Telegram Web
⭕️آفرین نجفی زاده، دبیر دوره هفتم انجمن رویش و ورودی ۱۴۰۰ مهندسی مکانیک، با حکم کمیته انضباطی دانشگاه، به مدت یک ترم از تحصیل محروم شد.

🆔@Rouyesh_IUST
🔴 طی گزارش صورت گرفته توسط حراست دانشگاه از انجمن آرمان پیرو بیانیه منتشر شده در خصوص حکم اعدام محمد قبادلو در جلسه هیئت نظارت بر تشکل‌ها و در حضور هیئت منصفه، انجمن آرمان از اتهامات وارده مبنی بر «توهین به قانون» و «زیر سوال بردن حکم دین در رابطه با قصاص نفس» دفاع کرد.

🔻 لازم به ذکر است این جلسه قرار بود در انتهای اسفند ماه برگزار گردد که توسط هیئت نظارت بارها به تعویق افتاد.

🔻 انجمن آرمان هم‌اکنون منتظر ابلاغ کتبی نتیجه از سوی هیئت نظارت بر تشکل‌ها می‌باشد.

@IUSTArman
⭕️ گرداب وعده‌های تکراری

اردیبهشت‌ ماه تمام شد و خبری از انتخابات شورای‌صنفی نشد!

🔻شورای صنفی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران از سال ۹۸ تشکیل نشده است.
اکنون بیش از پنج سال است که جای شورای صنفی در دانشگاه علم و صنعت خالی است. دکتر سعیدی(معاونت دانشجویی) در سه سال گذشته بار‌‌ها در گفتگوهای خود با دانشجویان وعده‌هایی برای برگزاری این انتخابات داده است و در موعد گفته شده به بهانه‌هایی همچون نبود جو مناسب در دانشگاه، نبود نیروی کافی برای برگزاری انتخابات و... از برگزاری انتخابات و تشکیل شورای صنفی سر باز می‌زند و با وعده جدید آن را به تاریخ
دیگری موکول می‌کند.

🔻وی آخرین بار گفته بود که
اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ این انتخابات را برگزار خواهد کرد اما اردیبهشت ماه نیز تمام شد و خبری از شورای صنفی نشد.

🔻این شورا مهمترین مرجع تماما دانشجویی برای پیگیری دغدغه‌های درون صنفی این دانشگاه بوده و نبود آن موجب حل نشدن این مشکلات و انباشت آن‌ها می‌گردد.

🆔@iust_students_rights
🔹انجمن آرمان دانشجویان در جلسه دفاع مورخ ۸ خرداد ۱۴۰۳ در خصوص این بیانیه که موارد اتهامی «توهین به قانون» و «زیر سوال بردن حکم دین در رابطه با قصاص نفس» وارد شده بود، شرکت کرد. همانطور که قبلاً اعلام شده بود، این جلسه قرار بود اسفندماه برگزار شود اما بارها توسط هیئت نظارت بر تشکل‌ها به تعویق افتاد. انجمن آرمان ضمن ارائه دفاعیات مربوطه در جلسه، تاکید دارد که موارد اتهامی بی‌اساس بوده‌اند و آن‌ها را در جهت محدودسازی فضای انتقادی دانشگاهی می‌داند. آیا انتقاد از قوانین حکومت جمهوری اسلامی از نظر حراست و مسئولین دانشگاه توهین به اسلام محسوب می‌گردد؟ یا از مقدس‌سازی به عنوان پوششی برای سرکوب روحیه پرسشگری و تفکر انتقادی استفاده می‌شود؟

🔹لازم به ذکر است با گذشت بیش از یک ماه از جلسه دفاع، هنوز حکمی به انجمن ابلاغ نشده است. با توجه به گفته‌ی آقای سعیدی - معاونت دانشجویی دانشگاه علم و صنعت - نتیجه دفاع باید بلافاصله پس از این جلسه مشخص شده و متعاقبا به انجمن ابلاغ می‌شد. حال پرسش اینجاست که دلیل این فاصله طولانی در ابلاغ حکم چیست؟

🔹در قانون نظارت بر تشکل‌ها آمده که حکم باید ظرف مدت حداکثر ده روز ابلاغ شود، اما هیئت نظارت با سوءاستفاده از شکاف قانونی موجود در این بند و همچنین عدم شفافیت، ابلاغ حکم را به تاریخ نامعلوم و دلخواه خود موکول می‌کند. جالب آنکه معمولا ابلاغ حکم‌های تعلیق تشکل‌های منتقد در دوران امتحانات یا تابستان که دانشگاه خالی از دانشجویان است صورت می‌گیرد. همچنین روند شکایت به حکم ابلاغی از سوی هیئت نظارت دانشگاه به وزارت علوم آنقدر زمان‌بر است که در بسیاری از موارد پیش از آنکه حتی نامه اعتراض تشکلی در وزارت علوم بررسی شود زمان حکم تنبیهی به اتمام می‌رسد.
تمامی این‌ها چالش‌هایی است که در برابر یک دادرسی عادلانه وجود دارند.

🔶قسمتی از نامه‌ی هفته گذشته انجمن آرمان دانشجویان در اعتراض به عدم ابلاغ نتیجه جلسه، در ادامه آمده است.

🔸«اکنون با گذشت نزدیک به یک ماه از برگزاری جلسه دفاع، همچنان از ارائه حکم نهایی به انجمن آرمان امتناع ورزیده شده و این شائبه را به وجود آورده که دانشگاه نمی‌خواهد قبل از انتخابات ریاست جمهوری، حکم نهایی صادر شده را اعلام کند. چرا که تبعاتی را در اعلام نتیجه، قبل از انتخابات ریاست جمهوری می‌بیند.»

@IUSTArman
⭕️ علی غلامی، فعال سابق دانشجویی، به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد.

به تازگی حکم این فعال دانشجویی که به اتهام «تبلیغ علیه نظام» در دادگاه بدوی انقلاب شهرستان بجنورد به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود، در شعبه دوم دادگاه تجدید نظر استان خراسان شمالی، تایید شده است.

#علی_غلامی، سال گذشته در سالگرد اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» به مدت ۱۵ روز توسط وزارت اطلاعات بازداشت و این مدت را به صورت انفرادی در بازداشتگاه اداره اطلاعات شهر بجنورد سپری کرد و با قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت آزاد شد.
از جمله مصادیق اولیه‌ی اتهامی که به او تفهیم شده بود، فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و حضور و فعالیت مستمر در تشکل‌های دانشجویی بوده است.
او دبیر سیاسی اسبق انجمن آرمان دانشگاه علم و صنعت و از جمله‌ی فعالین دانشجویی است که پیش از این به دو ترم تعلیق در دانشگاه هم محکوم شده بود.

🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
🔶تماس‌های مکرر نهاد های امنیتی و اطلاعاتی به دانشجویان دانشگاه علم و صنعت و خانواده‌ی ایشان

🔷 طبق گزارشات رسیده به کارگروه طی روزهای گذشته و در سالگرد جنبش ژینا، تماس‌های زیادی از نهادهای امنیتی و اطلاعاتی با دانشجویان و بعضا خانواده‌هایشان، گرفته شده و برخی از آنان به محل‌های خارج از دانشگاه فراخوانده شده‌اند.

🔷 کارگروه حمایت از حقوق دانشجویان دانشگاه علم و صنعت، قویا این اقدامات را محکوم کرده و دخالت نهادهای اطلاعاتی در امور دانشگاه ها را تشدید تنش و تنها نتیجه‌ی آن را امنیتی کردن فضای دانشگاه می‌داند.

🆔 @iust_students_rights
🔴 نامه‌ سرگشاده‌ی جمعی از استادان اخراجی و تعلیقی دانشگاه به رئیس جمهور


ریاست جمهوری اسلامی ایران
جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان
با سلام

نظر به دستور اخیر شما به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر بازگشت و ادامه‌ی کار استادان و دانشجویانی که به دلایل ناموجه، غیرقانونی و سیاسی از حقوق و فرصت‌های شهروندی خود محروم شده‌ و در وضعیت اخراج، تعلیق، بازنشستگی و استعفای اجباری قرار گرفته‌اند، نکاتی را خدمت شما عرض می‌نماییم:


_ علی رغم دستور صریح شما، هنوز سازوکار روشنی در خصوص بازگشت استادان اخراجی به دانشگاه اعلام نشده و اقدام موثری درین مورد صورت نگرفته است. قرائن و شواهد موجود حکایت از موانعی دارد که سد راه بازگشت این افراد به دانشگاه شده‌اند.
ما جمعی از استادان اخراجی، خواهان اظهار نظر روشن و اقدام قاطع  درین مورد هستیم تا روشن شود آیا اراده‌ای واقعی در کار است یا صرفا با بازگشت تعدادی انگشت شمار قرار است این موضوع مورد بهره‌برداری تبلیغاتی قرار گیرد!
در حافظه‌ی تاریخ بماند که در کشوری با نام جمهوری اسلامی مسئولانی بودند که استادان دانشگاه را به جرم سعادت‌خواهی، راست‌گویی و احساس مسئولیت اجتماعی از حق طبیعی و اولیه کارکردن باز داشتند.
_ آنچه که به ناروا بر ما گذشته است محصول سازوکار غیر علمی و غیرشفاف تعیین صلاحیت عمومی و تبدیل وضعیت، تفتیش عقاید، سرکوب آزاداندیشی و ناشکیبایی در برابر تفکر انتقادی است. بخش اصلی مسئله وجود قوانین و مقررات ناقض «آزادی آکادمیک» است که در سالهای اخیر به تصویب رسیده است. قوانین و مقرراتی که دست نهادهای اقتدارگرای غیر دانشگاهی را در سرکوب استادان باز گذاشته است.
_  فرایند تحقیق و تعیین صلاحیت عمومی در دانشگاه جولانگاه اعمال اقتدار نهادهای ایدئولوژیک و سیاسی و امنیتی است، به گونه‌ای که عملا نهاد دانشگاه و مجموعه‌ی علمی و اداری آن تبدیل به اپراتور این نهادها برای گزینش و تعیین صلاحیت اعضای هیات علمی شده‌‌اند! آنچه تحت عنوان «قانونی بودن» اخراج استادان مطرح می‌شود، محصول این سازوکار شبه‌ قانونی ناسالم و غیر مسئولانه است. پیداست که قانون در صورتی محترم است که حافظ حقوق انسانی تمامی شهروندان بوده و در تضاد با اصل بیطرفی و عدالت به مثابه انصاف نباشد. این چنین «قانونگذاری» اقتدارگرایانه و ناعادلانه‌ای ریشه فساد و ناکارآمدی در دانشگاه است.
_ بدیهی است که بازگشت استادان دگراندیش و منتقد در شرایطی ممکن و مطلوب است که شاهد تغییری در این سازوکار ناسالم باشیم. ما همچنان از حق انسانی و شهروندی خود برای اظهار نظر، نقد حکمرانی و تعهد به مبانی علمی و دانشگاهی که راستگویی، تفکر انتقادی و زیستن در دایره‌ی حقیقت است، دفاع کرده و حق اعتراض و انتقاد مردم از حاکمان را یک اصل بنیادین و خدشه‌ناپذیر می‌دانیم.

درین ارتباط خواستار آنیم تا ضمن جبران حق و حقوق تضییع شده استادان اخراجی، بدون تشریفات اداری و بورکراتیک فرسایشی امکان «حضور مجدد همه‌ی آنها» در دانشگاه فراهم شود.
تقاضا داریم ضمن حفظ حرمت و کرامت اعضای هیات علمی دانشگاه، از سرگردانی‌های بی‌حاصل اداری و اخذ تعهدهای عقیدتی و سیاسی توسط نهادهای اقتدارگرا ممانعت شود.
همچنین به عنوان بخشی از بدنه‌ی انسانی دانشگاه «خواهان بازگشت بی‌قید و شرط تمامی دانشجویان اخراجی و تعلیقی و دلجویی از آنها» هستیم.
امید است با تغییر نگرش‌ و اصلاح ساختارها و موانع موجود شاهد اعتلای جایگاه دانشگاه و نیروی انسانی آن باشیم.

راستی آور که شوی رستگار
راستی از تو ظفر از کردگـار


امضا کنندگان:

_ دکتر مرتضی نعمتی، هیات علمی دانشگاه چمران اهواز
_ دکتر حسن باقری‌نیا، هیات علمی دانشگاه حکیم سبزواری
_ دکتر ابولفضل شایان، هیات علمی دانشگاه جهرم
_ دکتر بهروز چمن‌آرا، هیات علمی دانشگاه کردستان
_ دکتر آمنه عالی، هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی
_ دکتر سید جواد امامی، هیات علمی دانشگاه علم و صنعت
_ دکتر حمیده سادات خادمی، هیات علمی  دانشگاه علامه طباطبایی
_ دکتر احمد رحیمی، مدرس دانشگاه فردوسی و دانشکده‌ی فنی شهید منتظری مشهد
_ دکتر ابولقاسم رحیمی،  هیات علمی دانشگاه حکیم سبزواری
_ دکتر زهرا خشک جان، هیات علمی دانشگاه باهنر کرمان
_ دکتر محمد سلطانی رنانی، هیات علمی دانشگاه اصفهان
_ دکتر مهشید گوهری کاخکی، مدرس دانشگاه فردوسی مشهد



4⃣2⃣6⃣5⃣
🆔 @senfi_uni_iran
شیوه‌نامه_اجرایی_آیین‌نامه_انضباطی_دانشجویان_مصوب_شهریور_۱۴۰۳.pdf
11.4 MB
⭕️شیوه‌نامه انضباطی جدید

🔹بازنگری شیوه‌نامه انضباطی دانشجویان در شهریور ١۴٠٣ توسط دبیرخانه شورای مرکزی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم تحقیقات و فناوری تکمیل و در تاریخ ١۴٠٣/۶/٢۴ به دبیرخانه دانشگاه‌ها ابلاغ شد.

🆔@iust_students_rights
⭕️ تفاوت‌های اساسی شیوه‌نامه‌ی مصوب ١۴٠٣ با شیوه‌نامه‌ی ١۴٠١

به طور کلی، در شیوه نامه ۱۴۰۳ سعی شده است با کاهش درجات تنبیه، رعایت حقوق دانشجویان و شفاف سازی فرآیند رسیدگی، رویکرد انضباطی دانشگاه ها را به سمت ارشاد و هدایت دانشجویان تغییر دهد و با دقت و جزئیات بیشتری به تخلفات و تنبیهات پرداخته است. همچنین، فرآیندهای رسیدگی به تخلفات و نحوه انتخاب اعضای کمیته‌های انضباطی نیز دقیق‌تر و با معیارهای بیشتری انجام می‌شود. با این وجود با عدم حضور اعضای دانشجویی و شفاف نبودن تعداد احکام صادره و آرا و عدم حضور نمایندگان دانشجویان تدوین شیوه نامه اخیر، همچنان در فهم و برطرف ساختن مشکلات و یکجانبه‌گرایی علیه دانشجویان دچار ضعف بوده و این نقیصه تنها در صورت هم‌اندیشی با تشکل‌های دانشجویی مستقل و حامی منافع دانشجویان برطرف خواهد شد.

🆔@Rouyesh_iust
تفاوت_های_شیوه_نامه_انضباطی_دانشجویان_۱۴۰۱_و_۱۴۰۳.pdf
354.3 KB
⭕️در این سند، تفاوت‌های اساسی شیوه‌نامه‌ی مصوب ١۴٠٣ با شیوه‌نامه‌ی ١۴٠١، مشخص شده است.

🆔@Rouyesh_iust
🔔 #اطلاعیه
از دانشجویان گرامی تقاضا می‌شود درصورتی که با احکام انضباطی همچون محرومیت از امکانات رفاهی، محرومیت از تحصیل (اجرایی یا تعلیقی) و یا اخراج مواجه‌اند و یا پیشتر با این مسائل مواجه شده بودند و همچنان تاثیر این احکام بر روی سنوات و امکانات رفاهی ایشان وجود دارد، حتما جهت پیگیری از طریق وزارت علوم و سازمان امور دانشجویان، تا روز جمعه به روابط عمومی کارگروه دفاع از حقوق دانشجویان دانشگاه علم و صنعت اطلاع دهند.

روابط عمومی:
@students_rights_admin

🆔@iust_students_rights
🔴 نامه‌ی ٣١ تشکل دانشجویی درخصوص لغو احکام انضباطی و حق تشکل یابی

با عنایت به گذشت دو سال از اعتراضات سال ١۴٠١ و حضور فعال دانشگاه و جامعه دانشگاهی در این رخداد تاریخی، متأسفانه دانشگاه با برخوردهای نادرستی از سوی مسئولین امر مواجه شده است و همانگونه که مستحضر هستید، برخوردهای غیرقانونی و خارج از حدود شأن دانشگاه موجب تحمیل رنج به بسیاری از دانشجویان شده است.

امروز در شرایطی این نامه را می‌نویسیم که بعضی از دانشجویان زندانی‌اند، بعضی در انتظار اجرای حکم زندان‌اند، برخی ستاره دارند (که لغو این احکام و توقف این رویه‌ها یکی از مهم ترین مطالبات بدنه دانشجویی‌ست و پیگیری آن توسط وزرا ضروری است. ) برخی از دانشگاه اخراج شده‌اند، عده‌ای در معرض اخراج آموزشی‌اند و بسیاری هم با حکم کمیته‌های انضباطی محروم از تحصیل اند؛ و این امر نشان می‌دهد که دانشگاه نه تنها برای فعالیت دانشجویی بلکه برای زیست روزمره دانشجویان نیز با محدودیت و اختلال مواجه شده است.

🔻در ادامه به تشریح پیشنهاد و مطالبه قطعی خود از شما به عنوان وزیران متولی امر دانشگاه خواهیم پرداخت.

🔗 متن کامل نامه

🆔@iust_students_rights
⭕️نامه‌ی کارگروه دفاع از حقوق دانشجویان درخصوص وضعیت فعلی و عدم تغییر رویکرد در دانشگاه علم و صنعت با ابقا و ترفیع برخی مسئولین دوره‌های پیشین

این نامه در تاریخ چهارشنبه، ۱۱ مهر ماه در وزارت علوم ثبت گردید.

🆔@iust_students_rights
📌طرح اینفوگرافیک معرفی شورای صنفی دانشگاه علم و صنعت

پیرو اطلاعیه‌ی مجدد دانشگاه مبنی بر تمدید مهلت ثبت‌نام، ثبت‌نام در کاندیداتوری انتخابات شورای صنفی تا امروز، سه شنبه ۱ آبان ماه خواهد بود و متقاضیان جهت ثبت نام از ساعت ۱۰:۳۰ لغایت ۱۴:۳۰ با کارت دانشجویی می‌توانند در دفتر معاونت دانشجویی ثبت‌نام کنند.

نشریات دانشجویی اندیشه و سرو

🆔 @iust_students_rights
2025/01/02 03:44:22
Back to Top
HTML Embed Code: