Telegram Web
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴ایران کلام آخر! ایران تمام باور !
💠محمد اصفهانی

@iranfardamag

ایران شروع و پایان
ایران بالاتر از جان
ایران نبینمت ویران
ایران کلام آخر
ایران تمام باور
ایران نبینمت پرپر
ای با شکوه مغرور
ای تکیه گاه آخر
آرامشی شبیه آغوش امن مادر
به زیر لب که اسمی جز اسم تو نگفتم
در اوجم آن دمی که به خاک تو بیوفتم
ایران شروع و پایان
ایران بالاترازجان
ایران نبینمت ویران
ایران کلام آخر
ایران تمام باور
ایران نبینمت پرپر
ای خاک اجدادی مرز آزادی
تا دنیا دنیاست
این پرچم بالاست این پرچم بالاست



#ایران_فردا
#پاینده_ایران
#محمد_اصفهانی
#ایران_کلام_آخر

https://www.tgoop.com/iranfardamag
🔴چه کسی می‌تواند برای نجات و بقای ایران قدم بردارد؟

💠عزت‌الله سحابی

@iranfardamag

🟣اعتقاد به یک کل فراگیر
🔸برای نیل به این هدف[جستجوی پاسخی برای تامین توامان ازادی و عدالت امنیت و توسعه و ترقی ] لازم است که از جدال‌ها و اختلافات سیاسی برای لحظاتی منتزع شویم و به پرسش‌هایی که برای همهء ما تعیین‌کننده است پاسخ دهیم.

۱- آیا ایران باید باقی و مستقل و مقتدر بماند یا خیر؟
▪️اکنون خطر فروپاشی کلیت ایران نامحتمل نیست‌. در شرایط امروز جهانی، درصورتی که ایران تمامیت و استقلال خود را نداشته باشد، دیگر هیچ‌کس؛ نه اصلاح‌طلب، نه محافظه‌کار، نه مخالفان و حتی سلطنت‌طلبان داخلی، نه فقير و نه غنی دیگر تأمین نخواهند داشت، مگر عده‌ای که خارج نشین‌اند و جذب کشورهای خارجی شده‌اند‌. پس بقا، تمامیت، استقلال ایران حتمی و ضروری است.

۲- چه کسی می‌تواند برای نجات و بقای ایران قدم بردارد؟
🔸آیا یک ابرقدرت خارجی می‌تواند این استقلال و امنیت را برای ما به ارمغان آورد؟ یک دولت خارجی چه آلترناتیو و نقشه جانشینی برای ما می‌تواند داشته باشد؟ آیا او جز به مصادرهء منابع و سرمایه‌های ما در جهت منافع خود به هدف دیگری می‌اندیشد و یا هدف درازمدت دیگری را دنبال می‌کند؟

٣- تئوری دیکتاتوری صالح
▪️تئوری دیکتاتوری صالح نیز که بتواند به ضرب کنترل مرکز، نظمی ایجاد کند، در شرایط امروز، تئوری موفقی نیست‌.

۴- جامعه ایرانی جامعه ای متکثر است‌

🔸هر گروه و جریان سیاسی یا فکری و اجتماعی اگر بخواهد انحصاراً و بدون توجه به گرایش‌ها و جریان‌های گوناگون و قومیت‌ها و نحله‌های فکری مختلف، جامعه را اداره کند یا ناموفق، بی‌اقتدار و سرانجام محو خواهد شد و یا آنکه ناچار به سرکوب، خشونت و اعمال زور خواهد بود.

▪️از این رو، جز بسیج همگانی، راه نجاتی به چشم نمی‌خورد؛ بسیج همهء نیروها و استعدادهای ایران، همهء اقوام و مناطق ایران و همهء نحله‌ها و جریان‌های فکری و سیاسی ایران.

🔸ما به ضرورت سراسری بودن و فراگیر بودن یک نهضت نجات‌بخش در ایران پی برده‌ایم‌. «همه پاسخ به چه می‌توان کرد؟» ما به‌طور خلاصه و کلی، در سعی و تلاش برای آغاز و پرورش یک نهضت عمومی فراگیر و سراسری هستیم.

▪️این نهضت، در میان ملتی که از اقوام متفاوت، نحله‌ها و گرایش‌های گوناگون مذاهب و افکار و حتی مناطق و قومیت‌های مجزا تشکیل شده است که با هم گاه منافع و مصالح متضادی دارند، چگونه ممکن است؟

🟣نخست هویت ملی، آنگاه جامعهء مدنی
🔸امکان دسترسی به یک نهضت فراگیر در میان جامعه‌ای که این همه گروه‌های متکثر دارد، تنها درصورتی امکان‌پذیر است که به عاملی مشترک که وجودی «عینی و واقعی» دارد دست یابیم.
ما امروز به احساسِ ملی و حسِ هویتِ ایرانی خود بسیار نیازمندیم، باید بیاموزیم و به نسل جدید آموزش بدهیم.

▪️فراموش نکنیم که در اروپای غربی و در کشورهای پیشرفته که خود پیشگام دموکراسی بوده‌اند، پیدایش جامعهء مدنی، مسبوق به احساس ملی بوده است‌. آزادیخواهان انقلاب فرانسه، خود را عضو ملت و کشور فرانسه می‌دانستند و پایبندی‌های وطنی را به حد اعلا بر خود فرض دانسته بودند و تاکنون هم آن را حفظ کرده‌اند.

« 🔸احساس ملی» بستر جامعهء مدنی و مردم‌سالاری است‌. چرا که اگر امر مشترکی که دلبستگی همهء اصحاب متکثر جامعه اعم از ترک، کرد، بلوچ، خوزستانی، ساحلی، خراسانی، چپ و راست، سنتی، مدرن، مذهبی و غیر مذهبی نباشد، هیچ عاملی برای آنکه در مقام تضادها و تخاصمات و تعارضات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی، نسبت به هم کوتاه بیایند و گذشت نمایند، وجود نخواهد داشت‌. تنها در صورت تعلق خاطر مشترک می‌توان به همزیستی و تعاون اجتماعی دست یافت‌.
-------------------
منبع: مجله ایران فردا
برگرفته از کتاب "ايران، آزادی و دموكراسی"، امیر طیرانی ، نشر پارسه


#ایران_فردا
#پاینده_ایران
#عزت‌الله_سحابی
#جنگ_اسرائیل_علیه_ایران
#نه_به_تجاوز #نه_به_جنگ
#آری_به_صلح #پاینده_ایران

https://www.tgoop.com/iranfardamag
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴ایران من
@iranfardamag

🔹ترانه سرا:پوریا سوری
▪️ خواننده:همایون شجریان
🔸آهنگساز:سهراب پورناظری

آواز‌خوانى در شبم، سرچشمه‌ى خورشید تو
یار و دیار و عشق تو، سرچشمه‌ى امید تو
اى صبح فروردین من، اى تکیه‌گاه آخرین
اى کهنه‌سرباز زمین، جان جهان ایران‌زمین
اى در رگانم خون وطن
اى پرچمت ما را کفن
دور از تو بادا اهرمن
ایران من ایران من

اى داغدیده بازگو، بلخ و سمرقندت چه شد
صدها جفا اى مادرم دیدى و مهرت کم نشد
از خون سربازان تو، گلگون شده رویت وطن
اى سرو سبز بى‌خزان، اى مهر تو در جان و تن

اى مادرم ایران زمین
آغاز تو، پایان تویى
بر دشت من، باران تویى
در چشم من، تابان تویى
ایران من ایران من
آن مهر جاویدان تویى

در ظلمت جانکاه شب، مرغ سحر‌خوان منی
در حصر هم آزاده‌اى، تنها تو ایران منی
اینجا صداى روشنت در آسمان پیچیده است
گویى لبانت را خدا روز ازل بوسیده است
اى مرغ حق در سینه‌ات
با شور خود بیداد کن
آوازخوان شب شکن
بار دگر فریاد کن
"ظلم ظالم جور صیاد
آشیانم داده بر باد
اى خدا اى فلک اى طبیعت
شام تاریک ما را سحر کن"


#ایران_من #همایون_شجریان
#ایران_فردا #سهراب_پورناظری
#نه_به_جنگ #نه_به_تجاوز

https://www.tgoop.com/iranfardamag
🔴جنگ ، تلخ‌ترین تجربه ملی است
▪️روز پنجم تهاجم بیگانه
💠بیدا میرحسینی

@iranfardamag

▪️جهان پیچیده امروز و معادلات هزار توی آن نیازمند مواجه دانشی، عقلانی و واقع‌گرا است، طی مسیر در این هیاهو با تصمیمات و رویکرد سنتی، هیجانی و ساده‌ انگارانه خطای محض است. حضور در دنیای سیاست امروز، این دنیای پر از مخاطره برای ملت‌ها، به زنان و مردانی با نگاه ایدئولوژیک، شعر و شعارگونه و تکانشی محتاج نیست که اینان بستری از خاک و خاکستر را رقم خواهند زد بلکه آنان که با دانش، آگاهی بر روابط استراتژیک و تاکتیک‌ها و مدیریت عقلانی امروز آشنایی دارند، می‌توانند شایسته‌ترین سکانداران مرز و بوم‌ها باشند.

🔸تاریخ گواه این است که جهان امروز از هر عصر دیگری در سلطه قدرتمندان چند چهره،بیگانه با اخلاق سیاسی و بیمارگونه است و در قالب شعارهای انسان دوستی، دست خود را آلوده به خون انسان‌های بیگناه بسیاری می‌نمایند. دیگر سازمان ملل، شورای امنیت و بسیاری دیگر از نهادهایی که داعیه دار نظارت بر صلح جهانی هستند، توان، اراده و یا اصلا تصمیمی برای آغاز نکردن و یا توقف انواع کودک‌کشی و نسل‌کشی ندارند. نتیجه این چند جمله ساده این است که کشورها از جمله ما در میدان بین‌الملل، باید از سیاست‌های گردن‌کشانه دوری کنیم و منافع ملی خود را در اولویت قرار دهیم زیرا که دیگر مناسبات و یا سازوکارهایی که شاید تا چند دهه قبل، توان مداخله در برخی بحران‌ها به نفع حل و فصل حداقلی را داشتند، اکنون وجود ندارد. آنچه که امروز شاهدیم، حاصل سال‌ها، انزوای بین المللی، اقتدار نمایی و پافشاری بر اصول غیر روادارانه می‌باشد که جز رکود کشور در عرصه‌های مختلف، دستآوردی نخواهد داشت.

▪️منافع ملی، حفاظت از اتمسفر فرهنگی، سیاسی و سرزمینی؛ وظیفه حکمرانان هر کشوری است و این فراهم نخواهد شد جز تعاملی همه جانبه بین مردم و دولت‌، فراهم بودن بستر گفت و گو، امکان حضور نخبگان مردمی توانمند در لایه‌های تصمیم گیری، امکان چرخش عقلانی تصمیمات کلان در صورت مواجه با بحران و در صدر همه آنها اهمیت دادن به ایجاد و حفظ زندگی مردم با کمترین حاشیه ناامنی و حفظ جان آنها؛ که امکان بازی در میدان عقلانیت و خرد را فراهم خواهد نمود. اما آنجا که بر سیاست‌هایی پافشاری می‌کنیم که زمینه کوچک شدن و حتی محو سفره مردم باشیم و آرزوها و امیدهای بی‌شماری را قربانی شعار نماییم و گام‌هایی از سر لجاجت و گردن‌کشی بدون امکان رویارویی با مخاطرات آن پیشه کنیم، برونداد؛ هدایت کشور به سمت خشونت است و جنگ.

🔸جنگ بازی کودکان نیست، داستان قهر و آشتی نیز نیست، داستان تباهی جان مردم مظلوممان است و نیز نابودی زیر ساخت‌هایی که با چنگ و دندان ایجاد شده‌اند که هزینه‌های آنها از سفره کوچک ما بوده، آن هم در کشوری که دهه‌هاست در محاصره اقتصادی و انزوا به سر می‌برد، روایت کودکان و جوانانی است که در حسرت آرامش امروز و فردایشان، خاموش خواهند شد، داستان مادران و پدرانی است که عمری را با نداشتن‌ها و زیر سوال رفتن کرامتشان مواجه بوده‌اند و اکنون در هراس جان فرزندانی هستند که با محرومیت‌ها و محدویت‌ها، به ثمر رسیده‌اند.

▪️به عنوان یک شهروند ساده که در ذهن و روح و جانش، تجربه تلخ جنگ تحمیلی پیشین را دارد و هنوز از فشارهای روانی و اضطراب‌های عمیق پدر و مادر آسمانی سالمندش در آن زمان، که نگران جان سه پسر در خط مقدم جبهه بودند، به عنوان شهروندی که خانواده پدری و مادریش در ایلام زندگی می‌کرده‌اند و تجربه دیدن میگ‌های عراقی،شکستن دیوار صوتی و بمباران را دارد و نیز شاهد گریز مردم از خانه‌ها به کوه‌ها و دشت‌های اطراف ایلام بوده است که آنجا هم با مشکلات سیلاب‌های ناگهانی، مار و عقرب گزیدگی و تنگی معیشت و نبود بهداشت، روبرو بوده‌اند و نیز خاطره شهادت و یا مفقودالاثر شدن بسیاری را دارد؛ فریاد می‌زنم که جنگ بازی نیست. جنگ حسرت نرگس بانو است که تا آخرین روزهای عمرش نه غذای کافی خورد و نه در رختخواب راحتی خوابید و نه لباس مناسبی پوشید، او تا روز آخر عمرش و با کمر خمیده، درِ خانه‌اش همیشه گشوده بود تا پسر مفقودالاثرش (فرید)، شاید بازگردد. او با حسرت رفت و تازه بعد از مرگ بانو نرگس، مزاری در آرمستان شهدای شهر برای فرید جوان تهیه شد زیرا که مادر تاب نگاشتن نام فرزندش بر مزاری را نداشت و اجازه آن را نداده بود.....


🔻متن کامل:

https://cutt.ly/6rWhuRT4

#ایران_فردا
#بیدا_میرحسینی
#نه_به_جنگ #نه_به_تجاوز
#پاینده_ایران #پاینده_صلح

https://www.tgoop.com/iranfardamag
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴اختلاف یا دشمنی؟!
@iranfardamag

🔹پیام صریح حسین رفیعی (فعال ملی مذهبی)
🔸نتانیاهو کمر به فروپاشی ایران بسته است


▪️ ما اکثریت مردم ایران با حکومت اختلاف جدی داریم ولی با نتانیاهو دشمنی داریم.
با حکومت ایران در آینده اختلاف مان را حل خواهیم کرد. نتانیاهو کمر به فروپاشی ایران و نابودی یا حداقل تضعیف آن بسته است.

🔹امروز نتانیاهو خصم ایران و ایرانیان است. سر این خصم را باید به سنگ زد تا ایران بماند. بعد با حاکمیت تسویه حساب خواهیم کرد. این نظام بعد از جنگ، دیگر نظام قبلی نخواهد بود، راه برای تعیین تکلیف داخلی با این حاکمیت مستبد هموارتر خواهد شد. اما اگر در این جنگ خدای نکرده شکست بخوریم، ایرانی برای ما بجا نخواهند گذاشت.

▪️ کسانی که با حمایت و کمک به نتانیاهو میخواهند از حکومت انتقام بگیرند مطمئن باشند که در شمار وطن فروشان قرار خواهند گرفت. تاربخ دویست ساله ایران مشحون از این وطن فروشان است.

🔹در پیام های تصویری بعدی با مردم ایران سخن خواهم گفت. خواب هایی که برای ایران دیده اند را افشا خواهم کرد.

۲۸ خرداد۱۴۰۴


https://www.tgoop.com/iranfardamag
🔴دفاع از موجودیت و کیان کشور وظیفه همه نیروهای ملّی و مردمی است

🔷بیانیه پانصد تن از فعالان سیاسی، مدنی و اجتماعی در محکومیت تجاوز رژیم نسل‌کش اسراییل


@iranfardamag
🔻به‌نام هستی‌بخش

🔸بامداد جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ دولت اشغال‌گر، نسل‌کش، نژادپرست و دست راستیِ افراطیِ اسراییل، بمباران شهرها و زیرساخت‌های هسته‌ای، نظامی (و حتی بخش‌های مدنی و مسکونی، مراکز تحقیقاتی و صنعتی و منابع سوخت) ایران را آغاز کرد که تاکنون صدها تن از غیرنظامیان، خانواده‌ها و حافطان کیان و استقلال وطن را مجروح کرده و به شهادت رسانده‌است.

🔹 این تجاوز آشکار، با حمایت آمریکا (و برخی کشورهای اروپایی) در گرماگرم مذاکرات هسته‌ای، نشان از سیاست فریبکارانهٔ دولت آمریکا و پشتیبانی آشکار از نقش «نیابتی» اسراییل در تحقق طرح های توسعه طلبانه و اشغال‌گرانهٔ منطقه‌ای او دارد. اقدامات نظامی اسراییل در غزّه، سوریه، لبنان و یمن نشان‌دهندهٔ یک الگوی مستمر از یک‌جانبه‌گراییِ نظامیِ اسراییل است و این که چنین حملاتی علیه ایران درست در میانهٔ روند مذاکرات برای یافتن راه حلی دیپلماتیک و مسالمت‌آمیز دربارهٔ برنامهٔ هسته‌ای ایران انجام می‌شود، آن را از لحاظ اخلاقی به‌مراتب نفرت‌انگیزتر و مغایر با اصول بین‌المللی می‌سازد و بدون تردید کشور ما نیز بر اساس مادهٔ ۵۱ منشور سازمان ملل متحد، حق دفاع مشروع از خویش را دارد. به اقتضاءِ چنین شرايطی، ايران به‌نحوی اجتناب‌ناپذیر از مدّتها قبل می‌بایست با برساختن زير ساخت‌هاي دفاعي قوي و رفع امكان هرگونه نفوذ، و حفظ اطلاعات و امنيت عمومي، در هر دو سطح بین‌المللی و داخلی استراتژی‌ های مشخصی را دنبال می‌کرد:

1️⃣در سطح بین‌المللی با حسن تدبير و از كف ندادن فرصت‌هاي تاريخي، به نفع مفاهمهٔ جهاني و ديپلماتيك و طرح سياست‌هاي غيرافراطي و مشروع، بويژه دربارهٔ برچيدن سلاح‌هاي كشتارجمعي در منطقه و تأكيد بر حق برپايي وشناسايي كشور فلسطين ورفع اشغال كليهٔ سرزمين‌هاي اشغالي اقدام می‌کرد.

2️⃣ درسطح داخلی با شناسايي و رعايت حقوق و آزادي‌هاي بشري و شهروندیِ مصرّح در قانون اساسي كه پايه و اساس اتحاد و همبستگي ملّي براي مقابله با تهاجم وحشيانه دشمن است، بر زخم‌های کهنه همهٔ سالهای گذشته، اندکی التیام می‌بخشید.

🔸 اکنون که ایرانِ عزیزتر از جان ما در معرض یکی از خطرناک‌ترین تهدیدهای تاریخ معاصر خود قرار دارد، این اقدامات ضروری به‌نظر می‌رسد:

۱. لازم است با انعطاف در مسألهٔ غنی‌سازی و مهارت در مانورهای دیپلماتیک و بهره‌گیری از مجاری بین‌المللی، برای پایان‌بخشی به این جنگ خانمان‌سوز اقدام شود تا بیش از این بر مُلک و ملّت، هزینه‌ها و خسارت‌های جانی، مالی و روانی تحمیل نشود.

۲. با آزادی محصوران و زندانیان سیاسی و عقیدتی و تأمین آزادی‌های سیاسی و مطبوعاتی، حفره‌های نفوذ بیگانگان به افکار عمومی مسدود گردد.

۳. به منظور بهبود وضع اقتصادی و معیشتی و ایجاد همبستگی ملّی، نقدینگی و منابع سرشار خزانهٔ غیررسمی که در مجموعهٔ نهادهای خاص و مشخّصی انباشته‌شده (بخش عمومی غیردولتی) و غیرقابل نظارت نیز هستند، به خزانهٔ رسمی دولت انتقال یابد.

🔹 باوجود همهٔ نارسایی‌ها در این نکته تردیدی نیست که در این شرایط سرنوشت‌ساز، برنتافتن تجاوز خارجی و تامین همبستگی ملّی و هم‌گراییِ کلیّه نیروهای مردمی و نهادهای مردم‌بنیاد، برای دفاع از کیان، موجودیت و تمامیت کشور و مصالح عمومی مردم، وظیفهٔ اخلاقی همهٔ کنشگران صنفی، مدنی، اجتماعی و سیاسیِ ملّی و مردمی است.
🔸امّا در این میان ضروری است «به کسانی که از تهاجم اسراییل یا هر نیروی بیگانهٔ دیگری به ایران حمایت کرده، تصوّر می‌کنند به یاری قدرت‌های خارجی می‌توانند در این سرزمین بر اریکهٔ قدرت بنشینند، یادآوری کنیم که بدانند ملّت ایران، پس از تحمّل این همه صدمات طی دهه‌ها وپس از کسب تجربیاتی گران‌بها و پربار، برای آیندهٔ ایران به چیزی کمتر از دموکراسی و استقلال و نظام جمهوریِ متّکی به آرای ملّت و حفظ تمامیت ارضی تن نخواهدداد».


اسامی امضا کنندگان:

محمد آزادی ، رضا آقاخانی ، زهرا آقاخانی ، ابوطالب آدینه وند ، زهرا آقاقلی ، مسعود آقايى ، محمدرضا آهنى ، حمید احمدزاده ، شهروز احمدی ، رضا احمدی ، زینب احمدی ، محمدرضا احمدی ، وحید احمدی ، مهران ارژنگ ، محمداسحق قمی ، احمدرضا اشترى ، موژان اشرفی ، علی اصغر جعفری ، على اصغر شرف‌صالح ، علی اصغر غروی....


🔻متن و اسامی کامل:

https://cutt.ly/xrEwCRBq

#ایران_فردا
#اعتراض_به_تجاوز_اسرائیل

https://www.tgoop.com/iranfardamag
🔴 مام وطن ، سزاوار صلح و آبادانی

@iranfardamag

▪️تجاوز به ایرانِ جان، شرم‌آور و پر اندوه است.  ناتانیاهو، تیغ دارِ زنگیِ مست در کوچه‌ی بی‌پناهِ مردمان ماست.  امیدهای ما در این روزها فرو ریخت و به جای ماه، خرابی بالای سَرِ آبادیست.  ماهِ افسرده، خاموش و سردرگریبان می‌گرید و مردمانِ دماوندو تفتان، قامت شکسته‌اند.

🔸تجاوز به ایران ِ کهن‌سال،  به هر زبان که تو گویی،  چهره‌ی نتانیاهو  را دیوی بدکنشت می‌کند و آنکه زخم این روزها و شب‌ها بر تن دارد، آن کس را فرشته می‌خواند که مهرآور و صلح آفرین باشد، و،  برای این پهنه از آب و خاک و آبادی آرامی به ارمغان آرَد.

▪️آواز بوف جنگ،  این و بر و بوم اهورایی را از رخت عافیت بی نصیب کرده و مرگ،  آرام آرام خیمه‌ی مرثیه‌ای طولانی بر فراز وطن باز می‌کند.

🔸صد سال و اندکی بیش،  خردک خردک و حرف به حرف، کلمه‌ی توسعه و تجدد،  خشت بر خشت، پیوستن به جهان تازه و دنیای مدرن را گرد هم آورده و بر استخوان فرتوت و رنجور ایرانمان با هم و همپیمان بنیانی آفریده‌ایم.  با هزار نقش هنر و ادب و آرزو،  بوی و بهار باغستان فقیر اما شریف ایران را،  بر پیراهن خوش دامنِ توسعه پاشیده‌ایم.  رویایِ بهار آبادانی دیده ایم و خیال خوشگوار آزادی را در در گلو خوانده‌ایم هر چند بدان نرسیده‌ایم.

▪️تهران و شیراز و تبریز را نسیم‌وش بوسیده‌ایم و خراسان و سیستان و کرمان را در شراب شعر و سخن بوئیده‌ایم.  اینک بوی عبث،  تازان است و سبوی وطن شکسته و مادر ما ایران گریان . چه دارد این انسان که تاب بلاهای بزرگ را در قلب کوچک خود بارآور کرده و زین سبب نامش را بلند آوازه کرده است؟

🔸این تجاوز،  اندوهی دارد که کرانش نیست؛ و هیچ دهانی را یارای ستودن مرغوای مرگ نباشد،  مگر آنکه بدکنشی پیشه کرده باشد و سرطان بدآیینی در اندیشه‌اش ریشه زده باشد.

▪️اکنون کیست که در کوچه‌های تهران، آهنگ سلطان قلب‌ها بنیوشد و کجاست که نوازش نسیم شمیران و آغوش دشت ری را دریابد؟ این خرابی‌ی جانسوزِ شمایلی که آن خُردک خُردک دانه‌‌های دانایی و توانایی را، به سانِ خوشه‌چینی پرطاقت،  طی آن سده های دور و این دهه‌های نزدیکِ فرهنگ آفرینی و حتی همین یک قرن بالندگی _هر چند پر رنج _  گردآوری کرده،  اکنون بر مزار آبادی، زار می‌زند.

🔸ما با میهن خود چه کرده‌ایم؟  ما که تجارب سهم و سخت تازی و تتار و مغول در انبان اندوخته بودیم،  چرا از فهم مادرانه‌ی این خاک بد اقبال نیاموختیم؟  چرا در بحبوحه‌ی تیغ و تَنعُّم،  تیغ را برگزیدیم و به غریو جنگ  تن وا سپردیم؟
آیا وقت پیش آوردن و کاربست ابزار و  میراث خردوری در اساس دولتمندیِ مان فرا نرسیده؟  آیا زمان آن نشده تا با لطف خوش و نعمت صلح، سموم و سراب  نقمت جنگ را از رخساره‌ی مردم و دامان ایران بِستُریم؟  آیا حاکمان ما تا زمان هنوز باقی ست،  بقای ایران را بر بقای خود رجحان می‌بخشند تا تاریخِ پر گزند این مُلک  نامشان را با وجود همه‌ی جفاهایی که از آن‌ها دیده‌ایم،  به بزرگی بَرَد؟

▪️تجاوز پلید کرداری چون ناتانیاهو به شهر و دیار ما، زشت و هولناک است،  اما استمرار آواری که  بر دستار سپید تمدن و فرهنگ ایرانی فرو می‌ریزد،  پای خِرَد را می‌شکند و بنای زندگانی را  نابود می‌سازد.  تا دیر نشده،  باید به میز مذاکره برگشت و به حکم پاسداشت سده‌ های دیروز و  دهه‌های امروزِ جدّ و جهدِ ملت ما در ساختن بناهای رفیع سخن، سیاست و صلح،  صیت و صدای آبادی را بر صوت گرگان و مرغوای بوف خرابی برتری بخشید.  مام وطن سزاوار این‌همه اندوه نیست،  رستگاریِ ما در دنیای امروز بر مصالحه‌ای شرافتمندانه، خردمندانه و رندانه با جهان استوار باید باشد.  تنها و بی پناه ماندن این سرزمین،  روزهای فردا را تلخ و خراب می‌سازد:

«خانه ام ابری ست
یکسره روی زمین ابری ست با آن.
از فراز گردنه خرد و خراب و مست
باد می پیچد.
یکسره دنیا خراب از اوست
و حواس من!
آی نی زن که تو را آوای نی برده ست دور از ره کجایی؟
خانه ام ابری ست اما
ابر بارانش گرفته ست.»


#ایران_فردا
#جنگ_اسرائیل_علیه_ایران
#نه_به_تجاوز #نه_به_جنگ
#آری_به_صلح #پاینده_ایران


https://www.tgoop.com/iranfardamag
🔴 وظائف مبرم ما

🔹 کمال اطهاری

@iranfardamag


از متن: حاکمیت جمهوری اسلامی هنوز به اجماع «عقلی» درباره‌ی تعریفِ کیفی یا جوهر «اثباتی» این نظام نرسیده است، و با غلبه‌ی رویکرد «نَقلی» برای تعریف خود به صفاتی «سلبی» چون ضد استکبار جهانی بودن، نه‌شرقی و نه‌غربی، و ضد اسرائیل و آمریکا بودن و... اکتفا کرده است. در واقع تاکنون «عمق استراتژیک» این نظام تنها در ضدیت با دیگری در بیرون از مرزهای ایران تعریف شده بود؛ که حاصل آن ممانعت از حرکت تکاملی جوهریه‌ی جامعه و در نتیجه زوال تدریجی اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و بوم‌زیست در درون مرزهای ایران، و در نتیجه ناتوانی درحفظ امتیازاتی بوده که خارج مرزها به‌دست می‌آورده است. در این نوع موضع‌گیری بسیاری در داخل و خارج حکومت دخیل بوده‌اند. چه آنهایی که با تقدم دادن به تضاد خارجی، مبارزه با «امپریالیسم» لغلغه‌ی زبانشان بود و نه حل تضادهای خارجی و داخلی در چارچوب یک برنامه‌ی توسعه‌بخش ملی؛ و چه آنهایی که ابتدا توسعه‌ی سیاسی و بعد به‌بازارسپاری جامعه را راه نجات دانستند بدون آن که برنامه‌ای اجتماعی-اقتصادی ملی را همراه آن کنند. اینها باعث شدند به‌تدریج قدرت و ثروت در دست انحصارگران رانت‌جویی قرار گیرد که بیم آن می‌رود اصرار بر تداوم جنگ ناشی از خریداری شدن برخی از آنها باشد.

#ایران_فردا
#کمال_اطهاری
#جنگ_اسرائیل_علیه_ایران


https://shorturl.at/Q74nD
🔴تهاجمی فراتر از بهانه‌ی هسته ای

🔷حسن یوسفی اشکوری

@iranfardamag

▪️اسرائیل به بهانه ای دفع خطر جدی سلاح های هسته ای در دست مسئولان جمهوری اسلامی، به صورت غافلگیرانه به تهران و ایران بزرگ حمله نظامی کرد و صدها فرد نظامی و شهروند عادی کوچه و خیابان را ترور و به خاک و خون کشید و البته نامش را فریبکارانه گذاشت: «عمل پیشگیرانه»!! در نهایت نیز نخست وزیر جانی و دارای محکومیت در دادگاه های بین المللی اسرائیل و رسواتر رئیس جمهور مدعی صلح طلبی اما جنگ افروز آمریکا نیز در همراهی آشکار با نیابتی خود، از کشتن رهبر عالی جمهوری اسلامی با افتخار یاد کرد!

🔸با این همه، نتانیاهوی نسل کش به دروغ ادعا کرد با مردم ایران نه تنها دشمن نیست که دوست است و در نتیجه اعلام کرد که این جنگ، جنگ با مردم ایران نیست، بلکه جنگ با نظام ایران است!

▪️اما به راستی چنین است؟ با درد و دریغ باید به صراحت گفت عده ای بی وطن و یا مأمور اسرائیل و یا، در بهترین حالت، فریفته حرافی های تبلیغاتی و دروغ های اسرائیلی، با افتخار و گاه با بی اعتنایی همان دروغ بزرگ را تکرار کرده و می کنند.

🔸اما با صراحت هشدار می دهم که چنین افرادی یا تاریخ (حتی تاریخ نیم قرن اخیر خاورمیانه) را نخوانده و یا به هر تقدیر از تجارب مکرر و عبرت آموز تهاجمات خارجی (به ویژه از نوع آمریکایی و اسرائیلی معاصر) هیچ نیاموخته اند و یا عملا ولو ناآگاهانه مأموریت دارند و ستون پنجم دشمن اند.

▪️فکر می کنم امروز با هزار و یک دلیل می توان نشان داد که هدف نهایی و غالبا اعلام نشده چنین تجاوزی به کشور ایران بسیار فراتر از بهانه هسته ای و یا نوع تفکر و سیاست های خارجی (هرچند برخی متوهمانه و زیانبار و حداقل ناشدنی) حاکمان جمهوری اسلامی است. شواهد و قراین و حتی اسناد نشان می دهند که تضعیف و نابودی نهادهای زیرساختی کشور ایران (نه لزوما نابودی نظام سیاسی) با بهانه هایی چون تحقق دموکراسی و تأمین آزادی و نیز تحقیر ملی از طریق تسلیم مطلق و بی قد و شرط حاکمان ایرانی و ایجاد آشوب و هرج و مرج و چه بسا راه انداختن جنگ داخلی و در نهایت در صورت امکان تجزیه کشور از اهداف نهانی و گاه عیان اسرائیل و آمریکا در این مقطع زمانی است. در واقع تکرار همان تحقیر ایرانیان از طریق اخراج رضا شاه در شهریور 1320 به بهانه همدستی با نازیسم آلمانی است.

🔸با تأسف و رنج بسیار می گویم، اگر اسرائیل و شرکاء موفق شوند تغییرات مطلوب را خود را، ولو با دست عده ای مردم غافل و یا مأمور، در ایران ایجاد کنند، ایران به عنوان یک کشور مستقل و پیشرفته و دموکرات و ملی وجود نخواهد داشت؛ حتی تردید ندارم که ایران غزه و حداکثر لبنان خواهد شد؛ که هرگز چنین مباد. امیدوارم این هشدار شنیده شود و غافلان را از غفلت در آورد. در خانه اگر کس است، یک حرف بس است!

▪️خداوند ایران و ایرانی را از شر اشرار در امان نگهدارد.


#ایران_فردا
#حسن_یوسفی‌اشکوری
#جنگ_اسرائیل_علیه_ایران
#نه_به_تجاوز #نه_به_جنگ


https://www.tgoop.com/iranfardamag
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴تاریخ نظاره‌گر است: آیا ایران بهانه‌ای برای مشروعیت‌بخشی به اسرائیل خواهد شد؟
‌‌
🔷ایلان پاپه
🔻برگردان: مهسا تاجیک

@iranfardamag

▪️هنگامی که نخست‌وزیر بریتانیا تجاوز آمریکا و اسرائیل علیه ایران را با استناد به اتحاد بریتانیا با هر دو کشور توجیه می‌کند، در واقع فراتر از صرفاً یک موضع دیپلماتیک سخن می‌گوید. این اظهارنظر در ضمن خود، حامل این معنا نیز هست که بریتانیا، فلسطینی‌ها را در شمار متحدان خویش نمی‌بیند و این البته نباید مایه شگفتی باشد. چرا که در نهایت، همین خصومت و دشمنی تاریخی بریتانیا با مردم فلسطین بود که زمینه‌ساز استعمار این سرزمین و سلب مالکیت نظام‌مند از جمعیت بومی آن شد.

🔸بارها از خود پرسیده‌ام که آیا ارزیابی من از افول کیفی سیاست‌مداران امروزی بریتانیا اغراق‌آمیز است یا نه. اما هر بار، با بیان‌هایی از این دست، حقیقت تلخ خود را عیان می‌سازد. پاسخ استارمر نه فقط مملو از جهل، بلکه گواهی است بر فقدان نگران‌کننده‌ای از شفقت و تهی‌بودگی کامل از هرگونه پشتوانه اخلاقی.

▪️اما او تنها نیست. کسانی که در سال‌های اخیر در بریتانیا و اروپا قدرت را در دست داشته‌اند چه از جناح چپ و چه راست در بزنگاه‌های تاریخی‌ای که نیازمند آگاهی، انسانیت و شهامت اخلاقی بوده‌اند، همواره ناکارآمد ظاهر شده‌اند. اکنون نیز در یکی از همان لحظات قرار داریم؛ همان‌گونه که در سال ۲۰۰۳ بودیم.

🔸ما شاهد تجاوز آشکار اسرائیل به کشوری هستیم که خود، با تساهل بخواهیم بگوییم، کارنامه درخشانی در احترام به حقوق مدنی و انسانی ندارد اما همین کشور از مبارزه مردم فلسطین حمایت می‌کند، در حالی که بسیاری از دولت‌های منطقه، با عادی‌سازی روابط با اسرائیل، به این رژیم اجازه داده‌اند پروژه‌ی تخریب فلسطین را بی‌وقفه ادامه دهد.

▪️وضعیت پیشِ رو بی‌تردید پیچیده است؛ همان‌گونه که کلیت مسئله حقوق بشر در خاورمیانه پیچیده است. اما رهبران غربی توان رویارویی با این پیچیدگی‌ها را ندارند، چرا که سیاست‌ آن‌ها نه بر پایه ارزش‌های اخلاقی، بلکه بر مبنای منافع انتخاباتی کوتاه‌مدت و منطق سودمحور سرمایه‌داری شکل می‌گیرد.

🔸اگر چنین ظرفیتی در آن‌ها وجود داشت، می‌بایست قادر به تمایزگذاری میان جنبه‌های بنیادین واقعیت کنونی باشند. برای مثال، درک این تفاوت که برخی مردمان در خاورمیانه تحت سرکوب شدید یا نرم از سوی رژیم‌های خود قرار دارند، اما برخی دیگر—همچون فلسطینی‌ها به‌طور سیستماتیک موضوع حذف و نابودی هستند.

▪️این تمایز، تمایزی محوری است: میان رنج‌دیدگان از نقض حقوق بشر در کشورهای متعدد خاورمیانه، و ملتی که به‌مثابه سوژه‌ی حذف و امحا در نظر گرفته شده است. آنان همچنین باید تمایز میان سرکوب و محدودیت آزادی‌ها در خاورمیانه‌ی پس از استعمار، و زیست‌مندی تحت استعمار مستقیم در تنها بخشِ هنوز مستعمره‌ی منطقه، یعنی فلسطین، را درک کنند. باید بپذیرند که استمرار پروژه‌ی استعماری در فلسطین، صرفاً ابتکار اسرائیل نیست، بلکه در بنیان، پروژه‌ای مشترک میان غرب و اسرائیل است.

🔸تا زمانی که این استعمارزدایی صورت نگیرد، دو پدیده‌ی ویرانگر همچنان گریبان‌گیر مردم منطقه خواهند ماند: یکی بی‌ثباتی ساختاری ناشی از ستم‌گری‌های استعماری و دیگری تولید مداوم خشونت به‌عنوان واکنش تاریخی به آن ستم.

▪️نخست، این وضعیت به رژیم‌های بی‌پروا و اقتدارگرا اجازه می‌دهد تا حمایت لفظی از مسئله فلسطین را به ابزاری برای سرپوش گذاشتن بر سرکوب داخلی و فقدان آزادی شهروندان خود بدل کنند. دوم، این شرایط برای غرب به‌مثابه سپری اخلاقی عمل می‌کند، سپری که در سایه آن پروژه‌ی حذف و امحای فلسطینیان می‌تواند بدون پاسخگویی ادامه یابد.

🔸در حالی که اسرائیل به‌دنبال یافتن متحدانی برای عادی‌سازی اشغال و سلب مالکیت از فلسطینیان است، فلسطینی‌ها ناگزیرند به هر نیرویی چنگ زنند که در این بزنگاه تاریخی، شاید بتواند از نابودی کامل آن‌ها، به‌عنوان یک ملت و یک کشور، جلوگیری کند.

▪️سیاستمداران غربی، به‌طرز حیرت‌آوری، از نگران‌کننده‌ترین شاخص ممکن برای تمایزگذاری میان رژیم‌های سرکوبگر در خاورمیانه بهره می‌برند: نه میزان آزادی‌های مدنی یا احترام به حقوق بشر، بلکه فقط و فقط میزان تمایل آن رژیم به عادی‌سازی استعمار و سلب مالکیت فلسطین.

🔸در نهایت، تنها یک محک وجود دارد که تعیین می‌کند چه کسی در خانواده‌ی ملت‌های متمدن پذیرفته می‌شود: هم‌سویی با پروژه‌ی استعمارگرایانه اسرائیل.

▪️به‌نظر می‌رسد این مسئله برای کی‌یر استارمر بیش از حد پیچیده باشد. از آن‌جا که ایران با اسرائیل مخالف است، ناقض حقوق بشر قلمداد می‌شود نه به‌دلیل سابقه‌ی ضعیفش در رعایت حقوق اساسی شهروندان خود، بلکه صرفاً به‌خاطر ایستادگی‌اش در برابر اسرائیل.....


🔻متن کامل:
https://cutt.ly/XrROTPeW

#ایران_فردا
#مهسا_تاجیک
#پروژه‌ی_حذف_غزه #بمباران_ایران

https://www.tgoop.com/iranfardamag
🔴نگران ایرانم هستم
▪️ روز یازدهم جنگ تحمیلی

🔶بیدا میرحسینی

@iranfardamag

🔹زن برادرم می‌گوید به خانم سالمند همسایه گفته‌ام: شنیدید آمریکا هم به کمک اسرائیل آمده و دست به بمباران کشور زده است و او بهت زده نگاه می کند و می‌گوید بَبم من این چیزها را نمی‌فهمم، فقط بگو این به ضرر من هست یا نه؟ و پاسخی که دریافت می‌کند این است: بله به ضرر شما هم هست و او در جواب با عصبانیت می‌گوید خدا ذلیلش کند؛ این جملات، عین درد و زخم کاری است، نمایانگر زندگی روزمره ایرانیان بیشماری است که در طی سال‌ها خستگی و ناامیدی، دیگر اولین پرسش آنها این است که زندگی من و خانواده‌ام چه می‌شود، آیا می توانم همان روال عادی را در پی گیرم و آیا آسیبی به ما خواهد رسید یا نه.

🔸می خواهم با صدای بلند بگویم که این سوال خانم سالمند همسایه، نه از سر بی‌تفاوتی و نگاه سود جویانه و خودمحورانه که اتفاقا او از طریق ارجاع خود به تجارب زیسته پیشین، دریافته است که در بحران،‌ اولین مخاطره‌ها برای او و زندگی روزمره و روال معمول زندگی شهروندان است و این حق مسلم اوست که از امنیت در ساحت‌های مختلف برخوردار باشد و در هراس از متضرر شدن. اگرچه این حاشیه امن، برای هر فرد و خانواده معنایی متفاوت دارد، همانند خانواده من، که علاوه بر تمامی مجموعه نگرانی ها و دغدغه های مشترک تمامی ایرانیان، نگران قطع برق هستیم نه به خاطر وسایل الکتریکی و یا فرار از گرمای هوا، ما هراس از کار افتادن دستگاه اکسیژن ساز برادر بیمارمان هستیم که نکند امکان استفاده از دستگاه را نداشته باشد و زندگیش بیشتر از این به خطر بیفتد، این نگرانی و هراس ما، باز هم ارزش زندگی معمولی و روزمره را به نمایش می گذارد و نه زندگی رویایی و در اوج شادمانگی بلکه زندگی معمولی در حد زنده ماندن و نفس کشیدن و لبخند زدن حتی اگر ساختگی و نمایشی باشد و باز هم در رثای زندگی معمولی بگویم که عصر دیروز که دورهمی دوستانه کتاب را به پایان رساندیم، دوستانم را سخت در آغوش گرفتم و در چشمانشان خیره شدم و گفتم لطفا مراقبت کنید. انگار قرار است بمب بعدی بر سر من فرود آید و چه لحظات سختی بود هنگام جدا شدن. با خود می گفتم یعنی ماه آینده زنده خواهم بود تا با هم کتاب "سال رویاهای خطرناک" را بخوانیم.

🔹ژیژک در همین کتاب، سه ویژگی بارز دنیای سرمایه داری امروز را اینگونه بیان می کند:"روند دیرپای چرخش از سود به سمت رانت(به دو شکل عمده:رانت مبتنی بر خصوصی سازی معلومات عمومی و رانت مبتنی بر منابع طبیعی)؛افزایش بی سابقه نقش ساختاری بیکاری(فرصت استثمار شدن در یک شغل دائمی به صورت یک امتیاز تجربه می‌شود) و نهایتا برآمدن طبقه جدیدی که ژان کلود میلنه آن را بورژوازی حقوق بگیر می نامد" و من ویژگی بارز دیگری اضافه می کنم و آنهم ویژگی ایجاد بحران در راستای گسترش استعمار جدید.

🔸 سردمداران دنیای سرمایه داری، جنگ تولید می کنند به بهانه ایجاد صلح و ندای مصلحت مردم را در کشورهای خود و دیگری سر می‌دهند و توجیه گر این امر هستند که برای ایجاد صلح ابتدا باید قدرت را به رخ کشید و اینجاست که بستر اعمال خشونت و تجاوز و زیر پا گذاشتن تمام معاهدات و پیمان نامه‌های بین المللی، فراهم می‌گردد. دنیای سرمایه داری امروز از مسیر تحمیل جنگ، بقای خود را اعمال می‌کند تا چرخش پول، تولید مادی، ابزار و مناسبات ناعادلانه تداوم یابد. نظام معنایی که در پی آفرینش هراس و دلهره‌ها شکل می گیرد، تداوم گر همان نظام سلسله مراتبی پیشین است که تعدادی را بر صدر و تعدادی بر ذیل می نشستند و همان دو قطبی پیشین؛ شمال و جنوب و غرب و شرق و توانگر و ناتوان در چرخشی مفهومی و نمایشی؛ بازتولید می گردند. کودکان در دنیای جنوب و شرق، نه امکان حیات دارند و نه حق امکان تداوم زندگی معمولی، آنها زاده می‌شوند اما در دنیایی که از پیش طول عمر و نحوه زیست آنها را مشخص کرده است، دنیایی نابرابر با زیست سیاسی انحصارطلب. سالمندان این دنیاهای تنگ و تاریک تیز، با انبوهی از تجارب تلخ و روایت‌های هراس آور جنگ، قحطی و خشونت مواجهند و رویاهایی که هیچگاه به حقیقت نپیوسته‌اند‌. این گونه دنیای آمروز، دست به آفرینش دو تیپ انسان می زند، انسان در بند با حق حیات حتی اگر شهروند همان دنیا باشی و انسان در بند بدون حتی امکان زندگی معمولی.....


▪️متن کامل:

https://cutt.ly/wrRVmM4a

#ایران_فردا
#بیدا_میرحسینی
#جنگ_اسرائیل_علیه_ایران
#نه_به_تجاوز #نه_به_جنگ #پاینده_ایران

https://www.tgoop.com/iranfardamag
🔴برآمدن همبستگی نوین ملی

🔷ابوطالب آدینه وند

@iranfardamag

🔸جامعه ایران در در این دوره تجاوز آشکار بیگانگان، بلوغ بزرگی را آشکار نموده است و نارضایتی عمیق از وضعیت نامطلوب و غمبار، او را به انهدام نکشانده است. تمییز و تمایز امور از همدیگر نشانه ی عقلانیت است و مردم توانستند در پرتو این تمییز تاریخی در این بزنگاه خطیر ملی، برغم نارضایتی چند وجهی و عمیق، روح ملی را بازسازی و ملی گرایی و استقلال خواهی نهادینه شده ی تاریخی و بارور شده در ۱۵۰ سال گذشته را به مثابه یک نیروی محافظ ایران به منصه ی ظهور بگذارند.پارازیت سنگین رسانه ای پادوهای اسرائیل نیز نتوانست این روح ملیِ نهادینه شده را در هم بشکند.

▪️قدر مسلم اینکه وضعیت همبستگی ملی در ایرانی پوست اندازی بزرگی کرده و تراز آن در مدار بالاتری قرار گرفته است. آگاهی ملی ِ مردم، با تمییز و تشخیصی بزرگ و تاریخی در این دام نیفتاد که به دلیل نارضایتی از نظم سیاسی، میهن خود را برای جنایت کاران متجاوز وا نهد، این دفاع از حریم ملی و سرزمینی را باید ارج نهاد، این دستاوردی ارزشمند برای میهن دوستان است.

🔸میهن دوستی و روح ملی ریشه تاریخی و تمدنی داشته و در اشکال و صور مختلف در تاریخ ایران حیات داشته و بخشی از تاریخ مقاومت ایرانیان است؛ این روح ملی، در یکصد و پنجاه سال اخیر در وجه خودآگاهی تاریخی ایرانیان ظهور یافته و در سپهر عمومی نهادینه شده است . این روح ملی و استقلال خواهی، در این طوفان حادثه، ضامنی بزرگ برای تداوم ایرانیت تاریخیست. برغم نارضایتی های عمیق اجتماعی و سیاسی و اقتصادی از وضع موجود از یک طرف و پارازیت رسانه های ضد ملی پادوی اسرائیل و منتظران چلبی سازی، جامعه ایرانی با تکیه بر عناصر فرهنگی و ملی خود و تشخیصی تاریخی، به پای ایران و سرزمین تاریخی خود ماندند و راه ملی خود را برگزید و همبستگی نوینی را حول " ایران" سامان داد و آفرید.

▪️این همبستگی نوین ضمن مرزبندی با جریاناتی که مهره های طرفدار جنگ علیه کشور هستند، تمام قد گرایش ضد جنگ و صلح جویانه دارد و در برابر تجاوز و تهاجم بیگانه به کشور معترض و متحد بود، تجاوز به حریم ملی را برنتافته است و هر شلیک متجاوز را شلیک به سمت ایران و ایرانی دانسته و مقاومت در برابر اعمال زور و سلطه بیگانگان را مشروع می داند.

🔸اکنون این نیروی همبستگی به سرمایه اجتماعی بزرگی بدل شده و به صورت یک خودآگاهی جمعی و تاریخی حول " ایران" و ناسیونالیزم ایرانی دوباره قد برافراشته و جان تازه ای گرفته است. به باورم این همبستگی نوین، سرمایه اجتماعی قدرتمندی است که مشارکت مهمی در ساخت آینده ایران خواهد داشت بدین معنا که نیرویِ این همبستگی در این دوره ی تجاوز ۱۲ روزه به صورت کمپلکسی و فشرده به عرصه اجتماعی ایران تزریق شده و اثر فرهنگی و اجتماعی و سیاسی خود را خواهد گذارد. البته این همبستگی نوین در دل خود یک سلب بزرگ دارد و آن هم اینکه نیروهای سیاسی با معیار وطن و استقلال خواهی شاقول می گردند . زیرا تردیدی نیست که به تعبیر مهندس سحابی " بودن ایران" و حفظ تمامیت ارضی آن، محمل توسعه و دموکراسی است و بدون استقلال آن، به تجربه تاریخی مسیر توسعه و دموکراسی نیز هموار نیست. روستو، در بحث های مرتبط با گذار به دموکراسی نیز از اهمیت همبستگی حول حفظ تمامیت ارضی سخن گفته و ظرف شکسته را محملی مناسب برای حمل دموکراسی نداسته است ،همچنین چارلز تیلی نیز در " جامعه شناسی تاریخی تحولات دموکراتیک"، بین استقلال و دموکراسی، نسبت قائل است و جنبش استقلال خواهی در جهان را در رشد روندهای دموکراتیک موثر می داند.

▪️البته پر واضح است که هر جریانی که این همبستگی را با روشهای غیر دموکراتیک بر هم زند و در مسیری غیر ملی مصادره کند، خواسته یا ناخواسته در همان مسیر قدم زده و آن معیار ملی را مخدوش نموده است، تبیین این همبستگی و شرایط و الزامات حفظ آن خود اکنون یک امر راهبردی مهم و بر دوش میهن دوستان و نیروهای ملی است.


🔻متن کامل:
https://cutt.ly/erRV9QWv

#ایران_فردا
#ابوطالب_آدینه‌وند
#جنگ_اسرائیل_علیه_ایران
#نه_به_تجاوز #نه_به_جنگ #پاینده_ایران

https://www.tgoop.com/iranfardamag
🔴کاخ‌های بی کتاب!

🔶افسانه نجاتی

@iranfardamag

در کاخی که کتابخانه ندارد، جنگ زاده می‌شود
بیگانگی با مطالعه؛ ریشه‌ی خاموش عقب‌ماندگی در ساختارهای قدرت


▪️در جهان پرآشوب امروز، هر بار که آتش جنگی افروخته می‌شود، هر بار که ملتی به عقب رانده می‌شود، نگاه‌ها به سوی قدرت‌ها می‌چرخد. اما کمتر کسی از خود می‌پرسد: آیا در کاخ‌هایی که این تصمیم‌ها گرفته می‌شود، کتابخانه‌ای وجود دارد؟ سیاستمداری که دستور جنگ می‌دهد، آخرین کتابی که خوانده چه بوده است؟ آیا در اتاق‌های فکر دولت‌ها، هنوز کتابی باز می‌شود یا همه‌چیز به برگه‌های آمار و شعارهای ایدئولوژیک تقلیل یافته است؟

🔸بیگانگی با مطالعه در میان حاکمان، بیماری خاموشی‌ست که نه تنها پایه‌های حکومت‌ها را سست می‌کند، بلکه مردم را نیز از امید به دانایی تهی می‌سازد. در بسیاری از کشورهای توسعه‌نیافته یا گرفتار در بحران‌های مداوم، سرانه‌ی مطالعه به‌شدت پایین است و این موضوع تنها مسئله‌ای فرهنگی یا آموزشی نیست؛ بلکه بازتابی از نوع حکمرانی، اولویت‌گذاری و ساختار قدرت است.

▪️به‌عنوان نمونه، بر اساس داده‌های یونسکو، سرانه‌ی مطالعه‌ی روزانه در برخی کشورهای خاورمیانه کمتر از دو دقیقه است؛ در حالی که در فنلاند یا نروژ، مردم به‌طور میانگین بیش از ۷ ساعت در هفته مطالعه می‌کنند. این کشورها نه تنها در حوزه‌ی آموزش و سلامت، بلکه در دموکراسی، آزادی بیان، و رفاه اجتماعی نیز در صدر فهرست‌ها قرار دارند. اما ماجرا به اعداد محدود نمی‌شود.

🔸تاریخ نیز حکایت می‌کند که حاکمان اهل کتاب، توانسته‌اند افق‌هایی نو بگشایند. مهاتما گاندی در دوران تبعید، با آثار تولستوی و فلسفه‌ی عدم خشونت خو گرفت و همین آموخته‌ها را به الگویی برای رهایی هند بدل ساخت. آتاتورک، با خواندن آثار روشنگران غربی، بنیادهای نظام آموزشی ترکیه را دگرگون کرد. نلسون ماندلا، در زندان روبن آیلند، کتاب‌هایی خواند که روحش را آماده‌ی بخشایش، مدارا و ساختن کرد. این کتاب‌ها، نه فقط الهام‌بخش، بلکه عنصر تعیین کننده‌ای در شکل‌گیری سیاست‌های آنان بودند.
در مقابل، استبداد همواره با سانسور و بی‌ کتابی همراه بوده است. بسیاری از خودکامگان معاصر، نه فقط کتابی نمی‌خوانند، بلکه از کتاب می‌ترسند؛ چرا که کتاب، آیینه‌ای ست که نادانی پوشیده را رسوا می‌کند. به تعبیر نیل پستمن، ملتی که خواندن را ترک کند، دیر یا زود با حکومت های روبه‌رو می‌شود که نوشتن قانون را نیز فراموش می‌کنند.

▪️در ایران نیز، نمونه‌هایی از این دو سر طیف قابل شناسایی است. امیرکبیر، اهل مطالعه و نوسازی بود، و به همین سبب دارالفنون را بنیاد گذاشت؛ اما حاکمی چون ناصرالدین شاه، با فاصله گرفتن از اندیشه، راه را برای تکرار استبداد گشود. روشنفکران عصر مشروطه، برخاسته از مطالعه و تأمل بودند، نه وابستگی و اطاعت؛ و نهضت ملی، با اتکای به خرد جمعی و سواد تاریخی زنده ماند.

🔸فراموش نکنیم: کتابخانه‌ها، قلب تپنده ی یک ملت اند. جایی که نه تنها کتاب، که آینده‌ اندوخته می‌شود.کاخی که در آن کتابخانه‌ای نیست، دیر یا زود پر از سلاح خواهد شد. اتاق‌ فکرهای که به جای حافظ و افلاطون، تنها به بولتن‌های امنیتی تکیه دارند، راهی جز فرو غلطیدن در تاریکی ندارند.

▪️اگر قرار است فردای بهتری ساخته شود، نخست باید کتاب به متن زندگی مردم و نیز قدرت بازگردد.نه به‌عنوان نماد یا ویترین، بلکه به‌عنوان مرجع. و آن روز که سیاستمداری، پیش از سخنرانی، کتابی بخواند ، شاید نخستین روز صلحی پایدار در تاریخ ما باشد.
----------------
منابع :
۱. UNESCO Report on Global Reading Habits, 2022
۲. Human Development Index, UNDP 2023
۳. Freedom of Expression Rankings, Reporters Without Borders
۴. نوشته‌های زندان نلسون ماندلا
۵. تاریخچه‌ی دارالفنون و اصلاحات امیرکبیر، مرکز اسناد ملی ایران
۶. نیل پستمن، زندگی در حال مصرف شدن


#ایران_فردا
#افسانه_نجاتی
#کتاب_و_جنگ

https://www.tgoop.com/iranfardamag
🔴حمله به ایران؛ جنگی برای آینده ی خاورمیانه و فلسطین

💠نوشته ی جرمی سالت


@iranfardamag

پس از قرن‌ها سلطه‌گری بر جهان اسلام و عرب از راه جنگ، تهاجم، اشغال و خرابکاری، غرب اکنون به اوج خشونت افسارگسیخته، بی‌رحمانه و نژادپرستانه‌اش نزدیک شده است. این خود گواه آن است که جنگ علیه کشورهای مسلمان، همواره بخشی از جنگ پنج‌قرن امپریالیسم غربی علیه سایر ملت‌های جهان بوده است.
نتیجه‌ی جنگ علیه ایران، چشم‌انداز قرن پیش رو را بازتعریف خواهد کرد: یا ایران موفق به مقاومت می‌شود، یا خاورمیانه برای یک قرن دیگر زیر چکش سلطه غرب فرو خواهد رفت.
فتح خاورمیانه و شمال آفریقا با حمله ناپلئون به مصر در سال ۱۷۹۸ آغاز شد. این حمله پس از چند سال فروپاشید، اما رقابتی بر سر سلطه آغاز کرد که به تدریج کل منطقه را فراگرفت. زبان این حمله "تمدن" بود و ابزار آن پیشرفته‌ترین سلاح‌های فنی زمان، که فقط در اختیار اروپایی‌ها قرار داشت.
از گلوله‌های هسته خرمای سربی( اشاره به ابزار و سلاح ابتدایی و محدود) که الجزایری‌ها در دهه ۱۸۳۰ علیه فرانسوی‌ها شلیک کردند، از نیزه‌ها و تفنگ‌هایی که جنگجویان سودانی در مقابل مسلسل‌های ماکسیم بریتانیایی در ام‌دورمان ۱۸۹۸ داشتند؛ از جنگنده‌های رادارگریز و بمب‌های هوشمندی که در جنگ ۲۰۰۳ علیه عراق استفاده شدند؛ از پهپادهای مسلحی که امروز در یمن و فلسطین جان زنان و کودکان را می‌گیرند؛ از بمب‌های سنگرشکن که علیه ایران استفاده می‌شود؛ تا تسلیحات هسته‌ای که در صورت شکست همه‌چیز در دسترس قرار خواهند گرفت.
این، برتری اخلاقیِ فرض‌شدهٔ یک تمدن نیست، بلکه برتری‌ای است که از دل فناوری‌ای پدید آمده که خود محصول ثروت در یک جامعهٔ صنعتیِ مدرن است. این برتری همواره پیروز نمی‌شود و ممکن است هنگام رخ‌دادن امور غیرمنتظره شکست بخورد؛ چنان‌که زمانی که ژاپن در جنگ سال‌های ۱۹۰۴–۱۹۰۵ روسیه را شکست داد. پیروزی نظامی یک قدرت آسیایی، غرب را شوکه کرد، اما نشان داد که می‌توان اروپایی‌ها را در بازی خودشان شکست داد، و به ستمدیدگان سراسر جهان امید بخشید.
در «بازی بزرگ» قرن نوزدهم میان روسیه و بریتانیا، ایران دقیقاً در چهارراه میان هندِ تحت استعمار بریتانیا و آسیای میانهٔ تحت سلطهٔ روسیه قرار داشت. تلاش‌های ایرانیان برای رهایی از تهدید این دو قدرت و همچنین حکومت فاسد شاهان قاجار از اواخر قرن نوزدهم آغاز شد.
«قیام تنباکو» در سال ۱۸۹۰، زمانی رخ داد که ایرانیان از مصرف تنباکو خودداری کردند تا شاه امتیاز کامل رشد، برداشت و فروش تنباکو را که به یک تبعه بریتانیایی واگذار کرده بود، لغو کند. این واقعه یکی از رویدادهای کلیدی تاریخ مدرن ایران بود. با موفقیت این جنبش، نهضت مشروطه شکل گرفت که همه اقشار جامعه ایرانی از آن حمایت کردند، و در آن زنان نقشی قدرتمند و حتی رادیکال ایفا نمودند. در سال ۱۹۰۶، اعتراضات مردمی گسترده شاه را وادار ساخت تا قانون اساسی را اعلام کند و مجلس را افتتاح نماید. اما نزاع میان مردم و شاه بر سر حاکمیت مشروطه ادامه یافت تا آنکه در سال ۱۹۱۱، شاه هزاران سرباز روسی را فراخواند و مجلس را منحل کرد. تحولات ناشی از جنگ جهانی اول در نهایت به سقوط سلسله قاجار انجامید و با حمایت بریتانیا، رضاشاه پهلوی به قدرت رسید.....

متن کامل:
https://cutt.ly/wrTPLYeA
https://www.tgoop.com/iranfardamag
🔴روح تهران

🔷آصف بیات

@iranfardamag

🔸در حالی که بمباران‌های اسرائیل پایتخت ایران را لرزانده و صدها غیرنظامی جان باخته اند ، مردم ایران به ویژه تهران با مراقبت، انعطاف‌پذیری و عزم راسخ خود برای ادامه راه، به زندگی خود ادامه داده‌اند.

🔹«همه باید فوراً تهران را تخلیه کنند!» این جمله‌ای بود که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در ۲۶ خرداد۱۴۰۴ منتشر کرد. دقیقاً همین‌طور - در پنج کلمه رک و صریح.

🔸برای ما که اهل تهران (زادگاهم)، هستیم، این پیام از نظر سردی و بی‌تفاوتی تکان‌دهنده بود. این پیام پس از روزها بمباران بی‌وقفه تهران و سایر شهرها توسط اسرائیل منتشر شد، که ظاهراً با هدف از بین بردن قابلیت‌های هسته‌ای ایران انجام می‌شد - حتی در حالی که رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) و تولسی گابارد، مدیر اطلاعات ملی خود ترامپ، تأیید کرده بودند که «هیچ مدرکی» مبنی بر ساخت بمب هسته‌ای توسط ایران وجود ندارد.

🔹وقتی اوضاع آرام شود، ایرانی‌ها بدون شک از فلسفه‌ی جاه‌طلبی‌های هسته‌ای و شعارهای «ضدامپریالیستی» حکومت - به‌ویژه هزینه‌های سرسام‌آوری که برای مردم و منابع کشور به‌دنبال داشته‌است - بیشتر پرسش خواهند کرد.

🔸«فوراً تخلیه کنید؟ کجا؟» یکی از دوستانم در تهران پرسید. «اصلاً می‌دانند تهران کجاست؟ آیا تا به حال در خیابان‌ها یا بازار بزرگ آن پرسه زده‌اند تا زندگی پر جنب و جوشش را حس کنند؟» تهران فقط یک نقطه روی نقشه نیست. خانه‌ها، بیمارستان‌ها و ادارات است. مدارس، بازارها، عروسی‌ها و مراسم تشییع جنازه‌ها. تهران شهری با حدود ۱۰ میلیون نفر جمعیت است که با تعامل، انرژی و ریتم زندگی در تپش است. فقط سوار مترو شوید و در هر ایستگاهی پیاده شوید تا با نشانه‌هایی از مردمی که می‌خواهند زندگی کنند روبرو شوید: تکه‌ای چمن که خانواده‌ها در آن پیک‌نیک می‌کنند، کافه‌ای پر از زنان و مردان جوان، کودکان پابرهنه که با لذت محض با یک توپ پلاستیکی بازی می‌کنند، یا محله قدیمی من، اختیاریه، جایی که مردان بازنشسته روی نیمکت‌های پارک جمع می‌شوند و روزنامه‌ها را ورق می‌زنند.

🔹تهران نشانه‌هایی از خستگی ناشی از دهه‌ها تلاش برای تبدیل شدن به آنچه امروز هست را در خود دارد. این شهر که زمانی در اواخر قرن هجدهم، منطقه‌ای کوچک در سایه کوه‌های البرز بود، به کلان‌شهری وسیع تبدیل شده است که خیابان‌هایش مملو از بیش از ۴ میلیون وسیله نقلیه و آلودگی هوا است که آن را از نظر زیست‌پذیری در کنار داکار یا کراچی قرار می‌دهد.

🔸با این حال، تهران شهری معمولی نیست - این شهر مملو از سیاست‌های خارق‌العاده و روحیه مقاومت است که با تنش مداوم بین آنچه که به نظر یک سنت ریشه‌دار و یک مدرنیته وحشی می‌آید، شکل گرفته است.

🔹در تصور غربی‌ها، تهران اغلب به کلیشه‌ها تقلیل می‌یابد: مناره‌های بلند، طنین‌انداز شدن اذان، روحانیون ریش‌دار و زنانی که لباس سیاه پوشیده‌اند - شهری با خانه‌های خشتی و کوچه‌های باریک پر از خانواده‌های پرجمعیت. این تهرانِ فیلم «بدون دخترم هرگز» محصول ۱۹۹۱ است. اما به دور از چنین خیال‌پردازی‌های شرق‌شناسانه‌ای، تهران واقعی یک کلان‌شهر مدرن است که توسط یک نظام انحصارگرا و درهم‌آمیخته با مذهب و نظامی‌گری اداره می‌شود که مدت‌هاست - و تا حد زیادی شکست خورده - برای بازسازی بافت فرهنگی و فضایی خود تلاش کرده است.

🔸علیرغم دهه‌ها یکه سالاری، گسترش نابرابری اجتماعی-اقتصادی و محرومیت سیاسی، میادین اصلی شهر و کوچه پس کوچه‌های پنهان را به محل‌هایی برای مبارزه مداوم تبدیل کرده است. برخلاف انقلاب فرانسه در پاریس یا انقلاب روسیه در مسکو، انقلاب اسلامی در تغییر شکل تهران مطابق با دیدگاه ایدئولوژیک خود موفق نبوده است. امروز، تهران بیشتر به مادرید یا مکزیکوسیتی شباهت دارد تا جده یا قاهره.

🔹تهران سلسله مراتب طبقاتی کاملاً مشخصی را به نمایش می‌گذارد، سلسله مراتبی که نه تنها در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، بلکه در سازمان فضایی آن نیز نمود پیدا می‌کند. توپوگرافی شهر - که از جنوب به شمال امتداد دارد - منعکس کننده تقسیمات طبقاتی آن است. در شمالی‌ترین لبه، که در دامنه کوه‌های البرز قرار دارد، مرفه‌ترین محله‌های شهر قرار دارند: دروس، تجریش، زعفرانیه و فرمانیه. در بالاترین نقطه، کاخ سلطنتی سابق نیاوران، که اکنون به موزه تبدیل شده است - نمادی ماندگار از قدرت اشرافی - قرار دارد. با حرکت به سمت پایین شیب به سمت مرکز شهر، کمربندی وسیع از شرق به غرب امتداد می‌یابد که محل سکونت طبقات متوسط سابقاً مستحکم و اکنون به طور فزاینده‌ای تحت فشار است: کارمندان دولت، متخصصان و صاحبان مشاغل کوچک.....


🔻متن کامل:

https://cutt.ly/2rTM2aHM

#ایران_فردا
#آصف_بیات #روح_تهران
#جنگ_اسرائیل_علیه_ایران
#نه_به_تجاوز #نه_به_جنگ #پاینده_ایران

https://www.tgoop.com/iranfardamag
🔴نیروهای مخالف نظام و تجاوز اسرائیل

🔶امیر طیرانی
@iranfardamag

▪️به دنبال تجاوز نيروهاي نظامي رژيم اشغالگر و كودك كش اسراييل به ايران ، افراد و گروه هاي مخالف جمهوري اسلامي شروع به تحركات و اقداماتي كردند. واكنش نيروهاي مخالف نظام را به چند دسته مي توان تقسيم كرد . گروه نخست جريان هايي بودند كه به رغم مرزبندي با نظام جمهوري اسلامي ، از انجا كه تماميت ارضي، امنيت ملي و حفظ جان مردم و سرانجام منافع ملي ايران برايشان اصل و اساس محسوب مي شد تمام قد در برابر اين تجاوز موضع گرفتند و با محكوم كردن اقدام تجاوزكارانه رژيم ضدبشري اسراييل خواستار توقف جنگ و پايان تجاوز شدند .اين افراد و جريانها در قالب بيانيه هاي پر امضا يا كم امضا و يا حتي تك نفره و يا تهيه و پخش مصاحبه هاي فردي بر اين موضع تاكيد كردند كه مسائل داخلي و اختلافات ما با نظام مساله اي است كه بايد بدون دخالت خارجي و از طريق گفت و گوهاي ملي حل و فصل شود .

🔸اما در مقابل دسته ديگري هم بودند كه با شروع تجاوز و ضرباتي كه توسط رژيم اشغالگر بر منافع و امنيت ملي ايران وارد آورد فرصت را مغتنم شمرده و تلاش كردند تا از آب گل آلود شرايط براي خود ماهي بگيرند و جالب آن كه اين گروه دوم كساني هستند كه در طول اين سال ها در آن سوي مرزها وبرخي از آنها در داخل بدون پرداختن هرگونه هزينه تنها هنرشان آن بود كه با تغذيه انگلي از سازمان هاي جاسوسي و برخورداری از حمایت دولت های خارجی، طفيلي وار از اقدامات ضدبشري آنها تعريف و تمجيد كنند تا شايد با تكيه بر قواي نظامي آنها بتوانند به آرزوي ديرينه خود براي كسب قدرت پدران خودكه با اراده مردم ايران نزديك به نيم قرن پيش سرنگون شده بود بازگردند. در راس اين گروه آن پيركودك بازمانده از رژيم سابق قرار دارد كه در طول اين دوازده روز با مصاحبه با رسانه هاي فارسي زبان و يا ارسال پيام هايي در شبكه X تلاش كرد تا به هنگامي كه ملت ايران زير آتش بمباران هاي دشمن يا با مرگ عزيزانشان دست و پنجه نرم مي كردند و گروه زيادي نيز ترك خانه و كاشانه كرده بودند از هزاران كيلومتر دورتر از خاك زير آتش فرمان مقاومت صادر كند واز مردم بخواهد تا نظام را سرنگون كنند تا او بتواند براي پادشاهي مجدد به ايران بازگردد. او كه در اين پيام ها هيچگاه به تجاوز اربابان صهيونيست و امپزياليست خود اشاره اي نكرد واز آنها نخواست تا مناطق مسكوني و زن و كودك و غير نظاميان را هدف قرار ندهند، با خيالي آسوده از هرگونه گزند و آسیب بمباران های اسراییلی ها مردم را به مقاومت و نظاميان را به مقابله فراخواند . اين تصور كه مردم ايران به رغم همه آزردگي ها و نگراني از آينده خود وفرزندانشان ملتمسانه از او خواهند خواست كه قدم رنجه فرموده و بر روي خون مردم زمام پادشاهي را در ایران به دست بگيرند آنچنان او را به هیجان آورده بود که با دعوت از نظامیان به رها کردن دفاع در مقابل تجاوز آنها را به پیوستن به خود دعوت می کرد.

▪️اما شاه بيت سخن اين مدعي رهبري مردم ايران براي رسيدن به دمكراسي در آن پيام قبل از آغاز مصاحبه با خبرنگاران تناقضاتی بود که او باردیگر درباره نقش خود در تحولات ایران صحبت کرد . رضا پهلوي كه بعد از حمله جنگنده ها و موشك هاي آمريكايي به سه سايت هسته اي ايران ، كار جنگ را يكسره پنداشته بود با طرح يك سلسلسه سخنان مشوش و سراسر متناقض از يك سو ادعا كرد كه در پي كسب مقام سياسي نيست و از سوي ديگر با ادعاي اين كه براي آينده ايران برنامه دارد خواستار به رسميت شناخته شدن خود از سوي كليه نيروهاي سياسي، نظامي ، اقتصادي و فعالان اجتماعي براي رهبري شد ......

🔻 متن کامل :

https://cutt.ly/6rYlVHLl
#ایران_فردا
#امیر_طیرانی
#جنگ_اسرائیل_علیه_ایران
#نه_به_تجاوز #نه_به_جنگ #پاینده_ایران

https://www.tgoop.com/iranfardamag
🔴یاد عاشورا؛ راوی روایت زنده باد خویشتن ملت
@iranfardamag

🔹 عاشورا، تاسوعا ، یا هر روز دیگری که به پیکر نمادینِ ملتی بی پناه و تنی پامال ارابه‌های ستم و جور اشاره کند، حماسه‌ی دوام مردمان در گیتی و تداوم روان جمعی‌ی ایستاده در برابر مرگ گزاف است که اشتیاق درپیوستن به فردایی روشن‌تر دارد .

🔸یاد حسین یا هر انسان ایستاده در برابر تعدی و تجاوز، یورش و استبداد، روایت جان‌های فرهیخته‌ایست که در هر اقلیمی برای آزادی و آبادی‌ی مُلک و ملت خود، پیشاپیش کاروان جماعت، خود، در کالبد یک تن، طنین هیئتِ وطن را در ترنم ترانه‌ی دوباره ساختن آواز می‌دهند.

🔹 اینان مادام که خود کشته‌ی جهل و جنایت شده‌اند و می‌شوند، تا روایت رود مواج زنده باد ملت خویشتن باشند، بی تردید روایت زبان مردگان را از متن جهان ما خواهند زدود، و کیست که نیاموخته باشد زندگان هماره "ذکر" دهان زمانه‌ها خواهند بود.

🔸گرامی باد روزهای او که حسین بود و یارانش که روزهای انسان وفامند و ایستاده در مقابل تندبادهای ستم و استبداد را تکثیر کرده‌اند. این تقدیر حقیقت و راستی است که آیین جوانمردان، آزادگان و عیاران هرگز فراموش نگردد.


#عاشورا
#ایران_فردا
#پاینده_ملت_ایران

https://cutt.ly/ErYQm1eB
https://www.tgoop.com/iranfardamag
2025/07/07 04:25:41
Back to Top
HTML Embed Code: