Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
- Telegram Web
Telegram Web
🔶 دلایل اقتصادی و ژئوپلیتیکی ارمنستان برای باز نشدن دالان زنگزور

🔺 در میان کشورها و قدرت‌های منطقه تنها تهران بوده که به‌دلیل تهدید منافع ژئوپلتیکی و اقتصادی خود با هرگونه تغییر در مرزهای تاریخی و تهدید تمامیت ارضی ارمنستان مخالفت کرده است. اما باید این موضوع را مدنظر داشت که به هر شکل دولت ارمنستان بیانیه‌ای بین‌المللی سه‌جانبه‌ای را امضا کرده و بدین شکل تعهداتی را مورد پذیرش قرار داده است که می‌توان به بازگشایی مسیرهای مواصلاتی منطقه از جمله مسیر ارتباطی میان جمهوری آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان اشاره کرد.

🔺 اینکه فقط از دالان مغری یا همان زنگزور به طور مشخص در بیانیه نام برده شده است، بازتاب پیروزی آذربایجان در جنگ و اهمیت این پیوند زمینی، بیش از همه برای آذربایجان و ترکیه است.

🔺 یکی از مواردی که تهران باید با جدیت و سرعت هرچه تمام‌تر آن‌را دنبال کند ساخت مسیر زمینی کریدور شمال-جنوب از خاک ارمنستان است.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
🔶 برای مدیریت سالمندی در کشور چه تدابیری اندیشیده شده است؟

🔺 تا سال ۱۳۷۵ کمتر از ۵ درصد جمعیت ایران بالاتر از ۶۵ سال سن داشته‌اند. در سال ۱۳۸۵ این رقم به حدود ۵.۱ درصد و در آخرین سرشماری یعنی سال ۱۳۹۵ به حدود ۶.۱ درصد رسید.

🔺 به گفته «صالح قاسمی» پژوهشگر حوزه تحولات جمعیتی، در دنیا سالمند شدن جمعیت به طور معمول پس از توسعه‌یافتگی، صنعتی شدن و رشد اقتصادی اتفاق می‌افتد اما در ایران سالمند شدن جمعیت پیش از توسعه است و این آسیب‌های سالخوردگی جمعیت را برای کشور ما را بیشتر خواهد کرد.

🔺 «احمد دراهکی» مدیر گروه جمعیت‌شناسی دانشگاه علامه طباطبایی هم به پژوهشگر ایرنا می‌گوید: در سطح جهانی امید به زندگی زنان به طور متوسط ۴.۵ سال بیشتر از مردان است. با افزایش سن این عدم تعادل افزایش می‌یابد. بنابر این توجه به تفاوت‌های جنسیتی در بحث سیاست‌گذاری سالمندی لازم و ضروری است.

#پژوهش_اجتماعی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
🔺 به گفته مدیرکل بهزیستی استان تهران، سالانه نزدیک به ۱۶ تا ۱۷ هزار نفر بر اثر تصادف‌های جاده‌ای جان خود را از دست می‌دهند اما سه برابر و گاهی حتی تا پنج برابر معلولیت ناشی از تصادف در جامعه داریم؛ یعنی سالانه ۶۰ تا ۷۰ هزار نفر متاثر از تصادف‌های جاده‌ای یا حوادث کار، دچار معلولیت می‌شوند.

#یک_عدد_یک_تحلیل

در این باره اینجا بیشتر بخوانید

🆔 @irna_research
🔶 چرا دانشگاه‌ها باید بسترهای آموزش مجازی را تقویت کنند؟

🔺 از مسائلی که برخی از دانشجویان نسبت به آن ابراز نارضایتی می‌کنند، تقلب‌محور بودن امتحانات است. از مشکلات جدی آموزش مجازی، فراهم بودن زمینه تقلب نسبت به آموزش حضوری است زیرا با توجه به نرم افزارهای گوناگونی که امروزه وجود دارد، امکان هم‌فکری دانشجویان و مشخص کردن پاسخ صحیح در گروه‌های مجازی فراهم است.

🔺 از دیگر مسائل آموزش مجازی، نبود ارتباط مستقیم و چشمی در روش تدریس مجازی است که موجب می‌شود دانشجویان به دلایل مختلف و با توسل به مشکلات فنی که در نرم‌افزارها وجود دارد، به دروغ از مشارکت در کلاس امتناع کنند.

🔺 از دیگر مشکلات آموزش مجازی، نبود الزام به حضور در کلاس مجازی است. به بیان دیگر چون نظارتی بر حضور دانشجویان در کلاس وجود ندارد و آنلاین بودن فرد، حضور در کلاس تلقی می‌شود، دانشجویان از حضور تمام وقت در کلاس سر باز می‌زنند و فعالیت‌های دیگری حین تدریس انجام می‌دهند.

#پژوهش_اجتماعی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔@irna_research
🔶 بازگشت استادان و دانشجویان اخراجی، قانونی یا غیرقانونی؟

🔺 در حالی که دستور رئیس‌جمهوری درباره بازنگری و بازگشت استادان و دانشجویان اخراجی مورد حمله برخی رسانه‌ها قرار گرفته، پرسش اینجا است که اخراج این افراد چه نسبتی با قانون داشته و آیا بازنگری این اقدام قانونی است؟

🔺 در برابر طرح این ادعا در برخی رسانه‌ها که اخراج استادان از دانشگاه‌ها دروغ و بی‌اساس است، گروهی دیگر از روزنامه‌ها لیست ۵۷ نفره یا صد و چند نفره‌ای از استادان اخراجی منتشر کرده بودند و در یک فهرست دیگر که در اختیار پژوهشگر ایرنا قرار گرفته، نام بیش از ۵۰ تن از استادان دانشگاه‌های صنعتی شریف، کردستان، علامه طباطبایی، بیرجند، شهید بهشتی، تهران، علم و صنعت، فردوسی مشهد و ... دیده می‌شود که البته هر یک از آنها نیازمند راستی‌آزمایی است.

🔺 بخشی از این افراد، اعضای هیات علمی هستند که مدتی در دانشگاه تدریس کرده و در وضعیت پیمانی یا رسمی آزمایشی، از ادامه فرایند جذب و رسمی شدنشان جلوگیری شده است.

#پژوهش_اجتماعی

ادامه گزارش را اینجا بخوانید

🆔@irna_research
🔶 فرصت‌طلبی برای انتقاد از تیم ملی/ کارشناسان راهکار ارائه دهند

🔺چه اتفاقی رخ داده تیم‌هایی که مقابل تیم ملی ایران با سرمربیگری «امیر قلعه‌نویی» به ما باخته‌اند، اکنون برابر تیم‌های مطرح عربستان، چین، کره‌جنوبی و قطر موفق به کسب پیروزی یا تساوی می‌شوند؟

🔺عربستان در حالی در خانه برابر اندونزی‌ متوقف شد که ۲۴۲ روز پیش تیم ملی کشورمان در دیداری دوستانه با این تیم شرق آسیا، با نتیجه ۵ بر صفر به پیروزی رسید.

🔺 کره‌جنوبی در حالی در خانه توسط فلسطین متوقف شد که تیم ملی ما با قلعه‌نویی ۲۳۷ روز پیش در مرحله گروهی جام ملت‌های قطر، این تیم را با نتیجه ۴ بر یک شکست داده بود.

🔺 قطری‌ها در خانه به اماراتی باختند که تیم ملی کشورمان با قلعه‌نویی ۲۲۹ روز پیش در مرحله گروهی جام ملت‌های قطر با نتیجه ۲ بر یک برابر امارات به برتری رسیده بود.

🔺 چین مدل برانکو سنگین‌ترین باخت تاریخ خود را در توکیو مقابل ژاپنی متحمل شد که ۲۰۷ روز پیش با همین قلعه‌نویی آن‌ها را در مرحله یک‌چهارم نهایی جام ملت‌های قطر، ۲ بر یک بردیم.

#پژوهش_اجتماعی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
🔶 آل‌احمد به چه می‌اندیشید؟/ به مناسبت سالگرد درگذشت جلال ادبیات معاصر ایران

🔺 «جلال آل‌احمد» را می‌توان یکی از روشنفکرانی دانست که زندگی و زمانه او ناظر بر مهم‌ترین ادوار تاریخ معاصر ایران از حیث ساختار اندیشه سیاسی و ایدئولوژیک، در پیوند با ساخت نظام سیاسی و اجتماعی بود. در چنین زمانه‌ای، او رویکرد تازه‌ای را در فضای روشنفکری‌ فرهنگی و اندیشه‌ای ایران به نام خود ثبت کرد.

🔺 بررسی آثار آل احمد از ابتدای عضویتش در حزب توده تا دهه ۱۳۴۰ شمسی، ضمن نشان دادن سیر تحول و تکوین دستگاه فکری او در نسبت با مذهب، نشانگر مواجهه او با مدرنیته غربی و فرهنگ بومی است.

🔺 آثاری مانند «یک چاه و دوچاله» و «سنگی بر گوری» که به یک معنا، شرح احوالات و وصف جدال درونی و بیرونی او است، ارتباط بین گسست‌های ساختاری زندگی و زمانه آل‌احمد را به تصویر کشیده است.

🔺 گفتمان غرب‌ستیزی و طلب هویت ملی اسلامی در اندیشه آل‌احمد را می‌توان در آثاری همچون «غرب‌زدگی»، «در خدمت و خیانت روشنفکران» و «نون و قلم» دید.

#پژوهش_تاریخی

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
🔶 بیمارستان‌های فرسوده، پناهگاه ناایمن برای بیماران بی‌پناه

🔺 بنابر اعلام مدیرعامل آتش نشانی تهران، از ۱۸۹ بیمارستان پایتخت فقط ۵۲ مرکز تاییدیه ایمنی گرفته‌اند و از این تعداد ۱۲۵ بیمارستان در وضعیت پر خطر ایمنی قرار دارند.

🔺 «سوده نجفی» عضو شورای شهر تهران هم بیان داشته هشت بیمارستان پایتخت شامل بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص)، امام خمینی (ره)، لولاگر، طرفه، سینا، بوعلی، شهدای یافت‌آباد و فیاض‌بخش به عنوان ساختمان‌های ناایمن معرفی شده‌اند و بیمارستان‌های شریعتی و گاندی نیز اخطار ایمنی دارند.

🔺 فرسودگی بیمارستان‌ها فقط مخصوص تهران نیست و در سراسر کشور گسترده است. حتی در مواردی بیمارستان‌های جدید نیز ایمنی لازم را ندارند. یک نمونه آن بیمارستان قائم رشت است که در سال ۱۳۹۲ تاسیس شده اما حادثه آتش‌سوزی در آن ۲۹ خرداد امسال به مرگ ۱۰ نفر منجر شد.

🔺 «امیر ساکی» مدیرکل منابع فیزیکی وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۱ گفته است ۷۰ درصد بیمارستان‌ها و ساختمان‌های درمانی کشور فرسوده‌اند و تامین اعتبار ۵۰ هزار تخت فرسوده نیازمند بیش از ۱۵۰هزار میلیارد تومان است.

#پژوهش_اجتماعی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
دوئل سیاسی هریس و ترامپ؛ برنده کیست؟

🔹در حالی که تاکنون فهرستی از سوالات قابل طرح در اولین مناظره هریس- ترامپ منتشر نشده، برخی از مسائل که تاکنون به عنوان روح کلی رقابت‌های انتخاباتی عمل کرده، شامل موارد مرتبط با اقتصاد، مهاجرت، سقط جنین، امتناع ترامپ از اعتراف به شکست خود در انتخابات ۲۰۲۰ و سیاست خارجی، به ویژه جنگ در اوکراین و غزه است.

🔹کمپین ترامپ تمرکز خود را بر موضوعات کلانی مانند تورم و مهاجرت گذاشته است؛ مواردی که جمهوری‌خواهان می‌گویند احتمالا پاشنه آشیل دموکرات‌ها و هریس خواهد بود.

🔹کمپین هریس نیز احتمالاً بر موارد تهدیدزایی ترامپ برای نظام سیاسی آمریکا و سقط جنین تاکید می‌کند.

🔹در مجموع با توجه به اینکه نظرسنجی‌ها در آمریکا نشان داده ۶۵ درصد از مردم این کشور مناظره را تماشا خواهند کرد، عملکرد دو نامزد در این مناظره بر آرای مردم آمریکا در مورد اینکه رئیس جمهور آتی چه کسی است، تاثیر مستقیم خواهد داشت.

#پژوهش_بین‌الملل

🔸 گزارش را اینجا بخوانید
🆔 @IRNA_research
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔶 ارز دیجیتال یوان و کارآمدی نظام مالی چین در عرصه بین‌الملل/ تجربه جهانی انتشار ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (۳)

🔺 در چند سال گذشته، نظام حاکمیتی چین به طور پیوسته در حال آزمایش‌های گسترده روی طراحی، خلق و انتشار نخستین رمز ارز ملی خود یعنی یوان دیجیتال (e-CNY) بوده و اکنون به نظر می‌رسد آماده تبدیل شدن به نخستین اقتصاد بزرگی جهان است که ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) خود را رسما در سال جاری میلادی راه‌اندازی می‌کند.

🔺 ارز قانونی چین، رنمینبی (RMB) یا یوان کاغذی، نزدیک به سه درصد از سهم پرداخت‌های بین‌المللی را به خود اختصاص داده و پس از دلار آمریکا با نزدیک به ۴۰ درصد، یورو با بیش از ۳۵ درصد و پوند انگلیس با چیزی در حدود ۲۲ درصد، با اختلاف در جایگاه چهارم قرار گرفته است.

🔺 مشکل اصلی پیش‌روی یوان دیجیتال در داخل کشور در ابتدا در سیاست‌های تشویقی برای استفاده از این رمز ارز ملی نهفته است. روی کاغذ بیش از ۲۶۱ میلیون کیف پول الکترونیکی یوان دیجیتال وجود دارد که افزایش قابل توجهی در تعداد کاربران آن در یک سال اخیر است.

#پژوهش_اقتصادی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
🔺 به گفته سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت و مطالعات مدیریتی و اقتصادی سازمان غذا و دارو، ۴۰ درصد نسخه‌های پزشکی در کشور حاوی آنتی‌بیوتیک هستند در حالی که بر اساس تاکید سازمان جهانی بهداشت، نهایتِ تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها باید ۳۰ درصد باشد.

🔺 میزان تجویز آنتی‌بیوتیک در نسخه‌ها در سال‌های گذشته نزدیک به ۵۰ درصد بود که با تلاش‌های انجام شده در حال حاضر کاهش یافته است.

#یک_عدد_یک_تحلیل

در این باره اینجا بیشتر بخوانید

🆔 @irna_research
🔶 ناترازی مال تو، وام میلیاردی مال من!/ نگاهی به مساله ناترازی و بی‌عدالتی در پرداخت تسهیلات بانکی

🔺 بیش از ۸۸ درصد تامین مالی‌ها در اقتصاد از طریق بانک‌ها انجام می‌شود و سهم سرمایه‌گذاری خارجی و بورس در تامین مالی به ۱۲ درصد هم نمی‌رسد؛ بنابراین در این سیستم بخشی از ناترازی دولت به شبکه بانکی منتقل می‌شود و بخش مهمی از ناترازی بانک‌ها به دلیل عدم تسویه مطالبات بانک‌ها از سوی دولت است.

🔺 بانک‌ها مدعی‌اند که در شرایط تورم ۳۵ درصدی رسمی و همچنین محدودیت منابع بانکی، ارایه تسهیلات با سود ۲۳ درصدی نمی‌صرفد چه برسد به تسهیلات تکلیفی قرض‌الحسنه...

🔺 کارمندان و کارکنان بانکی در شرایطی در همین ناترازی‌ها توانستند از وام یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومانی با سود کمتر از ۲۳ درصد بهره‌مند شوند که سقف وام بازنشستگان ۳۰ میلیون تومان است و سقف وام ودیعه برای مستاجران اگر بتوانند از هفت خان رستم عبور و این وام را دریافت کنند ۲۰۰ میلیون تومان تعیین شده است.

#پژوهش_اقتصادی

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
🔶 وضعیت بیماری‌های نادر در ایران چگونه است؟

🔺 بیماری‌های نادر سال‌ها در کشور مورد غفلت واقع شده‌اند و حتی تعریف‌ها درباره این بیماری‌ها یکسان نیست. به همین دلیل، آمارها از تعداد این بیماران نیز متناقض است.

🔺 «یاسر داودیان» رییس هیات مدیره بنیاد بیماری‌های نادر ایران به پژوهشگر ایرنا می‌گوید: بنا بر اعلان سازمان جهانی بهداشت، ایران احتمالا حدود ۳ میلیون بیمار مبتلا به بیماری‌های نادر دارد اما وزارت بهداشت تعریف محدودتری درباره این بیماری‌ها ارائه داده است.

🔺 «حمید رضا ادراکی» مدیرعامل بنیاد بیماری‌های نادر هم بیان می‌دارد: تاکنون حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار بیمار مبتلا به این ۴۴۴ نوع بیماری نادر در کشور شناسایی و در سامانه بنیاد ثبت شده‌اند. به طور میانگین در ایران به این عدد رسیدیم که احتمالا یک نفر در هر ۱۵ نفر می‌توانند به یکی از بیماری‌های نادر مبتلا باشند.

🔺 طبق یک بررسی، سطح آستانه شیوع در کشورهای مختلف بسیار متفاوت و از ۵ تا ۷۶ نفر در ۱۰۰ هزار نفر متغیر است.

#پژوهش_اجتماعی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
🔺 رئیس انجمن سردرد ایران با اعلام شیوع بالای سردرد در بین نوجوانان کشور می‌گوید: بررسی گروه تحقیقاتی ما در مدارس از نوجوانان نشان داد، ۶۰ درصد از آنها در سه‌ماه گذشته چندبار سردرد را تجربه کردند و بسیاری از وقت‌ها این سردرد به غیبت از مدرسه یا کاهش کارایی این افراد در مدرسه منجر شده که از علل شایع آن سردردهای میگرنی، تنشی و سردردهای پس از ضربه‌های خفیف با فعالیت‌های ورزشی بود.

🔺 یک عضو هیات‌مدیره انجمن بیماری‌های مغز و اعصاب نیز بیان می‌دارد: بین ۱۰ تا ۱۵ درصد بانوان و ۶ تا ۷ درصد آقایان به میگرن مبتلا هستند. برخی از سردردهای ناگهانی، سردردهایی که فرد را از خواب بیدار می‌کنند. سردردهای پس از بیداری نیازمند مراجعه به پزشک هستند.

#یک_عدد_یک_تحلیل

در این باره اینجا بیشتر بخوانید

🆔 @irna_research
🔶 بهترین رنگ و طرح برای مدارس؛ دانش‌آموزان در حیاط هم می‌آموزند/ پژوهش‌ها درباره شکل‌ و شمایل محیط‌های آموزشی چه می‌گویند؟

🔺 حیاط مدرسه امتداد طبیعی کلاس درس است. درک این مطلب که چگونه در حیاط مدرسه می‌شود به کسب تجربه و دادن آموزش‌های متنوع به کودکان پرداخت، بسیار با اهمیت است.

🔺 استفاده از روشنایی روز که بدون تابش خیره‌کننده باشد، می‌تواند عملکرد تحصیلی را به میزان ۲۰ درصد بهبود بخشد. طبق مطالعات انجام‌شده، دانش‌آموزان در کلاس‌هایی که با نور دارای طیف کامل رنگ نورگیری شده‌اند، نسبت به نورگیری با لامپ‌های فلورسنت کمتر خسته و ناراحت می‌شدند. پژوهشی دیگر بر روی ۱۲۰۰ دانش‌آموز نشان می‌دهد کلاس‌هایی که پنجره‌های آنها قابلیت باز شدن دارد، ۱۴ درصد کاراترند.

🔺 استفاده از رنگ‌های نامناسب مرده و خنثی مانند قهوه‌ای و سفید در چارچوب پنجره‌ها، اسکلت فیزیکی میز، نیمکت و... منجر به افسردگی می‌شود. در اکثر مدارس ایران به میزان زیادی از رنگ خاکستری در دیوارها، درها و اسکلت فیزیکی نیمکت‌ها استفاده می‌شود؛ رنگی که از هر نوع تحریک و گرایش روانی به‌دور است.

#پژوهش_اجتماعی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
🔶 خانه‌تکانی در دولت اوکراین، آینده جنگ را تغییر می‌دهد؟

🔺«ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهوری اوکراین اعلام کرده قصد دارد با تغییرات گسترده در کابینه، نیروی تازه به بدنه اجرایی تزریق کند تا در ماه‌های سرنوشت‌ساز پیش‌رو، دولت توان اداره هم‌زمان کشور و مسائل جنگی را داشته باشد.

🔺اکنون شرایط بحرانی در جبهه نزدیک پوکروفسک، نداشتن دستاوردی محسوس در جبهه کورسک، مشکلات تامین برق و انرژی در آستانه فصل سرما و ناتوانی در بسیج عمومی به‌شدت زلنسکی را تحت فشار قرار داده است.

🔺پایتخت‌های کشورهای غربی گسترش و ادامه حمایت‌های مالی و لجستیکی خود از دولت زلنسکی را منوط به تغییر در تصویر رهبری سیاسی اوکراین دانسته‌اند.

🔺محتمل‌ترین سناریو در خصوص تغییرات گسترده در کابینه وزیران اوکراین را می‌توان به ایجاد انحصار و تجمیع قدرت در دستان زلنسکی و از آن مهم‌تر «آندری یرماک» رئیس دفتر ریاست‌جمهوری دانست.

🔺تهاجم همه‌جانبه روسیه به اوکراین به شکل طبیعی سبب تبدیل این کشور به یک کشور فوق‌ریاست‌جمهوری شده است که در آن وظایف دولت واقعی توسط دفتر رئیس‌جمهوری انجام می‌شود.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
🔶 مخاطب تابلوهای فینگلیش مترو کیست؟

🔺 تابلوهای مترو به خط فینگلیش یکی از عجایب شهر تهران است؛ تابلوهایی که به ظاهر برای افراد غیرایرانی نوشته شده‌اند اما معلوم نیست این مسافران سرگشته چقدر از این تابلوها سر در می‌آورند.

🔺 به گفته «پژمان کامفر» کارشناس عمران و شهرسازی، از ابتدای راه‌اندازی متروی تهران با کمال تعجب شاهد نامگذاری غیرحرفه‌ای و ناشیانه نام ایستگاه‌ها بوده‌ایم. برای مثال در ایستگاه میدان حضرت ولی عصر (ع) به جای عبارت square عبارت عجیب و نامفهوم Meydan-e درج شده یا دانشگاه امام علی (ع) که به صورت Daneshgah-e Emam Ali نوشته شده است.

🔺 «شهاب الدین کرمانشاهی» استاد حمل و نقل شهری در این مورد به پژوهشگر ایرنا می‌گوید: برای آشنایی بیشتر با این موضوع می‌توان به ترجمه این تابلوها در دیگر کشورهای غیر انگلیسی‌زبان مراجعه کرد یا استانداردهای آن را از متخصصان علوم ترجمه یا زبان شناسی پرسید.

#پژوهش_اجتماعی

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
🔶 خطر حمله گسترده اسرائیل به جنوب لبنان بعد از عملیات پیجرها

🔺 صدها دستگاه‌ دریافت پیام «پیجر» که توسط تعدادی از کارکنان واحدها و مؤسسات مختلف حزب‌الله مورد استفاده قرار می‌گرفت، بعدا از ظهر دیروز ناگهان منفجر شد؛ رخدادی که بر اثر آن تاکنون ۱۱ نفر در لبنان شهید و حدود چهار هزار تن زخمی شده‌اند.

🔺 در عملیات جنوب لبنان و سوریه، یک محدوده مشخص جغرافیایی مد نظر بوده و یک عملیات کاملا فنی، اطلاعاتی و امنیتی دقیق انجام شده که رد آن را از کارخانه تا محل انبار محصولات و بالاخره توزیع پیجرها باید دنبال کرد.

🔺 حزب‌الله با توجه به مشکلات احتمالی از این دست، معمولا برای خرید دستگاه‌های الکترونیک یا رایانه سراغ کشورهای دوردست‌ می‌رفت تا احتمال آلودگی آن‌ها ضعیف‌تر یا صفر باشد. با این حال این دستگاه‌ها خریداری و با نقش‌آفرینی عناصر مرتبط با اسرائیل وارد لبنان شده است؛ شبیه اتفاقی که با ورود لپتاپ‌های آلوده به ویروس استاکس نت، تاسیسات هسته‌ای ایران را آلوده کرد. اما نکته مهمی که نیازمند بررسی است، این است که چرا این عملیات الان اتفاق افتاده است؟

#پژوهش_بین‌الملل

ادامه را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
🔶 آمریکای لاتین با ارز دیجیتال در سودای حذف دلار/ تجربه جهانی انتشار ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (۴)

🔺 برخی کشورهای آمریکای لاتین به سوی استفاده از ارز دیجیتال به عنوان یک گام بزرگ برای کنار گذاشتن دلار آمریکا گام برداشته‌اند از جمله تصمیم برای توسعه یک رمز پول منطقه‌ای مشترک بین برزیل و آرژانتین در سال ۲۰۲۴ با نام «سور» (SUR).

🔺 بر خلاف یورو که جایگزین همه ارزهای ملی کشورهایی شد که آن را پذیرفتند، «پزو» ارز واقعی برزیل و آرژانتین، مستقل باقی خواهند ماند و واحدهای پول ملی دو کشور توسط بانک‌های مرکزی مربوطه تنظیم می‌شوند و دو طرف از هیچ ابزاری در حوزه سیاست پولی ملی صرف‌نظر نمی‌کنند.

🔺 مجازی‌سازی ارز مشترک مزیت‌های هزینه‌ای قابل‌توجهی را هم برای این دو کشور و هم برای منطقه به دنبال خواهد داشت؛ چه در انتشار آن که به سمت هزینه‌های نهایی صفر گرایش دارد، چه در هزینه‌های مبادله که به‌شدت پایین‌تر خواهد بود.

#پژوهش_اقتصادی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
🔶 رسیدن به مدینه واحده امت اسلامی از کدام سو؟

🔺 حجّت‌الاسلام «علیرضا قبادی» عضو موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با پژوهشگر ایرنا با تاکید بر اینکه وحدت نه یک شعار بلکه دستور موکد قرآنی به اهل ایمان است، می‌گوید: همچنان که در هر خانواده مشکلات، سختی‌ها و اختلاف منش‌ها، بینش‌ها، سلائق و... وجود دارد، در جامعه چنین مشکلات و اختلافی بدیهی است.

🔺 «جلال جلالی‌زاده» عضو هیأت علمی گروه فقه شافعی دانشکده الهیات دانشگاه تهران نیز در این باره بیان می‌دارد: در قرآن اسمی از شیعه و سنی برده نشده، قرآن ما را مسلمان نامیده است؛ پس وقتی که قرآن اسمی از مذهب نبرده یعنی باید همه متمسک به ریسمان الهی که قرآن است بشویم.

🔺 در شرایط امروز اگر مسلمانان در مقابل هم صداقت و اخلاص داشته باشند، هیج مشکلی پیش نمی‌آید و اختلاف‌های فقهی به هیچ وجه نمی‌تواند عامل تفرقه و جدایی باشد.

#پژوهش_فرهنگی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
2024/09/21 14:26:19
Back to Top
HTML Embed Code: