Telegram Web
🔴درنگ: برخلاف مطالبه اعلام شده ترامپ مبنی بر اینکه مردم آواره غزه روانه مصر و اردن شوند تا سرزمین آنها تقدیم اشغالگران و جنایتکاران شود، مردم غزه به اتکای شرایطی که در چارچوب آتش بس به طرف متجاوز تحمیل کردند،ترجیح دادند که به خانه های ویران خود بازگردند.صحنه های بازگشت مردم غزه به خانه های ویران و سرزمین سوخته خود بازتاب جهانی گسترده داشت آن گونه که حتی سازمان ملل نیز به انعکاس آن پرداخت و بسیاری نوشتند: اکنون بهتر این واقعیت قابل درک است که «نمی توان مردمی که از حقوق خود دفاع می کنند و در مقابل ظالم می ایستند و از هزینه دهی ابایی ندارند را تسلیم و ذلیل کرد ولو آنکه تمامی قدرتهای دنیا از طرف ظالم حمایت کنند».

🔻جالب است که حتی در خود آمریکا بسیاری گفتندکه مطالبه ترامپ( مباشرت و همراهی در کوچ اجباری مردم یک سرزمین)در واقع مشارکت در نوعی جنایت بین المللی بود که برابر اساسنامه دیوان کیفری بین المللی تعریف شده است. بسیاری نیز در سطح جهانی اعلام کردند که ترامپ می توانست راهکار قابل اجرایی را مطرح کند و آن اینکه اشغالگران به بخشی از آمریکا منتقل شوند تا از سختی مبارزه با صاحبان سرزمین اشغالی نجات یابند!
@IHRCIRAN
🔶جلد کتاب تازه انتشارات میراث قلم مربوط به یکی از مباحث حوزه مطالعات حقوق زن و عدالت کیفری

🔸شایان ذکر است در حوزه اندیشه اسلامی، به جز این اثر، در گذشته نیز برخی آثار علمی دیگر منتشر شده که به موضوع برابری دیه پرداخته اند که در زیر دو مورد آنها معرفی میشود. علاقمندان می توانند با ملاحظه آرای مختلف بهتر دریابند که کارشناسان دینی هر یک با چه رویکرد تخصصی بر امکان یا لزوم برابری دیه زن و مرد تاکید کرده اند.

◽️لینک دسترسی به یکی از انتشارات توزیع کننده اثر فوق:
https://shorter.me/nS6i9
◽️لینک دسترسی به فایل کتاب «دیه پژوهی» اثر موسسه فقه الثقلین
https://shorter.me/9KRk0
◽️لینک معرفی کتاب برابری دیه زن و مرد در آموزه های اسلامی اثر دکتر رحیم نوبهار
https://shorter.me/vuPSZ

@IHRCIRAN
♦️فراخوان واصله از جمعیت خیریه غدیر برای دعوت از دارندگان سخن و حرف تازه در موضوعات مختلف از جمله حقوق انسانی

🔻بنا به اعلام خانه‌ی فرهنگی غدیر،در دور جدید برگزاری سلسله جلسات سخن تازه، عموم افرادی که تمایل دارند در موضوعی خاص و عنوانی مشخص، ارائه داشته باشند می توانند عنوان، چکیده‌ و رئوس مطالب خود را به صورت مختصر به آدرس ایمیل ([email protected]) برای این نهاد بفرستند تا بعد از بررسی و هماهنگی‌های لازم، زمینه میزبانی از آنها و ضبط دیدگاههایشان فراهم گردد و سپس به عنوان سخن تازه نشر پیدا کند. معرفی چهره‌های جوان دارای نگاه‌ نو از جمله دغدغه های این سلسله جلسات است.

🔻تیم کارشناسی ارزیابی پیشنهادات:
مرضیه مددی دارستانی مردم شناسی، رمضانی علوم سیاسی، ملیحه هاشمی روانشناسی، مختار زاده حقوق، قزلباش فلسفه، رمضان‌خانی تاریخ، صالح میرزایی جامعه‌شناسی و فرزانه معینی در بخش ادبیات.

🔻امور پژوهشی کمیسیون یادآوری می نماید که امروزه در کشور ما جوانان متعددی دانش تخصصی در حوزه حقوق انسانی دارند و می توانند سخنان و ایده های تازه ارائه کنند. این قبیل امکان ها برای شناسایی و معرفی آنها به جامعه مفید است.
🔴پارلمان اروپا و ادامه موضعگیری های خاص علیه برخی دولتها از جمله ایران

🔻بنا به گزارش امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، در حالی که طی 15 ماه گذشته نهادهای مختلف اروپایی از جمله پارلمان اروپا مورد انتقادهای مختلف قرار گرفته اند که چرا نسبت به نسل کشی در غزه واکنش مناسبی نداشته و از حقوق انسانی دفاع نکرده اند و به همراهی با اسرائیل ادامه داده اند ، در روزهای گذشته پارلمان اروپا برابر روال گذشته خود که راجع به کشورهای مختلف دارای اختلافات سیاسی با اروپا معمولا قطعنامه هایی از زوایای متنوع صادر می کند، در مورد دولت های ونزوئلا، کنگو، الجزایر و ایران نیز قطعنامه هایی صادر کرد. در قطعنامه صادره مربوط به ونزوئلا نمایندگان این نهاد اروپایی ادعا کردند که «وظیفه اخلاقی» آنهاست که از اُپوزیسیون حکومت حمایت کنند. این بیان بدان معناست که چارچوب های حقوق بین الملل برای رعایت حق حاکمیت برابر همه دولتها ، نزد تصویب کنندگان قطعنامه ارزشی ندارد بلکه مهم این است که از نگاه آنها چه کسی شایسته است بر کشوری حکومت کند و نحوه حکمرانی او تا چه میزان با منافع اروپا هماهنگ است
https://shorter.me/zISCF
🔻در قطعنامه مربوط به ایران، سعی شده در 10بند انتقادات متعددی از جمله در خصوص موارد مجازات سلب حیات، اتهامات علیه برخی اتباع اروپایی در ایران دو تابعیتی،موضوع حقوق زنان یا اقلیت ها در ایران مطرح گردد.

🔻لینک متن مصوبه اخیر پارلمان اروپا به زبان انگلیسی:
https://shorter.me/zkCkE
https://shorter.me/RBara

🔻 از جمله نکات قابل توجه در این قطعنامه فوق الذکر مربوط به ایران آن است که از دولتهای اروپایی خواسته شده تا بخشی از نیروهای مسلح ایران را در زمره گروههای تروریستی تلقی کنند، به تحریم های متنوع ادامه داده و حمایت از جامعه مدنی ایران را استمرار بخشند. برخی افراد آشنا با توصیه اخیر پارلمان اروپا تفسیر می کنند که این بدان معناست که دول اروپایی به حمایت های مالی و غیر مالی از جریان های مخالف ایران به ویژه آنها که نهادهایی را در کشورهای مختلف اروپایی علیه جمهوری اسلامی اداره می کنند، ادامه دهند. این در حالی است که اخیرا ترامپ در آمریکا دستور تعلیق و توقف سه ماهه کلیه کمک های مالی به نهادهای مختلف خارجی از جمله نهادهای ایرانی تحت حمایت بودجه آمریکا را صادر کرده که این امر در رسانه ها بازتاب یافته و برخی از عناصر ذیربط ابراز نگرانی کرده اند که مبادا ترامپ بعد از سه ماه نیز به قطع کمک های مالی مزبور دستور دهد. این قبیل اقدامات دولتهای اروپایی و آمریکا از دید بسیاری از کشورهای جهان با عنوان اقدامات علیه امنیت ملی آنها تلقی و با دریافت کنندگان این حمایت ها برخورد و آنها را مزدبگیر و مهره نهادهای امنیتی و سیاسی خارجی شناسایی می کنند.

🔻ضمنا یادآوری می کند که طی سالهای اخیر با تضعیف و منفی شدن روابط سیاسی ایران و اروپا حضور هر از چند گاه نمایندگان گروه رجوی یا دیگر گروههای مشابه در پارلمان اروپا رشد یافته که در موضع گیرهای این نهاد در مورد ایران اثرگذار بوده است اگرچه ترکیب سیاسی منتخبین پارلمان اروپا در هر دوره نیز در این زمینه نقش مهمی ایفا می کند.

@ihrciran
♦️درنگ: بنا به گزارش امور پژوهشی کمیسیون، از امروز 30 ژانویه هرگونه فعالیت آژانس سازمان ملل برای امدادرسانی به آوارگان فلسطینی در سرزمین های اشغالی توسط اشغالگران با ممنوعیت مواجه می شود. در قبال این رویداد ، علاوه بر اعتراضات نهادهای مختلف فعال حقوق بشر و حقوق بشردوستانه، خود سازمان ملل نیز در اعلام مواضع گوناگون تاکید کرد که این ممنوعیت کاملا بر خلاف موازین بین المللی است و ممانعت از ارائه خدمات نهاد یاد شده به آوارگان فلسطینی، حتی آتش بس کنونی را بی اثر خواهد کرد و بر درد و رنج مردم مصیبت دیده می افزاید.
https://shorter.me/gIWZL
🔻معلوم نیست حامیان اسرائیل به ویژه دولت ترامپ تا چه اندازه برای رعایت موازین بین المللی تحرکی نشان خواهند داد و آیا روند محدودسازی فعالیت های متنوع سازمان ملل در قبال حقوق مردم فلسطین ادامه می یابد یا خیر؟
@ihrciran
🔴 لزوم صیانت از آزادی نقد و نظر شهروندان در عین اهتمام به سلامت روانی جامعه

🔻همه می دانیم که آزادی بیان و حق شهروندان برای نقد و نظر در خصوص مسائل گوناگون، از جمله حقوق شناخته شده جهانی است. هم چنین می دانیم که حق بر سلامت از جمله در حوزه سلامت روان یا سلامت اجتماعی نیز از حقوق انسانی است و همه نظام های حکومتی و سایر نهادهای اثرگذار یا عموم مردم باید در جهت رعایت این حقوق به تعهدات خود عمل کنند. در عین حال این را می دانیم که این حق ها چارچوبهای مشخصی دارد و نمی توان به نام بهره مندی از این حقوق و آزادی ها مرتکب اقداماتی شد که نقض سایر حقوق انسانی اعم از حقوق فردی یا جمعی را در پی داشته باشد. در دنیای کنونی، تفاوت جوامع مختلف عمدتا نه در شناسایی یا انکار گزاره های فوق است بلکه در این است که چگونه به مصادیق بهره مندی از آزادی ها در مواجهه با لزوم رعایت چارچوب های آن ورود می کنند. نظامهایی که واقعا مقید به رعایت حقوق مردم هستند هیچگاه پیشبرد اهداف اقتدارگرایانه و سلیقه های شخصی خود در حکمرانی را بهانه ای قرار نمی دهند که از پوشش اهتمام به رعایت چارچوبهای پذیرفته شده حقوق و آزادیها بهره برده و عملا امکان استفاده مردم از حقوقشان را منتفی نمایند یا آنرا به حداقل وجه برسانند. در مقابل، نظام هایی که حرف، فقط حرف خودشان است و حقوق و آزادی ها تابع فهم و سلیقه خودشان است، معمولا قیّم مآبانه هر موردی را که محدود می کنند با این ادعاست که در جهت حفاظت از چارچوب های پذیرفته شده حقوق مردم عمل کردیم. اگر شهروندان نباید حرفی بزنند که برخلاف میل آنها باشد به این جهت است که ذهن مردم مشوش نشود، اگر نباید از آزادی اجتماعات برخوردار شوند به این جهت است که نظم عمومی به هم نریزد و آرامش جامعه مخدوش نشود، اگر نباید آزادی عقیده مردم محترم داشته شود به این جهت است که سلامت روان جامعه حفظ گردد و همین قصه در مورد همه مصادیق نقض حقها و محدودیت های غیر قابل قبول امکان پیاده سازی دارد. شاید به نظر کسانی که در کشورهای مختلف با این فرمول حقوق مردم را لگد مال می کنند ، اقداماتشان طبیعی و غیر قابل خدشه تلقی گردد اما واقعیت این است که در جهان کنونی آنقدر مردم رشد یافته اند که این فرمول نخ نما شده و براحتی همه می توانند درک نمایند که هدف کارگزاران یک نظام سیاسی در عملکردهای این گونه، صیانت از حقوق و آزادیها در عین رعایت محدوده های پذیرفته شده است یا حفظ قدرت و تسلط بر همه امور ولو با نقض مستمر حقوق مردم.

🔻بعد از یادآوری نکته یاد شده، خوب است به جامعه خود بنگریم. مدتی است مسئولان مختلف نگرانی خویش را نسبت به سلامت روانی جامعه اعلام می دارند و مبتنی بر همین عنوان بعضا توصیه هایی می شود که با افراد مختلف با عنوان سیاه نمایی یا خدشه به سلامت روان جامعه یا خالی کردن دل مردم برخورد شود و در عمل نیز مواردی از برخوردها در رسانه ها بازتاب یافته است. به توصیه کنندگان این نگرانی و اقدام کنندگان باید متذکر شد که اولا مراقب باشید که حقوق و آزادی های عمومی شهروندان برای ابراز نظر و انتقاد از مسائل گوناگون، براحتی نقض نشود. ثانیا توجه شود که سلامت روان فقط ناشی از بیان هایی نقض نمی شود که مردم در خصوص وقایع یا مسائل متنوع توصیف یا تحلیلی مخالف نظر صاحب منصبان داشته باشند بلکه سلامت روان جامعه در موارد متعددی ممکن است از بیان های خود مسئولان و دارندگان تریبون های عمومی یا از سایر عملکردهای آنان به هم بریزد و مخدوش شود. اگر قرار بر صیانت از سلامت روان به عنوان یک حق انسانی باشد باید برای همه مصادیق خدشه زننده به سلامت روان مردم حساس بود و در موارد مربوط به گفتار یا عملکرد صاحب منصبان یا افرادی که خود را طرفدار یا همفکر مراجع رسمی معرفی می کنند، نیز حساسیت نشان داد. کم نیستند مواردی که متخصصان روانشناسی به عنوان ذیصلاح ترین کارشناسان کشور اعلام می دارند که فلان عملکردها یا گفتارها بر خلاف سلامت روان جامعه است . آیا به این انذارها و نگرانی ها توجهی میشود؟

🔻اگر جامعه در عمل این را تائید کند که مسئولان حافظ آزادی های مشروع آنها هستند و به تنوع افکار و اندیشه ها و دیدگاهها احترام می گذارند، مسلما در مواردی که باید برای دفاع از محدود های حقوق و آزادی ها نیز اقدام کرد از هر گونه برخورد قانونی لازم حمایت خواهند کرد واین گونه هر دو وجه موضوع، محترم نگاه داشته خواهد شد چنانچه وقتی چندی قبل یک مداح، مطالبی را علیه اهل سنت بیان کرد و مراجع قانونی بلافاصله در جهت محدودسازی و برخورد قانونی با بیان کننده اقدام کردند با حمایت افکار عمومی مواجه شدند واین اقدام موجه تلقی شد.
@ihrciran
🔷درنگ: بنا به اعلام امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، نهاد سازمان ملل در امور زنان اعلام کرد که در سطح جهانی فقط 26 کشور با رهبری زنان اداره میشود.

🔹ارائه این آمار از چند سو قابل تامل است: اول آنکه جوامع مختلف بدانند این تصور که زنان توان یا تدبیر اداره جامعه و رهبری آنرا ندارند، اعتبار خود را از دست می دهد و امروزه در سطح دنیا کشورهای مختلفی با رای مردم، زنان را برای اداره امور خود برگزیده اند. دوم اینکه علیرغم بی اعتبار شدن ذهنیت نافی حقوق زنان در اداره جوامع، هنوز بنا به علل و عوامل مختلف، مردسالاری در اداره جوامع حاکم است و مدیریت عالی تعداد کشورهایی که در اختیار مردان است بیش از 80 درصد را شامل میشود. نکته سوم اینکه با توجه به توانمندی زنان و تلاش آنها برای تحقق عدالت جنسیتی، امور در حال تغییر است و در آینده شاهد افزایش حضور بانوان در مدیریت عالی کشورهای مختلف خواهیم بود
@ihrciran
🔷جلد کتاب تازه منتشره پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در زمینه حق تعیین سرنوشت

🔹حق تعین سرنوشت در پژوهشهای مربوط به اسناد بین الملللی حقوق بشر یا قوانین اساسی کشورها سابقه نظری قابل توجهی داشت اما از دیدگاه اسلامی، پژوهش های مربوط به این موضوع نیازمند ارتقا و توسعه بود. کتاب حاضر از مولفی شناخته شده، قطعا تلاشی در این راستا محسوب میشود. در همه کشورها احترام به حق تعیین سرنوشت مردم در ابعاد گوناگون از جمله مطالبات است.

🔹لینک دسترسی به ناشر:
https://shorter.me/OzRo2

@ihrciran
❇️ اطلاعیه واصله برنامه علمی در حوزه یکی از مباحث حقوق محیط زیست و آینده مشترک انسانی
@IHRCIRAN
❇️ اطلاعیه نشست دوم هم اندیشی مربوط به نقش فعالان سیاسی و احزاب در ترویج و نهادینه سازی مدارا، تفاهم و رعایت حقوق انسانی و شهروندی

🍃غیر مدعوین این هم اندیشی می توانند به صورت مجازی با لینک زیر مباحث جلسه را پیگیری کنند. دوستانی که با دستگاه اندروید وارد میشوند لطفا با مرورگر کروم وارد شوند .
https://app.bigbluebutton.me/join/6z061ypchy
🍃اطلاع رسانی قبلی:
https://www.tgoop.com/ihrciran/13141
https://www.tgoop.com/ihrciran/13082

@IHRCIRAN
🔷فراخوان گزارشگر شورای حقوق بشر ملل متحد در زمینه فقر مفرط برای مشارکت جهانی در تدوین گزارش آتی وی

🔹بنا به گزارش امور بین الملل کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، گزارشگر سازمان ملل در زمینه مقابله با فقر مفرط و رعایت حقوق بشر با یادآوری فراخوان قبلی خود اعلام کرد که برای تدوین گزارش آتی خود که قرار است به نشست مجمع عمومی ملل متحد در پائیز 2025 ارائه کند، از همه نهادهای ملی مستقل و کارشناسان و فعالان تخصصی این حوزه می خواهد که نظرات خود را اعلام دارند تا در گزارش وی مورد بهره برداری قرار گیرد. موضوع گزارش آتی او«رفاه و کنترل: پدرسالاری حمایت» خواهد بود که در واقع به نحوه سازماندهی ترتیبات نظارت بر خانواده های مستمند تحت حمایت و پیامدهای آن می پردازد.

🔹وی در توصیف گزارش آتی خود گفته:
« این گزارش به بررسی چگونگی تأثیر سازوکار‌های نظارت و بازرسی بر افراد، به‌ویژه کسانی که به برنامه‌های حمایت اجتماعی وابسته‌اند، خواهد پرداخت. در حالی که این سیستم‌ها به منظور حمایت از جمعیت‌های آسیب‌پذیر طراحی شده‌اند، گزارش به تأثیرات این نوع نظارت بر حریم خصوصی و خودمختاری افراد تحت حمایت می‌پردازد و به بررسی تعادل میان ارائه حمایت مؤثر و حفاظت از حقوق بشر خواهد پرداخت. سیستم‌های موجود برای حفاظت از رفاه کودکان در خانواده‌های فقیر، ممکن است به طور ناخواسته چالش‌های بیشتری برای خانواده‌ها ایجاد کنند. گزارش به این مسئله خواهد پرداخت که آیا ساختارهای طراحی شده برای حفظ رفاه کودکان ممکن است گاهی منجر به انگ‌زدن یا آسیب روحی شده یا باعث جدایی غیرضروری کودکان از خانواده‌هایشان گردد. این گزارش، تحلیلی مقایسه‌ای در مناطق مختلف جهان ارائه خواهد داد و دیدگاه‌هایی از زمینه‌های مختلف اجتماعی-سیاسی و اقتصادی فراهم می‌آورد. هدف این است که شیوه‌های خوب شناسایی شده و پیشنهاداتی برای اصلاح سیستم‌های موجود به‌منظور حفاظت بهتر از حقوق افراد آسیب‌پذیر ارائه گردد.»

🔹مهلت ارائه مطالب برای گزارشگر 15 فوریه 2025 خواهد بود.

🔹توضیحات بیشتر و پرسشهای مطروحه گزارشگر در لینک زیر:
https://shorter.me/uhopH

@ihrciran
🔴 تاملی در مورد بودجه سالانه سازوکارهای حقوق بشر ملل متحد و مقایسه با سایر هزینه کردها در سطح جهانی

🔻بنا به گزارش امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، اخیرا کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل که عمده سازوکارهای حقوق بشر سازمان ملل با محوریت وی فعالیت می کنند ضمن معرفی طرح ها و برنامه های سال 2025 مجموعه حقوق بشر سازمان ملل، اعلام کرد که نیاز به 500 میلیون دلار منابع مالی وجود دارد تا بتوان هدف گذاریهای مختلف سازوکارهای تابعه وی در خصوص پیشبرد حقوق انسانی در سطح جهانی را اجرایی نمود.

🔻این رویداد شاید برای بسیاری از مخاطبان جلب توجه نکند و بی توجه از کنار آن رد شوند اما اگر قدری درنگ صورت گیرد به سرعت متوجه خواهیم شد که علیرغم عریض و طویل بودن سازوکارهای حقوق بشر سازمان ملل و احتمال برخی هزینه کردهای بی مورد و قابل محدود سازی و علیرغم اینکه این میزان بودجه در تبدیل به پول برخی کشورها رقم زیادی را نشان می دهد،این واقعیت غیر قابل انکار است که هزینه های پیش بینی شده این مجموعه برای فعالیت های مختلف در سراسر جهان در طول یکسال در مقایسه با بسیاری هزینه های دیگر که در سطح جهانی از سوی دولتها یا پولدارها یا گروههای خلافکار برای اهدافی غیر از پیشبرد حقوق انسانی و صلح انجام میشود، رقم زیادی نیست. فقط کافی است هزینه هایی که برخی دولتها هر ساله برای گسترش سیطره جهانی خود یا اهداف جنگ طلبانه و حذف دیگران در سطح جهانی انجام می دهند یا مبالغی که برخی گروههای تروریستی تحت حمایت بعضی قدرتها هزینه می کنند یا ولخرجی های لجام گسیخته ای که پولدارهای بی توجه به مسئولیتهای انسانی در سراسر دنیا به شکلهای متنوع دارند یا هزینه کردهایی که برخی حاکمان غیر مردمی برای حفظ سیطره استبدادی خود بر مردم به عمل می آورند را با هزینه کرد برای حقوق انسانی مقایسه کرد تا بهتر دریافت که وضعیت اختصاص بودجه سالانه برای بخش حقوق بشر فراگیرترین سازمان جهانی چه معنایی دارد.

🔻از خود بپرسیم، بشریت چه موقع حاضر خواهد شد منابع خود را بهتر هزینه کند و رفاه و آرامش و حقوق بشر را برای همه بخواهد نه اینکه برای حفظ بی عدالتی ها یا توسعه آن یا انجام انواع نقض حق ها سرمایه های مختلف را هزینه کند؟

📍لینک طرح ها و برنامه های سال 2025 کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل و سخنرانی اخیر او برای معرفی برنامه های سال2025:
https://shorter.me/EKcSi
https://shorter.me/5_tmR

@ihrciran
🔶اطلاعیه واصله برنامه علمی در خصوص رساله حقوق امام سجاد(ع) یکی از قدیمی ترین متون در حوزه حقوق و مسئولیت های انسانی
2025/02/20 21:03:08
Back to Top
HTML Embed Code: