Telegram Web

▪️به مناسبت 10 اردیبهشت روز ملی خلیج فارس

🔹نامه یک ایرانی در دفاع از نام «خلیج فارس» با استناد بر آثار دانشمندان عربی + سند

▪️تغییر نام تاریخی «خلیج فارس» به «خلیج عربی» در نیمه قرن بیستم و به‌ویژه پس از پایان جنگ جهانی دوم و اوج‌گیری ناسیونالیسم عربی، عمدتاً دلایل سیاسی و ایدئولوژیک داشت. در مقابل از سوی ایران نیز همواره تلاش‌ها برای حفظ هویت و نام حقیقی خلیج فارس ساری و جاری بوده است. در لابلای اسناد، نامه‌ای از یک ایرانی در سال 1347 شمسی وجود دارد، که در آن نویسنده با استناد به منابع تفسیری و تاریخی دانشمندان عربی و استنساخ نقشه‌های موجود در آثار آن‌ها حقانیت نام تاریخی «خلیج فارس» را ثابت می‌کند.


https://irdc.ir/0002ez
👍3

📌#اطلاعیه

▪️ضمن عذرخواهی بابت مشکلِ ایجاد‌شده، به‌ اطلاع مخاطبان گرامی می‌رسانیم به‌علت بروز مشکل فنی، سایت مرکز اسناد انقلاب اسلامی از دسترس خارج شده است. تیم پشتیبانی در حال بررسی و رفع مشکل ایجادشده هستند. امیدواریم به‌زودی این مشکل رفع شود و سایت مرکز اسناد در دسترس پژوهشگران و مخاطبان گرامی قرار گیرد.
5

▪️«نقش بانوان در تاریخ معاصر ایران»

🔹آخرین نوشته شهید مطهری که با شهادتش ناتمام ماند

▪️آخرین نوشته‌اش که با شهادتش ناتمام ماند نیز مقدمه‌ای بود بر نقش بانوان در تاریخ معاصر ایران، که تاکنون به چاپ نرسیده است. به یاد می‌آورم روز شهادتش بعد از خواندن مقاله برای من و پرسیدن نظرم، از آن‌جا که اهمیت زیادی به مطلب می‌داد گفت که شب پس از بازگشت به خانه تمامش خواهد کرد. که نشد و مقاله و ناتمام ماند.


https://irdc.ir/0002ex
3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

▪️روایتی از حسین علائی

🔹چرا دولت در زمان جنگ بندر شهید رجایی را توسعه داد؟

▪️حادثه انفجار در بخشی از بندر شهید رجایی در روز شنبه ششم اردیبهشت قلب مردم ایران را جریحه‌دار کرد. نقش بندر شهید رجایی در همه این سال‌ها به ویژه در دوران دفاع مقدس بسیار حیاتی و کارآمد بود.
▪️حسین علائی اولین فرمانده نیروی دریایی سپاه در خاطرات خود که در گنجینه تاریخ شفاهی مرکز اسناد انقلاب اسلامی ثبت و ضبط شده است، دلیل توسعه بندر شهید رجایی در دوران جنگ را تشریح کرده است.


مشاهده‌ی ویدئوی کامل در:
https://irdc.ir/0002ey

👍2

▪️۱۱ اردیبهشت | روز کارگر (به روایت سیدمحمد میرمحمدصادقی)

🔹وقتی خانه‌ کارگر مقابل وزیر ایستاد

▪️یکی از خواست‌های خانه کارگر این بود که ماده ۳۱۷ قانون کار را حذف کنیم؛ یعنی اختیار اخراج کارگر از محیط کار را از کارفرما بگیریم و آن را لغو کنیم. من روی این قضیه خیلی مقاومت کردم چراکه آن را هم خلاف شرع و هم مغایر با تولید و کار می‌دانستم و معتقد بودم وزارت کار بایستی سیاست‌هایش در جهت افزایش تولید باشد و محیط تولید بایستی سامان پیدا کند.

https://irdc.ir/0002et
👍2

▪️پیشنهادی که در دی ۱۳۶۰ مطرح شد

🔹طرح یک تحلیلگر نظامی آمریکایی برای تصرف خلیج‌فارس

▪️انتشار مقاله‌ای از جرج ویلسون، سناتور و تحلیلگر نظامی، در شماره یکشنبه واشنگتن پست در تاریخ ۶ ژانویه ۱۹۸۲، نه‌تنها توجه محافل سیاسی و نظامی در آمریکا را جلب کرد، بلکه بازتاب گسترده‌ای در ایران و منطقه خلیج‌فارس داشت. ویلسون در این مقاله... به‌ طور خاص پیشنهاد داد که ارتش آمریکا با انجام تمرینات نظامی گسترده در بیابان‌های کالیفرنیا، که شرایط جغرافیایی مشابهی با مناطق نفت‌خیز جنوب غربی ایران دارد، خود را برای تصرف احتمالی این مناطق آماده سازد.


https://irdc.ir/0002ev
👍1

▪️به‌ مناسبت روز معلم

🔹روزی که گلوله‌ پاسخ مطالبات معلمان شد

▪️در ۱۲ فروردین ۱۳۴۰، معلمان تهران در اعتراض به حقوق ناچیز و لایحه ناعادلانه حقوق و دستمزد، به رهبری محمد درخشش به سوی میدان بهارستان حرکت کردند، اما این تجمع مسالمت‌آمیز با شلیک نیروهای انتظامی به فاجعه‌ای منجر شد و ابوالحسن خانعلی، معلم جوان به شهادت رسید. این واقعه نه‌تنها خشم و همبستگی ملی را برانگیخت، بلکه با نام‌گذاری روز معلم، یاد خانعلی را به نمادی از مبارزه برای عدالت در تاریخ ایران تبدیل کرد.


https://irdc.ir/0002ew
👍4💔1

▪️چند روز پس از ناکامی آمریکا

🔹ژنرال‌های فرانسوی اسرار عملیات طبس را فاش کردند

▪️«.. در آن‌جا ابتدا کماندو‌هایی که لباس پاسداران انقلاب را پوشیده بودند خود را داخل پاسداران محافظ جاسوسخانه کرده و در یک لحظه آنها را دستگیر و خلع‌سلاح کنند. گروه دوم که ملبس به لباس سربازان ایران بودند، در این موقع وارد سفارت شده و با پخش گاز خواب‌آور و بی‌حس‌کننده بقیه پاسداران را بی‌حرکت کنند...»


https://irdc.ir/0002eo
👍1

▪️روایت گل آقا درباره مذاکره با آمریکا

🔹گفتم با «یواش‌یواش» قبح مذاکره را می‌ریزم

▪️من در یکی از ملاقات‌ها [به شوخی] به رهبری گفتم: «آقا من سر مجله گل آقا حاضر به معامله هستم،» گفت: «چه معامله‌ای؟» گفتم: «یک چیزی می‌گیرم بعد روی جلد را همان‌وری میکنم. منتها خیلی بایستی قضیه مهم باشد.» گفت: «مثلا چه مهمی؟» گفتم: «مثلا برای برقراری رابطه با آمریکا، بالاخره بایستی افکار عمومی را ساخت...»


https://irdc.ir/0002es
👍2

▪️مقدمه‌ای بر کتاب «حاج شیخ»

🔹حجت‌الاسلام پورمحمدی: حوزه قم با تأسی از مؤسس خود صاحب مکتبی متمایز شد

▪️«حضرت آیت‌الله حائری یزدی با اندوخته‌ای وزین و ثمین از میراث علمی و اخلاقی بزرگان حوزه‌ی کربلا، سامرا، نجف و ده‌ها سال تدریس و پانزده سال مدیریت حوزوی در سلطان‌آباد (اراک)، حوزه‌ای جدید با گستردگی علمی و متناسب با نیاز‌های زمان و معطوف به نتیجه و ثمربخشی اجتماعی و فرهنگی، بنیان نهاد.»


https://irdc.ir/0002f3
👍2

▪️یکصدمین سالگرد باز تأسیس حوزه علمیه قم

🔹نقدهای شهید مطهری به حوزه چه بود؟

▪️شهید مطهری، از پیشگامان اندیشه اصلاحی در نهاد روحانیت، بر این باور بود که بدون سازمان‌دهی عقلانی و منسجم، حتی صالح‌ترین افراد نیز در ساختارهای معیوب یا بی‌ساختار گرفتار انفعال، تحریف و حتی استحاله می‌شوند. او می‌نویسد: «تأثیر و اهمیت سازمان از تأثیر و اهمیت زعماء بیشتر است... اگر نظام صالح باشد کمتر فرد ناصالحی قدرت تخطی دارد و اگر ناصالح باشد فرد صالح کمتر قدرت عمل و اجرای منویات خود را پیدا می‌کند.»


https://irdc.ir/0002f1
👍1

▪️«فقه را نباید از اخلاق جدا کرد»

🔹حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی به روایت آیت‌الله محقق داماد

▪️آیت‌الله سید مصطفی محقق داماد در گفت‌وگویی با مرکز اسناد انقلاب اسلامی از منش و سیره سلوکی جد مادری خود آیت‌الله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی موسس و بنیان‌گذار حوزه علمیه قم روایت کرده است.


https://irdc.ir/0002f5
👍1

▪️بهانه این تغییر تاریخ چه بود؟

🔹محمدرضاشاه و تحریف روز جهانی کارگر

▪️مراسم روز کارگر در دوره پهلوی دوم از ۱۳۳۴ تا اوایل دهه ۱۳۵۰ به جای روز اول ماه مه که برابر با ۱۱ اردیبهشت است، همواره در روز ۲۴ اسفند که مصادف با تولد رضاشاه بود، برگزار می‌­شد!


https://irdc.ir/0002f2
👍1

▪️به مناسبت روز کارگر

🔹مجموعه عکس / کارگران ایرانی در گذر تاریخ

▪️یازدهم اردیبهشت ماه گرامیداشت روز کار و کارگر است. بخش عمده‌ای از پیشرفت اقتصادی کشورها در گرو کارگران و زحمات بی‌وقفه آن‌هاست. شغل و مهارت کارگری در طول قرن اخیر حوزه‌های مختلفی را در برگرفته است.
به مناسبت یازدهم اردیبهشت ماه روز کارگر تصاویری از کارگران ایرانی در گذر زمان منتشر می‌شود.


https://irdc.ir/0002f4
1

▪️به روایت اسناد خارجی

🔹پاسخ به ادعای یک آمریکایی که گفته بود ۶۰ درصد ایرانیان ساواکی‌اند

▪️وقتی یک استاد دانشگاه آمریکایی ادعا کرد ۶۰ درصد مردم ایران مأمور ساواک‌اند، دانشجویان ایرانی در آمریکا تاب نیاوردند. نوشتند، پاسخ دادند و نوشتارشان در همان روزنامه منتشر شد: «چنین ادعایی توهینی است به شعور مخاطبان.»


https://irdc.ir/0002f0
👍1
2025/07/14 03:15:56
Back to Top
HTML Embed Code: