Telegram Web
🔎 چه میزان از پروتئینِ مصرفیِ ایرانی‌ها از منابع گیاهی می‌آید؟

🥇 حدود ۷۲ درصدِ پروتئین‌هایی که در کشورمان مصرف می‌شود از منابع گیاهی است، این درصورتی‌‌ست که خیلی از افراد نمی‌دانند گیاهان هم پروتئین دارند! متوسط پروتئینِ موردنیازِ روزانه‌ برای زنان ۴۶ گرم و برای مردان ۵۶ گرم تعیین شده است. یعنی متوسط مصرف پروتئینِ ایرانی‌ها بیشتر از میزان توصیه‌شده است، همچنین، منابع گیاهی به‌تنهایی نیازِ پروتئینیِ ما را برآورده می‌کنند.

🔦 اما مگر پروتئین حیوانیْ باکیفیت‌تر نیست؟ پاسخ را در نوشته‌ی پروفسور دیوید کاتز بخوانید:

💣 اکثر دانسته‌هایتان از پروتئین اشتباه است

👩🏻‍⚕️ از نظر سلامتی چطور؟ آیا اثر پروتئین گیاهی و حیوانی بر سلامتی تفاوتی دارد؟

💡 همکاری محققینِ دانشگاه تهران و هاروارد بر سر این موضوع باعث شد مروری نظام‌مند در مجله‌ی معتبر BMJ به چاپ برسد. در این تحقیق آمده است:
«دریافت پروتئین گیاهی با خطر کمتر مرگ‌و‌میرِ ناشی از همه‌‌‌ی علل و بیماری‌های قلبی-عروقی در ارتباط بود. خوردن غذاهای حاوی منابع گیاهیِ پروتئین به‌جای غذاهای پُرپروتئینِ حیوانی با طول عمر در ارتباط است.»

#پروتئین #ایران

@IranVEG
@VEGReferences
Forwarded from رسانه VEG🌱
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
❗️لابی‌گرانِ محصولات گوشتی و لبنی تهدید کرده‌اند چنانچه خواسته‌هایشان برای افزایش تولیدِ این مواد محقق نشود گردهمایی سازمان ملل بر سر سیستم‌های غذایی را تحریم خواهند کرد!

💡هدف این گردهمایی فراهم‌سازی بستر لازم برای تحول سیستم‌های غذایی جهت دستیابی به آرمان‌های توسعه‌ی پایدار تا سال ۲۰۳۰ بوده است.

🎥 توضیحات دکتر نیل بارنارد از کمیته‌ی پزشکان را دراین‌باره بشنوید.

ترجمه: علی بنی‌اسد
زیرنویس: سمن

#محیط_زیست
@IranVEG
@VEGMedia
🔦 سریال بازی مرکب و صنعت دامپروری وجه‌اشتراک‌های بسیاری دارند. شباهت بین بازیکن‌های این سریال و حیواناتی که قربانی صنعت گوشت، لبنیات، و تخم‌مرغ‌اند ممکن است بیشتر از چیزی باشد که تصور می‌کردید.

فارسی‌سازی: سمن

#اخلاقی
@IranVEG
Forwarded from آشپزی وگان
🫔رولِ اسفناج
👩🏻‍🍳دستور از زهرا شاهسوند
🍽 وگان- پخته

دستور تهیه در:
https://www.tgoop.com/AshpaziVegan/562

@AshpaziVegan
Forwarded from رسانه VEG🌱
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
توضیح مقاومت آنتی‌بیوتیکی در ۵۰ ثانیه

🔍 اوضاع مقاومت آنتی‌بیوتیکی در کشور ما چطور است؟ به گفته‌ی محمود نبوی، معاون مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، «۹۰ درصدِ آنتی‌بیوتیك‌ها در دامداری‌ها و ۱۰ درصدِ آن در مراكز درمانی مصرف می‌شود.» در مقاله‌ای با عنوان «بررسی الگوی مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در تولید فراورده‌های غذایی با منشا دام و طیور در ایران و مقایسه آن با سایر کشورها» که در نشریه‌ی تحقیقات نظام سلامت به چاپ رسیده است می‌خوانیم: «به‌طور میانگین برای تولید یک‌ کیلوگرم گوشت، شیر، و تخم مرغ ۱۳۳ میلی‌گرم آنتی‌بیوتیک در مزارع دام و طیور ایران در سال ۱۳۸۹ مصرف گردید. مقایسه‌ی اعدادِ به دست آمده با اعداد مشابه از سایر کشورها نشان داد که فاکتور مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران بالاتر از کشورهای توسعه‌یافته است

💊 با کنارگذاشتن مواد حیوانی، علاوه بر خودداری از تحمیل رنج غیرضروری به حیوانات، در حل بحران مقاومت آنتی‌بیوتیکی بکوشیم.

ترجمه: علی بنی‌اسد
زیرنویس و گرافیک: سمن

#مقاومت_آنتی‌بیوتیکی
@IranVEG
@VEGMedia
Forwarded from رسانه VEG🌱
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔊 تبلیغ پرسروصدای تلویزیون بریتانیا در ترویج وگانیسم❗️

این تبلیغ یادآور این است که از نظر اخلاقی تفاوتی بین حیواناتی که با ما در خانه زندگی می‌کنند و حیواناتی که یاد گرفته‌ایم بخوریم‌شان وجود ندارد.

ترجمه: فرانک غروی
زیرنویس: سمن

#اخلاقی #گیاهخواری
@IranVEG
@VEGMedia
Forwarded from رسانه VEG🌱
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔦 مرغداری مصداق بارز کم‌‌ارزش‌پنداری جان حیواناتی است که از آنان بهره می‌کشیم.

❗️نگاه ابزاری به حیوانات تا جایی پیش رفته که به‌طور گزینشی از آنان زادگیری کرده‌ایم تا در عرض چند هفته به وزن دلخواه ما برسند. این رشدِ شدید مرتباً باعث نارسایی اندام‌ها و صدمه‌دیدگی و شکستن پاهایشان می‌شود و آن قدر زمین‌گیرشان می‌کند تا از بی‌آبی و گشنگی جان‌شان را از دست می‌دهند.

🔍 علاوه بر زادگیری گزینشی و عواقبش، مرغ‌ها در محیط‌های تنگ و پرازدحام چپانده شده‌اند و باید روی مدفوع‌شان، در معرض هوای مسموم با آمونیاک، زندگی‌های کوتاه و مصیبت‌بارشان را پیش از گرفته‌شدن جان‌شان بگذرانند. بیش از ۷۰ میلیارد مرغ در هر سال این‌چنین تاوان انتخاب‌های غذایی‌مان را می‌دهند.

گوینده: علیرضا فرجامی
ترجمه و تدوین: سمن

#اخلاقی #مرغ

@IranVEG
@VEGMedia
📍وگان یاب

▫️با به‌روزرسانی تلگرام و عضویت در «وگان‌یاب» دوستان گیاهخوارِ شهر و استان خود را پیدا کنید.

▫️در وگان یاب می‌توانید فروشگاه‌های گیاهی و محصولات وگان دردسترس در منطقه خود را به دیگران معرفی کنید.

عضویت در وگان‌یاب: @VeganFinder
همراهان عزیز
برنامه‌ی «وگان‌ یاب» با آدرس @VeganFinder دارای اتاق‌های گوناگون برای استان‌های مختلف است. در وگان‌یاب می‌توانید دوستان گیاهخوار پیدا کنید، محصولات گیاهی و فروشگاه‌های عرضه‌کننده محصولات وگان در منطقه‌ی خود را به یکدیگر معرفی کنید و در نهایت اگر فضای این اتاق‌های استانی برای شما کافی نیست و نیاز به یک گروه اختصاصی برای ارتباط با هم استانی‌های خود می‌بینید می‌توانید با انتخاب نام استان مورد نظرتان از طریق لینک‌های زیر وارد گروه‌های اختصاصی استان خود شوید:

آذربایجان شرقی | آذربایجان غربی | اردبیل | اصفهان | البرز | ایلام | بوشهر | تهران | چهارمحال و بختیاری | خراسان جنوبی | خراسان رضوی | خراسان شمالی | خوزستان | زنجان | سمنان | سیستان و بلوچستان | فارس | قزوین | قم | کردستان | کرمان | کرمانشاه | کهگیلویه و بویراحمد | گلستان | گیلان | لرستان | مازندران | مرکزی | هرمزگان | همدان | یزد
@VeganFinder
Forwarded from لینک گروههای گیاهخواری VEG (Hamid Delbari)
برای مطرح کردن سوالات گیاهخواری خود و گرفتن پاسخ سوالات رایج گیاهخواری عضو گروه سوالات رایج گیاهخواری شوید:
@VEGFaq 👈👈👈
🌍 چهارم اکتبر روز جهانی حیوانات است. هرچند حیواناتِ دنیا بسیارند اما ارقام مرتبط با تعداد و چگونگی توزیع آن‌ها برای ما ملموس نیست. اگر وزن کلی حیوانات یعنی زیست‌تودۀ آن‌ها را در نظر بگیریم، ارقام از این قرار خواهند بود: پستانداران وحشی صرفا ۴ درصد، انسان‌ها ۳۴ درصد و حیواناتی که به‌عنوان دام شناخته می‌شوند ۶۲ درصد. زیست‌تودۀ طیور پرورشی انسان نیز حدود دوبرابرِ پرندگان وحشی است؛ بنابراین بخش زیادی از حیوانات دنیا برای تغذیۀ انسان کشته می‌شوند. میزان گوشت مصرفی بشر هنگفت است؛ سالانه ۳۶۰ میلیون تُن.

🚙 روزانه در دنیا حدود ۹۰۰,۰۰۰ گاو کشته می‌شوند. اگر طول هر گاو دو متر باشد و همگی پشت سر هم به‌خط شوند، طول این ردیف گاو ۱,۸۰۰ کیلومتر می‌شد؛ یعنی چیزی حدود فاصلۀ تهران تا چابهار.

شمار روزانۀ مرغ‌هایی که می‌کشیم‌ بسیار بیشتر از این‌هاست؛ هر روز ۲۰۲ میلیون مرغ.  یعنی هر دقیقه به‌طور متوسط ۱۴۰,۰۰۰ مرغ کشته می‌شوند.

اگر معتقدید حیوانات شیء نیستند و برای درد و رنج و سلاخی‌ و مرگ آن‌ها حتی اندکی هم اهمیت قائل هستید...

🔎 متن کامل را در روزنامۀ شرق بخوانید.

@IranVEG
صنعت دامپروری و فلسفه اخلاق متاخر
هادی حکیم شفایی

چرا وگان‌ها از نوشیدن شیر حیوانات پرهیز می‌کنند و بجای آن، شیرهای گیاه‌پایه می‌نوشند؟ بطور طبیعی، شیر هر حیوان، خوراکِ نوزاد آن حیوان است. اما به نظر می‌‌رسد انسان تنها موجود روی سیاره زمین است که نسبت به نوشیدن شیر حیوانات دیگر، عادت تاریخی دارد. شاید طرح غیراخلاقی بودن نوشیدن شیر حیوانات، در نگاه اول عجیب و غیرعادی جلوه کند اما علت این تصور، این است که عموم انسان‌ها از فرایند تولید شیر در صنعت لبنیات، ناآگاهند. اگر این فرایند برای انسان‌ها بطور مستند شرح داده شود، دست کم غیراخلاقی بودن آن، ارزش اندیشیدن خواهد یافت.

در دامپروری‌ها، که محیطی هستند مصنوعی و ساخت‌ بشر، گاوهای ماده را عامدانه و بطور مصنوعی باردار می‌کنند تا بدن این حیوانات شیر تولید کند. شاید قابل باور نباشد اما عموم انسان‌ها تحت تاثیر تبلیغات تجاری شرکت‌های لبنی، تصور می‌کنند که شیر بطور طبیعی و در تمام طول سال و بدون نیاز به بارداری، در بدن گاو ماده موجود است! اما واقعیت تلخی در این میان هست که انسان‌ها از آن غافلند. شیر، خوراکِ خدادادی و طبیعی نوزاد هر حیوان است و تا زمانی که گاو باردار نشود شیری در کار نیست. 

صاحبان سودجوی دامپروری‌ها و شرکت‌های لبنی، (آگاهانه یا نااگاهانه) در محیطی ساختگی و کارخانه‌ای، گاو ماده را به زور باردار می‌کنند تا گاو تولید شیر را آغاز کند. پس از بارداری و زایمان، در همان هفته‌های نخست، گوساله را در حالی که در کنار مادر در آرامش است به زور از مادر جدا می‌کنند و بدین ترتیب، فشار روانی و اضطراب غیرقابل تصوری را به مادر و نوزاد وارد می‌سازند. نوزاد را با مواد مصنوعی تغذیه میکنند و شیر مادرِ جداافتاده از فرزند را برای فروش به انسان‌ها، وارد فرایند آماده‌سازی و بسته‌بندی می‌نمایند. این فرایند باردارسازی اجباری و سپس جداسازی نوزاد از مادر، تا زمانی که گاو ماده در اثر ضعف و پوکی استخوان، رنجور نشده است بارها تکرار می‌گردد. گاوها حیواناتی بسیار عاطفی و خانواده‌محور هستند لذا جداسازی مادر و نوزاد، بدون تردید، مصداق آزار روانی هر دو حیوان است. 

فلسفه‌ اخلاق متاخر، با رویکرد‌های گوناگون، مساله اخلاقی بودن یا نبودن بهره‌کشی از حیوانات را به بحث گذارده است. در هسته‌ی این مباحثات اخلاقی، واقعیات علمی علم تغذیه و روانشناسی حیوانات، نقش مهمی را ایفا می‌کنند. یکی از این واقعیات، اصل ضرورت است و واقعیت دیگر، اصل توانایی ادراک در حیوانات. اصل ضرورت این مساله را مطرح می‌سازد که آیا در هر مورد از بهره‌کشی از حیوانات، ضرورتی حیاتی وجود دارد یا خیر. در این مورد بحث، آیا مصرف شیر حیوانات برای انسان، ضرورت حیاتی دارد؟ اگر این پرسش را بدون مقدمات بنیادین، از عموم جامعه پزشکی و بهداشتی بپرسید احتمالا پاسخی که خواهید شنید آری است! اما مشکل اینجاست که عموم جامعه پزشکی و بهداشتی نیز یک نهاد است و هر نهاد، در چهارچوب مفروضات و رویه‌ها و عادات فکری و پارادایم سنتی خاصی حرکت می‌کند و می‌اندیشد. در واقع، عموم جامعه پزشکی نیز متاثر از مفروضات رایج خود است. اما اگر با بیان مقدمات فلسفی بنیادینِ بحث و استناد به کتب علمی تغذیه مجددا این پرسش را پیش رو بنهید که آیا مواد معدنی و ویتامین‌ها و عناصر حیاتی موجود در شیر حیوان، در محصولات غیرحیوانی نیز به وفور یافت می‌شود یا خیر بسیار بعید خواهد بود که جامعه پزشکیِ متعهد به علم و اخلاق علمی، این واقعیت علمی را انکار کند. از سوی دیگر، اصل توانایی ادراک، در سطوح مختلف برای جانوران یک اصل علمی روانشناختی و زیست‌شناختی است. لذا عموم جانوران دارای سیستم عصبی (جانداران حسمند)، در سطوح مختلف، توانایی درک رنج روانی یا درد جسمی را دارند.

فلسفه اخلاق متاخر، مبتنی بر دو اصل ضرورت و اصل توانایی ادراک، درباره انواع بهره‌کشی از حیوانات، داوری می‌کند. بر مبنای این دو اصل بنیادین، هر گونه اسارت، بهره‌کشی، تولید و مصرف شیر حیوانات توسط انسان، در یک حکم کلی فلسفی و فارغ از موارد استثناییِ احتمالی، امری است غیراخلاقی و مستلزم توقف فوری. این حکم کلی در مورد سایر محصولات مبتنی بر شیر نیز صادق است.

#وگنیسم
#اصل_ضرورت
#اصل_توانایی_ادراک
#عادت_تاریخی
#پارادایم_مرسوم_فکری
#جانوران_حساس
#جامعه_پزشکی

@IranVEG
2024/12/05 04:08:42
Back to Top
HTML Embed Code: