و دال‌های شناور تأکید دارد. در اینجا، این مفاهیم را بررسی می‌کنیم:

- هژمونی و گسست:
- ترامپ تلاش می‌کند تا گفتمان خود را به‌عنوان گفتمان مسلط در سیاست خارجی آمریکا تثبیت کند. او با نقد شدید برجام، گسستی با سیاست‌های گذشته آمریکا ایجاد می‌کند و خود را به‌عنوان جایگزین برتر معرفی می‌کند.
- او از مفاهیمی مانند "توافق بهتر" و "قدرت نظامی" استفاده می‌کند تا گفتمان خود را به‌عنوان تنها راه حل ممکن برای مسئله ایران معرفی کند.

- دال‌های شناور:
- مفاهیمی مانند "توافق"، "بمباران"، "سلاح هسته‌ای" و "پدافند" در گفتمان ترامپ به‌صورت شناور هستند و معانی آن‌ها بسته به زمینه‌های مختلف تغییر می‌کند. برای مثال، "توافق" می‌تواند هم به‌عنوان یک راه حل دیپلماتیک و هم به‌عنوان یک ابزار فشار تلقی شود.
- ترامپ از این دال‌های شناور استفاده می‌کند تا گفتمان خود را انعطاف‌پذیر و متناسب با شرایط مختلف نشان دهد.

- تقابل گفتمانی:
- ترامپ یک تقابل گفتمانی بین "توافق" و "بمباران" ایجاد می‌کند. این تقابل نشان‌دهنده دوگانه‌سازی است که در آن تنها دو گزینه وجود دارد: یا توافق تحت شرایط آمریکا، یا حمله نظامی.

---

### ۳. تحلیل گفتمان با روش فندایک (تحلیل گفتمان ایدئولوژیک)
فندایک بر نقش گفتمان در بازتولید قدرت و ایدئولوژی تأکید دارد. در اینجا، این مفاهیم را بررسی می‌کنیم:

- بازتولید قدرت:
- ترامپ در گفتمان خود، قدرت نظامی و اقتصادی آمریکا را به‌عنوان ابزار اصلی فشار بر ایران بازتولید می‌کند. او بارها تأکید می‌کند که "همه به ما نیاز دارند" و "ما قدرتش را داریم".
- او با توصیف ایران به‌عنوان کشوری "مرعوب" و "مضطرب"، سعی در تثبیت موقعیت برتر آمریکا در روابط بین‌المللی دارد.

- ایدئولوژی:
- گفتمان ترامپ بازتابی از ایدئولوژی نئومحافظه‌کاری است که بر قدرت نظامی و دیپلماسی تهاجمی تأکید دارد.
- او با نقد برجام و توصیف آن به‌عنوان "احمقانه‌ترین توافق"، ایدئولوژی خود را مبنی بر لزوم توافق‌های سخت‌گیرانه‌تر و بلندمدت‌تر ترویج می‌کند.

- دیگرسازی (Othering):
- ترامپ ایران را به‌عنوان "دیگری" خطرناک و ستیزه‌جو معرفی می‌کند. این دیگرسازی به او اجازه می‌دهد تا سیاست‌های تهاجمی خود را توجیه کند.
- او با اشاره به انفجار پیجرهای حزب‌الله لبنان و ضعف پدافند ایران، سعی در ایجاد تصویری از ایران به‌عنوان کشوری ضعیف و آسیب‌پذیر دارد.

---

### نتیجه‌گیری:
ترکیب روش‌های فرکلاف، لاکلاو و فندایک نشان می‌دهد که گفتمان ترامپ درباره ایران حول محور قدرت نظامی، دیپلماسی تهاجمی و دیگرسازی ایران می‌چرخد. او با استفاده از مفاهیم شناور و تقابل‌های گفتمانی، سعی در تثبیت هژمونی خود در سیاست خارجی آمریکا دارد. این گفتمان بازتابی از ایدئولوژی نئومحافظه‌کاری است که بر لزوم فشار حداکثری و توافق‌های سخت‌گیرانه تأکید دارد.
حمیدرضا جلائی‌پور (جامعه‌شناس)
تحلیل گفتمان متن پرسش و پاسخ فاکس‌نیوز و ترامپ درباره ایران با استفاده از ترکیبی از روش‌های فرکلاف، لاکلاو و فندایک تولید کننده دیپ سیک ### ۱. تحلیل گفتمان با روش فرکلاف (تحلیل انتقادی گفتمان) فرکلاف بر سه سطح تحلیل گفتمان تأکید دارد: متن، گفتمان و زمینه…
بطور خیلی ساده: براساس مصاحبه ترامپ با فاکس نیوز، او در رویارویی با ایران بر اساس تجزیه‌تحلیل هوش مصنوعی (دیپ سیک) فعلا زور می‌گوید.

مقامی که قصد مذاکره دارد شایسته نیست از موضع زور سخن بگوید. باید صبر کرد تا واقعیات جهان و منطقه او را تنظیم کند.
📝ارزیابی از موقعیت دولت در شرایط جدید

✍🏻حمیدرضا جلائی پور

1- با توجه به اتفاقاتی که در روزهای اخیر افتاده است (یادداشت ترامپ و واکنش مقامات کشورمان) وضعیت کشور را چگونه ارزیابی می‎کنید؟

❇️وضعیت کشور خوب نیست. حرکت‌های مخالف‌ توسعه در دو دهه گذشته ادامه داشته است، کاستی‌ها تجمیع شده است. حالا در چنین وضعیت سختی، ایران هم گرفتار تهدیدات دو فرد زورگو (نتانیاهو و ترامپ) شده است.

❇️ترامپ داره ایران رو تهدید می‌کنه و می‌گوید یا تسلیم شوید یا نتانیاهوی جنایتکار مواضع ایران را بمباران می‌کند!! به بیان دیگر مشکل ما قبلا این بود که چگونه می‌توان دوباره کشور را در مسیر توسعه قرار داد قولی که پزشکیان هم به مردم داده. اما هم اکنون مساله اضطراری این است که چگونه می‌توان عزتمندانه تهدیدات ترامپ را خنثی کرد؟

@hamidrezajalaeipour

متن کامل
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
3️⃣سلسله گفت وگوهای ایرنا درباره ایران و برای ایران در برنامه تصویری
«ایرانم»


🎥سومین گفت‌وگوی برنامه «ایرانم» ایرنا؛
آقای حمیدرضا جلایی پور؛  آیا شما نگران ایران هستید؟ شما برای ایران چه کردید؟


🔸️جلایی‌پور: فدرالیسم در ایران یک جوک است

حمیدرضا جلایی‌پور، استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با برنامه «ایرانم»:
- می‌گویند حق حاکمیت از طریق فدرالیسم. این چه حرفی است؟ فدرالیسم یک نظم سیاسی است برای حوزه‌هایی که جدا از هم و ناامن بودند و نمی‌توانستند از خودشان خوب دفاع کنند، بنابراین در چارچوب فدرالیسم کنار هم قرار می‌گیرند. ما اصلاً این پیشینه را نداشتیم. اصلاً زمینه‌ای برای این کار نیست. ما یک جامعهٔ چند تکه جدا از هم نبودیم که الان با سیستم فدرالی بخواهیم کشور را جمع کنیم. 
- تحقق فدرالیسم به لحاظ قومی یک جوک است. واژهٔ جوک را به کار می‌برم حتی نمی‌گویم تحقق آن جدی نیست. 
- شهر ارومیه را می‌خواهید چه کار کنید؟ کُرد و تُرک در هم عجین شده‌اند. چطوری آنجا را می‌خواهید فدرال کنید؟ پس این فقط یک ابزار سیاسی است.


📃+ متن کامل را اینجا و روی این لینک بخوانید

📽ویدئوی کامل گفت و گوی حمیدرضا جلایی‌پور  با ایرنا را اینجا  و روی همین لینک ببینید

لینک آپارات

لینک یوتیوب

📌ایرنا ۲۴؛ یک قدم جلوتر از خبر

🔸همیشه و همه جا با شما؛ روایت ایران و جهان را هر لحظه بخوانید، ببینید و بشنوید


@IRNA_1313
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from اعتمادآنلاین
🔻جشن ۹۰ سالگی دانشگاه تهران به تعویق افتاد

🔹جشن ۹۰ سالگی دانشگاه تهران که قرار بود دوشنبه، ۲۹ بهمن  در دانشکده ادبیات این دانشگاه برگزار شود، به احترام امیر محمد خالقی؛ دانشجوی درگذشته این دانشگاه که در پی حادثه زورگیری در مسیر بازگشت به خوابگاه، جان خود را از دست داد به تعویق افتاد.

🔹طبق برنامه زمانی اعلام شده از سوی دانشگاه تهران، قرار بود این جشن به مناسبت نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و به منظور گرامی‌داشت نام و اعتبار دانشگاه تهران، پاسداشت و تکریم مفاخر و مشاهیر دانشگاه، تجدید دیدار و نگاه به آینده این دانشگاه برگزار شود./ایرنا

#اجتماعی

@EtemadOnline
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⭕️ واکنش مسئولانهٔ وزیر علوم به مصیبت کشته‌شدنِ امیرمحمد خالقی توسط یک سارق در اطراف دانشگاه تهران:

«همه ما داغداریم
و برای من که وزیر دانشگاه و دانشجو هستم این داغ سنگین‌تر و تاسف‌آورتر است.

من پناه دانشجویان هستم و اجازه نمی‌دهم ماجرای دانشگاه به بیرون کشیده شود.

کسانی که در دانشگاه خودسرانه ورود کنند و به بهانه احساس مسئولیت، نقشی ایفا کنند، قطعاً با برخورد قاطع مواجه خواهند شد.

در جریان اعتراضات شب گذشته کوی دانشگاه تنها یک دانشجو به صورت موقت بازداشت شد که بلافاصله آزاد شد؛ قانون اساسی ما حق اعتراض را به رسمیت شناخته است.

البته باید مردم عزیز ما بدانند که دانشگاه تهران چندین مرتبه برای امنیت منطقه مکاتبه رسمی و غیررسمی کرده بود.

دستور دادم و شخصا پیگیری و نظارت کردم تا همین امروز تمامی اقدامات لازم برای امنیت منطقه انجام شود.

تأمین امنیت محوطه بیرونِ یک منزل، بر عهده صاحب خانه و اهالی منزل نیست؛ اما دانشگاه نیز نباید قصوری داشته باشد، بر همین اساس مدیرکل خوابگاه‌های دانشگاه تهران استعفا داد»
@jalaeipour
Forwarded from اعتمادآنلاین
🔻بهزاد نبوی: نشانه‌های نتیجه دادن وفاق ملی وجود دارد

فعال سیاسی اصلاح‌طلب:

🔹بسیاری از اصولگرایان معتدل شبیه اصلاح‌طلبان با مسائل کشور برخورد می‌کنند.

🔹این نشان می‌دهد که ائتلاف بین بسیاری از اصولگرایان و اصلاح‌طلبان وجود دارد.

🔹جلسه سران سه قوه، نمادی از وفاق ملی است.

🔹تاثیر وفاق در سفره‌های مردم در صورتی ایجاد می‌شود که کاری کنیم تحریم‌ها برداشته شود.

🔹ترامپ فعلا در زمین تندورهای خودمان بازی می‌کند.

🔹بعید می‌دانم پزشکیان تحت فشار یک اقلیت محض، ظریف را کنار بگذارد.

🔹توده مردم ضد وفاق یا طرفدار وفاق نیستند، بلکه منتظرند ببیند وفاق چه دستاوردی برایشان دارد./ ایسنا

#سیاسی

@EtemadOnline
Forwarded from جماران
☑️ غلامرضا کاشی، استاد علوم سیاسی: نظام باید در ائتلاف با مردم یک تصمیم بزرگ بگیرد

☑️ پس از چهار دهه از انقلاب باید بازنگری کنیم/ ما هزینه زیادی به دوش خود، مردم و کشور گذاشتیم

☑️ نظام باید شجاعانه تصمیم بگیرد و این تنها شرط احیای بزرگ‌داشت روح انقلاب است

☑️ با خلأ رجل تصمیم‌گیر بزرگ مواجه هستیم؛ این خلأ باعث می‌شود دیگران تصمیم بگیرند

☑️ بحران‌های بسیاری در جامعه مانند بحران‌ مشروعیت، بحران معیشت وجود دارد


🔸غلامرضا کاشی استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی در همایش سالانه انجمن علوم سیاسی گفت: تصمیم‌ بزرگ سیاسی نیازمند رجل‌های سیاسی قوی و شجاع است؛ رجل‌های که تیر در تاریکی بیندازند چرا که هیچ چیز مشخص نیست.

🔸در این شرایط تعلیق، تصمیم‌گیران نازل، مرعوب و کوچک می شوند و با خلا رجل تصمیم‌گیر مواجه می‌شویم. امروز با خلا رجل تصمیم‌گیر بزرگ مواجه هستیم. این خلا به این تبدیل می‌شود که دیگران تصمیم بگیرند.

🔸تصمیمات بزرگ در موقعیت حساس بناهای تازه می‌سازند؛ تصمیمات بزرگ همیشه در مواقع بحرانی اتخاذ شده است./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1659730

🕌 @jamarannews
🔴 شما هم امضا کنید، برای ایران:

کارزار اعتراض عمومی به سیاست‌های فشار حداکثری و تحریم‌های غیرانسانی علیه مردم ایران

ما، امضاکنندگان این متن اعتراضی، به نمایندگی از اقشار گوناگون مردم ایران شامل کارگران، کشاورزان، دانشجویان، استادان، پزشکان، هنرمندان، فعالان مدنی، اقوام و ادیان مختلف، و همهٔ شهروندانی که در اثر تحریم‌های ظالمانه و سیاست فشار حداکثری رنج می‌کشند، هم‌صدا می‌شویم که:

با تحریم‌های غیرانسانی و فشار حداکثری مخالفیم. تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی امریکا، دولت ترامپ و اتحادیه اروپا زندگی میلیون‌ها انسان بی‌گناه را در ایران تحت فشار شدید قرار داده و به فقر میلیون‌ها نفر انجامیده است و ناقض «حق توسعه» است. ممنوعیت دسترسی به دارو، تجهیزات پزشکی، و مواد اولیه ضروری، مرگ‌ومیر شهروندان به‌ویژه بیماران و کودکان را افزایش داده است. این تحریم‌ها به شهادت گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل آشکارا نقض حقوق بشر و قوانین بین‌المللی است و به‌عنوان «مجازات جمعی» محکوم می‌شود.

در برابر فشارهای خارجی ضمن اعلام همبستگی ملی اعلام میکنیم: اگرچه تحریم‌ها و تبلیغات خصمانه تلاش کرده است تا انسجام ملی ما را تضعیف کند، مردم ایران با تنوع فکری، قومی، مذهبی، و اجتماعی خود، همچون گذشته در برابر زورگویی ایستاده‌اند. این فشارها بر عزم ما برای دفاع از حق حاکمیت ملی و کرامت انسانی خود افزوده است.

خواهان تعامل سازنده و احترام متقابل هستیم. دولت آمریکا باید:

- سیاست فشار حداکثری و تحریم‌های غیرانسانی را که نقض حقوق اولیه بشر است، متوقف کند.

- به جای رویکرد تهدید و منازعه، به سمت تعامل و توافق سازنده و مبتنی بر احترام متقابل حرکت نماید.

- از الگوی دیپلماسی تهاجمی دوری کند و به قواعد بین‌المللی پایبند باشد.

ما خواهان همکاری سازمان‌های بین‌المللی و جامعه جهانی برای پایان دادن به اختلاف و سوءتفاهمات هستیم. از سازمان‌های بین‌المللی، نهادهای حقوق بشری، و کشورهای مستقل می‌خواهیم:

- سکوت در برابر این جنایت خاموش را شکسته و فشار بر مردم ایران را پایان دهند.

- از موضعگیری‌های یکجانبه اجتناب و منافع ملت ایران را در اولویت گفت‌وگوهای سیاسی قرار دهند.

جامعه ایران برای توافق و پایان دادن به اختلافات بدون پیش شرط‌های ناعادلانه آماده است.

ما باور داریم راه حل چالش‌های منطقه‌ای و جهانی نه در تشدید تنش، بلکه در گفت‌وگو، همکاری، و احترام به حاکمیت ملت‌هاست. ایران همواره آماده تعامل مثبت با جهان بوده است، اما این تعامل باید بدون تحمیل شرط‌های ناعادلانه و با محوریت منافع مردم صورت گیرد.

اولین امضاکنندگان:

مرضیه‌ آذرافزا
امیرعلی ابوالفتح
مهرداد احمدی شیخانی
کمال اطهاری
علی باقری
رضا تهرانی
حمیدرضا جلائی‌پور
محمدرضا جلائی‌پور
سید امیرحسین حسینی
برهان حشمتی
محمدحسین خرمایی
مسعود سالاری
محمد امین شیرزاد
داود دشتبانی
محمدعلی رحمانیان
اصغر زارع کهنمویی
ساجده گودرزی
کتایون فتاحی
فرهاد قدوسی
علی قلی‌زاد
محمد‌ فکری
محمدمهدی مجاهدی
فریبرز نجفی مهر
مجید یونسیان
(در حال تکمیل…)

لینک امضا:
https://www.karzar.net/183776

👈🏻 متن انگلیسیِ کارزار

🔴 لطفا برای دیگران هم ارسال کنید
@jalaeipour
Forwarded from اکوایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 عوامل اصلی سقوط شاه در سال 57

▫️انقلاب 57 و علل وقوع آن در سال‌های اخیر به یکی از پرسش‌های مهم نسل‌های متاخر بدل شده است. حمیدرضاجلایی‌پور جامعه‌شناسی و استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران، میهمان مجله تاریخی اکوایران شده است تا به تبیین و تفسیر وقوع انقلاب 57 بپردازد.

▫️او در این گفت‌وگو تلاش کرده است تا بر پایه مدل 5 عاملی جان فوران علل وقوع انقلاب ایران را تبیین کند. این جامعه‌شناس در بخشی از این گفت‌وگو به ویژگی‌های رهبری انقلاب نیز اشاره کرده و تاکید می‌کند هیچ فرد یا سازمانی در آن دوره امکان جایگزینی با آیت‌الله خمینی را نداشت.

▫️در بخش دیگری از این گفت‌وگو شرایط اقتصادی ایران در دهه 50 مورد مداقه قرار گرفته شده است. این استاد دانشگاه در این باره نیز تصریح کرد که بدون شک شرایط اقتصادی و البته توسعه نامتوازن کشور از عوامل اصلی سقوط نظام سلطنتی بوده است.

📺 @ecoiran_webtv
دانشگاه ایرانی | جلسه سیزدهم
اشاراتی دیگر به علوم اجتماعی پس از انقلاب

با سخنرانی دکتر حمیدرضا جلائی‌پور


Jan 22, 02:00  PM EDT

شنبه ۴ اسفندماه، ساعت ۲۲:۳۰

برای ورود به جلسه از این لینک استفاده کنید:

https://www.clubhouse.com/invite/6d7uW6ROZb959dXedgDwDEdDvrbOSR2DQ5O:XqRzhkQc5Tw9xlrXOepujKp0pgT6FR3uKx00GIv7FHM

#حلقه_دیدگاه_نو

@didgahenochannel
Forwarded from اکوایران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 دفاعیه یک پنجاه‌وهفتی از انقلاب

▫️انقلاب ایران در سال 1357 یکی از پربسامدترین تحولات سیاسی جهان در دهه های پایانی قرن بیستم به شمار می‌رود. تحولی که به سبب یکتا بودنش در آن ایام مورد توجه بسیاری از مورخان، جامعه شناسان و سیاستمداران در نقاط مختلف جهان قرار گرفت و تحلیل های متنوعی درباره تبیین و تفسیر چرایی وقوع آن به رشته تحریر در آمد.

 ▫️پس از 46 سال هنوز چرایی و علل انقلاب 57 یکی از پرسش‌های زنده جامعه ایرانی به‌شمار می‌رود، پرسشی که در دهه‌های اخیر بنا به روح زمانه آن تغییراتی داشته ولاجرم پاسخ‌ها و استدلا‌های جدیدی را نیز طلب می‌کند.

▫️برای بررسی این پرسش‌ها سیدحمید متقی پژوهشگر تاریخ معاصر ایران در مجله تاریخی اکوایران میزبان حمیدرضا جلایی‌پور جامعه‌شناس، استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران و نویسنده آثاری چون جامعه‌شناسی سیاسی ایران است.

▫️جلایی‌پور در این برنامه تاکید می‌کند که انقلاب ایران در سال 1357 محصول پارامترهای متعددی است و نمی‌توان آن را به چند علت محدودکرد. او همچنین از تحلیل‌های زمان پریشانه درباره انقلاب در سال‌های اخیر انتقاد کرد.

📺 @ecoiran_webtv
دانشگاه ایرانی | جلسه سیزدهم
اشاراتی دیگر به علوم اجتماعی پس از انقلاب

با سخنرانی دکتر حمیدرضا جلائی‌پور


Feb 22, 02:00  PM EDT

شنبه ۴ اسفندماه، ساعت ۲۲:۳۰

برای ورود به جلسه از این لینک استفاده کنید:

https://www.clubhouse.com/invite/6d7uW6ROZb959dXedgDwDEdDvrbOSR2DQ5O:XqRzhkQc5Tw9xlrXOepujKp0pgT6FR3uKx00GIv7FHM

#حلقه_دیدگاه_نو

@didgahenochannel
Audio
▶️ فایل صوتی

دانشگاه ایرانی | جلسه سیزدهم
اشاراتی دیگر به علوم اجتماعی پس از انقلاب

با سخنرانی دکتر حمیدرضا جلائی‌پور


Feb 22, 02:00  PM EDT

شنبه ۴ اسفندماه، ساعت ۲۲:۳۰

#حلقه_دیدگاه_نو

@didgahenochannel
2025/02/23 13:44:35
Back to Top
HTML Embed Code: