Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
- Telegram Web
Telegram Web
سوفی و کدو حلوایی+ سوفی و کدو حلوایی در مدرسه (دو جلدی)
Sophie’s Squash+ Sophie’s squash go to school

نویسنده: پت زیتلو میلر Pat Zietlow Miller
تصویرگر: آن ویلزدورف Anne Wilsdorf
مترجم: آزاده کامیار
انتشارات: پرتقال (مجموعه من و دوستانم)
گروه سنی: +۵
امتیاز کتابستان : ۵ از ۵ ستاره
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

در یک روز آفتابی پاییزی، توی بازار میوه، چشم سوفی به یک کدو حلوایی افتاد.
پدر و مادرش فکر می‌کردند شام خوشمزه‌ای می‌شود اما سوفی خیالهای دیگری داشت.

سوفی عاشق کدو شده بود چون درست همانقدری بود که در بغلش جا شود یا روی پاهایش تکان بدهد، با ماژیک برایش چشم و دهان کشید و در پتو پیچید و اسمش را گذاشت: «برنیس».
همان شب مادر به جای پختن شام با کدو، زنگ زد برایشان پیتزا بیاورند، چون برنیس دوست سوفی شده بود و از فردا همه جا در کتابخانه، پارک و بازار همراه سوفی بود.

چند وقتی که گذشت والدین سوفی نگران شدند سوفی به جز برنیس با اسباب بازی یا دوستان دیگر بازی نمی کند و تلاش کردند با او صحبت کنند اما سوفی نیازی به اسباب بازی یا دوستان دیگر نداشت. زمستان که از راه رسید برنیس نرم و خالدار شده بود و حالا بیشتر وقتها در خانه می‌ماند. سوفی که نگران حال دوستش بود به بازار رفت و از کشاورز پرسید چه باید بکند و …

#مفاهیم_اصلی
دوستی، کشف، تنهایی، مرگ، بذر، انتظار، صبر

#تکنیکهای_کاربردی
جای‌گیری، مسئولیت‌پذیری، مراقبت تعاملی، واقع‌گرایی، تاب‌آوری، سوگواری، مشارکت‌جویی

در مجموعه دو جلدی سوفی و کدو حلوایی با دنیایی واقع گرایانه از فرآیند ساخته شدن دوستی کودکان با عنصری زنده، طبیعی و تحمل مرگ و فقدان همان سوژه دوستی و صمیمیت روبرو هستیم.
چرخه‌ی حیات، تولد و مرگ و نقش هر کودکی برای حفاظت از دوستی با طبیعت به زیباترین شکل تصویر شده است.

سوفی کودکی درونگراست که نیاز دارد دوستش (خیالی یا واقعی) را انتخاب کند و همراهی با این دوست را به هر گزینه‌ی جذاب دیگری ترجیح می‌دهد.
برنیس نام این کدو کوچک است. پس هویت او کاملا وجودی و غنی از تخیلات کودکانه سوفی می‌شود اما عمر او خیلی زود به پایان رسیده و می پوسد حالا سوفی با مرگ روبروست و باید این پایان ناگزیر را بپذیرد و به تولدی دوباره در دنیای دوستی بیندشد.

در جلد دوم سوفی که نتیجه صبر تا بهار را دیده و تولد دوستی را به جشن نشسته باید به مدرسه برود و باز هم دوستان کدویی را بر دوستان آدمیزادی ترجیح می‌دهد. اما وقتش رسیده دنیای سوفی بزرگتر از باغچه شود و این امر ممکن نیست جز با حضور فعال یک همکلاسی و دوست شیرین دیگر.

مسیری که سوفی در مدرسه همراه کدو طی می‌کند، طبیعت‌دوستی و مراقبت عاشقانه را به کلاس می‌آورد پرداخت قدرتمند یک ایده ناب است و می‌تواند برای همیشه در ذهن خردسالان جای‌گیر شود. حتا اگر مسخره شدند از علایق خود دست نکشند، بلکه پنجره‌ای به سوی دنیای دیگران بگشایند و خود را به جهان پیرامون معرفی کنند.
برای حفظ علایق خود فاعلانه تلاش کنند نه منفعلانه و مهرطلبانه کوتاه بیایند.

امتیاز من به مجموعه دو جلدی سوفی و کدو حلوایی از منظر ایده، پرداخت، تصویرگری، ترجمه و کیفیت فنی کتاب ۵ ستاره درخشان است.
http://iranb4c.com/?p=1885
سحر سلطانی
چرا موز نمی خوری؟
Would you like a banana?

نوشته و تصویر: یاسمین اسماعیل
Yasmeen ismail
ترجمه: مهدی حجوانی
ناشر: کتابهای فندق نشر افق
گروه سنی: +۳ سال
امتیاز کتابستان: ۵ از ۵ ستاره
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

«گرسنه‌ام!
موز می‌خوری؟
نه خیلی زرد است، زیادی کج و کوله شده، خیلی هم شل و ول است. موز نمی‌خورم.»

میمون کوچولو گرسنه است و موز نمی‌خواهد، مادرش هر کاری بلد است می‌کند تا شاید فرزندش موز بخورد اما او موز نمی‌خواهد. از غذاآرایی تا بازی و خلاقیتهای دیگر تا اینکه …

#مفاهیم_اصلی
بهانه، گرسنگی، سیری، لذت، خواهش، انتظار، لجبازی

#تکنیکهای_کاربردی
بهانه‌جویی، دلیل‌آوری، بازی سازی، خلاقیت غذایی، تاب‌اوری، آلترناتیو یابی، انتخاب‌گری

بهانه آوردن برای نخوردن غذا وقتی توسط کودکان شروع می‌شود در هر سنی که باشند برای والدین مثل آوار، نفس‌گیر است، هربار گویی اولین تجربه انهاست و استیصال اولین واکنش والدین.

در کتاب «چرا موز نمی خوری؟» هم با همین فرآیند ساده و روزمره بهانه‌های متنوع کودک برای نخوردن غذای سالم و مناسبش روبرو هستیم. مادر تلاش می‌کند موقعیتهای کمیک و شرایط خلاقانه برای ترغیب فرزندش به غذا خوردن بسازد، تصویرگری کتاب کاملا در خدمت این هدف است و ریتم تکراری «موز نمی خورم» بچه میمون برای مخاطبان کودک باعث همذات پنداری است. پای دلایل روشن هم به داستان باز شده است، بچه میمون دلایل متنوعی دارد که از نگاه ما «بهانه» اند نه دلیل. مثل زرد،نرم یا کج بودن موز (البته مرا به یاد اختلال پردازش حسی کودکان به رنگ و بافت غذاها انداخت Sensory Processing Disorder)، بدغذایی کودکان دلایل بسیاری دارد اما یکی از مهمترین انها لج بازی برای انتخاب و سلطه‌گری برای داشتن توجه والدین می تواند باشد به همین دلیل مامان میمون خیلی خوب وارد بازی فرزند می‌شود و در همان زمین، بازی را به نفع فرزند با کمترین تنش تمام می کند. بدون هیچ اصرار و اجباری، به کودک حق انتخاب همان غذا را می‌دهد.

این اثر طنازانه الگوی خوبی برای گفتگوی فعال و بازیگوشی حین بی حوصله‌گی و لجبازی کودکان است.

امتیاز من به ایده، پرداخت، تصویر، ترجمه و کیفیت فنی کتاب ۵ ستاره درخشان است.
http://iranb4c.com/?p=1893
سحر سلطانی
A.pdf
295.6 KB
فهرستی از ضرب‌المثل‌های ایرانی
آگاهی‌بخشی فرهنگی|ادبی
|فرازتد|
@JameahiBehtarBesazim
ماجراهای ریگو و رزا (دو جلدی)
Rigo und Rosa
نوشته: لورنتس پائولی Lorenz Pauli
تصویر: کاترین شرر Kathrin scharer
ترجمه: الهام مقدس
نشر: ایران‌بان
گروه سنی: +۷
امتیاز کتابستان: ۵ از ۵ ستاره
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

پلنگ خرناس کشید: «این سر و صدا برای چیست؟»
موش هق‌هق‌کنان گفت: «خوابم نمی‌برد.»
«چرا؟»
«چون از حیوانات خطرناک می‌ترسم.»
ریگو آهسته گفت: «چی؟»
موش خواهش کرد:« اما شاید تو بتوانی محافظ من باشی؟»
و…

#مفاهیم_اصلی
دوستی، عشق، اسارت، خلاقیت، فداکاری، مراقبت، گفتگو، همبازی، اعتماد، حقیقت، چرا، کسالت، رقابت

#تکنیکهای_کاربردی
گوش‌دادن فعال، تماشاگری فعال، شک فلسفی، چراجویی، جای‌گیری، نسبت‌یابی، نگاه سیستمی، همدلی مشفقانه، عدم قطعیت، نقشه‌ی راه روزانه‌

اگر کودکی‌تان همراه با مجموعه‌ی پر جدال «تام و جری» بوده و  به وقت نوجوانی با «موش و گربه» عبید زاکانی، شیخ بهایی و کلیله‌و‌دمنه الفت داشته‌اید بهتر است همه آن تصاویر پر از مکر، خدعه و دشمنی را کنار بگذارید و به سراغ «ریگو و رزا» بروید.

ریگو پلنگی ایرانی است که در باغ وحش برن سوئیس به دنیا آمده و بزرگ شده، حالا ایام پیری را سپری می‌کند، تا اینکه موشی کوچک از شر حیوانات وحشی پیرامونشان در باغ وحش به او پناه می آورد، رزا با آن اشکها و التماسها دل ریگو را نرم می کند تا به جای یک لقمه چپ شدن به عنوان همدمی پر جنب و جوش و پرحرف بر دم و گردن ریگو روی پوست خوش‌خط و خالش جا بگیرد.

زندگی این پلنگ و موش به قبل و بعد این آشنایی تقسیم می‌شود، گویی دو فیلسوف کهنه‌کار، پلنگی ایدئالیست و موشی رواقی به واکاوی زندگی و مرگ و هر آنچه بین این دو است می پردازند. شصت داستان کوتاه با موضوعاتی بسیار ساده و گفتگوهایی عمیقا فلسفه ورزانه.

چالشهای روزانه رزا با زندگی هر لحظه ریگوی پیر را که مهیا مرگ و ملال پیری از جا می‌پراند، نگاه بالغانه پلنگ وقتی کنار تجربه‌ورزی و زیست در لحظه موش قرار می‌گیرد گویی دو کفه‌ی ترازوی عقل و دل به تعادل می رسند. حرکت و جوششی بین ساحت زندگی و مرگ جاری می شود گویی همان سنتزی است که هگل آلمانی از تز و آنتی تز (تولد و مرگ) بیرون کشیده است.

لورنتس پائولی را با کتابهای «فقط همه‌ی ما، مراقبم باش و اما، مامان و مامانی» می‌شناسم و هر سه کتاب را با خردسالان زیر شش سال کار کرده‌ام. کاترین شرر با سبک خاص و واقع گرایانه پر از جزییاتش هم که نیاز به معرفی ندارد، تصویرگر محبوب و کاربلد نزد من است، تا آنجا که تمامی اثار ترجمه شده‌اش را چشم بسته می‌گیرم و تنها تصویرگر خارجی است که یک فایل کامل طرح درس با آثارش ساخته‌ام.

حالا این دو نویسنده و تصویرگر کاربلد کتابی را برای کودکان باسواد نوشته و تصویرگری کرده‌اند که دل و دین بزرگسالان را هم با خود خواهد برد.

داستانهای کتاب در هر قسمت در حین استقلال معنایی و روایتی کاملا وابسته به ایده و بستر اصلی قصه‌اند. حدود چهل فیگور از پلنگ ایرانی قصه با جزییاتی بی نظیر در این کتاب می بینید از خواب، بیداری، حوصله سر رفتگی، شادی،عشق، کسالت، غم،  رنجوری و انتظار و …. که بعید است کودکان ایرانی در هیچ اثر دیگری بتوانند تجربه‌اش کنند. به همین نسبت هم فیگورها و جلوه‌های بصری موش و سایر حیوانات باغ وحش.

همه چیز سر جای خودش قرار گرفته و به طور جلوه‌گرانه‌ای ترجمه خوب خانم الهام مقدس از آلمانی به فارسی که کاملا بر پیچیدگی‌های زبانی فلسفی کودکانه برای کلمه‌سازی و کلمه‌بازی احاطه دارد. دست مریزاد به خانم مقدس، نام ایشان کنار نام خانم کتایون سلطانی برای ترجمه دقیق و شسته رفته و فاخر از آلمانی به فارسی در ذهن من جای گرفته‌اند.

همچنان معتقدم کلاس ادبی حوزه کودک آلمان در زمینه فلسفه‌ورزی و انسان‌گرایی با هیچ کشوری در دنیا قابل مقایسه نیست.
به کارگیری پتانسیلهای زبانی و بصری به موجزترین شکل برای طرح پیچیده ترین مفاهیم به ساده‌ترین روایت فقط از عهده نویسندگان آلمانی زبان بر می اید افرادی چون میشاییل انده و لورنتس پائولی.

با این دو جلد کتاب «ریگو و رزا» بارها گریستم و بلند خندیدم. و تنها ایرادی که بر آن دیدم قیمت بسیار بالای این دو جلدی باکیفیت است نزدیک نیم میلیون تومان برای ۱۲۰ و ۱۳۰ صفحه در دو جلد یعنی عدم دسترسی بسیاری از خانواده‌ها به این شاهکار.
کتاب با امتیاز کپی‌رایت در ایران ترجمه شده است اما کاش خیرین آن را به تمام مدارس و کتابخانه‌های عمومی ایران هدیه کنند.

این اثر درخشان روایی و بصری باید در همه کتابخانه‌های کودکان ایران باشد.

امتیاز من به این اثر با افتخار پنج ستاره درخشان است و انتظار دارم در مجموعه آثار ترجمه‌ای حوزه کودک و نوجوان ایران از کتابهای برگزیده امسال والدین و معلمان باشد.

http://iranb4c.com/?p=1900
سحر سلطانی
آفتاب پرست غمگین
Blue chameleons
نوشته و تصویر: امیلی گرویت Emily Gravett
ترجمه شیما شریفی
ناشر: کتابهای پرنده ابی / علمی و فرهنگی
گروه سنی: +۲
امتیاز کتابستان: ۵ از ۵ ستاره
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


آفتاب‌پرست آبی تنهاست، در این جهان بزرگ هیچ دوستی ندارد.
برای پیدا کردن دوست جدید چه باید کرد؟
مثل او شد؟ رنگ او بود؟ بازی‌های او را انجام داد؟ علایق او را دوست داشت؟

باید مثل او شد تا از ما خوشش بیاید؟

برای اینکه دوست پیدا کنیم باید چه کار کنیم؟ تقلید؟

#مفاهیم_اصلی
تنهایی، دوستی، تلاش، تقلید، الگو، تحمل، کشف، رنگ، شکل، دیگری

#تکنیکهای_کاربردی
دوست‌یابی، خودابرازی، تماشاگری فعال، الگوبرداری، آزمون و خطا، خودبودگی، نقش‌پذیری، تاب‌آوری

برای گسترش جهان «من» تنها راه، دوستی با «دیگری» است، حضور دیگران برخلاف نظر ژان پل سارتر که دیگری را جهنم می‌نامید برای کودکان مهمترین ابزار افق‌گشایی و رشد شناختی است.
وقتی از «دیگری» سخن می‌گوییم شامل اشیاء، گیاهان و حیوانات هم هست و نه صرفا آدمیزاد.

حالا آفتاب‌پرست آبی که تنهاست و کسل، نیاز دارد تا در این جهان بزرگ کسی یا چیزی را هم دوست بدارد و چه بهتر اینکه به سراغ دیگری برود. او چشمهایش را خوب باز می‌کند و چیزهای جاندار و بی‌جان، رنگارنگ و صاف و پیچ خورده بسیاری می‌بیند.

چطور باید در دوستی را باز کند؟ با تقلید و مثل آنها شدن اعتمادشان را کسب کند و بگوید غریبه و دشمن نیست؟

خب بیایید امتحان کنیم. آفتاب‌پرست آبی شبیه و همرنگ آنها می‌شود. زرد مثل موز، آویزن مثل لنگه جوراب راه راه و حتا گردالو مثل توپ… اما تقلید و مثل دیگری شدن باعث نمی‌شود دوستی پیدا کند تا اینکه به افتاب پرست دیگری می‌رسد که می‌تواند کنارش هم رنگارنگ باشد و هم آبی خود خودش.

کودکان برای درک دیگری و آستانه سنجی از ابزار تقلید و الگو‌برداری بهره می‌برند. زبان‌آموزی تا راه افتادن و نقش پذیرفتن با تقلید میسر می‌شود اما حین رشد یاد می‌گیرند که «من مستقل» دارای علایق و ارزشهای شخصی را بسازند و همچون سرمایه ای منحصر به فرد از آن برای حضور در این جهان بهره ببرند.

خودابرازی و خوداتکایی، خوددوستی توسعه یافته و دیگری دوستی همدلانه مهارتهایی هستند که کودکان حین تقلید از دیگران و ارزیابی درون خود کشف کرده و تثبیت می کنند.

جهان کودکان بدون حضور در جمع همسالان و تلاش برای الگوبرداری و بروز توانمندی خود همواره ناقص است. آفتاب‌پرست غمگین و آبی این کتاب با تصویرسازی درخشان اثر که رنگها، اشکال و زوایا را به سادگی در مقابل چشم خردسال می‌گذارد به او یاد می‌دهد تقلید نوعی ورزش جهان شناختی است لازم است اما کافی نیست. برای لذت از دوستی مهمترین گنج خودبودگی و خودابرازی است.

امتیاز من به ایده، پرداخت، تصویرگری و ترجمه و کیفیت فنی کتاب ۵ ستاره درخشان است.

http://iranb4c.com/?p=1910
سحر سلطانی
ستاره‌ای برای همه Een Ster Vooi iedereen
نویسنده و تصویرگر: افلین یاختمان Evelien Jagtman
مترجم: فواد صادقیان
نشر: فاطمی، کتاب طوطی
گروه سنی: +۳
امتیاز کتابستان: ۴ از ۵ ستاره
⭐️⭐️⭐️⭐️


خرس هر شب ستاره‌های آسمان را تماشا می‌کرد.
در خیالش از این ستاره به آن ستاره خط می‌کشید و اینگونه شگفت انگیزترین تصویرها را می‌ساخت.
یک شب ماجرای عجیبی پیش آمد، ستاره‌ای از آسمان روی زمین افتاد! به همین سادگی.
خرس مطمئن بود آن ستاره مال خودش است!
خرس ستاره را با شاخه‌ای دور گردنش انداخت و به سمت برکه رفت تا خودش را توی آب ببیند.
وقتی کله‌ای از آب بیرون آمد، خرس از جا پرید و …

#مفاهیم_اصلی
تماشا، مشاهده، نگاه، خیال، ستاره، آسمان، فردیت، مشارکت، زیبایی، خاص، عام

#تکنیکهای_کاربردی
رصدگری، خیال پردازی، معناسازی، اخترگویی( آسترولوژی)، اخترشناسی (استرونومی)، پیکربندی، اسطوره باوری، منطق‌گرایی

دب اکبر و دب اصغر قدیمی‌ترین اسامی‌ای هستند که در حوزه نجوم و نگاه به آسمان خیلی زود به گوش ما می‌رسند. خرس‌های آسمانی که در نیمکره شمالی مستقرند از اولین پیکربندی‌های ستارگان توسط بشر بوده و نشانه‌هایی برای تعیین مسیر سرنوشت و اقبال افراد و اقوام تاریخی اند!
دورانی که بشر برای پاسخ به سوالات بزرگ میتوس یا اساطیر را مبنای شناخت خود داشت آسمان و صور فلکی مهمترین ابزار او برای درک جهان بودند و هنگامی که پا به ساحت منطق و قانون علم (لوگوس) گذارد از اخترگویی که امروزه نوعی طالع بینی است به اخترشناسی و نجوم با کمک تلسکوپ رسید.

شناخت این سیر و تطور تاریخی نگاه به آسمان در پیکره موجوداتی مانند خرس، سگ و … هم بنیانهای خیال پردازی کودکان را محکمتر می‌کند و هم از منظر شناخت‌شناسی نگاهی تبارشناسانه و موزه‌ای به انها می‌دهد. اینکه بشر با نگاه به آسمان و تکرار روز و شب و فصلها برای خود ساعت و تقویم ساخت و قواعد فیزیک را تخیل و بعدها اثبات نمود. برای آغاز اینگونه بحثها کتاب «ستاره‌ای برای همه» و انیمیشن‌های مشابه بسیار لازم‌اند.

ایده‌ی زیبایی شناسانه‌ی اثر از صفحات تاریک و تنهایی خرس در نگاه به آسمان و افتادن ستاره جذاب است.
هرچقدر جملات تکراری و تاییدی از منظر کشف زیبایی ستاره با دهانهای گوناگون حیوانات بیشتر می‌شود نور بیشتری در صفحات و تصاویر منعکس و درک موقعیت و فضاسازی شفافتر می‌گردد. حرکت از لذت فردی به لذت جمعی هر لحظه با نوعی کشف و شهود همراه است. لذتی ناب و ابدی که به وسعت اسمان خواهد بود.

امتیاز من به ایده، پرداخت، ترجمه روان و تصویرگری زیبای اثر ۴ از ۵ ستاره است متاسفانه کیفیت فنی کتاب بسیار بد بود و با دو بار روخوانی برگها از هم باز شدند با وجود دوخت دم دستی جلد از صفحات جدا شد. انتظارم از نشر فاطمی برای کیفیت کاغذ و تمیزی دوخت بسیار بیشتر از اینهاست وقتی هزینه کتاب ۱۰۰ هزار تومان است بهتر است با کیفیت شایسته در دسترس خردسالان قرار گیرد.
http://iranb4c.com/?p=1928
سحرسلطانی
خرس یا اردک Bear and Duck
نویسنده و تصویرگر: کتی هادسن Katy Hudson
ترجمه: محبوبه نجف‌خانی
گروه سنی: +۴
نشر : زعفران
امتیاز کتابستان ۵ از ۵ ستاره
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

خرس یک خرس بود، بیشتر کارها و رفتارش درست مثل خرسهای دیگر بود، بزرگ وپشمالو بود و سرتاسر زمستان را می‌خوابید و یک عالمه عسل می‌خورد.
اما با خرسهای دیگر یک فرق بزرگ داشت.
موضوع این بود که او اصلا دلش نمی خواست یک خرس باشد. خرس از اینکه تمام زمستان را می‌خوابید، خسته شده بود. توی تابستان، پشم هایش خیلی گرم بودند و از دست زنبورهای عصبانی که نیشش می‌زدند حسابی کلافه بود پس …

#مفاهیم_اصلی
من و دیگری، هویت، عادت، تحمل،لذت،جبر و اختیار، دوستی

#تکنیکهای_کاربردی
من‌بودگی، شخصیت‌پردازی، خودیابی، خوددوستی، دگرجویی، تجربه‌ی نو و ریسک‌پذیری

خرس داستان ما از خرس بودن خسته و آزرده شده نه تنها می‌خواهد اسمش را عوض کند که از خرس بودن هم تماما استعفا بدهد و ترجیح می‌دهد اردک باشد.
حالا فرصت دارد در کنار دوست اردکی که به تازگی یافته از روی کتابچه راهنمای «چطوری اردک معرکه‌ای شوید؟» اردک شدن را تمرین کند. آشیانه‌ی اردکی، تخم گذاشتن، شنا و پریدن و…

خرس دل به دریا می‌زند و تجاربی تازه از سر می‌گذراند و حتا آسیب می‌بیند اما در طی این فرایند یاد می‌گیرد خرس خوبی بودن راحت‌تر از اردک نصفه و نیمه بودن است و جهان سرشار از هزینه و فایده‌های جبری است.
تا آنجایی که اراده او اجازه بدهد می تواند تجربه کند اما خطوط جبری را نمی‌توان شکست بلکه می‌توان از آن لذت ساخت.

مهمترین مولفه‌ای که از دل نارضایتی خرس برخواست شکل‌گیری فرآیندی مبتنی بر تجربه جهان نو و بازگشت به جهان قدیمی و آشنا با نوعی رضایت و خود‌دوستی است.
میل به دگربودگی او سرکوب نشد و حتا به او پر و بال برای آزمون وخطا داده شد. شکستهای دردناکش مسیر درک جبر و تقدیر خرسی را آسان‌تر نمود. اندکی رنج تحمل او را برای پذیرش مصائب خرسی بالا برد و مهمتر از همه یک رفیق پایه از دنیای اردکها نصیبش کرد.

نقطه قوت و درخشان کتاب خرس و اردک تصاویر بسیار زیبا و ساده اوست، در گام بعد مرور ویژگی‌های مثبت و منفی خرس یا اردک بودن که کمک می کند مخاطبان هم به بازی قیاسی مشابهی مثل انسان یا حیوان بودن؟ دختر یا پسر بودن؟ ابراز علاقه کرده و شروع به برشمردن ویژگی‌های هویتی یا عادات روزمره خود کنند و ارزش گذاری‌های نسبی را عنوان نمایند.

ترجمه نرم و روان و ابعاد بزرگ کتاب هم از امتیازهای خوبی است که ۵ ستاره درخشان را عاید این کتاب می کند.
https://shorturl.at/xEZ25
سحر سلطانی
وقت قارقار
نوشته: بابک صابری
تصویرگر: مریم طهماسبی
نشر: فاطمی، کتاب طوطی
گروه سنی: +۵
امتیاز کتابستان: ۲ از ۵ ستاره
⭐️⭐️

یک روز خانم کلاغ به مدرسه رفت و به مدیر مدرسه گفت:« می‌شود بگویید توی این مدرسه به دختر من چه یاد می‌دهند؟»
آقای خرگوش شیشه عینکش را پاک کرد و با خونسردی جواب داد:« خب معلوم است، قارقار. اینجا در مدرسه به او قارقار یاد می‌دهند.»

خانم کلاغ با عصبانیت گفت:« من هر روز دخترم را این همه راه بیاورم اینجا که شما به او قارقار یاد بدهید؟ این را که خودش هم بلد است!»

آقای خرگوش لبخند زد و گفت:«نه، این جوری هم نیست…»

#مفاهیم_اصلی
مدرسه، درس، وقت، جنگل، دوست، خاطره، کلاس

#تکنیکهای_کاربردی
علت جویی، هماهنگی، خودتنظیمی، تاب آوری

برای کودکان بی‌سواد و نوسواد ۵ تا ۸ ساله فلسفه و چیستی مدرسه و درس خواندن یک پرسش بنیادی است. حال اگر خواندن و نوشن را در خانه آموخته باشند چه دلایلی برای مدرسه رفتن لازم دارند؟
ایده دکتر بابک صابری در این اثر نیم نگاهی به همین پرسش دارد مدرسه و زیست اجتماعی به ما چه می‌آموزد؟

من از علاقه‌مندان قلم دکتر صابری به طور ویژه داستانهای کلاغی ایشان هستم و این ایده را هم بسیار خوش داشتم اما متاسفانه پرداخت قصه و زبان روایتگر که برای سن هدف قلمبه سلمبه بود و تصویرگری بسیار شلوغ و تاریک که اصلا فرصت دقت در جزییات و نفس تازه کردن نمی داد انتظارم را از این کتاب برآورده نکرد.

اثر با نوعی شعروارگی لبریز از احساسات همراه بود و ای کاش اصلا به نظم بود و از چینش فصلها و هماهنگی موجودات جنگل با هم در بستر مدرسه سخن می‌گفت، چند بار کتاب را بلند خواندم و دیدم اگر بخواهم برای هفت ساله‌ها بخوانم باید تغییرات اساسی در لغات و حتا روایت ایجاد کنم و تصاویر هم چنگی به دلم نزد و به منظور انگیزه‌بخشی برای مهارت های ارتباطی و اجتماعی در مدرسه به کارم نیامد.

کتاب فقط دو امتیاز ایده خوب و کیفیت فنی نشر را می‌گیرد و متاسفانه توصیه نمی‌کنم.

https://shorturl.at/cuFRX
سحر سلطانی
گربه وشیطان
نوشته: جیمز جویس
تصویرگر: ریچارد ارداز
ترجمه: محمدامین سیفی اعلا
نشر: ناصرالدین
گروه سنی: ۶+
امتیاز کتابستان: ۵ از ۵ ستاره
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

پدربزرگ نونو در نامه‌ای به نوه‌اش استیوی ماجرای گربه بوژانسی را تعریف می‌کند.
بوژانسی شهری قدیمی در حاشیه‌ی بلندترین رودخانه‌ی فرانسه «لوآر» است و سالها مردم نمی‌توانستند جز با قایق از این سمت رودخانه به سمت دیگرش بروند.
شیطان که هرگز روزنامه از دستش نمی‌افتد از حال و روز مردم بوژانسی با خبر شده، به دیدن شهردار مسیو آلفرد بایرن می‌رود و با او قرار می‌گذارد یک شبه پلی بزرگ روی رودخانه لوآر بسازد و در عوض پول برای هزینه‌ی ساخت این پل هم شرط می‌گذارد اولین کسی که از پل رد شد مال او شود.
شهردار قبول می‌کند و …

#مفاهیم_اصلی
نیاز، ساختن، حیله، نقشه، شیطان، شر، فریب

#تکنیکهای_کاربردی
مساله‌یابی، راه‌حل سازی، اولویت گذاری، مسیریابی، جرات‌ورزی

سیر تاریخی تفکر بشر از دوره‌ی افسانه ها و اساطیر «Mythos» به دانش، آزمون و خطای علمی «Logos» با نیروهای خیر و شر که کنترل عالم را با قدرتهای ماورای طبیعی در دست داشتند همراه بوده است.
نمی‌توان فلسفه‌ورزی را با کودکان تمرین کرد بدون مرور تاریخی این سیر و جذاب‌ترین بخش آن یعنی شیطان و حیوانات و هیولاهای همدست او.

مرور تاریخی و موزه‌گردی مبتنی بر نیروهای اهریمنی به تبیین مفاهیم و معیارهای ارزش‌گذاری «خیر و شر» هم در جهان‌بینی کودکان و نوجوانان کمک می‌کند.
تطبیق و مقایسه میان مفهوم شیطان در فرهنگ ایران و سایر ملل هم یکی از مهمترین روشها برای درک هم‌ریشه بودن بسیاری از افسانه‌های دینی و معجزات است.
نقادانه اندیشی شکل نمی‌گیرد مگر با تشخیص افسانه از واقعیت.

تا زمانی که کودکان مانند یک جهانگرد در موزه‌ی تاریخ بشر با این افسانه‌ها و المانهای مهم‌شان مانند فرشتگان و اهریمن روبرو نشوند این مهم رخ نخواهد داد.

جیمز جویس نویسنده نام آشنای ادبیات بزرگسال هم برای نوه دست به کار شده و صد سال پیش داستانی فانتزی با ریشه‌های مستحکم اساطیری خلق نموده که برای کودک، نوجوان و بزرگسال جذاب است.
این اثر علاوه بر نشر ناصر الدین تبریز توسط چند ناشر دیگر هم ترجمه و منتشر شده که تصویرگری‌های متفاوتی دارند اما ترجمه اقای سیفی بسیار روان و درخشان است.

امتیاز کتابستان به ایده و پرداخت روایی، تصویرگری، ترجمه و کیفیت فنی کتاب ۵ ستاره درخشان است و این کتاب از مباحث بسیار محبوب کلاسهای فلسفه‌ی کودک سال گذشته شاگردان من بود.


https://shorturl.at/cdtvL
سحر سلطانی
قصه های نخودی ۲

نخودی و سفر معرکه اش  Little Pea's Grand Journey
نویسنده: دیوید کالی Davide Cali
تصویرگر: سباستین مورن
ترجمه: رضی هیرمندی
نشر: افق، کتابهای فندق
گروه سنی: +3
امتیاز کتابستان: 5 از 5 ستاره ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

همان نخودی ریزه‌میزه و بندانگشتی که آقای معلم از خودش می‌پرسید: «
این نخودی طفلکی آخرش می‌خواهد چه کاره شود؟» حالا بزرگ شده و خانه و زندگی خودش را ساخته و به شغل طراحی تمبر در کارگاهش مشغول است، علاوه بر خانه و شغل، حالا دوست، آشنا، سرگرمی، اسباب بازی دارد و برای خودش ساز هم می‌زند.

با همه این اتفاقات جالب امروز حالش زیاد خوب نیست چون هیچ ایده تازه ای برای کشیدن تمبر ندارد تا حالا چند جور حشره، گوجه‌فرنگی و گل کشیده است و همه ایده‌هایش تکراری شده اند، شاید نخودی به تعطیلات نیاز دارد؟ ...

#مفاهیم_ اصلی 
ایده، خلق، هنر، سفر، مهاجرت، خانه، وطن، تنهایی

#تکنیکهای_کاربردی
نوآوری، ایده پردازی، فرآیند سازی، افق گشایی، جرات ورزی، تجربه اندوزی، بازگشت 

نخودی که تمام عمر معلم خود شده و سرگرمی را به شغل، تنهایی را به طیفی از دوستان مختلف بدل کرده است بعد از جای‌گیری در خانه‌ای که ایده و ساختش در کنج باغچه محبوب را هم خود بر عهده داشت با کمبود ایده برای تولید تمبر مواجه شده است. چاره را در سفر می‌بیند و باز هم با همه محدودیت‌ها و کمبود امکانات ابزار سفر را می‌سازد، هواپیمایی که اتفاقا در سرزمین ناشناخته‌ای سقوط می‌کند اما نخودی دانا همیشه پلن بی (برنامه جایگزین) دارد و با مدیریت بحران و چتر نجات خود را به سرزمینی نو و ناشناخته می‌رساند. 

سفر در خیال، سفر در جهان واقعی، جهان مجازی، ادبیات و هنر همواره افق‌گشا بوده، مهمترین ابزار توسعه‌ی جهان بینی و ایده پردازی. 

نخودی هیچ همراه و همسفری ندارد اما دل به راه می‌دهد، جرات اکتشاف دارد، از محدوده‌ی امن خود بیرون می زند، سقوط می‌کند، می‌ترسد، دلتنگ می‌شود، اما ... 

اما به جهان تازه فرصت می‌دهد تا رخ گشوده و نخودی چشم، گوش و جانش را از تصویر، صدا، طعم و دوستی‌های نو پر می‌کند. 

وقتی خوب گردش و سیاحت کرد و چشید، زمان بازگشت به خانه می‌رسد، نخودی با کوله‌باری از تجربه برای ساختن تمبرهای جدید و استفاده از ایده‌های سفر به خانه باز می‌گردد. 

نخودی خانه و کارگاه نقاشی‌اش را فراموش نمی‌کند، می‌رود و با دست پر باز می‌گردد، چون او در این باغچه خانه‌ای ساخته که ریشه‌های حضور و هویت نخودی در جهان است، سرزمین اولین تجربه‌ها، اولین پیروزیها و اولین شکست‌ها، اقلیم تنهایی و یافتن دوستهایش، خانه‌اش اینجاست.

نخودی کوچک قصه‌ی ما همواره تنهایی و ناتوانی را موتور حرکت می کند برای تغییر و ساختن. او خود را با استانداردهای جهان متر و اندازه نمی زند بلکه جهان را با توان و ایده‌هایش می‌سازد و تغییر می‌دهد.

درسی که نخودی برای کودکان ایران دارد پاسداشت خانه است، ماندن و ساختن، سفر و تجربه اندوزی برای بازگشت و افق گشایی در وطن. 

حین خواندن کتاب با کودکان نقشه یا کره زمین را مقابل آنها بگذارید و بخواهید انگشت خود را روی ایران بگذارند حالا به هر کجایی دوست دارند سفر کنند بعد سرچ کنید و درباره ویژگی‌های جغرافیایی، تاریخی، فرهنگی، تفاوتها و شباهتها سرزمین انتخاب شده اطلاعات بدهید، حالا وقت انتخاب سوغاتی است از هر سرزمین چه چیزی را دوست دارد تا در خانه خود بسازد؟

امتیاز من به ایده ساده، پرداخت قوی، تصویرگری شیرین، ترجمه فاخر و کیفیت فنی کتاب 5 ستاره درخشان است. 

https://shorturl.at/XpaC8
سحر سلطانی
قصه های نخودی ۳

آموزشگاه نقاشی نخودی Little Pea’s Drawing School
نویسنده: دیوید کالی Davide Cali
تصویرگر: سباستین مورن
ترجمه: رضی هیرمندی
نشر: افق، کتابهای فندق
گروه سنی: +۳
امتیاز کتابستان: ۵ از ۵ ستاره ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

نخودی را که می‌شناسید؟
او هنرمند معرکه‌ای است، همه دوستش دارند.
شب تا صبح در کارگاه خانگی‌اش مشغول نقاشی و طراحی تمبر است، تمبرهایی با تصاویر گل، حشره، کوه و درخت و …

تا اینکه یک روز دوست نخودی به او پیشنهاد می‌دهد یک آموزشگاه نقاشی باز کند و به هنرمندان جوان آموزش دهد، پیشنهاد خوبی است.

#مفاهیم_اصلی
هنر، آموزش، تنوع، خلاقیت، صبر، ایده، گروه

#تکنیکهای_کاربردی
ترویج، تشویق، عاملیت، تفاوت پذیری، فرصت‌دهی، انعطاف، فردگرایی توسعه بخش، شخصیت‌دهی، برنامه ریزی و هدف‌گذاری

نخودی صبورانه دست به کار می‌شود، با افرادی تازه‌کار و علاقمند شروع می کند، قرار است به آنها نقاشی و طراحی تمبر بیاموزد، برای هر روز و هر ساعت برنامه‌ریزی دارد، در این میان خانم رتیل فقط نقطه‌های رنگی می‌کشید و نخودی صبورانه با او تمرین می‌کرد و مراقب بود تا آرزوی هنرمند شدن کسی را خراب نکند، آنها را به موزه گردی می‌برد تا آثار با کیفیت و سبک های مختلف نقاشی را ببینند و برایشان نمایشگاه اثار بر پا نمود.

نخودی خانه، شغل و دوستان ارزشمندی دارد و به خوبی می داند این کافی نیست، او می‌خواهد جهان پیرامون خود را هنری کند، تغییر داده و بهبود ببخشد.
نخودی در این جهان بزرگ فقط گیرنده و مصرف کننده نیست حالا وقت تولید و توسعه بخشی است تا بر جهان پیرامون خود بیفزاید.

مسیر سازی می‌کند، با صبر و انگیزه بسیار هدف‌گذاری می کند، فرصت می دهد، تشویق می‌کند.

حالا نخودی دوستانی هنرمند و هنرشناسی دارد، با دوستانش حرف و هنر مشترک دارد و اتفاقا حسابی غافلگیر می‌شود.

نخودی با یک دست از جهان می‌گیرد و با چند دست به جهان زیبایی و عشق می‌بخشد، کنشگری فعال و داوطلبانه.
نخودی کوچک ما همواره صد خود را زندگی می‌کند با تمام وجود پای کار است و چه حال خوبی برای خود و اطرافیان می‌سازد.

حین خواندن کتاب از بچه‌ها بپرسید چه کاری را انقدر خوب بلد است تا به دیگران هم بیاموزد؟

امتیاز من به ایده خلاقانه، پرداخت با پایان‌بندی شگفت انگیز، ترجمه نرم و عمیق، کیفیت خوب کاغذ و رنگ ۵ ستاره درخشان است.

https://shorturl.at/SQuy7
سحر سلطانی
خاتون چهارشنبه
نوشته: لیلا کفاش‌زاده
تصویرگر: مژده دانش‌پژوه
نشر: بازی و اندیشه
گروه سنی : ۶+
امتیاز کتابستان ۵ از ۵ ستاره
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

یکی بود یکی نبود، زیر گنبد کبود «خاتون» توی چاه نشسته بود. چشمانش به رنگ دریا، موهای بلندش مثل تار ابریشم به دور او موج می‌زد. تمام سال به امید بهار چشم انتظار بود تا چهارشنبه‌سوری بشود، گالشهای سیاه و لباس سفیدش را بپوشد و به همین خاطر به «چهارشنبه خاتون» معروف بود.
همه‌ی زنان و دختران شمال ایران می دانستند چهارشنبه خاتون منتظر شنیدن آرزوهای انهاست، خانه تکانی که می‌کردند لباس‌های نو می‌پوشیدند و می‌رفتند لب چاه آرزوهایشان را با صدای بلند فریاد می‌زدند تا چهارشنبه خاتون بافتنی‌ای به شکل پرنده ببافد و وردی بخواند و پرنده ها جان بگیرند به آسمان رفته، آرزوها را برآورده کنند.
اما در همان سرزمین‌های شمال دیو اکتش که از خوبی و مهر چهارشنبه خاتون بیزار بود پرنده‌های آرزو را اسیر می کند و چهارشنبه خاتون را هم…

#مفاهیم_اصلی
آرزو، کنش، کنجکاوی، دقت، وحدت، امید، آزادی، بهار، شجاعت.

#تکنیکهای_کاربردی
رویااندیشی، سلحشوری،جرات ورزی، مساله یابی، مقاومت، ایده پردازی، مسئولیت پذیری، مشارکت داوطلبانه.

در قصه‌های فولکوریک گیلان، چهارشنبه‌خاتون شخصیتی افسانه‌ای و رهایی‌بخش است، گشاینده گره‌ها در سال قدیم و تسهیل کننده رویاها برای سال نو.
او بنا به دلایلی در چاه زندگی می‌کند و برای دیدارش باید تمام شجاعت خود را جمع کنیم، چرا که تحقق آرزوها بیش از هر چیزی به شجاعت و مقاومت نیاز دارد و در گام بعدی وحدت و باور رویاها.

لیلا کفاش‌زاده در بازآفرینی این شخصیت با نگاهی بسیار مدرن و فراجنسیتی دختران و پسران ایرانی را به همراهی خاتون چهارشنبه فراخوانده است.
دختران با موهای خود توری ببافند که هیچ دیوی از آن بیرون نتوان جستن و پسران با قدرت خود به اعماق زمین رفته و ریشه‌های تاریکی دیو را بجویند و به جای آن بذر آزادی بپاشند.
آرزوها نباید فقط در دل و ذهن بمانند بلکه باید متولد شوند، فریاد زده شوند و هزینه تحقق آنها با شجاعت و مقاومت شکستن شیشه عمر دیو پرداخته خواهد شد.

بعد از مدتها کتابی تالیفی پر از خیال و میل به جرات‌ورزی دیدم که به حق بهترین عیدی برای نوروز امسال کودکان ایران است.

امتیاز من به ایده و پرداخت زیبای اثر، تصویرگری جذاب و کیفیت نشر ۵ ستاره درخشان است.
https://shorturl.at/WSpP6

سحر سلطانی
عروسکهای نوروزی ایران
پژوهش و سرایش: امیر سهرابی، حمیرا محب علی
تصویرگر: هما خسروی
نشر: سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری
گروه سنی: ۳+
امتیاز کتابستان: ۳ از ۵ ستاره
⭐️⭐️⭐️

چند روز مونده تا نوروز
حدودا سه چهار روز

مثل همه‌ی سالها،
مثل همه بهارها

خونه‌تکونی داریم
سبزه و گل می‌کاریم

عیدی که هفت‌سین داره
چرا نخودی نداره؟
...

#مفاهیم_اصلی
نوروز، بهار، خانه تکانی، هفت سین،چهارشنبه سوری، تغییر، هویت، ایران، اقوام

#تکنیکهای_کاربردی
قصه گویی، عروسک سازی، آشپزی، قاشق زنی، دید و بازدید

امیر سهرابی به سراغ نواها و سنتهای نوروزی رفته و با سرودن اشعاری کودکانه، حواس پنجگانه خردسالان را به مفاهیم مبنایی نوروز جلب می‌کند.

آمدن بهار و شکوفه‌های درختان را دیدن، سبزه‌هایی که از بذرها بر سفره هفت سین می‌نشینند، خاله نخودی که توسط نخود ساخته می‌شود، شنیدن نوای تکم‌چی‌های آذربایجان و عروسکهایشان، پختن آش ابودردا در چهارشنبه‌سوری، قاشق‌زنی‌، رابچره گیلانی، عروسکهای گنومی نهاوندی و «ولی‌کان» که سنگ‌صبور غم‌هاست.
کودکان بهار و زایش و تغییر را با دیدن، شنیدن، بوییدن،لمس و چشیدن تجربه خواهند کرد و به گوشه گوشه ایران سرک می‌کشند.

این تلاش ارزنده که می تواند الگویی برای ثبت و ضبط داشته‌های فرهنگی اقوام ایرانی باشد در این ایام پیش از نوروز ابزاری مناسب برای نوروزی خوانی و کارگاه‌های بهاری است.

امتیاز من به ایده و تلاش برای پرداخت به نظم این اثر ۳ ستاره است زیر کیفیت فنی نشر، تصویرگری تاریک و قطع کوچک کتاب برای خردسالان مناسب نیست و امیدوارم در بازبینی مجدد این ایرادها مرتفع شوند.

https://shorturl.at/PO7uK

سحر سلطانی
پرندگان کاغذی
نوشته و تصویر: مانا نیستانی
نشر: نآکجا
گروه سنی: +۱۵
امتیاز کتابستان: ۴ از ۵ ستاره

⭐️⭐️⭐️⭐️


صدای «ایست» مرزبانها همراه با شلیک گلوله بلند می‌شود و سلیمان، نوجوانی کولبر بر زمین می‌افتد.

فصل اول کتاب «پرندگان کاغذی» در روستایی از توابع بانه کردستان و در ستیغ کوه‌های زاگرس می‌گذرد. روژان نیمه‌شب برخواسته تا سبزی‌ها را خرد نموده و برای پدر آشی بپزد و سپیده دم هم پای دار قالی بنشیند.
فردا صبح مردان روستا برای کولبری عازم می‌شوند و ناصر پدر روژان همراه با جلال مهندس جوانی که دل در گرو عشق روژان دارد هم راهی می‌شوند تا بارهای قاچاق را از ان سوی مرز بر دوش گذاشته و به روستا بازگردند.

الیاس مردی کوتاه قامت و بددهان، عمو رستم پیرمردی خوش ذوق، شانیار پسری نوجوان و …بخشی از مردان روستا هستند که میان طوفان و برف برای گرفتن بار و کولبری همراه شده اند.
حاج حسین که واسطه تاجران عراقی و کولبران کرد ایرانی است و معلوم نیست دیگر چه ارتباطاتی دارد در میانسالی خواستگار روژان است و ناصر چاره‌ای ندارد جز آری گویی به حاجی.

اما روژان آرزوهای دیگری در سر دارد…

#مفاهیم_اصلی
آزادی، تبعیض، فساد، جنگ، ظلم، قاچاق، کولبری،همراهی، جاسوسی، اعتراض، عشق و درماندگی و امید.

#تکنیکهای_کاربردی
استقلال جویی، استقامت، جرات ورزی، اتحاد، مساله یابی، نگاه آلترناتیویاب

در رمان مصور «پرندگان کاغذی» قابهایی زیبا از زندگی مردمانی فراموش شده در مرزهای غربی ایران را خواهیم دید. مردمانی که در صف اول جنگ ایران و عراق بودند و سرزمینی مین‌گذاری شده و داغهایی بر دل عایدی‌شان است. تبعیض و فقر تنها سرمایه عادلانه تقسیم شده بین این مردمان است که انها را وادار به کولبری و حمل کالاهای قاچاق از مرز با قیمت جان برای دریافت نان نموده است.

رابطه پدرسالارانه بین روژان و ناصر، عشق پنهانی روژان به مهندس جلال و تلاش او برای رهایی از خانه پدری و تحصیل در شهری بزرگ بن‌مایه و خط اصلی روایتهای این رمان تصویری است اما زندگی بقیه کولبرها شاخه‌های مهمی برای پردازش داستان دنباله‌دار ظلم و تبعیض در سرزمین کردهاست.

به عنوان معلم و تسیلگرانی که با نوجوانان ایرانی فلسفه ورزی می‌کنید و به دنبال محرکی زنده و پویا برای گفتگو در باب فلسفه سیاست و مفاهیم پایه همچون آزادی، قانون، ظلم و تبعیض و عدالت هستید کتاب مصور پرندگان کاغذی یک گزینه درخشان است. خوانش کتاب بسیار ساده و وابسته به تصاویر پر جزییاتی است که مانا نیستانی هنرمندانه با تحقیق و جستجوی بسیار و دقت در گذران زندگی و اخبار کولبران ساخته و پرداخته است.

خواننده می‌تواند در میان جزییات بصری هر قاب غرق شود گویی میان تارو پودهای رنگین قالی که نقشه ان در ذهن روژان است و طرحش زیر انگشتان او.
می تواند از خود بپرسد:
خطوط قرمزاخلاق کجاست؟
برای زندگی شرافت مندانه می توان قوانین را خم کرد؟
قاچاق و کولبری تنها راه کسب نان باشد می توان بدان دست زد؟
ریشه این قوانین چیست و ایا می توان تغییرشان داد؟

مونولوگهای شخصیتها بسیار سرراست و روشن بوده، قصه را خوب پیش می برند اما دیالوگها بین کارکترهای پرتعداد گاهی گیج کننده می شوند و باید قابها را دوباره مرور کرد تا اتصال و ارتباطها گم نشوند.

این رمان مصور یک اثر ایرانی شایسته تحسین و توجه است و امیدوارم به خوبی دیده و خوانده شود. هر اثری که بخشی از اقوام و سرزمین ایران را با چالشهایی که از سر می‌گذرانند مقابل چشمان نوجوانان این سرزمین بیاورد مهم است و امید انکه تالیف چنین آثار ایرانی و ارزشمندی با نگاه انتقادی و مبتنی بر مفاهیم پایه زیست مدرن بیشتر شود.

امتیاز من به ایده، پرداخت و تصویرگری منحصر به فرد و کیفیت فنی اثر ۴ از ۵ ستاره است.

این کتاب توسط همکاران نشر نآکجا در ایران منتشر شده است و برای خرید آن می توانید به صفحه اینستاگرام یا آدرس سایت ناکجا پیغام دهید. https://www.naakojaaketab.com/

بهار ۱۴۰۴

سحر سلطانی https://shorturl.at/7g73o
پرندگان کاغذی / مانا نیستانی
قابهایی از رمان مصور «پرندگان کاغذی» نوشته و تصویرگری مانا نیستانی
2025/04/16 13:14:53
Back to Top
HTML Embed Code: