Telegram Web
Forwarded from آذری ها |Azariha
❇️ کودکان ایرانیِ آذربایجانی در حال ادای احترام به شهدای جنگِ میهنی چالدران

پیکرهای شهدای جنگ چالدران به دستور شاه اسماعیل در اطراف بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی به خاک سپرده شدند.

جنگ چالدران با بهانه‌های مذهبی و با حمله تُرکان عثمانی به ایران آغاز و سبب شهادت هزاران تن از ایرانیان شد.


🆔️ @Ir_Azariha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✳️پیام تبریک سفیر ایران در ارمنستان به مناسبت سال نو میلادی

▫️فرارسیدن سال نو میلادی را به دولت و ملت شریف ارمنستان تبریک می‌گویم. سالی سرشار از صلح، آرامش،  عزت و بهروزی برای  دولت و ملت ارمنستان آرزومندم. امیدوارم در سال جدید نیز  شاهد گسترش روز افزون روابط دوستانه و صمیمانه دو کشور در تمام عرصه ها باشیم.
زنده باد ارمنستان
زنده باد ایران
زنده باد روابط پایدار دو ملت

مهدی سبحانی
سفیر فوق العاده و نماینده تام الاختیار  جمهوری اسلامی ایران در جمهوری ارمنستان




🆔️ @Ir_Azariha
⛔️آغاز رسمی روابط باکو با دولت انتقالی سوریه؛ کمک‌های الهام علی‌اف در راه دمشق

▪️یالچین رفیع اف، معاون وزیر امور خارجه جمهوری باکو، چند روز پیش از این، با اسعد حسن الشیبانی، وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه در دمشق دیدار و گفت‌وگو کرد.

▪️طرفین در این دیدار برای آغاز فصل جدیدی در روابط طولانی‌مدت میان جمهوری باکو و سوریه با هدف دوستی و همکاری توافق کردند. وزارت خارجه جمهوری باکو با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد، "این کشور همراه با ترکیه در این مرحله مهم در کنار سوریه ایستاده و از روند بازسازی سوریه حمایت خواهد کرد."

▫️یکی از مسائل مهم مطرح شده در این جلسه، از سرگیری فعالیت سفارت این کشور در دمشق پس از ۱۲ سال بود.
▫️همچنین کاروانی متشکل از ۱۰ دستگاه کامیون حامل ۲۰۰ تن مواد غذایی از باکو، راهی سوریه شده است. این کاروان از طریق گرجستان و ترکیه وارد شهر ادلب سوریه خواهد شد. قرار است این کمک‌ها از طریق سازمان مدیریت اضطرار و سانحه ترکیه (AFAD) به سوریه اعطا شود.

▫️ ترکیه یکی از اصلی‌ترین حامیان هیئت تحریر الشام و دولت موقت سوریه است. از آنجایی که باکو و آنکارا روابط بسیار نزدیکی در تمامی امور با یکدیگر دارند، پیش بینی میشود طی ماه‌های آتی با حمایت و حضور فعال ترکیه، روابط باکو و دمشق در زمینه‌های مختلف افزایش چشمگیری داشته باشد.
▫️لازم به ذکر است پس از آغاز جنگ در غزه، روابط ترکیه و اسراییل به دلیل تنش‌های لفظی میان اردوغان و نتانیاهو تیره شد. در این میان باکو به دلیل همکاری‌ها و ارتباطات اقتصادی-سیاسی-نظامی گسترده با هر دو دولت ترکیه و رژیم اسرائیل، می‌تواند به‌عنوان یک میانجی و تسهیل‌گر موثر میان آنکارا و تل‌آویو وارد عمل شود. یکی از اصلی‌ترین دلایل تلاش‌ باکو برای کاهش تنش‌ها در سوریه، به جهت ایجاد همکاری و افزایش همسویی میان اسرائیل و ترکیه است.


🆔️ @Ir_Azariha
⛔️تشدید نفرت پراکنی مذهبی و قومی در سوریه و احتمال کشتار اقلیت علوی

▪️با سقوط نظام سیاسی سوریه در ۶ دسامبر ۲۰۲۴، در بی سابقه ترین شکل دیده شده در تاریخ این کشور، طایفه گرایی و نفرت پراکنی مذهبی و قومی که امری مذموم در حقوق بین الملل است در این کشور اوج گرفته است.
به‌طوریکه پس از استقرار تحریر الشام که تا چندی پیش در فهرست گروه های تروریستی امریکا قرار داشت ، قتل انسان ها و سلب حق حیات آنها به دلیل منشاء قومی و مذهبی به موضوعی روزانه در سوریه بحران زده تبدیل شده است.

▪️با حاکم شدن عناصر تحریرالشام که با گرایشات افراطی اخوانی بنوعی تداوم جریان وهابی تکفیری و القاعده است، بروز چنین وضعیت تاسف باری در سوریه از قبل، قابل پیش بینی بود. سوریه کشور قومیت ها و مذاهب است که امروز همه آنها در ترس و وحشت به سر می برند. اقلیت های قومی و مذهبی از جمله علوی ها، مسیحیان، کردها ، آشوری های ، دروزی ها، ارامنه ، شیعیان و حتی اهل سنت مخالف تحریر الشام در معرض سرکوب، خشونت و نسل کشی قرار گرفته اند. ترکیه علیرغم داشتن نظامی سکولار در منطقه غرب آسیا به صراحت حمایت خود از تسخیر پایتخت سوریه به دست افراطیون مذهبی را آشکار کرد.

▪️ابراهیم کالین و هاکان فیدان، روسای سازمان امنیت و دستگاه دیپلماسی ترکیه به سرعت در دمشق حاضر و در رویکردی دوگانه، حمایت آنکارا از حاکمیت تحریرالشام اعلام کردند. حال آنکه ترکیه بمانند امریکا و اروپا، در سال ۲۰۱۴ جبهه النصره و در سال ۲۰۱۸ هیئت تحریر شام را به عنوان یک سازمان تروریستی شناسایی کرده بود. مقامات اسراییل نیز از سیطره تحربرالشام بر سوریه ابراز رضایت کردند و ارتش اسراییل به سرعت نواحی راهبردی را در امتداد جولان اشغالی، به اشغال خود درآورد و در عرض چند روز تقریبا تمامی مراکز راهبردی و زیرساخت های سوریه از جمله مراکز نیروی هوایی و بنادر و زیرساخت های حمل و نقلی سوریه را بمباران کرد.

▪️اما، واقعه مهمتر پس از سقوط نظام سیاسی سوریه، آغاز تعرضات به جان و مال، اعتقادات و آثار فرهنگی و مذهبی اقوام و اقلیت های مختلف بخصوص علویان می باشد که با واکنش و تظاهرات جمعی گسترده علویان از جمله در حماه، حمص، طرطوس مواجه شد. نیروهای تحریرالشام که خود را دولت مستقر در سوریه اعلام کرد، با نقض قواعد اساسی حقوق بین الملل بشر، عکس العملی بسیار خشونت آمیز علیه تظاهرات اعتراضی علویان از خود نشان داد و در جریان سرکوب تظاهرکنندگان ده ها تن از علویان کشته شده اند.

متن کامل را اینجا بخوانید


🆔️ @Ir_Azariha
⛔️کنترل مرز با ایران به نیرو‌های ارمنی واگذار شد

▫️رسانه‌ها و مقامات رسمی ارمنستان طی روزهای اخیر گزارش دادند که کنترل مرز ارمنستان و ایران در گذرگاه مرزی آگاراک، به‌طور کامل به مأموران مرزبانی ارمنستان سپرده شده است. پیش از این، نیرو‌های گارد مرزی روسیه مسئولیت حفاظت از این گذرگاه را بر عهده داشتند.

▫️«نیکول پاشینیان»، نخست‌وزیر ارمنستان، با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در ایکس (توییتر سابق)، این تغییر را تأیید کرد و نوشت: «از زمان استقلال ارمنستان، کنترل مرز در ایست بازرسی آگاراک توسط افسران گارد مرزی روسیه انجام می‌شد. از زحمات آنها قدردانی می‌کنیم.»
▫️مرز ارمنستان و ایران یکی از مهم‌ترین گذرگاه‌های تجاری و ارتباطی منطقه قفقاز جنوبی است. پس از فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۱، نیرو‌های روسی به‌عنوان بخشی از توافقات امنیتی بین ارمنستان و روسیه، مسئولیت حفاظت از این مرز را بر عهده گرفتند و به تازگی کنترل را به ارمنی‌ها واگذار کرده‌اند.


🆔️ @Ir_Azariha
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💠سخنان دکتر حمید احمدی، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، راجع‌ به سخنان معاون اول رئیس‌جمهور و ایده‌ی مرکززدایی

▫️چندی پیش دکتر حمید احمدی، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، در نشستی به برخی از استدلال‌های علمی موجود و تجربیات کشورهای دیگر برای ضرورت وجود دولت مرکزی قدرتمند تأکید کرده‌اند. همچنین این استاد ارجمند ذکر کرده‌اند که در شیوه‌ی کنونی نظام حکمرانی ایران نیز عدم تمرکز قدرت و وجود نهادهای موازی قدرت باعث پیچیدگی و عدم کارآمدی در بسیاری از عرصه‌های سیاست‌گذاری شده‌ است و تقسیم همین قدرت ناکافی نیز باعث تهی‌ شدن قدرت از نهاد ریاست‌جمهوری، ناکارآمدی و عدم پاسخگویی بیشتر خواهد شد و دردی از دردها دوا نخواهد کرد.

▫️در بخش پایانی نیز ایشان هشدار داده‌اند که این روند و برخی فعالیت‌های دیگر از این دست که در مجلس شورای اسلامی در جریان است به تلاطم فرهنگی ایران و در خطر قرار گرفتن هویت ملّی منجر خواهد شد.

▫️امید است که سیاستمداران و داعیان این گفتمان که همواره ادعای گوش فرا دادن به کارشناسان را دارند، صحبت‌های دکتر احمدی، استاد مطرح دانشگاه تهران را جدی گرفته و در سیاست‌های خود تجدید نظر کنند.


🆔️ @Ir_Azariha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⛔️حمله به کامیون‌های باری ایرانی در مرز آستارا توسط عوامل علیف در روزهای اخیر

▪️عوامل علیف، از سمت آستارا به لنکران، شیشه‌های کامیون‌های ایرانی را با سنگ می‌شکانند.

▪️این اقدام خصمانه عوامل علیف، یک‌بار دیگر نشان می‌دهد که کنترل یک مسیر ترانزیتی ایران توسط علیف، چقدر می‌تواند، خطرناک باشد.
چهل سال مسیر بیله سوار به نخجوان در اختیار ایران بود، اما ایران هیچ‌گاه حتی در تیرگی روابط مشکلی برای کامیون‌های باکو ایجاد نکرد یا این مسیر را مسدود نکرد. اما...

🆔️ @Ir_Azariha
Forwarded from آذری ها |Azariha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 نظر پانترکیستها در مورد شاه اسماعیل: «ملعونِ کبیرِ پان‌فارسِ شعوبی»

تئوریسین پان‌ترکیسم (ضیا صدرالاشرافی) که از فرط عشق به خلافت عثمانی در تلویزیون گوناز و در حضور نماینده وهابیون به شاه اسماعیل می‌گوید: ملعون!

همه جرم شاه اسماعیل این بود که در چالدران از کشورش ایران دفاع کرد و در مقابل سلطان سلیم تسلیم نشد. نبردی که منجر به قتل‌عام تبریز به دستِ تُرکان عثمانی شد.

🆔 @IR_Azariha
‌‌⛔️هولیگانیسم قومی یا هولیگانیسم ورزشی؟ پاسخ به یک واکنشِ قوم‌گرایانه!

✍️ نیما عظیمی
▫️پس‌از دیدار تیم‌های پرسپولیس و هوادار در هفتۀ پانزدهم از لیگ برتر فوتبال ایران، یادداشتی در یکی از پایگاه‌های خبری - تحلیلی تبریز با سرنویسِ «هولگوگانیسم پرسپولیس، سکوت آقا کریم و عزت همیشگی تراکتور!» هم‌رسانی شد.
▫️سوا از این‌که ناآشنایی نویسندۀ این یادداشت با ابتدایی‌ترین و پرکاربردترین اصطلاحات اجتماعی - ورزشی، با به‌کار گرفتنِ واژه‌ی نادرستِ «هولگوگانیسم(؟!)» به‌جای واژۀ درستِ «هولیگانیسم» در همان سرنویسِ یادداشت آشکار است، درون‌مایۀ سست این یادداشت نیز ما را به نتایج جالب‌توجهی می‌رساند.
▫️چنان‌چه نویسندۀ یادداشت مذکور، واقعا نگرانِ گسترش ناهنجاری‌های اجتماعی ناشی از فضای خشونت‌بار و به قول خودش «هولگوگانیسم(؟!)» ورزشی‌ست؛ اصول حرفه‌ای و درستِ یادداشت‌نویسی ایجاب می‌کرد که احساسات و غرض‌های شخصی خود را کنار گذارد. اما از سرنویس این یادداشت، روشن است که درون‌مایۀ یادداشت، نه برای برداشتنِ گامی مؤثر و سودمند برای فوتبال و جامعه، بلکه برای تخلیۀ نفرتی شخصی نگاشته شده است.
▫️پر واضح است که فحاشی و توهین به هر تیمی در هر ورزشگاهی و در هر شهری از شهرهای ایران عزیزمان، امری ناپسند و ضدِّ روح پاکِ ورزش است.
▫️توهین و فحاشی و به‌کارگیری الفاظ رکیک، شوربختانه تبدیل به کنشِ اصلی «بخشی از سکوهای همه‌ی ورزشگاه‌های کشور» شده است؛ اما داستان سکوهای ورزشگاه‌های تبریز، فراتر از این حرف‌هاست! و «بخشی از سکوها» صرفاً با هدف پیش‌برد پروژۀ پانتُرکیسم و اهداف تجزیه‌طلبانه‌ وارد ورزشگاه می‌شوند.
▫️شگفت‌آور است که نویسندۀ یادداشت مذکور در بند دوم مدعی شده: «تراکتوری‌ها هیچ وقت آتش‌بیار معرکۀ دوقطبی‌سازی‌های فوتبالی در استادیوم‌ها نبوده‌اند!» و در ادامه، برای تخلیۀ نفرت شخصی خود از پرسپولیس، جملاتی را نوشته که دقیقاً در آتشِ دوقطبی‌سازی‌های فوتبالی می‌دمد!
▫️باید برخی از رفتارهای بخشی از سکوهای ورزشگاه یادگار امام تبریز را به نویسندۀ یادداشت مذکور یادآور شویم: فحاشی به روح هادی نوروزی، کاپیتان درگذشتۀ پرسپولیس، رفتاری تفرقه‌آمیز و دقیقاً دوقطبی‌‌زا است. سر دادن شعارهای ایران‌ستیزانه از جمله بیانِ شعارِ «خلیج ع ر ب ی»، کُنشی علیه تمامیتِ ارضی ایران است. بدمستی کردن با جولانِ بنرنوشته‌های تجزیه‌طلبانه و تکرار شعارهای ضدِّ ملی در چهارچوب مطالبات زبانیِ استالینیستی، تفرقه‌زاست. افزون بر این‌ها توهین‌ به زبانِ فارسی، زبانِ ملّی و رسمی کشور، توهین به فرهنگ ایرانیِ آذربایجان و... تنها بخشی از رفتارهای پلیدِ همان بخش از سکوهای ورزشگاه یادگار امام تبریز است؛ که از آمدن به ورزشگاه، هدفی جز تحریک گسل‌های قومی و آوردن لبخند رضایت بر لبان الهام علی‌اف و اردوغان ندارند! این تماشاگرنماها  تابع و ترویج دهنده‌ی یک «هولیگانیسم قومی» هستند نه ورزشی!
▫️بد نیست برای نویسندۀ یادداشت مذکور که توهین به پرچم تراکتور را توهین به دین و مذهب دانسته، یادآور شوم که در همین ورزشگاه یادگار امام تبریز، «بخشی از سکوهای ورزشگاه» مرتب و هماهنگ در رفتاری غیرانسانی و غیردینی، هنگام پخش آیات قرآن در ورزشگاه به جای سکوت و احترام که روال معمول است، در رفتاری غیردینی و غیرانسانی، از خود صدای زوزۀ گرگ صادر می‌کنند!
▫️این نویسنده در جایی از یادداشت خود، از عدم‌ ورود کریم باقری به ماجرا دچار تعجب شده که نوشته: کریم باقری «تو*رک تبریزی و تراکتوری» است! که البته، به نظر می‌رسد این جملات، بیشتر ناشی از یک ذهنیتِ قومیّت‌گراست تا نگاهی حرفه‌ای و ملّی.
▫️با تکرار دوباره‌ براین موضوع که فحاشی و توهین به هر تیمی در هر ورزشگاهی و در هر شهری از شهرهای ایرانِ عزیزمان، امری ناپسند و ضدِّ روح پاکِ ورزش است؛ استثنائاً با یک مورد از موارد نویسندۀ یادداشت مذکور هم‌دل و موافقم. بله! «ورود و برخوردِ جدّی دولت و نهادهای نظارتی».
▫️امید آن‌که این نهادها ورود کنند، تا هم «هولگوگانیسم(؟!)» مورد نظر او را از فوتبال پاک کنند، هم «هولیگانیسم» مورد نظرِ نگارندۀ این سطور را.  مهم‌تر این‌که سکوهای ورزشگاه‌های تبریز را خالی از ژنده‌پاره‌های جمهوری باکو و ترکیه کنند! چرا که تبریز، مهدِ مدنیت و قلبِ تپندۀ مشروطۀ ایران است؛ آذربایجان، دیارِ شهید باکری و باکری‌هاست که برای حفاظت از خاک و ناموس ایران، غیورانه و عاشقانه برابر مهاجمان و متجاوزان ایستادند. آذربایجان، فرزند ایران است. «آذربایجان»، خودِ «ایران» است.
▫️بنابراین باید حساب آذربایجانی‌های ایران‌پرست را که - از قضا بخشی از آن‌ها نیز بیشتر سکوهای ورزشگاه یادگار امام تبریز را پوشش می‌دهند - جُدا از آن اوباشِ خودباخته بدانیم.
▫️این یادداشت در راستای هواداری از باشگاه پرسپولیس یا در راستای سوگیری علیه باشگاه تراکتور نگاشته نشده؛ بلکه صدایی‌ست که باید شنیده شود.

🆔️ @Ir_Azariha
Forwarded from آذری ها |Azariha
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 نصیب‌ نصیب‌زاده، اولین سفیرِ ابوالفضل ایلچی‌بیک در ایران در تلویزیون گوناز تی‌وی گفت:
صفویه، خود را وارث تاج و تخت کیان، می‌دانست

صفویه، تُرک نبودند و به نام ایران و سنت حکمرانی ایرانی حکومت می‌کردند. شاه اسماعیل خودش را جانشین تاج و‌ تحت کیان می‌دانست.
این مسئله‌ای است که محمد امین رسول‌زاده و علی آقااوغلو هم در مورد آن نوشته‌اند که صفویان ربطی به تُرکان ندارند.

🆔@IR_Azariha
Forwarded from Salar Seyf
نبرد چالدران: شکستی که هویت ایرانی را تثبیت کرد

مونا حجت انصاری/تهران تایمز

مرثیه بخش بزرگی از مراسم عزاداری ایرانیان است. مرثیه نه تنها به عزاداران اجازه می دهد غم و اندوه خود را ابراز کنند، بلکه با بازخوانی داستان زندگی فرد متوفی، خاطرات او را زنده نگه می دارد. هرکسی که با مرثیه یاد شود شخص مهمی است. در مراسم عمومی، یکی از شخصیت های مهم تاریخی، ملی یا مذهبی است و در مراسم خصوصی، عضو از دست رفته ی یک خانواده.

صدها نفر که روز یکشنبه در یک مراسم عزاداری در شهر اردبیل شرکت کردند، این سنت دیرینه ی ایرانی را پاس داشتند. به دور از سرمای شدید شهر، یک مرثیه خوان در مقابل جمعیت عظیمی در یک اتاق سرپوشیده ایستاده بود. شخصیت هایی که برایشان مرثیه سر میداد، شهدای چنگ چالدران بودند که بیش از پنج قرن پیش جان باختند.

با یکی از شرکت کنندگان درباره ی اهمیت جنگ چالدران برای مردم منطقه صحبت کردم: "نبرد چالدران برای ما یکی از هزاران درگیری دیگر در تاریخ طولانی و پرماجرای ایران نیست. شهدای چالدران ایرانیانی تلقی می شوند که حاضر بودند برای حفظ هویت و ارزش های خود جان خود را فدا کنند. این اتفاق بیش از 500 سال پیش رخ داد، اما آنچه ایرانیان آن زمان برایش جنگیدند هنوز هم مهم است."

در نبرد چالدران چه اتفاقی افتاد؟

زمان سال 1514 میلادی است؛ مکان، دشت های پرگرد و غبار چالدران. سربازان ایرانی به رهبری شاه اسماعیل اول صفوی در مقابل نیروهای خلافت عثمانی ایستادند. ایرانیان دلایل مهمی برای جنگیدن داشتند، اما مخالفان آنها بسیار مجهزتر بودند. عثمانی ها سلاح های به روزی داشتند که پس از برخورد با  سربازان امپراتوری بیزانس با آن ها آشنا شده بودند.

سالار سیف‌الدینی، پژوهشگر و کارشناس سیاست و تاریخ قفقاز جنوبی، به تهران تایمز گفت: «ایرانی‌ها در نهایت جنگ را باختند. ایران شهر تبریز و بخش های زیادی از مناطق شمالی خود را از دست داد. اما آنچه از جنگ چالدران به دست آورد به بازگرداندن آنها کمک کرد.»

این کارشناس افزود که ایرانیان پس از یک دوره طولانی حاکمیت اعراب درک کردند که هویت آنها بار دیگر در معرض تهدید قرار گرفته است و برای محافظت از آن باید مقاوم تر شوند. "آنچه از خاکستر شکست برخاست، حس شدیدی از وحدت ملی بود."

صفویان به عنوان اولین سلسله مستقل سیاسی از زمان فتح ایران توسط اعراب شناخته می شوند. بنیانگذار سلسله، شاه اسماعیل اول، اسلام شیعه دوازده امامی را به دین رسمی ایران تبدیل کرد، اقدامی که قرن ها حاکمیت سنی را به چالش کشید، هویت ایرانی را شکل داد و آن را از تار و پود همسایگانش جدا کرد.

اما عثمانی ها که چشم به توسعه ارضی و ادعای خلافت اسلامی داشتند، این اقدام را چالشی غیرقابل تحمل می دانستند.

سیف الدینی اظهار داشت: "در حالی که در ظاهر به نظر می رسد ایران فقط مقداری از خاک خود را از دست داده است، برای کسانی که در آن زمان در این کشور زندگی می کردند اینطور نبود. عثمانی ها می خواستند مانند امویان و عباسیان بر جهان اسلام حکومت کنند. به همین دلیل است که مبارزه ی ایران نه فقط علیه یک قدرت خارجی، بلکه مبارزه ای برای حفظ جوهره آنچه ایرانیان را ایرانی می کرد، بود."

این آگاهی جمعی در نهایت منجر به تجدید قوا در دوران شاه عباس اول شد، که بر اساس درس هایی که از جنگ چالدران گرفته بود، سرزمین های از دست رفته را بازپس گرفت و ایران قدرتمند و متحدی را ایجاد کرد.

در مراسم روز یکشنبه اردبیل، مردی را با فرزند خردسالش بیرون از مراسم دیدم. کمی بعد مادرش از راه رسید. مادر با پسرش به زبان آذری صحبت کرد و از او درباره ی روزش پرسید. در پاسخ، کودک شروع به خواندن مرثیه ای کرد که در مراسم شنیده بود و به آرامی به سینه ی خود زد - این نیز یکی دیگر از آداب و رسوم رایج ایرانیان در هنگام عزاداری است. پدر گفت: "این دومین باری است که چنین مراسمی برای بزرگداشت شهدای چالدران برگزار می شود. من حتما حسین را هر سال به اینجا خواهم آورد."

https://www.tehrantimes.com/news/508207/The-Battle-of-Chaldoran-a-lost-war-that-consolidated-Iranian

👇👇👇
@Salar_Seyf
✳️ آزادسازی روادید (ویزا) در حوزه شانگهای

▪️کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در حال بررسی امکان آزادسازی رژیم روادید بین کشورهای عضو هستند. نورلان یرمکبایف، دبیرکل سازمان همکاری شانگهای، این موضوع را اعلام کرده است.

▪️ سازمان شانگهای، شامل ایران، هند، قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، بلاروس، تاجیکستان، پاکستان و ازبکستان است.


🆔️ @Ir_Azariha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⛔️ایران در اقدامی متقابل، به ناوگان ترانزیت جاده‌ای ترکیه سوخت نمی‌دهد

▪️از چند روز پیش، عرضه سوخت به کامیون‌های ترکیه‌ای در سمت ایران، متوقف شده است. پس از این که ترکیه در روز هشتم دی با حذف رایانه گازوییل برای کامیون‌های ایرانی، باعث شد تا قیمت هر لیتر سوخت دیزل برای رانندگان بیش از شصت‌هزار تومان تمام شود، ایران نیز در اقدامی متقابل از ارائه سوخت ارزان به کامیون‌های تُرکیه‌ای خودداری کرد. این اقدام باعث اعتراض کامیون داران ترکیه‌ای شد.

▪️در ویدیو، یک راننده ترکیه‌ای با اعلام نارضایتی خود از سیاست‌های اشتباه ترکیه می‌گوید: همه ببینند که دولت ترکیه با افزایش قیمت سوخت برای رانندگان ایرانی باعث شده تا ایران هم به کامیون‌های ما سوخت ندهد. همانطور که می‌بینید کامیون‌های ایرانی راحت سوخت‌گیری می‌کنند اما جایگاه داران از ارایه گازوییل به ما خودداری ‌می‌کنند.

▪️طبق قوانین جدید کامیون‌های ایرانی از این پس هنگام ورود به ترکیه باید مالیاتی معادل ظرفیت باک سوخت خود بپردازند. معافیت مالیات سوخت برای اتوبوس‌های مسافربری با پلاک ایران همچنان در هنگام ورود به ترکیه برقرار است.

🆔️ @Ir_Azariha
Forwarded from آذری ها |Azariha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 سینان کنعان، زیست‌شناس مشهور ترکیه:
اگر همین امروز در ترکیه آزمایش DNA انجام دهیم، هیچ تُرکی یافت نخواهد شد.
به‌طور کُل، وجود نژاد تُرک، با ابهامات زیادی روبرو است
.

🆔️ @Ir_Azariha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⛔️ درک و فهم عمیق یک راننده ترانزیت ایرانی از ژئوپلتیک منطقه قفقاز و منافع در معرض خطر ایران

▪️این هموطن به درستی متوجه شده که مالیات بر سوخت ترکیه بر کامیون های ایرانی، مقدمه محاصره ترانزیتی کشور و قطع دسترسی زمینی و هوایی ایران به اروپا است و این طرح، بعد از اِشغال جنوب ارمنستان و بی‌نیاز شدن ترکیه و باکو از عبور از ایران برای دسترسی به آسیای مرکزی و چین، تکمیل خواهد شد.

در ادامه وی اضافه می‌کند که حتی اگر ارمنستان قادر به ممانعت از اِشغال سرزمینی‌اش نباشد، ارتش و سپاه ایران باید برای حل این مشکل و جلوگیری از عملیاتی شدن توطئه‌های ترکیه و باکو ورود کنند.



🆔️ @Ir_Azariha
⛔️تشدید درگیری‌ها میان نیروهای وابسته به ترکیه و نیروهای قسد در شمال سوریه

▪️الشرق الاوسط، از تشدید درگیری‌ها میان نیروهای وابسته به ترکیه و نیروهای دموکراتیک سوریه موسوم به قسد در محور منبج در شهر حلب خبر داده است.

▪️طبق این گزارش، محورهای نبرد میان گروه های موسوم به «ارتش ملی سوریه» و نیروهای وابسته به ترکیه و نیروهای قسد در سد «تشرین» و جنوب شرق منبج در حومه شرقی حلب (شمال سوریه) در سایه بمباران شدید ترکیه و هدف قرار گرفتن مناطقی از عین العرب (کوبانی)، رقه و حسکه در شرق فرات شاهد درگیری‌های شدید است.

▪️دیده‌بان حقوق بشر سوریه نیز گزارش داد که جنگنده‌های ترکیه چندین موضع وابسته به نیروهای دموکراتیک سوریه را در سد تشرین و شهر «دیر حافر در جنوب شرق شهر منبج هدف قرار دادند.


🆔️ @Ir_Azariha
✳️ازبکستان خودروهای باری ایران را از هزینه‌های ترانزیت در سال ۲۰۲۵ معاف کرد

▪️ خبرگزاری ترند باکو اعلام کرد: ازبکستان در قانون بودجه دولتی امسال خود معافیت خودروهای باری ایرانی از هزینه عبور و مرور را ذکر کرده است.
▪️ این تصمیم بر مبنای توافق متقابل بین دو کشور که هدف از آن تقویت روابط تجاری دوجانبه است، گرفته شده است.


🆔️ @Ir_Azariha
⛔️جستجوی خانه به خانه در پاکستان برای دستگیری پناهجویان افغان آغاز شد

▪️نیروهای امنیتی پاکستان عملیات گسترده‌ای را در اسلام‌آباد برای دستگیری پناهجویان غیرقانونی افغان آغاز کرده است.
▪️در بخشی از این عملیات، خانه‌های پناهجویان در منطقه بهارکو مورد بازرسی قرار گرفته و بسیاری از مردم به زور از خانه‌های خود خارج شده اند.
▪️بازداشت‌ها مربوط به عدم تمدید روادید مهاجران افغان از سوی دولت پاکستان بوده و پلیس افرادی را که منتظر تمدید ویزا هستند را نیز هدف قرار داده است.
▪️گفتنی است، تشدید تنش‌های امنیتی و سیاسی میان کابل-اسلام‌آباد، بازداشت مهاجران افغان را تسریع کرده است. با این حال، تعداد پناهجویان دستگیر شده هنوز مشخص نیست.


🆔️ @Ir_Azariha
⛔️احتمال تغییر قانون اساسی جمهوری باکو در سال ۲۰۲۵

▪️علی۰ف سال ۲۰۲۵ را به عنوان «سال قانون اساسی و حاکمیت» اعلام کرد! برخی از کارشناسان معتقدند که در این سال می‌توان منتظر اصلاحات جدید در قانون اساسی بود. المان محمدف، نماینده مجلس باکو گفت: "ممکن است تغییراتی در قانون اساسی از طریق همه‌پرسی ایجاد شود. اصلاحات ساختاری خاص و اصلاحات در نهادهای مدیریتی ممکن است انجام شود."

▪️ در عین حال، یالچین ایمانوف، حقوقدان، با انتقاد از روند اصلاحات قانون اساسی در باکو گفت که اکثر این اصلاحات با ماهیت قانون اساسی مغایرت داشته است. وی به عنوان مثال به حذف محدودیت انتخاب یک فرد به عنوان رئیس‌جمهور برای بیش از دو دوره و اضافه شدن ماده‌ای در مورد محدود کردن حق مالکیت اشاره کرد. به گفته این حقوقدان، بررسی اصلاحات قانون اساسی در سال‌های گذشته نشان می‌دهد که این اصلاحات به محدود شدن بیشتر حقوق و آزادی‌های شهروندان منجر شده است.

▪️وی افزود: «این تغییرات به نفع گروه کوچکی از افراد بوده و به نظر می‌رسد که این روند ادامه خواهد داشت. به نظر من، تصویب قانون اساسی جدید در چارچوب نظام سیاسی فعلی سودی نخواهد داشت.»


🆔️ @Ir_Azariha
⛔️نفاق و ریاکاری اردوغان درباره فلسطین

▪️تصویر بالا بین کاربران ترکیه‌ای با عنوان نفاق و ریاکاری اردوغان منتشر شده است:
روی پُل: ساماندهی راهپیمایی حمایت از فلسطین
زیر پل: حرکت کشتی‌های تجاری حامل ۷۰۰هزار بشکه نفت به سمت اسرائیل




🆔️ @Ir_Azariha
2025/01/05 09:45:36
Back to Top
HTML Embed Code: