Telegram Web
🌎 سفر در اعماق زمان با درختان فیلوژنتیک!

🌴 درختان فیلوژنتیک که به عنوان درختان تکاملی نیز شناخته می‌شوند، نقشه‌هایی شگفت‌انگیز از تاریخچه حیات روی زمین هستند. هر شاخه از این درخت، داستانی از تکامل و انطباق را روایت می‌کند. از چند مورد از نقش‌های درختان فیلوژنتیک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1⃣ ‍ درک روابط تکاملی: مثل یک کارآگاه زبردست، به ما کمک می‌کنند تا بفهمیم چه گونه‌هایی با هم خویشاوند هستند و چگونه در طول زمان از یکدیگر جدا شده‌اند.

2⃣ ردیابی نسب و ریشه‌ها: ردپای اجداد مشترک را دنبال می‌کنند و نشان می‌دهند که هر گونه از کجا آمده است.

3⃣ طبقه‌بندی موجودات: موجودات زنده را بر اساس خویشاوندی و نه فقط شباهت ظاهری، دسته‌بندی می‌کنند.

4⃣ جغرافیای زیستی و تکامل: پیوند بین توزیع گونه‌ها و تغییرات جغرافیایی مانند رانش قاره‌ای را آشکار می‌کنند.

5⃣ تکامل مولکولی: رازهای تکامل ژن‌ها و مولکول‌ها را در طول زمان فاش می‌کنند.

6⃣ زیست‌شناسی حفاظتی: به ما کمک می‌کنند تا تنوع زیستی سیاره را حفظ کنیم و از گونه‌های در معرض خطر محافظت کنیم.

7⃣ درک تکامل انسان: به ما نشان می‌دهند که از کجا آمده‌ایم و چگونه به انسان امروزی تبدیل شده‌ایم.

8⃣ شناسایی روندهای تکاملی: الگوهای شگفت‌انگیزی را در تکامل موجودات زنده، مانند تکامل همگرا و تشعشعات تطبیقی، آشکار می‌کنند.

9⃣ اپیدمیولوژی و تکامل بیماری: به ما کمک می‌کنند تا بفهمیم چگونه بیماری‌ها در طول زمان تکامل یافته‌اند و چگونه می‌توان آنها را کنترل کرد.

🖊ریحانه ایرانی

🆔@ir_academy_evolution
🤰 تأثیرات گرسنگی دوران بارداری بر بیان ژن‌ها

👩‍💻 محققان مرکز پزشکی دانشگاه لیدن و دانشگاه کلمبیا در سال 2008 مقاله‌ای در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم منتشر کردند که به بررسی تأثیرات شرایط نزدیک به گرسنگی مادران باردار بر بیان ژن‌های نوزادان پرداخت.

📃 این مطالعه نشان داد که شرایط نزدیک به گرسنگی در سه ماه اول بارداری می‌تواند تغییراتی در بیان ژن‌های نوزادان ایجاد کند که تا 60 سال بعد اثرات قابل مشاهده‌ای دارند. برای مثال؛ مادرانی که در ۳ ماه نخست بارداری گرسنگی بیشتری را تحمل کردند، نوزادانی به دنیا آوردند که در هنگام تولد نسبت به میانگین وزن بیشتری داشتند و در آینده نیز مستعد چاقی بودند.

🧬 همچنین انتقال اپی‌ژنتیکی از نسلی به نسل دیگر پایدار نبود و نمی‌توانست پیش‌بینی‌های دقیقی در سطح فردی ارائه دهد. با این حال، در جمعیت‌های بزرگ می‌توان نتایج قابل پیش‌بینی را مشاهده کرد.

🏞 از عوامل تأثیرگذار در این رخداد می‌توان به محیط فیزیکی، اجتماعی و فرهنگی و همچنین افکار، اعمال و تغییرات ژنتیکی وراثتی در شکل‌گیری شخصیت ما اشاره کرد. این عوامل باعث تغییر در بدن، هویت، دیدگاه‌ها و نگرش‌های ما می‌شوند.

🖊تارا دانایی

رفرنس

🆔@ir_academy_evolution
📚چرا نباید هر کتابی را خواند؟


این‌که گفته می‌شود هر کتابی ارزش ‌حداقل یک‌بار خواندن را دارد، سخنی فریب‌کارانه است.

واقعیت این است که آثار چاپ شده توسط برخی انتشارات‌هایِ دلال‌مسلک، نه‌تنها ارزش مطالعه ندارند، بلکه خواننده خود را به انسانی بسیار جاهل، دگم و متوهم تبدیل می‌کنند.

بسیاری از کتاب‌های پرفروشی که امروزه ویترین برخی کتاب‌فروشی‌های زرد را به اشغال خود درآورده‌‌اند نه‌تنها ارزش مطالعه نداشته بلکه ارزش یک‌بار ورق زدن را هم ندارند و چیزی جز اتلاف وقت، انرژی و کاغذ نبوده و مخاطبان خود را به انسان‌هایی به مراتب جاهل‌تر تبدیل می‌کنند.

فرد بی‌سواد ادعای دانایی ندارد اما مخاطب چنین آثاری به توهم کتاب‌خوانی و دانایی دچار می‌گردند و بر جهل و نادانی خود تعصب می‌ورزند.


@ir_academy_evolution
رنگ پوست انسان‌ها در نقاط مختلف جهان چگونه تغییر کرده است⁉️

🙋🏾‍♀پوست انسان رنگ های متفاوتی پیدا کرده است که این تنوع رنگ پوست ناشی از تکامل طی سال های متمادی است.

💁🏼‍♀عامل اصلی رنگ پوست، رنگدانه ملانین است که توسط سلول‌های ملانوسیت تولید می‌شود. مقدار و توزیع ملانین میزان رنگ پوست را از قهوه‌ای تیره تا سفید روشن تعیین می‌کند.

🧍🏾‍♂در ابتدا همه انسان‌ها دارای پوست تیره رنگ بودند که این موضوع در جمعیت‌های تیره پوست آفریقا که نخستین زیستگاه هوموساپینس ها بوده اند، مشهود است.

🌞پوست تیره محافظت در برابر تابش فرابنفش شدید نزدیک خط استوا را فراهم می‌کرد که می‌تواند به پوست آسیب برساند و خطر سرطان پوست را افزایش دهد.

هنگامی که انسان ها به مناطق با سطوح متفاوت تابش فرابنفش مهاجرت کردند، گزینش طبیعی افرادی را با رنگدانه پوست سازگار با محیط جدید محبوب کرد. در مناطق با تابش فرابنفش کم، مانند عرض‌های جغرافیایی شمالی، پوست روشن تر به دلیل موتاسیون‌های ژنتیکی که تولید ملانین را کاهش می‌دهند، تکامل یافت. این سازگاری امکان تولید بیشتر ویتامین D را که برای سلامت استخوان ها ضروری است، فراهم می‌کند.

🧬تکامل رنگ پوست تحت تأثیر عوامل متعددی از جمله گزینش طبیعی، انحراف ژنتیکی، جریان ژنی و عادات فرهنگی بوده است. این فرایند طی هزاران سال رخ داده و در برخی موارد ممکن است تغییرات اساسی در رنگدانه در طی 100 نسل (حدود 2500 سال) به وجود آمده باشد.🥰

~رفرنس~
۱.رنگ پوست انسان

۲.تکامل رنگدانه‌های پوست انسان

۳. تنوع رنگ پوست انسان

۴. تفاوت رنگ پوست انسان‌ها

۵. علت تفاوت در رنگ پوست انسان

🖋ستاره برارپور

🆔@ir_academy_evolution
🔍 کشف کوچک‌ترین گونه میمون از خانواده میمون‌های بزرگ با قدمت ۱۱ میلیون سال‼️

🦧 این میمون منقرض شده از گونه میمون‌های بزرگ با نام علمی Buronius manfredschmidi تنها ۱۰ کیلوگرم وزن داشت و در حدود ۱۱ میلیون سال پیش زندگی می‌کرد. بقایای این میمون که در آلمان کشف شده شامل دو فسیل دندانی و یک فسیل از کشکک زانو بوده است.

🦍 نکته قابل توجه این است که پیشتر نیز از همین سایت باستانی، فسیل میمون بزرگ‌ دیگری (Danuvius guggenmosi) نیز کشف شده بود که دقیقا در همین مکان و در همین بازه زمانی می‌زیست اما از گونه‌ای متفاوت!

🌍 این یافته بسیار مهم است، چرا که پیش از این هیچ مکانی مربوط به این بازه زمانی در اروپا یافت نشده بود که حاوی بیش از یک گونه از میمون‌های بزرگ باشد!

📄 نتایج این بررسی از چند جهت حائز اهمیت است؛ یکی این‌که ما احتمالا به گونه‌ای جدید از خانواده میمون‌های بزرگ دست یافتیم و دیگری هم‌زیستی دو گونه متفاوت از این خانواده است که می‌تواند شواهد قابل توجهی از زندگی مشترک انسان‌ها ارائه دهد!

رفرنس

🖋 سحر مرتضی نژاد

🆔 @ir_academy_evolution
🌊🔍 کشفی شگفت‌انگیز در اعماق اقیانوس! 🔍🌊

👨🏻‍🔬دانشمندان موفق به شناسایی نوعی اکسیژن تاریک و مرموز در اعماق اقیانوس‌ها شده‌اند که می‌تواند به درک ما از چرخه‌های زیستی و تغییرات اقلیمی کمک کند.

این کشف نه تنها سوالات جدیدی را در مورد حیات دریایی به وجود می‌آورد، بلکه نشان‌دهنده پیچیدگی‌های محیط زیست ماست.


منبع: زومیت

🖊ستاره برارپور

🆔 @ir_academy_evolution
🦅 بال‌ و پرهای تماشایی؛ حقایق جالبی در مورد جهان پرندگان

پارت ۱

🌍 از عجیب‌ترین و شگفت‌انگیزترین موجودات کره‌ی زمین، پرندگان هستند، این موجوداتِ بامزه با رنگ‌ها، صداها و رفتارهای منحصر به فردشان. پرنده‌هایی که با اشکال و رفتارهای عجیب‌شان هر کدام داستانی برای گفتن دارند. در ادامه، قصد داریم تا چند پرنده‌ی عجیب و بامزه را برای شما معرفی کنیم و به تماشای این بال و پرهای شگفت‌انگیز بنشینیم.


💫 اولین پرنده‌ی بامزه، با نام عجیبش شناخته می‌شود. پرنده‌ی Go-away با نام علمی Crinifer concolor که به‌خاطر صدای بلندش و تولید آوایی شبیه به کلمه‌ی "Go-away" به این نام معروف شده است. این پرنده‌ی عجیب یا به بیانی، کمدین ساوانا، با پرواز ناشیانه و حرکات بازیگوشانه‌اش، طنز و شادی را به حیات وحش اضافه می‌کند.

🖊 فاطمه دوراندیش


🆔@ir_academy_evolution
🦅 بال‌ و پرهای تماشایی؛ حقایق جالبی در مورد جهان پرندگان

پارت ۲

👀 پرنده‌ی بعد، به عنوان دلقک جزیره‌ی گالاپاگوس شناخته می‌شود. پرنده‌ی Blue-footed boobies با نام علمی Sula nebouxii، یک پرنده‌ی دریایی در جزایر گالاپاگوس است که پاهای آبی، نگاهی عجیب و رفتار ناشیانه‌‌ای دارد. نام این پرنده از کلمه‌ی اسپانیایی "bobo" به معنای «احمق» یا «دلقک» گرفته شده است.


🖊 فاطمه دوراندیش

🆔@ir_academy_evolution
🦅 بال‌ و پرهای تماشایی؛ حقایق جالبی در مورد جهان پرندگان

پارت ۳

💫 آماده‌ی کمی ترس هستید؟ سومین پرنده، Satanic nightjar - Despite یا همان سوسمار شب‌زنده‌دار شیطانی با نام علمی Eurostopodus diabolicus است که بومی جزایر کالدونیای جدید در اقیانوس آرام جنوب‌غربی می‌باشد. البته این پرنده برخلاف نامش از ویژگی‌های شیطانی برخوردار نیست، اما به‌خاطر صداهای عجیب و ترسناکش که شبیه به خنده شیطانی به نظر می‌رسد، به این نام شهرت دارد.

🌍 در جهان پرندگان هم ویژگی‌های عجیبی مثل بدبویی وجود دارد. پرنده‌ی بعد، پرنده‌ی Hoatzin با نام علمی Ophisthocomus hoazin است که به‌عنوان «پرنده‌ی بدبو» نیز شناخته می‌شود. این پرنده دارای سیستم گوارشی منحصر به فردی است که گیاهان را تخمیر می‌کند و به آن بوی نامطبوعی می‌دهد. نام این پرنده از زبان مائوری گرفته
شده است.

🖊 فاطمه دوراندیش

🆔@ir_academy_evolution
با عرض سلام و احترام خدمت تمامی اعضای محترم و همراهان گرامی آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)

با افتخار اعلام می‌کنیم که کانال آکادمی دگرگشت ایران (تکامل) وابسته به اتحاد زیست شناسان ایران ، به زودی فعالیت خود را با انرژی و انگیزه‌ای تازه از سر خواهد گرفت.
با برنامه‌ریزی دقیق و تلاش مستمر، در تلاش هستیم تا با کیفیتی بالاتر از گذشته و محتوایی غنی‌تر، در خدمت شما عزیزان باشیم.

از اهداف اصلی ما، ارائه مطالب علمی به‌روز و معتبر در زمینه‌ ی دگرگشت ، تکامل و علوم مرتبط است که بتواند به رشد دانش و آگاهی شما عزیزان کمک کند. ما عمیقاً باور داریم که حمایت و مشارکت شما اعضای گرامی، نقشی کلیدی در موفقیت و پویایی این مجموعه خواهد داشت.

از این رو، قصد داریم از طریق یک نظرسنجی، نظرات و پیشنهادات شما عزیزان را دریافت کنیم. این نظرسنجی به ما کمک می‌کند تا زمان مناسب‌تری را برای انتشار پست‌ها و مطالب انتخاب کنیم؛ به نحوی که شما بتوانید به راحتی از آن‌ها بهره‌مند شوید و مشارکت بیشتری داشته باشید.
با شرکت در این نظرسنجی، ما را در بهینه‌سازی برنامه‌ها و محتواهای آینده یاری فرمایید.

از همراهی شما صمیمانه سپاسگزاریم و امیدواریم که با همکاری و تعامل شما، بتوانیم گام‌های مهمی در ارتقای دانش و آگاهی همگان برداریم.🙏🌺

با احترام و آرزوی موفقیت
آکادمی دگرگشت ایران (تکامل)
🧠🔬 پیشرفت‌ها و چالش‌ها در مطالعه ارگانوئیدهای مغز انسان! 🔬🧠

مغز انسان بزرگ‌تر از مغز سایر گونه‌هاست. ارگانوئیدهای مغز امکانات جدیدی برای مطالعات مقایسه‌ای فراهم می‌کنند و می‌توانند تنها روش عملی برای بررسی توسعه مغز نزدیک‌ترین خویشاوندان انسان، یعنی میمون‌های بزرگ، باشند. 🌍

مقایسه ارگانوئیدهای مشتق از iPSC انسان و شامپانزه نشان‌دهنده تفاوت‌هایی در تکثیر سلول‌های پیش‌ساز عصبی است. با این حال، محدودیت‌هایی در پروتکل‌های تمایز وجود دارد که ممکن است نتایج را تحت تأثیر قرار دهد. ⚠️

فناوری‌های ویرایش ژنوم به ما این امکان را می‌دهند که عملکرد ژن‌های خاص انسان را در مدل‌های ارگانوئیدی بررسی کنیم. مطالعات اخیر نشان داده‌اند که ژن‌های NOTCH2NL نقش‌های مهمی در نوروژنز دارند و حذف آن‌ها منجر به نقص‌های توسعه‌ای می‌شود. 🔄🧬

🖊ستاره برارپور

#علم #تحقیقات #مغز #ارگانوئید #تکامل #ژن

🦍@ir_academy_evolution
🔅آکادمی بایوکن مگزین ایران و آکادمی سرطان ایران برگزار می‌کند:

«Article mastery bootcamp»
بوت‌کمپ تخصصی مقاله نویسی

💢جامع‌ترین دوره‌ی مقاله نویسی همراه با آموزش صفر تا صد مقاله نویسی و نگارش مقاله💢

🔹همراه با منتورینگ

📌سرفصل‌های این دوره شامل:
▫️آشنایی کامل با متون علمی
▫️سرچ و جست‌وجوی مقالات
▫️آشنایی با پایگاه‌های داده
▫️نحوه‌ی ترجمه و مطالعه‌ی مقالات
▫️نحوه ترجمه و آنالیز داده‌ها
▫️آشنایی با انواع مجلات و ژورنال‌های علمی معتبر
▫️آشنایی با انواع مقالات علمی
▫️آشنایی با حقوق نویسندگان
▫️نگارش بخش‌های مختلف یک مقاله‌ی مروری

🟥شما در این دوره با《منتورینگ》کامل مقاله خود را از ابتدا تا ارسال به یکی از کنگره‌های معتبر خواهید نوشت.

🟣دریافت مدرک معتبر در پایان‌ دوره

🔸به علت تضمین کیفیت آموزشی و امکان پیشتیبانی از نگارش مقاله‌‌های شما عزیزان، ظرفیت این دوره بشدت محدود درنظر گرفته شده و امکان افزایش آن وجود ندارد.

ظرفیت دوره: بسیار محدود

🔵تاریخ شروع دوره: 28 آبان ماه ️

🔴طول دوره: 2 ماه

🔺جهت دریافت کد تخفیف و لینک ثبت‌نام، عبارت «مقاله‌ نویسی» را زیر این پست کامنت کنید.
مطالعه‌ای جدید، نشان می‌دهد که خرس‌های قطبی و خرس‌های قهوه‌ای از نظر تکاملی تقریبا در یک میلیون سال گذشته از هم جدا شده‌اند.

تحقیقات گذشته نشان داده‌اند که دوازده ژن کلیدی بین خرس‌های قطبی و قهوه‌ای تفاوت‌های قابل توجهی دارند و با سازگاری خرس‌های قطبی به محیط قطبی مرتبط هستند. بررسی‌های جدید با استفاده از داده‌های وسیع‌تری از ۱۱۹ خرس قطبی و ۱۳۵ خرس قهوه‌ای نشان داد که بیشتر آلل‌های مشتق‌شده در خرس‌های قطبی امروزی، پیش‌تر در خرس‌های قطبی دوره پلیستوسن پایدار شده بودند و انتخاب قبل از ۷۰,۰۰۰ سال پیش اتفاق افتاده است.

اما برخی آلل‌های مشتق‌شده از خرس‌های قطبی امروزی در خرس‌های پلیستوسن وجود نداشتند، به‌ویژه  در ژن‌های APOB ،LYST و TTN که با عملکرد قلبی‌عروقی، متابولیسم و رنگدانه‌ها مرتبط هستند. این نشان می‌دهد که انتخاب ممکن است در زمان‌های مختلف بر روی لوکوس‌های متفاوتی عمل کرده باشد.
چرا بیشتر ما راست‌دستیم، اما برخی چپ‌دست باقی می‌مانند؟ آیا این فقط یک تصادف ژنتیکی است یا دلیل عمیق‌تری دارد؟ از ابزارهای سنگی انسان‌های اولیه تا نظریات جدید درباره نقش مغز، این سؤال همچنان یکی از پیچیده‌ترین معماهای تکاملی است. اگر راست‌دست بودن به تکلم مرتبط است، پس چرا چپ‌دست‌ها هنوز وجود دارند؟ شاید راز بقا و برتری چپ‌دست‌ها در چیزی نهفته باشد که کمتر به آن توجه کرده‌ایم.
در پست امشب،به سوالات شما پاسخ خواهیم داد
همراه ما باشید

🦍@ir_academy_evolution
شامپانزه‌ها به طور مساوی از هر دو دست استفاده می‌کنند، اما انسان‌ها حدود 1.5 میلیون سال پیش به راست‌دستی تمایل پیدا کردند. ابزارهای سنگی هومو ارکتوس و هومو هابیلیس این موضوع را تأیید می‌کنند. نظریه Homo loquens توضیح می‌دهد که راست‌دستی با تکامل نیمکره چپ مغز و توسعه قدرت تکلم مرتبط است. ایستادن بر دو پا و تقسیم وظایف میان دو سمت بدن نیز در این فرآیند نقش داشته است.

حدود 10 تا 15 درصد انسان‌ها چپ‌دست هستند که چپ‌دستی ارثی بوده و در برخی شرایط مزیت دارد. نظریه مبارزه نشان می‌دهد که چپ‌دست‌ها به دلیل کم‌تجربگی راست‌دست‌ها در مبارزه با آن‌ها، موفق‌تر هستند. چپ‌دستی الگوی وراثتی پیچیده‌ای دارد و شانس کمی برای انتقال به نسل بعد وجود دارد.
🦍@ir_academy_evolution
کشف کپسول زمان؛ یادداشت ۲۰۰ ساله‌ی یک باستان‌شناس

گروهی از داوطلبان در حفاری باستان‌شناسی در شمال فرانسه شیئی غافلگیرکننده‌ را کشف کردند که متعلق به یک باستان‌شناس در گذشته است: یک بطری حاوی پیامی روی کاغذ که با نخ بسته شده بود و جزئیاتی را در مورد سایت باستان‌شناسی در دهکده‌ی باستانی Gaulish در نزدیکی شهر Eu نشان می‌داد.

در محتوای نامه آمده است: «P.J Féret، اهل دیپه، عضو جوامع مختلف روشنفکری، در ژانویه‌ی ۱۸۲۵ کاوش‌هایی را اینجا انجام داد. او تحقیقاتش را در این منطقه‌ی وسیع به نام Caesar’s Camp ادامه می‌دهد.» به‌ گزارش بی‌بی‌سی، فرت، یک شهروند محلی بوده است.

آقای بلوندل، رهبر این گروه، می‌گوید: «ما می‌دانستیم که در گذشته حفاری‌هایی در اینجا انجام شده است، اما یافتن این پیام مربوط به ۲۰۰ سال پیش...کاملا شگفت‌انگیز بود‌.»

📝گردآورنده: نگین قره خانی
نویسنده : فاطمه دوراندیش
🦍@ir_academy_evolution
1. چگونه حرکات اشاره‌ای میمون‌های بزرگ می‌تواند به درک بهتر از منشأ دگرگشت زبان انسان‌ها کمک کند؟

2. آیا حرکات ارتباطی در میمون‌های بزرگ به طور کامل نتیجه یادگیری و تجربه است یا می‌توان آنها را به انتخاب طبیعی نسبت داد؟

3. نقش حرکات اشاره‌ای در شکل‌دهی به ساختارهای اجتماعی و روابط میان میمون‌های بزرگ چیست؟

4. چگونه ارتباطات غیرکلامی در میمون‌های بزرگ می‌تواند به پژوهش‌های ارتباطات انسانی مرتبط باشد؟

5. آیا ممکن است نظریه‌های سنتی درباره منشأ حرکات اشاره‌ای میمون‌ها ناکافی باشند؟ اگر پاسخ مثبت است، چرا؟

اگر این سوالات،سوالاتی هست که ذهن شمارو هم درگیر کرده،منتظر پست امشب باشید
به این سوالات پاسخ داده خواهد شد

🦍 @ir_academy_evolution
حرکات اشاره‌ای میمون‌های بزرگ یکی از پدیده‌های شگفت‌انگیز در دنیای حیوانات است که همچنان بسیاری از رازهای آن کشف نشده باقی مانده است.
این حرکات به عنوان ابزاری مهم برای ارتباطات درون‌گونه‌ای و بین‌گونه‌ای، نه تنها ساختار اجتماعی و روابط میان آن‌ها را شکل می‌دهد، بلکه می‌تواند نوری تازه بر منشأ دگرگشت زبان در انسان‌ها بیافکند. اما آیا این حرکات حاصل یادگیری و تجربه‌اند یا نتیجه انتخاب طبیعی؟ شاید پاسخ در جایی فراتر از این دو نظریه پیشین، نهفته باشد.


نویسنده و گردآورنده : سحر مرتضی نژاد
2024/10/19 02:00:13
Back to Top
HTML Embed Code: