Telegram Web
آذری ها |Azariha
Photo
❇️ روزنامۀ زنگان امروز،‌ شمارۀ شنبه (کیوان‌شید) ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۳ خورشیدی


■ پوشۀ PDF روزنامه را از اینجا دریافت کنید.


روزنامۀ زنگان امروز، روزنامۀ فرهنگی و مردمیِ صبحِ استانِ زنجان


🆔️ @Ir_Azariha

❇️ پوشۀ PDF روزنامۀ زنگان امروز،‌ شمارۀ شنبه (کیوان‌شید) ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۳ خورشیدی


روزنامۀ زنگان امروز، روزنامۀ فرهنگی و مردمیِ صبحِ استانِ زنجان


🆔️ @Ir_Azariha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 ویدئوهایی در فضای مجازی منتشر شده است که نشان می‌دهد، تروریست‌های تکفیری از سین‌کیانگ چین و قفقاز به سوریه رفته و می‌گویند که می‌خواهند روستاهای علوی‌نشین سوریه را پاک‌سازی کنند


🆔️ @Ir_Azariha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 شاه طهماسب و شاه عباس صفوی چه درکی از «مفهوم ایران» داشتند؟

دکتر صادقی، استاد تاریخ دانشگاه تربیت مدرس به این پرسش پاسخ می‌‌دهد.


🆔 @Ir_Azariha
خبرگزاری آناتولی از قصد ترکیه و قطر برای فعال کردن خط‌لولۀ انتقال گاز قطر به اروپا از مسیر سوریه و ترکیه خبر داد

به گفته وزیر انرژی ترکیه، پروژه خط لوله گاز طبیعی بین ترکیه و قطر ممکن است پس از سقوط بشار اسد از سر گرفته شود.این خط لوله که از خاک سوریه می.گذشت، در سال ۲۰۰۹ توسط اسد رد شد. این خط لوله به طول ۱۵۰۰ کیلومتر، گاز را از قطر به عربستان سعودی، اردن، سوریه، ترکیه و در نهایت به اروپا که از زمان جنگ اوکراین برای جایگزینی مناسب گاز روسیه در تلاش بوده است، منتقل می.کند.


پروژه خط لوله قطر - ترکیه شامل انتقال گاز طبیعی از میدان گازی پارس جنوبی قطر به ترکیه و سپس اروپا از طریق خط لوله نابوکو است. مسیرهای پیشنهادی این خط لوله از کشورهای مختلفی نظیر عربستان سعودی، اردن و سوریه می‌گذشت. این طرح به دلیل مخالفت سوریه و مسائل ژئوپلیتیک به نتیجه نرسید.

🆔️ @Ir_Azariha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 محمد قوچانی، روزنامه‌نگار در برنامۀ سینمایی «هفت» شبکۀ نمایش صداوسیما:
چطور ممکن است که ترکیه، تاریخ دورۀ عثمانی را که فقط ۶۰۰ سال قدمت دارد با این شکوه روایت کند و ما نسبت به ۲۵۰۰ سال تاریخ و تمدن رسمی و ثبت شده و مستند کشور خودمان غافل باشیم



🆔️ @Ir_Azariha
Forwarded from آذری ها |Azariha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 کشف چاپخانه حزب توده و متجاسرین فرقه پیشه‌وری در محله شتربان تبریز به همراهی مقادیر زیادی فشنگ و مهمات جنگی

در این چاپخانه کتاب‌های مارکسیستی، منقش به تصویر استالین، ماکسیم گئورگی و سایر کتب مرام اشتراکی چاپ می‌شد.

نیروهای انتظامی همه این چند گونی کتاب بلشویکی را در یک روز، در میدان ساعت تبریز آتش زدند.

رضا براهنی، در سلسله دروغ‌های خود از این آثار به عنوان کتاب‌هایی به زبان و ادبیات آذربایجانی نام برده بود. معلوم نیست تصاویر استالین، فشنگ‌ها و حزب توده چه ارتباطی به ادبیات و زبان تبریز داشت.


🆔️ @Ir_Azariha

❇️ سرنوشت عمق استراتژیک ایران با تحولات سوریه / با دگرگونی منطقه چه باید کرد؟ / آیا عراق هم در خطر است؟

✍️ زینب اسماعیلی - خبرآنلاین

تَرکِ دمشق توسط بشار اسد و در دست گرفته شدن حکومت در سوریه توسط گروه تحریرالشام آن‌چنان به سرعت انجام گرفت که همه اطرافیان متحیر ماندند، غیر از بازیگرانی که صحنه را مدیریت کردند. 
تحولات خاورمیانه و صحنه‌گردانی این تحولات چندین دهه است که چند لایه و همراه با کنش‌های پیدا و پنهان است. صحنه سوریه چگونه مدیریت شد؟ تحریر الشام چه کسانی هستند و از کجا تغذیه می‌شوند؟ منافع ایران در منطقه و عمق استراتژیکی که از آن سخن گفته می‌شد در ماه‌های پیش‌رو چگونه رقم خواهد خورد؟ جبهه مقاومت چه شرایطی را تجربه می‌کند؟ و ... .این مسایل را در میزگردی با حضور علی موجانی، دیپلمات، پژوهشگر و مؤلف و هادی برهانی، استاد دانشگاه تهران که در حوزه منطقه مطالعه دارد به بحث و بررسی گذاشتیم.


■ گزارش میزگرد را در بخشِ «مشاهده فوری» بخوانید.

🆔️ @Ir_Azariha
📷 تصاویری از تکاورانِ ارتشِ ایران در کنار مجسمۀ شاپور اول ساسانی در منطقۀ تاریخی بیشاپور در نزدیکی شهر کازرون استان فارس


عکس از شایان سجادیان


🆔️ @Ir_Azariha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

❇️ مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، در آیین بزرگداشتِ مدال‌آوران المپیک و پارالمپیک،‌ شعری از اقبال لاهوری خواند


مانند صبا خیز و وزیدن دگر آموز
دامان گل و لاله کشیدن دگر آموز

اندر دلک غنچه خزیدن دگر آموز

موئینه به بر کردی و بی‌ذوق تپیدی
آنگونه تپیدی که بجائی نرسیدی

در انجمن شوق تپیدن دگر آموز

کافر دل آواره دگر باره به او بند
بر خویش گشا دیده و از غیر فروبند

دیدن دگر آموز و ندیدن دگر آموز

دَم چیست پیام است شنیدی نشنیدی
در خاک تو یک جلوه عام است ندیدی

دیدن دگر آموز شنیدن دگر آموز

ما چشم عقاب و دل شهباز نداریم
چون مرغِ سرا لذتِ پرواز نداریم

ای مرغ سرا خیز و پریدن دگر آموز

تختِ جم و دارا، سر راهی نفروشند
این کوه گران است بکاهی نفروشند


با خون دل خویش خریدن دگر آموز

نالیدی و تقدیر همان است که بود است
آن حلقهٔ زنجیر همان است که بود است

نومید مشو ناله کشیدن دگر آموز

وا سوخته ئی یک شرر از داغ جگر گیر
یک چند بخود پیچ و نیستان همه در گیر

چون شعله بخاشاک دویدن دگر آموز

اقبال لاهوری


🆔️ @Ir_Azariha
‌‌
❇️ ایران و تحولاتِ سوریه

✍️ احسان هوشمند

تحولات سریعِ سوریه و فرار بشار اسد از سوریه و تسلط شورشیان بر دمشق و در نتیجه خروج نیروهای ایرانی و روسی از سوریه، موجب شکل‌گیری این پرسش اساسی شده که سیاست‌های ایران در مواجهه با تحولات سوریه باید بر چه مبنا و پایه‌هایی استوار باشد؟ پیش از‌ این سوریه در قالب یک کشور دوست و دارای روابط راهبردی با جمهوری اسلامی شناخته می‌شد؛ اما امروز چه باید کرد؟ به نظر می‌رسد پاسخ به پرسش فوق به‌سادگی میسر نباشد و طراحی و تعریف سیاست‌های کشور باید تابعی از شرایط پیش‌روی در سوریه و تحولات آتی سوریه و تشکیل دولت در این کشور و منافع ملی و امکانات و ضرورت‌های ایران تعریف شود. پیش و بیش از آنکه از همین ابتدا بنا بر تقابل و مخالفت با هیئت تحریرالشام و ارتش وطنی و دیگر تشکیلات حاکم فعلی بر سوریه گذاشته شود، لازم است توجه شود:

۱- برخلاف رویه پیشین محمد الجولانی، از همان ابتدای تسلط شورشیان بر دمشق نشانه‌هایی - البته نه‌چندان مطمئن - از تغییر رویه‌ها و رویکرد‌های احمد الشرع در برخی موضوعات به چشم می‌خورد.

آیا قرار است این تغییر موضع و نرمش احمد الشرع شامل مناسبات با ایران هم شود؟ یعنی آیا متصور است که به‌زودی و پس از رایزنی‌های پشت پرده با احمد الشرع یا جریان‌های همسو، مواضع این جریان دربارۀ ایران دچار انعطاف شود؟ اگر چنین شد، سیاست‌های آتی کشور باید بر مبنای چنین تغییری تدوین شود؛ یعنی منطقی است، به دنبال روزنه‌هایی برای مدیریت مواجهه با این جریان و حتی بهبود مناسبات بود.

۲- اگر جریان حاکم بر سوریه رویکرد منفی خود علیه ایران را تغییر نداد، چه باید کرد؟ پاسخ به این پرسش هم نیازمند رویکردی خردمندانه است. ابتدا باید دقت کرد که امکانات و ابزارهای در اختیار گروه حاکم بر سوریه برای تقابل با ایران کدام است؟ اگر گروه حاکم بر سوریه از ظرفیت‌ها و فرصت‌ها و ابزارها و امکانات لازم برای اثرگذاری بر درون کشور یا منافع کشور برخوردار نیست، طبیعی است که چندان نباید نگران موضع‌گیری‌های منفی احمد الشرع علیه ایران بود. اما اگر این جریان با هدف اعمال فشار به ایران به‌عنوان نمونه از طریق جریانِ کوچک و افراطی که در ائتلاف با هیئت تحریرالشام است، علیه ایران اقداماتی کرد، آن‌گاه تدوین سیاست‌های کشور تابعی از شرایط جدید خواهد بود.

۳- جریان‌های شورشی در سوریه دارای درجاتی از تفاوت و حتی اختلاف مشهود یا پنهان هستند. گروه هیئت تحریرالشام خود متشکل از ائتلافی میان گروه‌های رقیب بود که بخشی از آنان از ائتلاف خارج شدند. اینک طیفی متنوع از جریان‌های سکولار و عرب‌گرا تا جریان‌های تکفیری یا سلفی در میان شورشیان حاکم سوریه حضور دارند. مدیریت این تنوع با توجه به اختلافات اساسی و مبنایی کار دشواری است. اگر میان این جریان‌ها اختلاف و سپس منازعه آغاز شود، تدوین سیاست برای مواجهه با شرایط سوریه دشوار‌تر می‌شود. اگر بخشی از این نیروها علیه اسرائیل وارد عمل شوند، بر پیچیدگی شرایط خواهد افزود. برای چنین شرایطی نیز باید آمادگی لازم وجود داشته باشد.

۴- جریان حاکم بر سوریه اعلام کرده که تفنگ باید تنها در دستانِ دولت باشد. اتخاذ چنین سیاستی موجب بروز تنش‌هایی در سوریه می‌شود. از سویی جریان کُرد وابسته به پ‌ک‌ک در بخش‌های بزرگی از سوریه حضور مسلحانه دارد. از دیگر سو غرفة العملیات الجنوبیة (اتاق عملیات جنوب) یعنی جریان اغلب دروزی نیز که به‌تازگی تأسیس شده و به اسرائیل نیز نزدیک است، حضور مسلحانۀ خود را در بخش‌هایی از سوریه به‌ویژه در استان‌های قنیطره و سویدا تثبیت کرده است. داعش نیز در بخش‌های دیگری از سوریه حضور دارد. پیشبرد سیاست خلع سلاح گروه‌های مسلح متنوع نیازمند حمایت بین‌المللی است. مشخص نیست که موضع اسرائیل در‌این‌باره چه خواهد بود؟ کمااینکه ترکیه بیشترین استقبال و همراهی را با این سیاست خواهد داشت و از این فرصت برای سرکوب جریان وابسته به پ‌ک‌ک سود خواهد جست. در این شرایط سیاست‌های ایران باید تابعی از منافع ملی باشد، نه ماجراجویی یا دخالت‌های محاسبه‌نشده.



■ دنبالۀ یادداشت را در بخشِ «مشاهدۀ فوری» بخوانید.

🆔️ @Ir_Azariha

❇️ وزیر خارجه ترکیه: جمهوری اسلامی ایران و روسیه به بشار اسد در مقابله با مخالفانش کمک کردند / اسرائیل خواهان کنار رفتن بشار اسد نبود / اینکه بشار اسد بخشی از جبهه مقاومت علیه اسرائیل باشد شوخی است

هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه، جمهوری اسلامی ایران و روسیه را به کمک کردن به بشار اسد در جنگ با مخالفانش متهم کرد و گفت اسرائیل خواهان کنار رفتن بشار اسد از قدرت نبود.

هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه این موضوع را در مصاحبه با شبکه تلویزیونی "الحدث" عربستان سعودی مطرح کرد.


بخش‌هایی از این مصاحبه به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه:

— ایران و روسیه، شما به بشار اسد کمک کردید. به او در عقب راندن مخالفان یاری رساندید اما متأسفانه اسد در ارائه خدمات به مردم، بازسازی نظام، آشتی با مردمش و حفظ نظام موفق نبود و امروز به همین دلیل با چنین وضعیتی مواجه شده‌ایم.

— اینکه بشار اسد در سوریه به عنوان بخشی از جبهه مقاومت علیه اسرائیل تلقی شود، بیشتر به یک شوخی شباهت دارد.

— من معتقدم ایران در دوره جدید نیز درس خواهد گرفت. ما هم باید به ایران به‌صورت سازنده کمک کنیم.

— در طول سیزده سالی که ریاست سازمان اطلاعات و امنیت ترکیه‌، «میت » را بر عهده داشتم، در منطقه گفتگوهای زیادی با دوستان ایرانی‌مان داشتیم.

— ما نظرات رژیم اسد را با ایران و روسیه تا حدی پیش بردیم. با آن‌ها روابطی مبتنی بر احترام متقابل داریم، یکدیگر را می‌شناسیم و وقتی این روند شروع شد، با آن‌ها صحبت کردیم. اما بازگشت به سناریوهای سال‌های ۲۰۰۶، ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ دیگر معنایی ندارد.

— اسرائیل هرگز خواهان کنار رفتن بشار اسد نبود.

— اسرائیل هرگز خواهان کنار رفتن بشار اسد نبود. اگرچه از فضای فراهم شده توسط بشار برای ایرانی‌ها ناراضی بود، اما می‌دانست که بشار به طور کلی یک بازیگر مفید برایش است.

— منطقه اکنون به اندازه کافی برای خروج از این چرخه معیوب درس گرفته است. منطقه ما در طول ۲۰ تا ۳۰ سال گذشته واقعاً در یک مارپیچ آتش عظیم گرفتار بوده است.

■ منبع: عصرایران



#خبر | #اطلاع_رسانی

🆔️ @Ir_Azariha
❇️ بیانیه بشار اسد، ۹ روز پس از خروج از سوریه: من استعفا نداده‌ام و پناهنده هم نشده‌ام

بشار اسد:
من آن طور که شایعه شده بود، نه به صورت برنامه ریزی شده کشور را ترک کردم و نه در آخرین ساعات نبردها آن را ترک کردم، بلکه تا صبح روز یکشنبه در دمشق ماندم و مسئولیت‌های خود را پیگیری کردم.

موضوع پناهندگی یا برکناری از سوی من یا هیچ شخص دیگر مطرح نشد، تنها گزینه مطرح، ادامه جنگ بود.

با گسترش تروریسم در داخل دمشق، با هماهنگی دوستان روسی خود به لاذقیه رفتم تا از آنجا عملیات رزمی را پیگیری کنم.

صبح با رسیدن به پایگاه حمیمیم، مشخص شد که نیروها از تمام خطوط نبرد عقب نشینی کرده اند و آخرین مواضع ارتش سقوط کرده است.

کسی که مقاومت در فلسطین و لبنان را تنها نگذاشت و به همپیمانانی که با او بودند، خیانت نکرد، نمی‌تواند به مردمی که به آنها تعلق دارد، رها یا به آنها و ارتش خود خیانت کند. / ایسنا


#خبر | #اطلاع_رسانی

🆔️ @Ir_Azariha
❇️ ترامپ: اگر گروگان‌ها آزاد نشوند، جهنم به پا خواهد شد / اردوغان پشت تحولات نه‌چندان دوستانه در سوریه است

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا شامگاه دوشنبه در یک نشست مطبوعاتی به تحولات اخیر در سوریه، جنگ اوکراین و مسئله تبادل اسرای اسرائیلی نزد حماس و آتش‌بس در غزه پرداخت.

ترامپ با اشاره به تحولات سوریه و سقوط دولت «بشار اسد» گفت: «به باور من، ترکیه و رئیس‌جمهور آن رجب طیب اردوغان پشت حوادث اخیر در سوریه هستند.»

او افزود: «هیچ‌کس نمی‌داند طرف مقابل کیست، اما می‌دانم اردوغان آدم بسیار باهوشی است، برای هزاران سال آن‌ (سوریه) را می‌خواستند و او (اردوغان) آن را اشغال کرد. افرادی که وارد سوریه شدند توسط ترکیه کنترل می‌شوند و ایرادی ندارد، این راه دیگری برای مبارزه است.»

رئیس جمهور منتخب آمریکا تصریح کرد: «اردوغان پشت تحولات اخیر و اشغالگری نه چندان دوستانه در سوریه است.»

ترامپ همچنین با اشاره به حضور ۹۰۰ نیروی آمریکایی در سوریه اعلام کرد که مایل نیست هیچ یک از نیروهای آمریکایی در سوریه کشته شوند، اما در پایان گفت که «هیچ کس نمی داند» نتیجه درگیری ها در خاورمیانه چه خواهد بود.

او در ادامه با اشاره به تماس اخیر خود با «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل گفت که با او (نتانیاهو)، درباره جنگ غزه «گفتگوی بسیار خوبی» داشته و تهدیدش را تکرار کرد که اگر حماس اسرای اسرائیلی را آزاد نکند، در ۲۰ ژانویه (روز تحلیف ترامپ)، «جهنم» به پا خواهد کرد.

ترامپ افزود: «همانطور که می‌دانید، من هشدار دادم که اگر این گروگان‌ها (اسرا) تا آن تاریخ به خانه باز نگردند، جهنم به پا خواهد شد.»

رئیس‌جمهور منتخب آمریکا همچنین تصریح کرد: «برای آزادی اُسرا در غزه و پایان دادن به جنگ وحشتناک در این باریکه تلاش خواهد کرد. در نخستین روز از ریاست جمهوری‌ام، برای پایان دادن به تمام جنگ‌ها اقدام خواهم کرد.»

او در ادامه نشست خبری خود به جنگ اوکراین که در سومین سال خود به سر می‌برد پرداخت و تصریح کرد: «با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، راه‌های پایان دادن به جنگ اوکراین را بررسی خواهم کرد.»

ترامپ همچنین از مسکو خواست تا به اقدامات خود در اوکراین پایان دهد.

رئیس جمهور منتخب آمریکا همچنین با اشاره به خواست خود برای دعوت نکردن از زلنسکی به حضور در مراسم تحلیف خود مدعی شد که فعالانه برای پایان دادن به درگیری در اوکراین تلاش می‌کند و پیشرفت‌های کمی در این راستا حاصل شده است.

ترامپ در پاسخ به این سوال خبرنگاران که آیا به ایران حمله خواهد کرد یا از حمله اسرائیل به ایران حمایت خواهد کرد، پاسخی نداد و صرفاً گفت: «چرا باید به شما بگویم که آیا این کار را انجام خواهم داد یا خیر؟»

رئیس جمهور منتخب آمریکا همچنین درباره پهپادهای مرموز گفت: هم ارتش خبر دارد و هم بایدن می‌داند که پهپادها از کجا می‌آیند و کجا می‌روند اما بنا به دلایلی می‌خواهند مردم را در بی‌خبری نگه دارند. نمی‌توانم تصور کنم که کار دشمن است چون اگر مال دشمن بود، آن را منفجر می‌کردند.

ترامپ با اشاره‌ای کوتاه به اینکه تصور نمی‌کند این پهپادها متعلق «به دشمن» باشند ظاهراً ادعاها دربارۀ اینکه منشا پرواز این پهپادها یک کشتی ایرانی یا چینی است را رد کرد.


#خبر | #اطلاع_رسانی

🆔️ @Ir_Azariha
2025/01/09 15:51:04
Back to Top
HTML Embed Code: