Telegram Web
پادکست های علمی رو دنبال می کنید؟ اگر بله چه مدت زمانی رو برای این پادکست ها مناسب می دونید؟
Anonymous Poll
28%
کمتر از 15 دقیقه
39%
بین 15 تا 30 دقیقه
18%
بین 30 تا 45 دقیقه
14%
بالای 45 دقیقه
آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)
مدرسه تابستانه اُدیسه انسان 📄به همراه اعطای گواهی معتبر 📎ادیسه انسان، روایت انسان شدنه. از موجودات تک سلولی تا موجوداتی که به تسخیر زمین هم راضی نیستند. انسان‌هایی با فرهنگ ‌ها، تمدن ‌ها و سبک‌های زندگی متفاوت. به راستی چه شد که به این نقطه رسیدیم؟ با…
همراهان همیشگی آکادمی دگرگشت ایرانیان، سلام👋🏻

اگر دوره تابستانه «ادیسه انسان» را از دست داده اید، هم‌اکنون می‌توانید دوره را به صورت آفلاین خریداری کنید. 😻

این دوره شامل 44 ساعت آموزش بر بستر اسکای‌روم می‌باشد. 🖥

همچنین شما می‌توانید پس از اتمام فایل‌ها، در آزمون شرکت کنید و گواهی دوره را دریافت کنید. 📋

برای تهیه این دوره می‌توانید از لینک زیر استفاده کنید.

https://biologyevents.ir/course/view?id=169
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بخش‌هایی از دوره تابستانی «ادیسه انسان»
‼️تفاوتی بین نورون‌های مغز انسان و سایر پستانداران

🔬نورون‌ها از طریق تکانه‌های الکتریکی با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند. این تکانه‌ها توسط کانال‌های یونی تولید می‌شوند که جریان یون‌هایی مثل پتاسیم و سدیم را کنترل ‌کنند. در یک یافته جدید، دانشمندان نشان دادند که نورون‌های انسانی تعداد بسیار کمتری از این کانال‌های یونی در مقایسه با سایر پستانداران دارند.

🔍این کاهش در تراکم کانال، ممکن‌است به تکامل مغز انسان کمک کرده باشد تا کارآمدتر عمل کند.

🧑🏻‍💻👩🏻‍💻محققان بر این باورند که این چگالی کمتر ممکن است به عنوان راهی برای صرف انرژی کمتر برای پمپاژ یون‌ها تکامل یافته باشد، که به مغز اجازه می‌دهد از آن انرژی برای چیز دیگری مانند ایجاد ارتباطات سیناپسی پیچیده‌تر بین نورون‌ها استفاده کند.

👩🏻‍💼🧑🏻‍💼دانشمندان علوم اعصاب، نورون‌های هرمی را از چندین گونه مختلف پستانداران مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. آن‌ها دریافتند که با افزایش اندازه نورون‌ها، تراکم کانال‌های موجود در نورون‌ها نیز افزایش می‌یابد. نورون‌های انسانی استثنای قابل توجهی از این قاعده هستند.

📌دانشمندان فکر می‌کنند که انسان‌ها راهی برای کارآمدتر شدن انرژی پیدا کردند، بنابراین در مقایسه با سایر گونه‌ها ATP کمتری در هر حجم مصرف می‌کنند. آن‌ها در تلاش برای بررسی اینکه این انرژی اضافی به کجا می‌رود و آیا جهش‌های ژنی خاصی وجود دارد که به نورون‌های قشر انسان کمک می‌کند تا به این کارایی بالا دست یابند، هستند.

🔺محققان همچنین علاقه‌مند به بررسی این موضوع هستند که آیا گونه‌های نخستی که نزدیک‌تر به انسان هستند، کاهش مشابهی در چگالی کانال یونی نشان می‌دهند یا خیر.

✍🏻سیده فاطمه علوی
👍3
record
<unknown>
بررسی فصل نهم کتاب جهش اجتماعی
"چرا تکامل به ما شادکامی داد"


📚لینک گروه خوانش کتاب آکادمی دگرگشت ایرانیان 👇🏻

https://www.tgoop.com/+cXbjOJI7eR5jYjhk
🪰چاقی، مگس میوه، انسان

🔺مگس‌های میوه بستری مؤثر برای غربالگری ژن‌های جدید چاقی فراهم می‌کنند.

🧬مگس‌ها همانند انسان، وقتی با رژیم‌های غذایی پرچرب یا پرشکر پرورش می‌یابند وزن اضافه می‌کنند و دچار مشکلات قلبی می‌شوند. بسیاری از ژن‌هایی که بر سطح چربی در مگس‌ها تأثیر می‌گذارند، در انسان دارای اورتولوگ هستند. این موضوع احتمال این را افزایش می‌دهد که نتایج تحقیقات در مگس‌ها برای فهم چاقی انسان معنی‌دار خواهد بود.

🔸محققین بر روی تغییرات ژنتیکی کوچکی تمرکز کردند که در دو نسخه ژنی در افراد مبتلا به چاقی شدید وجود داشت و همچنین در جمعیت عمومی بسیار نادر بود. آنها سپس از تکنیکی به نام RNAi برای کاهش فعالیت هر یک از ژن‌ها استفاده کردند و تأثیر آن را بر سطوح triacylglyceride، مولکول اصلی ذخیره چربی در مگس‌ها، مورد مطالعه قرار دادند.

✔️پس از کاهش فعالیت چهار ژن، از جمله ژنی به نام داکسوس، که قبلاً با چاقی انسان ارتباطی نداشت، triacyclglyceride به طور قابل توجهی افزایش یافت. از بین بردن پیوندهای مختلف در مسیر نیز به طور چشمگیری سطوح triacylglyceride را تغییر داد. هنگامی که فعالیت کاهش‌یافته ژن به نورون‌ها محدود شد، triacyclglyceride به طور قابل توجهی افزایش یافت، که نشان می‌دهد سیستم عصبی مرکزی در حال کنترل چاقی بوده است.

🪰اسکرین‌های عملکردی مگس سرکه راهی کارآمد و مؤثر برای ارزیابی بیماری‌زایی احتمالی گونه‌های نادر مرتبط با چاقی انسان هستند.

✍🏻علی شاه‌زمانی
👍1
🐘 کشف بقایای حداقل 5 ماموت در بریتانیا

🧐کارشناسانی که گورستان ماموت های ۲۰۰ هزار ساله را کشف کردند، آن را یکی از بزرگترین اکتشافات عصر یخبندان بریتانیا در سال های اخیر می دانند.

🪨باستان شناسان بقایای پنج حیوان شامل دو حیوان بزرگسال، دو جوان و یک نوزاد را در معدنی در نزدیکی سویندون پیدا کردند.

🔸دلیل آغاز حفاری آن بود که دو شکارچی مشتاق فسیل یک تبر دستی نئاندرتال را مشاهده کردند.
مقامات سازمان باستان شناسی دیگونجرس (DigVentures) می گویند که آنچه یافتند "استثنایی" بود.
بقایای کشف شده، متعلق به گونه ای از ماموت استپ، اجداد ماموت پشمالو است.

🔹در نزدیکی بقایای ماموت، گروه همچنین تعدادی ابزار سنگی ساخته شده توسط نئاندرتال ها را پیدا کردند.

🖇منبع: بی‌بی‌سی فارسی

🆔@ir_academy_evolution
🥚کشف فسیل تخم دایناسوری از اواخر کرتاسه در چین


ویژگی اصلی این کشف به میزان حفظ‌شدگی بسیار بالای جنین درون تخم برمی‌گردد. تا به حال‌ فسیل‌های مختلفی از تخم دایناسورها پیدا شده است اما یافتن فسیلی کامل و در مراحل نهایی جنینی بی‌سابقه بوده است.‌ نحوه قرارگیری جنین در این تخم و دیگر ویژگی‌های موجود به خوبی از روند تکوین دایناسورها در دوران جنینی رمزگشایی می‌کند.

🦖این تخم و جنین مربوط به خانواده‌ای از دایناسورها به نام اوی‌رپتوریدها (Oviratoridae) است. اوی‌رپتوریدها از معدود خانواده‌های گیاه‌خوار تکامل‌یافته در میان گروه تروپودها هستند. آن‌ها با اینکه گیاه‌خوار هستند اما از عموزاده‌های گوشتخواران معروفی مانند تیرانوسورها و ولاسی‌رپتورها هستند. این خانواده را بیشتر به خاطر جمجمه کاکل‌دار و دهانی منقار‌مانند و بدون دندان می‌شناسند.

📍از مهم‌ترین ویژگی‌های این فسیل نحوه قرارگیری جنین در تخم و قرار گرفتن سر در زیر اندام‌های حرکتی جلویی است. ویژگی که تا به حال تنها در جنین پرندگان امروزی قرار دیده شده بود.

🖇دیگر فسیل‌ها از جنین‌های دایناسورها وضعیتی مانند تخم کروکودیل‌ها را نشان می‌داد اما اکنون با این کشف می‌توان حدس زد که وضعیت جنینی مخصوص در پرندگان قبل از به وجود آمدن خود پرندگان تکامل پیدا کرده است.

🔺همچنین موقعیت استخوان شرمگاهی نسبت به لگن نیز می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که تکامل پرندگان از دایناسورها به خاطر وجود پدیده پدومورفیسم در گروهی از دایناسورها بوده است که بعدا به پرندگان تکامل پیدا کرده‌اند.

🔻همچنین این کشف تشخیص موقعیت جنینی در دیگر فسیل‌های تخم اوی‌رپتورید‌ها را راحت‌تر کرده و اکنون می‌توان نحوه حرکت جنین را در تخم این گروه‌ از دایناسورها به خوبی بازیابی کرد.

🖊آرش رئیس‌بهرامی
1👍1😁1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
«معرفی کتاب چگونه حیوان باشیم، اثر ملانی چلنجر»

👨🏻👩🏻جهان، تحت سلطه‌ی موجودی خود برتربین، با اساس رفتاری حیوانی...

🧠موجودیتی که بر تمام جزییات حیات ما تاثیرگذار است...

👥همچو سایه با ما؛ در زمانی که عشق می‌ورزیم، لمس می‌کنیم، غذا می‌خوریم، یاد می‌گیریم، و زندگی می‌کنیم...

📚حیوان بودن، بخش عظیمی از واقعیت ماست که تا حد زیادی با آن ناآشناییم؛ روایتی که امروز و در کنار شما، بخشی از آن را از زبان کتاب «چگونه حیوان باشیم؟» می‌شنویم...

همراه ما باشید....

🆔 @ir_academy_evolution
1
📱لایو بررسی کتاب «چگونه حیوان باشیم» اثر ملانی چلنجر

🔱 بررسی یکی از رایج‌ترین تصورات میان اقوام و فرهنگ‌های مختلف در طول تاریخ؛
جایگاه استثنایی انسان در میان تمامی موجودات

☀️ ظهور داروین و گسترش نظریه‌ی تکامل از قرون نوزدهم باعث شد انسان‌ها دریابند تمام موجودات روی زمین به یک خانواده بزرگ تعلق دارند، اما با این حال دیدگاه «استثنا بودن انسان» همچنان در بین اکثریت رایج است.

در کتاب «چطور حیوان باشیم: تاریخی نوین از معنای انسان بودن» (2021) پژوهشگر و نویسنده انگلیسی، خانم ملانی چلنجر، با به چالش کشیدن دیدگاه فوق توضیح می‌دهد چطور باور نادرست «استثنا بودن انسان» سبب مشکلات فراونی شده و چرا درک و اصلاح این موضوع از اهمیت حیاتی برخوردار است.

سه‌شنبه شب، هفتم دی ماه ساعت ۲۱ همراه ما باشید!

پست اینستاگرامی آکادمی دگرگشت ایرانیان

🆔@ir_academy_evolution
😳 حضور انسان دوران پارینه سنگی در شیراز!

نتایج مقدماتی فصل دوم کاوش به منظور لایه‌نگاری در اشکفت قدبرمشور شیراز، بیانگر استفاده کوتاه‌مدت ولی متناوب غار به وسیله انسان در اواخر دوران پارینه‌سنگی میانی و اوایل پارینه‌سنگی جدید است.

🏜 به‌گزارش تابناک به نقل از از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، فصل دوم کاوش به منظور لایه‌نگاری در اشکفت قدبرمشور شیراز به سرپرستی مشترک محسن زیدی از دانشگاه توبینگن آلمان و سیروس برفی انجام شد.

🌊 اشکفت قدبرمشور، غاری بزرگ در ۱۰ کیلومتری جنوب‌شرقی شهر شیراز و در حاشیه شمال‌غربی دریاچه مهارلو است.

لینک کامل خبر

🆔 @ir_academy_evolution
👍1
Audio
🐢 فایل صوتی، بررسی کتاب چگونه حیوان باشیم، اثر ملانی چلنجر

با حضور دکتر عارف عبادی
روانشناس تکاملی، دانشگاه کمبریج

⭕️با توجه به قطعی و سرعت پایین اینترنت، این نشست با مشکلاتی مواجه شد و نتوانستیم به سوالات شرکت کنندگان پاسخ دهیم. شما عزیزان می‌توانید سوالات خود را برای ما کامنت کنید.

🆔 @ir_academy_evolution
👍31
📝به گزارش BBC

👩🏻‍💻🧑🏻‍💻گروهی از پژوهشگران موضوعی جالب توجه را درباره سگ‌ها دریافتند: آنها قابلیت تمایزگذاری میان زبان‌ها را دارند و می‌توانند گفتار معنی‌دار را از اصوات بی‌معنا تشخیص دهند.

🦮دانشمندان دریافتند که قسمت‌های مختلف مغز سگ با شنیدن گفتار بی‌معنی و معنادار فعال می‌شوند.

🔡به گفته یکی از پژوهشگران، "هر زبان شامل مجموعه‌ متنوعی از قانونمندی‌های شنیداری است. یافته‌ها نشان می‌دهد که سگ‌ها در طول زندگی خود با انسان‌ها، قانونمندی‌های شنیداری زبانی را که در معرضش قرار گرفته‌اند، می‌پذیرند."

👶🏻این قابلیت شبیه نوزاد انسان است و نوزادان هم قبل از اینکه بتوانند صحبت کنند، قادر به تمایزگذاری میان زبان‌ها هستند.

🆔@ir_academy_evolution
👍6🔥1🤩1
🦠ویروس‌ها، پیشران‌های تنوع حیات!

🧬 فرآیند انتقال افقی ژن (HGT)، به انتقال ماده ژنتیک در بین افراد مختلف بدون دخالت تولید مثل جنسی گفته می‌شود. این فرآیند می‌تواند ژن‌ها را بین افراد یک گونه یا گونه‌های مختلف حرکت دهد.

🔬ویروس‌ها یکی از مهم‌ترین عناصر فرآیند HGT می‌باشند، آن‌ها ژن‌هایی را از میزبان خود می‌گیرند تا فرآیند عفونت خود را بهبود بخشند و در همان زمان میزبان‌ها نیز ژن‌های مفید ویروسی را انتخاب می‌کنند.

📚 در مطالعه جدیدی که در Nature Microbiology منتشر شده، به تعامل بین ویروس‌ها و یوکاریوت‌ها، که شامل حیوانات، گیاهان، قارچ‌ها، پروتیست‌ها و جلبک‌ها می‌شود، پرداخته شده‌است.

🔗ژن‌های ویروسی در تکامل یوکاریوت‌ها نقش بسیار مهمی داشته‌اند. حتی انسان‌ها نیز ژن‌های ویروسی دارند که برای رشد و عملکرد مغزشان مهم است. البته برخلاف ویروس‌ها، موجودات یوکاریوتی ژن‌های ویروسی کمتری را در ژنوم خود حفظ می‌کنند.

🧬به نظر می‌رسد بسیاری از ژن‌های مشتق شده از ویروس‌ها بارها بر ساختار و شکل موجودات مختلف، از دیواره سلولی جلبک‌ها گرفته تا بافت‌های حیوانات، تأثیر گذاشته‌اند.این مساله نشان می‌دهد که تعاملات میزبان و ویروس ممکن است نقش مهمی در ایجاد تنوع حیاتی که امروزه می‌بینیم، داشته‌باشند.

🦠اگرچه ویروس‌هایی مانند زیکا و کروناویروس‌ها در این مدل انتقال ژن‌ها شرکت نمی‌کنند، اما اغلب از طریق مکانیسم‌های پیچیده‌ای ژن‌های خاصی را در میزبان خود دستکاری می‌کنند.

✍🏻نیلوفر ابراهیم خلیلی
👍8
😴عادت عجیب خواب در انسان در مقایسه با دیگر نخستی‌ها

📶در مطالعه‌ای که برای تخمین خواب نخستی‌های مختلف صورت گرفت پیش‌بینی شد که انسان‌ها باید بین ۱۰/۵ تا ۱۱ ساعت بخوابند. ولی این زمان ۳ تا ۴ ساعت بیشتر از ۷ ساعت خواب متوسط یک فرد در شب است.

🥱درواقع نه‌تنها بسیار کم‌تر از یک میمون می‌خوابیم بلکه مقدار بیش‌تری از این زمان را در مرحله REM می‌گذرانیم که عمیق‌ترین مرحله خواب است. انسان‌ها بیش‌از ۲۵درصد از خواب‌شان را در مرحله REM می‌گذراندد که بیشتر از هر نخستی دیگر است‌.

🔎محققین فرضیه‌ی خواب گروهی را پیشنهاد می‌کنند که در آن خواب کوتاه‌تر و عمیق‌تر یک مزیت بقا محسوب می‌شد آن هم زمانی که انسان‌ها زمین را به‌جای بالای درخت برای خوابیدن انتخاب کردند در حالی که آن‌ها را در برابر شکار آسیب پذیرتر می‌کرد.

😴درواقع اجداد ما ریسک خواب عمیق را با خوابیدن در گروه‌های بزرگ به همراه حداقل یک نفر که به عنوان نگهبان عمل میکرد، کاهش می‌دادند.

🧐اجداد شکارچی-گردآورنده‌ی ما در گروه‌های ۱۵ تا ۲۰ نفره پیرامون آتش می‌خوابیدند و به نوبت بیدار می‌ماندند و از یکدیگر مراقبت می‌کردند. پس به آن‌ها این امکان را می‌داد تا در شب بهتر استراحت کنند و درنتیجه موجب قابلیت بهتر و تسهیل تقابلات اجتماعی شد.

🌌با خواب مفید‌تر، انسان‌های ابتدایی می‌توانستند تا مدت زمان بیش‌تری در شب بیدار بمانند و مهارت‌های جدید یاد بگیرند و روابط اجتماعی خود را تقویت کنند. از طرفی خوابِ خوب در شب با حافظه‌ی بهتر و هوش و بهبود حل مسئله مرتبط است؛ که برای هوموساپینس یک مزیت تکاملی محسوب می‌شود.

🛤این الگوهای خواب احتمالا انسان هوموساپینس را قادر به مهاجرت به خارج از آفریقا و نیز به نواحی با روزهای کوتاه زمستانی کرد.

✍🏻سحر مرتضی‌نژاد
👍12
Forwarded from بلوط تازه (Zoha Nasr)
استثناگرایی انسانی ۱۴۰۰٫۱۰٫۳۰.pdf
269.4 KB
✍🏼 ضحی حسینی‌نصر

🔰 استثناگرایی انسانی
گریزی کوتاه بر آخرین کتاب «ملانی چلنجر»

#فایل_pdf

#روزنامه_شرق
#صفحه_علم

🍃 @FreshQuercus
👍5🤩1
مخلوقات شبیه الاغ (الاغ‌مانند) احتمالا اولین نسل از حیوانات هیبرید خلق‌شده توسط انسان هستند.

⚡️در هزاره‌ی سوم پیش از میلاد، دسته‌ی عجیبی از جانواران شبیه الاغ که در یک شهر باستانی در شرق سوریه دفن شده بودند کشف شدند که متعلق به دوران برنز می‌باشند.

🧬در‌ابتدا باستان‌شناسان حدس می‌زدند که این حیوانات کونگاس(kungas)، یک نوع کمیاب از الاغ هستند. اما اکنون با استفاده از مطالعات ژنتیکی انجام شده بر استخوان ها مشخص شد که این‌ها هیبرید‌هایی از الاغ اهلی ماده( Equus africanus asinus) با الاغ وحشی نر ( Equus hemionus hemippus) است که به نوعی اولین هیبرید‌های ایجاد شده توسط انسان هستند.

📚 این متون برنامه‌های پرورش حیوانات هیبریدی را توصیف می‌کرد که به پرورش یک کونگا‌ی قوی و تنومند از دو گونه مجزا اختصاص داده شده بود؛ اما از جزئیاتی مانند اینکه این ۲ گونه چه حیواناتی بودند و یا اینکه نازا بودند یا خیر توضیحاتی داده نشده بود. اما شواهدی وجود دارد که بیان می‌کند کونگاها سریع‌تر از الاغ‌ها بودند.

💀هنگامی که این استخوان‌ها برای اولین بار در سال ۲۰۰۶ کشف شدند، با توجه به مکان و پوزیشن قرار‌گیری آن‌ها، باستان‌شناسان حدس زدند که این بقایا باید مربوط به همان کونگا‌ی افسانه‌ای باشد.

🧬باتوجه به وجود کم ماده ژنتیکی در نمونه‌ها، تیم تحقیقاتی از روش‌های توالی‌یابی حساسی برای آنالیز DNA هسته‌ای این بقایا استفاده کردند. ژنوم بدست آمده با ژنوم دیگر چهارپایان مثل اسب‌های مدرن، الاغ‌های اهلی و نیز الاغ وحشی سوریه‌ای که اکنون منقرض شده است، مقایسه شد. و مشخص شد که استخوان‌ها از یک گونه‌ی منفرد نیستند و این حیوانات اولین نسل از فرزندان هیبرید از دو گونه است.

📚با توجه به مدارک باستانی به‌جامانده در ترکیه، قاطر که هیبریدی از اسب و الاغ است متعلق به ۱۰۰۰ سال پیش از میلاد است که نسل بعدی هیبرید انسانی به‌شمار می‌رود.

📌نتایج جدید حاکی از توانایی تکنیکی بالای مردمان عصر برنز است؛ چراکه در اختیار گرفتن حیوانات وحشی برای آمیزش با الاغ‌ها احتمالا کار پیچیده‌ای بود بخصوص که الاغ‌های وحشی سوریه‌ای بسیار بدخلق بودند.

📝سحر‌مرتضی نژاد
👍11😱1
🔥سمپوزیوم رایگان داروین🔥

📆 به مناسبت سالروز چارلز رابرت داروین😍

🪝«داروین»، نامی آشنا و پر آوازه در علم و به خصوص زیست‌شناسی؛ مردی با تجربیات بی‌نظیر و فرضیات و کشفیات تکان‌دهنده؛ اندیشمندی فراتر از زمان که با نظریه‌ی تکاملش دید ما را نسبت به جایگاهمان در زمین برای همیشه تغییر داد؛ نامی بزرگ و رازآلود که قصد داریم در کنار شما به گره‌گشایی از اسرارش بپردازیم...

اکنون آکادمی دگرگشت ایرانیان قصد دارد با همراهی ۴۲ انجمن دانشگاهی به واسطه‌ی سمپوزیوم داروین و در محفلی گرم و دوست‌داشتنی، به بررسی هرچه دقیق‌تر زندگی چارلز رابرت داروین بزرگ بپردازد؛ ما با شما از پیچ و خم لحظات زندگی شگفت‌آور این بزرگ‌مرد عبور کرده و برای کشف رازها و اسرار ژرفش به بحث خواهیم نشست.

زمان: چهارشنبه و پنجشنبه ۲۰ و ۲۱ بهمن ماه ساعت ۱۶ تا ۱۹

🖥 مکان: سامانه اسکای روم

💸هزینه شرکت در سمپوزیوم: رایگان
💸هزینه شرکت در سمپوزیوم با دریافت گواهی: ۳۰ هزار تومان


📎لینک ثبت نام

🔚ظرفیت ثبت نام محدود

🆔@ir_academy_evolution
👍30🔥8🎉5🤩3👎2
چارلز داروین

🔸چارلز داروین و مشاهدات او مادامی که سوار بر بیگل بود، درک تکامل بر روی زمین را تغییر داد.
داروین، طبیعی‌دان بریتانیایی، با نظریه انتخاب طبیعی شناخته شده است. در حالی که او در واقع مشهورترین است. آلفرد والاس، به طور همزمان به نتیجه مشابهی رسید و این دو در این موضوع با هم مکاتبه کردند.


🔹چارلز داروین در سال 1809 در شروزبری انگلستان به دنیا آمد. پدرش که یک پزشک بود، امید زیادی داشت که پسرش یک مدرک پزشکی را در دانشگاه ادینبورگ در اسکاتلند که در سن شانزده سالگی در آنجا ثبت نام کرده بود، کسب کند.

▪️معلوم شد که داروین بیشتر به تاریخ طبیعی علاقه‌مند است تا پزشکی - گفته می‌شد که دیدن خون او را در ناحیه معده دچار بیماری کرد. در حالی که او تحصیلات خود را در رشته الهیات در کمبریج ادامه داد، تمرکز او بر تاریخ طبیعی بود که به علاقه او تبدیل شد.


▫️در سال 1831، داروین به عنوان یک طبیعت‌شناس، با کشتی نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا به نام HMS Beagle سفری را آغاز کرد. هدف اصلی این سفر بررسی خط ساحلی آمریکای جنوبی و ترسیم بندرهای آن برای تهیه نقشه‌های بهتر از منطقه بود. کاری که داروین انجام داد فقط یک امتیاز اضافی بود.


🔺داروین بیشتر زمان سفر را در خشکی صرف جمع‌آوری نمونه‌هایی از گیاهان، حیوانات، سنگ‌ها و فسیل‌ها کرد. او مناطقی را در برزیل، آرژانتین، شیلی و جزایر دورافتاده مانند گالاپاگوس کاوش کرد. او تمام نمونه‌های خود را در جعبه‌ها بسته‌بندی کرد و آنها را با کشتی‌های دیگر به انگلستان فرستاد.


🔻پس از بازگشت به انگلستان در سال 1836، کار داروین ادامه یافت. مطالعه نمونه‌ها و یادداشت‌های او از این سفر منجر به اکتشافات علمی پیشگامانه شد.

🔸فسیل‌هایی که او جمع‌آوری کرد با دیرینه‌شناسان و زمین‌شناسان به اشتراک گذاشته شد که منجر به پیشرفت در درک فرآیندهایی شد که سطح زمین را شکل می‌دهند. تجزیه و تحلیل داروین از گیاهان و حیواناتی گردآوری کرده بود، او را به سمت این سوال سوق داد که چگونه گونه‌ها در طول زمان شکل می‌گیرند و تغییر می‌کنند. این کار باعث اعتقاد او به بینشی که بیشتر به خاطر آن شهرت دارد، یعنی انتخاب طبیعی شد.

🔹تئوری انتخاب طبیعی می‌گوید که افراد یک گونه با احتمال بیشتری در محیط خود زنده می‌مانند و ژن‌های خود را به نسل بعدی منتقل می‌کنند زمانی که صفاتی را از والدین خود به ارث ببرند که برای آن محیط خاص مناسب‌ترین هستند. به این ترتیب، چنین صفاتی در گونه گسترده‌تر می‌شود و در نهایت می‌تواند منجر به رشد یک گونه جدید شود.


🔻در سال 1859، داروین افکار خود را در مورد تکامل و انتخاب طبیعی در کتاب منشاء گونه‌ها منتشر کرد. این نظریه به همان اندازه که محبوب بود، بحث برانگیز نیز بود. این کتاب بسیاری از مردم را متقاعد کرد که گونه‌ها در طول زمان تغییر می‌کنند - زمان زیاد – و پیشنهاد می‌داد که این سیاره بسیار قدیمی‌تر از آن چیزی است که معمولاً در آن زمان تصور می‌شد: شش هزار سال.


🔺چارلز داروین در سال 1882 در سن هفتاد و سه سالگی درگذشت. او در کلیسای وست مینستر در لندن انگلستان به خاک سپرده شده است.

✍🏻علی شاه زمانی
17👍1👎1
2025/07/14 17:02:40
Back to Top
HTML Embed Code: