Telegram Web
🧬ژنوم‌های سطح کروموزومی یک دایرةالمعارف از دگرگشت حیوانات و سازگاری آنها با آب شیرین را ارائه می‌کند.

🔸اسفنج‌ها یک گروه کلیدی برای درک ریشه‌های چند سلولی‌ها و بسیاری از صفات حیوانی هستند. یک ژنومی که به خوبی مونتاژ شده، یک ابزار جدید عالی را برای این تحقیق ارائه می‌کند. و این جانور، ممکن است حتی در سیستم آب آشامیدنی شما وجود داشته باشد.

🎞یک بار یک ویدئو از اسفنج‌ها دیدم که سرفه می‌کردند تا خودشان را از شر ذرات ریز جوهر خلاص کنند. بدون سیستم عصبی یا عضلات، چگونه می‌توانند این کار را انجام دهند؟ اسفنج ها یکی از اولین شاخه‌های حیوانات هستند. بنابراین درک زیربنای واکنش محرک آنها می‌تواند داستان‌های جذابی را در مورد تکامل سیستم‌های عصبی بیان کند.

🔍اسفنج‌ها مملو از همزیست‌ها هستند (اکثرا جلبک‌ها و میکروب‌ها، و حتی کرم‌ها، حلزون‌ها و کنه‌ها) بنابراین جداسازی DNA اسفنج، به طور خالص دشوار است. اما پس از طی کردن مراحل دشوار در جداسازی و توالی‌یابی ژنوم اسفنج‌ها به این نتیجه می‌رسیم که:


📌چنین ژنوم "درخشانی" چیزهای زیادی برای کشف دارد. برای شروع، ژن اسفنج‌ها دو برابر بیشتر از اکثر جانوران است. ما قبلا توانسته‌ایم توسط این تحقیق نشان دهیم که اسفنج‌ها چقدر از نظر ژنتیکی به بقیه حیوانات شباهت دارند حتی اگر از نظر ریخت شناسی بسیار متفاوت باشند. آنها سیستم‌های نظارتی تقریبا یکسانی دارند، ژنوم آنها با تگ‌های متیلاسیون مشابه مارک شده است، و ژن‌های آنها سازماندهی‌های مشابهی در کروموزوم، همانند بسیاری از گونه‌های جانوری اخیرا تکامل یافته دارد. هنوز چیزهای بسیاری برای یادگیری از این منبع وجود دارد. آیا برخی از این ژن‌ها با سرفه‌هایی که قبلا دیدم هماهنگی دارد؟ آیا بقیه ژن‌ها توضیح خواهند داد که چگونه روکش نازک پوست اسفنج مانع از دست دادن نمک‌ها می‌شود؟ آیا برخی از این ژن.ها سرنخ‌هایی را برای زنده ماندن در دماهای یخ بندان در بر دارند؟ پیوند ژنوم با اکولوژی اسفنج، قدم بعدی خوبی برای درک "چگونگی" و "چرایی" پاسخ حسی اسفنج خواهد بود.

🖊علی شاه زمانی

🆔@ir_academy_evolution
👍1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📽ویدیو سخنرانی دکتر حامد وحدتی نسب در مراسم رونمایی از دندان انسان نئاندرتال

🦷 این دندان متعلق به یک کودک نئاندرتال می باشد و توسط یک تیم تحقیقاتی با سرپرستی دکتر حامد وحدتی نسب، در غار قلعه کرد قزوین کشف شده است.

📎8 دی ماه 1399؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین


🆔@ir_academy_evolution
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎞در فیلم william به کارگردانی Time Disney، دو دانشمند تصمیم می‌گیرند که با استفاده از DNA استخراج شده از فسیلی، یک نئاندرتال را شبیه‌سازی کنند.

🔎حالا ویلیام، نئاندرتالِ شبیه‌سازی شده‌ای است که باید تصمیم بگیرد یک زندگی نرمال داشته باشد یا در دنیای تحقیقات و آزمایشات غرق شود.

📌در این فیلم با چالش‌هایی که ویلیام تجربه می‌کند، آشنا می‌شوید.

🆔@ir_academy_evolution
لینک دانلود فیلم william 2019

کیفیت 720

https://cdn.p30updl.ir/?s=1&f=film/William_2019_720p_UPTV.co_Sub.mkv


کیفیت 1080

https://cdn.p30updl.ir/?s=1&f=film/William_2019_1080p_UPTV.co_Sub.mkv

🖥زیرنویس فارسی چسبیده

🆔@ir_academy_evolution
Audio
🔱 گفت و گوی کامل شبکه بی بی سی با یووال نوح هراری، نویسنده کتاب انسان خردمند و انسان خداگونه.

🆔@ir_academy_evolution
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📽ویدیو کامل سخنرانی منشا گونه ها

🎙سخنران: دکتر عطا کالیراد

🆔@ir_academy_evolution
🧬میزان اشتراک dna انسان خردمند و نئاندرتال ها در مناطق متفاوت

🔍برخی ژن‌ها میان نئاندرتال‌ها و انسان امروزی مشترک است. این به آن دلیل است که نئاندرتال‌ها و اجداد انسان مدرن، با یکدیگر آمیزش داشتند.

🤔با اینکه ما از آمیزش بین اجداد خودمان و نئاندرتال‌ها اطلاع داشتیم، اما این سؤال باقی بود که این مطلب چه اثراتی روی DNA ما گذاشته است و آیا با کمک دانش ژنتیک قادر به ردیابی این اثرات هستیم یا نه.

🧬میزان توزیع ژن‌های نئاندرتال‌ها در کروموزوم‌های ما یکسان نیست، یعنی اثر ژن‌های نئاندرتال‌ها در برخی از ژن‌های ما بیشتر است، مثلا ژنی که در تولید کراتین -یک پروتئین در پوست و مو- نقش دارد، در ما به میزان بیشتری ردپای نئاندرتالی دارد، این امر می‌تواند نشان دهنده این باشد که انسان‌های خردمند با مهاجرت از آفریقا به اوراسیا، ژن‌های پوستی بیشتری از نئاندرتال‌ها گرفتند که صدها هزار سال در شرایط محیطی اوراسیا زندگی کرده بودند و بنابراین با این محیط سازگارتر بوده‌اند.

📌اما متأسفانه این وصلت باعث شد که ما از نئاندرتال‌ها ژن‌هایی هم بگیریم که عامل بیماری کرون (نوعی بیماری روده‌ای التهابی مزمن) و بیماری‌های دیابت نوع ۲ و لوپوس است!

🔬چیز جالب دیگر این بود که در کروموزوم X و ژن‌های مربوط به عملکرد بیضه‌ها، تقریبا هیچ نشانی از ژن‌های نئاندرتال‌ها نیست، این امر نشان می‌دهد که احتملا دورگه‌های مذکری که ژن‌های نئاندرتالی در کروموزوم X داشتند، عقیم بوده‌اند.

🆔@ir_academy_evolution
آیا ممکن است نظریه داروین اشتباه باشد؟

🌐گاهی برای روشن شدن وجوهی از یک نظریه، زمان طولانی لازم است. مثلا امواج گرانشی در حدود یکصد سال پس از پیش بینی نسبیت اینشتین در رصدخانه لایگو آشکار سازی شد.


🧬نظریه داروین هم از این قاعده مستثنی نیست. جنبه‌های بسیاری بود که داروین از آن اطلاع نداشت. داروین چیزی از کار مندل و مهم‌تر از آن چیزی از ژنتیک نمی‌دانست.


🔍این مساله نقطه ضعفی برای نظریه داروین محسوب نمی‌شود. ماکسول هم که با صورت‌بندی معادلات الکترومغناطیسی گام بزرگی در علم برداشت، به فرض غلطی مثل وجود اتر برای انتشار امواج الکترومغناطیسی باور داشت.

بنابراین این که یک نظریه علمی به مرور زمان سازگارتر و بهتر و دقیق‌تر می‌شود موضوعی منحصر به نظریه داروین نیست.


🖼در مقام مقایسه، نظریه داروین مانند پازل نقاشی مونالیزا است که بخش‌های بسیاری از آن برای علم امروز روشن شده است. قطعات پراکنده‌ای از این پازل (مثلا در پس زمینه یا قسمت مو) ممکن است هنوز مشخص نباشد اما یک چیز برای عقل سلیم واضح است.


🧩این نقاشی هرچه هست نمی‌تواند مثلا پازل نقاشی تابلوی جیغ ادوارد مونک باشد. شواهد فرگشت (در اینجا: قطعات پازل) به قدری زیادند که ما مطمئنیم در حال تکمیل پازل نقاشی مونالیزا هستیم و نه چیز دیگر.


🐟شاید گفته شود هیچ یک از ما فرگشت یک ماهی یا طوطی را به معنی متداول در علم، مشاهده نکرده‌ایم. این پرسش جای بحث بسیار دارد زیرا مفهوم مشاهده در علم ، عملاً تا این حد ساده نیست.


🌕ما درون خورشید را نیز مشاهده نکرده‌ایم و هیچ دانشمندی، قطعه‌ای از درون خورشید را به آزمایشگاه نیاورده تا ساختار شیمیایی آن را آزمون کند. با این وجود آیا این بدین معناست که مثلا درون خورشید از سرب و جیوه تشکیل شده و آنچه که دانشمندان از ساختار درون خورشید به ما می‌گویند اشتباه است؟ خیر!


روش علمی که در نظریه داروین به کار گرفته می‌شود نیز همانقدر معتبر و عقلانی است که در کیهان‌شناسی و یا زمین‌شناسی از آن بهره می‌گیریم.

🖊نویسنده: عرفان کسرایی دکترای فلسفه علم دانشگاه کَسِل

🆔 @ir_academy_evolution
🤔1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📽ویدیو ضبط شده وبینار "پزشکی تکاملی"

برگزاری توسط: باشگاه علمی بایوتاک

🆔 @ir_academy_evolution
🎞در فیلم ظهور سیاره میمون‌ها ، ویل رادمن یک محقق است و در یک شرکت داروسازی به نام جنسیس کار می کند.

💊پدر او آلزایمر دارد و او به دنبال دارویی است تا بتواند قدرت ادراک را بالا ببرد و بیماری پدرش را درمان کند.

💉از همین رو داروی خود را روی میمون‌ها آزمایش می‌کند و در آن‌ها قدرت هوشی به سرعت افزایش می‌یابد و....

🆔@ir_academy_evolution
🦍 از تکامل تا دگرگشت

🖥 از سری وبینارهای رایگان آکادمی دگرگشت ایرانیان

🤝 اینبار با همکاری 29 انجمن دانشگاهی

با حضور:
📌 جناب دکتر حامد وحدتی نسب
🧷 دکتری انسان شناسی از دانشگاه ایالتی آریزونا

📌 جناب دکتر کامیار عبدی
🧷 دکتری انسان شناسی از دانشگاه میشیگان

محور گفت و گو:

🔅تاریخچه ورود واژه evolution به علم
🔅ماهیت evolution چیست؟
🔅ورود واژه evolution به ایران
🔅بررسی معادل های مختلف برای واژه evolution
🔅چرا دگرگشت؟
🔅اهمییت واژه گزینی درست و ترویج آن در علم

🛎 یکشنبه 12 اردیبهشت ساعت 21

به صورت لایو در پیج اینستاگرام:

@ir_academy_evolution
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
با اعلام پاول دوروف در اپدیت بعدی تلگرام، لایو تصویری به تلگرام اضافه میشود🔥

🆔 @ir_academy_evolution
fargasht-genetic(1).pdf
4.7 MB
📔کتاب فرگشت و ژنتیک


🖊بهنام محمدپناه

🆔@ir_academy_evolution
📌تفاوت علم، شبه علم، نظریه، فرضیه و فکت علمی

🔍فکت‌ها مشاهداتی مانند “هی، بیرون روشن است” هستند. هنگامی که شما شروع به تلاش برای توضیح اینکه این فکت یا واقعیت برای مثال با فرض اینکه خورشید باید بیرون باشد می‌کنید، شما یک فرضیه ساختید که می‌تواند تست شود. سپس شما فقط نیاز به راه اندازی یک آزمایش دارید که آن را تکرار و کنترل کنید. بسیار خب ما فقط یک کار علمی انجام دادیم.

🔖مثال برای فکت:
زمین کره است.
آب در صفر درجه سانتی گراد یخ می‌زند.
جهان در حال گسترش است.
ماده از اتم تشکیل شده است.
لکه‌های خورشید از سطح خورشید سرد ترند.

🔖مثال برای فرضیه:
خورشید 7.5 میلیارد سال دیگر خواهد مرد.
فضا 10 بعدی است.
سفر در زمان امکان پذیر است.

📍هنگامی که یک فرضیه به اندازه کافی تایید علمی دریافت کند، آن‌ها می‌توانند برای بدست آوردن یک نظریه بالای یکدیگر قرار بگیرند. آن ایده که بصورت نظریه در می‌آید در واقع سخت‌ترین آزمایش‌های علمی را می‌گذراند و می‌توان گفت “نظریه” بالاترین میزان اطمینانی هست که ما میتوانیم داشته باشیم.

🔖مثال برای نظریه:
نور یک موج الکترمغناطیس هست که توسط معادلات ماکسول توصیف می‌شود.
میدان مغناطیسی زمین توسط یک سیال در هسته آن تولید می‌شود.

اما قانون چی؟ قانون بیانیه‌ای بر پایه مشاهدات تجربی مکرر است که برخی از پدیده‌های طبیعت را توصیف می‌کند. اثبات اینکه چیزی اتفاق می‌افتد و چگونه اتفاق می‌افتد اما نه درباره اینکه چرا اتفاق می‌افتد!
“یک تعمیم توصیفی درباره اینکه چگونه برخی از جنبه‌های طبیعت تحت شرایط معینی رفتار می‌کنند.” بطور مثال قانون جاذبه نیوتن.

📚در آخر می‌توانیم بگوییم قانون برای اینکه چه چیزی اتفاق می‌افتد و نظریه برای توضیح اینکه چرا اتفاق می‌افتد به کار می‌رود.

🔖مثال برای قانون:
هر عملی یک عکس العمل دارد
F=m.a
p=m.v

🆔@ir_academy_evolution
1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تریلر فیلم سینمایی پرومتئوس 2012

👽فیلم پرومتئوس داستان یک سفر فضایی است، سفری که انسان‌ها برای یافتن آفریننده خود به آن می‌روند.

در ابتدای فیلم یک گروه باستان شناسی به غار نگاره‌هایی برمی‌خورند که نشان از صورت فلکی و افراد بیگانه‌ای دارد، گویا آنها آفرینندگان ما هستند و ما را مهندسی کرده‌اند. دو سال بعد به همراه یک سفینه فوق پیشرفته به سیاره‌ای می‌روند که بسیار شبیه زمین است.....

🆔 @ir_academy_evolution
لینک دانلود فیلم پرومتئوس Prometheus 2012

کیفیت 720
📥حجم: 799MB

https://s1.my-film.pw/Movie/Prometheus.2012/Prometheus.2012.Bluary.720p.mkv



کیفیت 1080
📥حجم: 1.56GB

https://s1.my-film.pw/Movie/Prometheus.2012/Prometheus.2012.Bluray.1080p.mkv



🆔 @ir_academy_evolution
2025/07/14 16:57:58
Back to Top
HTML Embed Code: