Telegram Web
🐩"چشمان سگ‌های خانگی"  برای تحت تاثیر قرار دادن انسان‌ها دگرگشت یافته اند!؟

🔻 تحقیقات جدید نشان داده است که ماهیچه‌هایی که در ایجاد حالات مختلف صورت سگ‌ها درگیر هستند را در گرگ‌ها نمی‌توان یافت. بنابراین توانایی ارتباط ویژه با انسان‌ها در آنها دگرگشت یافته است.

🔸کامینسکی و تیمش با مطالعه‌ای بر روی سگ‌ها و گرگ‌ها و تحلیل مقایسه‌ای آناتومی صورت هر دو گونه، زمانی‌که با انسانی رودررو می‌شوند، یافتند که ماهیچه‌ای که امکان بالا بردن ابرو در سگ‌ها را فراهم می کند، در گرگ ها، مجموعه‌ای ناچیز و نامنظم از فیبرهاست.

🔹حرکت ابروی درونی در سگ‌ها توسط عضله‌ای هدایت می‌شود که به طور مداوم در نزدیک‌ترین خویشاوند زنده آنها، یعنی گرگ وجود ندارد.

🔶سگ‌ها در واقع حالت‌های صورت را به عنوان وسیله‌ای برای برقراری ارتباط با انسان‌ها ایجاد می‌کنند و زمانی که انسان به آنها نگاه می کند، نسبت به گرگها، ابروهای خود را بیشتر و با شدت زیادتری بالا می‌برند.

🔺حالتِ ابروها در سگ‌ها ممکن است نتیجه ترجیحات ناخودآگاه انسان و ایجاد اشتیاق شدیدی برای مراقبت از سگ باشد که بر انتخاب طبیعی در طول اهلی‌سازی تأثیر گذاشته است.

▪️سگ‌هایی که ابروهای خود را بیشتر حرکت می‌دهند، برتری انتخابی نسبت به دیکر گونه‌ها دارند.

▫️والر، روانشناس دگرگشتی می گوید: «این حرکت باعث می‌شود که چشمان سگ‌ها بزرگتر به نظر برسد و ظاهری کودکانه به آنها بدهد. همچنین می‌تواند حرکات صورت انسان‌ها را در هنگام غمگینی تقلید کند.»

🔺این یافته‌ها نشان می‌دهند که چهره‌ها و بیان چهره چقدر می‌توانند در جلب توجه ما و تعامل اجتماعی نقش داشته باشند.

✍🏻بهاره شیروانی
👍14🥰4🤩1
❗️تغییرات ژنتیکی که ما را انسان می‌کند چه زمانی پدیدار شدند؟

🧬مطالعه ژنوم نزدیک‌ترین خویشاوندان ما، نئاندرتال‌ها و دنیسوواها، مسیرهای تحقیقاتی جدیدی را گشوده است که می‌تواند درک ما را از تاریخچه درگشتی انسان خردمند گسترش دهد.

🏢محققان دانشگاه آکسفورد بر اساس روش تخمین تبارشناسی سن متغیر، دو لحظه را مشخص کردند که در آن جهش‌ها انباشته شده‌اند: یکی در حدود 40000 سال پیش که مرتبط با رشد جمعیت انسان‌ها و خروج آنها از آفریقا است و دیگری بیش از 100000 سال پیش که مربوط به زمان بیشترین تنوع انواع هومو ساپینس در آفریقا و نقطه واگرایی احتمالی بین انسان خردمند و سایر گونه‌های انسانی است‌.

🔍نتایج این مطالعه تفاوت بین دوره‌های دگرگشتی را نشان می‌دهد. به طور خاص، آنها غلبه انواع تغییرات ژنتیکی مربوط به ساختار چهره که از ویژگی‌های کلیدی در تمایز گونه ما از سایر گونه‌های انسانی است را در بیش از 300000 سال پیش مشخص کرده اند.

📌این نتایج ایده‌ای را تکمیل می‌کند که در انسان‌شناسی دگرگشتی غالب است: اینکه هیچ تاریخ خطی گونه‌های بشری وجود ندارد، اما شاخه‌های مختلف درخت دگرگشت ما در کنار هم وجود داشته و اغلب با هم قطع می‌شوند.

✍🏻امیرحسین حیدری
👍12👏1
آنچه در مورد عادات غذایی اجداد باستانیمان نمی‌دانستید!

🍔انسان همیشه در پی کاهش صدمات ناشی از رژیم غذایی خود مانند بیماری‌هایی چون دیابت و یا مشکلات قلبی بوده است. اما در این بین، برخی متخصصین تغذیه به جست و جو در ریشه‌های باستانی برای الهام گرفتن از آن‌ها می‌پردازند.

🥦رژیم paleo امروزه به یک روش معروف غذایی در جهت اتصال دوباره‌ی ما به نسخه‌ی بدوی خودمان تبدیل شده. این رژیم بر غذاهایی مانند میوه‌ها، سبزیجات، مغزها و گوشت(غذاهایی که انسان‌ها‌ی اولیه در دوره‌ی پارینه سنگی مصرف می‌کردند) استوار است و از غذاهای فرآوری شده و شکر و نشاسته دوری می‌کند.

🦷گزارشی در سال ۲۰۲۱ جزئیاتی از میکروبیوم‌های دهانی نخستی‌ها آشکار کرد. در این مطالعه، توالی میکروبیوم متعلق به یک نئاندرتال ۱۰۰ هزار ساله را بررسی کردند که نتایج آن، حقیقت شگفت انگیزی از نشاسته را آشکار کرد.

🦠در فضای داخلی دهان این نئاندرتال، حضور باکتری مشخص شد که بطور خاص در تجزیه‌ی نشاسته مهارت دارد و نشان می‌دهد که اجداد باستانی ما کربوهیدرات را بیش از آنچه قبلا تصور می‌شد در رژیم غذایی خود داشتند.

🧪همچنین نشان داده شد که انسان‌ها نسبت به سایر نخستی‌ها آنزیم‌های هضم‌کننده‌ی نشاسته‌ی بیشتری در بزاق خود داشتند. این تیم تحقیقاتی دریافتند که رژیم غذایی نسبتا سرشار از نشاسته برای پیشرفت تمدن بشری ضروری بوده است‌.

🍗درحقیقت، انسان‌ها برای پیشروی فراتر از سایر گونه‌ها، به سوخت فراوانی برای مغز نسبتا بزرگ و قدرتمند خود نیاز داشتند؛ انرژی که نه فقط از گوشت و سبزیجات، بلکه می‌توانست از نشاسته نیز تامین شود.

✍🏻سحر مرتضی نژاد
👍15🔥2
دوره مقدمه‌ای بر دگرگشت فرهنگی انسان

📚 نمی‌توان مسیر دگرگشت(تکامل) انسان را بدون توجه به مقوله‌ی "فرهنگ" مطالعه کرد.

🔅 دگرگشت فرهنگی یکی از جالب‌ترین مباحث علمی است که به درک ماهیت وجود انسان کمک می‌کند. زیرا ما بیش از هر حیوان دیگری می‌توانیم فرهنگ خود را به نسل بعد انتقال دهیم.

♋️ این فرهنگ شامل زبان، آیین، رسم و رسومات، مفاهیم قانونی و اخلاقی، خط و سایر اختراعات می‌شود.

🔱 دوره‌ی مقدماتی دگرگشت فرهنگی انسان با حضور دکتر عارف عبادی، پست‌دکتری روانشناسی دگرگشتی و دگرگشت فرهنگی دانشگاه کمبریج، تلاش می‌کند تا به شیواترین شکل ممکن به بررسی این مقوله بپردازد.

📛 ویژگی‌های دوره:

۸ ساعت آموزش آنلاین بر بستر اسکای‌روم با اینترنت نیم‌بها
ضبط کامل کلاس‌ها
گواهی معتبر، انگلیسی و قابل استعلام
امکان پرسش و پاسخ در کلاس‌ها

💰هزینه دوره با کد تخفیف: 120هزار تومان
💳 کد تخفیف: Evo120
📎 لینک ثبت نام

توجه: برای ثبت‌نام در این دوره نیازی به پیش‌زمینه خاصی ندارید، اما برای فهم بهتر مطلب و تسلط کامل می‌توانید فایل آفلاین دوره روانشناسی دگرگشتی را از اینجا تهیه کنید.

🆔 @ir_academy_evolution
👍122👏2🔥1
نقش سوزاک در تاریخ دگرگشتی ما

🔺محققان دانشکده پزشکی سن‌دیگو کالیفرنیا پیش از این مجموعه‌ای از جهش‌های ژنی انسانی را پیدا کرده بودند که از بزرگسالان مسن‌تر در برابر زوال عقل محافظت می‌کند و در یک مطالعه جدید، آن‌ها بر روی یکی از این ژن‌های جهش یافته تمرکز می‌کنند.

🔸یافته‌ها حاکی از آن است که فشار انتخابی عوامل بیماری‌زا عفونی مانند سوزاک ممکن است ظهور این گونه ژنی را در هومو ساپینس ترویج داده باشد، و سهواً از وجود پدربزرگ و مادربزرگ در جامعه انسانی حمایت کرده باشد.

🔹انسان‌ها نسخه منحصر‌به‌فردی از ژن CD33 را دارند که در سلول‌های ایمنی بیان می‌شود. گیرنده استاندارد CD33 به نوعی قند به نام اسید سیالیک متصل می‌شود. 

🔻این گیرنده همچنین، در سلول‌های ایمنی مغز به نام میکروگلیا بیان می‌شود که نقش مهمی در پاکسازی سلول‌های مغزی آسیب دیده و پلاک‌های آمیلوئید مرتبط با آلزایمر دارد.

🔹با اتصال به اسیدهای سیالیک بر روی این سلول‌ها و پلاک‌ها، گیرنده‌های CD33 عملکرد میکروگلیال را سرکوب می‌کنند و خطر زوال عقل را افزایش می‌دهند.

🔸در امتداد خط دگرگشتی، انسان‌ها یک شکل جهش یافته اضافی از CD33 را بدست آوردند که محل اتصال قند را از دست داده است. گیرنده جهش‌یافته، دیگر به اسیدهای سیالیک بر روی سلول‌ها و پلاک‌های آسیب دیده واکنش نشان نمی‌دهد و به میکروگلیا اجازه می‌دهد آن‌ها را از بین ببرد و از آلزایمر جلوگیری کند.

🔹آن‌ها همچنین کشف کردند که این نسخه خاص CD33 در ژنوم‌های نئاندرتال‌ها یا  نزدیک‌ترین خویشاوندان دگرگشتی ما، وجود ندارد. یکی از محققین این پروژه می‌گوید: برای بیشتر ژن‌هایی که در انسان و شامپانزه متفاوت هستند، نئاندرتال‌ها معمولاً نسخه مشابه انسان‌ها را دارند، بنابراین این واقعا برای ما تعجب‌آور بود. 

🔺این یافته‌ها نشان می‌دهد که پدربزرگ و مادربزرگ‌های سالم ممکن است یک مزیت دگرگشتی مهم برای گونه‌ما نسبت به دیگر گونه‌های باستانی باشند.

🔸در واقع انسان‌ها یکی از تنها گونه‌هایی هستند که به خوبی بعد از یائسگی زندگی می‌کنند. بر اساس «فرضیه مادربزرگ»، این عمر طولانی به این دلیل است که زنان مسن‌تر حمایت مهمی در تربیت نوزادان و کودکان انسان ارائه می‌دهند. 

✍🏻زهرا جهانبخش
👍6👎2🔥2
‌اپیزود سوم بیگِل کست منتشر شد🔥

🥩 در این قسمت به بررسی نقش آتش و همچنین پخت و پز در مسیر دگرگشت (تکامل) انسان می‌پردازیم.

💎 برای شنیدن این اپیزود می‌توانید از لینکی که در بیو هست استفاده کنید.

💬 منتظر شنیدن نظرات و پیشنهادات شما عزیزان در بخش کامنت‌های کست باکس هستیم.

💰 شما همچنین می‌توانید اسپانسر یا حامی اپیزودهای بیگل کست باشید.

📌لینک دسترسی به اپیزود سوم

📎https://castbox.fm/ch/4905478
🔥104
دوست داری کتاب علمی بخونی ولی حوصله نداری؟🥺

اشکالی نداره چون اینجا میتونی به صورت گروهی با خیلیای دیگه کتاب بخونی و حتی اگه دوست داشتی یه فصلو ارائه بدی.😎

اگرم جایی از کتابو متوجه نشدی نگران نباش چون توی جلسه تحلیل کتاب میتونی همه سوالاتو بپرسی.😉

عضویت رایگان 👈🏻 اینجا

📍گروه خوانش کتاب آکادمی دگرگشت ایرانیان

🆔 @ir_academy_evolution
3
🌱منبعی از اکسیژن قبل از پیدایش فتوسنتز

🪨دانشمندان مکانیسمی را کشف کرده­‌اند که می­‌تواند پراکسید هیدروژن را از سنگ­‌ها در طی حرکت گسل­‌ها تولید کند. این درحالی است که پراکسید هیدروژن در غلظت­‌های بالا می­‌تواند برای زندگی انسان مضر باشد، اما منبع مفیدی برای تولید اکسیژن میکروب­‌ها محسوب می­‌شود که بر دگرگشت اولیه، و احتمالاً منشأ حیات در محیط‌های گرم روی زمین قبل از پیدایش فتوسنتز تأثیرگذار بوده.

🔺محققان در این باره، انواع سنگ‌هایی که در پوسته اولیه زمین وجود داشتند را خرد نموده و سپس آن­‌ها را تحت شرایط کنترل شده­‌ی بدون اکسیژن در دماهای مختلف به آب اضافه کردند. مشاهده‌شد مقادیر قابل توجهی پراکسید هیدروژن در دمای نزدیک به نقطه جوش آب تولید می‌شود.

🔻نکته مهم این است که دمای تشکیل پراکسید هیدروژن با دمای رشد برخی از میکروب­‌های گرما دوست‌ روی زمین به نام هایپرترموفیل‌ها، همپوشانی دارد. تحقیقات نشان می‌دهد، اکسیژن، آب، سنگ‌های خردشده و دماهای بالا همگی در اوایل پیدایش زمین قبل از فتوسنتز وجود داشتند پس می‌توانند شرایط را برای تولید پراکسید هیدروژن در مناطقی که ممکن است حیات برای اولین بار در آن دگرگشت یافته باشد، مهیا کند.

✍🏻هانیه فولادی نژاد

منبع

🆔@ir_academy_evolution
👍12
«اتحاد زیست‌شناسان ایران» با همکاری شرکت "simbiolab" و جمعی از برترین دانشگاه‌های کشور برگزار می‎کند:

دوره جامع ژن‌درمانی (مهندسی ژنتیک، مهندسی ژنوم، درمان و تجاری‌سازی)


🧬 با تدریس برجسته‌ترین دانشمندان و اساتید حوزه‌ی ژن‌درمانی داخل و خارج از کشور

مزیت‌های شرکت در این دوره:

● آموزش‌های این دوره از ابتدایی‌ترین مباحث ژن‌درمانی یعنی مبانی مهندسی ژنتیک شروع شده و تا مباحث تجاری‌سازی در این حوزه ادامه دارد.

● فرصت کارآموزی برای ۲۰ نفر منتخب در آزمون نهایی دوره در دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و مشهد (با اولویت رتبه در آزمون)

● در انتهای دوره گواهی شرکت در دوره به‌صورت مشترک از طرف دانشگاه علوم پزشکی تهران، مشهد و مجموعه‌ی اتحاد زیست‌شناسان ایران برای شرکت کنندگان صادر خواهد شد و به افراد برگزیده نیز علاوه‌بر آن گواهی قبولی در دوره اعطا خواهد شد.

🧬 شروع دوره: ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱

❗️برای دریافت کد تخفیف به دایرکت اتحاد زیست‌شناسان ایران مراجعه کنید.

⚠️ ظرفیت محدود

🧬 ثبت‌نام دوره به نشانی زیر امکان‌پذیر است:

🌐https://biologyevents.ir/course/389
👍1
📍فسیل یک ماهی باستانی نشان می‌دهد خاستگاه دندان‌ها از درون دهان نبوده است


🦷درباره پیدایش دندان‌ها دو نظریه وجود دارد: دندان‌ها یا از فلس‌های خارجی دگرگشت یافته‌اند (فرضیه خارج به داخل) یا از جایی داخل دهان (فرضیه داخل به خارج). پژوهشگران با مطالعه یک فسیل از یک گونه انقراض یافته اره‌ماهی به نام Ischyrhiza mira مدارکی به نفع فرضیه خارج به داخل یافته‌اند.

🐠مانند اره‌ماهیان امروزی، این گونه هم در اطراف پوزه خود خارهایی داشته که شکارچیان را دور می‌کرده و در شکار کردن به او کمک می‌کرده است. باور بر این است این خارها، که دندانه‌های قدامی خوانده می‌شوند، فلس‌هایی تغییر یافته مانند دیگر فلس‌های بدن هستند. پژوهشگران متوجه شدند روکش مینامانند (اناملوئید) دندانه‌های این ماهیان، بسیار پیچیده‌تر از روکش بقیه فلس‌هاست.

🦷در حقیقت، سازماندهی روکش دندانه‌ها شبیه مینای دندان کوسه‌های امروزی است که به خوبی شناخته شده است. به ویژه، از این نظر که هر دو از دستجاتی از ریزبلورهای فلوئورآپاتیت تشکیل شده‌اند به هم شباهت دارند. در هر دو، این دستجات در سطح دندان به صورت خطوطی منظم سازمان یافته و در عمق دندان چینش تصادفی‌‌تری دارند.

🔻گرچه ممکن است شباهت این فلس‌ها و دندان‌ها خاستگاه دگرگشتی جداگانه‌ای داشته باشند، تصور این که یکی منشأ دیگری باشد کاملاً معقولانه است. بنابراین فرضیه خارج به داخل تأیید می‌شود. از آن جا که شباهت‌های بیشتر و بیشتری میان ساختارهای خارجی موجودات دریایی و دندان‌های ما یافت می‌شود، به نظر می‌رسد دندان‌های ما در واقع فلس‌هایی بسیار تخصصی باشند.

✍🏻محمد مهدی کنعانی
👍8🤔2
🐢کشف یک مورد لاک‌پشت غول‌پیکر زنده!

🔺یک لاک‌پشت گالاپاگوسی غول‌پیکر که گمان می‌رفت گونه‌اش منقرض شده باشد، زنده پیدا شد. نام این لاک‌پشت ماده، برگرفته از محل تولد و پیدایشش فرناندینا گذاشته شد. پیش‌تر نیز در سال ۱۹۰۶ یک مورد از این گونه یافت شده بود.

🔻بر اساس گفته‌ی دانشمندان فرناندینا بالای 50 سال سن دارد ولی به دلیل پوشش گیاهی فقیر محل تولدش به خوبی رشد نکرده و جثه‌ی کوچک و متفاوتی دارد.

🔸با درنظر گرفتن فرناندینا اکنون ۱۴ گونه از لاک‌پشت‌های گالاپاگوسی کشف شده‌اند. تمامی این ۱۴ گونه جزو گونه‌های منقرض شده، در خطر انقراض و یا آسیب‌پذیرند.

🔹فرناندینا اکنون در مرکز لاک‌پشت‌های پارک ملی گالاکاگوس نگهداری می‌شود. متخصصان در تلاش‌اند تا گونه‌ی آن را از خطر انقراض نجات دهند. همچنین شواهدی وجود دارد که نوید تعداد بیشتری از این گونه در جزیره‌ی فرناندینا را می‌دهد.

✍🏻مبینا جاویدی
👍6🔥2
قدیمی‌ترین نمونه سندرم کلاین فلتر

🔺️قدیمی‌ترین کیس سندرم کلاین‌فلتر، اسکلتی هزارساله است که بتازگی در یکی از سایت‌های باستان‌شناسی پرتغال کشف شده‌است.

🔹️این‌بیماری نادر به‌علت تریزومی (زیاد بودن) کروموزوم‌های جنسی در مردان ایجاد می‌شود. مبتلایان یک کروموزوم x بیشتر دارند. که درمواردی به دو یا سه x بیشتر هم می‌رسد. 

🔸️سندرم کلاین‌فلتر یک در هزار تولد نوزاد پسر رخ می‌دهد که اغلب ویژگی‌های مشخصی ندارد. اما مبتلایان معمولا دارای قامتی بلند، لگنی پهن و موهای کم‌پشت هستند. همین‌طور این‌‌ سندرم با نازایی، بی‌میلی جنسی و اندکی خطر ابتلا به دیابت نوع دوم همراه است.

✍🏻هستی شکوهی

منبع

🆔@ir_academy_evolution
👍13
2025/07/12 22:56:03
Back to Top
HTML Embed Code: