Telegram Web
📝📝اگر دنبال جریان نفوذ می‌گردید، همسویی رسانه‌ای داخل با منافع دشمنان را دریابید!

حبیب رمضانخانی
@jomhuriyat
♈️امام جمعه کرج: تعلیق همکاری با آژانس بهترین فرصت هست که امور هسته‌ای را مخفیانه پیش ببریم!
 
♈️در این سال‌ها یکی از بهانه‌ها و سوژه‌های غربی‌ها برای موضع‌گیری علیه ایران، مانور دادن روی شعارها و اظهارنظرهای تند مسئولان بوده است!

♈️مثلا، یکی از اشارات ثابت ترامپ در بازی و نفوذ رسانه‌ای و توجیه و هدایت افکار عمومی علیه ایران، تاکید بر این نکته بوده که: ایرانیان همواره شعار مرگ و نابودی ما را سر می‌دهند!

♈️قابل تامل، در تمام این سال‌هایی که به جای پرداختن بر وظیفه اصلی و حل مشکلات کشور، مسئولان، از دهیار یک روستا تا تمام نهادها و مسئولان رده بالای سیاسی و نظامی در حال سر دادن این شعارها و اظهارنظرهای غیر کارشناسی بودند، همین غربی‌ها به دور از شعار ‌و‌ وعده، کار خود را پیش برده و برای این سطح از نفوذ و این حجم از خرابکاری در داخل بسترسازی می‌کردند!

♈️قابل تاملتر، این‌روزها که در میدان عمل شکست کامل آن شعارها و وعده‌ها عیان شده، برخی از گذشته عبرت نگرفته ‌و همچنان با دخالت نابه‌جا و موضع‌گیرهای غلط، چون مورد امام جمعه کرج یا اظهارات شریعتمداری کیهان مبنی بر اعدام فلان سیاستمدار غربی و... ضمن تامین خوراک و سوژه‌سازی برای رسانه‌های غربی، تمرکز و چارچویی تیم سیاست خارجی برای برون رفت از این بحران را دچار انحراف و مشکل می‌کنند. خاصه وقتی همگان می‌دانند این‌ها فراتر از یک اظهار‌نظر ساده، همواره در تصمیمات کلان نظام دخیل و تاثیرگذار بوده‌اند!

♈️نمونه بارز این موازی‌کاری و دخالت را می‌توان امروز با اظهارات نابخردانه و غیرکارشناسی در مورد شدت تخریب تاسیسات هسته‌ای ایران دید که با وجود تاکید عراقچی و سخنگوی وزارت خارجه مینی بر آسیب جدی زیرساخت‌ها، عده‌ای اما تاکید و اصرار دارند که تاسیسات آسیب جدی ندیده و همین مبنای مانور و بهره‌برداری غربی‌ها و توجیهی برای ادامه اقدامات و سیاست‌های تهاجمی آن‌ها می‌شود!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آقای رئیس‌جمهور! دیگران را با این سخن همراه کنید...

محمدابراهیم انصاری لاری،پژوهشگر حوزه فرهنگ و سیاست
@jomhuriyat

♈️رئيس‌جمهور در ديدار با الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان، تصريح كرد كه: "به شرط پایبندی عملی طرف مقابل همچنان دیپلماسی را راهکار موثر حل اختلافات می‌دانیم".

♈️آقای رئیس‌جمهور موضع شما متین و منطقی است؛ اما برای تاثیرگذاری نظرات شما چه در داخل و چه در خارج از کشور و جلوگیری از سوءاستفاده و بهانه‌تراشى‌های دشمن غدار، باید به‌جد جلوی اظهارنظرهای متفاوت و گاه مغایر را از ناحیه هرکس دیگر بگیرید.

♈️برابر قانون، شما شخص دوم کشور هستید و پس از مقام رهبری مواضع اصولی نظام را فقط باید از شما شنید؛ به‌خصوص که در این ایام، ما در میانه یک آتش‌بس نیم‌بند هستیم. در چنین شرایطی، نباید هرکس به خودش اجازه بدهد هر سخنی بگوید و هر موضعی بگیرد.

♈️اگر راهکار اصلی نظام این است که شما در دیدار با رئیس‌جمهور آذربایجان مطرح کرده‌اید (که راهکار درست و منطقی همان است)؛ علی‌القاعده باید رویکرد همه اجزای نظام هم همین باشد و هر سخنی و اظهارنظری از ناحیه هر مقام و مسئولی باید در جهت تقویت همین دیدگاه باشد. دیدگاهی که اصل را بر تلاش‌های سیاسی برای جلوگیری از تکرار تجاوز دشمن و رسیدن به یک توافق پایدار و مطمئن گذاشته است.

♈️در چنین شرایطی، حتی تحلیلگران، روزنامه‌نگاران و فعالان سیاسی هم باید مراقبت کنند كه ضمن بيان ديدگاه‌ها و نظرات مختلف و ارایه نقطه‌نظرات و پیشنهادهای خود، با گفته‌ها یا نوشته‌های‌شان مواضع و دیدگاه کلان نظام را به چالش نکشند و آن را تضعیف نکنند.

♈️اما آقای رئیس‌جمهور چنانکه می‌بینید و می‌بینیم؛ از مقامات و مسئولان عالیرتبه فعلی و قبلی هرکس هرچه می‌خواهد می‌گوید. مجلس احتمالا تحت‌تاثیر گفته یکی از بزرگان که وعده می‌دهد بعدا حساب گروسی را می‌رسند، بی‌آنکه حساب گروسی را  (که حقا سزاوار هر لعن و نفرینی هست) از آژانس که یک نهاد بین‌المللی است جدا کند؛ طی مصوبه‌ای همکاری با آژانس را تقلیل و تعلیق می‌کند و ابتدا مقامات وزارت‌خارجه بی هیچ تاملی به استقبال این قانون می‌روند و بعد که" متوجه تبعات منفی چنین اقدامی می‌شوند، سخن‌شان را عوض می‌کنند و تصمیم نهایی دراین‌باره را به نظر شورای‌عالی امنیت‌ملی موکول می‌کنند.

♈️آن‌طرف‌تر نشریه‌ای حکم اعدام رافائل گروسی را هم صادر می‌کند. در همان حال، وزارت‌خارجه اعلام می‌کند مذاکره گروسی در حال انجام است. ترامپ از آن سوی دنیا با اصرار می‌گوید تاسیسات هسته‌ای ایران ضربات جدی خورده است. در داخل کشور تقریبا همه یکصدا و با طنین بلند می‌گویند تاسیسات هسته‌ای آسیب ندیده است و بعد ناگهان متوجه می‌شوند که چه خبط و خطایی کرده‌اند و شروع می‌کنند به اعتراف به آسیب‌های شدید به این تاسیسات.

♈️کس دیگری در صدا و سیما اعلام می.کند هفته آینده اسرائیل مجدد حمله می‌کند. چند مجری جوان و تازه‌کار طوری با خوشحالی و نشاط درباره تجاوز اخیر اسرائیل و پیروزی قاطع ایران و شکست کامل دشمن حرف می‌زنند که انگار نه انگار حدود ۷۰۰شهید و انبوه خانواده‌های داغدار و آسیب‌دیده و خسارت‌های فروان هم وارد شده است و با اشتیاق و شعف از احتمال حمله دوباره اسرائیل سخن می‌گویند و...

♈️از همه این‌ها گذشته، اظهارنظرهای غیرمرتبط از ناحیه مقامات وزارت‌خارجه است. وزیر امورخارجه می‌گوید: "مردم به‌راحتی از انرژی هسته‌ای دست نخواهند کشید". سخنگوی وزارت‌خارجه می‌گوید: "مردم خشمگین هستند و از ترس عصبانیت مردم کسی جرئت نمی‌کند از مذاکره حرف بزند"!

♈️آقای رئیس‌جمهور ممکن است در این شرایط شما نتوانید همه را کنترل کنید که در اظهارنظرهای‌شان دقت و مراقبت داشته باشند؛ اما لطفا وزارت‌خارجه را کنترل کنید و اجازه ندهید صدای تندروها از بلندگوی وزارت‌خارجه پخش شود. اجازه ندهید وزارت‌خارجه نقش ژنرال‌های نظامی را بازی کند و رجزخوانی کند و شعارهای حماسی از نوع افراطی را تکرار کند و از انتقام سخت سخن بگوید.

♈️به وزارت‌خارجه تذکر بدهید که از طرف مردم سخن نگویند و به همه مقامات و مسئولین یادآوری بفرمایید که تنها کسی که می‌تواند از طرف مردم آن‌هم با احتیاط سخن بگوید، فقط شما هستید که رئیس‌جمهور این مردم هستید و نه هیچ‌کس یا مقام و حتی قوه دیگری.

♈️و در نهایت، جناب آقای رئیس‌جمهور به وزارت‌خارجه تذکر دهید که وظیفه آنها در همه‌حال و در هر وضعیت فقط و فقط تلاش‌های مدبرانه و خستگی‌ناپذیر برای یافتن راه‌های خلاقانه سیاسی و دیپلماتیک برای جلوگیری از تکرار تجاوز دشمن و رسیدن به یک توافق پایدار و محکم است؛ آن‌هم در چارچوب سیاست‌های نظام که صرفا از طرف شما به وزیر محترم امورخارجه ابلاغ می‌شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♈️ شاعر اردبیلی جواب طمع‌کاران به خاک ایران را داد

♈️ یک نادان با خودش گفته که مشتاق خاک تبریزم
نمی‌داند که حتی تب تبریز را هم به او نمی‌دهیم

♈️ این‌ها الهام‌های شیطان است
قسم به خون ستارخان، حتی یک وجب از خاک آذربایجان را به تو نمی‌دهیم

#جمهوریت
@jomhuriyat
Abbas
Mohsen Chavoshi
جناب محسن چاووشی از عباس میخواند … ❤️

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ استاد قطب‌الدین صادقی, از نقشه راه پیش رو می‌گوید؛

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و دلنشین اعضای فرهیخته جمهوریت بخیر
سلامت و پیروز و سربلند باشید

♈️ اینجا بهشتی گمشده با طبیعتی بگر و بی نظیر به نام سماموس واقع در بام گیلان و جواهردشت است،
از دیدن تصاویر این بهشت زمینی لذت ببرید

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️•أَنَا أَكْتَبَ اَلْحَب أَنْتَ تَغَنَّي ‹حُسِيْن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌›‌‌‌‌‌‌‌‌‌•
مينويسم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ عشق‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ !
تـو‌ بخوانش ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‹حسين›‌‌‌‌‌‌‌‌‌🖤

🔰فرا رسیدن عاشورای حسینی تسلیت باد
#جمهوریت
@jomhuriyat
Pas Az Shahadat - [@doctor_alishariati] - 5 (2)
[@doctor_alishariati]
♈️ حسین وارث آدم؛
معلم بزرگ، دکتر علی شریعتی؛


#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و دلنشین همراهان گرانقدر جمهوریت بخیر
اوقات خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ تصاویری زیبا و منحصر بفرد از ۹ بهشت زمینی ایران که در آغوش اقیانوس ابر قرار دارند.
از دیدن این تصاویر لذت ببرید 🌹

1 ) سوئه چاله ، استان گیلان ، ماسال
2 ) فیلبند ،  استان مازندران ، جاده هراز
3 ) سلانسر ، استان گیلان ، رستم آباد
4 ) اوپرت مرز استان سمنان و مازندران
5 ) ییلاق درازنو ، استان گلستان ، کردکوی
6 ) ییلاق جواهر دشت ، استان گیلان ، رودسر
7 ) جنگل ابر ، استان سمنان ، شاهرود
8 ) خصیل دشت ، استان گیلان ، املش
9 ) سوباتان ، استان گیلان ،

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 روسیه هواپیمای جنگنده سوخو-۳۵ و سیستم پدافند اس- ۴۰۰ را به ایران نداد /امیدوارم تهران درک بهتری از واقعیت پیدا کند
سیدحسین موسویان سفیر اسبق ایران در آلمان;
@jomhuriyat

♈️ روسیه به هند پیشنهاد ۱۱۷ فروند سوخو-۳۵M و تولید مشترک سوخو-۵۷ با انتقال کامل فناوری را به هند داده در حالیکه هند متحد آمریکا است.

♈️ هیچ انتقادی به مسکو نیست, چون منافع راهبردی کشورش را مد نظر دارد. لذا چنانچه ترکیه (عضوناتو) و عربستان (متحد آمریکا) در خواست سوخو ۳۵ و ۵۷ و اس- ۴۰۰ داشته باشند، مسکو موافقت میکند.

♈️ شاید این حقیقت کمک کند تا تهران درک بهتری از «واقعیت های روابط بین‌الملل» و «ضرورت های منافع ملی»، پیدا کند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ ای کاش که این محتوای ۷۰ ثانیه ای، بارها برای مردم پخش شود ، چه بسا تاثیرش از هر چه مداحی و سخنرانی دیگری بیشتر باشد که تاکنون شنیده ایم، !
چه سود دل به غمت دادن و زبانم لال، حسین گفتن و آتش زدن به بیت المال!
حسین کوفی پیمان شکن نمی خواهد، حسین سینه زن راهزن نمی خواهد!
حسین را ز مرامش شناختن هنر است، حسینی دیگر نساختن هنر است!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝کدام افکار عمومی ؟!
@jomhuriyat
♈️خبری منتشر شده که جناب آقای بقایی سخنگوی محترم وزارت امور خارجه گفتند:

♈️در حال حاضر افکار عمومی آنقدر خشمگین است که هیچ کس حتی جرأت صحبت درباره مذاکره و دیپلماسی را ندارد.

♈️آقای بقایی ، آن اکثریتی که در انتخابات پارسال شرکت نکردند و آن درصدی که به رئیس جمهور متبوع جنابعالی رای دادند ، در فکر گشایش در سیاست خارجی و رفع تحریم ها بودند،  درست نیست که با شعار رفع تحریم و عادی سازی سیاست خارجی از مردم رای گرفته شود و بعد افگار عمومی مد نظر و مورد توجه ، فقط افکار آنانی باشد که به رقیب شکست خورده رئیس متبوع شما رای دادند ، اگر افکار عمومی با مذاکره مخالف بود ، پارسال به جلیلی رای می دادند.

♈️با شرایط پسا تجاوز اسرائیل به ایران و باوجود آتش بس ناپایدار و خطر و شبح جنگ و استمرار تحريم ها و خطر مکانیزم ماشه و..‌..... از هرجهتی که برآورد کنید ضرورت مذاکره الان بیش از گذشته است مردم از بی عملی و انفعال ، از مذاکرات غیر مستقیم به جای مستقیم، از این که ترامپ و آمریکا را رها کردیم که اسرائیل و سایر دشمنان ایران به هر نحو که می خواهند آنان را جهت بدهند ، از این مسائل خشمگین هستند ، دنیای افکار عمومی مد نظر شما گویا فقط چند رسانه خاص هستند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝هیئت حقیقت‌یاب!
احمدزیدآبادی
@jomhuriyat
♈️من هر روز منتظرم که یک هیئت حقیقت‌یاب برای تحقیق بی‌طرفانه و علمی در بارهٔ چگونگی نفوذ دستگاه جاسوسی اسرائیل در داخل کشور و تعیین  تقصیر و قصور همهٔ نهادها و مسئولان زمینه‌ساز آن تشکیل شود و بر اساس نتایج تحقیق، پالایشی اساسی برای مسدود کردن راه‌های آن صورت گیرد.

♈️اما گویی از نگاه برخی نهادهای مسئول اصلاً اتفاق خاصی رخ نداده که نیاز به تحقیق داشته باشد! برخی به گونه‌ای حرف می‌زنند که انگار ترور ناگهانی و همزمان بالاترین مقام‌های نظامی و متخصصان هسته‌ای یک امر عادی و معمول بوده است! گویی چند مهاجر افغان و اپلیکیشن واتساپ مسئول این فاجعه بوده‌اند و با اخراج و مسدود کردن آنها مشکل حل می‌شود!
چنین برخوردهایی بی‌نهایت نگران کننده و تردیدبرانگیز است.

♈️از سران قوا انتظار می‌رود که در بارهٔ تشکیل هیئت تحقیق و نفوذ وحشتناکی که اتفاق افتاده است، پاسخگو باشند.

♈️این اتفاق در هر کشور دیگری رخ داده بود، صدها استعفا و برکناری به دنبال داشت، چرا در کشور ما حتی یک جابجایی صورت نگرفته است؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آن‌که بمب می‌ریزد، آزادی نمی‌آورد!

دكتر نورايمان قهارى روانشناس
@jomhuriyat

♈️آن‌که حقیقت را نمی‌گوید، جنایتکار است.
اما آن‌که درباره‌ی جنگ سکوت می‌کند،
دو بار جنایت کرده است.
شما که جنگ به راه انداختید،
پشت میز نشستید و دستور دادید،
نمی‌دانید یک گلوله چگونه
قلب یک کودک را از هم می‌درد.
نامتان شاید در تاریخ بماند…
ولی ننگتان در خون انسان نوشته شده است.
(برتولت برشت)
در جهانی که صدای بمب از فریاد آزادی بلندتر است، بازاندیشی معنای رهایی ضرورتی اخلاقی‌ست. پژوهش‌های روان‌شناسی به‌روشنی نشان میدهند که مشاهده‌ جنگ و اشغال سرزمینی که خانه‌ جمعی انسان‌هاست، از سنگین‌ترین زخم‌هایی‌ست که روان انسان میتواند تاب بیاورد.

♈️کسانی که فروپاشی ساختارهای زیستی و نمادین سرزمین‌شان را تجربه میکنند، تنها با خطرات جسمی روبه‌رو نیستند، بلکه در دل نوعی بحران وجودی و روانی فرو میروند که بنیان‌های امنیت، معنا، و هویت را از ریشه میلرزاند.

♈️این تجربه با مجموعه اى از حالات دردناک همراه است: از اختلال استرس پس از سانحه، ترس مداوم، حس بی‌پناهی و خشم فروخورده گرفته تا افسردگی پایدار و اندوهی عمیق که نه‌فقط به‌سبب فقدان عزیزان، بلکه به‌دلیل گسست جایگاه تعلق و فروریختن پیوندهای معنایی در زندگی فردی و جمعی پدید می‌آید.

♈️در کنار آسیب‌های روانی شناخته‌شده، یکی از سهمگین‌ترین پیامدهای چنین وضعیت‌هایی، بروز آسیب‌های اخلاقی و وجودی‌ست؛ دردهایی که نه در علائم ظاهری، بلکه در شکاف میان آنچه فرد به آن باور دارد و آنچه ناگزیر به پذیرش یا مشارکت در آن میشود، نمایان میگردند.

♈️آسیب اخلاقی زمانی شکل میگیرد که انسان خود را در برابر بی‌عدالتی ناتوان ببیند، یا احساس کند ناخواسته در کنار ظلم ایستاده است؛ نه از رضایت، بلکه از ترس یا بی‌قدرتی.
این تجربه وجدان را به‌تدریج درگیر میکند، لایه‌های عمیق‌تر روان را متزلزل میسازد، و مسیر بازسازی درونی را دشوارتر از هر زخم عینی میکند. پیامد آن، فروپاشی تدریجی انسجام هویت فردی و فرهنگی‌ست. بسیاری از بازماندگان احساس میکنند که به هیچ جایی تعلق ندارند، یا نمی‌توانند ریشه‌های خود را بازشناسند؛ نه‌فقط به‌عنوان سرپناه، بلکه به‌مثابه بخشی از خودِ گم‌شده‌شان.

♈️نکته‌ تلخ‌تر آن‌که جنگ‌ها اغلب به دست کسانی آغاز میشوند که در پشت نقشه‌ها، مرزها و منافع پنهان‌اند؛ دولتمردانی که خود هزینه‌ای نمی‌پردازند، اما از شعله‌ور شدن آتش جنگ سود میبرند. و این مردم‌اند که بهای جنگ و جنگ افروزى را می‌پردازند، نسل اندر نسل، با جان، با روان، با آینده.

♈️مطالعات گسترده درباره مهاجران جنگ‌زده، کودکان بازمانده از تهاجم نظامی و جوامع تحت اشغال نشان میدهد که زخم‌های جنگ فقط مربوط به لحظه‌ درگیری نيست. اين زخم ها در حافظه لانه ميكنند و به بخشی از ساختار روان بدل ميشوند. حتی در پناه امنیتی نسبی، خاطرات جنگ از خلال کابوس‌ها، بی‌اعتمادی، و اضطراب‌های ماندگار خود را بازمیسازد.
در بسیاری موارد، این زخم‌ها از نسلی به نسل دیگر انتقال پيدا ميكنند، و کودکانی که خود جنگ را ندیده‌اند، با سکوت‌های سنگین، روایت‌های بریده و هویت‌هایی لرزان بزرگ میشوند.

♈️در میان همه‌ قربانیان، کودکان بیش از همه آسیب‌پذیرند. آنان که در سایه‌ اشغال رشد میکنند، اغلب از حقِ کودکی محروم می‌مانند؛ حضور دائمی تهدید، مشاهده‌ خشونت، مرگ عزیزان و بی‌پناهی، آنان را پیش از موعد وارد جهان اضطراب و ناامنی بزرگ‌سالان میکند.
اصطلاح “بی‌کودکی” دقیقاً به همین وضعیت اشاره دارد: سلب کودکی از نسلی که زیر سایه‌ جنگ قد میکشد.

♈️در چنین چشم‌اندازی، باور به این‌که نیرویی بیرونی میتواند با ابزار جنگ و ویرانی، ملتی را از بند استبداد برهاند، نه‌تنها خطایی تلخ، بلکه حمایت از بازتولید خشونت است، خشونتی که این‌بار با نقاب نجات ظاهر میشود. آنان که حمله‌ خارجی را راه رهایی می‌پندارند، نه‌تنها خود را فریب میدهند، بلکه با انکار واقعیت‌های تاریخی، نادیده‌گرفتن درد جمعی، سپردن مسئولیت به نیرویی بیرونی، بی‌اعتمادی به امکان تغییر درونی، و چشم‌پوشی از بهای انسانیِ چنین باوری، در چرخه‌ تکرار رنج مشارکت میکنند.

♈️آزادی، برخلاف سلطه، از بیرون تحمیل نمیشود. هیچ مداخله‌ نظامی، حتی اگر در پوشش واژگان نجات ظاهر شود، چیزی جز ویرانی، خون‌ریزی، آوارگی و زخم‌های پایدار به‌جا نمیگذارد. مردم نه آزاد میشوند، نه التیام می‌یابند، بلکه بار دیگر قربانی میشوند، این‌بار زیر پرچمی دیگر.
و آن‌چه آزادی نامیده میشود، به‌سرعت جامه‌ استبدادی دیگر میپوشد، زيرا کسی که خاک ما را می‌سوزاند، برای آزادی ما نمی‌آید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝«واقعیت های روابط بین‌الملل»
و «ضرورت های منافع ملی»

سید حسین موسویان
@jomhuriyat

♈️‏روسیه هواپیمای جنگنده سوخو-۳۵  و سیستم پدافند اس- ۴۰۰ را به ایران نداد با وجودیکه ایران چند دهه تحت تهدید حمله نظامی دو قدرت اتمی آمریکا و اسرائیل قرار داشت و نهایتا هم مورد حمله این دو کشور قرار گرفت.

♈️‏اما روسیه به هند پیشنهاد ۱۱۷ فروند سوخو-۳۵M و تولید مشترک سوخو-۵۷ با انتقال کامل فناوری را به هند داده در حالیکه هند متحد آمریکا است.

♈️‏هیچ انتقادی به مسکو نیست چون منافع راهبردی کشورش را مد نظر دارد. لذا چنانچه ترکیه (عضوناتو) و عربستان (متحد آمریکا) در خواست سوخو ۳۵ و ۵۷ و اس- ۴۰۰ داشته باشند، مسکو موافقت میکند.

♈️شاید این حقیقت کمک کند تا تهران درک بهتری از «واقعیت های روابط بین‌الملل» و «ضرورت های منافع ملی»، پیدا کند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دنیا همانطور که هست!

احمد زیدآبادی


♈️دکتر عبدالله رمضان‌زاده از "خیانت روس‌ها به ایران" در جنگ اخیر سخن به میان آورده است.

♈️من همواره منتقد سیاست‌های روسیه و همینطور تکیه بر توهمی به عنوان "نگاه به شرق" بوده‌ام، اما واقعیت این است که روس‌ها در این جنگ موضع غیرمنتظره‌ای نگرفتند.

♈️آنها سال‌هاست به زبان بی‌زبانی تکرار می‌کنند که رابطۀ بدون تشنج با اسرائیل برای‌شان اهمیت ویژه‌ای دارد و در هیچ اقدامی علیه امنیت آن شریک نمی‌شوند.

♈️در واقع این برخی از روسوفیل‌های داخلی بودند که گوش خود را بر روی این پیام‌ها بستند و مواضع رسمی روس‌ها را مصادرۀ به مطلوب کردند. عین این حرف در بارۀ چین هم مصداق دارد.

♈️دنیا را همانطور که هست باید دید نه آنطور که خود علاقمندیم باشد!

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰روسیه به جای کمک به ایران نوشت زنده باد ایران کبیر

♈️حساب اینستاگرام سفارت روسیه در تهران روز دوشنبه ۱۶ تیر با ویدیوی مداحی «ای ایران ایران» محمود کریمی در بیت خامنه‌ای، نوشت: «زنده باد ایران کبیر!»

♈️سفارت روسیه در حالی این پیام را منتشر می‌کند که بسیاری از رسانه‌های داخلی، «بی‌عملی» مسکو در زمان جنگ میان اسرائیل و جمهوری اسلامی را نکوهش می‌کنند و می‌گویند با وجود هزینه‌های زیاد بین‌المللی حمایت نظامی و پهپادی حکومت ایران از روسیه در جنگ اوکراین، ولادیمیر پوتین در جریان جنگ ۱۲ روزه هیچ کمکی به ایران نکرد.

♈️دومای روسیه پس از تصویب معاهده جامع همکاری ایران و روسیه رسما اعلام کرده بود که براساس این قرارداد، روسیه هیچ تعهدی به حمایت از ایران در صورت بروز جنگ ندارد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰درس بگیریم!

عبدالله رمضان‌زاده:

♈️پیشنهاد روسیه برای فروش جنگنده‌های پیشرفته به هند و فروش تعدادی دیگر به الجزایر و عدم فروش آن‌ها به ایران هشداری دیگر بر ضرورت بازنگری در روابط با این ناهمسایه شمالی است.

♈️بیش از دویست سال است که روس‌ها علیرغم ادعای دوستی، به وقت ضرورت به ایران ما خیانت کرده اند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سخنرانی زیبای سید محمد خاتمی در خصوص محرم و پیروزی نهایی حق و عدالت ؛

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 چرا آمریکا و اسرائیل در آینده‌ نزدیک احتمالاً به ایران حمله نمی‌کنند؟

@jomhuriyat

♈️ با گذشت ده روز از درگیری نظامی بی‌سابقه میان ایران و اسرائیل، گمانه‌زنی‌هایی درباره احتمال تکرار فوری حملات از سوی آمریکا یا اسرائیل مطرح شده‌ است. با این حال، بر پایه منطق راهبردی سیاست بین‌الملل و چارچوب مفهومی نظریه سازه‌انگاری، وقوع جنگ جدید در بازه‌ای کوتاه‌مدت (یک تا سه ماه آینده) بعید به نظر می‌رسد. اما، احتمال شکل‌گیری تدریجی زمینه‌های جنگ در یک افق میان‌مدت، موضوعی جدی و قابل رصد است.

🔰 دلایل راهبردی امتناع از حمله قریب‌الوقوع؛
۱. تخلیه کارکردی اصل غافلگیری نظامی:
در الگوی سنتی امنیتی اسرائیل، اصل غافلگیری نقش بنیادین دارد و کارآمدی غافلگیری منوط به ساخت ذهنی عدم انتظار در ذهن دشمن است. در حال حاضر، ایران در وضعیت هشدار و آمادگی قرار دارد. در چنین فضایی، هر حمله‌ای دیگر نه تنها غافلگیرکننده نخواهد بود، بلکه در معرض پاسخ متقابل سریع و غیرقابل پیش‌بینی قرار می‌گیرد.
۲. گذار از فاز نظامی به فاز بهره‌برداری دیپلماتیک:
در منطق سیاست بین‌الملل، جنگ نه هدف بلکه ابزار شکل‌دهی به معادلات دیپلماتیک است. پس از نبرد ۱۲ روزه، طرف مقابل در تلاش است تا با برجسته‌سازی ادراک تهدید از ایران، زمینه‌های اعمال فشار سیاسی و حقوقی (نظیر احیای مکانیسم ماشه) را فراهم کند. شتاب در بازگشت به جنگ، بدون بهره‌برداری حداکثری از ابزار دیپلماتیک، از نظر عقلانیت راهبردی ناپسند است.
۳. روایت‌سازی جنگ:
بر پایه سازه‌انگاری، جنگ زمانی توجیه‌پذیر و عملیاتی می‌شود که یک روایت منسجم و مشروعیت‌ساز درباره آن شکل گیرد. غربی‌ها در حال بازسازی روایت «ایران با فعالیت‌های هسته‌ای مخرب به‌عنوان عامل بی‌ثبات‌کننده جهانی» هستند. این فرایند زمان‌بر است و نیازمند اجماع افکار عمومی، همراه‌سازی متحدان، و اقناع حقوقی نهادهای بین‌المللی است. بدون چنین روایت‌سازی، هرگونه جنگی با بحران مشروعیت و پیامدهای سیاسی روبه‌رو خواهد بود.
۴. فقدان ائتلاف کارآمد برای مهار تبعات جنگ:
توان دفاعی و موشکی ایران در نبرد اخیر نشان داد که هیچ حمله‌ای بدون تحمل تبعات سنگین ممکن نیست. ایالات متحده و اسرائیل هنوز نتوانسته‌اند یک ائتلاف پایدار برای مشارکت یا حتی حمایت ضمنی از جنگ شکل دهند. بدون اجماع سیاسی-نظامی منطقه‌ای، حمله در کوتاه‌مدت عقلانی تلقی نمی‌شود.
۵. ناکارآمدی اپوزیسیون در ارائه آلترناتیو سیاسی؛
در شرایط فعلی، اپوزیسیون ایرانی پراکنده، فاقد مشروعیت داخلی و ناتوان از ارائه یک پروژه منسجم حکمرانی است. در غیاب بدیل قابل قبول، مداخله نظامی برای تغییر ساختار قدرت بی‌افق و پرهزینه است.
۶. ملاحظات بازیگران جهانی و واگرایی منافع:
در غیاب اجماع جهانی و بدون رضایت یا سکوت قدرت‌هایی مانند روسیه و چین و پاکستان و...، حمله نظامی با واکنش‌های زنجیره‌ای سیاسی، اقتصادی و احتمالا امنیتی مواجه خواهد شد. غربی‌ها همچنان در حال مذاکره و چانه‌زنی با این بازیگران برای کاهش حمایت یا همراه‌سازی نسبی آنها هستند.
۷. هزینه بالای حمله بدون دستاورد پایدار:
با توجه به پویایی ساخت قدرت ایران، امکان حذف توانمندی‌های راهبردی آن در یک حمله محدود یا حتی گسترده بعید است. تجربه دهه‌های اخیر در عراق، سوریه و افغانستان نشان داده است که مداخله نظامی بدون زیرساخت‌های باثبات سیاسی، عملاً به بی‌نظمی گسترده‌تر می‌انجامد.

♈️ آیا فضای جنگ ممکن است در چند ماه آینده تشدید شود؟
گرچه احتمال حمله فوری اندک است، اما نمی‌توان سناریوی تشدید فضای جنگ را در افق چندماهه رد کرد. در صورت تحقق یا پیشرفت در چند محور زیر، امکان نزدیک شدن به جنگ جدید جدی خواهد شد:
۱. احیای مکانیسم ماشه و احیای قطعنامه‌های فصل هفتمی علیه ایران
۲. شکل‌گیری یک ائتلاف تحت رهبری آمریکا
۳. افزایش حملات نیابتی ایران مانند انصارلله
۴. عملیات تروریستی یا خرابکارانه علیه اهداف اسرائیل و آمریکا نسبت داده‌شده به ایران
۵. ضعف بیشتر اقتصاد ایران که مانع از حفظ سطح بازدارندگی شود.
۶. انسجام نسبی اپوزیسیون و تبلیغات سنگین برای بدیل‌سازی سیاسی
نکته راهبردی:
در چشم‌انداز کوتاه‌مدت، ساختار محیط بین‌المللی، منطق بازدارندگی و روایت‌های ناتمام در ذهن کنشگران مانع از بازگشت سریع به جنگ می‌شود. اما در چشم‌انداز میان‌مدت، روندهای تدریجی در حال شکل‌دهی به یک فضای خطرناک‌تر هستند. بر اساس نظریه سازه‌انگاری، ادراکات، هویت‌ها و روایت‌ها نقش اساسی در شکل‌گیری جنگ دارند. اگر این سازه‌های ذهنی طی ماه‌های آینده دگرگون شوند، و آمریکا و اسرائیل بتواند زمینه‌های مشروعیت‌بخش، ائتلاف‌ساز و هزینه‌کاه برای مداخله فراهم آورند، سناریوی حمله نظامی از حاشیه به متن منتقل خواهد شد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2025/07/08 00:11:32
Back to Top
HTML Embed Code: