Telegram Web
حمایت نیروی دریایی در رسیدن جامعه علمی به جنوبگان

https://didehbanelmiran.ir/52731/

دیده‌بان علم ایران @ISWIR
تسهیلات یک همتی معاونت علمی برای توسعه دانش‌بنیان های فضایی/ایجاد کانون‌ توسعه فناوری‌های فضایی در هفت دانشگاه

https://didehbanelmiran.ir/52728/

دیده‌بان علم ایران @ISWIR
ساخت فرومون آفت برگ‌خوار پاییزه در كشور
https://didehbanelmiran.ir/52720/
دیده‌بان علم ایران @ISWIR
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کلیپ معرفی ۵۷ برگزیده نهمین دوره برنامه سرآمدان علمی ایران

دیده‌بان علم ایران @ISWIR
تولید زیست چاپگر سه بعدی با نصف قیمت نمونه وارداتی

https://didehbanelmiran.ir/52775/

دیده‌بان علم ایران @ISWIR
توسعه روش‌های تشخیص سریع متانول در مرکز ملی تحقیقات حلال

https://didehbanelmiran.ir/52768/

دیده‌بان علم ایران @ISWIR
برگزیدگان بیست و پنجمین دوره جایزه ترویج علم معرفی و تقدیر شدند

در مراسمی با حضور «فاطمه مهاجرانی» سخنگوی دولت، برگزیدگان بیست و پنجمین دوره جایزه ترویج علم همزمان با آخرین روز هفته ترویج علم معرفی و تقدیر شدند. 

به گزارش دیده‌بان علم ایران، سیزدهمین رویداد هفته ترویج علم عصر امروز (پنجشنبه) با حضور «مقصود فراستخواه»، «هادی خانیکی»، «مهدی زارع» و جمع دیگری از اساتید و مروجان علم با تجلیل از تلاش های ۱۱ مروج علم کشور در تالار ایوان شمس به کار خود پایان داد.
جایزه ترویج علم امسال در هشت بخش «رسانه»، «روش‌های خلاقانه و نوآورانه»، «محیط زیست (بزرگداشت هنریک مجنونیان)»، «آموزگاران مناطق کم برخوردار (بزرگداشت محمد بهمن‌بیگی بنیانگذار عشایر ایران)»، «کنشگر عرصه علم و جامعه (بزرگداشت محمد امین قانعی‌راد)»، «ادبیات کودک (بزرگداشت توران میرهادی)»، «انجمن‌ها و نهادهای علمی» و «تلاش پایدار» اعطاء شد. این ۱۱ برگزیده شامل سه زن، ۶ مرد و ۲ موسسه هستند.
نخستین جایزه ترویج علم به حسین معماریان تعلق گرفت. این جایزه و تندیس به پاس فعالیت ها و تلاش های همه جانبه و تاثیرگذار در آموزش مهندسی، آموزش وبازآموزی، ارتقای مهارت های آموزشی ‌کیفیت آموزش مهندسی، ترویج به اشتراک گذاشتن دستاوردها طراحی و اجرای سیستم ارزشیابی برنامه های آموزش مهندسی کشور اعطاء شد.
دومین جایزه به فروزان خرد پژوه به دلیل بسط علم ریاضی، همکاری در پایه گذاری خانه ریاضیات اصفهان، شورای خانه های ریاضیات در دیگر شهرهای کشور و برگزاری کارگاه ها و دوره های آموزشی پیوند دهنده دانش ریاضی اعطاء شد.
سکینه کیانی، همسر مرحوم بهمن بیگی سومین مروج علم بود که تندیس این دوره به پاس تلاش در مسیر اعتلای فرهنگ و آموزش در میان جامعه عشایری به او تعلق گرفت.
سهراب علیدوستی شهرکی، چهارمین مروج علم به دلیل ترویج اخترشناسی و ‌زمین شناسی در مدارس و در میان مناطق کم برخوردار به دریافت جایزه ترویج علم نایل شد.
کاظم کوکرم پنجمین مروج علم بود که به پاس تلاش های حرفه ای، مسئولانه و مستمر در روزنامه نگاری علم و استفاده موثر از ظرفیت های متنوع رسانه برای توسعه ‌عمومی سازی علم و همگانی کردن دانش نجوم با ترکیب عموم به توجه هر بیشتر به جاذبه های علمی این جایزه به او اعطاء شد.
علی اصغر سعدآبادی، ششمین مروج علم هم در راستای ترویج فرهنگ نوآوری و کارآفرینی در کشور جایزه ترویج علم را دریافت کرد.
سعید انصاریان، سیدکاظم حافظیان رضوی و مهری پریرخ هم جایزه ترویج علم را به ترتیب در راستای حفاظت از مراکز جنگلی و شکل‌گیری مجدد چرخه حیات وحش، راه اندازی مراکز و سامانه های مختلف علمی و ترویجی و رشد شخصیت و تفکر کودکان و نوجوانان دریافت کردند.

در بخش انجمن‌ها و نهادهای مروج علم، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و در بخش کنش‌گر علم و جامعه ( جایزه استاد محمدامین قانعی راد) هم موسسه غیر دولتی، غیر انتفاعی و عام‌المنفعه «رشد، حمایت و اندیشه رحمان» هم تندیس و لوح سپاس بیست ‌پنجمین دوره جایزه ترویج علم را کسب کردند.
انتهای پیام


 
اصلا باید منتظر زلزله بزرگ بعدی برای تهران باشیم؟

نخستین سخنرانی TEDx‌پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با عنوان «تلاش برای شناخت زلزله بزرگ بعدی تهران»( اصلا باید منتظر زلزله بزرگ بعدی برای تهران باشیم ؟) دوشنبه به همت کتابخانه و مرکز اسناد پژوهشگاه برگزار می‌شود.

به گزارش دیده‌بان علم ایران، سخنران این جلسه که دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ از ساعت ۱۱/۳۰ تا ۱۲/۳۰ در  سالن کتابخانه و مرکز اسناد پژوهشگاه برگزار می شود، مهدی زارع، استاد پژوهشکده زلزله شناسی و رئیس مرکز پیش بینی زلزله است.
دیده‌بان علم ایران
منصور عابدینی، استاد ممتاز شیمی دانشگاه تهران درگذشت
استاد منصور عابدینی پس از شش دهه تلاش علمی در حوزه شیمی معدنی درگذشت.
به گزارش خبرنگار دیده‌بان علم ایران، زنده‌یاد عابدینی، متولد ۱۳۱۴ و دارای دکتری شیمی از دانشگاه پنسیلوانیا بود.
وی برای نگارش کتاب مبانی شیمی معدنی برگزیده سومین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شده بود.
دیده‌بان علم ایران هم درگذشت این استاد فرهیخته را به جامعه علمی و دانشگاهی خصوصا خانواده شیمی ایران تسلیت می‌گوید.
دیده‌بان علم ایران @ISWIR
توقف رشد باکتری‌ها با نانوذرات سلنیوم زیستی

https://didehbanelmiran.ir/52779/

دیده‌بان علم ایران              @ISWIR
معاون پژوهشی جدید دانشگاه صنعتی امیرکبیر منصوب شد

https://didehbanelmiran.ir/52784/

دیده‌بان علم ایران              @ISWIR
یافته های محققان ایرانی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی نشان داد
شواهد جدید از اثرات خطرناک سیگار
الکترونیکی بر قلب


https://didehbanelmiran.ir/52675/

دیده‌بان علم ایران @ISWIR
نوآوری شیمیدانان ایرانی در طراحی سیستم دوگانه تولید انرژی توام با تصفیه آب شور https://didehbanelmiran.ir/52794/ دیده بان علم ایران @ISWIR
مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست در حوزه آب و فرونشست زمین منصوب شد
شینا انصاری، رییس سازمان حفاظت محیط زیست طی حکمی، علی بیت‌اللهی، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی را به سمت مشاور خود در امور آب و فرونشست زمین منصوب کرد.

دیده‌بان علم ایران @ISWIR
موسس ایسنا:
انتصاب‌های نامانوس و کوشش صرف در مهار ایسنا، برخاسته از نوعی بی اعتنایی به حقیقت است


در پی انتصاب سرپرست جدید خبرگزاری دانشجویان ایران، ابوالفضل فاتح، موسس این خبرگزاری در نامه ای به رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی نوشت: « نگذارید در دوران شما و به نام دولت شما، با ایسنا نیز همان شود که ناآشنایان یا مخالفان رسانه در دوران های پیشین کردند.»
 
 به گزارش دیده‌بان علم ایران در نامه دکتر فاتح به رییس جمهور آمده است:

«این مکتوب را با سخنان ارزشمند شما در اهمیت رسانه آغاز می کنم که بیان داشته اید: «انتظار می رود خبرنگاران منادی حق باشند و ... اگر رسانه‌های ما مراقب حفظ اعتماد مخاطبان و افکار عمومی نباشند، مرجعیت رسانه‌ای تضعیف می‌شود.»
در جای دیگری فرموده اید: «باید به جوانان به عنوان فرصت‌های بی نظیر ملی بنگریم و به این فرصت‌ها توجه کنیم. آنها می‌توانند راه‌های نو برای حل مشکلات کشور ارائه دهند.»
حضرتعالی، به خوبی مستحضرید که در دوران اصلاحات، خبرگزاری ایسنا به لطف خداوند و همت جوانان خلاق این سرزمین تاسیس، و عرصه ها و امیدهای جدیدی به روی اطلاع رسانی کشور گشوده شد. متاسفانه، اما دیری نپایید که در دولت های بعد، به جای وسعت دادن به مجال کار، همت بر مهار آن گماشته شد و پدیده ی درخشانی که می توانست راهگشای راه های نرفته ی رسانه ای کشورمان باشد، متاسفانه امروز از بیست سال پیش عقب تر است.

داستان پرغصه این خبرگزاری نمونه ای از آن چیزی است که در این دو دهه با تحمیل راهبرد غلط «خنثی سازی و مهار به جای ارتقاء و پیشرفت» بر بسیاری از سرمایه های معنوی و مادی کشورمان رفته است.

به عنوان کوچکترین فردی که از نزدیک شاهد تلاش فداکارانه ی جوانان میهن و آفرینش افتخار و غرور وصف ناپذیرشان بوده ام و به عینه دیده ام که چگونه در آن مقطع با دست خالی بر صدر رسانه های داخلی ایستادند و مرجعیت رسانه ای را به کشور بازگرداندند، همان هنگام استدعا نمودم که مدیران آتی این رسانه که ماهیتی متمایز، مدرن و «پایین به بالا» دارد، از درون و به انتخاب خبرنگاران و دبیران وسردبیران آن برگزیده شوند - شیوه ای که راه حل دیگر رسانه های کشور نیز هست اما به عمد نادیده گرفته می شود. با همراهی استاد گرانقدرم آقای دکتر منتظری رییس وقت جهاد دانشگاهی، نخستین مدیر عامل ایسنا پس از دوران تاسیس بر همین مبنا برگزیده شد.

اما چیزی نگذشت با دخالت نهادهای بیرونی و تحمیل به جهاد دانشگاهی و انفعال و تحفظات غیر موجه در این نهاد (که خود بعدها قربانی مداخلات و انتصاب برخی مدیران بیرون از آن نهاد و بر خلاف سنت پیشینش شد)، مکررا، مدیرانی نامالوف و نامانوس و غیر ایسنایی بر ایسنا گمارده شدند و نتیجه آن شد که می دانید. آنچه نیز از جوهر و جواهر  این رسانه باقی مانده، عمدتا محصول تلاش ایسناییان اصیلی است که با خون دل کوشیده اند، ثمره دوران جوانی شان در برابر چشمانشان خاک و خاکستر نشود و تا حد مقدور میراث رسانه ای کشور بماند.

این سرنوشت رسانه ای است که به یاد می آورم یک بار بزرگان کشور درباره آن پرسیدند، چگونه است که ایسنا با این عمر کوتاه، بر ایرنا و واحد مرکزی خبر با آن همه امکانات پیش افتاده است و این عضو کوچک به ایمان، عقلانیت، عاطفه،  خلاقیت، صداقت و عطشناکی نسل جوان ایرانی در ساختاری متناسب با شخصیت آنان برای تحقق «ایران به روایت ایران» و گشودن شتابان عرصه های جدید رسانه ای اشاره داشتم.

اینک، برای نجات و احیاء یک رسانه ی مولف که نقطه عطف، آغاز دورانی جدید در فضای رسانه ای و الگوی  خبرگزاری های بعدی کشورمان بوده  و نسلی جدید از شریفترین خبرنگاران و دبیران و سردبیران را به عرصه ی رسانه ای کشور معرفی نموده است، از شما استدعا دارد که همچون دوران تاسیس ایسنا که دولت اصلاحات، نهایت حمایت را از استقلال تحریری این خبرگزاری داشت، مساعدت فرمایید ترتیبی اتخاذ شود تا با ممانعت از دخالت های غیر رسانه ای، مدیر ایسنا به انتخاب اعضای آن رسانه و از میان ایسنایی های دلسوز و اصیل انتخاب شود.

متاسفانه برخی انتصاب های رسانه ای این روزها بسی ناهمگون و نگران کننده است. نگذارید در دوران شما و به نام دولت شما، با ایسنا نیز همان شود که ناآشنایان یا مخالفان رسانه در دوران های پیشین کردند.
این توهین به ایسنا و شعور جوانان توانمند میهن و برخاسته از نوعی بی اعتنایی به حقیقت است که بعد از بیست و پنج سال، به بهانه های واهی، همچنان به هیچ یک از اعضای رشید این خبرگزاری برای مدیریت آن اعتماد نشود و هر بار با انتصاب های نامانوس، صرفا در مهار آن بکوشند و از آن عروس هزار داماد بسازند.»
دیده‌بان علم ایران @ISWIR
با حکم وزیر علوم

سرپرست موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران منصوب شد

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور حکمی، «حسین واله» را به سمت «سرپرست موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران» منصوب کرد.

به گزارش دیده‌بان علم ایران، سیمایی در این حکم انتصاب خطاب به واله آورده است:
از جنابعالی انتظار دارد با توکل به خداوند سبحان، سرپرستی آن موسسه را بر پایه قوانین، سیاست‌ها و برنامه‌های مصوب و سند دانشگاه اسلامی به انجام رسانید. امیدوار است با پیروی از آموزه‌های اسلامی، مبانی علمی و راهبرد دولت وفاق ملی و با جلب همکاری دانشگاهیان و صاحب‌نظران وظایف محوله را به نحو شایسته انجام دهید.

🔹حسین واله (متولد ۱۳۴۳ - مشهد) عضو هیئت علمی گروه فلسفه دانشگاه شهید بهشتی با مرتبه دانشیار است که از مهمترین سوابق اجرایی وی می‌توان به معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور(سید محمد خاتمی) و سفیر ایران در الجزایر اشاره کرد. واله دوره دکتری فلسفه و کلام اسلامی را در دانشگاه تربیت مدرس گذرانده‌ است.

وزیر علوم در نامه‌ای جداگانه از خدمات و تلاش‌های عسگر دیرباز، رئیس سابق موسسه در مدت تصدی این مسئولیت قدردانی کرد.

دیده‌بان علم ایران @ISWIR
روش نوین محققان ایرانی برای ترمیم آسیب‌های استخوانی جمجمه و صورت

https://didehbanelmiran.ir/52816/

دیده‌بان علم ایران               @ISWIR
دستیابی به فناوری هدایت لیزری ماشین‌آلات راه‌سازی و سدسازی

https://didehbanelmiran.ir/52823/

دیده‌بان علم ایران               @ISWIR
2025/07/12 21:12:14
Back to Top
HTML Embed Code: