Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
819 - Telegram Web
Telegram Web
🧠 هوش مصنوعی قابل شرح (XAI)

💻 هوش مصنوعی، به‌ویژه مدل‌های ماشین لرنینگ و دیپ لرنینگ، تاثیر قابل توجهی روی تحقیقات بیوانفورماتیک با ارائه ابزار‌های قدرتمند، برای آنالیز داده‌های زیستی پیچیده گذاشته است. اما چالش‌هایی با روش‌های فعلی مثل تفسیر پذیری و شفافیت این مدل‌ها وجود دارد. هوش مصنوعی قابل شرح XAI یک راه‌حل امیدوارکننده برای این چالش‌ها معرفی شده‌است.

🧬 پژوهشگران کاربرد تکنیک‌های بیوانفورماتیک را در حوزه‌هایی از جمله تحلیل توالی‌های DNA ،RNA و پروتئین، آنالیز ساختاری، بیان ژن، تحلیل ژنوم و تحلیل تصویربرداری بررسی کرده‌اند که می‌تواند به درک بهتر از ابزارها و روش‌های موجود در بیوانفورماتیک کمک کند.

🔬 محققان مناسب‌ترین روش‌های ماشین لرنینگ و XAI را معرفی کرده و کاربرد‌های گوناگون آن‌ها را توضیح می‌دهند. چالش‌های فعلی XAI مورد بررسی قرار گرفته تا به محققان کمک کند تا در چشم‌انداز ابزار‌های XAI حرکت کنند.

🖇 اطلاعات بیشتر


📝 ماهک مجد فریدی
🔍 سارا حسینی

#بیوانفورماتیک #Machine_learning #هوش_مصنوعی #XAI #خبر

╠ Σ آکادمی بیوانفورماتیک ایران
╠ Σ @ir_bioinf_group
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍105❤‍🔥3🤩31🔥1👨‍💻1
جادوی ریاضی و برنامه‌نویسی در کشف رازهای زیست‌شناسی

📊 بیوانفورماتیک را می‌توان نقطه تلاقی هیجان‌انگیز ریاضی، علوم کامپیوتر و زیست‌شناسی دانست. دنیای زیست‌شناسی امروزی، مملو از داده‌های پیچیده‌ای مانند توالی‌های DNA و ساختارهای پروتئینی است؛ که کشف الگوهای پنهان آن‌ها بدون ابزارهای ریاضی مانند آمار و الگوریتم‌های بهینه‌سازی ممکن نیست.

💻 در چنین شرایطی، علوم کامپیوتر با ابزارهای حرفه‌ای خود، ازجمله زبان‌های برنامه‌نویسی مانند پایتون و R نقشی کلیدی در پردازش حجم انبوه داده‌ها ایفا می‌کند.

📱 کاوش در کتابخانه‌های قدرتمندی مثل "Biopython" و "Pandas"، در پایتون، ابزارهای دقیقی برای تحلیل ساده‌تر داده‌ها در اختیار شما قرار می‌دهد؛ همچنین زبان R با امکانات پیشرفته‌ خود در تحلیل آماری، داده‌های ژنومی را با دقت و وضوح به تصویر می‌کشد.

🔰 اگر در ریاضی یا علوم کامپیوتر تخصص دارید، بیوانفورماتیک می‌تواند گام مهمی برای به‌کارگیری مهارت‌هایتان در حل مسائل ژنتیکی، کشف داروها و حتی بهبود سلامت انسان‌ها به‌شمار آید. این مسیر شگفت‌انگیز، آینده‌ای علمی و کاربردی را برای شما رقم خواهد زد.

✏️ زهرا مفیدی

╠ Σ آکادمی بیوانفورماتیک ایران
╠ Σ @ir_bioinf_group
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
9🔥7👍62👌2🤩1
جادوی ریاضی و برنامه‌نویسی در کشف رازهای زیست‌شناسی

📊 بیوانفورماتیک را می‌توان نقطه تلاقی هیجان‌انگیز ریاضی، علوم کامپیوتر و زیست‌شناسی دانست. دنیای زیست‌شناسی امروزی، مملو از داده‌های پیچیده‌ای مانند توالی‌های DNA و ساختارهای پروتئینی است که کشف الگوهای پنهان آن‌ها بدون ابزارهای ریاضی مانند آمار و الگوریتم‌های بهینه‌سازی ممکن نیست.

💻 در چنین شرایطی، علوم کامپیوتر با ابزارهای حرفه‌ای خود، از جمله زبان‌های برنامه‌نویسی مانند پایتون و R نقشی کلیدی در پردازش حجم انبوه داده‌ها ایفا می‌کند.

کاوش در کتابخانه‌های قدرتمندی مثل "Biopython" و "Pandas" در پایتون، ابزارهای دقیقی برای تحلیل ساده‌تر داده‌ها در اختیار شما قرار می‌دهد؛ همچنین زبان R با امکانات پیشرفته‌ خود در تحلیل آماری، داده‌های ژنومی را با دقت و وضوح به تصویر می‌کشد. 
🔰اگر در ریاضی یا علوم کامپیوتر تخصص دارید، بیوانفورماتیک می‌تواند گام مهمی برای به‌کارگیری مهارت‌هایتان در حل مسائل ژنتیکی، کشف داروها و حتی بهبود سلامت انسان‌ها به‌شمار رود. این مسیر شگفت‌انگیز، آینده‌ای علمی و کاربردی را برای شما رقم خواهد زد.

🔆ثبت نام و کد تخفیف:
@bioinfoetehad
👍155🔥5💊1
اپلیکیشن "Cytoscape" برای آنالیز و بصری‌سازی شبکه

📄 منبعی جامع به‌نام "FunCoup"، برای شبکه‌های ارتباطی عملکردی گونه‌های مختلف است که از روش “Bayesian” استفاده می‌کند. اپلیکیشن جدید “Cytoscape”، دسترسی آسان به این شبکه‌ها را فراهم کرده و همچنین با استفاده از ابزار و پلاگین، امکان بصری‌سازی و آنالیز شبکه را فراهم می‌کند.

🔬 درک تعامل پروتئین‌ها و ژن‌ها برای رمزگشایی مکانیسم‌های سلولی اهمیت دارد. بیوتکنولوژی با بازدهی بالا، داده‌های زیادی تولید کرده و با کمک FunCoup، این داده‌ها را در زمینه‌های سلولی و دانش بیولوژیکی یکپارچه می‌کند.

🤖 آخرین نسخه‌ آن “FunCoup 6”، پوشش بیش‌تری دارد و جست‌وجوی شبکه را با الگوریتم‌های “TOPAS” و “MaxLink” بهبود می‌بخشد. این نسخه به کاربران اجازه می‌دهد تا گونه‌های مختلف را به‌طور همزمان جست‌وجو کرده و تعاملات مقایسه‌ای انجام دهند.

💻 اپلیکیشن جدید FunCoup، داده‌ها را از سرویس وب به Cytoscape یکپارچه می‌کند و این یکپارچه‌سازی توانایی محققان را برای انجام تحلیل‌های دقیق با استفاده از داده‌های تعاملی و غنی FunCoup، افزایش می‌دهد.

🤡 اطلاعات بیشتر


✏️ مریم ولی‌محمدی
🔎 سارا حسینی

#بیوانفورماتیک #FunCoup #اپلیکیشن #خبر

╠ Σ آکادمی بیوانفورماتیک ایران
╠ Σ @ir_bioinf_group
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍174🤯4🤩2👌2👨‍💻2
مرکز تحقیقات سلول و ژن‌درمانی کودکان با همکاری کنگره ایران بایو برگزار می‌کند:

دومین سمینار ژن، سلول و بافت

👨🏻‍🏫دبیر علمی:
جناب پروفسور امیرعلی حمیدیه

باحضور اساتید برجسته این حوزه

📌پنل‌های سمینار:
پنل پزشکی بازساختی
پنل ژن‌درمانی
پنل سلول درمانی
پنل مهندسی بافت
پنل درمان‌های نوین در بیماری‌های پوستی

هزینه:
۳۰۰ هزار تومان

🛑 اختصاص کد تخفیف ۵۰ درصدی ایران بایو برای مخاطبین اتحاد زیست‌شناسان ایران

💯 ظرفیت کد تخفیف: فقط ۱۰۰ نفر

کد تخفیف آی بایو پرایم:  UIBIOLOGIST

📌 لینک ثبت‌نام:
iranbio.info

💢 با ثبت‌نام در آی‌بایو پرایم، با پرداخت ۳۰۰ هزار تومان می‌توانید از تمام بخش‌های ایران بایو استفاده کنید.


✦⊱ آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
9👍5
🔎 به‌دنبال ردپای ویروس: ردیابی تکامل HIV با بیوانفورماتیک

🦠 روش‌های فیلوژنتیک و آنالیز ژنومی چگونه به درک تنوع HIV و مقاومت دارویی کمک می‌کنند؟

🔍 بررسی تکامل HIV به کمک ابزارهای بیوانفورماتیک، یکی از روش‌های مهم برای درک تنوع ژنتیکی این ویروس، شناسایی جهش‌های کلیدی و پی بردن به مکانیسم‌های مقاومت دارویی است. این مطالعات امکان بررسی تغییرات ژنتیکی و مسیرهای تکامل ویروس را فراهم می‌کنند.

⬇️ برخی مراحل این مطالعات و ابزارهای مرتبط:
📩 جمع‌آوری داده‌ها: داده‌های ژنتیکی ویروس HIV از بانک‌های داده عمومی مانند "GenBank" یا پایگاه‌های تخصصی HIV مثل "Los Alamos" استخراج می‌شوند.


🌳 تحلیل فیلوژنتیک: ساخت درخت‌های فیلوژنتیکی با نرم‌افزارهایی مانند "MEGA" یا "BEAST"و شناسایی روابط تکاملی میان گونه‌ها‌.


این روش‌ها امکان بررسی منشأ ویروس HIV، ارتباط آن با ویروس‌های مشابه در پستانداران دیگر، تغییرات ژنتیکی مؤثر بر پایداری و مقاومت به درمان‌های ضدویروسی را فراهم می‌کنند. با این روش‌ها، پژوهشگران می‌توانند پیش‌بینی کنند که چگونه جهش‌های ژنتیکی، به مقاومت دارویی منجر می‌شود.

💭 Source


✏️ اَوین آسایش فرد

#بیوانفورماتیک #HIV #تکامل

╠ Σ آکادمی بیوانفورماتیک ایران
╠ Σ @ir_bioinf_group
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍255🤩5👌3🔥2👏2🙏1🍓1
🎁هدیه ویژه اتحاد به مناسبت عید مبعث🎁

📌اگر هنوز در دوره جامع آموزش بیوانفورماتیک مقدماتی ثبت‌نام نکرده‌اید، تا پایان امشب فرصت دارید به ما پیام دهید، تا با گروه‌بندی شما و دریافت کد ثبت‌نام گروهی بتوانید با بیشترین میزان تخفیف، ثبت‌نام خود را انجام دهید.


⭕️فقط ۴ روز باقی‌مانده....
شروع دوره: ۱۳ بهمن ۱۴۰۳
📣 ظرفیت باقی‌مانده: کمتر از ۳۰نفر

💭 برای کسب اطلاعات بیشتر از جامع‌ترین و اصولی‌ترین دوره جامع بیوانفورماتیک و دریافت کد تخفیف ویژه اتحاد، به آیدی زیر پیام دهید:
@bioinfoetehad

اینستاگرام | تلگرام | لینکدین | درباره ما

┏━━━━━━ 
     🆔 @UIBiologists🌱💡 
┗━━━━━━
👍102🤩2🔥1
⁉️ شناسایی تغییرات ترنسکریپتومی در اسکرینینگ CRISPERi

🧬 ترنسکریپتوم "CRISPR(i)"، تک‌سلولی ابزار قدرتمندی برای دسترسی همزمان به پروفایل‌های بیان سلول‌های هدف قرار گرفته توسط "gRNA" مختلف است. این کار به‌منظور استنتاج عملکرد ژن‌های هدف از اختلالات انجام می‌شود.

😀 با این‌حال، این روش برای شناسایی تغییرات ظریف تلاش می‌کند و برای مطالعه تنظیم‌کننده‌های کلیدی مانند فاکتورهای رونویسی بهترین است. برای بهبود این موضوع، یک روش جدید به‌نام شبکه عصبی رمزگذار خودکار نظارت شده یا "Sparse (SSAE)"، برای شناسایی ژن‌های مرتبط و سلول‌های آسیب‌دیده توسعه داده شد.

روش (Sparse(SSAE، روی سلول‌های آدنوکارسینوم ریه برای مطالعه "Lncrna"ها توسط هیپوکسی آزمایش شد. رویکرد SSAE با موفقیت تغییرات رونویسی ظریف را شناسایی کرد و اثربخشی خود را در تجزیه و تحلیل صفحه‌های مبتنی بر "CRISPR" نشان داد.

⬅️ اطلاعات بیشتر


✍️ سهیلاسلحشورفرد
🔍 سارا حسینی

#بیوانفورماتیک #ترانسکریپتومی #خبر

╠ Σ آکادمی بیوانفورماتیک ایران
╠ Σ @ir_bioinf_group
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍49🤩13🔥75🤯1👌1👾1
🚨 اگر دوره جامع بیوانفورماتیک را با دوره‌های بین‌المللی مشابه مقایسه کنیم ...

🌐 کورسرا یکی از بزرگترین پلتفرم‌های آموزشی بین‌المللی است که در آن هزاران دوره وجود دارد. در این‌پست به مقایسه دوره جامع بیوانفورماتیک اتحاد زیست‌شناسان با دوره‌های بیوانفورماتیک موجود در کورسرا پرداختیم و آن‌ها را از نظر جامع بودن، میزان هزینه و داشتن کاراموزی رایگان و…بررسی کردیم.

📖 دوره جامع بیوانفورماتیک، با رویکردی نوین، علاوه‌بر اینکه شما را با مفاهیم پایه تا پیشرفته آشنا می‌کند، فرصت کارآموزی رایگان را هم برای شرکت‌کنندگان برتر فراهم خواهد کرد.


برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام در دوره جامع بیوانفورماتیک اتحاد زیست‌شناسان ایران، عدد ۱ رو کامنت کنین.

💌 لینک مشاهده‌ی پست


╠ Σ آکادمی بیوانفورماتیک ایران
╠ Σ @ir_bioinf_group
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍126🤩32👨‍💻1
پزشکی فردمحور؛ وقتی داروها فکر می‌کنند!
پارت آخر

💊 داروهای هوشمند (Smart Drugs)، مرز جدیدی در درمان سرطان شخصی‌شده هستند. این داروها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که به‌طور انتخابی با نشانگرهای خاص، سلول‌های سرطانی تعامل داشته باشند و در نتیجه یک رویکرد بسیار شخصی‌شده در درمان ارائه دهند.

🧠 برخلاف شیمی‌درمانی که بر سلول‌های سالم و سرطانی اثر می‌گذارد، داروهای هوشمند بر ویژگی‌های منحصربه‌فرد سلول‌های تومور تمرکز می‌کنند. داروهای هوشمند با شناسایی ویژگی‌های مولکولی خاص سلول‌های سرطانی، مانند جهش‌های ژنتیکی یا پروتئین‌های غیرطبیعی عمل می‌کنند.

🛡 با وجود موفقیت‌های پزشکی فردمحور در درمان سرطان، چندین چالش باقی مانده است. هزینه‌های بالا، احتمال توسعه مقاومت و نیاز به فناوری‌های تشخیصی پیشرفته از موانع قابل توجه هستند.

🎆 با پیشرفت فناوری و افزایش درک بیولوژی سرطان، دامنه و تأثیر پزشکی فردمحور همچنان گسترش خواهد یافت و امید جدیدی برای ارائه درمان‌های شخصی‌شده و مؤثرتر برای سرطان فراهم می‌کند.

🤩 The Age of Personalized Medicine Source
🤩 Smart drug delivery Source
🤩 Smart Drug Delivery Strategies for Cancer Therapy Source


✏️ نگين رحیمی

<پارت قبلی

#بیوانفورماتیک #پزشکی_فردمحور #درمان #داروهای_هوشمند

╠ Σ آکادمی بیوانفورماتیک ایران
╠ Σ @ir_bioinf_group
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
10👍7🔥4🤩2👌1
‼️ هوش مصنوعی می‌تواند طی ۴۸ ساعت، واکسن سرطان بسازد!

اخیراً در کنفرانسی مطبوعاتی در کاخ سفید، از پروژه‌ی Stargate رونمایی شد.

🎗️ این پیشرفت، امیدهای تازه‌ای را برای درمان مؤثرتر سرطان و کاهش زمان واکنش به بیماری‌های پیچیده ایجاد می‌کند.

🔍 در این پست، درباره این دستاورد، بیشتر بخوانید.


اینستاگرام | تلگرام | لینکدین | درباره ما

┏━━━━━━ 
     🆔 @UIBiologists🌱💡 
┗━━━━━━
8👍5🔥2👌2
2025/07/14 15:21:59
Back to Top
HTML Embed Code: