Telegram Web
🐶 سگ‌ها صدای زنان را بیشتر دوست دارند!

آن‌ها می‌گویند سگ‌ها بهترین دوست مردان هستند اما یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که سگ ‌های خانگی ما نسبت به صدای بلند زنان حساس‌تر هستند.🐾

تجزیه و تحلیل اسکن مغز توسط محققان موسسه علوم اعصاب شناختی و روانشناسی و دانشگاه eötvös lorand نشان می‌دهد که وقتی با سگ‌ها صحبت میکنیم آن‌ها مانند نوزادان انسان گوش می‌دهند.

نوزادان به صدای کودکانه ( آواز خواندن مادر و لحن ملایم) بسیار حساس هستند و مطالعات نشان می‌دهند که این گفتار اغراق آمیز به شکل گیری بهتر مغز کودک کمک می‌کند.

برخلاف نوزادان انسان ،سگ‌ها در رحم مادرشان در معرض صدای زن‌ها قرار نمی‌گیرند و در تعاملات سگ با سگ ارتباط با صدای بلند معمولی نیست.

پس چرا مطالعات نشان می‌دهند که سگ‌ها به لحن کودکانه و صدای بلند حساس هستند❗️

تیم تحقیقاتی شروع به تحقیق کردند و به ۱۹ خانواده از سگ‌ها که متشکل از ۸ نژاد مختلف بین ۲ تا ۱۰ سال آموزش دادند تا از دستگاه fmri بالا بروند و طوری دراز بکشند که دستگاه بتواند مغزشان را اسکن کند.🧠

درحالی که هر سگ داخل دستگاه بود ،دانشمندان ۳ نوع مختلف گفتار از پیش ضبط شده را پخش می‌کردند : گفتار با لحن کودکانه ،گفتار مستقیم با یک سگ ، گفتار با یک انسان بالغ.

بعضی از گوینده‌ها زن و بعضی از گوینده‌ها مرد بودند.

در نهایت سگ‌ها با شنیدن صداهای اغراق‌آمیز که اغلب برای حیوانات خانگی یا نوزادان استفاده می‌کنیم، واکنش بیشتری در قشر شنوایی خود نشان دادند و این به‌ویژه زمانی که گوینده زن بود صادق بود.👀

آنا گابور، متخصص عصب‌شناسی از دانشگاه eötvös lorand فکر می‌کند که این ممکن است به این دلیل باشد که زنان بیشتر از مردان از این گفتار اغراق آمیز استفاده می‌کنند.

تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، اما نویسندگان می‌گویند که شباهت‌هایی که بین نحوه واکنش سگ‌ها و نوزادان انسان به صدای بزرگسالان یافتند، ارزش بررسی بیشتر را دارد، شاید حیوانات خانگی ما الگوی واقعاً مفیدی برای اینکه ما قبل از صحبت کردن چگونه بودیم، باشند.

🪄 فاطمه حسنی فرد
رفرنس:
https://www.sciencealert.com/dog-brains-reveal-a-special-affinity-with-female-voices
5👏4👍2😱1
Forwarded from اتچ بات
🦎 نام : تایتانوسورِس
🦖 نام علمی : Titanosaurus indicus


🦕 راسته: خزنده کفلان (saurischia)
🦎 خانواده: ساروپودا (Sauropoda)
📏 قد:  ۱۰ تا ۳۰ متر
وزن:   ۱۰ تا ۷۰ تن
🥦نوع تغذیه: گیاهخوار 🥬

🌎 دوره زمین شناسی: این گونه در طی دوره‌های زمانی مختلف از میانه دوره میوسن تا اواخر دوره کرتاسه (حدود ۱۷۰ تا ۶۶ میلیون سال پیش) وجود داشته است.

🔍 محل کشف: در هند و اولین بار توسط ریچارد لیدکر در سال ۱۸۷۷ نام گذاری شد.



📍نوع زندگی: مانند سایر ساروپودها، تایتانوسورِس‌ها چهارپایان گیاهخوار با دُم بلند، گردن بلند و سرهای کوچک بودند.
با این حال، آنها با سایر ساروپودها تفاوت داشتند، زیرا بدن تایتانوسورِس‌ها تنومندتر بود و اندام آنها نسبت به سایر ساروپودها عریض‌تر بود.
آن‌ها احتمالاً نیاز زیادی به فضای وسیع برای حرکت و جابه‌جایی داشتند و ممکن است به صورت گروه‌های کوچک به دنبال منابع غذایی حرکت می‌کردند. با این حال، اطلاعات دقیق دربارهٔ رفتار گروهی یا اجتماعی آن‌ها محدود است.



📌 به طور کلی، تایتانوسورِس‌ها جزو دایناسورهای غول‌پیکر محسوب می‌شوند و بعضی از گونه‌های این گروه طولی بیش از ۳۰ متر داشته‌اند.

📌 این دایناسورها گردن‌های بلندی داشتند که آنها را قادر می‌ساخت تا به برگ‌ها و گیاهان با ارتفاع بالا دسترسی داشته باشند.

📌 تایتانوسورِس‌ها دندان‌هایی کوچک و تیز داشتند.

📌 پاهای بلند و قوی به آنها کمک می‌کرد تا وزن بزرگ خود را حمل کنند.


اطلاعات تکمیلی:
به دلیل اندازه بزرگ و مصرف زیاد غذا، تایتانوسورِس‌ها ممکن است به مناطق مختلف جهان برای جستجوی منابع غذایی مهاجرت کرده باشند.
فسیل‌های آن‌ها در مکان‌هایی مانند رومانی، آرژانتین و فرانسه یافت شده است و تا به امروز ۳۷ نمونه مختلف توسط دیرینه شناسان پیدا شده است.
👍82
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔥مهار آتش چه مزیت‌هایی داشت؟🔥

💥🌩از وقتی توانستیم آتش را مهار کنیم چه تغییراتی در اندام‌ها رخ داد؟

بخشی از سخنان پرفسور حامد وحدتی‌نسب در دوره انسان در گذر زمان

🆔 @ir_academy_evolution
👍103
Forwarded from اتچ بات
تصاویری از مرگ و زندگی در نقاشی‌های 8 هزارساله غار اینکایای ترکیه

چیزی که این نقاشی‌های دیواری باستانی را جذاب‌تر می‌کند، توانایی منحصربه‌فرد آنها در انتقال ما به زمان عصر نوسنگی است. در میان تصاویر صحنه‌ای از دانش و درک زایمان توسط اجداد ماقبل تاریخ ما برجسته است. در این تصویر مراحل بارداری یک زن و زایمان او  به شکلی بی نظیر به تصویر کشیده شده.

وقتی این دو غار را به صورت مجزا بررسی می کنیم، تمایز عجیبی نمایان می شود. یکی از آنها، غار بالاتین، صحنه‌هایی از شکار را دارد، در حالی که دیگری،  نقاشی از باورها و معنویت را به تصویر می کشد. هر دو مجموعه نقاشی به دوره نوسنگی پسین برمی‌گردند و جنبه‌های چندوجهی زندگی آناتولی باستان را روشن می‌کنند.

دکتر یالچیکلی، باستان‌شناس پشت این اکتشافات شگفت‌انگیز، توضیح می‌دهد: «نظام‌های اعتقادی و اجتماعی آناتولی غربی در دوره‌های نوسنگی و کالکولیتیک پرسش‌های محوری در باستان‌شناسی آناتولی ایجاد می‌کند. بررسی دقیق نقاشی‌های دیواری در بالتال و غارهای اینکایا می توانند پاسخ های مهمی را ارائه دهند."

در سمت راست، تصویری است که یک انسان را با خز آراسته نشان می‌دهد که دو زن و دو مرد در کنار آن قرار دارند. در سمت چپ این ترکیب، یک طراحی خیره کننده از رشد جنین در رحم را نشان می دهد. در سراسر این تصویر، یک پیکر انسانی با یک مار پیچیده در پشت ایستاده است (همانطور که کارشناسان حدس می زنند نماد مرگ است.)


غار اینکایا در هسته خود مضامین ابدی زندگی و مرگ را بازتاب می دهد. گروهی  که زندگی را جشن می‌گیرند، سفری را از زمان پیدایش جنین در رحم مادر تا تولد پیروزمندانه‌اش به تصویر می‌کشند. این صحنه ها همچنین بر نقش حیاتی جن‌گیر (شمن) در این سفر خلقت و تجدید تأکید می کند.
👍52
📚معرفی کتاب📚

📒از مناقشه‌انگیزترین موضوعات امروزی این است که آیا می توان تضاد علم و دین را آشتی داد یا خیر؟ دو فیلسوف برجسته دانیل سی. دنت و آلوین پلانتینگا سعی دارند در این کتاب به این موضوع چالش برانگیز  پاسخ دهند.
📍بحث روشنگرانه ای که دانشجویان را به تفکر انتقادی ترغیب می کند، بیانگر این پرسش است که آیا دین و علم با یکدیگر سازگار هستند یا خیر؟ با ادعای پلانتینگا مبنی بر سازگاری مسیحیت با نظریه تکاملی آغاز می شود، زیرا مسیحیان معتقدند که خدا جهان زنده را آفریده است و کاملا ممکن است که خداوند این کار را با استفاده از فرآیند تکامل انجام داده باشد.
🤔به عنوان فیلسوف، نویسندگان دارای مهارت های تخصصی در تحلیل انتقادی هستند. استدلال آنها الگویی از گفت و گو بین کسانی است که به شدت مخالف هستند. این کتاب می‌تواند برای علاقه‌مندان فلسفه دین، علم و دین، فلسفه علم و خوانندگان عام جذاب است.

⚜️این کتاب شامل ۶ فصل با عناوین: «علم و دین»، «حقایقی که به خطا می‌روند»، «سوپرمن علیه خدا؟»، «عادات تخیل و تأثیر آنها بر ناباوری»، «طبیعت گرایی علیه علم» و «نیازی به معجزات نیست» می باشد که در فصل اول موضوعات مهمی از جمله: «تعارض (میان علم و دین) واقعاً در کجاست؟»، «نظریه تکاملی معاصر با خداباوری سازگار است»، «استدلال‌های تکاملی گسترده‌تر ضدخداباوری» و «طبیعت گرایی در مقابل نظریه تکامل» مطرح می شود.

🕌بنابر ادعای پلنتینگا، اگر بگوییم که خدا می‌تواند با توجه به مقصود و برنامه خود در فرآیندهای تکاملی دخالت کند (معجزه یا فعل خدا در طبیعت) این سخن به هیچ روی تعارضی با اعتقاد به نظریه تکامل ندارد و از نظریه تکامل نمی‌توان به نحو منطقی عدم دخالت خدا (و در اینجا عدم معجزه) را استنباط کرد.
به باور او نه تنها میان علم و دین تعارضی وجود ندارد بلکه به باور او  اگر تعارضی هست میان طبیعت گرایی و علم هست نه دین و علم.

محمد شاکریان
👏10😁21👍1
🏆 جایزه «نـــــــــوبــل فیزیــــــولـــــــوژی» یک‌بار دیگر به زیســـت‌‌شـــناســان اعطا شد!


✓ جایزه نوبل فیزیولوژی یا پزشکی ۲۰۲۳ به «کاتالین کاریکو» و «درو وایسمن» به دلیل اکتشافاتشان در زمینه‌ی تغییرات پایه‌ی نوکلئوزیدی که امکان ساخت واکسن‌های mRNA موثر علیه کووید-۱۹ را فراهم کرده است، اعطا شد.

✓ دکتر «درو وایسمن» پزشک و استاد پزشکی در دانشگاه پنسیلوانیا است که به دلیل مشارکت خود در زیست‌شناسی RNA و توسعه واکسن‌های mRNA برای کووید-۱۹ شناخته شده‌است. او و همکارش «کاتالین کاریکو» تکنولوژی mRNA اصلاح شده‌ای را اختراع کردند که در واکسن‌های Pfizer-biontech و Moderna استفاده می‌شود و در سراسر جهان برای مبارزه با بیماری کووید-۱۹ استفاده شده‌است.


✓ دکتر «کاتالین کاریکو»، یک بیوشیمیدان و محقق است که بیشتر به خاطر مشارکتش در فناوری mRNA و واکسن‌های کووید-۱۹ شهرت دارد. او مدرک لیسانس خود را در رشته زیست‌شناسی از دانشگاه Szeged زادگاهش، مجارستان و دکترای خود را نیز همان دانشگاه دریافت کرده‌است.

✍🏻 پویا زحمتکش

─━⊱
آکادمی ژنتیک ایران
─━⊱
@ir_Genetics_academy
👏8👍2🔥2
Forwarded from اتچ بات
🙈 تکامل انسان از آفریقا نیست!

📚 یک مطالعه بحث برانگیز جدید می گوید کشف جمجمه میمون باستانی ممکن است این باور قدیمی را که اجداد میمون ها و انسان ها از آفریقا آمده‌اند به چالش بکشد.

🐵 دانشمندان گزارش دادند که جمجمه جزئی میمون به نام Anadoluvius turkae در کانکری ترکیه پیدا شده است و به نظر می‌رسد قدمت آن به 8.7 میلیون سال قبل بازمی‌گردد.

👤 در همین حال انسان‌های اولیه که شامل انسان، میمون‌های آفریقایی و اجداد فسیلی آنها می‌شوند، تا حدود هفت میلیون سال پیش در آفریقا دیده نشده بودند. این کشف، دیدگاه گسترده‌ای را به چالش می‌کشد. دیدگاهی که می‌گوید اجداد میمون‌ها و انسان‌های اولیه منحصراً از آفریقا منشا گرفته‌اند.

📍محققان می گویند که این نشان می‌دهد که هومینین‌ها ممکن است ابتدا در اروپا قبل از مهاجرت به آفریقا تکامل یافته باشند.
پروفسور دیوید بگون، دیرینه‌انسان‌شناس از دانشگاه تورنتو و نویسنده ارشد این مطالعه، گفت:«یافته‌های ما بیشتر نشان می‌دهد که انسان‌ریخت‌ها نه تنها در اروپای غربی و مرکزی تکامل یافته‌اند، بلکه بیش از پنج میلیون سال را در آنجا سپری کرده‌اند و در شرق مدیترانه گسترش یافته‌اند تا در نهایت در نتیجه تغییر محیط‌ها و کاهش جنگل‌ها در آفریقا پراکنده شوند.

📌 این شواهد جدید از این فرضیه حمایت می‌کند که انسان‌ریخت‌ها از اروپا سرچشمه گرفته و به همراه بسیاری از پستانداران دیگر بین 9 تا 7 میلیون سال پیش در آفریقا پراکنده شده‌اند، اگرچه به طور قطعی آن را ثابت نمی‌کند.» وی افزود: برای اثبات این موضوع، فسیل‌های بیشتری از اروپا و آفریقا باید از بین هفت تا هشت میلیون سال پیش پیدا شود تا بتوان پیوندی بین این دو گروه پیدا کرد.
تحقیقات نشان دادند که این میمون حدود 110 تا 130 پوند وزن داشته، احتمالاً در یک جنگل خشک زندگی می‌کرده و احتمالاً زمان زیادی را روی زمین سپری کرده است.

🔍 شواهد کنونی نشان می‌دهد که انسان‌ریخت‌ها برخلاف هر گونه‌ی زنده‌ای از اجداد میمون‌های میوسن در آفریقا سرچشمه گرفته‌اند.

📝 عسل علوی

🔱 آکادمی دگرگشت ایرانیان

🔱 @ir_academy_evolution
🤔9👍8👎3😁1
Forwarded from اتچ بات
🦖 وِلاسی‌رپتور
      نام علمی:
Velociraptor mongoliensis


📍نام این دایناسور از دو واژه‌ی "Veloci" به معنای چابک، تیزپا و "raptor" به معنای شکاری تشکیل شده است.


🦕 راسته: خزنده کفلان (Saurischia)
     خانواده (تیره): دونده‌خزندگان (Dromaeosauridae)

📏 قد: ۲/۰۷_۱/۵ متر
وزن: ۱۹/۷_۱۴/۱ کیلوگرم
🥩 نوع تغذیه: گوشت‌خوار

🌍 دوره زمین‌شناسی: این دایناسور در دوره‌ی کرتاسه‌ی پسین، حدود ۷۵ تا ۷۱ میلیون سال پیش در آسیا می‌زیست.

🔍 محل کشف: اولین فسیل ولاسیرپتور در ۱۱ اوت ۱۹۲۳ در صحرای Gobi در مغولستان کشف شد.

🦖🦕 نوع زندگی: مغز ولاسیرپتور با وجود اندازه‌ی کوچک بدن، نسبت به دیگر دایناسورهای هم‌جثه با آن، بزرگتر بوده و این دایناسور احتمالا همانند پرندگان امروزی جانوری خون‌گرم و بسیار فعال بوده است. ویژگی‌های کالبدشکافی ولاسیرپتور از جمله پنجه‌های داسی‌شکل در پاها و وجود دمی بلند و ترکه‌ای، مشابه با سایر گونه‌های درومیسورسانان همچون دینونیکوس بود.


🤔 ویژگی خاص:

📍دایناسوری کوچک و سریع با بدنی پوشیده از پر(با این وجود، نمی‌تواند پرواز کند)

📍داشتن پنجه‌های داسی شکل برای پاره‌کردن بدن طعمه

📍 دم بلند و ترکه‌ای برای حفظ تعادل(این دایناسور تنها توانایی آن را داشت که دم خود را به چپ و راست تکان دهد و نمی‌توانست آن را بالا و پایین کند. این توانایی به او کمک می‌کرد تا سریع‌تر حرکت کرده و جهت حرکت خود را با شتاب عوض کند.)

📍سر دراز و باریک مانند سوسمار و آرواره دارای بیش از ۲۶ دندان تیز و چاقومانند و پوزه‌ی رو به بالا


❇️ اطلاعات تکمیلی:

در رمان پارک ژوراسیک اثر مایکل کرایتون و اقتباس سینمایی این رمان به کارگردانی استیون اسپیلبرگ، ولاسی‌رپتور یک قاتل شرور و حیله‌گر و البته باهوش، تصویر شده است. در حالی که ولاسیرپتور به عنوان یک دایناسور، کاملا باهوش بود اما برخلاف آنچه در مجموعه‌ی پارک ژوراسیک به نمایش داده شده است نمی‌تواند از انسان سبقت بگیرد. البته که دایناسور به تصویر کشیده شده همان یوتارپتور بود نه ولاسی‌رپتور که به اشتباه معرفی شدند.

📝 فاطمه دوراندیش

🔱 آکادمی دگرگشت ایرانیان

🔱 @ir_academy_evolution
👍4🔥2
📢  آکادمی ایمونولوژی ایران برگزار میکند :



🎉مسابقه‌ی بزرگ
<<ایران فتومیکروگرافی 2023>> 🎉



🔻همراهان عزیز، با ارسال جذابترین عکسی که از نمونه‌های میکروسکوپی که در آزمایشگاه‌های مشاهده کردید، می‌تونید شانس خودتون رو برای برنده شدن تو این مسابقه امتحان کنید🥳🎁

مهلت ارسال عکس ها تا ۲۵ ام مهرماه هستش.
این مهلت تمدید نمیشه پس این فرصت استثنایی و از دست ندید 😉

حتما دستوالعمل مسابقه بخونید و بعد با ما ارتباط بگیرید:
@immunology_iran


🔻ثبت نام رایگان
🔻ظرفیت محدود
🔻همراه با اعطای جوایز به نفرات برتر

⚠️به محض تکمیل ظرفیت، ثبت‌نام بسته خواهد شد.


پست مسابقه در اینستاگرام


[آکادمی ایمونولوژی ایران]
@ir_immunology_ac
📌تکامل سریع در خفاش‌ها ممکن است دلیل توانایی فوق‌العاده این حیوانات در میزبانی و زنده ماندن از عفونت‌ها و همچنین اجتناب از سرطان باشد.🦇

🔆خفاش‌ها در میان پستانداران، نه تنها به دلیل توانایی پرواز، بلکه به دلیل عمر طولانی، نرخ پایین ابتلا به سرطان و سیستم ایمنی قوی، استثنایی هستند. توانایی خفاش‌ها در تحمل عفونت‌های ویروسی ممکن است به دلیل ویژگی‌های غیرمعمول پاسخ ایمنی ذاتی آنها باشد.

🧬تجزیه و تحلیل‌های ژنومی مقایسه‌ای خفاش‌ها و پستانداران حساس به سرطان در نهایت ممکن است اطلاعات جدیدی در مورد علل سرطان و ارتباط بین سرطان و ایمنی ارائه دهد. مطالعات روی خفاش‌ها و سایر ارگانیسم‌ها مطالعات مبتنی بر مدل‌های موش را تکمیل می‌کنند؛ موش‌ها نسبت به خفاش‌ها برای دستکاری آزمایشی مناسب‌تر هستند، اما ویژگی‌های کمتری با پیامدهایی برای بیماری‌های انسانی دارند.🧪

محققان سازگاری‌های ژنتیکی را در شش پروتئین مرتبط با ترمیم DNA و 46 پروتئین در خفاش‌ها یافتند که مرتبط با سرطان بودند، به این معنی که محققان قبلاً متوجه شده بودند که چنین پروتئین‌هایی سرطان را سرکوب می‌کنند. به طور قابل توجهی، این مطالعه نشان داد که این ژن‌های مرتبط با سرطان تغییر یافته در گروه خفاش نسبت به سایر پستانداران بیش از دو برابر غنی شده‌اند.

🔎رفرنس: https://phys.org/news/2023-09-evolved-cancer.html

به نظر شما خفاش‌ها چقدر می‌توانند در درمان سرطان به ما کمک کنند
#تکامل #سرطان #خفاش #موش #انسان #ژنتیک #کنسر #ژنوم #عفونت #DNA #بیماری #hope #فرگشت #دگرگشت
👍4
کمیته نوبل نروژ جایزه صلح نوبل سال 2023 را به نرگس محمدی (فعال مدنی) برای مبارزه با ستم بر زنان در ایران و مبارزه‌اش برای ارتقای حقوق بشر و آزادی اهدا خواهد کرد.

━⊱ آکادمی دگرگشت ایران
─━⊱
@ir_academy_evolution
👍3611👎4
💎آکادمی اخترزیست‌شناسی با همکاری
اتحاد زیست‌شناسان ایران با افتخار تقدیم‌ می‌کند.

🧬💫 آموزش مجازی و مقدماتی حیات از دیدگاه فیزیک؛

مناسب علاقه‌مندان و پژوهشگران مباحث اخترزیست‌شناسی و بیوفیزیک؛ با موضوعیت:
🔻بررسی حیات
🔻نظریه‌های مهم منشاء حیات
🔻ترمودینامیک حیات
🔻زیست‌شناسی کوانتومی
🔻بیوانفورماتیک برای بررسی حیات
🔻روش‌های بیوفیزیک برای تشخیص حیات در منظومه‌ی شمسی و فراتر از آن
🔻کیهان‌شناسی و حیات
🔻پایان حیات و روش‌های پیشگیری از انقراض

👩‍🔬مدرس: مریم درودیان
دانشجوی دکترای بیوفیزیک دانشگاه تربیت مدرس، مدرس فیزیک و نجوم، مترجم کتاب‌های علمی


🗓 تاریخ شروع دوره:

یکشنبه ۷ آبان‌ماه ۱۴۰۲
ساعت ۱۹ تا ۲۰
به مدت ۸ جلسه
🔖همراه با گواهی پایان دوره


🔸قابلیت دسترسی به جلسات به صورت آفلاین و آنلاین

💫تخفیف ویژه برای دانش‌آموزان و دانشجویان 💫

🚀برای دریافت کد تخفیف ویژه یا کسب اطلاعات بیشتر به آی‌دی تلگرام
@iastropublic
یا پیج اینستاگرامی آکادمی مراجعه
بفرمایید🚀


📳آدرس ثبت‌نام:
https://biologyevents.ir/course/496


آدرس پیج و کانال تلگرامی:
@ir_academy_astrobiology
8
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🧠 همه چیز درباره دگرگشت مغز انسان در این ویدئو وجود دارد...

🤔 چرا مغز ما به شکل امروزی درآمده؟

⚜️ مترجم: درسا غیاثوند
🔱 ادیتور: مریم رستم‌خانی


🆔: @ir_academy_evolution

🆔 آکادمی دگرگشت ایران
👍81
🦖 دایلافوسورس
🦎 نام علمی: Dilophosaurus wetherilli

📍در سال ۱۹۳۴، نام دیلوفوسور توسط والتر وایت، یک دانشمند آمریکایی، برای این دایناسور انتخاب شد که به معنای «مارمولک دوتاج» است. این نام به دو تاج استخوانی اشاره دارد که روی سر این دایناسور قرار داشت. این تاج‌ها حدود ۱۵ سانتی‌متر طول داشتند و از جنس استخوان بودند.

🦕 خزنده کفلان (Saurischian)
🦎 خانواده (تیره): دیلوفوسوریدها (Dilophosauridae)
📏 قد: حدود ۷ متر
⚖️ وزن: حدود ۴۰۰ کیلوگرم
🥩 نوع تغذیه:  گوشتخوار (طعمه‌های کوچک مانند پستانداران، خزندگان و پرندگان)

🌍 دوره زمین‌شناسی: دیلوفوسور از دوره ژوراسیک میانی بود که حدود ۱۹۳ میلیون سال پیش در آمریکای شمالی می‌زیست و از شکارچی‌های متوسط ​​به حساب می‌آمد.

🔍 محل کشف: برای اولین بار در سال ۱۹۲۴ در آریزونا، ایالات متحده آمریکا کشف شد. فسیل این دایناسور توسط یک گروه از زمین‌شناسان به رهبری ریکارد سوئیندلر کشف شد.🦖

🦕 نوع زندگی: دیلوفوسور یک دایناسور شکارچی بود و در زیستگاه‌های باز و جنگلی زندگی می‌کرد. این دایناسور می‌توانست در میان درختان و بوته‌ها مخفی شود و به طعمه‌های خود حمله کند.

🤔 ویژگی خاص:

📍دو تاج استخوانی روی سر: این تاج‌ها از جنس استخوان بودند و حدود ۱۵ سانتی‌متر طول داشتند.
📍جمجمه بزرگ و دندان‌های تیز: جمجمه دیلوفوسور حدود ۳۰ سانتی‌متر طول داشت و دندان‌های آن بسیار تیز بودند.

📍 تاج‌های بالای سر دایناسور برای جلب جفت بودند.

❇️ اطلاعات تکمیلی:
در گذشته تصور بر این بود که این جانور لاشخور بوده است اما تحقیقات بعدی اثبات کرد که این دایناسور نه تنها لاشخور نبوده بلکه از نیرومندترین گوشتخواران زمان خودش بوده است.

🆔 @ir_academy_evolution

🆔 آکادمی دگرگشت ایران
👏6👍1
آکادمی دگرگشت ایران (تکامل) pinned «‍ ‍ 🦖 دایلافوسورس 🦎 نام علمی: Dilophosaurus wetherilli 📍در سال ۱۹۳۴، نام دیلوفوسور توسط والتر وایت، یک دانشمند آمریکایی، برای این دایناسور انتخاب شد که به معنای «مارمولک دوتاج» است. این نام به دو تاج استخوانی اشاره دارد که روی سر این دایناسور قرار داشت. این…»
2025/07/09 19:20:48
Back to Top
HTML Embed Code: