Telegram Web
🧬دگرگشتی با طعم جهش!

🔸تا‌بحال از خود پرسیده اید چرا برخی نسبت به برخی دیگر توانایی‌های منحصر به‌فردی دارند؟ مثلا فنچ‌های جزیره گالاپاگوس که با منقار بلندشان قادر به ربودن حشرات هستند و یا توانایی بعضی از انسان‌ها نسبت به دیگران در هضم شیر!

🔹مطالعات اولیه نشان می‌دهد که دگرگشت نقش مهمی در بروز اینگونه توانایی‌ها دارد. اما با چه رویکردی؟

🔸 حدود ۵ سال پیش محققان بررسی‌های خود را در این زمينه آغاز نمودند، آنها جهش‌های ژنتیکی در سلول‌ها و تأثیر آنها بر دگرگشت گونه‌ها را مورد بررسی قرار دادند.

🔹هدف این بود که چگونه فعل و انفعالات بین ژن‌ها بر بیان برخی از ویژگی‌های ژنتیکی تأثیر می‌گذارد.

🔻نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان داد: دگرگشت بیشتر حاصل ترکیبی از جهش‌های ژنی بوده که در طول زمان انباشته شده‌ و پتانسیلی برای دگرگشت یک ارگانیسم در آینده می‌شود.

🔺آن‌ها می‌گویند: «ما این یافته‌ها را نشان می‌دهیم تا درک کاملی از رفتار واقعی ژن‌ها داشته باشیم، درکی که ما را از گذشته‌های دور به آینده‌ای مبهم متصل می‌کند.

🖊هانیه فولادی نژاد

منبع

🆔 @ir_academy_evolution
👍13
💀 نئاندرتال‌ها و انسان‌های خردمند پنجاه هزار سال پیش و در کنار هم در یک غار زندگی می‌کردند!

🔴 در قسمت جنوب فرانسه غاری به نام  Grotte Mandin وجود دارد که برای مدت صد هزار سال محل زندگی نئاندرتال‌ها و انسان‌های خردمند بوده است.

🔥 دانشمندان با استفاده از دوده‌های به جا مانده بر روی سقف غار توانستند تاریخ دقیق حضور انسان‌های خردمند و نئاندرتال‌ها را مشخص کنند.

🟡 آنها همچنین با آنالیز ضخامت لایه‌های مربوط به دوده‌های آتش زمان بین آخرین نئاندرتال‌ها و اولین انسان‌های خردمند که در غار زندگی می‌کردند، دریافتند که احتمال عدم ملاقات آنها با یکدیگر بسیار کم است‌.

🟢 همچنین Slimak و تیمش موفق به کشف منطقه‌ی مربوط به نئاندرتال‌ها بر اساس محل منابع سنگ چخماق و قطعات سنگی مورد نیاز در سلاح‌هایشان شدند.

🔵 نئاندرتال‌ها برای هزاران سال در این‌ منطقه زندگی می‌کردند و به خوبی می‌دانستند که هر چیزی در کجا قرار دارد. ساپینس‌ها اما فقط برای حدود ۴۰ سال در این غار ساکن بودند‌.

این منطقه بسیار وسیع بوده و ساکنان نئاندرتال آن اطلاعات بسیار دقیقی از تمام منابع آن داشتند. در مقابل نیز، انسان‌های خردمند هم ابزارهای مختلف مانند تیر و کمان‌‌هایی را به نئاندرتال‌ها معرفی کردند که پیش از آن در خارج از آفریقا و لوانت استفاده نشده بود.

🟣 در نتیجه ما می‌دانیم که نئاندرتال‌ها و انسان‌های خردمند در یک غار با هم تعامل داشتند، با هم شکار می‌کردند و با هم اطلاعات خود را به اشتراک می‌گذاشتند.

⚪️ سپس به طور ناگهانی نئاندرتال‌ها این محل را ترک کردند. آن‌ها آخرین آتش خود را روشن کردند و بعد ناپدید شدند. علت این اتفاق هنوز مشخص نیست. به عقیده‌ی Slimak علت هر چه که بود بزرگ و ناگهانی بوده است‌‌.

🖊 سحر مرتضی نژاد

منبع
👍5
دگرگشت (تکامل) چیه؟

🎙اپیزود دوم بیگل کست به ساده‌ترین شکل ممکن توضیح میده که دگرگشت چیه و چرا امروزه یکی از مهم‌ترین نظریات علمیه؟

برای دسترسی رایگان به اپیزود دوم بیگل کست می‌تونید از لینک زیر استفاده کنید👇🏻

https://castbox.fm/ch/4905478
👍11
💊دانشمندان نسبت به مقاومت آنتی‌بیوتیکی یک قاتل باستانی هشدار می‌دهند.

🦠امروزه بیماری حصبه (تب تیفوئید) ندرتاً در کشورهای توسعه یافته دیده می‌شود اما تصور بر این است که برای چندین هزاره میان بشر حضور داشته و هنوز برای جهان معاصر خطر محسوب می‌شود.

🧫طبق یک پژوهش جدید، باکتری عامل حصبه به سرعت در حال دگرگشت یافتن و کسب مقاومت گسترده در برابر داروهاست. این سویه‌های مقاوم به سرعت جای سوهای غیرمقاوم دیگر را می‌گیرند.

🔬در حال حاضر آنتی‌بیوتیک‌ها تنها راه درمان موثر حصبه هستند. با این حال طی سه دهه گذشته، رشد و گسترش باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی، ابتدا در پاکستان و سپس در جنوب شرق آسیا و جنوب و شرق آفریقا، زنگ خطر را به صدا در آورده است.

💉سویه‌های مقاوم نه تنها در برابر آنتی‌بیوتیک‌های خط اول، مانند آمپی‌سیلین، کلرامفنیکل، تریمتوپریم-سولفامتوکسازول، مقاوم شده‌اند بلکه در برابر آنتی‌بیوتیک‌های جدیدتر مانند فلوروکوئینولون‌ها و سفالوسپورین‌های نسل سوم نیز مقاوم شده‌اند.

💊 امروزه تنها یک آنتی‌بیوتیک خوراکی باقی مانده است که این سویه‌ها به آن حساس هستند: آزیترومایسین از خانواده ماکرولیدها. این دارو نیز مدت زیادی کارآمد نخواهد ماند.

🔬پژوهش جدید که حاکی از رشد و گسترش جهش‌های مقاومت در برابر آزیترومایسین است، اکنون "کارایی تمامی آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی ضد حصبه را تهدید کرده است".

🔍در حال حاضر سویه‌های مقاوم این جهش را کسب نکرده‌اند اما در صورتی که چنین اتفاقی بیفتد همگی به دردسر خواهیم افتاد!

💉در صورت عدم درمان، ۲۰ درصد موارد حصبه می‌توانند کشنده باشند و امروزه موارد حصبه به ۱۱ میلیون در سال می‌رسد. با واکسیناسیون ضد حصبه تا حدی می‌توان از همه‌گیری‌های بعدی جلوگیری کرد، اما اگر واکسیناسیون در سراسر جهان اجرای وسیع نداشته باشد جهان ممکن است با بحران دیگری روبرو شود.

🦠اگر تنها یک چیز از تجربه کووید - ۱۹ آموخته باشیم این است که در جهان مدرن واریانت‌های جدید به راحتی گسترش می‌یابند. کارشناسان سلامت برای پیشگیری از این اتفاق، گسترش تدابیر بهداشتی از جمله واکسیناسیون و سرمایه‌گذاری روی تحقیقات آنتی‌بیوتیکی جدید را پیشنهاد می‌کنند.

💊مقاومت آنتی‌بیوتیکی یکی از علل عمده مرگ و میر در جهان است که قربانیان آن بیشتر از ایدز و مالاریاست. در صورت موجود بودن، واکسن‌ها از بهترین ابزارها در پیشگیری از مصایب آینده هستند. بشریت هیچ زمانی برای از دست دادن ندارد.

✍🏻محمد مهدی کنعانی
👍4
🔱 لایو اینستاگرامی با حضور جناب دکتر ایمان معماریان، دامپزشک حیات وحش

حیوانات خیابانی چه آسیب‌های اکوسیستمی را با خود به همراه دارند؟

این حیوانات چرا و چگونه اهلی شدند؟

برای مقابله با این اثرات چه می‌توان کرد؟

شما می‌توانید سوالات خودتان را در زیر این پست کامنت کنید تا در لایو به آن پرداخته شود.

این لایو هم مثل لایوهای قبلی ضبط خواهد شد😊

منتظر حضور گرم‌تان هستیم💙

آدرس پیج آکادمی دگرگشت ایرانیان

🆔 @ir_academy_evolution
👍7
🤔استفاده از ملخ برای تشخیص سرطان؟

🦗یک مطالعه جدید نشان داده است که مغز ملخ سایبورگ می‌تواند به شناسایی علائم آشکار سرطان انسان کمک کند، در واقع هدف تیمی که روی این پروژه کار می‌کند تشخیص سرطان با کمک گرفتن از حشرات است.

🦮قبل از این، انسان با آموزش دادن حیواناتی مثل سگ موفق بوده است که بیماریِ صاحبان این حیوانات همچون سرطان، سل و ... را تشخیص بدهد، اما این بار دانشمندان آزمایشی را روی ملخ، با استفاده از دو گروه سلول‌های سرطانی و سالمِ دهانی انجام دادند.

🔬 دانشمندان با استفاده از به کار گذاشتن سیستم‌هایی روی شاخک ‌های ملخ و گازهای ساطع شده از سلول‌ها‌ و بررسی آنها، متوجه شدند که شاخک‌ها نسبت به سلول‌های سالم و سرطانی به طور آشکارا واکنشِ متفاوتی نشان می‌دهند. این پروژه عنوان "اولین پروژه تشخیص سرطان با حشره" را به خودش اختصاص داده است.

🧫محققان در جست و جوی راهی هستند تا بتوانند گیرنده‌های موجود و موثر در شاخک ملخ را در آزمایشگاه شبیه‌سازی کنند و از آنها برای شناسایی و تشخیص سرطان استفاده کنند.

✍🏻مهرآسا اصغری نژاد

منبع

🆔@ir_academy_evolution
👍7
به گزارش بی‌بی‌سی فارسی، دو دفترچه یادداشت متعلق به چارلز داروین، که ۲۰ سال پس از ناپدید شدن به طور ناشناس به دانشگاه کمبریج بازگردانده شد، برای اولین بار در قرن جاری به نمایش گذاشته می‌شود.

📓 این دو دفترچه حاوی ایده‌ها و نقاشی‌هایی هستند که در نهایت به بخشی از کار برجسته داروین در مورد دگرگشت و منشا گونه‌ها تبدیل شد.

📌دانلود نسخه الکترونیک دفترچه‌های داروین از اینجا


🆔 @ir_academy_evolution
10🤩6🔥3👍1
🔴 چرا دست‌های T. rex انقدر کوچک است؟

فسیل Meraxes gigas ما را به پاسخ این پرسش نزدیک‌تر کرده است.

🦖 دست‌های بسیار کوچک در دایناسورهای بزرگ گوشتخوار مانند تیرانوسورس یا کارنوتورس از موارد بحث‌برانگیزی است که ذهن دیرینه‌شناسان را به خود مشغول کرده است.

🔵 این صفت در ۳ خانواده بزرگ از گوشتخواران دوره کرتاسه دیده می‌شود: تیرانوسورها، آبلیوسورها، و کارکارودونتوسورها. البته دستان کوچک در بعضی دیگر از گروه‌های دایناسورها هم دیده می‌شود، مانند مونونیکوس و لیماسورس.

🟣 کشف دایناسور جدیدی از خانواده کارکارودونتوسورها، پاسخ به این معما را راحت‌تر می‌کند.نام این دایناسور، که متعلق به اواخر دوران کرتاسه است، Meraxes gigas است (نامی که بر اساس یکی از اژدهایان سری داستان‌های نغمه آتش و یخ گذاشته شده است). نکته کلیدی در مورد M. gigas این است که تنها گونه از خانواده کارکارودونتوسورهاست که استخوان‌های دست آن به طور کامل حفظ و پیدا شده‌اند. بنابراین می‌توان اطلاعات خوبی در مورد دگرگشت این صفت به دست آورد.

🟠 مطالعه بر روی این دایناسور و ابعاد دست در گروه‌های دیگر نشان می‌دهد که کوچک شدن دست در ۳ خانواده گفته شده نشان‌دهنده نوعی دگرگشت همگرا است.

🟡 البته اندازه متفاوت دست‌ها درون هر خانواده و رسیدن نسبت اندازه دست به ران در بعضی از این دایناسورها (مانند کارناتورس) به کمترین حد ممکن نشان دهنده این است که به سختی می‌توان کاربردی دگرگشتی برای این اندام‌ها در نظر گرفت.

🟢 برای کوچک بودن دست‌ها در این دایناسورها تبیین‌های متفاوتی ارائه شده است. بعضی‌ها این صفات را نوعی صفت کارکردی و دگرگشتی (برای تولیدمثل، شکارکردن، و غیره) می‌دانند. بعضی دیگر این اندام‌های کوچک را تنها اندام‌هایی وستیجیال با کارکردهایی بسیار محدود یا حتی بدون کارکرد معرفی می‌کنند.

⚪️ اما نویسندگان این مقاله معتقدند که کوچک‌شدن دست‌ها نتیجه روند انتخاب طبیعی برای تغییر اندام دیگری است. وجود دایناسورهای گوشتخوار با دستان بزرگ و سرهای کوچک (مانند داینوکایروس یا جایگانتورپتور)، بر خلاف این ۳ خانواده که سرهای بسیار بزرگ و دست‌های کوچک دارند نشان‌دهنده این است که کوچک‌شدن دست‌ها به صورت جداگانه در این خانواده‌ها مرتبط با بزرگ‌شدن سر و تبدیل شدن جمجمه و آرواره‌ها به اندام اصلی کارکردی در این جانداران است.

🖊آرش رئیس‌بهرامی
👍11🔥21
🔺فسیل کشف شده در اسپانیا می‌تواند قدیمی‌ترین فسیل انسانی در اروپا باشد!

💀به عقیده‌ی باستان شناسان، استخوان فک پیدا شده در اسپانیا می‌تواند قدیمی‌ترین فسیل اجداد انسانی تا به امروز در اروپا باشد که قدمت آن ۱/۴ میلیون سال تخمین زده می‌شود.

🔸پیش از این قدیمی‌ترین بقایای انسانی کشف شده در اروپا، در سال ۲۰۰۷ و مربوط به همین مکان یعنی کوه Atapuerca بود که قدمتش به ۱/۲ میلیون سال می‌رسید.

🔹در سال ۲۰۱۳ نیز یک سنگ چخماق در این مکان یافت شد که متعلق به ۱/۴ میلیون سال پیش بود.

▫️محققین معتقدند که این فسیل احتمالا متعلق به گونه‌ای به نام Homo antecessor است که اولین بار در سال ۱۹۹۰ کشف شد.

✍🏻سحر مرتضی نژاد

منبع

🆔@ir_academy_evolution
👍7👏1
موافق برگزاری دوره تابستونه هستید؟ (نظرات و پیشنهادات خودتون رو زیر این پست کامنت کنید)
Anonymous Poll
88%
بله😍
12%
خیر🤨
💊واریانت‌های باستانی نئاندرتالی، می‌توانند متابولیسم دارو را آهسته کنند!

🧬گاهی واریانت‌های نئاندرتالی که از طریق آمیزش وارد ژنوم ما شدند، می‌توانند مفید باشند؛ برای مثال مشخص شده است که یک سوم زنان اروپایی واریانت نئاندرتالی در ژنوم خود دارند که کدکننده‌ی گیرنده‌ی پروژسترون است و سبب احتمال کمتر سقط جنین و افزایش احتمال باروری در این زنان می‌شود.

🔬اما گاهی این واریانت‌ها می‌توانند مضر باشند مانند ۲ واریانتی که در این مطالعه بررسی شدند.

🔍طی تحقیق جدیدی که توسط موسسه‌ی مکس پلانک صورت گرفت، ۲ واریانت ژنی متعلق به ژن‌های کدکننده‌ی آنزیم‌های سیتوکروم P450 یعنی CYP2C8*3 و CYP2C9*2 که از بستگان نئاندرتالی ما به ارث رسیده، می‌توانند بر چگونگی متابولیسم دارو اثر بگذارند.

💊این هاپلوتایپ نئاندرتالی، می‌تواند مسئول برخی تفاوت‌ها در فعالیت درمانی یک دارو از شخصی به شخص دیگر باشد. سیتوکروم P450 یک ابرخانواده از آنزیم‌هایی است که در کبد مسئول تجزیه‌ی رِنج وسیعی از داروها مثل داروهای التهابی و صرع می‌باشد.

🧬واریانت‌های مختلفی برای این ژن وجود دارد که بعضی از آن‌ها سبب متابولیسم بهتر دارو می‌شوند. درنتیجه واریانتی که شما به ارث می‌برید تعیین‌کننده‌ی مقدار دوز دارو و مدت زمان پایداری آن در بدن شما است.

🧪این ۲ واریانت، فعالیت آنزیم‌های کلیدی در متابولیسم تعداد متفاوتی از داروها شامل آنتی‌بیوتیک‌ها، استاتین‌ها، داروهای ضد التهابی و شیمی درمانی را، کاهش می‌دهند.

🔬به عقیده‌ی Zeberg، رهبر این تیم تحقیقاتی، ممکن است برای حاملین این واریانت‌ها که با فعالیت پایین آنزیمی همراه هستند، حتی استفاده از دوز مجاز دارو باعث سمیت شود.

🔍حدود ۱۲ درصد افراد اروپایی، این واریانت‌ها را در ژنوم خود دارند. اگرچه محققین معتقدند که این یافته نباید مستقیما بر مراحل درمانی اثر بگذارد اما‌ می‌تواند در توضیح اینکه چگونه دودمان‌های متفاوت می‌توانند بر نتایج درمانی اثر بگذارند، کمک‌کننده باشد.

✍🏻سحرمرتضی نژاد

منبع مقاله
👍6
شرکت در پژوهش :

با عرض سلام و وقت بخیر هر دوست عزیزی که این متن رو میخونه.☺️✋🏻

در راستای پژوهشی روانشناسی نیاز به تکمیل پرسشنامه هست.

📜شرایط شرکت در پژوهش: مونث بودن و تاهل می باشد.

⭐️پاسخنامه پرسشنامه فقط در راستای پژوهش مورد استفاده قرار می گیرد و کاملا محرمانه است و نیاز به ارسال اسم و فامیلی در تکمیل پرسشنامه نیست.

مدت زمان پاسخگویی : حدود 8 دقیقه

🎁مزایای شرکت در پژوهش : به ازای ارسال اسکرین شات از پاسخگویی 10 خانم متاهل، یک جلسه رایگان مشاوره در زمینه ی رشد شخصی بزرگسال دریافت خواهید کرد.

🎁مزایای شرکت در پژوهش به صورت پاسخگویی فقط یک خانم متاهل (با ارسال اسکرین شات پاسخگویی) به صورت رایگان در یک جلسه کارگاه آذر ماه 1401 با موضوع خودشناسی شرکت خواهید کرد.

راه ارتباط با پژوهشگر : آیدی تلگرام
@Fatemeh_B_AB

📆مهلت ارسال از اسکرین شات پاسخ ها : تا 10 مرداد 1401

لینک پرسشنامه :
https://form.avalform.com/view.php?id=34847356

(لطفا، فقط خانم های متاهل پاسخ بدهند و لینک پرسشنامه با دوستانتان به اشتراک بگذارید.)

پیشاپیش از مشارکت و همکاری شما، صمیمانه سپاسگزارم.🙏🏻🌸
🐩"چشمان سگ‌های خانگی"  برای تحت تاثیر قرار دادن انسان‌ها دگرگشت یافته اند!؟

🔻 تحقیقات جدید نشان داده است که ماهیچه‌هایی که در ایجاد حالات مختلف صورت سگ‌ها درگیر هستند را در گرگ‌ها نمی‌توان یافت. بنابراین توانایی ارتباط ویژه با انسان‌ها در آنها دگرگشت یافته است.

🔸کامینسکی و تیمش با مطالعه‌ای بر روی سگ‌ها و گرگ‌ها و تحلیل مقایسه‌ای آناتومی صورت هر دو گونه، زمانی‌که با انسانی رودررو می‌شوند، یافتند که ماهیچه‌ای که امکان بالا بردن ابرو در سگ‌ها را فراهم می کند، در گرگ ها، مجموعه‌ای ناچیز و نامنظم از فیبرهاست.

🔹حرکت ابروی درونی در سگ‌ها توسط عضله‌ای هدایت می‌شود که به طور مداوم در نزدیک‌ترین خویشاوند زنده آنها، یعنی گرگ وجود ندارد.

🔶سگ‌ها در واقع حالت‌های صورت را به عنوان وسیله‌ای برای برقراری ارتباط با انسان‌ها ایجاد می‌کنند و زمانی که انسان به آنها نگاه می کند، نسبت به گرگها، ابروهای خود را بیشتر و با شدت زیادتری بالا می‌برند.

🔺حالتِ ابروها در سگ‌ها ممکن است نتیجه ترجیحات ناخودآگاه انسان و ایجاد اشتیاق شدیدی برای مراقبت از سگ باشد که بر انتخاب طبیعی در طول اهلی‌سازی تأثیر گذاشته است.

▪️سگ‌هایی که ابروهای خود را بیشتر حرکت می‌دهند، برتری انتخابی نسبت به دیکر گونه‌ها دارند.

▫️والر، روانشناس دگرگشتی می گوید: «این حرکت باعث می‌شود که چشمان سگ‌ها بزرگتر به نظر برسد و ظاهری کودکانه به آنها بدهد. همچنین می‌تواند حرکات صورت انسان‌ها را در هنگام غمگینی تقلید کند.»

🔺این یافته‌ها نشان می‌دهند که چهره‌ها و بیان چهره چقدر می‌توانند در جلب توجه ما و تعامل اجتماعی نقش داشته باشند.

✍🏻بهاره شیروانی
👍14🥰4🤩1
❗️تغییرات ژنتیکی که ما را انسان می‌کند چه زمانی پدیدار شدند؟

🧬مطالعه ژنوم نزدیک‌ترین خویشاوندان ما، نئاندرتال‌ها و دنیسوواها، مسیرهای تحقیقاتی جدیدی را گشوده است که می‌تواند درک ما را از تاریخچه درگشتی انسان خردمند گسترش دهد.

🏢محققان دانشگاه آکسفورد بر اساس روش تخمین تبارشناسی سن متغیر، دو لحظه را مشخص کردند که در آن جهش‌ها انباشته شده‌اند: یکی در حدود 40000 سال پیش که مرتبط با رشد جمعیت انسان‌ها و خروج آنها از آفریقا است و دیگری بیش از 100000 سال پیش که مربوط به زمان بیشترین تنوع انواع هومو ساپینس در آفریقا و نقطه واگرایی احتمالی بین انسان خردمند و سایر گونه‌های انسانی است‌.

🔍نتایج این مطالعه تفاوت بین دوره‌های دگرگشتی را نشان می‌دهد. به طور خاص، آنها غلبه انواع تغییرات ژنتیکی مربوط به ساختار چهره که از ویژگی‌های کلیدی در تمایز گونه ما از سایر گونه‌های انسانی است را در بیش از 300000 سال پیش مشخص کرده اند.

📌این نتایج ایده‌ای را تکمیل می‌کند که در انسان‌شناسی دگرگشتی غالب است: اینکه هیچ تاریخ خطی گونه‌های بشری وجود ندارد، اما شاخه‌های مختلف درخت دگرگشت ما در کنار هم وجود داشته و اغلب با هم قطع می‌شوند.

✍🏻امیرحسین حیدری
👍12👏1
آنچه در مورد عادات غذایی اجداد باستانیمان نمی‌دانستید!

🍔انسان همیشه در پی کاهش صدمات ناشی از رژیم غذایی خود مانند بیماری‌هایی چون دیابت و یا مشکلات قلبی بوده است. اما در این بین، برخی متخصصین تغذیه به جست و جو در ریشه‌های باستانی برای الهام گرفتن از آن‌ها می‌پردازند.

🥦رژیم paleo امروزه به یک روش معروف غذایی در جهت اتصال دوباره‌ی ما به نسخه‌ی بدوی خودمان تبدیل شده. این رژیم بر غذاهایی مانند میوه‌ها، سبزیجات، مغزها و گوشت(غذاهایی که انسان‌ها‌ی اولیه در دوره‌ی پارینه سنگی مصرف می‌کردند) استوار است و از غذاهای فرآوری شده و شکر و نشاسته دوری می‌کند.

🦷گزارشی در سال ۲۰۲۱ جزئیاتی از میکروبیوم‌های دهانی نخستی‌ها آشکار کرد. در این مطالعه، توالی میکروبیوم متعلق به یک نئاندرتال ۱۰۰ هزار ساله را بررسی کردند که نتایج آن، حقیقت شگفت انگیزی از نشاسته را آشکار کرد.

🦠در فضای داخلی دهان این نئاندرتال، حضور باکتری مشخص شد که بطور خاص در تجزیه‌ی نشاسته مهارت دارد و نشان می‌دهد که اجداد باستانی ما کربوهیدرات را بیش از آنچه قبلا تصور می‌شد در رژیم غذایی خود داشتند.

🧪همچنین نشان داده شد که انسان‌ها نسبت به سایر نخستی‌ها آنزیم‌های هضم‌کننده‌ی نشاسته‌ی بیشتری در بزاق خود داشتند. این تیم تحقیقاتی دریافتند که رژیم غذایی نسبتا سرشار از نشاسته برای پیشرفت تمدن بشری ضروری بوده است‌.

🍗درحقیقت، انسان‌ها برای پیشروی فراتر از سایر گونه‌ها، به سوخت فراوانی برای مغز نسبتا بزرگ و قدرتمند خود نیاز داشتند؛ انرژی که نه فقط از گوشت و سبزیجات، بلکه می‌توانست از نشاسته نیز تامین شود.

✍🏻سحر مرتضی نژاد
👍15🔥2
دوره مقدمه‌ای بر دگرگشت فرهنگی انسان

📚 نمی‌توان مسیر دگرگشت(تکامل) انسان را بدون توجه به مقوله‌ی "فرهنگ" مطالعه کرد.

🔅 دگرگشت فرهنگی یکی از جالب‌ترین مباحث علمی است که به درک ماهیت وجود انسان کمک می‌کند. زیرا ما بیش از هر حیوان دیگری می‌توانیم فرهنگ خود را به نسل بعد انتقال دهیم.

♋️ این فرهنگ شامل زبان، آیین، رسم و رسومات، مفاهیم قانونی و اخلاقی، خط و سایر اختراعات می‌شود.

🔱 دوره‌ی مقدماتی دگرگشت فرهنگی انسان با حضور دکتر عارف عبادی، پست‌دکتری روانشناسی دگرگشتی و دگرگشت فرهنگی دانشگاه کمبریج، تلاش می‌کند تا به شیواترین شکل ممکن به بررسی این مقوله بپردازد.

📛 ویژگی‌های دوره:

۸ ساعت آموزش آنلاین بر بستر اسکای‌روم با اینترنت نیم‌بها
ضبط کامل کلاس‌ها
گواهی معتبر، انگلیسی و قابل استعلام
امکان پرسش و پاسخ در کلاس‌ها

💰هزینه دوره با کد تخفیف: 120هزار تومان
💳 کد تخفیف: Evo120
📎 لینک ثبت نام

توجه: برای ثبت‌نام در این دوره نیازی به پیش‌زمینه خاصی ندارید، اما برای فهم بهتر مطلب و تسلط کامل می‌توانید فایل آفلاین دوره روانشناسی دگرگشتی را از اینجا تهیه کنید.

🆔 @ir_academy_evolution
👍122👏2🔥1
نقش سوزاک در تاریخ دگرگشتی ما

🔺محققان دانشکده پزشکی سن‌دیگو کالیفرنیا پیش از این مجموعه‌ای از جهش‌های ژنی انسانی را پیدا کرده بودند که از بزرگسالان مسن‌تر در برابر زوال عقل محافظت می‌کند و در یک مطالعه جدید، آن‌ها بر روی یکی از این ژن‌های جهش یافته تمرکز می‌کنند.

🔸یافته‌ها حاکی از آن است که فشار انتخابی عوامل بیماری‌زا عفونی مانند سوزاک ممکن است ظهور این گونه ژنی را در هومو ساپینس ترویج داده باشد، و سهواً از وجود پدربزرگ و مادربزرگ در جامعه انسانی حمایت کرده باشد.

🔹انسان‌ها نسخه منحصر‌به‌فردی از ژن CD33 را دارند که در سلول‌های ایمنی بیان می‌شود. گیرنده استاندارد CD33 به نوعی قند به نام اسید سیالیک متصل می‌شود. 

🔻این گیرنده همچنین، در سلول‌های ایمنی مغز به نام میکروگلیا بیان می‌شود که نقش مهمی در پاکسازی سلول‌های مغزی آسیب دیده و پلاک‌های آمیلوئید مرتبط با آلزایمر دارد.

🔹با اتصال به اسیدهای سیالیک بر روی این سلول‌ها و پلاک‌ها، گیرنده‌های CD33 عملکرد میکروگلیال را سرکوب می‌کنند و خطر زوال عقل را افزایش می‌دهند.

🔸در امتداد خط دگرگشتی، انسان‌ها یک شکل جهش یافته اضافی از CD33 را بدست آوردند که محل اتصال قند را از دست داده است. گیرنده جهش‌یافته، دیگر به اسیدهای سیالیک بر روی سلول‌ها و پلاک‌های آسیب دیده واکنش نشان نمی‌دهد و به میکروگلیا اجازه می‌دهد آن‌ها را از بین ببرد و از آلزایمر جلوگیری کند.

🔹آن‌ها همچنین کشف کردند که این نسخه خاص CD33 در ژنوم‌های نئاندرتال‌ها یا  نزدیک‌ترین خویشاوندان دگرگشتی ما، وجود ندارد. یکی از محققین این پروژه می‌گوید: برای بیشتر ژن‌هایی که در انسان و شامپانزه متفاوت هستند، نئاندرتال‌ها معمولاً نسخه مشابه انسان‌ها را دارند، بنابراین این واقعا برای ما تعجب‌آور بود. 

🔺این یافته‌ها نشان می‌دهد که پدربزرگ و مادربزرگ‌های سالم ممکن است یک مزیت دگرگشتی مهم برای گونه‌ما نسبت به دیگر گونه‌های باستانی باشند.

🔸در واقع انسان‌ها یکی از تنها گونه‌هایی هستند که به خوبی بعد از یائسگی زندگی می‌کنند. بر اساس «فرضیه مادربزرگ»، این عمر طولانی به این دلیل است که زنان مسن‌تر حمایت مهمی در تربیت نوزادان و کودکان انسان ارائه می‌دهند. 

✍🏻زهرا جهانبخش
👍6👎2🔥2
‌اپیزود سوم بیگِل کست منتشر شد🔥

🥩 در این قسمت به بررسی نقش آتش و همچنین پخت و پز در مسیر دگرگشت (تکامل) انسان می‌پردازیم.

💎 برای شنیدن این اپیزود می‌توانید از لینکی که در بیو هست استفاده کنید.

💬 منتظر شنیدن نظرات و پیشنهادات شما عزیزان در بخش کامنت‌های کست باکس هستیم.

💰 شما همچنین می‌توانید اسپانسر یا حامی اپیزودهای بیگل کست باشید.

📌لینک دسترسی به اپیزود سوم

📎https://castbox.fm/ch/4905478
🔥104
دوست داری کتاب علمی بخونی ولی حوصله نداری؟🥺

اشکالی نداره چون اینجا میتونی به صورت گروهی با خیلیای دیگه کتاب بخونی و حتی اگه دوست داشتی یه فصلو ارائه بدی.😎

اگرم جایی از کتابو متوجه نشدی نگران نباش چون توی جلسه تحلیل کتاب میتونی همه سوالاتو بپرسی.😉

عضویت رایگان 👈🏻 اینجا

📍گروه خوانش کتاب آکادمی دگرگشت ایرانیان

🆔 @ir_academy_evolution
3
🌱منبعی از اکسیژن قبل از پیدایش فتوسنتز

🪨دانشمندان مکانیسمی را کشف کرده­‌اند که می­‌تواند پراکسید هیدروژن را از سنگ­‌ها در طی حرکت گسل­‌ها تولید کند. این درحالی است که پراکسید هیدروژن در غلظت­‌های بالا می­‌تواند برای زندگی انسان مضر باشد، اما منبع مفیدی برای تولید اکسیژن میکروب­‌ها محسوب می­‌شود که بر دگرگشت اولیه، و احتمالاً منشأ حیات در محیط‌های گرم روی زمین قبل از پیدایش فتوسنتز تأثیرگذار بوده.

🔺محققان در این باره، انواع سنگ‌هایی که در پوسته اولیه زمین وجود داشتند را خرد نموده و سپس آن­‌ها را تحت شرایط کنترل شده­‌ی بدون اکسیژن در دماهای مختلف به آب اضافه کردند. مشاهده‌شد مقادیر قابل توجهی پراکسید هیدروژن در دمای نزدیک به نقطه جوش آب تولید می‌شود.

🔻نکته مهم این است که دمای تشکیل پراکسید هیدروژن با دمای رشد برخی از میکروب­‌های گرما دوست‌ روی زمین به نام هایپرترموفیل‌ها، همپوشانی دارد. تحقیقات نشان می‌دهد، اکسیژن، آب، سنگ‌های خردشده و دماهای بالا همگی در اوایل پیدایش زمین قبل از فتوسنتز وجود داشتند پس می‌توانند شرایط را برای تولید پراکسید هیدروژن در مناطقی که ممکن است حیات برای اولین بار در آن دگرگشت یافته باشد، مهیا کند.

✍🏻هانیه فولادی نژاد

منبع

🆔@ir_academy_evolution
👍12
2025/07/13 22:19:41
Back to Top
HTML Embed Code: