Telegram Web
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔶 ترامپ: ایران با بازرسی‌ها و توقف غنی‌سازی موافقت نکرده است

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا می‌گوید جمهوری اسلامی بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است.

او در گفت‌وگو با خبرنگاران در هواپیمای ویژه رئیس‌جمهور (ایرفورس‌وان)، با بیان این که برنامه هسته‌ای ایران "به‌طور دائمی" متوقف شده‌ است، افزود "با این حال ایران ممکن است این فعالیت‌ها را در مکان دیگری از سر بگیرد."

ترامپ همچنین گفت که در دیدار برنامه‌ریزی شده روز دوشنبه ۷ ژوئیه (۱۶ تیر) با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در کاخ سفید، درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.
@khizesche. باز نشر خیزش
🔶 "پاسخ مثبت" حماس به طرح آتش‌بس ۶۰ روزه
متن دویچه وله
در حالی که تلاش‌ها برای پایان دادن به درگیری‌ها در غزه ادامه دارد، منابعی در گروه تروریستی حماس اعلام کرده‌اند که این گروه به طرح جدید پیشنهادی برای آتش‌بس ۶۰ روزه در غزه "پاسخ مثبت" داده، هرچند این پاسخ هنوز مشروط به شفاف‌سازی برخی مفاد است.

یک مقام ارشد حماس که نخواست نامش فاش شود، گفته است که این گروه پاسخ مثبت به طرح پیشنهادی مشترک آتش‌بس از سوی کشورهای مصر، قطر و ایالات متحده را به میانجی‌گران قطری ارائه داده است. با این حال، به گفته این مقام، حماس پس از آتش‌بس ۶۰ روزه، خواستار توضیحاتی درباره خروج نیروهای اسرائیلی از غزه و تضمین دسترسی بدون مانع به کمک‌های انسانی شده است.

بر اساس این طرح، که هنوز جزئیات کامل آن به‌طور رسمی منتشر نشده، آتش‌بس موقت ۶۰ روزه برقرار خواهد شد و طی آن مذاکرات برای رسیدن به توافق دائمی ادامه خواهد یافت.

رسانه‌های اسرائیلی و بین‌المللی گزارش دادند که در قالب این توافق، حماس احتمالا ۱۰ گروگان زنده را آزاد خواهد کرد و اجساد ۱۸ نفر دیگر را نیز تحویل خواهد داد. در مقابل، اسرائیل تعدادی از زندانیان فلسطینی را آزاد می‌کند.

تاکنون چندین تلاش برای توافق آتش‌بس به دلیل اختلافات اساسی میان خواسته‌های اسرائیل و حماس بی‌نتیجه مانده است. حماس خواهان توافقی است که به "پایان واقعی جنگ" منجر شود، در حالی که اسرائیل اعلام کرده می‌خواهد حق اقدام نظامی را در صورت شکست مذاکرات پس از ۶۰ روز، برای خود محفوظ نگه دارد.
یاد
کانون نویسندگان ایرانJuly 05, 2025
«... اما دیوار قفس سخت بود. بیرون را می‌نمود اما راه نمی‌داد. آن‌ها کنجکاو و ترسان و چشم‌به‌راه و ناتوان به جهش خون هم‌قفس‌شان، که اکنون آزاد شده بود، نگاه می‌کردند اما چاره نبود. این بود که بود. همه خاموش بودند و گرد مرگ در قفس پاشیده شده بود.»

(«قفس» اثر صادق چوبک)

📝صادق چوبک در ادبیات ایران نامی آشناست. او در زمان خود از محبوب‌ترین نویسندگان بود و آثارش خواستاران فراوان داشت. داستان‌های او برای منتقدان نیز هنوز نکته‌های تازه دارند و در کارگاه‌های آموزش داستان‌نویسی تدریس می‌شوند. بسیارانی او را در کنار صادق هدایت و محمدعلی جمال‌زاده بنیادگذار داستان‌نویسی نوین ایران می‌دانند.
چوبک در ۱۴ تیرماه ۱۲۹۵ در بوشهر به دنیا آمد و ۱۳ تیرماه ۱۳۷۷ در برکلی امریکا درگذشت. نخستین مجموعه‌ی داستانی او «خیمه‌شب‌بازی»، که سال ۱۳۲۵ منتشر شد، نشان داد که نگاهی متمرکز بر لایه‌های فرودست اجتماع دارد. پیش از او هیچ نویسنده‌ی دیگری، جز صادق هدایت در داستان «علویه‌خانم»، با چنین اشتیاقی به زندگی مطرودان جامعه ــ ولگردان، تن‌فروشان، معتادان، مرده‌شوی‌ها و... ــ نپرداخته بود. او واقع‌بینانه دید اخلاقی مویه‌وار به زندگی فرودستان را کنار می‌نهد و پستی‌ها و تیره‌روزی‌ها را عیان می‌کند، به مسئله‌ی انقیاد زنان در جامعه‌ی مردسالار می‌پردازد و غرایز طبیعی زنان را بازتاب می‌دهد. به‌قولی، او «نخستین نماینده‌ی نسل خود بود که موفق به ارائه‌ی طرحی هنرمندانه از این زندگی‌ها شد»؛ بینش ناتورالیستی او در داستان نقطه‌ی قوت او در این بازنمایی است زیرا «اصل عمده ناتورالیسم عین‌نمایی است و هدف آن نیز ارائه تصویری زنده‌نما از واقعیت است».

در تیرماه سال ۱۳۲۵ «انجمن روابط فرهنگی ایران و شوروی» به منظور توسعه‌ی روابط فرهنگیِ دو کشور نخستین «کنگره نویسندگان ایران» را برگزار کرد. این کنگره که با حضور ۷۸ شاعر و نویسنده و روزنامه‌نگار تشکیل شد گامی در پیشبرد ادبیات معاصر ایران به شمار می‌آید زیرا برای نخستین‌بار نویسندگانی از هر طیف و عقیده را گرد هم آورد و جرقه‌ای شد برای درک نیاز به تشکیل انجمن‌های نویسندگان. چوبک در کنار آل‌احمد، به‌آذین، دهخدا، بزرگ‌علوی، محمد معین، نیما و صادق هدایت از پرآوازه‌ترین نویسندگان حاضر در این کنگره بودند. روشنفکران این دوره در پیوند با احزاب و نهادهای سیاسی و اجتماعی فضایی تازه‌ برای رشد یافته بودند و با سنجش جنبه‌های گوناگون به طبع‌آزمایی ادبی در شرایط خاص سیاسی و فرهنگی آن دوره می‌پرداختند.

چوبک در رمان «سنگ صبور» که سال ۱۳۴۵ منتشر شد نه‌تنها سعی کرده ریشه‌ی شوربختی انسان را دریابد که در پی راه‌حل هم بوده است. این رمان با روایت‌ دوران پرآشوب ایران در اوایل دهه‌ی ۱۳۴۰ «بی‌تردید تحولات اواخر دهه ۱۳۵۰ را پیش‌بینی و پیش‌گویی می‌کند». رمان «تنگسیر» که پیش‌تر منتشر شده بود در زمینه‌ی جامعه‌ی استبدادی ایران در دهه‌ی چهل‌ معانی ضمنی بسیار و حتی انقلابی‌تری دارد که در قالب سرپیچی از اقتدار رخ می‌نمایند؛ اما به دلیل موقعیت اجتماعی چوبک ــ که «غربی‌مآب» بود و رئیس کتابخانه‌ی شرکت نفت ــ این رمان در جامعه‌ی ادبی آن‌زمان اثری متعهد شناخته نشد، اگرچه اقتباس سینمایی‌اش در سال ۱۳۵۲ به‌صراحت پیام آن را به تماشاگران رساند.
شخصیت‌های تیره‌روز داستان‌های چوبک سلطه‌ی بی‌امان جهل و خرافه‌پرستی در جامعه‌ی اخلاق‌زده را به نمایش می‌گذارند، که به دیده‌ی او ثمره‌ی اختناق سیاسی است. چنان‌که در داستان «انتری که لوطی‌اش مرده بود» (۱۳۲۸) با تمثیلی ساده نشان می‌دهد برای رسیدن به آزادی باید نخست معنای آن را دریافت و این مستلزم پی‌ بردن به وضعیت بردگی است. این نگاه بی‌پروا به زشتی‌های جامعه البته باب طبع دستگاه جهنمی سانسور جمهوری اسلامی نبود. بنابراین چوبک نیز، مانند صادق هدایت، در ردیف «ممنوع»ها جای گرفت که آثار او بیش از سه دهه اجازه‌ی انتشار نداشتند و سپس برخی از آن‌ها به صورتی دست‌وپاشکسته به بازار نشر راه یافتند.
«انتری که لوطی‌اش مرده بود»، «روز اول قبر» و «چراغ آخر» از دیگر مجموعه‌های داستانی اوست و ترجمه‌‌ی سه اثر «غراب» (ادگار آلن‌پو)، «آدمک‌چوبی/پینوکیو» (کارلو کلودی) و «مهپاره: داستان‌های عاشقانه‌ی هندی» نیز از او به یادگار مانده است.
https://www.tgoop.com/negarestankhizesche023/3751
یادش گرامی @khizesche. باز نشر خیزش
از متن بیانیه مشترک:
اکنون فرصت طلبان حکومتی برای پرده افکندن بر شکست خویش، دیوار کوتاه مهاجران را وثیقه توجیه برتری نظامی اسرائیل قرار داده اند و ضعف خود را با فرافکنی و دروغگویی به حساب جاسوسی انها برای موساد قلمداد می کنند. کشف جاسوسان در این ابعاد وسیع، مضحکه ای است که مکمل پروژه مختنق کردن جامعه و در تدوام سیاست سرکوب می باشد. زهی وقاحت و بی شرمی برای کسانی که بی پرنسیپی و فساد حاکمیت خود را که جاسوسان نفوذی اسرائیل و غیره در مهمترین مراکز آن لانه کرده اند، با جاسوس خواندن کارگر افغانستاتی پرده پوشی می کنند. این از اعجاز های حاکمیتی است که به بهای سیاست نژاد پرستانه و ضد انسانی، جاسوسان اصلی را تبرئه می نمایند. ما تشکل های امضا کننده این بیانیه، سیاست های مهاجرستیزانه و ضد بشری رژیم را محکوم کرده و خواهان توقف این توحش آشکار و به رسمیت شمردن حقوق انسانی مهاجران افغانستانی هستیم.

زنده باد اتحاد بین‌المللی مردم زحمتکش ایران و افغانستان.

#نان_کار_آزادی
#شادی_رفاه_آبادی
#نابود_باد_استثمار_و_کار_مزدی

https://www.tgoop.com/syndica_7tape
🔶هشدار در مورد موج بی‌سابقه بازداشت‌ها و اعدام‌ها در ایران

در حالی که جامعه جهانی به آتش‌بس شکننده میان ایران و اسرائیل چشم دوخته، جمهوری اسلامی در داخل کشور سرکوب مردم را شدیدتر از پیش دنبال می‌کند، به طوری که بازداشت‌ها اکنون به شکل فله‌ای ادامه دارد. سازمان‌های حقوق بشری نیز هشدار می‌دهند که شمار اعدام‌ها در ایران به سطحی بی‌سابقه رسیده است.

رسانه‌های وابسته به سپاه از جمله تسنیم و فارس اخیرا از بازداشت دست‌کم ۷۰۰ نفر و اعدام شش نفر به اتهام ارتباط با اسرائیل و "جاسوسی" خبر دادند. اما آمار واقعی به گفته منابع حقوق بشری بیشتر از آمارهای رسمی است.

دنیا امیرپور اسلام‌شناس "ایرانی-آلمانی" در گفت‌وگویی با مجله آلمانی "پابلیک-فوروم" گفت، از زمان آغاز جنگ تاکنون "بیش از ۹۰۰ نفر" در ایران بازداشت شده‌اند.

این اسلام‌شناس با انتقاد از حملات اسرائیل به خاک ایران افزود: «بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل با این اقدام خود به اعتراضات داخلی ایران نه‌تنها کمک نکرده، بلکه آسیب هم رسانده است.»
@khizesche. باز نشر خیزش
🩸🩸🩸آن تابستان خونین و تابستانهای خونین دیگر....... 📌📌صادق خلخالی؛ قاضی که از صدور حکم اعدام لذت می‌برد
نام صادق خلخالی چنان با وحشت گره خورده بود که خمینی برای ایجاد فضای رعب در مناطقی که صدای مخالفت در آنها بلند بود، او را به‌عنوان حاکم شرع به شهرهایی مانند سنندج، کرمانشاه، همدان، ترکمن صحرا و اهواز فرستاد

کانون حقوق بشر ایران، شنبه ۱۴ تیرماه ۱۴۰۴ – تردید اندکی وجود دارد که بدنام‌ترین چهره قضایی دادگاه‌های انقلاب پس از سال ۱۳۵۷، کسی جز صادق خلخالی نبوده است. او به‌عنوان نخستین حاکم شرع و رئیس دادگاه‌های انقلاب اسلامی، به دستور مستقیم خمینی منصوب شد و نامش به‌سرعت به‌عنوان سمبل اعدام و وحشت در ایران پس از انقلاب تثبیت گردید. بسیاری از مقامات حکومت پهلوی، فرماندهان ارتش و مخالفان سیاسی در این دادگاه‌ها طی محاکمه‌هایی چند دقیقه‌ای به مرگ محکوم شدند.
صادق خلخالی که به‌تعبیر برخی «جلاد انقلاب» لقب گرفته بود، در روزهای نخست پیروزی انقلاب به سرعت دست به کار شد و موجی از اعدام‌ها را در تهران و شهرهای دیگر به راه انداخت. خشونت افسارگسیخته او به‌قدری آشکار بود که حتی برای مدتی کوتاه، با دستور مسئولان ارشد نظام جلوی او گرفته شد، اما پس از مدت کوتاهی خمینی دوباره او را به ادامه اعدام‌ها فراخواند.
محاکمه‌های شتاب زده و بدون وکیل
نام صادق خلخالی چنان با وحشت گره خورده بود که خمینی برای ایجاد فضای رعب در مناطقی که صدای مخالفت در آنها بلند بود، او را به‌عنوان حاکم شرع به شهرهایی مانند سنندج، کرمانشاه، همدان، ترکمن صحرا و اهواز فرستاد. در این شهرها او بسیاری از متهمان به «محاربه» یا «فساد فی‌الارض» را در محاکمه‌هایی شتاب‌زده، بدون وکیل و روند قضایی استاندارد، به جوخه‌های اعدام سپرد @khizesche. باز نشر خیزش https://telegra.ph/صادق-خلخالی-قاضی-که-از-صدور-حکم-اعدام-لذت-می‌برد-07-05
روز ۴ تیر ماه ۱۳۹۹- ۴۲ نفر از کارگران شرکت آذرآب به دلیل اعتراض به پرداخت نشدن دستمزد و مطالباتشان، به یک سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق و همچنین یک ماه خدمت عمومی رایگان به مدت سه ساعت در راه آهن شهرستان اراک محکوم شدند.
آذرآب که از سال ۱۳۶۸ نقش گسترده ای در طرح های عظیم صنعتی داشت، از سال ۸۲ بدون دارا بودن مشخصات شمول در خصوصی سازی، به این پروسه وارد شد. در سال ۹۴ بخشی از سهام این شرکت با اعتباری بی پشتوانه خریداری و پس از عدم بازپرداخت وام توسط سهامدار و بلوکه شدن سهام آن توسط بانک وام دهنده، مشکلات شرکت آغاز شد و طی هرج و مرج مدیریتی در سالهای بعدی، کارگران متحمل شدیدترین فشارها شدند.
اعتراض کارگران از مهر ۹۸ آغاز و از همان ابتدا با برخورد خشونت آمیز نیروی انتظامی مواجه شد. در تجمع ۲۸ مهر ۹۸، چهل و دو نفر از کارگران این واحد صنعتی پس از ضرب و شتم به دست نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. این افراد طی چند مرحله با وثیقه آزاد و در تیر ماه همان سال به حبس و شلاق محکوم گشتند.
ادامه اعتراضات و ایستادگی کارگران موجب شد که ۱۵نفر از آنها حکم برائت بگیرند و همینطور حقوق معوقه کارگران پرداخت شد.
وقت‌است نعره‌ای به لب، آخر زمان کشد
نیلی در این صحیفه، بر این دودمان کِشَد

سیلی که ریخت خانه‌ی مردم ز‌هم، چنین
اکنون سوی فرازگهی، سر چنان کشد.

برکنده دارد این
بنیان سست را

بردارد از زمین
هر نادرست را!

وقت است زآب دیده که دریا کند جهان
هولی در این میانه، مهیا کند جهان

بس دست‌های خسته در آغوش هم‌شوند
شور و نشاط دیگر بر پا کند جهان …

"نیما یوشیج"

چهار شنبه هشتم فروردین ۱۴۰۳ @khizesche. بازنشر خیزش
زنان افغانستانی خطاب به کنشگران ایرانی:
 نگذاریم «ما»ی آن‌ روزها را نابود کنند
نویسنده: سحر
این یادداشت را در روزهای اوج خشم و نفرت مهاجرستیزانه، زنی می‌نویسد که باید بگوید نسبت به ۹۹ درصد جامعه مهاجر وضعیت بهتر و مشکلات کمتری دارد.‌ من یک وسیله شخصی دارم و مجبور نیستم سوار تاکسی و اتوبوس بشوم یا پیاده رفت‌و‌آمد کنم بنابراین از گزند نیش و کنایه و نگاه‌های تند نژادپرستانه تا حدودی در امانم. به خاطر ماشینی که دارم می‌توانم به محله‌هایی بروم که نانوایی‌اش خلوت است و نان در تعداد زیاد می‌گیرم و منجمد می‌کنم تا مجبور نباشم هر روز خودم را در معرض واکنش‌های نژاد‌پرستانه در صف نانوایی قرار بدهم. اما از خواهرم شنیدم که در محله خودمان به او اجازه ندادند نان بگیرد. بارها در ایست‌ بازرسی‌ها اذیت شده‌ام. اکثر ایست‌ بازرسی‌ها من را به خاطر افغانستانی بودن نگه می‌دارند، ماشین را می‌گردند و مدارک را چک می‌کنند. من پر از خاطرات تبعیض و تحقیرم ولی دلم نمی‌خواهد بنویسم و بازشان کنم.
این وضعیت همیشه بوده و ما سالیان دراز مورد تبعیض و رفتار های نژادپرستانه قرار می‌گرفتیم اما امروز به شکل وحشتناکی همه‌چیز عریان شده و شدت گرفته است. الان دیگر کسی از اینکه بگوید از مهاجران افغانستانی متنفر است خجالت نمی‌کشد. دیگر کسی با شک و شبهه از اینکه از بقیه شنیده افغانی‌ها مقصر فلان موضوع هستند صحبت نمی‌کند. به نظر می‌رسد اکثریت متحد و با ادبیات مشترک و با اطمینان مطلق ما را‌ مقصر تمامی امور می‌دانند. توهین‌ها و حمله‌ها شدت گرفته است. کار ما طوری است که هر روز با تعدادی از ایرانیان هم‌صحبت می‌شویم. معتقدند که ما جاسوس و خائن هستیم. در طی زمانی که کارشان را انجام می‌دهیم، تا زمانی که محل را ترک کنند، اظهارنظر می‌کنند و توضیح می‌دهند که ایران و ایرانی حق دارد از افغانی متنفر باشد و این تقصیر خود افغانی‌ها است چون خیانت کرده‌اند.  ۱۲ روز جنگ، روزهای به‎شدت سختی بود. از آینده‌ گنگ و نامعلوم‌مان به شدت می‌ترسیدم چون می‌دانستم در چنین زمان‌هایی ما آسیب‌پذیریم. نگران خانواده‌ام بودم. ولی اصلا فکر نمی‌کردم بحران زندگی ما به این شکل، با این سرعت و حتی زودتر از پایان جنگ از راه برسد.
امروز ناامیدم. با همه سختی‌ها فکر نمی‌کردم سرنوشت ما چنین شود. دوران «زن، زندگی، آزادی» برای من پر از امید بود. فکر می‌کردم می‌توانیم کنار هم اتفاقی بزرگ را رقم بزنیم. فکر می‌کردم می‌توانیم کنار هم تبدیل به (ما) شویم. به نظر من جنس درد ما و ایرانیان یکی است و دشمن و سرنوشت مشترکی داریم. آن زمان میزان همدلی بین دو ملت خصوصا از سوی زنان هر دو ملت بالا بود و امیدبخش. احساس می‌کنم جمهوری اسلامی دارد از ما انتقام سختی می‌گیرد. دو ملت را به جان هم انداخته، ما را مثل همیشه مقصر و عامل معضلاتی که خودش ایجاد کرده معرفی کرد و به‌عنوان ناجی ایرانیان و بانی نجات از شر ما ظاهر شد. اکنون ما غرق در مصیبتیم و عده‌ی زیادی از ایرانیان خوشحال از این مصیبت و حامی عاملان این‌ مصیبت. می‌بینید چقدر فکر شده و مهندسی‌شده به جان هم افتاده و مقابل هم قرار گرفته‌ایم؟
در حال حاضر طالبان خطرناک‌ترین و بی‌رحم‌ترین دشمن زنان افغانستان است. اخراج زنان و دختران مهاجر به افغانستان، یعنی بازگشت به یک زندان بزرگ و محروم شدن از تحصیل و اشتغال و زندگی اجتماعی، محروم شدن از همه‌چیز و تبدیل شدن به یک کالای جنسی و ماشین فرزندآوری. اکنون در دل بحران زندگی می‌کنم و اولویت ذهنم به بقا محدود شده است. نمی‌دانم چه می‌شود کرد اما قطعا زنان ایرانی می‌توانند از ما حمایت کنند و صدایمان باشند.اما متاسفانه بسیاری سکوت کرده‌اند. امیدوارم فعالان ایرانی بخواهند و بتوانند راهی برای همراهی با فعالان افغانستانی پیدا کنند. سکوت این روزهای برخی از فمینیست‌ها و فعالان حقوق زنان و‌ حقوق بشر ایرانی برای من که در دوران «زن، زندگی، آزادی» خودم را جزوشان می‌دانستم و کنارشان مبارزه کردم بسیار دردناک است. نگذاریم «ما»ی آن روزها را نابود کنند.
#زن_زندگی_آزادی
#زنان_علیه_نژادپرستی
#جهان_بی_مرز
#زندانی_سیاسی_آزاد_باید_گردد

@zan_j. باز نشر خیزش. @khizesche
💠 #خبر_گوناگون


▪️الجزیره: پزشکیان در باکو به دنبال چه بود؟
در نخستین سفر خارجی خود پس از جنگ ۱۲ روزه اسرائیل علیه ایران، «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور ایران روز جمعه به شهر «خان‌کندی» در آذربایجان سفر رسمی انجام داد تا در هفدهمین نشست سازمان همکاری اقتصادی (اکو) شرکت کند. این سفر حامل پیام‌های مهمی است. او گفت که علی‌رغم ادامه تحقیقات ایران درباره نقش برخی کشور‌های همسایه در تجاوز اسرائیل، تصمیم تهران به انجام این سفر از پیش برنامه‌ریزی‌شده، نشان‌دهنده رویکرد دیپلماتیک آن برای حل اختلافات در چارچوب منافع ملی و پرهیز از تشدید تنش‌هاست. این مسئله حتی در مذاکرات با واشینگتن نیز مشهود است.

▪️الجزیره:
اگرچه جنگ میان ایران و اسرائیل به پایان رسیده، اما روابط میان دو طرف همچنان پرتنش است؛ به‌ویژه پس از آن‌که تهران سیاست «ابهام هسته‌ای» خود را پس از حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ایش تشدید کرد.

▪️معاون وزیر ارتباطات:
قاطعانه با اینترنت طبقاتی مخالفیم
احسان چیت‌ساز معاون برنامه‌ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات با انتشار پستی در شبکه اجتماعی(ایکس)اظهار کرد: اینترنت باکیفیت، عادلانه و همگانی، حق همه مردم است و ستون فقرات اقتصاد دیجیتال.
چیت‌ساز تاکید کرد: ما قاطعانه با هر شکل از اینترنت طبقاتی مخالفیم!

▪️نعیم قاسم: همه در لبنان باید در پی اخراج اسرائیل باشند
نعیم قاسم دبیر کل حزب‌الله لبنان شامگاه جمعه تأکید کرد که حزب‌الله در حال مقابله با اشغالگری رژیم صهیونیستی است و این رژیم باید از خاک لبنان خارج شود.

وی با اشاره به اینکه دفاع از لبنان، نیازمند اجازه از هیچ کس نیست، گفت: کسانی که خواستار تسلیم سلاح حزب‌الله هستند، می‌گوییم که خروج اسرائیل را مطالبه کنید.

دبیر کل حزب الله خطاب به مخالفان این جنبش گفت: آیا عقلانی است که برخی از افراد در داخل لبنان، از حملات اسرائیل انتقاد نکنند و خطاب به ما بگویند که ابتدا، شما سلاحتان را تحویل دهید؟».

▪️رویترز:
حماس به پیشنهاد آتش‌بس پاسخ مثبت داده است
جنبش حماس پاسخ خود را به طرح آتش‌بس در غزه که با میانجی‌گری ایالات متحده ارائه شده، تحویل داده است.
یک مقام فلسطینی آگاه از روند مذاکرات روز جمعه به خبرگزاری رویترز گفت که این پاسخ «مثبت» بوده و باید به «تسهیل دستیابی به توافق» کمک کند.

▪️حماس:
پاسخ «مثبت» خود به پیشنهاد آتش‌بس در غزه را به میانجی‌ها تحویل دادیم.
با نهایت جدیت برای ورود فوری به دور تازه‌ای از مذاکرات آماده‌ایم.

🔹🔹🔹

🖋 کانال کانون صنفی معلمان ایران

🆔 @KSMtehran. @khizesche. باز نشر خیزش
🔶 اعلام آمادگی سوریه برای احیای توافق با اسرائيل

دولت انتقالی سوریه اعلام کرده است که آماده همکاری با ایالات متحده برای احیای توافق آتش‌بس سال ۱۹۷۴ با اسرائیل است.

اسعد الشیبانی، وزیر امور خارجه سوریه روز جمعه ۱۳ تیر (۴ ژوئیه) پس از گفت‌وگویی تلفنی با مارکو روبیو، همتای آمریکایی خود اظهار داشت: «سوریه مایل است برای بازگشت به توافق جداسازی نیروها در سال ۱۹۷۴ با ایالات متحده همکاری کند.»

سوریه و اسرائیل از سال ۱۹۴۸ به‌طور رسمی در "وضعیت جنگی" به‌سر می‌برند. این مناقشه عمدتا بر سر بلندی‌های جولان است که اسرائیل آن‌ها را از دهه‌ها پیش اشغال کرده است.

در جنگ یوم‌کیپور (جنگ رمضان) در سال ۱۹۷۳ سوریه تلاش ناموفقی برای بازپس‌گیری این منطقه از اسرائیل داشت. در سال ۱۹۷۴ دو کشور -در پی توافقی موسوم به "جداسازی نیروها" به آتش‌بس دست یافتند و سازمان ملل یک منطقه حائل در بلندی‌های جولان ایجاد کرد.

پس از سرنگونی حکومت بشار اسد، دیکتاتور سابق سوریه در دسامبر ۲۰۲۴ اسرائیل ده‌ها بار حمله هوایی به خاک سوریه انجام داد و نیروهایی نیز به منطقه حائل جولان در جنوب غربی سوریه اعزام کرد.

طبق گفته سازمان ملل این اقدام اسرائیل نقض توافق ۱۹۷۴ محسوب می‌شود. دولت انتقالی سوریه تاکنون از حملات تلافی‌جویانه خودداری کرده است.

ایالات متحده به‌عنوان میانجی میان دو کشور ایفای نقش می‌کند. تام باراک، فرستاده ویژه آمریکا در امور سوریه در مصاحبه‌ای که روز پنج‌شنبه ۳ ژوئیه با "نیویورک تایمز" منتشر شد، اعلام کرد که اسرائیل و سوریه از طریق میانجی‌گران آمریکایی در حال انجام گفت‌وگوهای "جدی و با ارزش" برای حل مناقشه خود هستند.
@khizesche. باز نشر خیزش
🔶 ترامپ لایحه مالیاتی مصوب کنگره را امضا و به قانون تبدیل کرد

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، عصر روز جمعه ۴ ژوئیه، لایحه موسوم به "لایحه بزرگ و زیبا" (Big, Beautiful Bill) مصوب کنگره را امضا و آن را به قانون تبدیل کرد. با امضای این لایحه اکنون مواردی نظیر کاهش مالیات، افزایش هزینه‌های دفاعی و سیاست سخت‌گیرانه‌تر مهاجرتی به اجرا در خواهد آمد.

مجلس نمایندگان ایالات متحده یک روز پیش از آن، در جریان یک رای‌گیری پرتنش، لایحه بزرگ مربوط به "کاهش مالیات‌ها و کاهش هزینه‌های دولتی" را تصویب کرده بود.

به گفته ناظران سیاسی، این طرح نقطه عطفی در برنامه‌های اجرایی ترامپ در دوره دوم ریاست‌جمهوری او به شمار می‌رود.
@khizesche. باز نشر خیزش
🔶 مقتدی صدر: مشارکت در انتخابات مشروط به خلع سلاح شبه نظامیان

مقتدی صدر، روحانی بانفوذ شیعه و رهبر جریان صدر، روز جمعه ۱۳ تیر (۴ ژوئسیه) در پیامی دست‌نویس اعلام کرد که حضور جریان او در انتخابات پارلمانی آتی عراق در ماه نوامبر ۲۰۲۵ منوط به خلع سلاح کامل شبه نظامیان و بازگشت انحصار قدرت و حاکمیت به دولت است. او در این بیانیه نوشت: «کسی که می‌تواند، از مشارکت کنار بکشد؛ و کسی که نمی‌تواند، از قدرت کنار برود.»

صدر با هشدار نسبت به پیامدهای ادامه روند فعلی گفت: «نباید حقیقت فدا شود و نباید دروغ پیروز شود. تنها با واگذاری سلاح به دولت، تقویت ارتش و پلیس، تضمین استقلال، جلوگیری از تسلط بیگانگان بر عراق، و پیگیری اصلاحات و محاکمه فاسدان می‌توان مسیر کشور را اصلاح کرد.»

او در پایان پیام خود با جمله‌ای مبهم نوشت: «آنچه گذشته، سنگین‌تر از آینده است»؛ عبارتی که تحلیل‌گران آن را هشداری ضمنی درباره احتمال تشدید تنش‌های سیاسی و امنیتی در عراق تعبیر کرده‌اند.

@khizesche. باز نشر خیزش
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
مقاومت فراموش‌شده: از حافظه‌ حذف‌شده تا بازسازی پیوندهای رهایی‌بخش


در ادامه بخوانيد. 👇


دكتر نورايمان قهارى، روانشناس
https://www.tgoop.com/drnourimanghahary
خیزش
مقاومت فراموش‌شده: از حافظه‌ حذف‌شده تا بازسازی پیوندهای رهایی‌بخش در ادامه بخوانيد. 👇 دكتر نورايمان قهارى، روانشناس https://www.tgoop.com/drnourimanghahary
مقاومت فراموش‌شده: از حافظه‌ حذف‌شده تا بازسازی پیوندهای رهایی‌بخش

بی‌تردید، روایت‌هایی چون مستند "آن‌ها که گفتند نه" تجسمی زنده از همان مفهومی‌اند که روان‌شناسی رهایی‌ از آن با عنوان "بازیابی حافظه‌ تاریخی" یاد میکند. حافظه تاریخی، آگاهی جمعی از گذشته‌ای‌ست که هویت، تجربه و مبارزه‌ یک جامعه را شکل میدهد. حافظه تاریخی اهمیتی بنیادین دارد، زیرا با بازیابی آن، جوامع میتوانند هوشيارانه با ستم مقابله کرده، از تکرار فاجعه جلوگیری کنند و مسیر رهایی را بازشناسند.
در این ویدیو، با چهره‌ها و صداهایی مواجه می‌شویم که در همان آغاز شکل‌گیری جمهوری اسلامی، آگاهانه و صریح "نه" گفتند؛ صداهایی که نه‌فقط توسط حاکمان وقت سرکوب شد، بلکه در گذر زمان نیز، با سانسور، حذف و تحریف از حافظه‌ رسمی و روایت‌های مسلط زدوده شد؛ چنان‌که گویی هرگز وجود نداشته‌اند.
در روان‌شناسی رهایی‌، فراموشی سازمان‌یافته و تحریف تاریخ، خود شکلی از خشونت روانی و ساختاری محسوب میشود، خشونتی که نه با گلوله، بلکه با پاک‌کردن حافظه جمعى و انکار رنج‌ها صورت میگیرد. در چنین سازوکارهایی، سلطه‌گران با حذف روایت مقاومت و جا زدن تاریخ خودساخته، به‌جای حقیقتِ زیسته‌ مردم، سلطه‌ خود را نه‌فقط اعمال، بلکه "طبیعی" و مشروع جلوه میدهند. این دقیقاً همان استراتژی‌ای‌ست که رژیم جمهوری اسلامی از بدو تأسیس اتخاذ کرد، و امروز نیز رسانه‌ها و افرادِ طالب سلطنت با انکار و حذف صدای سوم، یعنی آن صداهایی که نه در اردوگاهِ حاکمیت دینیِ برآمده از کنفرانس گوادلوپ بودند و نه در دامنِ استبداد سلطنتی، همان مسیر را ادامه میدهند.
اما در نقطه‌ مقابل این فرآیند خشونت‌بار، روان‌شناسی رهایی، بر ضرورت بازگرداندن صداهای خاموش‌شده به سپهر آگاهی جمعی تأکید دارد. این بازگرداندن، تنها به‌قصد ثبت تاریخی نیست، بلکه کنشی‌ ست رهایی‌بخش که به مردم تحت ستم امکان میدهد زخم‌های فراموش‌شده‌شان را ببینند، بر زبان آورند، و از طریق آن به بازسازی روانی و کنش سیاسی بپردازند.
در این چارچوب، مستندهایی چون "آن‌ها که گفتند نه" چیزی فراتر از روایت تصویری‌اند. آن‌ها بخشی از تلاش براى‌ بازسازی حافظه‌ جمعی‌اند، تلاشى که میکوشد بخش‌های سرکوب‌شده و پنهان‌مانده‌ هویت اجتماعی را دوباره به سطح بیاورد. چنین روایت‌هایی گواه آن‌اند که حتی در لحظه‌هایی که نظام حاکم میخواست "همه‌چیز یک‌صدا" جلوه کند، مقاومت وجود داشت، مقاومتی که هرچند خاموش شد، اما از میان نرفت.
از این منظر، اگر ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ را باید روزی ننگین در تاریخ معاصر دانست، دلیلش تنها محتوای جعلی و نمایش‌گونه‌ رفراندوم نیست، بلکه خشونتی‌ست که پس از آن بر پیکر جامعه و حافظه‌ آن فرود آمد: خشونت حذف، انکار، و تحریف؛ خشونتی که با حذف میلیون‌ها تن از تاریخ رسمی، فراموشی را به سیاستی دائمی بدل کرد و مسیر را برای تداوم سرکوب، کشتار و غارت گشود.
اما یادآوری، خود نوعی مقاومت است؛ و در برابر سیاستِ فراموشی، هر بازگویی از گذشته‌ سرکوب‌شده، گامی است در مسیر رهایی. این یادآوری، نه‌تنها حقیقت تاریخی را احیا میکند، بلکه بر ساختار هویت جمعی نیز اثر میگذارد. این هویت، بر دوگانه‌های تحمیلی قدرت استوار نیست، بلکه از بنیادِ مشارکت ستمدیدگان در روایت‌گری، و از دلِ پیوند رهایی‌بخش میان آنان شکل میگیرد.
هویتی که اگر بخواهد به ستم پایان دهد، باید پیوند میان‌نسلی را نیز بازسازی کند؛ پیوندی که حافظه‌ مقاومت‌های دیروز را به آگاهی امروز و کنش رهایی‌بخش فردا پیوند میزند.
https://www.tgoop.com/negarestankhizesche023/3756
دكتر نورايمان قهارى، روانشناس
@khizesche. باز نشر خیزش
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
آنها که گفتند. نه.........ادای دینی به شیرزنان نسل گذشته که چهل و هفت سال پیش در اقدامی هماهنگ و تکان‌دهنده ستون‌های برابری‌خواهی و حق‌طلبی جمعی را در فرهنگ ما بنا کردند.
هشتم مارس ١٩٧٩، برابر ١٧اسفند ١٣٥٧، تنها یک ماه پس از تغییر رژیم، زنان ایرانی به خیابان‌های تهران ریختند تا به حجاب اجباری نه بگویند و اعلام کنند که نمی‌خواهند حقوقی که به زحمت به دست آورده بودند را یک‌شبه از دست بدهند.
آنان در اعتراض به سخنان آيت‌الله خمينى در مورد حجاب اجبارى بدون وجود شبکه‌های اجتماعی یا ابزار اطلاع‌رسانی با هم هماهنگ شدند.

در میان آن‌ها زنانی از همه قشر بودند، حتی زنان چادری که می‌خواستند حق انتخاب داشته باشند، شانه‌ به شانه‌ی صدها خواهر بی‌حجاب خود فریاد زدند:

دانشجو «زنان ما زحمت کش اند؛ زحمت کشان آزادند.»

جامعه چهل و اندی سال طول کشید تا بتواند آزادی مورد نظر آنان را درک کند. ما امروز از آنان سپاسگزاریم.

@khizesche
آنها که گفتند. نه... 🩸علیه فراموشی، دهه ۶۰، تابستان ۶۷، قتل های زنجیره ای، تیرماه ۷۸، کشتار کهریزک ۸۸، دی ۹۶، آبان ۹۸،کشتار جنبش ژینا و.. چوبه های دار هنوز بر پاست...
عاشقان
سرشکسته گذشتند،
شرمسارِ ترانه‌های بی‌هنگامِ خویش.
و کوچه‌ها
بی‌زمزمه ماند و صدای پا ی
سربازان
شکسته گذشتند،
خسته
       بر اسبانِ تشریح،
و لَتّه‌های بی‌رنگِ غروری
نگونسار
         بر نیزه‌هایشان.
تو را چه سود
               فخر به فلک بَر
                                فروختن
هنگامی که
             هر غبارِ راهِ لعنت‌شده نفرینَت می‌کند.
تو را چه سود از باغ و درخت
که با یاس‌ها
              به داس سخن گفته‌ای.
آنجا که قدم برنهاده باشی
گیاه
    از رُستن تن می‌زند
چرا که تو
تقوای خاک و آب را
                       هرگز
باور نداشتی.
فغان! که سرگذشتِ ما
سرودِ بی‌اعتقادِ سربازانِ تو بود
که از فتحِ قلعه‌ی روسبیان
                              بازمی‌آمدند.
باش تا نفرینِ دوزخ از تو چه سازد،
که مادرانِ سیاه‌پوش
ــ داغدارانِ زیباترین فرزندانِ آفتاب و باد ــ
هنوز از سجاده‌ها
                    سر برنگرفته‌اند!
شاملو ۲۶ دیِ ۱۳۵۷
لندن
@khizesche
چه غم انگیز است کشتن گل! چه نفرت انگیز است اعدام انسان! 💥یاد و خاطره هزاران زن و مرد زندانی مبارز کشتار خونین 67 گرامی باد!🌹🌹 @khizesche با عضویت در کانال خیزش، و ارسال پیام های آن ما را یاری نمایید. به آدرس زیر می توانید با ما تماس بگیرید و مطالب، عکس و ویدئو خودرا برای درج در خیزش بفرستید. به امید فردای روشن @khizesh
2025/07/06 02:05:30
Back to Top
HTML Embed Code: