Telegram Web
تداوم اقدامات سرکوبگرانه‌ی دانشگاه علم و صنعت علیه فعالان دانشجویی

مطابق ماده ۱۰۲ شیوه‌نامه انضباطی دانشجویان، احکام انضباطی مشتمل بر تنبهیات بندهای ۱۳ تا ۲۰ تنها در صورت تایید توسط شورای مرکزی انضباطی وزارت علوم قطعی و قابل اعمال هستند. با این وجود، دانشگاه علم و صنعت در اقدامی غیرقانونی قبل از تایید وزارت وضعیت تحصیلی علی فتاحی در سامانه گلستان را به راکد تغییر داده و خبر از حذف حساب کاربری دانشگاهی وی داده است. علاوه بر این مدیریت فرهنگی دانشگاه در نامه‌ای، او را فاقد شرط «لزوم دانشجو بودن» دانسته و از لغو امتیاز قریب‌الوقوع نشریه‌ی دانشجویی صبح امید به مدیریت مسئولی علی فتاحی داده است.

🆔@iust_students_rights
🔴دانشگاه پا را فراتر از حد می‌گذارد!

🔻رئیس دانشکده معماری، اخیرا در نامه‌ای از اساتید دانشکده خواسته تا با توجه به صلاحدید خود، با دانشجویان برخورد کنند.

🔻هیچکس حق ندارد دانشجو را از حق تحصیل محروم کند و یا بدون داشتن صلاحیت لازم خود را در جایگاه مرجع قانونی و قضایی قرار دهد.

#حق_تحصیل

🆔@iust_students_rights
⭕️مطابق ماده‌ی۳ تا ۶ قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر مصوب سال ۹۴، مراتب عملی امر به معروف تنها وظیفه‌ی دولت است و در اجرای امر به معروف و نهی از منکر نمی‌توان متعرض حیثیت، جان، مال، مسکن، شغل و حریم خصوصی و حقوق اشخاص گردید. هیچ شخص یا گروهی حق ندارد به عنوان امر به معروف و نهی از منکر به اعمال مجرمانه از قبیل توهین، افترا، ضرب، جرح و قتل مبادرت نماید و در غیر این صورت، طبق قانون مجازات اسلامی، مجازات می‌شود.

🔻فحاشی، لمس، ضرب و شتم و هرگونه تعرض به کرامت انسانی دانشجویان به هر بهانه‌ای منجمله پوشش، توسط دانشجویان دیگر، اساتید و همچنین نیروی حراست جرم است. همچنین تذکر پوشش و ممانعت از ورود و خروج دانشجویان دختر جز از طریق نیروی حراست خانم مصداق ایجاد مزاحمت برای دانشجویان است و بر اساس قانون مجازات اسلامی، کسانی که برای مردم مزاحمت ایجاد می‌کنند مجرم هستند.

🔻هیچ شخصی حق ضبط کارت دانشجویی افراد را ندارد و حراست دانشگاه تنها می‌تواند کارت دانشجویی را به جهت شناسایی دانشجو مشاهده کند.

🔻تنها نهادی که میتواند در قالب قوانین شیوه‌نامه انضباطی احکام انضباطی را صادر کند کمیته‌ی انضباطی دانشگاه است و اساتید، آموزش دانشکده و ریاست دانشکده ضابطان قوانین دانشگاه نیستند و حق اخراج دانشجو از کلاسهای درسی و دخالت در حق بدیهی تحصیل دانشجویان را ندارند.

🔻به دانشجویان توصیه می‌شود درصورت مواجهه با هرگونه تخطی از قوانین با صراحت و حفظ آرامش به فرد خاطی تذکر داده و در صورت مواجهه با خشونت فیزیکی و یا کلامی اقدام به ضبط واقعه کرده تا در مراجع قانونی و در صورت نیاز به آن استناد کنند.

🆔@iust_students_rights
🔴نشریات بسیج اساتید؛ کاسه‌ی داغ‌تر از آش

🔻به نظر می‌رسد «نبأ» نشریه بسیج اساتید دانشگاه علم و صنعت، جلو تر از کمیته انضباطی و حراست به دنبال محدود کردن فضای دانشگاه و پرونده‌سازی برای دانشجویان تحت عنوان حجاب است.

🔻ما از اساتید دانشگاه دعوت می‌کنیم به‌جای اینکه پشت دانشجو را خالی کنند، پشت ما بایستند و در راستای افزایش آزادی‌های اجتماعی گام بردارند.

🆔@iust_students_rights
⭕️⭕️ فوری، تعلیق شش‌ماهه‌ی انجمن آرمان

🛑بدین‌وسیله به اطلاع می‌رسانیم در پی شکایت حراست دانشگاه از انجمن آرمان دانشجویان، مبنی بر ایراد تهمت و افترا به حراست در نحوه برخورد با دانشجویان، ایجاد فضای امنیتی در دانشگاه و کشف حجاب یکی از اعضای این انجمن، هیئت نظارت بر تشکل‌های اسلامی به ریاستِ رئیس دانشگاه، انجمن آرمان را به توقف تمامی فعالیت‌های خود به مدت ۶ ماه (از ۲/۱۱ لغایت ۸/۱۱) محکوم کرد.

▫️اطلاعات بیشتر در این مورد متعاقباً اعلام خواهد شد.

@IUSTArman
🛑 بیانیه کارگروه دفاع از حقوق دانشجویان در باب تعلیق انجمن آرمان دانشجویان دانشگاه علم و صنعت

حراست دانشگاه علم و صنعت که آوازه‌ی بد رفتاری‌ها و بدطینتیش در رفتار با دانشجویان از کسی پنهان نیست در اقدامی جدید دست به پرونده‌سازی و شکایت علیه انجمن آرمان زده است و در بیدادگاهی فرمایشی حرف خود را به کرسی نشانده است. حراست دانشگاه علم و صنعت بیانیه‌های انجمن آرمان را مصداق افترا و توهین به حراست دانسته، حال آنکه مصادیقی برای همه‌ی موارد گفته شده در دانشگاه، موجود و حی و حاضر است. هیئت نظارت بر تشکل‌ها که ریاست آن را شخص منصور انبیا برعهده دارد رای به این تعلیق داده‌ است. این هیئت در حالی حرف از بی‌قانونی انجمن می‌زند که خود در صدور این رای هم‌چون دیگر جلسات کمیته‌ انضباطی، احضار‌ها و موار دیگر در یک سال اخیر دانشگاه مفاد قانونی را زیر پا گذاشته است؛ که عدم صدور حکم پس از مهلت مقرره در مواد ۱۷ و ۱۹ دستورالعمل اجرایی آیین‌نامه تشکل‌های اسلامی دانشگاهیان ایران تنها یکی از آن‌هاست. همچنین هیئت نظارت طی اقدامی فراقانونی، در زمان بررسی پرونده و پیش از صدور و ابلاغ هیچ حکمی در صدد جلوگیری از فعالیت‌های انجمن بوده است.
کارگروه دفاع از حقوق دانشجویان دانشگاه علم و صنعت این حکم ناعادلانه را نمودی از ترس دانشگاه از صدای بیدار دانشجویان می‌داند و آن را قویاً محکوم می‌کند و از تشکل‌های آزاده، اساتید محترم و دانشجویان می‌خواهد تا همان‌طور که انجمن آرمان صدای شما بود، در این هنگامه‌ی جفا و جور صدای آرمان باشید.

@iust_students_rights
⭕️بیانیه انجمن رویش دانشجویان در اعتراض به تعلیق انجمن آرمان دانشجویان و فضای سرکوب و ارعاب ایجاد شده در دانشگاه

🔻مسئولین دانشگاه علم و صنعت شرم بر شما که مایه ننگ دانشگاه هستید. در تمام روزهای سخت پس از بازگشایی دانشگاه و در خلال خیزش زن، زندگی، آزادی این تشکل های براستی دانشجویی بودند که تمام قد در کنار دانشجویان ایستاده و از کرامت انسانی و حقوق دانشجویان در مقابل جور و ستم شما دفاع کردند. اما شما به سنگ اندازی در برگزاری برنامه‌های تشکل‌ها کفایت نکرده و حال با تعلیق انجمن آرمان دانشجویان، این تشکل را به مدت ۶ ماه از انجام هرگونه فعالیتی باز داشتید.
ما با دوستانمان در انجمن آرمان اعلام همبستگی می‌کنیم. هیئت رئیسه دانشگاه، با این حکم که حتی با قوانین فعلی نیز پر از اشکال است، نشان داد که چیزی جز آلت دست نهاد های امنیتی نیست. همچنین منصور انبیا، ریاست انتصابی دانشگاه، منفورتر از هر زمانی، فارغ از اختیار دستورات دیکته شده را اجرایی میکند. چگونه است که عاملان فاجعه ۱۰ مهر مسجد و کسانی که با چوب پرچم و سنگ به تجمعات مسالمت‌آمیز حمله می‌کنند مورد تقدیر قرار گرفته و دلاور خوانده می‌شوند اما یک انجمن دانشجویی که به سؤرفتارهای حراست انتقاد کرده و به مضروب ساختن یکی از اعضایش از سوی حراست معترض بوده، این گونه با تعلیق مواجه می‌شود؟

🔻هم‌کلاسی‌ها و هم‌دانشگاهیان آزاده؛
بیش از سه سال است که معاونت ضد دانشجویی دانشگاه، از برگزاری انتخابات شورای صنفی سرباز می‌زند و با بهانه‌های واهی «عدم وجود و عضویت در این شورا» مانع از فعالیت صنفی دانشجویان مستقل می‌شود.
کما اینکه در یک سال گذشته به کرات و به صورت مستقیم درخواست برگزاری انتخابات شورای صنفی به دکتر سعیدی، معاونت دانشجویی دانشگاه، داده شده است. همانطور که مستحضر هستید اخیرا درخواستی توسط دانشجویان خوابگاه دختران، تحت عنوان تغییر ساعت عبور و مرور، به ایشان ارائه شد که دانشجویان با بی توجهی به محتوای آن مواجه شدند. حال به جای توجه به خواست دانشجویان برای بهبود کیفیت زندگیشان، سخت‌گیری ها را به اوج رسانده‌اند، گویی خوابگاه زندان است.
🔻ایجاد گیت های تشخیص چهره، احضار دانشجویان به دلیل تاخیر و حجاب، دخالت در پوشش خارج از دانشگاه دانشجویان، صدور حکم محکومیت از خوابگاه، تفتیش وسائل و زندگی خصوصی دانشجویان همراه با توهین های کلامی مواردی از سرکوب‌های اعمال شده بر دانشجویان دختر به ویژه دانشجویان خوابگاهی است.
🔻وضعیت در سطح دانشگاه و پرونده های ایجاد شده در کمیته انضباطی نیز بهتر از موارد ذکر شده نیست. گزارشات حاصله از جلسات کمیته حاکی از آن است که کارمندان این نهاد نه تنها اصول بی طرفی و حفظ کرامت انسانی دانشجویان را رعایت نمی‌کنند بلکه با ادبیات سخیف و توهین آمیز و گاه با تهدید با دانشجویان برخورد می‌کنند و در موارد زیادی پوشش دانشجویان دختر را به سخره می‌گیرند. این رفتار ها با همکاری حراست در کف دانشگاه و با هدف ایجاد حس رعب و وحشت و اعمال تفکرات متحجرانه صورت می‌گیرد.
🔻چنین وضعیتی به هیچ‌ وجه قابل قبول نیست سرکوب دانشگاه سرکوب آزادی و برابری خواهی است، چرا که دانشجویان «از» و «برای» مردم هستند و پیوند آنهاست که برابری و دموکراسی را محقق خواهد کرد.
«آن زمان که بنهاد سر به پای آزادی
دست خود ز جان شستم از برای آزادی
در محیط طوفان زای ماهرانه در جنگند
ناخدای استبداد، با خدای آزادی»

🆔@Rouyesh_IUST
🟥«سایه سرکوب و تعلیق بر فراز دانشگاه الزهرا»

▪️پس از گذشت نزدیک به هشت ماه از شروع جنبش «زن، زندگی، آزادی» و اعتراضات پرشور در دانشگاه‌ها، دانشجویانِ دانشگاه الزهرا نیز همانند بسیاری از دانشجویان سراسر کشور از سرکوب در امان نمانده‌اند. دانشجویان در این مدت با ممنوعیت ورود به دانشگاه، تماس‌های مکرر و احضار به نهادهای امنیتی خارج از دانشگاه و کمیته انضباطی، احکام تعلیق از تحصیل، اجبار به دادن تعهد، اخراج از خوابگاه و... مواجه شده‌اند.
مسئولان دانشگاه الزهرا، به سرپرستی «زهرا ناظم بکایی»، در پی خوش‌خدمتی به حاکمیت، در ماه‌های گذشته، از هیچ‌گونه بی‌اخلاقی و بی‌قانونی در پرونده‌سازی گسترده و صدور احکام بی‌پایه‌ و‌ اساس دریغ نکرده‌اند. وسعت این پرونده‌سازی‌ها و تعداد احضارها به کمیته‌ انضباطی آنقدر زیاد است که به‌گفته‌ی روزنامهٔ «هم‌میهن»، فقط به‌دلیل تجمع در محوطه‌ی خوابگاه، ۱۵۰ دانشجو، شبانه ممنوع الورود شده‌اند.

▪️در مواردی مأمورین حراست به کلاس‌های درس یورش برده و اقدام به شناسایی دانشجویان می‌کردند. در میانهٔ امتحانات پایان ترم به برخی از دانشجویانی که هیچ پروندهٔ انضباطی نداشتند اجازه امتحان داده نشد و برخی از دانشجویان با فشار برای حذف ترم خودخواسته مواجه شده‌بودند. پرونده‌های انضباطی برای دانشجویان بعضاً به دلایل واهی چون پیگیری دانشجویان بازداشتی و حتی به دلیل بازداشت شدن تشکیل می‌شد. این‌ها تنها بخشی از فشارها و برخوردهای سلیقه‌ای و اقتدارگرایانه با دانشجویان این دانشگاه در شش ماههٔ دوم سال ۱۴۰۱ بود.

▪️با شروع اردیبهشت ماه و پا گرفتن مقاومتی از جنس تن ندادن زنان به «حجاب اجباری» در سراسر کشور، فصل جدیدی از پرونده‌سازی، آزار و اذیت دانشجویان و صدور احکام سنگین آغاز شده که کم‌سابقه است. دانشجویان الزهرا با موجی از احضارها به کمیتهٔ انضباطی مواجه شده‌اند. این احکام انضباطی بدون طی شدن روندهای قانونی به سرعت قطعی شده و برخی به فاصلهٔ چند روز بعد به اجرا درآمد. تعدادی از دانشجویانی که به کمیته‌ٔ انضباطی مراجعه کرده‌اند و از نزدیک شاهد این رویه بودند، از زبان مسئولان حراست شنیده‌اند که در این چند ماه پانصد تا ششصد نفر را به کمیته‌ٔ انضباطی کشانده‌اند.

🔻ادامه متن را در اینجا بخوانید.

#صدای_دانشجویان_الزهرا
🆔@Sedaye_Alzahra


https://tinyurl.com/4y482uh9
🔴فراخوان توفان توییتری

🔻در توییتر از سرکوب و فشار بر جنبش دانشجویی می‌نویسیم

🔻زمان: سه‌شنبه ۲۶ اردیبهشت ساعت ۲۱
#دانشگاه_توخالی

🆔@iust_students_rights
🛑🛑اطلاعیه

🔻پیرو شکایت حراست دانشگاه از انجمن رویش دانشجویان مبنی بر تهمت، توهین، افترا و نشر اکاذیب در بیانیه‌ اخیر انجمن، در پی جلسه‌ای که در ٧ خرداد ١۴٠٢، به جهت ارائه توضیحات برگزار شد؛ با وارد بودن اشکالات شکلی در شکایت حراست دانشگاه، هیئت نظارت بر تشکل‌های دانشگاه علم و صنعت جلسه‌ رسیدگی را به زمان دیگری موکول کرد. همچنین به شکلی غیر اصولی انتخابات انجمن را معلق و به بعد از رسیدگی پرونده موکول کرده است.

🔻باتوجه به عدم وجود ماده قانونی مبنی بر معلق شدن انتخابات انجمن در حین رسیدگی به پرونده‌ جاری، شورای مرکزی انجمن اعلام می‌داد که تمام تلاش خود را جهت طی شدن روند قانونی و اصولی انتخابات انجمن که وظیفه‌ی مسلّم و محرز این شوراست خواهد کرد، زمانبندی انتخابات در زمان مقتضی اعلام خواهد گشت.

🆔@rouyesh_iust
🔰گزارشی از وضعیت دانشگاه علم و صنعت؛ از گیت‌های تشخیص چهره تا پرونده‌سازی برای اساتید

◽️دست کم ۲۱ دانشجو بعد از تعطیلات عید تاکنون به دلیل پوشش به کمیته انضباطی احضار شده اند که یک مورد آن مربوط به پوششِ خارج از دانشگاه است. دست کم ۷ مورد احضار به بهانه پوشش توسط روسای دانشکده‌ها صورت گرفته است. در صحن دانشگاه گشت موتوری و گشت حجاب برقرار است و ماموران حراست بدون اتیکت نام رفت و آمد می‌کنند و احراز هویت نمی‌شوند. اساتید بسیجی علاوه بر داخل کلاس‌ها در صحن و فضاهای دانشکده‌ها نیز به بهانه پوشش به دانشجویان تذکر می‌دهند. دست کم یکی از دانشجویان به بهانه استعمال سیگار به خوابگاه ممنوع‌الورود شده و حتی اجازه جمع کردن وسایلش را نیز به وی نداده اند.

◽️برخوردها در خوابگاه دخترانه متمرکز بر پوشش دانشجویان در داخل و خارج از خوابگاه است و ساعت منع ورود و خروج نیز ۱۰ شب است. گیت‌های مجهز به دوربین تشخیص چهره در ورودی خوابگاه دختران نصب شده است که مشخصات و زمان ورود و خروج افراد را ثبت می‌کند. سرپرستی خوابگاه این امکان را دارد که نام دانشجو را هنگام عبور از گیت بدون اطلاع خودش ثبت کرده و به عنوان بدحجاب به کمیته انضباطی ارجاع دهد. برخی دانشجویان ساکن خوابگاه دختران، حتی به دلیل تعدد تاخیر در بازگشت به خوابگاه تا ساعت ۱۰ به کمیته انضباطی احضار شده‌اند. رویه‌ی کمیته انضباطی به گونه‌ای است که دانشجویان تا قبل از جلسه تفهیم تخلف، از دلیل احضار خود باخبر نیستند.

◽️۸ استاد دانشگاه علم و صنعت نیز در پی امضای بیانیه ۳۲۶ تن از استادان دانشگاه‌های کشور در اعتراض به مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان، با شکایت رییس دانشگاه به هیئت انتظامی اساتید احضار و برای آن‌ها در این هیئت پرونده تشکیل شده است.

🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
🔴از شیوه‌های جدید سرکوب تا سنگ‌اندازی در مسیر تشکیل شورای صنفی در دانشگاه علم و صنعت


بنا بر گزارش دانشجویان از دانشگاه علم و صنعت، تعداد زیادی از دانشجویان به دلیل آنچه "پوشش نامناسب" خوانده می‌شود، به کمیته‌ی انضباطی احضار شدند. این احضار‌ها به کمیته‌ی انضباطی ختم نمی‌شود. تعدادی از دانشجویان توسط روسای دانشکده‌های این دانشگاه احضار شدند. این در حالی است که دانشجویان در هنگام قدم زدن در دانشگاه هم آسودگی ندارند. نه تنها گشت‌های حراست بلکه هر کسی اعم از استاد و دانشجو حق دارد به بهانه‌ی پوشش دانشجویان را مورد آزار قرار دهد.

تجاوز به زیست دانشجویان تا خوابگاه نیز ادامه دارد. بر اساس گزارشات واصله، یک دانشجو بخاطر استعمال سیگار به خوابگاه ممنوع‌الورد شده‌است. همچنین درخوابگاه‌های دختران سختگیری‌های پوشش در خارج و داخل خوابگاه شدت دارد. تعدادی از دانشجویان به دلیل تاخیر در بازگشت به خوابگاه در ساعت مقرر، به کمیته‌ی انضباطی احضار شده‌اند.

همچنین در چنین وضعیتی دانشگاه حق داشتن نهاد شورای صنفی را از دانشجویان می‌گیرد و در در مسیر تشکیل آن سنگ انداری می‌کند. این سنگ اندازی‌ها از امروز شروع نشده و نزدیک به ۴ سال است که عدم همکاری و سنگ‌اندازی مسئولین باعث تشکیل نشدنِ شورای صنفی در این دانشگاه شده است. امسال نیز بر خلاف آیین‌نامه‌ی شوراهای صنفی دانشجویی علی‌رغم پیگیری دانشجویان برای انتخاباتی که می‌بایست در اردیبهشت ماه برگزار شود، هیچ اقدامی صورت نگرفته‌است. مسئولین دانشگاه به خوبی می‌دانند وجود نمایندگان دانشجویی از اقدامات خودسرانه‌ و ظالمانه‌ی آنان جلوگیری می‌کند.

در ادامه‌ی سرکوب، ۱۱ تن از اساتید این دانشگاه در پی امضای بیانیه‌ای در اعتراض به مسمومیت‌های سریالی مدارس به دلیل شکایت رییس دانشگاه به هیات انتظامی دانشگاه احضار شدند.

#سرکوب_فراگیر
#دانشگاه_علم‌وصنعت
#حق_همگانی_تحصیل
4⃣8⃣5⃣5⃣
🆔@senfi_uni_iran
ای کشته گمان مبر که خون می‌خسبد
نام تو نماد زندگی خواهد شد

امروز، ۲۵ خرداد ماه، چهاردهمین سالگرد کشته شدن کیانوش آسا، دانشجوی دانشگاه علم و صنعت، در جریان اعتراضات سال ۸۸ است. روزی که در تقویم دانشگاه به نمادی برای به پا خاستن در برابر جور و تاریکی‌ بدل شده است. چهارده سال پیش خون کیانوش زمین را رنگین کرد، زمینی که پیش از این هم رنگ خون رهپویان آزادی را به خود دیده بود و از آن روز تا کنون، این خاک رُستنگاه حق‌جویی، ظلم‌ستیزی و آرمان‌خواهی‌ است. ۲۵ خرداد مجالی برای گرامی‌داشت آئینِ پویایی، مطالبه‌گری و دغدغه‌مندی دانشجویی‌ست‌. فرصتی‌ست برای یادکردن از تمام دانشجویانی که در برابر ستم، استبداد، مرگ و سیاهی، خاموش ننشستند. شعله‌ی آرمان را در سینه روشن نگه‌داشتند و بیرق آزادگی در دست، راه کیانوش و کیانوش‌ها را ادامه دادند.

⚫️ تصویری از پارک آسا که به یاد جان‌فدا کیانوش آسا نام‌گذاری شد.

✍️ قلم فردا
🆔 @IUSTArmankhah
.
🔴 سرهایی که شکسته می‌شوند و صداهایی که باقی خواهند ماند
[گزارشی از دانشجویان دانشکده علوم‌اجتماعی دانشگاه علامه‌، در رد اطلاعیه‌ی باطل روابط عمومی دانشگاه]


◻️در طول یک سال گذشته، هیچ روزی در دانشگاه علامه طباطبایی جو آرام حاکم نبوده است. هر چند پیش از این نیز حراست در حیاط دانشگاه با موتور به دنبال دانشجویانی می‌افتاد که از حجابشان راضی نبود، اما حالا تمام اعمال دانشجویان ذیل فشار حراست قرار می‌گیرد. از شرکت در کلاس‌ها گرفته تا حضور در کتابخانه و سالن غذاخوری.

◻️پیش از انتشار ویدیوی هتک حرمت محمد، دانشجوی دانشکده مدیریت، همین برخورد علیه یکی از دانشجویان در دانشکده‌ای دیگر تکرار شده بود و دانشجوی دختری را در یکی از اتاق‌ها حبس کرده بودند. تیم حراست دانشگاه علامه ذیل هیچ  چهارچوبی عمل نمی‌کند. در ایام امتحانات پایان‌ترم گزارش‌هایی از دانشکده‌های مختلف راجع به تفتیش بدنی دانشجویان مطرح شده بود، گویی در بندِ «مجرمین خطرناک» یک زندان امتحان می‌دهیم!

◻️اعضای حراست دانشگاه از الفاظ جنسی برای خطاب قرار دادن دانشجویان دختر استفاده می‌کنند. کما اینکه پیشتر در یکی از دانشکده‌ها،‌ رئیس حراست دانشجویان دختر را چنین خطاب قرار داده بود: «یک طور لباس می‌پوشند انگار فلان کاره‌اند». یا زمانی که کارت دانشجوی دختری را در سلف دانشگاه گرفته است اینطور گفته که «بیا اتاقم هم کارتت را می‌دهم هم ناهارت را». در تمام این مدت هیچکس پاسخ درستی به اعتراض دانشجویان بر علیه چنین رفتارهایی نداده‌‌است. تنها جوابی که دریافت کرده‌ایم، سیلِ اسامی دانشجویان تعلیق شده بوده‌است.

◻️در ادامه اعمال وقیحانه حراست، خاموش کردن سیتسم‌های گرمایشی و جمع آوری میز و صندلی‌های دانشکده‌ علوم‌اجتماعی رخ داد. این اقدام در دی ماه ۱۴۰۱، زمانی که هوا سرد بود و برف می‌بارید به دستور رئیس حفاظت فیزیکی دانشگاه، پاکپور، جهت تنبیه دانشجویان این دانشکده صورت گرفت و دانشجویان سردترین ایام سال را بدون سیستم گرمایشی گذراندند.

◻️دانشگاه علامه همان دانشگاهی است که بی‌هیچ  واهمه‌ای دانشجویانش را تقدیم نهادهای امنیتی می‌کند و نیروهای حراست آن، اساتید معترض به وضعیت دانشجویان را هل می‌دهند و می‌گویند دهانشان را ببندند.

◻️اکنون اما لازم است که با صدای رسا اعلام کنیم؛ ما نه در دانشگاه که در پایگاه امنیتی علامه طباطبایی قرار گرفته‌ایم. اینجا هیچ چیز آرام نیست و تنها کاری که به نحو احسن انجام می‌شود، سرکوب است. اما خطاب به آنان چنان که پیش از این نیز گفته‌ایم تکرار می‌کنیم:
هیچ کس قرار نیست از شما تمکین کند.

لازم بذکر است که پس از انتشار گسترده فیلم برخورد خشن حراست با یکی از دانشجویان، روابط عمومی دانشگاه علامه طی بیانیه‌ای ادعا کرد که «جو دانشگاه آرام است» و «چنانچه قصوری رخ داده باشد، بر اساس مقررات، اقدام لازم را انجام خواهد داد».

#دانشگاه_علامه
4⃣9️⃣3️⃣6️⃣
🆔@senfi_uni_iran
Forwarded from علموص (M.Moshaveri)
⚫️🔴 درگذشت دکتر سید محمد شهرتاش، عضو هیئت علمی دانشکده برق 🔴⚫️

دکتر شهرتاش از اساتید دانشکده برق، پس از تحمل مدتی بیماری امروز دار فانی را وداع گفت.

مراسم تشییع ایشان ساعت ۱۰ روز سه شنبه در قطعه ۱۸ بهشت زهرا برگزار خواهد شد. سرویس ایاب و ذهاب از درب ۸، ساعت ۹ سه شنبه برای دانشجویان فراهم می باشد.

رسانه علموص ضمن قدردانی از زحمات ایشان در حمایت از حقوق دانشجویان، درگذشت این استاد گرامی را به جامعه دانشجویان و خانواده ایشان تسلیت عرض می‌نماید.

📮کانال دانشجویی علموص
@elmos95
◼️انجمن رویش دانشجویان درگذشت ناگهانی جناب آقای دکتر سيد محمد شهرتاش، استاد گرانقدر و عضو هیئت علمی دانشکده مهندسي برق علم و صنعت را به خانواده محترم ایشان و جامعه دانشگاهی تسلیت می‌‌گوید.

ایشان در آذرماه سال گذشته به همراه دیگر اساتید در نامه‌ای خطاب به ریاست دانشگاه خواستار آزادی دانشجویان بازداشتی و رفع ممنوع الورودی و احکام صادر شده برای دانشجويان معترض بودند، همچنین در دوران ریاستشان در دانشگاه همواره برای دانشگاهی مستقل در تلاش بودند و به حضور اساتید آزاده در دانشگاه تاکید داشتند.
تلاش های بی‌وقفه ایشان حتی در زمان بیماری برای حمایت از حقوق دانشجویان و استقلال نهاد دانشگاه هرگز از یاد ما دانشجویان نخواهد رفت.

🆔@Rouyesh_IUST
⚫️⚫️ دکتر سید محمد شهرتاش عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی برق علم و صنعت و رئیس سابق این دانشگاه درگذشت.


در شرایطی که حراست دانشگاه عرصه را بر تشکل‌ها، دانشجویان و اساتید آزادی‌خواه تنگ کرده و خفقان بر علم و صنعت سایه گسترانیده، درگذشت او که استادی شرافتمند و مدافع شجاع حقوق دانشجویان بود، ضایعه‌ای جبران ناپذیر برای ماست.
ایشان از مخالفان ایده‌ی سیاست‌زدایی از صحن دانشگاه، قائل بر این بود که با فراهم نبودن چارچوب‌های نقادی در ارگان‌ها و مطبوعات و رسانه‌های وابسته به احزاب در ایران، «اگر فرهیختگان در چارچوب دانشگاه نقد نکنند، دیگر بستری برای نقد وجود ندارد... دانشگاه حتماً باید یک نقش سیاسی داشته باشد.»

دکتر شهرتاش از میان ما رفتند اما تلاش‌های صادقانه و بی‌چشم‌داشت ایشان برای کمک به دانشجویان سرکوب‌شده و بازداشت‌شده در جریان خیزش اخیر دانشگاه تا همیشه در خاطر اهالی علم و صنعت باقی خواهد ماند.

📌منبع سخنِ داخل گیومه‌ی دکتر شهرتاش: کتابِ «اصلاحات و تجربه‌ی دموکراسی در دانشگاه»


🆔@IUSTArmankhah
مروری بر گزارش شورای عالی امنیت ملی بر حادثه ۱۸ تیر ۷۸ (حمله به کوی دانشگاه)

🔹 یافته‌های دبیرخانه حاکی است که ۱۴ راهپیمایی در کوی دانشگاه تهران با توجه به اسناد موجود در طول سال ۷۶ منتهی به سال ۷۷ انجام شده که دو مورد آن به خارج از کوی کشیده شده است.

🔹اين موارد غالباً با يك هسته ۱۰ الي ۱۵ نفره، از مقابل ساختمان شماره ۲۲ بين ساعات ۲۲ و ۲۳ آغاز و پس از خروج از درب نگهباني و ورود به خيابان كارگر شمالی، به سمت اتوبان جلال‌آل‌احمد طی مسير می‌شده است.

🔹 كميته معتقد است فشار روانی ناشی از تنش‌هاي سياسی ميان جناح‌ها و مسائل مطروحه در مطبوعات و همچنين تعطيلی روزنامه سلام و قانون اصلاح مطبوعات و تقابل‌های موجود بين جناح‌ها به عنوان بستری مناسب برای بروز اين حادثه عمل نموده است.

🔹 اين راهپيمايي ظاهراً در مراحل اوليه آن تفاوت چندانی با راهپيمایی‌های گذشته نداشته است. تعداد و نحوه حضور دانشجويان از نظر پوشيدن لباس و… فاقد تفاوت بوده است.

🔹 كميته در خصوص انجام راهپيمایی همراه با سازماندهی و برنامه‌ريزی خاص و قبلی، به نتيجه‌اي نرسيد. ليكن ادامه تحقيقات به وزارت اطلاعات واگذار شده است.

🔹 بعد از حضور جانشين منطقه مركزی ناحيه تهران بزرگ و رفتارهای غيرمدبرانه ايشان، درگيری‌ها، به طور پلكانی رو به اوج نهاده است. در اين ميان به نظر می‌رسد تعدادی از افراد كه مايل به خاتمه اين وضعيت نبوده‌اند از اين فضا استفاده نموده و بر شدت آن افزوده‌اند.

🔹 حضور برخي از افراد شخصي به عنوان گروه فشار از قبيل (…) در اين مقطع محرز بوده و حضور اين افراد در تشديد درگيری‌ها مؤثر بوده است.

🔹 يافته‌های كميته حاكی است نيروهای شخصی غيررسمی از ساعت ۲ بامداد به بعد به مرور از طريق يك نظام ارتباطی هماهنگ، درمحل حاضر شده‌اند. در ميان اين نيروها افراد شناخته شده‌ای ازقبيل آقايان (…) مشاهده شده‌اند.
به نظر می‌رسد نيروی انتظامی می‌بايست برخورد قاطع‌تری براي جلوگيری از دخالت اين افراد در مجموعه ماجرا و به خصوص ورود به كوی به خرج می‌داده است.

🔹 كميته اعتقاد دارد ضرب و شتم و تخريب، صرفاً توسط ناجا صورت نپذيرفته است و نيروهای شخصی غيررسمی نيز در ضرب و شتم دانشجويان دخالت داشته‌اند.

🔹حضور آقای (…) از افراد شاخص وابسته به گروه‌های شناخته شده غيررسمی، در محوطه كوی با توجه به شناخته شدن وی نزد دانشجويان محرک‌زا بوده است.

🔹 بررسی مجموعه گزارشات رسيده و تحقيقات انجام شده براي اعضای كميته، وجود افرادی با لباس شخصي و غيروابسته به نيروهای انتظامی در ماجرای كوی دانشگاه و درگيری‌های آن مسلم شده است.

🔹 بررسی‌ها نشان مي‌دهد وجود برخی از افراد مشكوک و ماجراجو در دو طرف اين حادثه محرز می‌باشد. به عنوان مثال آنچه برای كميته محقق گرديد وجود عناصری ماجراجو و بعضاً ناصالح كه تحت پوشش اسامی مقدس فعاليت نموده‌اند، در ماجرای كوی وجود داشته‌اند.

🔹 از ساعت ۴۵ دقيقه بامداد تا ۴:۱۵ دقيقه بامداد نيروی انتظامی، عملياتی خلاف قانون نداشته، لكن بی‌تدبيری درعملكرد فرمانده مذكور محرز گرديده است. پاكسازی خيابان و جلوگيری از گسترش حادثه از وظايف ذاتی نيروی انتظامی در اين مرحله بوده است.
به طور مشخص از ساعت ۴:۱۵ دقيقه بامداد، نيروی انتظامی وارد خوابگاه شده است و در ساعات بعدی نيز بدون رعايت دستورات جانشين فرماندهی كل قوا مبنی بر عدم ورود و… در صحنه عمل كرده است.

🔹 طبق تحقيقات كامل به عمل آمده تنها فردی كه در اين حادثه فوت كرده است افسر وظيفه مرحوم عزت ابراهيم‌نژاد اهل پل‌دختر می‌باشد.
نامبرده روزهای تعطيل را در خوابگاه دانشجویی و در كنار دوستان خود می‌گذرانده است و بررسی‌های كامل نشان مي‌دهد شايعات و گزارش‌های غيررسمی ديگر به هيچ عنوان صحت ندارد.


@IUSTArmankhah

متن کامل گزارش شورای عالی امنیت ملی:
http://www.ensafnews.com/153896/
2025/07/14 13:28:26
Back to Top
HTML Embed Code: