Telegram Web
🔴 کوروش بزرگ و هویت ایرانی

👈 در روزهایی چون هفتم آبان یا مناسبت‌های دیگر ملی ما ایرانیان، معمولا جملات و نقل‌قول‌های زیبا و خردمندانه‌ای به کوروش نسبت داده می‌شود که گاهی هیچ منبع تاریخی ندارند و بیشتر الهام‌گرفته از روحیات و ویژگی‌های اخلاقی و سیاسی او هستند.

این عبارات توسط نویسندگان و شاعران در طول تاریخ و حتی هم‌اکنون، به شکل ادبی و شاعرانه بازآفرینی شده‌اند. در واقع اینگونه جملات بیشتر محصول نگاه ادبی و فرهنگی به شخصیت کوروش بزرگ است تا اینکه سندی تاریخی باشند.

اما مهم‌ترین سند تاریخی که برخی بنیادهای اخلاقی، انسانی و آزادی‌خواهانه کوروش را به روشنی بیان می‌کند و غیر قابل انکار است؛ همان منشور کوروش است که به نوعی نخستین اعلامیه‌ حقوق بشر در تاریخ به شمار می‌آید. در این سند، کوروش به آزادی اقوام مختلف و بازسازی معابد و خانه‌های تخریب‌شده در بابل اشاره می‌کند.

به هوش باشیم که برای اثبات بزرگی، انسان‌دوستی و جوانمردی کوروش بزرگ همین سند به تنهایی کافیست و نیازی به هیچ چیز دیگری از جمله عبارات شاعرانه‌ و خردمندانه‌ گاها جعلی و غیر مستند نیست.

#ایران
#ایرانی

@industromy
🔴 چه اشتباهی ممکن است رخ دهد؟

👈 نشریه اکونومیست، رسما از کامالا هریس حمایت کرده و می‌نویسد دور دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، با خطرات غیرقابل قبولی همراه خواهد بود.

این نشریه موثر و صاحب‌نظر بین‌المللی در دوره قبل نیز مخالف ترامپ بود و حالا تاکید دارد که اگر خود نشریه اکونومیست هم رایی داشت، حتما آن رای را برای هریس به صندوق می‌انداخت.

طبق نظر اکونومیست هفته آینده ده‌ها میلیون آمریکایی به دونالد ترامپ رای خواهند داد و برخی از این افراد از روی نارضایتی به ترامپ رای می‌دهند، زیرا فکر می‌کنند کامالا هریس یک مارکسیست رادیکال است که کشورشان را ویران خواهد کرد.

برخی هم غرور ملی‌شان برانگیخته شده، زیرا دونالد ترامپ این باور را به آنها القا می‌کند که با حضور او در کاخ سفید، آمریکا قد علم خواهد کرد. برخی هم به عنوان یک ریسک محاسبه شده به ترامپ رای خواهند داد.

در این هفته اکونومیست با انتقاد از چند روزنامه و نشریه معتبر آمریکایی که اعلام کردند در انتخابات از هیچ نامزدی طرفداری نخواهند کرد، نوشت: استدلال آنها این است که این امر باعث کاهش تفرقه کمتر و ارتقای استقلال‌شان می‌شود.

#جهان

@industromy
🔴 اوراق بدهی آمریکا

👈 دولت ایالات‌متحده تاکنون 34.8 تریلیون دلار اوراق بدهی منتشر کرده که یک سوم آن در اختیار نهادهای دولتی مثل صندوق‌های دولتی و فد است.

مالک 9.2 تریلیون دلار یا 26 درصد نیز خارجی‌ها هستند که کشورهای ژاپن، چین و انگلستان، در صدر قرار دارند.

#اقتصادجهان

@industromy
🔴 افزایش قیمت روی

👈 زمانی که شرکت Teck Resources که تولیدکننده بزرگ روی می‌باشد، پس از آتش‌سوزی در کارخانه ذوب کانادایی خود، برنامه تولید خود را کاهش داد و نگرانی در مورد عرضه پس از یک رشته اختلالات معدنی را برانگیخت، روی به بالاترین سطح 20 ماهه خود رسید.

معاملات آتی سه ماهه در بورس فلزات لندن با جهش 4.5 درصدی به 3284 دلار در هر تن رسید و Teck معتقد است که تولید روی تصفیه شده در سال جاری ممکن است به دلیل آتش‌سوزی محلی در کارخانه ذوب Trail در ماه سپتامبر، 12 درصد کمتر از حد انتظار باشد.

#کامودیتی
#معدن

@industromy
🔴 تجارت برده در طول تاریخ

👈 طی قرون گذشته، خرید و فروش برده در اقیانوس اطلس، میلیون‌ها انسان را از بین برد و آمارها نشان می‌دهد که تعداد زیادی از آفریقایی‌هایی که به برده تبدیل شده بودند، بین سال‌های 1514 و 1866 به قاره‌های آمریکا و اروپا، انتقال یافتند.

باید درنظر داشت که درحال‌حاضر نیز تجارت برده و با شکل و شمایل جدید وجود دارد و برده‌داری مدرن پدید آمده و هنوز هم انسان‌های بسیاری را قربانی می‌کند.

#جهان
#انسان

@industromy
🔴 توزیع نامتوازن جمعیت در ایران

👈 توزیع جمعیت ایران نشان می‌دهد که نامتوازنی زیادی در جمعیت مناطق مختلف کشور دیده می‌شود و کانون‌های جمعیتی نیز دچار معضلات شدید ناشی از ازدحام می‌باشند.

درصد بسیار بالایی از جمعیت ایران در تهران، کرج، مشهد و سواحل دریای مازندران متمرکز شده‌اند و بخش‌های وسیعی از کشور در مناطق مرکزی، شرق و جنوب، تقريبا خالی از سکنه هستند.

بخشی از تشدید بحران آب و انرژی‌ بعلت توزیع نامتوازن جمعیت می‌باشد و خالی شدن بسیاری از مناطق مرزی و روستایی، می‌تواند به چالش‌های امنیتی و اقتصادی منجر شود.

#ایران
#توسعه

@industromy
🔴 تعدیل بار مالیاتی در بودجه سال ۱۴۰۴

👈 مسوولان دولتی در هفته‌های اخیر تاکید کردند که قرار است در سال آینده سقف معافیت مالیاتی افزایش یابد تا از میزان بار مالیاتی بر حقوق‌بگیران کاسته شود.

این معافیت مالیاتی باعث خواهد شد که درآمدهای دولت از این مسیر کاهش یابد و این کاهش، به دو روش جبران شود. بخشی از این منابع قرار است از طریق جلوگیری از فرارهای مالیاتی و بخش دیگر نیز قرار است از افزایش مالیات بر واردات جبران شود.

نکته دیگر اینکه روندهای مالیاتی مورد بررسی نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر، سهم مالیات از منابع بودجه روندی صعودی داشته است و بیش از نیمی از منابع دولت از مالیات تامین می‌شود.

در سال‌های اخیر نیز نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی مسیر افزایشی را طی کرده، هرچند هنوز نسبت به سال ۱۳۹۵ پایین‌تر بوده است.

نکته مهمی که باید به آن توجه کرد این است که در قبال افزایش سهم مالیات از مخارج دولت، سیاستگذاران نیز باید محل هزینه‌های مالیاتی را برای مردم و فعالان اقتصادی شفاف کنند.

#اقتصادایران
#ایران

@industromy
🔴 بررسی داده های رشد تولید ناخالص داخلی بر مبنای فعالیت های اقتصادی و اقلام هزینه ای، واقعیات تلخی را بازگو می‌کند

👈 در فصل بهار رشد اقتصادی بر حسب فعالیت‌ های اقتصادی از ۵.۷ درصد در بهار ١۴٠٢ به ۳.۲ درصد در بهار ١۴٠٣ سقوط کرده و منهای نفت، رشد خاصی دیده نمی‌شود.

مخارج مصرف نهایی بخش خصوصی از ۸.۳ درصد به ۰.۷ و مخارج دولت از ۴.۱ درصد به منفی ۷.۳ درصد افت کرده است.

افت صادرات کالا از ۱۴.۳ درصد به ۸.۱ درصد نیز خبر بدی برای ثبت رکورد جدید تراز تجاری منفی در سال ١۴٠٣ می‌باشد.

#اقتصادایران
#ایران

@industromy
🔴 پیشتازی هریس در نبرد تبلیغات دیجیتال

👈 با نزدیک شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری 2024 آمریکا، کامالا هریس در هزینه‌های تبلیغاتی رسانه‌های اجتماعی از ترامپ پیشی گرفته و بر اساس آمار منتشر شده، در سه ماه گذشته، کمپین هریس 54.7 میلیون دلار در پلتفرم‌های متا شامل فیسبوک و اینستاگرام، هزینه کرده و 36,805 آگهی منتشر کرده است.

این در حالی است که دونالد ترامپ تنها 6 میلیون دلار برای 5,492 آگهی هزینه کرده و این تفاوت چشمگیر در هزینه‌های تبلیغاتی، بازتاب برتری قابل توجه هریس در جذب کمک‌های مالی می‌باشد.

قابل ذکر است که تا پایان ماه اوت، کمپین هریس 685 میلیون دلار جمع‌آوری کرده بود، در حالی که ترامپ 306 میلیون دلار جذب کرده است.

#جهان
#رسانه

@industromy
🔴 شاخص‌های قابل‌توجه اتحادیه اروپا

👈 اتحادیه اروپا دارای شاخص‌های مثبت زیادی می‌باشد و با جمعیت 448.8 میلیون نفر، دارای یکی از توسعه‌یافته ترین اقتصادهای دنیاست.


درحال‌حاضر 23 درصد از کل انرژی مصرفی اتحادیه، توسط انرژی‌های تجدیدپذیر تامین می‌شود و سهم بالای انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک، در سبد انرژی اتحادیه اروپا دیده می‌شود.

به میزان 49 درصد از زباله های شهری در این اتحادیه بازیافت می‌شود و 91 درصد از کل جمعیت اتحادیه اروپا، از اینترنت استفاده می‌کنند.

همکاری زیادی در بین کشورهای اتحادیه اروپا وجود دارد و 62 درصد از صادرات و 61 درصد از واردات کشورهای عضو اتحادیه، با یکدیگر است.

#اقتصادجهان
#توسعه

@industromy
🔴 مرگبارترین مناطق برای روزنامه‌نگاران

👈 بر اساس اعلام گزارشگران بدون مرز، از ابتدای سال 2024 تاکنون 47 فعال رسانه‌ای به دلیل فعالیت‌های مرتبط به خبرگزاری و روزنامه‌نگاری کشته شده‌اند.


مرگبارترین مکان برای روزنامه‌نگاران در سال گذشته مربوط به سرزمین‌های فلسطینی بود که در 10 ماهه اول سال، 14 مورد مرگ، ثبت شده است.

از ابتدای سال 2024 تا به امروز پاکستان با 6 مورد مرگ، بنگلادش با 5 مورد، مکزیک با 4 مورد، سودان، میانمار و عراق هر کدام با 3 مورد و اوکراین و کلمبیا هر کدام 2 مورد مرگ، به ترتیب بیشترین روزنامه‌نگاران کشته شده را ثبت کرده‌اند.

در هر کدام از  کشورهای چاد، جمهوری دموکراتیک کنگو، هندوراس، روسیه و ترکمنستان هم مرگ 1 روزنامه‌نگار ثبت شده است.

در حال حاضر 111 روزنامه‌نگار نیز در فهرست ناپدیدشدگان قرار دارند که بیشترین تعداد از این افراد ناپدیدشده در مکزیک با 31 نفر، سوریه با 9 نفر، روسیه با 6 نفر و کوزوو با 5 نفر، ثبت شده است.

#جهان

@industromy
🔴 شرایط چین در صنایع بزرگ

👈 وضعیت رقابتی چین در صنایع بزرگ در سال 2024 و چشم‌انداز آن در سال 2030، نشان‌دهنده آن است که چین قصد دارد در صنایعی چون تولید هواپیماهای تجاری، نیمه‌رساناها، هوش مصنوعی، ربات‌ها و داروسازی، رشد بیشتری داشته باشد و به رهبری بازار تانکرهای حمل LNG دست یابد.

هم‌اکنون چین رهبر بازار در حوزه‌های پهپاد، انرژی خورشیدی، گرافن، صنایع ریلی پرسرعت، خودروهای برقی و باتری‌های لیتیومی می‌باشد و باید دید که چین با توجه به‌ شرایط اقتصادی فعلی و چالش‌های ژئوپلیتیک با غرب، در آینده در کدامیک از این بازارها دچار افول خواهد شد و در چه صنایعی رشد خواهد داشت.

#تکنولوژی
#صنعت
#آینده

@industromy
🔴 الکترال کالج چیست؟

👈 مجمع الکترال رئیس‌جمهور آمریکا را انتخاب می‌کند یا مردم؟

اسفندیار خدایی


قضاوت ما ایرانیها درباره آمریکا غالباً با حب یا بغض همره است. برخی رسانه‌ها و سیاسیون در تریبونهای مختلف مدعی‌اند که رئیس‌جمهور آمریکا را یک عده سیاستمدار در مجمع الکترال انتخاب کنند نه مردم. به گمان آنها در انتخابات ۲۰۱۶ با وجود آنکه هیلاری کلینتون سه میلیون رای بیشتر کسب کرد، اعضای مجمع الکترال با نظارت استصوابی به او خیانت کردند و رای خود را به سبد ترامپ ریختند! اینطور نیست و بحث نظارت استصوابی هم بی‌ربط است.

هیلاری کلینتون به این علت شکست خورد که در چند ایالت کلیدی شکست خورد. هر ایالت آمریکا با توجه به جمعیتی که دارد، سهمیه یا آراء الکترال مشخصی دارد که مساوی با مجموع تعداد نمایندگان آن ایالت در سنا و مجلس نمایندگان است. (هر ایالت دو سناتور و متناسب با جمعیت، تعدادی نماینده مجلس دارد) جهت سهولت با مثالی از کشورمان توضیح می‌دهم: تهران ۳۸ نماینده در مجلس دارد پس ۳۸ سهمیه رای الکترال دارد. خوزستان و فارس هرکدام ۱۸ نماینده در مجلس دارند پس هرکدام ۱۸ سهمیه الکترال هم دارند به همین ترتیب لرستان، کرمانشاه و سمنان هم هرکدام ۹، ۷ و ۴ سهمیه الکترال دارند. هر ایالت آمریکا هم با توجه به مجموع تعداد نمایندگان خود در کنگره، تعداد مشخصی سهمیه یا رای الکترال دارد.

تمام ایالات آمریکا مجموعاً ۵۳۸ سهمیه الکترال دارند. بیشترین سهمیه را کالیفرنیا با ۵۵ رای الکترال دارد. آلاسکا، داکوتای جنوبی و شمالی و چند ایالت دیگر فقط سه سهمیه الکترال دارد. تگزاس ۳۸ و فلوریدا و نیویورک هرکدام ۲۹ سهمیه رای الکترال دارند. بقیه ایالات بین ۳ تا ۲۰ سهمیه الکترال دارند.

نکته بسیار مهم: هرکدام از کاندیداها که در یک ایالت پیروز شوند، تمام سهمیه الکترال آن ایالت را از آن خود می‌کنند و کاندیدای شکست خورده هیچ سهمیه‌ای از آراء الکتورال آن ایالت را کسب نمی‌کند. تکرار می‌کنم هیچ! یعنی هر ایالت یا قرمز جمهوری‌خواه (ترامپ) می‌شود و یا آبی دموکرات (هریس). در انتخابات آمریکا رقابت بین ایالتهاست. این پاراگراف را دوباره بخوانید!

در نهایت هر کس نصف بعلاوه یک، یعنی ۲۷۰ رای الکترال از مجموع ۵۳۸ رای الکترال را کسب کرد، رئیس‌جمهور می‌شود. در جلسه‌ای نمادین و تشریفاتی به نام مجمع الکترال، حزب پیروز هر ایالت تعدادی افراد مساوی با سهمیه آن ایالت را به نمایندگی به این مجمع می‌فرستد و رئیس‌جمهور کسی خواهد بود که رای الکتورال بیشتری کسب کرده و این جلسه تشریفاتی است. اینکه گفته می‌شود آنها می‌توانند خیانت کنند تاکنون در انتخابات آمریکا هرگز رخ نداده یا سرنوشت‌ساز نبوده. گاهی بخصوص نمایندگان کاندیدای شکست خورده ممکنه جهت شوخی یا مسخره‌بازی، رای خود را به فلان هنرپیشه یا سیاستمداری که اصلاً کاندیدا نیست بدهند که این پدیده چندان اهمیت ندارد چون آراء الکترال کاندیدای شکست خورده را معمولاً پیگیری نمی‌شوند و گاهی حتی لازم نیست که آنها به پایتخت سفر کنند چون نتیجه قبلاً در انتخابات مشخص شده.

نکته مهم دیگر: برخی ایالات به دلیل بافت جمعیتی و نژادی و فرهنگی خود در یکصد سال گذشته همواره طرفدار دموکراتها یا جمهوریخواهان بوده‌اند، بنابراین اهمیت آنها در رقابت انتخاباتی کمتر است. مثلاً مردم کالیفرنیا همیشه به دموکراتها رای داده‌اند، پس کار کاندیدای دموکرات مثل هریس در کالیفرنیا برای پیروزی سخت نیست و انتخابات در این ایالت رقابتی نیست. ترامپ حتی نیازی نمی‌بیند که به کالیفرنیا سفر کند چون وقت تلف کردن است! برعکس ایالاتی هم هستند که همیشه حامی جمهوری‌خواهان هستند مثل ایالت تگزاس. می‌شود گفت با توجه به گرایش سیاسی غالب در کالیفرنیا و تگزاس، انتخابات در این دو ایالت تشریفاتی است. مهم نیست که مشارکت در این دو ایالت ۱۵ درصد باشد یا ۸۵ درصد چون کم یا زیاد بودن مشارکت تعداد سهمیه الکترال این ایالتها را تغییر نمی‌دهد حتی اگر کامالا هریس در کالیفرنیا پنج میلیون و یک رای بیشتر از ترامپ کسب کند فقط آن یک رای اضافی کافیه که تمام رای الکترال کالیفرنیا از آن او باشد و پنج میلیون رای اضافی، دیگه به دردش نمی‌خوره.

اما هشت ایالت پاندولی (نوسانی) یا صحنه نبرد هستند مثل پنسیلوانیا، میشیگان، آریزونا، جورجیا، ویسکانسین و چند ایالت دیگر. در ایالتهای پاندولی احتمال پیروزی هر دو نامزد جمهوریخواه و دموکرات وجود دارد، لذا رقابت در این ایالتها خیلی داغ و پر سر و صداست و پیروزی در این ایالات و کسب سهمیه آراء الکتورال آنها بسیار مهم و سرنوشت‌ساز است. وقتی تعداد آراء الکترال کسب شد در سراسر کشور نزدیک باشد، ممکن است در ایالت پنسیلوانیا یک نامزد با اختلاف هزار رای تمام بیست رای سهمیه الکترال این ایالت را کسب کند و با کسب حد نصاب ۲۷۰ رای الکترال، رئیس‌جمهور شود.

#جهان

T.me/industromy
2024/11/05 04:01:18
Back to Top
HTML Embed Code: