Telegram Web
❇️ شبکه «تی‌آرتی» فارسی مجوز ندارد

معاونت امور رسانه و تبلیغات وزارت فرهنگ اعلام کرد که برخلاف برخی مطالب منتشر شده، به اصطلاح شبکه ترکیه‌ای «تی‌آر‎تی» (TRT) فارسی مجوز فعالیت این معاونت را ندارد.

🆔 @IR_Azariha
👍160👎60😱4🔥2
❇️ تجلیل از نعمت ییلدریم، استاد زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه آتاتُرک شهر ارض‌روم تُرکیه به خاطر خدمات علمی ارزشمند در گسترش زبان فارسی در آناتولی به عنوان شخصیت پیشرو در بخش بین‌الملل جشنواره فارابی

گواهی تجلیل به امضای مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران است.


🆔️ @Ir_Azariha
👍170👎6311
آذری‌ها |Azariha
❇️ بنیاد ایران‌شناسی استان آذربایجان شرقی برگزار می‌کند: نشست‌های شاهنامه‌پژوهی: «اهمیتِ شاهنامه در تاریخ و فرهنگ ایران» با سخنرانیِ بهمن دمشقی خیابانی (دکترای ادبیات حماسی و شاهنامه‌پژوه تبریزی) زمان: دوشنبه پنجم آذر ماه ۱۴۰۳ خورشیدی، ساعت ۱۶ مکان:…
❇️ بنیاد ایران‌شناسی استان آذربایجان شرقی برگزار می‌کند:

نشست‌های شاهنامه‌پژوهی:
«توصیف و تصویرگری در شاهنامه فردوسی»



سخنران:
مهناز سمندری،‌ دکترای ادبیات فارسی، مدرّسِ شاهنامه

دبیرِ علمی نشست:
بهمن دمشقی خیابانی،‌ دکترای ادبیات حماسی


زمان:
چهارشنبه پنجم دی ماه ۱۴۰۳ خورشیدی، ساعت ۱۶

مکان:
تبریز، خیابان ثقه‌الاسلام، کوی سرخاب، خانۀ تاریخی شربت‌اوغلی، بنیاد ایران‌شناسی استان آذربایجان شرقی


■ حضور در نشست، بصورت مجازی و در بسترِ گوگل‌میت نیز مهیاست.


#اطلاع_رسانی

🆔️ @Ir_Azariha
119👎72👍21
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 مروری بر آنچه در مراسم پاسداشت سومین یلدای جهانی گذشت:
«ایران‌زمین، هویت و شخصیتِ ما ایرانیان است.»


#خبر | #اطلاع_رسانی

🆔️ @Ir_Azariha
108👎59👍26
❇️ استاد ژاله علو درگذشت

ژاله علو، هنرمند باسابقه تئاتر، سینما، رادیو و تلویزیون کشورمان بعد از تحمل بیماری ساعاتی قبل در یکی از بیمارستان‌های تهران از دنیا رفت.

ژاله علو در طول سال‌های فعالیت خود در مجموعه‌های تلویزیونی گوناگونی به ایفای نقش پرداخت و بازی در مجموعه «روزی روزگاری»، ««مختارنامه» و فیلم سینمایی «مهمان مامان» در ذهن تماشاگران ماندگار است. / تسنیم


#خبر | #اطلاع_رسانی

🆔️ @Ir_Azariha
108😢38👍12👎7🔥4😱4
❇️ اعضای جدید فرهنگستان زبان و ادب فارسی معرفی شدند

در چهارصد و هشتاد و چهارمین نشست شورای فرهنگستان زبان و ادب فارسی، نصرالله امامی، حافظ‌پژوه و استاد بازنشستۀ زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهید چمران اهواز، و چنگیز مولایی استاد فرهنگ و زبان‌های باستانی دانشگاه تبریز به عنوان اعضای پیوستۀ جدید فرهنگستان معرفی شدند.

همچنین، در این نشست، سید علی میرافضلی، رباعی‌پژوه و خیام‌شناس، و محمدرضا عدلی، پژوهشگر ادیان و عرفان و دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی به عضویت وابستۀ فرهنگستان برگزیده شدند.

گفتنی است این نشست با حضور نظام‌الدین زاهدی، سفیر جمهوری تاجیکستان در ایران، عبدالنبی ستارزاده، عضو پیوستۀ خارجی فرهنگستان زبان و ادب فارسی و تنی چند از استادان دانشگاه‌های تاجیکستان که به منظور شرکت در «نخستین همایش رودکی و پیوندهای ایران و تاجیکستان» به ایران سفر کرده‌اند، برگزار شد.


#خبر | #اطلاع_رسانی

🆔️ @Ir_Azariha
👍94👎631
Forwarded from Ehsan Movahedian Channel
⚡️در نمایش ستارخان در تبریز با سه رنگ پرچم باکو نمادسازی می شود، آهنگ مدح تصرف قراباغ که در حضور علیف اجرا شده در پایان نمایش پخش می‌شود تا قیام ملی گرایانه ستارخان با تصرف قراباغ پیوند خورده و ماهیت قوم گرایانه و ضدایرانی پیدا کند.

معاون وزیر ارشاد هم از این نمایش تقدیر می کند!
😱174👎53👍4432
‌‌
❇️ ترکیه با تأسیسِ شبکۀ فارسی‌زبان در پی چیست؟

✍️ احسان هوشمند

کمتر از سه ماه پس از آنکه محمد زاهد سباچی، رئیس تی‌آرتی، یعنی رادیو و تلویزیون دولتی ترکیه، خبر داد که شبکۀ فارسی تی‌آرتی ترکیه تا پیش از آغاز سال نو مسیحی شروع به کار می‌کند، این شبکۀ فارسی‌زبان در ترکیه، فعالیت خود را آغاز کرد. آغاز به کار این شبکۀ فارسی‌زبان درست زمانی روی می‌دهد که نقش مؤثر ترکیه در روندهای جاری و تحولات سیاسی اخیر سوریه بیش‌از‌پیش رسانه‌ای شده است.

زاهد سباچی، مدیر شبکه رادیو و تلویزیون دولتی ترکیه، در مراسم افتتاحیۀ سال تحصیلی نو در دانشگاه اولوداغ در اظهاراتی مداخله‌جویانه دربارۀ ایران گفت: «ما تا پایان سال جاری شبکه تی‌آرتی فارسی را افتتاح خواهیم کرد. ما باید ایران را ناراحت و اذیت کنیم، باید ایران را آشفته کنیم!». او درباره این روند گفت «ترکیه تنها کشوری است که در مقابلِ بحران‌های بین‌المللی به‌تنهایی قد علم کرده و رجزخوانی می‌کند. ترکیه تنها دولتی است که تلاش می‌کند روند بحران‌های بین‌المللی را به اطلاع افکار عمومی جهان برساند. به‌ این‌ سبب بیش‌از‌پیش هدف قرار گرفته است... . مجبور هستیم که با افتتاح کانال تلویزیونی فارسی، ایران را به‌شدت ناراحت کنیم». این سخنان که از طرف مدیر شبکۀ دولتی رادیو و تلویزیون ترکیه بیان شد، معرف اهداف ترکیه در درون ایران است، به گونه‌ای که پیش از آغاز به کار شبکۀ فارسی تی‌آرتی مدیر ارشد این شبکه، اهداف تأسیس شبکه را به‌روشنی و بدون هیچ پرده‌پوشی در یک جلسۀ عمومی بیان می‌کند و هدف از تأسیس چنین شبکه‌ای را آشفته‌سازی ایران عنوان می‌کند. آیا هم‌زمانی رویدادهای سوریه و اقدامات ترکیه برای سرنگونی رژیم بشار اسد و آغاز به کار شبکۀ فارسی‌زبان تی‌آرتی ترکیه تصادفی است یا اینکه با دقت این زمان برای آغاز به کار شبکه تعریف شده بود؟ دولت ترکیه در کنار دیگر فعالیت‌های مرتبط با ایران، با تأسیس شبکه فارسی‌زبان تی‌آرتی در پی چه اهدافی است؟

پس از روی‌کار‌آمدن حزب اسلام‌گرای آ.ک.پ در سال ۲۰۰۲ [میلادی] بسیاری از نیروهای سیاسی رقیب ایرانی از تندروهای اصولگرا تا اصلاح‌طلبان و دیگر جریان‌های معتدلِ مذهبی منتقد وضع موجود معروف به نوگرایان دینی، هر‌کدام با انگیزه‌های ویژۀ خود در ایران از به قدرت رسیدن این حزب استقبال کردند. بی‌آنکه با دقت و به صورت جدی به بررسی ابعاد این دگرگونی در فضای سیاسی ترکیه پرداخته شود. این سنت مألوفی در دهه‌های اخیر ایران است که نیازی به بررسی و مطالعه و تعمق دربارۀ پدیده‌های سیاسی و اجتماعی و ابعاد و ریشه‌ها و کارکردها و پیامدهای آن وجود ندارد و بسته به شرایط و موقعیت با تصمیم‌های آنی و بی‌مطالعه، اقداماتی انجام می‌شود و در صورت خطا بودن تصمیم‌ها و مواضع و سیاست‌ها و اقدامات هم کسی دربارۀ هزینه‌های چنین خطاهایی مورد پرسش قرار نمی‌گیرد.

از همان آغاز به کار دولتِ ائتلافی به نخست‌وزیری آقای رجب طیب اردوغان، این حزب سیاست منطقه‌ای خود را بر مبنای تنش صفر با همسایگان تعریف کرد. اما دیری نپایید که در پی سلسله اعتراضات در کشورهای آفریقایی و آسیای جنوب غربی موسوم به بهار عربی، دولت ترکیه فاز جدیدی از دخالت‌های گسترده و بی‌حدومرز خود را در منطقه آغاز کرد. دخالت این کشور در رویدادهای تونس و مصر و لیبی و سوریه و حتی اعتراضات عراق به صورت علنی، گسترده و حتی در برخی مواقع حمایت از گروه‌های معارض نظامی و تروریست‌هایی مانند داعش و نیز حضور نظامی ارتش ترکیه در عراق و سوریه و لیبی در میانۀ تحولات بود. نخستین تقابل‌ها میان سیاست‌های منطقه‌ای دولت ترکیه به رهبری آقای اردوغان با ایران در جریان بحران عراق در دورۀ نخست‌وزیری آقای نوری مالکی روی داد. با آغاز اعتراضات بخشی از جامعۀ سنی‌مذهب عراق در سال ۲۰۱۲ [میلادی] در استان انبار و برخی نقاط دیگر و تشدید بمب‌گذاری‌های القاعده عراق و افزایش تنش میان نوری مالکی با طارق هاشمی، معاون وقت رئیس‌جمهوری عراق، طارق هاشمی پس از سفر به عربستان به ترکیه گریخت. ترکیه از این دوره به اعمال فشار به دولت عراق و در مقابل نزدیکی به حزب دموکرات کردستان عراق و نیز جریان‌های معترض سنی‌مذهب عراق پرداخت.


■ دنبالۀ یادداشت را در بخشِ «مشاهدۀ فوری» بخوانید.

🆔️ @Ir_Azariha
👍104👎472
2025/07/13 23:02:58
Back to Top
HTML Embed Code: