Telegram Web
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

▪️روایتی از آیت‌الله طالقانی در مراسم ۱۴ اسفند ۱۳۵۷

🔹 من اعلام خطر می‌کنم: این شعارهای بیجا را کنار بگذارید!

▪️آیت‌الله طالقانی در سخنرانی خود در تاریخ ۱۴ اسفندماه سال ۱۳۵۷ در برنامه بزرگداشت دکتر مصدق نسبت به تفرقه افکنی، موضع گیری ها و شعارهای بیجا در جامعه هشدار می دهد.

@irdc_ir
2👍1

▪️۱۵ اسفند | انتشار اعلامیه مشترکی که پیش‌درآمد قرارداد الجزایر شد

🔹گزارش ساواک از مطالب ضد ایرانی در کتب درسی عراق

▪️متن پیش رو گزارشی است که در پی مذاکرات سفیر ایران در بغداد با صدام حسین تنظیم شده است. این مذاکرات به موضوعات مورد توافق در قرارداد الجزایر، ازجمله حذف مطالب ضد ایرانی از کتب درسی عراق و همچنین فعالیت‌های امام خمینی، می‌پردازد. لازم به ذکر است که در قراداد الجزایر بندی درخصوص حذف مطالب ضد ایرانی از کتب درسی عراق وجود ندارد و گویا این مسئله به طور ضمنی مورد توافق طرفین قرار گرفته است. در این سند، دستورات مقامات امنیتی ایران در خصوص پیگیری این مسائل به چشم می‌خورد که نشان‌دهنده حساسیت رژیم پهلوی نسبت به اجرای تعهدات عراق و فعالیت‌های مخالفان سیاسی است. 


https://irdc.ir/0002cM
👍2
مرکز اسناد انقلاب اسلامی
▪️استان‌ها | شهر ری 🔹اعتصاب کارگران کوره‌پزخانه‌های شهرری در دوران دولت دکتر مصدق ▪️اعتصاب کارگران کوره‌پزخانه‌ها برخلاف دو اعتصاب بزرگ دخانیات و راه‌آهن علیه دولت ملی و به قصد چوب لای چرخ دولت مصدق گذاشتن نبود، اعتصاب علیه صاحبان کوره‌پزخانه‌ها بود که…

▪️استان‌ها | نیشابور

🔹گزارشی از درگیری بر سر سخنرانی آیت‌الله بهشتی در نیشابور

▪️در جریان درگیری، برخی از اغتشاشگران، کتاب‌های کتاب‌فروشی واقع در پاساژ سعید را پاره کردند. در این بین، تعداد قابل‌ توجهی از هواداران سازمان مجاهدین و برخی گروه‌های چپ نیز در میان جوانان، به تحریک بیشتر و تندتر کردن محتوا و هدایت شعارها مشغول بودند.


https://irdc.ir/0002cY
💔2

▪️رمضان در تاریخ انقلاب | نیره سادات احتشام رضوی روایت می‌کند

🔹اصلاحات نواب‌صفوی در طالقان

▪️اولين كارى كه آقاى نواب در آن‌جا، از نظر اجتماعى انجام دادند، اين بود كه گفتند آمار مردم را بگيرند و محاسبه كنند چند درصد از آنان غنى و چند درصد فقيرند. اين كار را انجام دادند و آمار را به آقاى نواب دادند. آقاى نواب در يک سخنرانى از افراد متمول و ثروتمند خواستند كه هر قدر كه در توان‌شان است، به فقرا كمک نمايند.


https://irdc.ir/0002cU
1👍1

▪️رمضان در تاریخ انقلاب اسلامی | به روایت عمید زنجانی و سید احمد موسوی

🔹وقتی پلیس با گاز اشک‌آور به مسجد لرزاده حمله‌ کرد

▪️پلیس به درون مسجد حمله كرد و نارنجک‌های حامل گاز اشک‌آور را به درون مسجد رها كرد. با انفجار نارنجک مردم وحشت‌زده به این طرف و آن طرف می‌رفتند. پلیس هرچه را می‌یافت به آتش می‌كشید. در این هنگام حجت‌‌الاسلام عمید زنجانی با زحمت زیاد در حالی كه جمعیت به دنبالش روان بودند خود را به بیرون مسجد رسانید، ولی دیگر دیر شده بود.


https://irdc.ir/0002cS
💔3

▪️دکترین اطلاعاتی که «نیزه سه سر» نام گرفت

🔹گزارشی از همکاری مشترک سازمان‌های اطلاعاتی ایران، اسرائیل و ترکیه

▪️همکاری‌های اطلاعاتی موساد، ساواک، و سرویس اطلاعاتی ترکیه در قالب سازمان سه‌جانبه‌ای موسوم به «نیزه سه سر»... در دهه ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ میلادی به منظور مقابله با تهدیدات شوروی و کشورهای عربی تندرو شکل گرفت.


https://irdc.ir/0002c0
👍3

▪️رمضان در تاریخ انقلاب اسلامی | به روایت ابوالفضل توكلی‌ بینا

🔹چه شد که دکتر مفتح به «قبا» آمد؟

▪️دو سه شب كه گذشت، ایشان [حاج محمدتقی طرخانی] یک شبی به من زنگ زد، گفتند ما مسجد را ساختیم... بیایید شما هیأت امنا شوید و من گفتم دكان را ساختید سرقفلی را فروختید به من، می‌گویید بیا. تیشه به ریشه‌ اسلام می‌خورد. ایشان [حاج محمدتقی طرخانی] یک ایستی كرد و گفت آقای همدانی معرفی كرده، گفتم هركس می‌خواهد باشد.


https://irdc.ir/0002cR
👍2

▪️به مناسبات سالگرد شهادت

🔹مجموعه عکس | شهید همت فرمانده لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله

▪️محمدابراهیم همت فرمانده لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله وقتی در عملیات خیبر برای بررسی وضعیت جبهه جلو رفت، بر اثر اصابت گلوله توپ در نزدیکی‌اش در غروب ۱۷ اسفند ۱۳۶۲ در محل تقاطع جاده‌های جزایر مجنون شمالی و جنوبی به درجه رفیع شهادت نائل شد.  


https://irdc.ir/0002cW
💔2

▪️۱۸ اسفند | درگذشت ایرج افشار

🔹حساسیت ساواک نسبت به یک مهمانی دوستانه

▪️دو سند پیش رو مربوط به نظارت و حساسیت ساواک در سال ۱۳۴۵ نسبت به یک مهمانی دوستانه است که الهیار صالح، از سیاستمداران وابسته به جبهه ملی، با دکتر ایرج افشار و دکتر محمود افشار ترتیب داده بود.


https://irdc.ir/0002cZ
👍3

▪️به بهانه هشتم مارس؛ روز جهانی زن

🔹گزارشی از زنان قربانی تروریسم در ایران

▪️هشتم مارس در گاه‌شمار جهانی به‌ عنوان «روز جهانی زن» گرامی داشته می‌شود. به همین مناسبت، بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور ایران) گزارشی آماری از زنان ایرانی که از ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ تا ۳۰ آبان ۱۴۰۳ قربانی جنایات گروه‌های تروریستی شده‌اند، ارائه کرده است. شگفت‌آور این‌جاست که بسیاری از این گروه‌های تروریستی از سوی کشورهای غربی، که خود را پرچمدار حقوق زنان می‌دانند، حمایت می‌شوند و رهبرانشان در این کشورها ساکن‌اند.


https://irdc.ir/0002cd
👍2

▪️شیوه‌ای از مبارزه که بازاریان تهران ابداع کردند

🔹کمیته امداد سربازان متواری + سند

▪️سند پیش رو به تاریخ ۴ مهر ۱۳۵۷، گزارشی از فعالیت‌های کمیته‌ای به نام «امداد متواریان» در بازار تهران است که سربازان متواری به‌ویژه آن‌هایی را که از تبریز فرار کرده‌ بودند، مخفی می‌کرد . گزارش حاکی از آن است که این سربازان از طریق محمدعلی قاضی طباطبایی[۱] به این کمیته معرفی می‌شدند و کمیته مذکور شرایط مراقبت و پنهان نگه‌ داشتن آن‌ها را فراهم می‌کرد.


https://irdc.ir/0002ce
👍2

▪️یک سال پیش از پیروزی انقلاب صورت گرفت

🔹ماجرای ۵ روز اعتصاب غذای دانشجویان ایرانی در ایتالیا

▪️سند پیش رو گزارش اعتصاب غذای دانشجویان ایرانی مقیم کشورهای مختلف است که از ۱۷ اسفند ۱۳۵۶ به مدت ۵ روز در ایتالیا برگزار شده است. این گزارش به‌ویژه بر روی مجموعه‌ای از دانشجویان ایرانی که به عضویت انجمن‌های اسلامی دانشجویان در خارج از کشور درآمده‌اند، تمرکز دارد. این افراد به همراه جمعی از دانشجویان مقیم فرانسه و آلمان غربی، در اعتراض به وضعیت سیاسی و اجتماعی ایران در آن زمان، ازجمله سرکوب تظاهرات و تبعید روح‌الله خمینی، دست به اعتصاب غذا زدند.


https://irdc.ir/0002cc
👍3

▪️رمضان در تاریخ انقلاب اسلامی | به روایت عزت شاهی (مطهری)

🔹مرا با زبان روزه آويزان كردند و در كنار من غذاى مفصل خوردند

▪️يک بار در ماه رمضان كه روزه بودم، متوجه اين قضيه شدند. مرا خواباندند و دهانم را به زور باز كردند و به درون آن آب ريخته و تف كردند. احمق‌ها فكر مى‌كردند به اين ترتيب روزه‌ من باطل مى‌شود.


https://irdc.ir/0002cb
4

▪️یک سازمان مارکسیستی بررسی کرده است

🔹جزئیات روابط ایران و اسرائیل در دهه پنجاه

▪️در دهه ۱۳۵۰، سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران، به‌ عنوان یکی از مهم‌ترین جریان‌های مارکسیستی، با سیاست‌های داخلی و بین‌المللی رژیم پهلوی به مخالفت برخاست. یکی از برجسته‌ترین مواضع این سازمان، نقد روابط پنهانی ایران و اسرائیل بود. این نوشتار به تحلیل این دیدگاه و بررسی ابعاد همکاری‌های ایران و اسرائیل از منظر این سازمان می‌پردازد.


https://irdc.ir/0002cg
👍3

▪️افشاگری درباره فساد مالی خاندان سلطنت پهلوی

🔹هوشنگ رام و بانک عمران/ از مشاور مالی شاه و سرمایه هنگفت او چه می‌دانیم؟

▪️اعلامیه‌ای که در ادامه آمده است، در تاریخ ۲۷ آذر ۱۳۵۷ به امضای اتحادیه وطن‌پرستان ـ مجاهدین خلق (کمیته بانک عمران) رسیده، به‌وضوح درصدد افشاگری درباره دارایی‌های خاندان سلطنت پهلوی و اقدامات فسادآلود وابستگان آن‌هاست. محتوای اعلامیه علاوه بر اشاره به سوء‌استفاده‌های اقتصادی افراد خاص در دربار سلطنت، بر نارضایتی عمومی و حس بی‌اعتمادی نسبت به مقامات و مسئولان کشور در آن دوران نیز دلالت دارد. 
 

https://irdc.ir/0002cj
👍4
2025/07/13 10:48:25
Back to Top
HTML Embed Code: