Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
1662 - Telegram Web
Telegram Web
هوشِ قارچی!

🧠آیا ارگانیسم‌ها بدون داشتن مغز هم می‌توانند نشانه‌هایی از هوش از خود بروز دهند؟
محققین در دانشگاه Tohoku و کالج Nagaoka این پرسش را مطرح کردند، اگرچه ممکن است این مرحله از یادگیری اساسی در قارچ‌ها مثل افسانه‌ی علمی به نظر برسد.
دانشمندی به نام  Yu Fukasawa از دانشگاه Tohoku بیان کرد: قارچ‌ها حافظه دارند، یاد می‌گیرند و می‌توانند تصمیم بگیرند!

🍄قارچ‌ها به وسیله انتشار اسپور رشد می‌کنند که می‌توانند به فرم طولانی و تار عنکبوتی زیر زمین جوانه بزنند (به شکل Mycelium)
ما معمولا فقط ماشروم‌های کوچک را روی سطح می‌بینیم بدون اینکه بفهمیم که یک شبکه‌ی گسترده از میسلیوم‌های پیوسته زیر پاهایمان است!
از طریق این شبکه، اطلاعاتی را که می‌توانند به اشتراک می‌گذارند(تا حدی شبیه ارتباطات عصبی در مغز)
این مطالعه بیان می‌کند که چگونه یک شبکه میسلیومیِ فرسوده‌کننده‌ی چوب، به دو شرایط مختلف پاسخ می‌دهد: قطعات چوب به شکل دایره‌ای قرار بگیرند یا به شکل چلیپایی.
به طور مثال اگر قارچ‌ها مهارت تصمیم‌گیری را از خود نشان ندهند، به سادگی بدون در نظر گرفتن مکانِ قطعات، از یک نقطه‌ی مرکزی پخش می‌شوند.

〽️برای چینش چلیپایی، درجه‌ی ارتباط در چهار قطعه‌ای که از وسط چلیپا دورتر بودند، بیشتر بود. فرض می‌کنیم این مسئله به خاطر این است که بیشتر قطعات بیرونی می‌توانند به عنوان پایگاه مرزی برای شبکه‌های میسلیومی به کار گرفته شوند تا به تسریع ارتباط میان آن‌ها کمک کنند.

〽️در چینش دایره‌ای اگرچه نقطه‌ی مرکزی دایره خالی می‌ماند اما درجه‌ی ارتباط با هر قطعه یکسان بود. شبکه‌ی میسلیومی از گسترش فعالیت خودش در یک محیط پرجمعیت، سودی نمی‌برد.

📑این یافته‌ها اشاره می‌کنند که شبکه‌ی میسلیومی قادر به انتقال اطلاعات محیط پیرامونش در سرتاسر شبکه و تغییر مسیر رشدش است.

🔍این تحقیق برای بهتر فهمیدن اینکه چگونه وظایف اکوسیستم‌های حیاتی و چگونه انواع متفاوت ادراک در ارگانیسم‌ها شکل می‌گیرند، به ما کمک می‌کند.

📝 نویسنده و مترجم:
مبینا ورمزیار


🌱:{ @ir_micro_academy }
8👍1
😍خوش اومدید به دنیای شگفت‌انگیز میکروبیولوژی! ما خیلی خوشحالیم که شما رو به عنوان اعضای جدید خانواده بزرگ میکروبیولوژیست‌ها داریم.

💭 مطمئنیم سوالات زیادی در مورد آینده‌ی تحصیلی و شغلی‌تون دارید. نگران نباشید، ما اینجا هستیم تا به همه سوالاتتون پاسخ بدیم و همراهتون باشیم تا پتانسیل‌های بی‌نهایت این رشته رو کشف کنید.

🤝🏻به پست ما در اینستاگرام سر بزنین و خودتون رو معرفی کنید و به ما بگید که چرا میکروبیولوژی رو انتخاب کردید و هر سوالی در ارتباط با میکروبیولوژی داشتین در کامنت از ما بپرسید.


🌱:{ @ir_micro_academy }
9
کدام یک از موارد زیر یک نوع از ایمنی موجود در بدن است که به‌طور خاص علیه پاتوژن‌ها فعالیت می‌کند؟
Anonymous Quiz
17%
الف) ایمنی ذاتی
45%
ب) ایمنی اکتسابی
32%
ج) ایمنی فعال
6%
د) ایمنی غیرفعال
🥰6
به منظور گردهمایی دانشجویان و دانش آموختگان میکروبیولوژی و ایجاد فضایی مطمئن برای پرسش و پاسخ در خصوص دانشگاه‌ها، رویدادها و منابع درسی، آکادمی میکروب‌شناسی ایران اقدام به تشکیل یک گروه تلگرامی کرده‌است.

با عضویت در این گروه می‌توانید از تجربیات افراد هم‌رشته‌ی خود استفاده کرده و از جدیدترین رویدادهای حوزه‌ی میکروب‌شناسی مطلع شوید.

🌱:{ @ir_micro_academy }

برای عضویت در این گروه، لینک زیر را لمس کنید.👇🏻
4🤩2
⭐️ ژن‌درمانی یکی از شیوه‌های نوین درمانی است که طی چند سال آینده می‌تواند تحولات انقلابی در درمان بیماری‌ها ایجاد کند.

⭐️ و زیست‌شناسان نقش اصلی را در تحقق این امر مهم دارند.

⭐️ با توجه به این مهم، سمپوزیوم تازه‌های ژن‌درمانی، با حضور جمع کثیری از اساتید و متخصصان این حوزه، برگزار می‌شود.

❄️کمتر از ۴۸ ساعت مانده تا...

شروع سمپوزیوم تازه‌های ژن‌درمانی در علوم پایه و علوم پزشکی!

🔎 فرصت را از دست ندهید!
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
4
مسواک‌، کانو‌ن‌های پرجمعیت ویروسی!

🪥در تحقیقی که توسط میکروبیولوژیست‌های دانشگاه Northwestern صورت گرفت، تنوع زیستی گسترده‌ای از ویروس‌ها روی مسواک‌ها و سردوش‌های حمام مشاهده‌ شد که بسیاری از آنها تا کنون کشف نشده‌بودند. این ویروس‌ها از نوع فاژ بوده که باکتری‌ها را هدف قرار می‌دهند.

🦠محققان پس از توالی یابی DNA متوجه شدند که بیش از 600 نوع فاژ در این نقاط وجود دارند و نکته قابل توجه این بود که نوع فا‌ژها در هر مسواک و سردوش متفاوت بود و هیچ دو نمونه‌ای مشابه یکدیگر نبودند. بررسی‌های بیشتر الگوهای تنوع زیستی در این نقاط نشان داد که بیشتر فاژهای مشاهده شده از نوع Mycobacteriophage هستند که هدف آنها گونه‌های mycobacteria (عامل سل و جذام) می‌باشد.

🔬از آنجایی که فاژها از نظر قابلیت استفاده برای مقابله با باکتری‌های مقاوم به آنتی بیوتیک مورد توجه هستند، تیم تحقیقاتی امیدوار است تا نتایج از آزمایش بتواند به کشف فاژهایی منجر شود که می‌توانند در مطالعات آینده در این زمینه مورد استفاده قرار بگیرند.

مترجم و نویسنده: خانم احمدی


🌱:{ @ir_micro_academy }
👏156👍1
منشا یا میزبان مخزن ویروس‌های نوظهور
Zika, HIV1, Ebola
به ترتیب کدام است ؟
Anonymous Quiz
70%
۱) پشه، شامپانزه، خفاش
13%
۲) سگ، اسب، انسان
18%
۳) پشه، خوک، سگ
9👍4
آکادمی میکروب‌شناسی ایران
منشا یا میزبان مخزن ویروس‌های نوظهور
Zika, HIV1, Ebola
به ترتیب کدام است ؟
#توضیح

🔸ویروس‌های نوظهور شامل ویروس‌های جدید و ویروس‌های شناخته‌شده‌ی جهش یافته هستند که به واسطه‌ی جهش‌های سریع و غیرقابل پیش‌بینی خود از اقدامات ضدویروسی فرار کرده و باعث ایجاد بیماری‌ می‌شوند.

🔹اکثر این ویروس‌ها منشا حیوانی دارند و از حیوان به انسان منتقل می‌شوند؛ مانند ویروس "Zika"  که میزبان مخزن آن پشه، ویروس "HIV1" شامپانزه و ویروس‌ "Ebola" که مخزن آن خفاش است.


🌱:{ @ir_micro_academy }
👍6👌3
🔸 اتحاد زیست‌شناسان ایران با همکاری انجمن ژنتیک ایران و بنیاد ژنتیک خراسان رضوی برگزار می‌کند:

🫥 کمتر از ۲۴ ساعت مانده تا...
سمپوزیوم آنلاین تازه‌های ژن‌درمانی در علوم‌پایه و پزشکی

🔹دکتر مجید مجرد
• موضوع سخنرانی: مبانی ژن‌درمانی و بررسی نوبل فیزیولوژی یا پزشکی ۲۰۲۴

🔸دکتر محمدرضا عباس‌زادگان
• موضوع سخنرانی: ژن‌درمانی در سرطان

🔹دکتر علیرضا بیگلری
• موضوع سخنرانی: دستاورد‌ دهه‌ها تحقیقات ژن‌درمانی؛ پیشبرد آمادگی برای پاندمی‌ها و درمان بیماری‌های صعب‌العلاج

🔸دکتر عطیه اصلاحی
• موضوع سخنرانی: درمان‌های تاییدشده مبتنی‌بر ژن‌درمانی

🔹دکتر ملیحه لطفی
• موضوع سخنرانی: انواع و کاربرد‌های ناقل‌های ویروسی در ژن‌درمانی

🔸دکتر سینا مظفری جوین
• موضوع سخنرانی: داروها و واکسن‌های مبتنی‌بر فناوی RNA

📜 با ارائه گواهی معتبر

🗓 زمان برگزاری: ۲۷ مهرماه ساعت ۱۹

┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
🤩3
کانال اتحاد زیست شناسان
🔸 اتحاد زیست‌شناسان ایران با همکاری انجمن ژنتیک ایران و بنیاد ژنتیک خراسان رضوی برگزار می‌کند: 🫥 کمتر از ۲۴ ساعت مانده تا... سمپوزیوم آنلاین تازه‌های ژن‌درمانی در علوم‌پایه و پزشکی 🔹دکتر مجید مجرد • موضوع سخنرانی: مبانی ژن‌درمانی و بررسی نوبل فیزیولوژی…
میکروارگانیسم‌ها چه نقشی در بیماری‌های ژنتیکی و‌ ژن‌درمانی دارند؟

🦠۱. وکتور برای انتقال ژن‌های درمانی به سلول‌های بیمار
میکروارگانیسم‌ها به‌ویژه ویروس‌ها و باکتری‌ها نقش مهمی در ژن‌درمانی دارند. در ژن‌درمانی، هدف، اصلاح یا جایگزینی ژن‌های معیوب با ژن‌های سالم است. میکروارگانیسم‌ها به‌عنوان "ناقل" برای انتقال ژن‌های درمانی به سلول‌های بیمار استفاده می‌شوند.


🧬۲. ایجاد یا تشدید بیماری‌های ژنتیکی
میکروارگانیسم‌ها می‌توانند ازطریق مکانیزم‌های مختلفی مانند: وارد شدن به ژنوم، ایجاد جهش، افزایش استرس اکسیداتیو و تأثیرات اپی‌ژنتیکی در ایجاد یا تشدید بیماری‌های ژنتیکی نقش داشته باشند.


👨‍🔬۳.الگوبرداری از مکانیسم فرار میکروارگانیسم‌ها از سیستم ایمنی
استفاده از مکانیسم‌های فرار میکروارگانیسم‌ها از سیستم ایمنی در ژن‌درمانی به دانشمندان کمک می‌کند تا ژن‌های درمانی را به‌طور مؤثرتر و ایمن‌تر به سلول‌های هدف منتقل کنند. با بهره‌گیری از استراتژی‌های مختلف، می‌توان احتمال موفقیت ژن‌درمانی را افزایش داد و عوارض جانبی را کاهش داد.



👩‍🔬همانطور که می‌بینید، میکروبیولوژی نقش مهمی در ژن‌درمانی ایفا می‌کند. در این سمپوزیوم به بررسی نوین‌ترین یافته‌های ژن‌درمانی با اساتید برجسته این حوزه پرداخته خواهد شد.

🤝این فرصت را از دست ندهید.
👍3👏2🙏21
💥فقط ۶ ساعت مانده تا ...

سمپوزیوم آنلاین تازه‌های ژن‌درمانی در علوم‌پایه و پزشکی

📜 با ارائه گواهی معتبر

🗓 زمان برگزاری: امروز ساعت ۱۹

┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
آکادمی میکروب‌شناسی ایران
همین قدر یهویی و بی‌مقدمه... 🌱:{ @ir_micro_academy }
#توضیح


🔺 سلول‌های اپی‌تلیال روده به‌عنوان اولین خط دفاعی بدن، نقشی حیاتی در سلامت دستگاه گوارش ایفا می‌کنند. این سلول‌ها با ایجاد اتصالات محکمی نظیر زونولا آدهرنس، سدی قوی در برابر نفوذ پاتوژن‌ها تشکیل می‌دهند. این سد علاوه‌بر جلوگیری از ورود عوامل بیماری‌زا به خون، به حفظ تعادل میکروبی روده نیز کمک می‌کند.

🔹 با این حال، برخی پاتوژن‌ها مانند باکتری‌های اشرشیاکلی و سالمونلا قادر به عبور از این سد دفاعی هستند. این باکتری‌ها با تولید آنزیم‌ها و پروتئین‌های خاص، اتصالات بین سلول‌ها را مختل کرده و به بافت‌های زیرین نفوذ می‌کنند. درک بهتر این فرآیندها به ما این امکان را می‌دهد که روش‌های مؤثرتری برای پیشگیری و درمان عفونت‌های روده‌ای توسعه دهیم و بهبود سلامت عمومی را ارتقا بخشیم.

✍🏻نویسنده: هدیه کاویانی

🌐 منابع:

منبع۱
منبع۲
منبع۳

🌱:{ @ir_micro_academy }
👍51
آکادمی میکروب‌شناسی ایران
کدام گزینه درمورد نحوه‌ی زندگی لیستریا مونوسیتوژنز صحیح است؟
#توضیح


باکتری لیستریا مونوسیتوژنز (Listeria monocytogenes) گونه‌ای از باکتری‌های بیماری‌زاست که موجب عفونت لیستریوزیس می‌گردد. این باکتری گرم مثبت قادر به بقا و زنده ماندن در حضور و عدم حضور اکسیژن است و می‌تواند درون سلول‌های میزبان رشد کرده و تولیدمثل کند.


🌱:{ @ir_micro_academy }
👏42👍1
باکتری و آنتی‌بیوتیک؛ در جدالی همیشگی

💊تاکنون آنتی‌بیوتیک‌ها زندگی میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان نجات داده‌اند اما چالش بزرگی که استفاده از این داروها به همراه دارد، بروز مقاومت در باکتری‌هاست. از حدود 50 سال پیش، این مسئله نگرانی‌هایی درباره خطرات سویه‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک حتی در خارج از محیط بیمارستان‌ها نیز ایجاد کرد.

🦠امروزه سویه‌‌های باکتری مقاوم به آنتی‌بیوتیک، سالانه در مرگ میلیون‌ها نفر در سرتاسر جهان دخیل هستند (برای مثال، استافیلوکوکوس اورئوس با مقاومت دارویی چندگانه‌ای که دارد از عوامل مهم بروز بیماری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک و مرگ و میر در جهان است).

🔬با کاهش اثر آنتی‌بیوتیک‌ها در نتیجه استفاده نامناسب یا بیش از حد از آنها، دانشمندان به دنبال یافتن راه‌های دیگری برای مقابله با باکتری‌ها هستند. برای نمونه می‌توان به استفاده از ترکیباتی برای آسیب‌پذیر کردن باکتری‌ها در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها و هدف‌گیری ژن‌های متحرک یا ترنسپوزون‌ها برای تضعیف یا از بین بردن سویه‌های بیماری‌زا اشاره کرد. همچنین مطالعات بر روی آنتی‌بیوتیک‌هایی که به عنوان آخرین خط درمانی به کار گرفته می‌شوند نیز با هدف بهبود آنها در صورت ایجاد مقاومت ادامه دارد.

✍🏻نویسنده و مترجم: خانم احمدی


🌱:{ @ir_micro_academy }
5
📌یکی از مهم‌ترین مراحل در مقاله نویسی، انتخاب ژورنال مناسب است.

🔅انتخاب ژورنال مناسب برای مقاله به دلایل زیر اهمیت زیادی دارد:
🔸دسترسی و خوانایی
🔸اعتبار علمی
🔸فرایند داوری
🔸تأثیر بر شغل و تحصیلات
🔸تناسب با حوزه تحقیق

📰ژورنال ISI (Institute for Scientific Information) به مجموعه‌ای از نشریات علمی اشاره دارد که توسط این مؤسسه مورد ارزیابی و پایش قرار می‌گیرند. این نشریات معمولاً از نظر کیفیت علمی، داوری همتا، و تأثیرگذاری در رشته‌های مختلف اعتبار بالایی دارند.

💯ویژگی‌های اصلی ژورنال‌های ISI عبارتند از:
🔹کیفیت بالا
🔹ضریب تأثیر
🔹دسترسی بین‌المللی

🤩اگه تو هم دوست داری با انواع ژورنال‌ها، نحوه سابمیت، ... آشنا بشی
و صفر تا صد مقاله نویسی رو همراه با منتورینگ کامل و گواهی معتبر آموزش ببینی، عبارت «مقاله نویسی» رو به آیدی زیر ارسال کن.
✳️@ir_biocan_magazine_admin
.
.
.
🌱@biocan_magazine🌱
4👍1
💥 آکادمی بیوانفورماتیک ایران وابسته به اتحاد زیست‌شناسان ایران با همکاری اتحاد زیست‌شناسان ایران برگزار می‌کند:

🏆 وبینار بررسی جوایز نوبل ۲۰۲۴ و‌ کاربردهای نوین بیوانفورماتیک و هوش مصنوعی

🔹محور موضوعات:
بررسی نوبل فیزیولوژی پزشکی و نقش micro RNA‌ها در آینده

🔸بررسی جایزه نوبل شیمی و نقش بیوانفورماتیک در طراحی پروتئین و دارو

🔹بررسی جایزه نوبل فیزیک و نقش هوش‌مصنوعی در آینده


📆 زمان برگزاری:
چهارشنبه دوم آبان، ساعت ۱۸

📄 همراه با ارائه گواهی معتبر از اتحاد زیست‌شناسان ایران

«رایگان»

🌱 برای اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام رایگان، کلمه «بیوانفورماتیک» را زیر این پست کامنت کنید.

┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
2
آکادمی میکروب‌شناسی ایران
زنجیره‌ی سبک ایمنوگلوبین توسط چند قطعه‌ی ژنی به‌وجود می‌آیند؟
#توضیح


●ساختمان ایمنوگلوبین‌ها شامل سه زنجیره‌ی سنگین‌، سبک (کاپا) و لامبدا می‌باشد. بازآرایی ژن‌های زنجیره‌ی سبک از جایگاه ژنی کاپا آغاز می‌شود. اگر بازآرایی موفق بود زنجیره‌ی سبک ساخته شده و بازآرایی ژن لامبدا مهار می‌شود.

○ژن سازنده‌ی زنجیره‌ی کاپا در انسان روی ‌کروموزوم شماره‌ی 2 قرار دارد که شامل 3 قطعه‌ی V، ‌JوC می‌باشد. طی عمل رونویسی و بازآرایی، ژن‌ها به هم متصل شده و زنجیره‌ی سبک کاپا شکل خواهد گرفت.


🌱:{ @ir_micro_academy }
5
2025/07/12 09:44:25
Back to Top
HTML Embed Code: