Telegram Web
آفرین خدای بر جانت
که چه شیرین لبست و دندانت
هر که را گم شدست یوسف دل
گو ببین در چه زنخدانت
فتنه در پارس بر نمی‌خیزد
مگر از چشم‌های فتانت
سرو اگر نیز آمدی و شدی
نرسیدی بگرد جولانت
شب تو روز دیگران باشد
کآفتابست در شبستانت...
#سعدی

🌹روز سعدی
۰۳.۲.۱

@hemenotic
ریشه های فمینیسم ایرانی در کتاب "معایب الرجال" اثر بی بی خانم

🔺عصر ناصری

🔸اثر مهم بی‌بی‌خانم استرآبادی کتابی به نام معایب الرجال است که آن را در پاسخ به رسالهٔ زن ستیزانه "تادیب نسوان" نوشت و از دیدگاه مردسالارانه نویسندهٔ ناشناس رسالهٔ مذکور انتقاد کرد. این کتاب دیدگاه‌های اسلامی و غربی دربارهٔ زنان را در هم آمیخته و با لحنی گاه طنز و گاه با آوردن آیات و احادیث، یکی از نخستین بیانیه‌های فمینیستی در ایران را ثبت کرد.
بی‌بی‌خانم در روزنامه‌های حبل المتین، تمدن و نشریه مجلس مقاله می‌نوشت. بیشتر مقالات او در دفاع از آموزش دختران است. بی‌بی‌خانم همچنین اولین دبستان دخترانه ایران را به نام «مدرسه دوشیزگان» بنیان گذاشت و در این راه با مشکلات و موانع مواجه گردید. گروه‌های مذهبی علیه او فتوا صادر کرده، به توهین و فحاشی پرداخته و خانه‌اش را به آتش کشیدند. گرچه این مدرسه در اثر فشارهای روحانیان مدتی تعطیل شد ولی پس از پیروزی مشروطه چیان ، مجدداً با رعایت محدودیت‌هایی بازگشایی شد.

#فمینیسم
#معایب_رجال
#قاجار
#هرمنوتیک_میناحسنی

@hemenotic
mayebRajalr-jameeshenasi-ketabha.pdf
2.4 MB
فایل کتاب " معایب الرجال"
از بی بی خانم استر آبادی که در پست قبل معرفی شد

بخشی از کتاب:
"...راست گفته اند که مرد دو زن رویش سیاه است، چه برسد به مرد سه زن و چهار زن که پشت و رو ندارد، نه در دنیا و نه در عقبی. این یک نکته از مکر مردان است و خداوند تعالی نیز در قرآن از مکر مردان فرموده...
اما این کار مردان با کمال و با اعتقاد است، نعوذبالله از مردان فاسق و...که چه بلاها بر سر زنها می آورند. چنانچه دیده و شنیده ایم، شب که به خانه می آیند، زن بیچاره شام را درست کرده و خود را زینت داده...آقای نامرد وارد خانه و از همه بهانه...اگر کسی دیگر را بخواهد و یا میل به زنش نداشته باشد، ساعت به ساعت بر کج خلقی و اوقات تلخی خود می افزاید، چرا مادرت آمد؟ یا پدرت چنین گفت؟ یا شام خوب نشد یا سفره کج است...یا گوید این بزک چیست؟ خود را آسیابان کرده و سرخاب را مثل خون خر مالیده! اگر زن صبور باشد و هیچ نگوید به همین گفتگو شب به آخر رسد، اگر زن تندخو و اندک بین باشد و یک کلمه جواب بگوید..."

#جامعه‌شناسی
#هرمنوتیک_میناحسنی


@hemenotic
حتی اگر اندیشه ای را نابود کنید، با بذرهای آن چه خواهید کرد؟

@hemenotic
هزینه ی اعتراض در جامعه ای بیمار

در جامعه شناسی نظریه ای داریم به نام " نظریه پنجره های شکسته"
خلاصه اش این است که مدل کاربرد اشیا و سالم بودنشان مثلا اینکه پنجره ها شکسته اند یا سالم، در یک محله یا شهر نشان دهنده روحیات و میزان جرم و جنایت است...
حال نگاهی بیندازیم به یک شهر در مرکز ایران به نام اصفهان، جایی که دو دهه است زنده رودش خشک شده و چهره شهر را بیمار ساخته، به غیر از اثرات روان شناختی بر ساکنان آن، میزان تخریبی که در بناهای تاریخی و محیط زیست گذاشته است، خود یک رمان هزار جلد است.
می گویند اصفهانی ها خودشان طمع کردند و شهرشان را فروختند، به پول، به صنایع سنگین، به چشم و هم چشمی...!
آنچه در آمریکا به نظریه پنجره های شکسته معروف است در ایران می بایست به نظریه " زمینهای شکسته" بسط پیدا کند، ظهور علائمی که از روحیات یک جامعه حکایت دارد... ظاهر شهرهایی که نشان از بیماریهای حرص و طمع و ناآگاهی جوامع دارند.
اما نکته مهمتر در این میان این است که چرا در قدم به قدم ظهور این تخریب صدای اعتراضی آن طور که باید بلند نشد؟!
چرا زمانی که آب اصفهان را به یزد فروختند صدای اعتراضی نبود؟
چرا آن زمان که اجازه ساخت بناهای بلندتر از حد مجاز را در یک شهر تاریخی صادر کردند، صدای اعتراضی بلند نشد؟
چرا زمانی که مترو شهر را با اخطارها و ابهامات فراوان ساختند اعتراضی بلند نشد؟
از آن بدتر پرونده اسیدپاشی های اصفهان به کجا رسید؟ چه کسی مسئول این جنایت بود و چرا اعتراضی در خور صورت نگرفت؟
توماج جوانی است که در این جامعه پر از فساد رشد کرده، کسی که اعتراضات در گلو خفه شده را دیده ولی سکوت نکرده، او با زبان خودش به بیماری های کشورش اعتراض کرد، به فقر، به دزدی، به اختلاص، به سرکوب زنان و حتی به قراداد مبهم ایران و چین.
اگر فضای اجتماعی تا این حد بیمار نبود و جا برای صداهای اعتراضی ملایم تر باز بود آیا افرادی چون توماج صالحی بار سنگین این همه اعتراضات را به دوش می کشیدند؟
آیا یک جوان باید بار تمام اعتراضات نگفته و در گلو خشک شده را به دوش بکشد؟
توماج در شهر و کشوری رشد کرده که اضمحلال را سال به سال و حتی ثانیه به ثانیه از نزدیک تجربه کرده، روح بزرگش هنوز انقدر جوان است که نتوانسته با هزاران حقه و پیچش کلام حرف اعتراضش را بیرون بیاورد. او در سکوتی مرگبار لحن و سخنان تند را انتخاب کرد، شاید تلنگری باشد بر چشمان خواب آلود یک جامعه.
توماج یک نماد است، یک روح است، شوری است در جامعه ای فسرده و خشکیده.


#توماج

https://www.tgoop.com/hemenotic/418
حتی اگر اندیشه ای را نابود کنید، با بذرهای آن چه خواهید کرد

@hemenotic
هرمنوتیک🔅میناحسنی
هزینه ی اعتراض در جامعه ای بیمار در جامعه شناسی نظریه ای داریم به نام " نظریه پنجره های شکسته" خلاصه اش این است که مدل کاربرد اشیا و سالم بودنشان مثلا اینکه پنجره ها شکسته اند یا سالم، در یک محله یا شهر نشان دهنده روحیات و میزان جرم و جنایت است... حال…
چرا اردن به اسرائیل کمک کرد؟
🔸 آب، جامعه و سیاست؛

در پست قبلی درباره اهمیت آب و بحث "زمینهای شکسته" در فضای روان شناختی شهر صحبت کردم.
در اینجا به مطلبی در ادامه پست قبلی می پردازم که به نقش فزاینده آب در جنگ و صلح اشاره می کند:

🥷 نقش تغییر اقلیم و آب در معادلات جنگ!
"چرا اردن به اسراییل کمک کرد؟!

بالاخره آن چیزی که انتظار آن میرفت اتفاق افتاد و سپاه پاسداران و اسراییل به‌صورت مستقیم رو در روی هم قرار گرفتند.

ولی سوالی که شاید برای اکثر کارشناسان به‌وجود آمده، واردشدن کشور اردن به این رو در روی مستقیم و استفاده از سامانه دفاعی خود برای زدن پهپادهای سپاه پاسداران بود. شاید یکی از دلایل را در نقش تغییر اقلیم و آب در رابطه بین اردن و اسراییل بتوان پیدا کرد!

در سال ۱۹۹۴، معاهده صلح وادی عربا بین اردن و اسراییل امضا شد که پایانی بر وضعیت جنگی بین دو کشور از زمان اولین جنگ اعراب و اسراییل در سال ۱۹۴۸ بود. در این معاهده، آب یکی از اجزای اصلی بود.

طبق این معاهده، اسرائیل موظف بود سالانه ۵۰ میلیون مترمکعب آب آشامیدنی به اردن را تامین کند که این رقم در اواخر سال ۲۰۲۱ دو برابر شد و به میزان ۱۰۰ میلیون مترمکعب رسید.

به گزارش میدل‌ایست‌مانیتور، در ماه مارچ امسال (۲۰۲۴)، اردن از اسرائیل خواسته است تا قرارداد تامین آب بین دو کشور را یک سال دیگر تمدید کند. قرارداد آب و اسراییل در ماه مِی امسال به‌پایان می‌رسد. توجه داشته باشید که براساس گزارش یونیسف، اردن دومین کشور کم‌آب دنیا است.

همچنین در حاشیه کاپ ۲۷ (COP27) در سال ۲۰۲۲ در شرم‌الشیخ مصر، پادشاه اردن با نخست‌وزیر اسراییل دیداری داشت که این دیدار منجر به امضای تفاهم‌نامه‌ای (MOU) برای پیشبرد قرارداد آب در برابر انرژی با نام «پروژه رونق» در ۸ نوامبر سال ۲۰۲۲ بین دو کشور شد!

این تفاهم‌نامه در اجلاس آب‌وهوایی کاپ ۲۷ در مصر در رویدادی به‌میزبانی امارات متحد عربی - تامین‌کننده مالی بخشی از آن - به امضا رسید. امارات در سال ۲۰۲۰ اولین کشوری در حوزه خلیج فارس شد که روابط خود را با اسراییل عادی‌سازی کرد و در این پروژه شریک شده‌است.

با این توافق‌نامه اردن ۶۰۰ مگاوات ظرفیت انرژی خورشیدی را به اسراییل صادر می‌کند و در عوض اسراییل ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب شیرین‌شده در اختیار اردن کم آب قرار می‌دهد. ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب مقدار مصرف توسط پنج شهر بزرگ اسرائیل است.

از آنجایی‌که اسراییل در امتداد سواحل مدیترانه‌ چندین کارخانه‌ نمک‌زدایی و آب‌شیرین‌کن ایجاد کرده‌است، این موضوع موجب به یک نقطه عطفی در منطقه‌ای خشک که به شدت در برابر تغییرات آب و هوایی آسیب‌پذیر است، شده‌است. این شبکه به اسرائیل اجازه می‌دهد میزان آبی را که به اردن بر اساس قرارداد آب در ازای انرژی، دو برابر کند.

در اجلاس کاپ ۲۸ (COP28)، تفاهم‌نامه دومی برای بازسازی بخش پایینی رود اردن امضا شد که در پیشبرد ارزش‌های محیط‌زیستی، اقتصادی، و میراث فرهنگی نقش داشت. امضای نهایی پروژه رونق (Project Prosperity) در کاپ ۲۸ به‌علت جنگ غزه از دستورکار خارج شد!

نقش تغییر اقلیم و آب به یک موضوع مهم در معادلات منطقه‌ای و جهانی تبدیل شده‌است و از آن به هیدروپلتیک یاد می‌شود. به‌طوریکه می‌تواند موجب ایجاد شریک برای یک کشور و یا ‌اهرمی برای فشار بر آن کشور شود."

نویسنده: محمودرضا_مومنی، متخصص آلودگی هوا و تغییر اقلیم

#آب
#هیدروپلتیک
#جامعه‌شناسی
#هرمنوتیک_میناحسنی
@hemenotic
انجمن علمی دانشجویی علوم سیاسی دانشگاه تربیت مدرس (توپوس) با همکاری موسسه "پگاه توسعه پایدار" برگزار می کند:

🎞رویداد سینمایی فیلم آینده ویران شهر

📆 سه شنبه و چهارشنبه، ۱۸ و ۱۹ اردیبهشت.


#فیلم

@hemenotic
Audio
فایل صوتی تحلیل و مروری «میان رشته‌ای» بر فیلم‌ سینمایی " ناپلئون ۲۰۲۳ " ساخته‌ی  ریدلی اسکات

🔸انجمن زروان؛ نشست سی و نهم

سخنرانیها به ترتیب:
- دکتر مهدی سلطانی گرد فرامرزی، (دلالتمندی های تاریخی فیلم ناپلئون برای دنیای امروز)

- خانم مینا حسنی، (بررسی سیر تحول انقلابها با نگاهی به فیلم ناپلئون) 

- دکتر شروین وکیلی، ( ناپلئون به روایت ریدلی اسکات؛ محک تاریخی)
                                                      

- مدیر پنل: دکتر غلامرضا آذری

زمان : چهارشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۲

#فیلم_پژوهی
#هرمنوتیک_میناحسنی

@hemenotic
Forwarded from کافه هنر
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▫️پرسونا | ▫️کودکی ایوان

▪️اینگمار برگمان: خدا انسان را نجات نمی‌دهد، انسان به‌مدد عشق نجات می‌یابد و این تنها امید ماست و می‌توان هم‌چنان به آن دل بست.

▪️آندری تارکوفسکی: فقط عشق است که می‌تواند در برابر این ویرانی مشترک تاب بیاورد ــ عشق و زیبایی.
به اعتقاد من، فقط عشق می‌تواند جهان را نجات دهد. بدون آن همه‌چیز رو به تباهی می‌رود. از همین الان همه‌چیز در این مسیر است.
Join👉 @honar7modiran
معرفی فیلم

🎞 گل سرخ
گل سرخ فیلمی به کارگردانی سپیده فارسی فیلمساز ساکن پاریس که در سال ۲۰۱۴ ساخته شده‌است. این فیلم در بخش سینمای معاصر جهانِ جشنواره جهانی فیلم تورنتو ۲۰۱۴ به نمایش درآمد.
گل سرخ که روایتش در بستر اعتراضات سال ۸۸ و تظاهرات خیابانی رخ میدهد، تنها ناظر این ماجراها باقی میماند. دختری به نام سارا به همراه گروهی از تظاهر کنندگان به دنبال پناهگاهی هستند تا از دست نیروهای انتظامی و نظامی بگریزند. درِ خانه مردی به نام علی باز مانده و همه آنجا پناه می‌گیرند و کمی بعد می‌روند، اما از میان آنها سارا مجدداً به آنجا بازمی‌گردد.
بازیهای طبیعی و راحت، فیلمبرداری به سبک رئال و استفاده از ویدئوهای مستندگونه ی خیابانهای سال۸۸ ؛ گل سرخ را به فیلمی روان و خوش ساخت تبدیل کرده است.
🔸 دانلود فیلم گل سرخ در پست بعد 👇

❗️این فیلم دارای پلانهایی است که ممکن است برای همه مناسب نباشد.

@hemenotic

#معرفی_فیلم

https://www.tgoop.com/hemenotic/428
✳️حلقه فیلم پژوهی انجمن زروان برگزار می‌کند:
🎞تحلیل میان رشته ای فیلم «بیچارگان ۲۰۲۳»

🕘زمان: جمعه ۸ تیرماه، ساعت ۲۱

❇️ لینک ورود به نشست:
meet.google.com/rrb-dqzm-juf

@hemenotic
Audio
فایل صوتی تحلیل میان رشته ای فیلم بیچارگان ۲۰۲۳
❇️حلقه فیلم پژوهی انجمن زروان

🎵سخنران به ترتیب: ثمره محجوبیان، میناحسنی، مسعود بابایی، شروین وکیلی

مدیر نشست: غلامرضا آذری
🔸 ۸تیر، ساعت ۲۱

#فیلم_پژوهی
#هرمنوتیک_میناحسنی

@hemenotic
Audio
شالوده شکنی در روایت و واقعیت

🔸تحلیل و بررسی فیلم بیچارگان poor things
🔸سخنران: مینا حسنی (شالوده شکنی در روایت و واقعیت)


#فیلم_پژوهی
#انجمن_زروان
@hemenotic
گالری

"گرچه برای خیلی‌ها سینما به معنای امری سطحی و فریبنده است اما من فکر می کنم سینما آینه ی جهان است."
ژان مورو

🔸ژان مورو ( هنرپیشه و کارگردان) در طول فعالیت هنریش با بزرگترین کارگردانان اروپایی و آمریکایی از جمله لوئیس بونوئل ، میشل آنجلو آنتونیونی، فرانسوا تروفو، اورسون ولز و ژان لوک گدار همکاری کرد.

🔸 این عکسها سال ۱۹۴۸ توسط اگنس واردا گرفته شده است.

#گالری
#سینما
#هرمنوتیک_میناحسنی

@hemenotic
معرفی فیلم

فیلم ملکه صحرا
Queen of the Desert

#تحلیل_فیلم

🔸فیلم ملکه صحرا روایتگر داستان زنی انگلیسی به نام گرترود مارگارت لوسین بل، باستان شناس و شرق شناسی(با بازی نیکل کیدمن) است که در ابتدای قرن بیستم در شکل گیری دولت_ملتهای غرب آسیا نقش ویژه‌ای داشته است.
بنابراین فیلم روایتی اقتباسی از یک داستان واقعی محسوب می‌شود. با این حال نمی توان ادعا کرد که فیلمساز، آنچه را که عینا بر گرترود گذشته است در فیلم خود روایت می کند. بلکه او نیز دست به روایت گری می زند و سعی دارد که چهره ای فرهنگی و انسانی از خانم بل ارائه دهد. هرچند که ناگزیر از نقش ویژه او در شکل گیری "خاورمیانه" نیز سخن می راند.
داستان فیلم ملکه صحرا به سال ۱۹۱۴ بر می گردد. در جلسه ای با حضور وینستون چرچیل _که بعدها نخست ویز بریتانیا می شود_ و دیگر سفیران و وابستگان سیاسی و نظامی در مناطق غرب آسیا، به این نتیجه می رسند که برای طراحی مرز کشورها در منطقه و ایجاد حکومتها، به اطلاعات جزئی درباره قبایل نیاز دارند که در این زمینه تنها خانم گرترود بل می تواند آنها را کمک کند. ادامه 👇


@hemenotic
معرفی فیلم ملکه صحرا(ادامه)
Queen of the Desert

گرترود دختر یکی از متنفذین بریتانیا است که به کشورهای عربی و آسیایی علاقه دارد و با نظر پدر خود ابتدا ۵ سال در سفارت بریتانیا در تهران و سپس دیگر کشورهای عربی منطقه، مشغول تحقیق میشود. او اشراف کاملی بر فرهنگ و روابط قبائل در مناطق عرب نشین دارد. روایت فیلم ملکه صحرا تاکید می‌کند که بل در ابتدا علاقه ای برای ورود به سیاست ندارد، اما در پایان فیلم او انگیزه جدید خود را ورود به سیاست عنوان می‌کند. نهایتا روایت فیلم نشان میدهد که خانم بل در شکل گیری حکومت عراق، اردن و عربستان، تاثیر مستقیمی دارد و شخص وی، پادشاهان این مناطق را پیشنهاد می کند. به طوری که حکومت عراق و اردن را به فرزندان شریف حسین_ پادشاه پیشین حجاز_ می سپارد و در به قدرت رسیدن آل سعود در حجاز نقشی مهم ایفا می کند.
در واقع اهدای لقب ملکه صحرا به وی، نشان دهنده اهمیت فعالیتهای وی در منطقه غرب آسیا است.

#هرمنوتیک_میناحسنی
#تحلیل_فیلم
#خاورمیانه

@hemenotic
2025/01/06 11:05:04
Back to Top
HTML Embed Code: