Telegram Web
❇️انتصاب اعضای شورای عالی حفاظت محیط زیست

🔹رئیس جمهور در حکمی اعضای جدید شورای عالی حفاظت محیط زیست را منصوب کرد.

🔹دکتر مسعود پزشکیان در حکمی آقایان اسکندر زند، مجید عباسپور، افشین دانه‌کار و خانم نغمه مبرقعی را در اجرای ماده (۲) اصلاحی موضوع بند (۱) ماده واحده قانون اصلاح قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست مصوب ۲۴ آبان ۱۳۷۱ مجلس شورای اسلامی، بنا به پیشنهاد معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و با عنایت به سوابق علمی و تجارب ارزشمند برای مدت سه سال به عنوان «عضو شورای عالی حفاظت محیط زیست» منصوب کرد.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید.
@doenewd

--------------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
👍2
Ibis_2024_Buchanan_Global_extinction_of_Slender‐billed_Curlew_Numenius.pdf
580 KB
انقراض جهانی گیلانشاه خالدار
--------------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
کانال تنوع زیستی ایران
Ibis_2024_Buchanan_Global_extinction_of_Slender‐billed_Curlew_Numenius.pdf
🔶 انقراض جهانی گیلانشاه خالدار

🔸 در بحران کنونی تنوع زیستی، تلاش‌های حفاظتی اغلب بر پیشگیری از انقراض متمرکز هستند. با این حال، هنوز هم تعیین قطعی انقراض یک گونه می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، به‌ویژه اگر گونه دارای گستره پراکندگی وسیع باشد، مانند گونه‌های مهاجر بین‌قاره‌ای، یا اطلاعات کمی از آن در دسترس باشد.

🔸 محدوده زادآوری گیلانشاه خالدار (Numenius tenuirostris)، پرنده‌ی مهاجری که در وضعیت بحرانی انقراض(CR) قرار دارد، هنوز نامشخص است. این گونه دارای محدوده زیستی وسیعی در فصل‌های غیرزادآوری است که شامل آسیای مرکزی، اروپای شرقی، خاورمیانه، حوضه مدیترانه و سواحل شمال غربی آفریقا می‌شود. از سال 1995، هیچ مشاهده قطعی از این پرنده گزارش نشده است. با این حال، تلاش‌های گسترده و دقیق برای یافتن این گونه همچنان ادامه داشته است.

🔸 در این مطالعه، با استفاده از چارچوب احتمالی انقراض سازمان بین‌المللی حفاظت ازمحیط‌زیست (IUCN)، تهدیدهای بالقوه، تلاش‌های جستجو و داده‌های پیشین (شامل نمونه‌های موزه‌ای و مشاهدات تأییدشده و تأییدنشده )(عمدتاً از محدوده غیرزادآوری) بررسی شد تا احتمال انقراض این گونه ارزیابی شود. نتایج مدل نشان می‌دهد که 96 درصد احتمال دارد گیلانشاه خالدار دیگر وجود نداشته باشد و طبق دستورالعمل‌های فهرست قرمز IUCN، می‌توان آن را در دسته «منقرض‌شده EX» طبقه‌بندی کرد.

🔸 مدل‌سازی بیزین در مورد تاریخ احتمالی انقراض نشان می‌دهد که این پرنده احتمالاً در حدود سال 1995، زمان آخرین مشاهده تأییدشده، منقرض شده است. اگرچه دلایل مختلفی برای تهدید این گونه مطرح شده‌اند، اما عوامل قطعی که منجر به انقراض آن شده‌اند، احتمالاً هرگز به‌طور دقیق مشخص نخواهند شد. سایر گونه‌های گیلانشاه (Numenius) نیز با تهدیدهای متعدد مواجه هستند و بسیاری از آن‌ها به‌عنوان گونه‌های در معرض تهدید در سطح جهانی شناخته شده‌اند. برای حفاظت از بقای تمام گونه‌های پرندگان ساحلی، بر لزوم اقدام‌های هماهنگ و گسترده در سطح مسیرهای مهاجرت تأکید می‌شود. همچنین هشدار داده می‌شود که حتی برای گونه‌های پراکنده اما آسیب‌پذیر در اروپا نیز نباید دچار سهل‌انگاری شد.

--------------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
💔51
Uiesa & Youth Manifesto.pdf
204.2 KB
🔴بیانیه مشترک اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی محیط زیست ایران و شبکه ملی محیط زیست سازمان های مردم نهاد جوانان کشور
خطاب به ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

🔸جنگل های هیرکانی زیرسایه نابودی؛ اعتراض دانشجویان و جوانان محیط زیست به تصمیمات غیر اصولی

🔻متاسفانه درحال حاضر، علاوه بر کاهش وسعت جنگل‌های هیرکانی با تصمیمات غیر اصولی و غیر تخصصی، با چالش جدیدی به نام تهی سازی بوم‌شناختی این جنگل‌ها نیز مواجه هستیم

🔻ما جامعه دانشجویان و جوانان محیط‌زیست هرگونه برداشت درختان خشک سرپا و افتاده از بستر جنگل هیرکانی را مغایر با پایداری سرزمین ایران می‌دانیم و آمادگی خود برای ارائه راه‌حل‌های مدیریت پایدار این اکوسیستم های ارزشمند را اعلام می‌داریم.

-----------------------
اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی محیط زیست ایران
@UIESA
👏93👌1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Beauty of iran : Dances of Starlings

رقص سارها
🎥: رضا ناظمی
@ reza.nazemi.photography

--------------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
5
روز ملی پرنده‌نگری

#پرنده_نگری_جایگزین_خردمندانه_شکار
#birdwatching

🗓 پرندگان، بهانه‌هایی هستند تا نگاهمان را از شلوغی روزمره، به سمت آسمان معطوف کنیم و به دنیایی تازه، وارد شویم.
🔹 در ایران، این #قرارسبز به نام #روز_ملی_پرنده_نگری نامیده می شود و به همین مناسبت، هر ساله در اولین پنجشنبه آذر ماه - که امسال مصادف با اولین روز این ماه شده است - برنامه های مختلفی در سراسر کشور مانند تورهای پرنده نگری، کارگاه های آموزشی و نمایشگاه های عکس پرندگان توسط گروه های مردمی مختلفی برگزار می شود.
🖼 لطفا در انتشار این #پوستر_مشارکتی که در قالب #تولید_محتوای_مشارکتی با همراهی حدود ۸۰ گروه داوطلب و مردمی تهیه شده است، ما را یاری کنید.🙏
🇮🇷 #قرارسبز
جایی برای تمام فعالیت‌های داوطلبانه👇
🆔 https://www.tgoop.com/GharaareSabZ/14423

---------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
8
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
فیلمبرداری از سه قلاده يوزپلنگ در پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: در صبح مورخه ۱۴۰۳/۹/۴ همزمان با آغاز سرشماری پاییزه حیات وحش منطقه میاندشت همیاران و محیط بانان پناهگاه حیات وحش میاندشت موفق به مشاهده و ثبت فیلم از ۳ قلاده يوزپلنگ آسیایی در داخل منطقه میاندشت شدند.

رضا شکاریان گفت: این سه قلاده يوزپلنگ شامل مادر و دو توله یوز جوان در آرامش و در داخل پناهگاه حیات وحش توسط دو گروه از محیط بانان و همیاران مشاهده شدند

وی با بیان اینکه طی سال های اخیر بارها یوزپلنگ در حاشیه منطقه میاندشت مشاهده و تصویر آن ثبت شده بود، افزود: فراهم شدن شرایط مطلوب زیستگاهی از جمله طعمه و امنیت و آبرسانی منظم به آبشخورهای منطقه باعث شده این منطقه بعنوان زیستگاهی امن و مطلوب برای زیست آهو و يوزپلنگ محسوب گردد

شکاریان ضمن تشکر از تلاش شبانه روزی محیط بانان و همیاران اظهار داشت برای بقای یوزپلنگ آسیایی نیازمند همدلی و همراهی مسئولین ملی و استانی، طبیعت دوستان و حافظان محیط زیست هستیم.

-------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
8👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✅️ تکامل و رشد جمعیت انسانی بر روی کره زمین

🔸 حدود ۱۰۰ هزار سال پیش، گروه‌های انسانی از آفریقا به خاورمیانه، آسیا، اروپا و در نهایت به استرالیا مهاجرت کردند. پس از آن، حدود ۱۵ هزار سال پیش، انسان‌ها از طریق گذرگاه برینگ به قاره آمریکا رسیدند.
⠀⠀⠀
🔸 حدود ۱۰ هزار سال پیش، انقلاب کشاورزی در مناطق مختلف جهان باعث افزایش تولید غذا و امکان تشکیل جوامع بزرگ‌تر شد. این دوره، نقطه عطفی در گسترش جمعیت انسان‌ها بود، زیرا توانستند سکونتگاه‌های دائمی ایجاد کنند و جمعیت‌های بزرگتری را تغذیه کنند.
⠀⠀⠀
🔸 در قرن ۱۸ و ۱۹ میلادی، انقلاب صنعتی پیشرفت‌های بزرگی در فناوری، پزشکی و کشاورزی به ارمغان آورد. این پیشرفت‌ها باعث کاهش مرگ‌ومیر و افزایش نرخ رشد جمعیت در جهان شد.
⠀⠀⠀
🔸 در قرن بیستم، با بهبود بهداشت، کشاورزی صنعتی و کنترل بیماری‌ها، رشد جمعیت جهان به شدت افزایش یافت. جمعیت جهانی که در سال ۱۹۰۰ حدود ۱.۶ میلیارد نفر بود، تا پایان قرن به بیش از ۶ میلیارد نفر رسید. امروز در قرن بیست و یکم جمعیت جهان به بیش از ۸ میلیارد نفر رسیده.

----------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
4👌2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✅️ برشی از حیات وحش استان ایلام

#تنوع‌زیستی

---------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
5👍1
✅️ معرفی رسمی خوزستان به عنوان دبیرخانه پرنده‌نگری کشور

#خوزستان
#پرنده‌نگری

----------------‐--------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
7👍5
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✅️ علی حسین سعادت یک اکولوژیست تجربی ۸۰ ساله در کامفیروز

🔸️ علی حسین سعادت، نام یک پیرمرد ۸۰ ساله ایرانی است که در یکی از روستاهای شهرستان مرودشت زندگی می‌کند.

🔸️این پیرمرد، حدود ۷۰ سال است که بیش از ۵۴ گونه گیاه جنگلی را در جنگل کامفیروز کاشته و اکنون ثمره آن، جان تازه‌ای به طبیعت بخشیده است.

-----------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
8
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌊 اکوسیستم‌های آبی؛ قلب تپنده حیات زمین

🔸اکوسیستم‌های آبی مثل دریاها، رودخانه‌ها و تالاب‌ها بیش از تأمین آب و غذا، شریان حیاتی زندگی‌اند.

🔸️ این منابع با تأمین معیشت میلیون‌ها نفر، حفاظت از تنوع زیستی، و تنظیم اقلیم جهانی، در سه بُعد اقتصادی، اجتماعی و اکولوژیک ( مجموعا محیط زیست)نقش بی‌بدیلی دارند.

🔸️اما تهدیدهایی مثل تغییرات اقلیمی، آلودگی و بهره‌برداری بی‌رویه، این گنجینه‌های ارزشمند را در خطر قرار داده‌اند.

🔸️برای نجات این اکوسیستم‌ها، مدیریت هوشمندانه و مشارکت همگانی ضروری است.
نجات منابع آبی یعنی نجات آینده ما!

(IPBES, 2019; FAO, 2020)

نویسنده: مهشید اسکندری

--------------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
7👍1
🔹 جزییات دیدار رییس سازمان حفاظت محیط زیست با وزیر جهاد کشاورزی درباره مساله برداشت درختان شکسته افتاده در جنگل‌های هیرکانی

🔹 شینا انصاری، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با غلامرضا نوری، وزیر جهاد کشاورزی، شنبه گذشته (سوم آذر ۱۴۰۳) دیدار و گفت‌وگو کرد.

🔹 در این دیدار علاوه بر گفتگو درباره همکاری‌های مشترک، شینا انصاری به نامه اخیر سرپرست سابق سازمان منابع طبیعی در مورد تجویز برداشت درختان شکسته افتاده در جنگل های هیرکانی اشاره کرد و گفت: این مساله باعث ایجاد حساسیت های جدی در بین کارشناسان و افکار عمومی شده و این اجازه برداشت می‌تواند باعث افزایش قاچاق و برداشت‌های غیراصولی در جنگل های هیرکانی شود.

🔹 در این دیدار وزیر جهاد کشاورزی نیز بعد از طرح مباحث کارشناسی در این خصوص، دستور بررسی دوباره این طرح را تا زمان برطرف شدن ابهامات کارشناسی صادر کرد و افزود: نگرانی های مردم و کارشناسان باید در این زمینه برطرف شود.

🔹 در این جلسه همچنین سرپرست معاونت آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با ارایه توضیحاتی در مورد تاریخچه امکان برداشت درخت های شکسته افتاده، گفت: در سال ۱۳۹۲ بر اساس مصوبه هیات وزیران هرگونه امکان برداشت از جنگل ها بر اساس طرح های قدیم ممنوع شد و امکان برداشت، فقط بر اساس طرح های جدید و مطابق با معیارهای پایداری در جنگل ها امکان پذیر می‌شد.

🔹 هادی کیادلیری افزود: اما این مصوبه امکان برداشت درختان شکسته افتاده را فراهم می کرد که این مساله نیز در آن زمان با اعتراض کارشناسان روبه رو شد زیرا از نظر اکولوژیک بسیار حائز اهمیت هستند.

🔹 وی تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه نیز برداشت چوب و هرگونه بهره برداری چوب از جنگل‌ها ممنوع شد و برداشت درختان شکسته و افتاده را صرفا تا سال سوم برنامه توسعه ششم و سال ۱۳۹۹ مجاز دانسته و پس از آن هرگونه دخالت در جنگل باید بر اساس طرح مدیریت پایدار انجام می گرفت؛ طرح تنفس جنگل ها اعلام شد و هرگونه دخالت در این زمینه را منوط به ارایه طرح کرد.

🔹 کیادلیری گفت: برنامه هفتم نیز به همین منوال ادامه یافت و هرگونه بهره برداری چوبی از جنگل و برداشت درختان جنگلی را ممنوع کرد. تبصره یک ماده ۳۶ برداشت درختان حاشیه جاده و شکسته و افتاده را با تایید رییس سازمان منابع طبیعی مجاز دانسته که البته الزامی در برداشت وجود ندارد و صرفا این کار را در صورت ضرورت فنی کارشناسی امکانپذیر کرده است.

🔹 سرپرست معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: برداشت در حاشیه جاده های جنگلی که حدود و ثغور آن به هیچ وجه مشخص نیست و با توجه به اینکه حدود ۸ هزار کیلومتر جاده جنگلی وجود دارد، لذا می تواند بسیار خطرناک باشد. همچنین از ابهامات دیگر، واژه هایی مانند درختان خطرساز و افتاده است که بسیار بحث برانگیز است. ضمن اینکه اینگونه برداشت به هیچ عنوان پشتوانه علمی ندارد و از جنبه اکولوژیکی و اقتصادی نیز مورد بررسی قرار نگرفته است و تنها معبری را برای ورود به زمین‌های جنگلی و قاچاق و بهره برداری فراهم می کند./ پام

@frw_hamyar | کانال همیار طبیعت

🧿 از مرز ۴۸ هزار امضا هم گذشتیم:

https://www.karzar.net/168258

____
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
2
❇️فراخوان جذب متخصصان جهت عضویت در کمیته راهبردی حفاظت مشارکتی

🔹معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی در نظر دارد به منظور جلب مشارکت مردمی در امر حفاظت از تنوع زیستی با بهره‌گیری از دانش، تجربه و تخصص صاحبنظران این امر و فراهم آوردن فضای هم‌اندیشی و هم‌افزایی در این زمینه، نسبت به تشکیل کمیته راهبردی حفاظت مشارکتی با هدف بهره‌مندی از توان و ظرفیت متخصصان برون سازمانی در کنار نیروهای متخصص درون سازمانی اقدام نماید.

🔸برای مشاهده متن خبر اینجا کلیک کنید.

لینک فرم اعلام عضویت:
https://survey.porsline.ir/s/tkDIxpqy

----------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
❇️آغاز اجرای برنامه اقدام ملی حفاظت از فوک خزری

🔹محمد طالبی متین، مدیر کل دفتر زیست بوم‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، با اعلام این خبر گفت: در راستای اجرای بند "ط" ماده 38 قانون برنامه ششم توسعه، برنامه اقدام ملی حفاظت از فوک خزری تدوین و اجرای آن از آبان‌ماه 1402 به ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌های شمالی کشور ابلاغ شد.

🔹هدف از این برنامه، حفظ این گونه با ارزش، اندمیک و در معرض خطر انقراض دریای خزر است که در اولویت فعالیت‌های محیط‌زیست دریایی و تالاب‌ها قرار گرفته است.

🔸برای مشاهده متن خبر اینجا کلیک کنید.

-------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
👍1
❇️فراخوان شرکت در برنامه جایزه رامسر سال 1403

🔹 به منظور شناسایی، جمع‌آوری و طبقه‌بندی تجربیات موفق مرتبط با حفاظت بهینه اکوسیستم‌های تالابی و تشویق و گسترش فرهنگ تالابی در کشور، سازمان حفاظت محیط زیست در نظر دارد تا برنامه سالانه جایزه رامسر (قهرمان تالاب سابق) را طبق روال هر سال همزمان با روز جهانی تالاب‌ها (۲ فوریه ۲۰۲۵ میلادی مصادف با ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) مطابق با فرایند اهدای جایزه رامسر اعلام شده توسط دبیرخانه کنوانسیون رامسر برگزار گردد.

🔹جایزه رامسر در چهار بخش رویکردهای نوآورانه حفاظت تالاب، جوانان فعال تالابی، جوامع محلی و خبرنگاران برتر تالابی اهداء خواهد شد و مهلت ارسال مدارک (فرم ذیل) تا ۱۰ دی ماه ۱۴۰۳ است.

🔸جزییات بیشتر را اینجا بخوانید.

-----------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
❇️🎥 پرواز باکلانها در پناهگاه حیات وحش میانکاله ( فیلم از افسر محیط‌دار دوم، علی رستمی)
@doenews

--------------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
9
سگ‌های ولگرد تاکنون در انقراض ۱۱ گونه از حیات‌وحش نقش مستقیم داشته‌اند.

🔸 در مطالعه انجام شده توسط دانیال نیری کارشناس دانشگاه ایالتی هومبولت کالیفرنیا ثبت حمله سگ‌های ولگرد به حداقل ۱۷ گونه پستاندار در ایران گزارش شده است.

----------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
👍11🤬6👎3
 ✅️ جمع آوری ۲۰۰ عدد تله زنده گیر هوبره در خراسان جنوبی

🔸 مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: متاسفانه برخی سودجویان اقدام به تله گذاری برای زنده گیری پرنده کمیاب و در معرض خطر انقراض #هوبره در برخی از مناطق #شهرستان_زیرکوه کرده اند که این اقدام ناشایست آنها نه تنها ضربه سنگینی به این گونه ارزشمند و کمیاب می زند، بلکه تعداد زیادی درخت و درختچه #تاغ به همین جهت قطع و از بین می روند و همچنین صد ها پرنده یا پستانداران کوچک دیگر ناخواسته در این تله ها گرفتار شده و از بین می روند که ضربه سنگین و جبران ناپذیر خواهد بود.

🔸 وی ضمن بازدید از منطقه و با همکاری محیط بانان، حدود ۲۰۰ عدد تله زنده گیری هوبره را از مناطق مرزی بین #خراسان جنوبی (شهرستان #زیرکوه) و خراسانرضوی (شهرستان #خواف) جمع آوری کردند.

🔸 ایشان درباره جریمه‌ای که برای شکارچیان و سودجویان این معامله #قاچاق تعیین‌ شده اظهار داشت: بر اساس جرایم جدید تعیین شده، جریمه #شکار هر پرنده هوبره ۱۱۸ میلیون تومان می باشد که در صورت شکار، از متخلفان اخذ خواهد شد.

---------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
👍81
✅️ مطالعه ای که توسط دانشگاه لوند در سوئد انجام شد تخمین می زند که عنکبوت ها سالانه ۴۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تن حشره می خورند.

🔸 برای در نظر گرفتن این رقم، انسان ها سالانه تقریباً ۴۰۰ میلیون تن گوشت و ماهی مصرف می کنند.

-------------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
👏3👍1
2025/07/09 06:34:58
Back to Top
HTML Embed Code: