Telegram Web
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔸 آشنایی با ساز لاکوتا (فلوت سرخپوستی)

🔹 با حضور: فرهاد وزیری

🔹 پنج‌شنبه | ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ | ساعت ۱۷

@kfgil
گروه شعر فارسی خانه‌ فرهنگ گیلان:
🔹شعرخوانی و نقد
🔸یکشنبه|  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ |ساعت ۱۷

@kfgil
گروه شعر گیلکی خانه فرهنگ گیلان:

🔸 ترجمه در شعر گیلکی؛ جبر یا اختیار

🔹️ سخنران: عباس گلستانی

🔸 دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ | ساعت ۱۷

@kfgil
🔹 نقد و بررسی آلبوم موسیقی انعکاس

🔸 با حضور علی احمدی‌فر و  هنرمندان و عوامل آلبوم

🔸️ پنج‌شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۳ | ساعت ۱۷
.
@kfgil
گروه معماری خانه فرهنگ گیلان:

🔸️ زنان و پهنه‌ی معماری گیلان

🔹سخنران‌ها: دکتر مژگان خاکپور - دکتر آرش مهرگانی

🔸 مدیر پنل: دکتر مهسا دلشاد

🔹️ چهارشنبه | ۱ اسفند ۱۴۰۳ | ساعت ۱۷

@kfgil
🔸️ فستیوال هنرهای چند رسانه‌ای
دور دوم | اسفند ۱۴۰۳

🔹️ سخنرانی | ۴ و ۸ اسفند ساعت ۱۷ | خانه فرهنگ‌ گیلان

🔹️ نمایش نهایی | ۱۱ تا ۱۳ اسفند | خانه ترابی

📌 ظرفیت پذیرش در هر نوبت از برنامه‌ها  محدود است. لطفا برای شرکت در برنامه‌های مدیوم با شماره زیر و از طریق واتساپ در تماس باشید:
۰۹۰۵۲۴۹۱۷۵۷

@kfgil
خانه فرهنگ گیلان: 

🔸️امیر ما گیل نیشت
نشست فرهنگ بومی گیلان، اسفند ۱۴۰۳

🔹 به مدیریت: م.پ. جکتاجی

🔸 دوشنبه | ۶ اسفند ۱۴۰۳ | ساعت ۱۷

📌 حضور برای علاقه‌مندان آزاد است.

📌 در صورت بارش برف جلسه تعطیل است.

@kfgil
گروه شعر فارسی خانه فرهنگ گیلان:

🔹️"گردو بر درخت مانده است." پرتره‌ای از حافظ موسوی

🔸فیلمی از: حسین نجاری و ناصر قهرمانی
🔸️نویسنده و تهیه کننده: فاطیما سیاحتی

🔹 با حضور حافظ موسوی

🔸️ سخنران‌ها: دکتر سینا جهاندیده - سعدی گل‌بیانی

🔹️پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ | ساعت ۱۷
🔹️ مکان: سالن نظام مهندسی ساختمان گیلان
.
@kfgil
گروه داستان فارسی خانه‌ فرهنگ گیلان:
🔹داستان‌خوانی و نقد
🔸سه‌شنبه | ۷ اسفند ۱۴۰۳ |ساعت ۱۷
@kfgil
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
گروه شعر فارسی خانه فرهنگ گیلان:

🔹️"گردو بر درخت مانده است." پرتره‌ای از حافظ موسوی

🔸فیلمی از: حسین نجاری و ناصر قهرمانی
🔸️نویسنده و تهیه کننده: فاطیما سیاحتی

🔹 با حضور حافظ موسوی

🔸️ سخنران‌ها: دکتر سینا جهاندیده - سعدی گل‌بیانی

🔹️پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ | ساعت ۱۷
🔹️ مکان: سالن نظام مهندسی ساختمان گیلان
.
@kfgil
▫️ امیر ما گیل نیشت

نوزدهمین جلسه فرهنگ بومی گیلان، روز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ در خانه فرهنگ گیلان با عنوان "امیرما گیل نیشت" و با حضور ۱۷ تن از اعضاء و مهمانان برگزار شد. این نشست های ماهانه دوشنبه‌های اول هر ماه در زمینه مباحث مختلف مربوط به فرهنگ بومی گیلان شکل می‌گیرد و با استقبال خوب عمومی از دور و نزدیک گیلان همراه شده است.
در نشست روز ۶ اسفند که مقارن با ۲۲ امیرما ۱۵۹۸، ماه هفتم از ماه‌های دیلمی است، پوراحمد جکتاجی مدیر جلسه نخست شمه‌ای از تقویم نجومی گیلان باستان و ماه‌های دیلمی از جمله "امیرما"، صحبت کرد. آنگاه مقالات شماره جدید گیله وا، به عنوان یک نشریه و منبع گیلان شناسی، به تفصیل مورد بررسی قرار گرفت طوری که حاضران در مجموع با گوشه‌هایی از تاریخ قدیم و معاصر، چهره‌های سرشناس گیلانی اشکوری، نمایندگان مجلس، کاخ ها و درباره زنان مبارز و آزادیخواه گیلانی دوره مشروطه و نیز زبان مادری و ... آشنا شدند. متن خوانی گیلکی نیز یکی از بخش‌های جذاب نشست بود که برخی حاضران مهمان با مجموعه‌ای از واژه‌ها و تنوع لهجه‌های گیلکی آشنا شدند. جلسه ساعت ۸ به اتمام رسید.
@kfgil
🔻🔻🔻
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
گروه شعر فارسی خانه فرهنگ گیلان:
🔹شعرخوانی حافظ موسوی در برنامه نمایش مستند " گردو بر درخت مانده است" پرتره‌ای از حافظ موسوی .
🔸 ۹ اسفند ۱۴۰۳
گروه شعر فارسی خانه‌ فرهنگ گیلان:
🔹شعرخوانی و نقد
🔸یکشنبه|  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ |ساعت ۱۷

@kfgil
🔹️ گزارش تصویری از  نقد و بررسی آلبوم موسیقی "انعکاس"

🔸 با حضور علی احمدی‌فر و  هنرمندان و عوامل آلبوم

🔸️ پنج‌شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۳

عکس از: داریوش پاسخی _ ماهان خداداد

@kfgil
🔻🔻🔻
گروه شعر گیلکی خانه‌ فرهنگ گیلان:
🔹شعرخوانی و نقد
🔸دوشنبه|  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ |ساعت ۱۷

@kfgil
▫️به گزارش گروه شعر فارسی خانه‌ی فرهنگ گیلان؛ فیلم «گردو بر درخت مانده است»؛ پرتره‌ای از حافظ موسوی به کارگردانی حسین نجاری و ناصر قهرمانی و به نویسندگی و تهیه‌کنندگی فاطیما سیاحتی پنجشنبه نُه اسفند هزار و چهارصد و سه ساعت پنج عصر در سالن نظام مهندسی ساختمان گیلان همراه با جمعی از هنردوستان و هنرمندان برگزار شد. در ابتدای نشست حامد بشارتی شاعر، شعری از حافظ موسوی را برای حاضران قرائت کرد و سپس به شرحی از آثار این شاعر پرداخت.
در ادامه از نخستین سخنران، دکتر سینا جهاندیده شاعر و منتقد دعوت به عمل آمد. این منتقد بیان داشت که می‌خواهد به موضوع شعر تصویر، روایت و شعر اجتماعی ورود کند. وی گفت: «اکنون فرم ما را بلعیده و در عصر فرم هستیم. عصری که معنا‌ها چندان اهمیت ندارند؛ عصر فلسفیدن بدون معنا است. ما دچار یک فراموشی فرمالیستی هستیم. متفاوت گفتن در حال نابودی شاعران است و حتی به‌نوعی، مشغول انسان‌زدایی از شعر است. » این منتقد در ادامه افزود: «حافظ موسوی سعی می‌کند شعر اجتماعی را به جوانان بشناساند. شاید بپرسید، شعر تصویری و شعر روایت چیست؟ شعر روایت شعر زمان‌دار است و داستان دارد. شخصیت وجود دارد و زمینه و فضای ارتباطات انسانی قابل مشاهده است. بخشی از اشعار‌ایشان تفسیری است. تفسیر یک زندگی. بنابراین مانند کارگردان یک سینما به جهان نگاه می‌کنند. » جهاندیده در ادامه گفت: « موسوی تصویری را ارائه می‌دهد تا مخاطب تکه‌پاره‌های مختلف آن را بسنجد و درک کند. در این شکل هم شعر اجتماعی به وجود می‌آید و هم شعر فردی. به همین دلیل زندگی برای حافظ موسوی صحنه‌ی سینماست. کلمه‌ای داریم به نام منظومه و تعریف آن، چیزی که نظم پیدا می‌کند. اما در شعر مدرن منظومه به شعر روایی گفته می‌شود که در آن تصاویر بُرش خورده هستند. حافظ موسوی قطعات مختلف روایت را می‌آورد و تصاویر مرکب می‌سازد. تصاویر مرکب یا تشبیهات مرکب از نظر فنی، تشبیهاتی هستند که وجه‌شبه آن‌ها داستان باشد. به همین دلیل تشبیهات بلند می‌آورد که از جهاتی شبیه شمس لنگرودی است. موسوی از تفکر تمثیلی و ایدئولوژی فاصله می‌گیرد و شعر را تبدیل به صحنه‌ی سینما می‌کند. بنابراین در اشعار او با شکست روایت و تصاویر برش خورده روبه‌رو هستیم. شعر اجتماعی از طریق حافظ موسوی در حال تغییر است. تفکر تمثیلی دیگر چندان در شعر ما قابل اجرا نیست. »
در ادامه حامد بشارتی شعر دیگری را قرائت کرد و سپس از دومین سخنران، سعدی گل‌بیانی دعوت کرد. در ابتدا، گل‌بیانی ضمن تشکر از خانه فرهنگ گیلان برای فراهم‌آوردن چنین نشستی و اهمیت دادن به ادبیات، گفت: «شعر حافظ موسوی را شعر ساده خوانده‌اند. در زبان، فرم و مفاهیم تجربه‌ورزی نمی‌کند و به عبارتی با سیاست شعر فاصله‌ای بعید دارد. » سپس این مترجم به موضوع سودمندی شعر در برابر موشک‌ها و آوارگی میلیون‌ها نفر در خاور میانه اشاره کرد. او افزود: «تصور می‌کنم به جای آنکه از شاعر به‌عنوان سیمایی منحصربه‌فرد در ادبیات و جامعه حرف بزنیم، سیمایی که مؤلف را فردی بیرون از زمان و تاریخ و جامعه می‌-داند، باید از وضعیت مؤلف حرف بزنیم. وضعیتی که هم نیرو‌های تاریخ معنادار است و هم سنت ادبی. نویسنده‌ای که وضعیت تاریخی دورانش را خطاب می‌کند، نمی‌تواند در برابر ایدئولوژی مسلط آری‌گو باشد و این حرف یعنی کار او و زیبایی در کار او متضمن سیاسیتی است که در مقوله‌ی کارکرد ادبیات، وظیفه‌ی ادبیات و از این قبیل است. برای مثال جیمز جویس در دوبلینی‌ها وضعیت تاریخی‌اش را در نسبت با جنگ داخلی ایرلند، جدال سلطنت‌طلب‌ها و ملی‌گرا‌ها و سودای مهاجرت به اروپا مورد خطاب قرار می‌دهد. جویس خود می‌نویسد که در این آثار اخلاق فرهنگی مردمان سرزمینش و فلج عمومی حاکم بر اخلاق را نقد می‌کند. به همین سیاق اگر بخواهیم نگاهی به سیر شعر حافظ موسوی بیندازیم، پیوندی معنادار بین تحولات سیاسی- اجتماعی دوران و رویکرد‌های شعری او می‌بینیم. در سطر‌های پنهانی با منظومه‌ای از مفاهیم سروکار داریم که نمودار چنین تجربه‌ای هستند؛ یعنی راوی تجربه‌ی نوشتن را با خود تجربه این‌همان می‌کند. » سپس مترجم کتاب گرسنگی‌کشیده بیان داشت که آرمان‌ها در دهه‌ی شصت از دست‌رفته بودند و فعالان سیاسی به تجربه‌ی خود با بدبینی نگاه می‌کردند. «شعر‌های جمهوری و زن، تاریکی، کلمات به طور صریح‌تری به جامعه بازمی‌گردند و این مصادف است با تحولات سیاسی در میانه‌ی دهه‌ی هفتاد و پس از آن در خرده‌ریز خاطره‌ها و اشعار خاورمیانه باز دیدی انتقادی به تجربه‌های شخصی و زندگی گذشته حاضر است. در این کتاب‌ها زبانی روادار، نه‌چندان اعتراضی و شورش‌گر و تجربه‌ورز کمر به انهدام هر خرده‌روایتی که قرار است به سوژه هویت ببخشد بسته می‌شود. خرده‌روایت‌هایی از خاطره بگیر تا عشق و مبارزه اغلب به چالش و طنزی گزنده کشیده می‌شود.
همین تخریب سوژه و تنزل او از یک سو و خطاب کردن غرب و شاید بشود گفت تاریخ از یک سوی دیگر، در شعر‌های خاورمیانه با فروبستگی‌های سیاسی در دولت احمدی‌نژاد و به‌عبارتی شکست پروژه‌ی اصلاحات تناظر دارد. چنین قرائتی از پیوند‌های میان امور سیاسی و محتوا و مفاهیم و زبان آثار ادبی، متضمن یک جور تقلیل دادن ادبیات و ساده‌سازی است. چرا که آن میانجی‌ها و واسطه‌هایی را که امثال گلدمن و به طور کلی در سنت نقد مارکسیستی در میانگاه ادبیات و ساخت‌های اجتماعی- سیاسی در نظر گرفته شده‌اند، فروگذار می‌کند. »
بعد از اتمام سخنرانی فیلم گردو بر درخت مانده است برای حاضران پخش شد، همچنین از کارگردان فیلم، حسین نجاری به منظور سخنرانی دعوت شد و در انتهای نشست ضمن شعرخوانی حافظ موسوی، لوح تقدیر و تندیس خانه‌ی فرهنگ گیلان به‌ایشان اهدا شد.

@kfgil
🔻🔻🔻
گروه داستان گیلکی خانه‌ فرهنگ گیلان:
🔹داستان‌خوانی و نقد
🔸دوشنبه | ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ |ساعت ۱۷
@kfgil
2025/07/13 23:09:46
Back to Top
HTML Embed Code: