Telegram Web
‼️اعمال انسان احتمالاً باعث تغییر رنگ حشرات می‌شود!

تحقیقات جدید نشان می‌دهند که مگس‌های سنگی بومی نیوزیلند در واکنش به تغییرات محیطی ناشی از انسان تغییر رنگ داده‌اند.

پروفسور جان واترز از دپارتمان جانورشناسی دانشگاه اوتاگو می‌گوید که مگس سنگ به‌دلیل جنگل‌زدایی اخیر، رنگ دیگری پیدا کرده‌است.
در مناطق جنگلی طبیعی، گونه‌های بومی رنگ‌های هشداردهنده‌ای را به خود گرفته‌اند که شبیه رنگ گونه‌های جنگلی سمی هستند. این فرایند شکارچیان را به‌گونه‌ای فریب می‌دهد که تصور کنند این مگس‌ها نیز سمی هستند.
البته با ورود انسان‌ها، جنگل‌ها رو به نابودی رفتند و موجب شدند که گونه‌های سمی مگس‌ها از بین بروند. در نتیجه، در مناطق جنگل‌زدایی شده، گونه‌های تقلیدکننده این استراتژی را رها کرده‌اند؛ زیرا چیزی برای تقلید وجود ندارد. در عوض آن‌ها به رنگ‌های متفاوتی در می‌آیند.

شناخته‌شده‌ترین نمونه دگرگشت ناشی از انسان، جمعیت پروانه فلفلی در بریتانیا بود که در پاسخ به آلودگی صنعتی در قرن ۱۹ تغییر رنگ داد.


ملیکا شیاسی
مهدیه جوادی

منبع:
https://www.sciencedaily.com/releases/2024/10/241024173707.htm
​​بیوانفورماتیک و هوش مصنوعی:‌ کلیدهای گشودن رازهای دگرگشت در دنیای زیست

همانطور که می‌دانید، دگرگشت فرایندی طبیعی است که طی آن گونه‌های زیستی در طول نسل‌ها تغییر می‌کنند. مطالعه‌ی ریشه‌های ژنتیکی ارتباط مستقیمی با درک مفهوم دگرگشت دارد. شناسایی روابط بین گونه‌ها و ترسیم شجره‌نامه‌ها که با بررسی ژن‌ها و فرایندهای ژنتیکی امکان‌پذیر است، مسیرهای دگرگشت را برای ما آشکار می‌کند و از فرایندهای تاریخی و مکانیسم‌های زیربنایی دگرگشت پرده برمی‌دارد.

بیوانفورماتیک ابزارهای چنین مطالعاتی را در اختیار پژوهشگران حوزه‌ی ژنتیک و دگرگشت قرار می‌دهد. علم بیوانفورماتیک شامل استفاده از فناوری رایانه برای جمع‌آوری، ذخیره، تجزیه و تحلیل و انتشار داده‌ها و اطلاعات بیولوژیکی، مانند DNA و توالی‌های اسید آمینه است. استفاده از این ابزارهای محاسباتی و پردازش توالی‌های DNA، به کشف الگوهای ژنتیکی و شناسایی اجداد مشترک گونه‌ها کمک می‌کند.
در ادامه‌، مثال‌هایی را بررسی می‌کنیم که اهمیت استفاده از بیوانفورماتیک در مطالعات دگرگشت‌ را نشان می‌دهند:
۱.سیستم پیشرفته‌ی تشخیص هویت؛
سیستم تشخیص هویت سیستم و روشی نوآورانه است برای تشخیص اینکه آیا دو شخص در پایگاه‌های داده‌ی شجره‌نامه به یک فرد واقعی تعلق دارند یا خیر.
این روش با استخراج ویژگی‌ها و محاسبه‌ی شباهت میان آن‌ها، به کمک داده‌های آموزشی و ورودی کاربران، یک امتیاز شباهت تولید کرده و آن را با یک مقدار آستانه‌ مقایسه می‌کند. با این فناوری، امکان تشخیص دقیق‌تر و سریع‌تر ارتباطات خانوادگی فراهم می‌شود.


۲. کشف ریشه‌های خانوادگی:
علاوه بر تشخیص هویت، علم بیوانفورماتیک سیستمی جدید را طراحی می‌کند که به کمک نمونه‌ی ژنتیکی فرد، به شناسایی مکان‌های تولد و نام‌خانوادگی‌های اجدادی می‌پردازد. این سیستم  به کشف ریشه‌های خانوادگی از طریق DNA کمک می‌کند.


۳. استفاده از هوش مصنوعی برای بررسی تمایز گونه‌ها:
در پژوهشی اخیر برای بررسی و اعتبارسنجی نظریه‌های دگرگشت جانوران از هوش مصنوعی استفاده شده است. این روش جدید به دانشمندان کمک می‌کند تا بفهمند چه عواملی بیشترین تأثیر را بر دگرگشت و تمایز گونه‌ها دارند.
این تحقیق، برای اولین بار با بهره‌گیری از هوش مصنوعی، هر دو عامل تاریخی و معاصر را به صورت همزمان تحلیل کرده و نقش آن‌ها را در دگرگشت ژنتیکی بدون نیاز به فرضیات دستی بررسی می‌کند.


همانطور که در تمامی مثال‌ها مشاهده کردید، بیوانفورماتیک نقش مهمی در پیشرفت علم دگرگشت ایفا می‌کند. با داشتن دانش لازم بیوانفورماتیک می‌توان تغییرات ژنتیکی را در طول زمان ردیابی کرد و به درک بهتری از روابط بین گونه‌های مختلف رسید. همه‌ی این موارد اثبات می‌کند که شناخت حوزه‌های جدیدی مثل بیوانفورماتیک و هوش مصنوعی و بهره‌گیری از آن‌ها چگونه می‌تواند ما را به کشف رازهای بی‌شمار دگرگشت نزدیک و نزدیک‌تر کند.
با پیشرفت ابزارهای پژوهش، علم با سرعت بیشتری رو به جلو می‌رود و حقایق را شفاف‌تر و کامل‌تر نمایان می‌سازد. در قرن اخیر، رشد روز افزون تکنولوژی کمک‌حال پژوهشگران و دانشمندان بسیاری بوده است و فرصت‌های تحقیقاتی بسیاری را در اختیار آن‌ها قرار داده است.

این موضوع در مطالعات مربوط به دگرگشت هم به وضوح به چشم می‌خورد. یکی از حوزه‌هایی که در سال‌های اخیر کمک زیادی به پژوهش‌های دگرگشت کرده و سرعت این نوع پژوهش‌ها را به طور قابل توجهی افزایش داده است، مطالعات بیوانفورماتیک است.

نویسنده : فاطمه دوراندیش

🦍@ir_academy_evolution
📌دگرگشت همچنان ادامه دارد...

یکی از پرتکرار ترین سوالات در رابطه با دگرگشت، این است که آیا دگرگشت به پایان رسیده یا ادامه دارد؟ و اگر ادامه دارد آیا می‌شود تغییراتش را مشاهده کرد؟

در سال ۱۹۸۸ در مجمع الجزایر کوستر سوئد، انقراض یک گونه حلزونی موسوم به حلزون موجی، گزارش شد.
چهار سال بعد، محققان تلاش کردند تا مجددا حلزون موجی را به آن زیستگاه بازگردانند و برای این کار از گونه حلزون خرچنگی استفاده نمودند.
اما این دو گونه حلزون از منظر ظاهری و رفتاری با هم متفاوت بودند؛ حلزون موجی، از نظر ظاهری کوچک تر بوده و درمیان صخره ها و به دور از خطرات رشد می‌کرد. ولی حلزون خرچنگی، بزرگ تر و سازگار با محیط هایی دارای شکارچی های زیاد بود.
نتیجه جالبی که در پی این تلاش مشاهده شد، این بود که یک دهه پس از انتقال حلزون های خرچنگی به جزایر، این نرم تنان شروع به تغییر کردند. به این صورت که آن ها کم کم کوچک تر شدند و طبق یافته محققان، روند افزایش غنای ژنتیکی این گونه تسریع شد.
این تغییرات به علت انتخاب و تقویت ژن های سازگار اما کمیاب در جمعیت اصلی، اتفاق افتاد و از طرفی احتمال می‌رود تبادل ژنی با جمعیت های همسایه نیز موثر بوده باشد.
بنابراین، تغییر و دگرگشت این حلزون، آن هم تنها در طول سی سال، نه تنها تأییدی بر ادامه فرایند دگرگشت است، بلکه نشان می‌دهد تغییرات می‌توانند در مدت زمانی کوتاه نیز رخ داده و همیشه نیاز به زمان های چند میلیون ساله نیست. همچنین این تحقیقات ثابت می‌کند برخی از گونه ها در صورت داشتن تنوع ژنتیکی مناسب، می‌توانند به سرعت با محیط سازگار شوند.
در جهان کنونی ما با وجود ناپایداری های آب و هوایی و اکوسیستمی، می‌توان از این اطلاعات جهت درک نحوه پاسخ‌دهی گونه ها به تغییرات محیطی استفاده کرد.

✍🏻نرگس شمایلی
✍🏻فاطمه فرهنگ

https://www.techno-science.net/en/news/an-exceptional-evolution-observed-in-real-time-over-period-of-just-30-years-N25863.html
🦷دندان‌های فسیلی نشان می‌دهند که دوران کودکی طولانی، مقدمه دگرگشت یک مغز بزرگ است!

برخلاف اغلب موجودات، دوره‌ی نابالغی انسان بسیار طولانی است و در طی آن بین نرخ رشد مغزی و جسمی اختلاف وجود دارد. تصور می‌شود که این حالت برای کسب قابلیت‌های شناختی پیشرفته در یک محیط پیچیده اجتماعی ضروری باشد. از آن‌جایی که رشد دندانی از سرعت تاریخچه زندگی خبر می‌دهد، اطلاعات کلیدی در مورد زمان و چگونگی دگرگشت این الگو را می‌توان از دندان هومینین‌های فسیلی به‌دست آورد.

تحقیقات نشان می‌دهند که اولین گام‌های دگرگشتی به‌سمت مرحله رشد طولانی در جنس «هومو» حداقل ۱.۷۷ میلیون سال پیش، قبل از هرگونه افزایش قابل توجهی در اندازه مغز، رخ داده‌اند. محققان از توموگرافی کنتراست فاز سینکروترونی برای پیگیری توسعه میکروساختاری دندان‌های یک نوجوان از گونه «هُومو» اولیه استفاده کردند.

این فرد در حدود ۱۲ سالگی و اندکی قبل از رسیدن به بلوغ دندانی فوت کرد. نرخ رشد دندان‌های این فرد مانند نرخ رشد دندا‌ن‌های میمون‌های بزرگ زنده و برخلاف نرخ رشد دندان‌های انسان، بالا بود. بااین‌حال، این فسیل نشان داد که قسمت خلفی دندان نسبت به بخش قدامی دیرتر شکل گرفته‌است و در کل یک جهش رشد دیرهنگام دندانی دیده شد؛ درست مانند انسان! ترکیب منحصربه‌فرد ویژگی‌های نخستیان‌مانند و انسان‌مانند در رشد دندانی نشان می‌دهد که «هومو» اولیه یک مرحله رشد طولانی‌ در تاریخ زندگی خود داشته است. این مرحله از رشد احتمالاً به‌جای رشد مغز مربوط به تولیدمثل بیوفرهنگی بوده است؛ یعنی همکاری بین نسلی، سبب طولانی شدن دوره رشد شد و در نهایت به افزایش شانس تولیدمثل کمک کرد.


📍این تحقیقات نشان می‌دهند که رشد کودکان با افزایش انتقال فرهنگی، کندتر می‌شود. این مسئله باعث می‌شود که یادگیری از نسل‌های قبلی اهمیت بیشتری پیدا کند؛ بنابراین افزایش مدت دوران کودکی ممکن است علاوه بر افزایش اندازه مغز، به تغییرات دگرگشتی نیز منجر شده باشد.
این یافته‌ها به محققان کمک می‌کنند تا مکانیسم‌های دگرگشتی مرتبط با ظهور انسان‌های مدرن را مورد بررسی قرار دهند.


ستاره برارپور
مهدیه جوادی
​​▪️انسان‌ها به شکلی تکامل یافته‌اند که از نظر مصرف و مدیریت انرژی، ویژگی‌های منحصربه‌فردی داشته باشند.

▫️بر اساس پژوهش‌ها، انسان‌ها در مقایسه با سایر پستانداران، از جمله بستگان نزدیکشان، یعنی میمون‌ها و شامپانزه‌ها، نرخ متابولیک بسیار بالاتری دارند. این متابولیسم بالا، به اجداد شکارچی ما امکان می‌داد تا نیازهای غذایی خود را تأمین کنند و در عین حال از مغزهای بزرگ‌تر، عمر طولانی‌تر و سرعت تولیدمثل بیشتر بهره‌مند شوند.

▫️پژوهشگران با استفاده از یک روش مقایسه‌ای نوین که عوامل متعددی مانند اندازه بدن، دمای محیط و میزان چربی بدن را دقیق‌تر در نظر می‌گیرد، دریافتند که انسان‌ها برخلاف بسیاری از پستانداران، توانسته‌اند از محدودیت‌های میان متابولیسم فعال و متابولیسم در حالت استراحت فراتر روند. همان‌طور که حیوانات کالری را از غذا دریافت می‌کنند، این کالری را نیز صرف متابولیک می‌کنند که به دو دسته کلی تقسیم می‌شود: استراحت و فعالیت بدنی.

▫️به طور کلی، انرژی مصرف‌شده در متابولیسم به صورت گرما از دست می‌رود؛ فرآیندی که در محیط‌های گرم، دفع آن دشوارتر است. به همین دلیل، گونه‌هایی مانند شامپانزه‌ها که بخش قابل‌توجهی از انرژی خود را صرف متابولیسم در حالت استراحت می‌کنند و در عین حال در محیط‌های گرمسیری زندگی می‌کنند، معمولاً سطح فعالیت بدنی محدودی دارند. اما انسان‌ها با افزایش متابولیسم در حالت استراحت به سطحی فراتر از شامپانزه‌ها و میمون‌ها رسیدند. همچنین آن‌ها به لطف توانایی منحصربه‌فردشان در دفع گرما از طریق تعریق، موفق به افزایش سطح فعالیت بدنی خود بدون کاهش متابولیسم در حالت استراحت شده‌اند.

▫️نکته قابل توجه این است که میمون‌ها نسبت به سایر پستانداران با اندازه مشابه، حدود  ۳۰ تا ۵۰ درصد انرژی بیشتری را صرف متابولیسم در حالت استراحت می‌کنند؛ اما انسان‌ها این میزان را به سطحی بی‌سابقه رسانده و حدود ۶۰ درصد انرژی بیشتری نسبت به گونه‌های مشابه سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

ملیکا شیاسی
امین سیفی

🦍@ir_academy_evolution
سلام و ظهر بخیر به همراهان اکادمی دگرگشت(تکامل)!
امروز منتظر پست جدید در رابطه با باکتری های دهان انسان باشید😉😁
​​رازهای نهفته ی باکتری های دهان انسان

محققان به‌تازگی یک نوع خاص از تقسیم سلولی را در باکتری‌های موجود در دهان انسان کشف کرده‌اند. این تحقیق روی باکتری‌ای به نام Corynebacterium matruchotii انجام شده که یکی از رایج‌ترین باکتری‌ها در پلاک دندانی است.

📌باکتری‌ها معمولاً چگونه رشد می‌کنند؟

باکتری‌ها معمولاً با تقسیم شدن به دو سلول دختر زیاد می‌شوند. این فرایند را تقسیم سلولی می‌نامند؛ اما C. matruchotii با یک روش نادر و خاص به نام تقسیم چندگانه (Multiple Fission) زیاد می‌شود. این به این معناست که این باکتری می‌تواند تا ۱۴ سلول مختلف را به‌طور هم‌زمان تولید کند! این روش به این باکتری‌ها کمک می‌کند تا سریع‌تر و مؤثرتر در محیط خود رشد کنند.

📌چرا این باکتری‌ها مهم هستند؟

این باکتری‌ها در پلاک دندانی که یک نوع بیوفیلم (جمعیت میکروبی) است، نقش مهمی دارند. پلاک دندانی شامل انواع مختلف باکتری‌هاست که در کنار هم زندگی می‌کنند.
باکتری C. matruchotii به‌عنوان یک ساختار حمایتی عمل می‌کند و به دیگر باکتری‌ها فضایی برای زندگی می‌دهد.

📌چگونه این باکتری‌ها حرکت می‌کنند؟
جالب است بدانید که باکتری C. matruchotii هیچ مژکی (اندامکی که به باکتری‌ها امکان حرکت می‌دهد) ندارد، بنابراین نمی‌تواند به‌راحتی شنا کند. محققان بر این باورند که روش خاص رشد و تقسیم این باکتری‌ها به آن‌ها کمک می‌کند تا محیط اطراف خود را بهتر کشف کنند.

📌این کشف جدید می‌تواند به ما کمک کند تا درک بهتری از نحوه زندگی و تعامل باکتری‌ها در دهان‌ پیدا کنیم و همچنین تأثیر آن‌ها بر سلامت دهان و بدن‌ را بهتر بفهمیم.

سحر کاویانی

🦍@ir_academy_evolution
​​🔸توالی‌یابی DNA نئاندرتال‌ها چه اطلاعاتی به ما می‌دهد؟

کمتر کسی وجود دارد که نداند نئاندرتال‌ها نزدیک‌ترین خویشاوند انسان‌های امروزی به‌حساب می‌آیند. DNA انسان امروزی و نئاندرتال نیم میلیون سال پیش از هم جدا شدند.
اولین بار حدود ۱۵۰ سال پیش، بقایایی از یک فسیل نئاندرتال در فلدهوفر در دره نئاندر در نزدیکی دوسلدورف آلمان کشف شد. به‌علت ویژگی‌های خاصی که در این فسیل مشاهده شد، این موجودات برای اولین بار به‌عنوان گروهی مجزا از هومینین (انسان‌ریخت‌ها) درنظر گرفته شدند.
فسیل‌های دارای ویژگی نئاندرتالی حدود ۴۰۰ هزار سال پیش ظاهر شدند و در حدود ۳۰ هزار سال پیش ناپدید شدند. در همین بازه زمانی، به‌واسطه ویژگی‌های ریخت‌شناسی که به‌دست آوردند، به‌تدریج از انسان‌های مدرن جدا شدند.
نمی‌توان به‌طور قطع در مورد ماهیت ارتباطات بین انسان‌های امروزی و نئاندرتال‌ها نظر داد؛ اما شواهدی وجود دارند که نشان می‌دهند این دو گروه از انسان‌ریخت‌ها پیش از انقراض نئاندرتال‌ها با یکدیگر روبه‌رو شده‌اند و حتی تعاملات فرهنگی بین آن‌ها منجر شده بود تا نئاندرتال‌ها تزئینات بدنی را بپذیرند.
در سال ۱۹۹۷ یک قطعه از mtDNA یک نئاندرتال توالی‌یابی شد و پس از آن توالی‌های mtDNA از یازده نمونه نئاندرتال دیگر نیز به‌دست آمد. تحلیل‌های فیلوژنتیکی نشان می‌دهند که توالی ژن‌های نئاندرتال خارج از تنوع توالی ژن‌های انسان امروزی است و جد مشترک mtDNA نئاندرتال و انسان‌ حدوداً به نیم میلیون سال پیش برمی‌گردد.

دو نکته در مورد این مطالعه وجود دارد:
نکته اول این است که نمونه‌ی گرفته‌شده از عصاره استخوان Vi-80 نئاندرتال تقریبا عاری از DNA انسان مدرن است.
نکته دوم، استفاده از پلتفرم توالی‌یابی ۴۵۴ در این مطالعه است. یکی از دلایل انتخاب این پلتفرم این است که در هر بار اجرا، صدها هزار خوانش ایجاد می‌کند که این میزان ضروری و حیاتی است؛ چراکه بیشتر DNA به‌دست آمده از هر فسیل، مربوط به ارگانیسم‌هایی است که بعد از مرگ فسیل آن را اشغال کرده‌اند.

✍🏻ایلیا امینی بردپاره
✍🏻مهدیه جوادی

🦍@ir_academy_evolution
🦣 کشفی شگفت‌انگیز: آیا انسان‌های اولیه از فیل‌ها تغذیه می‌کردند؟ 🦣

🔍 اخیراً محققان با بررسی فسیل‌های قدیمی، به شواهدی دست یافته‌اند که نشان می‌دهد انسان‌های اولیه حدود ۳۰۰ هزار سال پیش از فیل‌ها تغذیه می‌کردند!
این مطالعه از سه جهت اهمیت دارد؛

1. نوع رژیم غذایی انسان‌های اولیه:
- این یافته‌ها به ما کمک می‌کند تا بفهمیم انسان‌های اولیه چگونه از منابع طبیعی استفاده می‌کردند و چه نوع حیواناتی در رژیم غذایی آن‌ها نقش داشتند. همچنین تغذیه از فیل‌ها نشان دهنده‌ی مهارت‌ شکار و استراتژی‌های جمعی آن‌ها است.

2. نحوه تعامل با محیط زیست:
- این کشف نشان‌دهنده‌ی تعامل پیچیده انسان‌های اولیه با محیط زیست و دیگر موجودات زنده ، و تاثیر مستقیم آنها بر اکوسیستم، بعنوان شکارچیان بزرگ، است.

3. تاریخچه‌ی فرهنگی:
- این شواهد می‌تواند به ما کمک کند تا درک بهتری از فرهنگ و رفتارهای اجتماعی انسان‌های اولیه پیدا کنیم. برای مثال، استفاده از فیل‌ها به عنوان منبع غذایی، می‌تواند نشانه‌ای از مراسم و سنت‌های خاص آنان باشد.


فسیل‌ها رازهای زیادی دارند، درواقع هر فسیل یک داستان از زندگی گذشته را روایت می‌کند که می‌تواند به ما در درک تاریخ بشر، و نحوه تاثیر تغییرات آب و هوایی بر زندگی انسان های اولیه کمک کند.

🔗 برای خواندن بیشتر و کشف جزئیات این تحقیق، به دکمه ی "رفرنس این خبر 📚" را لمس کنید


ستاره برارپور
فاطمه فرهنگ

🦍@ir_academy_evolution
🧬یک مدل مبتنی بر هوش مصنوعی که توالی‌های ژنتیکی را طراحی و رمزگشایی می‌کند!

بر اساس نتایج مطالعه‌ای که اخیراً در مجله‌ی Science منتشر شد، متخصصین از سه رشته‌ی کامپیوتر، مهندسی ژنتیک و هوش مصنوعی، مدلی مبتنی بر هوش مصنوعی را طراحی کردند که قادر به رمزگشایی و طراحی توالی‌های ژنتیکی‌ است. این مدل که «Evo» نام دارد...

ادامه ی مطلب در لینک زیر👇🏻

سحر مرتضی نژاد


🦍@ir_academy_evolution
​​اروپاییان باستان چگونه در آغاز عصر کشاورزی سازگار شدند؟


نمونه‌های DNA به‌دست آمده به قدمت ۸۵۰۰ تا ۱۳۰۰ سال پیش، تغییرات ژنتیکی اروپاییان را برای سازگار شدن با ویژگی‌های عصر کشاورزی نشان می‌دهند.

۱۴ منطقه از ژنوم مشاهده شده‌است که نسبت به نمونه‌های قبل از خود دچار تغییر شده‌اند؛ مثل ژن‌های مرتبط با ویژگی‌هایی برای تولید ویتامین D در بدن و قابلیت هضم شیر و لبنیات که در اروپاییان امروزی تغییر یافته‌اند.

این تغییرات خود را با روشن‌تر شدن رنگ پوست برای تولید ویتامین D با تابش کمتر خورشید در اقلیم کم‌آفتاب و همچنین توانایی نوشیدن شیر نشان دادند. به‌نظر می‌رسد که توانایی هضم لبنیات، پاسخی به دوره‌های کمبود غذا و بیماری باشد.

همچنین تغییراتی در ژن‌های مرتبط با ایمنی دیده شده‌است که دلیل آن شیوع بیماری‌ها به‌خاطر گسترش کشاورزی و افزایش مهاجرت‌ها بوده‌است.

این تحقیقات نشان می‌دهند که تغییرات ژنتیکی در راستای دگرگشت و سازگاری بیشتر چطور به بقای انسان در پاسخ به تغییرات محیطی عمده کمک می‌کنند.


نرگس شمایلی

🦍@ir_academy_evolution
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🦠🧠رتروویروس‌های باستانی نقشی کلیدی در دگرگشت مغز مهره‌داران داشتند!

🔷️میلین یک بافت چربی پیچیده است که آکسون‌های عصبی مهره‌داران را می‌پوشاند و هدایت سریع پیام را بدون نیاز به افزایش قطر آکسون امکان‌پذیر می‌کند؛ یعنی اعصاب می‌توانند با کمک میلین به هم نزدیک‌تر شوند. همچنین میلین حمایت متابولیکی از اعصاب را فراهم می‌کند، به این معنی که اعصاب می‌توانند طولانی‌تر باشند. میلین اولین‌ بار در درخت زندگی تقریباً هم‌زمان با فک‌ها ظاهر شد و اهمیت آن در دگرگشت مهره‌داران مدت‌هاست که شناخته شده‌است، اما تاکنون مشخص نبود که چه مکانیسم‌های مولکولی باعث ظهور آن شده‌اند.

ادامه ی مطلب در لینک زیر👇
فردا صبح منتظر پست جدیدمون باشید!🦠😉
​​ویروس ها
میهمانان باستانی ژنوم انسان
🦠



🔷️تحقیقات جدید نشان می‌دهد که بخش قابل توجهی از ژنوم انسان شامل بقایای ویروس‌های باستانی است که میلیون‌ها سال پیش اجداد ما را آلوده کرده‌اند. این ویروس‌ها که به رتروویروس‌های درون‌زادی انسانی (HERVs) معروف هستند، حدود ۸٪ از DNA انسان را تشکیل می‌دهند.🦠🧬



🔷️مانند ویروس HIV، این ویروس‌ها برای تکثیر خود، DNA خود را وارد ژنوم میزبان می‌کردند. در برخی موارد، این DNA وارد سلول‌های جنسی مانند تخمک و اسپرم شد و به نسل‌های بعد منتقل گردید. این ویروس‌ها به مرور بخشی دائمی از ژنوم انسان شدند و هنوز آثار آن‌ها در بدن ما دیده می‌شود.



🔷️ویروس‌های باستانی هنوز در بدن فعال‌اند

امروزه بیش از ۶۰ هزار قطعه از این DNAهای ویروسی در ژنوم انسان شناسایی شده‌است. تحقیقات جدید نشان داده‌اند که برخی از این ژن‌ها حتی در بافت‌های سالم نیز فعال هستند.



🔷️مطالعات اخیر روی گروهی از HERVها به نام HML-2 متمرکز بود که نسبت به سایر گروه‌ها جدیدتر است و کمتر از ۵ میلیون سال پیش غیرفعال شده است.
با بررسی اطلاعات ژنتیکی بیش از ۱۴ هزار نمونه بافت انسانی، متوجه شدند که ۳۷ نوع از این ژن‌ها هنوز فعال‌اند و در تمامی نمونه‌ها، حداقل یکی از این ژن‌ها توانایی تولید پروتئین را دارد.


🔷️تأثیر HERVها بر سلامت و بیماری‌ها

حضور این ژن‌ها در بافت‌های بیمار، مانند تومورها و سلول‌های مرتبط با بیماری‌هایی مانند MS ،ALS و اسکیزوفرنی مشاهده‌شده است.
اما تحقیقات ما نشان می‌دهد که فعالیت این ژن‌ها تنها مختص بافت‌های بیمار نیست و حتی در بافت‌های سالم هم رخ می‌دهد.
این یافته‌ها به این معناست که صرفاً حضور این ژن‌ها نمی‌تواند دلیل قطعی بیماری باشد و باید در انتخاب آن‌ها به‌عنوان هدف دارویی، احتیاط کرد.


🔷️نقش مثبت ژن‌های ویروسی

برخی از ژن‌های ویروسی قدیمی حتی نقش مفیدی در بدن ما ایفا می‌کنند. برای مثال، ژنی به نام سینسیتین که از یک ویروس باستانی به‌ ارث رسیده، نقش کلیدی در تشکیل جفت و بارداری دارد. بدون این ژن، بارداری در پستانداران ممکن نبود.



🔷️علاوه بر این، حیواناتی مانند گوسفند و گربه از ژن‌های ویروسی برای محافظت از خود در برابر ویروس‌های مشابه استفاده کرده‌اند. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد این اتفاق میلیون‌ها سال پیش در انسان‌ها نیز رخ داده‌است.🐈🐏


⁉️سؤالاتی که باقی مانده‌اند

این تحقیقات نشان داد که فعالیت ژن‌های ویروسی بسیار گسترده‌تر از چیزی است که پیش‌تر تصور می‌شد. اما هنوز مشخص نیست این ژن‌ها چگونه و چرا فعال می‌شوند. آیا به ما آسیب می‌زنند یا از ما محافظت می‌کنند؟ و چه شرایطی باعث می‌شود آن‌ها به پروتئین تبدیل شوند؟

پاسخ به این سؤالات می‌تواند به درک بهتری از تأثیر این ژن‌های ویروسی بر سلامت انسان و نقش آن‌ها در دگرگشت بدن‌ ما منجر شود.


نویسنده✍️:علی اسلامی

🦍 @ir_academy_evolution
🧬 افق‌های نو در انسان‌شناسی: تحلیل متیلاسیون DNA در بافت‌های باستانی


📝 خلاصه تحقیق
تحقیقی که به‌تازگی در مجله‌ی Nature Ecology & Evolution منتشر شد، یک روش جدید برای استنتاج الگوهای متیلاسیون DNA در بافت‌های غیراسکلتی از نمونه‌های باستانی معرفی می‌کند. این پیشرفت، بینش‌های جدیدی در مورد دگرگشت انسان، به‌ویژه در درک تغییرات فعالیت ژن‌ها در مغز و سایر بافت‌ها که معمولاً در سوابق فسیلی وجود ندارند، ارائه می‌دهد.

🔑 یافته‌های کلیدی
برخلاف مطالعات قبلی که فقط بر روی بافت‌های اسکلتی تمرکز داشتند، این تحقیق از الگوهای متیلاسیون DNA برای پیدا کردن تغییرات در بافت‌های مختلف استفاده کرد.
بیش از ۱,۸۵۰ نقطه متیلاسیون متفاوت، به‌ویژه در نورون‌های قشر پیش‌پیشانی شناسایی شد که بسیاری از آن‌ها به ژن‌های مهم برای توسعه مغز مرتبط هستند.


📌پیامدها
این تحقیق افق‌های جدیدی در زیست‌شناسی دگرگشتی و انسان‌شناسی باز می‌کند و به دانشمندان اجازه می‌دهد تا تغییرات اپی‌ژنتیکی خاص بافتی را که در فسیل‌ها حفظ نشده‌اند، بررسی کنند. توانایی تحلیل الگوهای متیلاسیون DNA باستانی فراتر از استخوان‌ها، درک عمیق‌تری از نیروهای دگرگشتی که مغز انسان و سایر ارگان‌های حیاتی را شکل داده‌اند، ارائه می‌دهد.

🔮 جهت‌گیری‌های آینده
یافته‌ها راه را برای بررسی بیشتر نقش تغییرات اپی‌ژنتیکی در دگرگشت انسان و توسعه عملکردهای پیچیده عصبی هموار می‌کند.


ستاره برارپور

🦍 @ir_academy_evolution
​سوسک‌ها، نگهبانان تاریخ:
رمزگشایی از ثبات در دنیای دگرگشت


📌در مقاله‌ای که در سایت Evolution News منتشر شد، دانشمندان به بررسی پدیده‌ای به نام ثبات دگرگشتی در سوسک‌ها پرداخته‌اند.
این پدیده به معنای عدم تغییرات عمده در ساختار و ظاهر گونه‌ها در طی میلیون‌ها سال است. در این تحقیق، دانشمندان به تحلیل فسیل‌ سوسک‌ها و مقایسه آن‌ها با سوسک‌های مدرن پرداخته‌اند تا به درک بهتری از این پدیده دست یابند.


(ادامه مطلب در لینک زیر👇🏻)

سحر کاویانی
​​بحران آب‌وهوا تهدیدی برای انقراض دسته‌جمعی است و یک‌‌سوم گونه‌ها تا سال ۲۱۰۰ در معرض خطر هستند.🌏

🔷️یک مطالعه جدید هشدار می‌دهد که اگر انتشار کنترل نشده گازهای گلخانه‌ای ادامه یابد، نزدیک به یک‌سوم گونه‌های زمین تا پایان قرن با انقراض روبه‌رو خواهند شد. این تجزیه‌وتحلیل که اخیراً در مجله‌ی Science منتشر شد، از تجربه ۳۰ سال تحقیق در مورد تنوع زیستی و تغییرات آب‌وهوایی استفاده می‌کند و تهدیدی که با افزایش دمای جهانی ایجاد می‌شود را برجسته می‌کند.🥀

🐟به‌طور ویژه دوزیستان، گونه‌های کوهستانی و آب شیرین و نقاط داغ تنوع زیستی در آمریکای جنوبی، استرالیا و نیوزلند آسیب‌پذیر هستند. زمین از زمان انقلاب صنعتی تاکنون تقریباً ۱.۸ درجه فارنهایت (۱ درجه سانتی‌گراد) گرم شده‌است که جای کمی برای خطا باقی گذاشته‌است.🌡

🔷️اگر انتشار گازهای گلخانه‌ای برای دستیابی به اهداف توافق پاریس کاهش یابد، هنوز ممکن است حدود ۱ گونه از هر ۵۰ گونه در سطح جهان (تقریباً ۱۸۰ هزار گونه) تا سال ۲۱۰۰ با انقراض روبه‌رو شوند.

🔷️دکتر جان دو، محقق ارشد و بوم‌شناس در دانشگاه مطالعات جهانی، توضیح داد: «تغییر آب‌وهوایی، زیستگاه‌ها و تعاملات گونه‌ها را به روش‌های عمیقی تغییر می‌دهد. به‌عنوان مثال، دماهای بالاتر، الگوهای مهاجرت پروانه‌های سلطنتی را که دیگر با چرخه‌های شکوفایی گیاهان گرده‌افشانی هم‌خوانی ندارند، مختل کرده‌است.»

🔷️از طرف دیگر، اثرات آبشاری تغییرات آب‌وهوایی در حال تغییر شکل اکوسیستم‌ها است. بسیاری از گونه‌ها برای فرار از افزایش دما به ارتفاعات یا عرض‌های جغرافیایی بالاتر مهاجرت می‌کنند، اما این راه‌حل مناسبی برای همه نیست. در حالی که برخی گونه‌ها با این تغییرات سازگار می‌شوند، برخی دیگر با کاهش یا انقراض جمعیت مواجه می‌شوند؛ زیرا زیستگاه آن‌ها به‌طور برگشت‌ناپذیری تغییر می‌کند.

🔷️یافته‌ها تأکید می‌کنند که نیاز فوری برای اقدام جهانی در این باره وجود دارد. این مطالعه هشدار می‌دهد که بدون کاهش فوری انتشار گازهای گلخانه‌ای، جهان می‌تواند شاهد از دست دادن تنوع زیستی در مقیاسی بی‌سابقه باشد و برای همیشه اکوسیستم‌ها و زندگی انسان را تغییر دهد.

نویسنده🖋:نگین قره خانی

🦍 @ir_academy_evolution
🎗دگرگشت چارچوب نظریه سرطان

سلول‌های سرطانی مانند همه موجودات زنده تحت‌تأثیر اصول رشد، بقا و تولیدمثل قرار دارند. اگرچه دگرگشت سرطان از دهه ۱۹۵۰ شناخته شده‌است، اما این مفهوم به‌ندرت در درمان سرطان به کار گرفته شده‌است. مقاله‌ای که اخیراً توسط پژوهشگران دانشگاه آریزونا و پاریس نوشته شد، نظریه دگرگشت کلونی سرطان را بررسی کرده و محدودیت‌های آن را تحلیل می‌کند.

🔑نکات کلیدی:

مدل کلونی سرطان بیان می‌کند که سرطان از یک سلول جهش‌یافته‌ی منفرد آغاز می‌شود و به‌مرور زمان سلول‌های متنوع‌تری با مزایای بقا و رشد ایجاد می‌کند. این تنوع، سرطان را در برابر درمان مقاوم می‌کند.

اما این مطالعه نشان می‌دهد که دگرگشت سرطان تنها به جهش‌های ژنتیکی محدود نیست. عوامل محیطی، تغییرات اپی‌ژنتیک و حتی تبادل مواد ژنتیکی میان سلول‌ها نیز در این فرایند نقش دارند. این تغییرات، الگوهای پیچیده‌تری از رشد سرطان ایجاد می‌کنند که به‌جای یک مسیر خطی یا درختی، مانند یک شبکه متغیر هستند.

📌پیشنهادات و راه‌حل‌ها:

محققین پیشنهاد می‌کنند که به‌جای تمرکز بر مفهوم کلون، شجره‌نامه سلولی بررسی شود تا تاریخچه و ساختار سلول‌های تومور بهتر درک شود. آن‌ها همچنین بر اهمیت توجه به تعاملات محیطی و تغییرات اپی‌ژنتیک برای توسعه درمان‌های مؤثر تأکید دارند.

این پژوهش، درک جدیدی از دگرگشت سرطان ارائه می‌دهد و راه را برای درمان‌های تطبیقی و مؤثر هموار می‌کند.

📚نرگس شمایلی
✍🏻 علی اسلامی

🦍@ir_academy_evolution
سلام و صبح بخیر خدمت همراهان عزیز!
منتظر یک پست صبحگاهی و کوتاه باشید🤓
نقش کدگذاری نورون‌های صوتی در دگرگشت صدای قورباغه‌ها🐸🧬

محققین در یک مطالعه جدید که در مجله JNeurosci منتشر شده‌است، نحوه دگرگشت الگوهای صوتی در دو گونه نزدیک به هم از قورباغه‌های پنجه‌دار را بررسی کرده‌اند. این پژوهش نشان می‌دهد که گروهی از نورون‌ها مسئول ایجاد صدای خاص هر گونه هستند و تغییر در ویژگی‌های این نورون‌ها طی دگرگشت، ممکن است الگوهای صوتی مهره‌دارانی مانند خفاش‌ها و نخستیان را شکل داده باشد.

در این تحقیق، فعالیت نورون‌های پیش‌حرکتی در مغز دو گونه‌ی مختلف که حدود ۸.۵ میلیون سال پیش از یک نیای مشترک جدا شده‌اند، مورد مقایسه قرار گرفته‌است. این یافته‌ها نشان می‌دهند که مدارهای عصبی قدیمی ممکن است پایه‌گذار دگرگشت الگوهای صوتی در مهره‌داران بوده باشند.

گردآورنده:📚نرگس شمایلی
نویسنده:✍🏻 علی اسلامی
🦍@ir_academy_evolution
2025/01/03 01:52:26
Back to Top
HTML Embed Code: