Telegram Web
#در_چنین_روزی ۶ ژوئیه ۱۹۰۷، فریدا کالو، با نام تولد ماگدالنا کارمن فریدا کالو کالدرون نقاش کمونیست دارای معلولیت و یکی از بزرگترین هنرمندان مکزیک در کویوآکان مکزیکوسیتی از پدری اروپایی و مادری اسپانیایی تبار متولد شد.

مضامین عمده کارهای فریدا، با نام تولد ماگدالنا کارمن فریدا کالو کالدرون، شامل فمینیسم، استعمار، مقاومت بومیان و امپریالیسم است.

فریدا طی مدتی که که در ایالات متحده زندگی می‌کرد در جنبش سوسیالیستی نقش فعالی داشت و برای دوستان خود نوشت: «من اینجا خیلی چیزها آموخته‌ام و بیشتر و بیشتر متقاعد می‌شوم که فقط از طریق کمونیسم است که می توانیم انسان بشویم.»


*Frida Kahlo (born Magdalena Carmen Frida Kahlo Calderón)
@TarTaKar باز نشر خیزش @khizesche
👈 جمهوری اسلامی به تفرقه افکنی ادامه می دهد!
به مهاجر افغان، انگ جاسوس، مجرم، متجاوز، دزد و ...؛ می زند!
👈 مشتی ارازل و اوباش سلطنت طلب و راسیست، که ماهیتا تفاوتی با جمهوری اسلامی ندارند هم پشت این نظام ایستاده و همان اراجیف را در بوق و کرنا می کنند!
👈 عده ای هم فریب خورده و مغز شویی جمهوری اسلامی را که جنایات و فساد سیاسی و اقتصادی خود را به گردن از مو نازکترِ مهاجرین افغان می اندازند، باور کرده و تمامی فلاکت ها، بیکاری ها، گرانی ها، نداشتن مسکن و سرپناه و غیره را به واسطۀ حضور هم بندان افغان خود می بینند!
📌 اما بلوچ هایی که در چند روز اخیر به داد کودک و زن و مرد مهاجر افغان، که در گرمای ۴۰ درجه، بدون هیچ گونه تسهیلاتی، وحشیانه در مرز محبوس و نگهداری می شدند شتافتند، یک بار دیگر بر این حقیقت پافشردند که این مرز، جنسیت و ملیت نیست که انسان ها را از هم جدا می سازد؛
بلکه شکاف عمیقی که در سراسر جهان، انسان ها را در دو صف جدا و مقابل هم قرار می دهد، شکاف میان ستمدیده و ستمگر است!

#نه_مرز_نه_جنسیت_نه_ملیت
#نه_به_اخراج_فاشیستی_مهاجرین_افغان
#زن_انقلاب_رهایی
#سرنگونی_انقلابی
khizesche@ باز نشر خیزش
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 کمک‌های مردمی بلوچ‌ها به مهاجران افغان اخراج شده از ایران

پس از جنگ ۱۲ روزه جمهوری اسلامی و اسرائیل، بازداشت و اخراج مهاجران افغانستانی از ایران شدت گرفته است. جمهوری اسلامی پیش‌تر از پایان یافتن مهلت برگشت "مهاجران غیرمجاز" صحبت کرده بود. برخی از مهاجران در شبکه‌های اجتماعی نوشته‌اند، علی‌رغم در اختیار داشتن مجوز قانونی، نامه اخراج دریافت کرده‌اند. شمار زیادی از آنها برخورد "توهین‌آمیز و همراه با خشونت" ماموران را گزارش کرده‌اند. در این میان، منابع محلی ویدئوهایی از کمک‌های مردمی مردم بلوچستان به مهاجران افغان را منتشر کرده‌اند. در این ویدئوها، شهروندان بلوچ در مناطق محروم آب آشامیدنی، نان و خرما و امکانات اولیه را جمع‌آوری و در اردوگاه میان مهاجران توزیع می‌کنند.
khizesche@ باز نشر خیزش
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🍁🍂
🔻🔴 کشتار در خاش را متوقف کنید

بر اساس گزارش منابع حقوق بشری، در پی یورش نیروهای امنیتی به روستای «گونیچ» از توابع شهرستان خاش در استان سیستان و بلوچستان، یک زن کشته و ۱۱ زن دیگر زخمی شده‌اند.

چگونه است که کشته شدن زنان و کودکان توسط اسرائیل در غزه جنایت جنگی محسوب می‌شود (که بی‌شک نیز چنین است) اما کشتن زنان بلوچ با عنوان «مبارزه با عناصر مسلح» توجیه می‌شود؟

آیا جان زن بلوچ، کمتر از جان دیگر انسان‌هاست؟ اسرائیل نیز کشتار در غزه را با همین بهانه‌ها توجیه می‌کند: مبارزه با تروریسم، اهداف نظامی، تهدیدات امنیتی. اما هیچ‌کدام از این توجیهات، جنایت علیه غیرنظامیان را قابل پذیرش نمی‌کند.

کشتار غیرنظامیان، در هر کجا و به‌دست هر که باشد، محکوم است.

معیارهای اخلاقی و حقوق بشری نباید دوگانه باشند. نمی‌توان در برابر یک جنایت فریاد زد، و در برابر جنایتی دیگر سکوت اختیار کرد، صرفاً به‌خاطر جغرافیا یا سیاست.


#مدرسه_رهایی

باز نشر کارگران هم پیمان

https://www.tgoop.com/GEtehadbazneshastegan
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ناپدید شدن نگران‌کننده گردشگر فرانسوی در ایران 👇
ناپدید شدن نگران‌کننده گردشگر فرانسوی در ایران

یک منبع دیپلماتیک فرانسوی تأیید کرده که لنار مونترلوس، یک جوان دوچرخه‌سوار فرانسوی، از تاریخ ۲۶ خرداد (۱۶ ژوئن) تاکنون در ایران ناپدید شده و هیچ تماسی با خانواده‌اش نداشته است.

این منبع ناپدیدشدن او را «مایه نگرانی» توصیف کرده و اعلام کرده است که ایران سیاست گروگان‌گیری شهروندان غربی را به‌طور عامدانه دنبال می‌کند.

مونترلوس دارای تابعیت دوگانه فرانسه و آلمان است.

وزارت خارجه فرانسه بار دیگر به اتباع خود هشدار داده است که از سفر به ایران خودداری کنند.

/ باز نشر خیزش @khizesche
زندان محان اصفهان؛ بیگاری سازمان‌یافته و استثمار زندانیان زیر پوشش اشتغال‌زایی
زندان محان اصفهان، با چهره‌ای به‌ظاهر قانونی در زمینه‌ی اشتغال‌زایی، در حقیقت به مرکز استثمار، سرکوب و نقض سیستماتیک حقوق بشر تبدیل شده است

کانون حقوق بشر ایران، دوشنبه ۱۶تیرماه ۱۴۰۴ - زندان محان اصفهان، واقع در منطقه صنعتی منتظریه ویلاشهر نجف‌آباد، به‌جای آنکه مرکزی برای اصلاح و بازپروری باشد، به اردوگاهی برای کار اجباری و بهره‌کشی از زندانیان تبدیل شده است. ساختار این زندان، به‌ویژه زیر نظارت بنیاد تعاون زندان‌ها، بازتابی روشن از برده‌داری نوین در ایران است که تحت عنوان «اشتغال‌زایی» صورت می‌گیرد.
کار اجباری با پوشش «اشتغال»
در زندان محان اصفهان، دست‌کم ۸ شرکت خصوصی فعالیت‌های تولیدی خود را به داخل زندان منتقل کرده‌اند. این شرکت‌ها در حوزه‌هایی چون مونتاژ لامپ کم‌مصرف، تولید جعبه‌های آتش‌نشانی، ساخت مصنوعات فلزی از جمله سطل‌های زباله، ایستگاه‌های اتوبوس، وسایل ورزشی، و چوب نبات فعالیت دارند. زندانیان هر روز صبح از خوابگاه‌ها خارج و به کارگاه‌ها منتقل می‌شوند و پس از ساعت‌های طولانی کار، شب‌هنگام به محل استراحت بازمی‌گردند؛ الگویی که بیش از آنکه اصلاح‌گر باشد، به کار اجباری شباهت دارد.
بنیاد تعاون زندان‌ها که اداره این پروژه‌ها را بر عهده دارد، بیش از ۳۵۰۰ نوع محصول تولید و روانه بازار می‌کند. در کارگاه بزرگ مصنوعات فلزی کنار زندان مرکزی اصفهان، قراردادهایی با بیش از ۱۰ نهاد دولتی و شهرداری منعقد شده است. این حجم تولید نشان می‌دهد که زندانیان نه صرفاً برای گذران وقت، بلکه به‌عنوان نیروی کار ارزان و بی‌صدا در حال بهره‌کشی هستند
ا باز نشر خیزش @khizesche
🔶 گفت‌وگوها میان حماس و اسرائیل در قطر بدون نتیجه پایان یافت

دو منبع مطلع فلسطینی صبح روز دوشنبه ۱۶ تیر (۷ ژوئیه) به خبرگزاری رویترز گفتند که هیئت اسرائیلی اختیارات لازم برای امضای توافق‌نامه را نداشته و دور نخست مذاکرات بدون دستیابی به توافقی مشخص در قطر به پایان رسیده است.

این درحالی است که یک مقام ارشد حماس که نخواست نامش فاش شود، یک روز پیش از این گفت این گروه پاسخ مثبت به طرح پیشنهادی مشترک آتش‌بس از سوی کشورهای مصر، قطر و ایالات متحده را به میانجی‌گران قطری ارائه داده است.

با این حال، به گفته این مقام، حماس پس از آتش‌بس ۶۰ روزه، خواستار توضیحاتی درباره خروج نیروهای اسرائیلی از غزه و تضمین دسترسی بدون مانع به کمک‌های انسانی شده است.

بر اساس این طرح، که هنوز جزئیات کامل آن به‌طور رسمی منتشر نشده، آتش‌بس موقت ۶۰ روزه برقرار خواهد شد و طی آن مذاکرات برای رسیدن به توافق دائمی ادامه خواهد یافت.
باز نشر خیزش @khizesche
🔶 هشدار دست‌کم ۴۰ طایفه بلوچ به حکومت جمهوری اسلامی ایران

گروه رسانه‌ای "حال وش" فعال در حوزه مسائل استان سیستان و بلوچستان روز دوشنبه ۱۶ تیر (۷ ژوئیه) از هشدار دست‌کم ۴۰ طایفه بلوچ به حکومت جمهوری اسلامی ایران گزارش داده است.

به نوشته حال‌وش یوسف‌خان نارویی بزرگ ایل نارویی در بیانیه‌ای کوتاه در واکنش به حمله مرگبار نیروهای نظامی به روستای گونیچ شهرستان خاش که به کشته‌شدن دو زن بلوچ و زخمی‌شدن دست‌کم ۱۰ زن دیگر انجامید اعتراض کرده و نوشته است: «بلوچ نجیب است، اما صبر او‌ بی انتها نیست، آتش خشم مردم را با گلوله نمی‌نوان خاموش کرد، زنان ما خط قرمز ما هستند.»

نیروهای نظامی و امنیتی روز سه‌شنبه ۱۰ تیر با شلیک مستقیم گلوله در روستای گونیج شهرستان خاش منجر به جان‌باختن دو زن بلوچ به نام‌های "خان‌بی‌بی بامری" و "لالی بامری" و زخمی‌شدن دست‌کم ۱۰ زن دیگر شد.

لالی بامری روز جمعه ۱۳ تیر در بیمارستان خاش، به‌دلیل نارسایی کلیوی ناشی از جراحات و فقدان رسیدگی پزشکی، جان خود را از دست داد.

طبق گزارش حال‌وش "بدنبال این جنایت از سوی نیروهای نظامی شماری از زنان بلوچ در مقابل فرمانداری خاش با سردادن شعار و دیوارنویسی خواستار برخورد با عاملان این کشتار و سرکوب شده‌اند".

حال‌وش همچنین نوشته است که بسیاری از علمای مطرح و مردمی اهل سنت و دستکم ۴۰ طایفه بلوچ در بیانیه‌هایی جداگانه برخورد خشونت‌بار نیروهای نظامی در گونیچ و کشته و مجروح شدن زنان را محکوم و نسبت به این اقدام جمهوری اسلامی هشدار داده‌اند.

جمهوری اسلامی تا کنون به درخواست علما و طوایف بلوچ در ارتباط با حمله به روستای گونیچ واکنش نشان نداده است.

باز نشر خیزش @khizesche
🔶 ۱۲ بار اعدام برای معترضان زن، زندگی، آزادی در دادگاه ارومیه

بر ا‌ساس گزارش شبکه حقوق‌بشر کردستان، شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ارومیه به ریاست قاضی رضا نجف‌زاده احکام سنگینی علیه ۱۴ شهروند کُرد بازداشت‌شده در جریان اعتراضات "زن، زندگی، آزادی" در بوکان صادر کرده است. این احکام پس از برگزاری سه جلسه دادگاه آنلاین در روزهای اخیر صادر و در تاریخ ۱۶ تیر به وکلای متهمان در ارومیه ابلاغ شد.

پنج تن از متهمان، شامل علی (سوران) قاسمی، پژمان سلطانی، کاوه صالحی، رزگار بیگ‌زاده بابامیری و تیفور سلیمی بابامیری، به اتهامات "بغی"، "محاربه" و "سردستگی و تشکیل گروه مجرمانه باغی" تحت عنوان "انجمن شورش‌گران، شاماران، کومله و پاک" مجموعاً به ۱۲ بار اعدام محکوم شدند. قاسمی، سلطانی و صالحی هر یک به سه بار اعدام، بیگ‌زاده بابامیری به دو بار اعدام و سلیمی بابامیری به یک بار اعدام محکوم شده‌اند.

این افراد همچنین به اتهاماتی نظیر "همکاری با دولت متخاصم اسرائیل از طریق اجرای مأموریت‌های اطلاعاتی موساد"، "مشارکت در قاچاق ۱۲۰ دستگاه ماهواره استارلینک"، "تبلیغ علیه نظام" و "اجتماع و تبانی به‌قصد اقدام علیه امنیت کشور" به ۵ تا ۱۵ سال حبس تعزیری و پرداخت ۳۵۸ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شدند.

هشت متهم دیگر شامل سیامک هیاسی، سواره عزیززاده، هیمن کرمانج، حسین حسین‌زاده، جلیل مولودی، احمد مامه‌زاده، جوانمرد مام‌خسروی و سالار داغدار، به اتهاماتی از جمله "عضویت در گروه باغی"، "همکاری با دولت متخاصم اسرائیل" و "توهین به رهبری" به حبس تعزیری و جریمه نقدی محکوم شدند. هفت نفر از این گروه پیش‌تر با قرار وثیقه به‌طور موقت آزاد شده بودند. دکتر صلاح‌الدین احمدی، متهم دیگر این پرونده، از اتهامات این بخش تبرئه شد، اما پرونده‌ای جداگانه با اتهام "تأمین مالی تروریسم" علیه او به دادگاه کیفری ارجاع شده است.

باز نشر خیزش @khizesche
🔶 ترامپ: تشکیل حزب جدید توسط ماسک "مضحک" است

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، تصمیم ایلان ماسک برای تشکیل "حزب آمریکا" را "مضحک" خواند و گفت: «سیستم همیشه دوحزبی بوده و حزب سوم فقط باعث سردرگمی می‌شود.»

ماسک اعلام کرده که هدف او از تشکیل این حزب، مخالفت با لایحه مالیاتی ترامپ است که به گفته او کشور را به ورشکستگی می‌کشاند.

ترامپ همچنین انتصاب جرد آیزاکمن، دوست نزدیک ماسک، به ریاست ناسا را "نامناسب" دانست و گفت: «نباید کسی که در فضای تجاری با ناسا در ارتباط است، اداره آن را برعهده بگیرد.»

همزمان با اعلام تشکیل حزب جدید از سوی ماسک، شرکت سرمایه‌گذاری Azoria Partners اعلام کرد عرضه اسناد قابل‌معامله تسلا (ETF) را به تعویق می‌اندازد. به گفته این شرکت، تصمیم ماسک با مسئولیت‌های اجرایی‌اش در تسلا "در تضاد" است.
باز نشر خیزش @khizesche
🔶 اسرائیل از بازداشت نیروهای وابسته به سپاه قدس در جنوب سوریه خبر داد

ارتش اسرائیل امروز دوشنبه ۷ ژوئیه ۲۰۲۵ (۱۶ تیر ۱۴۰۴) اعلام کرد که در جریان عملیاتی شبانه در جنوب سوریه، چند عضو یک سلول وابسته به نیروی قدس ایران را بازداشت کرده است. این دومین عملیات از این نوع در یک هفته گذشته به شمار می‌رود.

در بیانیه ارتش آمده است که نیروهای اسرائیلی "عملیات شبانه‌ای را برای بازداشت یک سلول وابسته به نیروی قدس در منطقه تل کودنه در جنوب سوریه به پایان رساندند." نیروی قدس شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی است.

دولت سوریه تا کنون هیچ واکنشی به این خبر نشان نداده است. با این حال، دیدبان حقوق بشر سوریه اعلام کرده که نیروهای اسرائیلی بامداد دوشنبه به روستایی در حومه قنیطره یورش برده و پس از جست‌وجوی چند منزل مسکونی، دو برادر را بازداشت کرده‌اند.

اسرائیل هفته گذشته نیز از بازداشت اعضای یک "سلول تروریستی" وابسته به ایران در جنوب سوریه و کشف سلاح خبر داده بود.

از زمان سقوط حکومت بشار اسد در دسامبر سال گذشته، اسرائیل صدها حمله هوایی و چندین یورش زمینی در خاک سوریه انجام داده و هدف خود را جلوگیری از تقویت نظامی گروه‌های مورد حمایت ایران اعلام کرده است.

باز نشر خیزش @khizesche
🔶 اعضای بریکس حمله به ایران را "نقض حقوق بین‌الملل" دانستند

سران کشورهای عضو گروه بریکس در هفدهمین نشست خود در برزیل، حمله اسرائیل به ایران را "نقض حقوق بین‌الملل" دانسته و آن را محکوم کردند.

لولا دا سیلوا، رئیس جمهوری برزیل، روز یکشنبه، ششم ژوئیه (۱۵ تیر)، با کلماتی هشدارآمیز نشست سران کشورهای بریکس را افتتاح کرد و گفت که سازمان ملل متحد در هشتادمین سال تأسیس خود، شاهد کاهش بی‌سابقه اهمیت خویش است.

رئیس جمهوری برزیل همچنین به تضعیف چشمگیر نظام سلامت جهانی اشاره کرد و کنایه‌ای هم به خروج آمریکا از سازمان بهداشت جهانی زد. او از این هم فراتر رفت و گفت: «نظم مبتنی بر قواعد مرده است و ساز و کارهای حل مسالمت‌آمیز منازعات نیز از میان رفته‌اند.»

نام اختصاری بریکس از حروف اول نام کشورهای بنیانگذار آن، برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی گرفته شده است. اوایل سال ۲۰۲۴ ایران، اتیوپی، مصر و امارات متحده عربی نیز به این گروه پیوستند. اندونزی هم در ژانویه امسال به عنوان عضو کامل در این سازمان بین‌دولتی پذیرفته شد. عربستان سعودی نیز به اجلاس بریکس دعوت شده و در مذاکرات شرکت دارد. اما هنوز رسما درخواست عضویت نکرده است.

باز نشر خیزش @khizesche
🔶 سازمان ملل: از اول ژوئن ۴۵۰هزار افغان ایران را ترک کرده‌اند

آژانس مهاجران سازمان ملل متحد از بازگشت نزدیک به ۴۵۰هزار افغان از ایران از شروع ماه ژوئن تا کنون خبر داده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این آژانس که با نام رسمی کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان (UNHCR) شناخته می‌شود دوشنبه هفتم ژوئیه (۱۶ تیر) اعلام کرد که این خروج پس از آن صورت گرفت که تهران دستور داد افغان‌های بدون مدارک هویتی باید تا ششم ژوئیه (۱۵ تیر) این کشور را ترک کنند.

روزنامه هم‌میهن‌ همزمان در روز دوشنبه در گزارشی نوشت، طبق آخرین آمارهای غیررسمی، حدود "هفت میلیون مهاجر افغانستانی در حال حاضر در ایران حضور دارند که با لغو برگه‌های سرشماری مهاجران، بیش از چهار میلیون آن‌ها غیرقانونی هستند."

آژانس مهاجران سازمان ملل می‌گوید، تنها در سال جاری (۲۰۲۵) بیش از یک‌میلیون و ۴۰۰هزار نفر از افغان‌ها به کشورشان بازگشته‌اند یا مجبور به بازگشت شده‌اند.

از اواخر ماه مه ایران دستور داد که اتباغ غیرمجاز افغانستانی حداکثر تا هفتم ژوئیه باید از کشور خارج شوند.

نهادهای سازمان ملل می‌گویند، از اواسط ماه ژوئن شمار افرادی که از مرز عبور کرده‌اند افزایش یافته است و در برخی روزها حدود ۴۰هزار نفر از مرز عبور می‌کنند.

سخنگوی سازمان بین‌المللی مهاجرت به خبرگزاری فرانسه گفت، از اول ماه ژوئن تا پنجم ژوئیه (شنبه، دو روز پیش) ۴۴۹هزار و ۲۱۸ افغان از ایران بازگشته‌اند که این تغییر، شمار کل افغان‌هایی که از ابتدای سال جاری میلادی تا حالا از ایران خارج شده‌اند را به بیش از ۹۰۶هزار نفر رسانده‌ است.

باز نشر خیزش @khizesche
🍂🍁
🔻معلولان شدید و خیلی شدید؛ فراموش‌شدگان جنگ ۱۲ روزه
کمک‌هزینه‌ها قطع شد، حمایت اضطراری هم وجود نداشت

در حالی که کشور ۱۲ روز تحت حملات سنگین قرار داشت، هزاران معلول شدید و خیلی شدید در بلاتکلیفی مطلق به سر بردند. با گذشت روزها از پایان وضعیت اضطراری، کمک‌هزینه پرستاری، لوازم بهداشتی و کمک‌معیشت خردادماه این افراد هنوز پرداخت نشده است.

🔸 یکی از مدیران سازمان بهزیستی در پاسخ به اعتراضات اعلام کرده که:

«مستمری خرداد پرداخت شده، اما به‌دلیل اولویت‌های جنگی، خزانه‌داری کشور اعتبار لازم برای سایر کمک‌هزینه‌ها را اختصاص نداده است.»

یک فعال حوزه معلولان

«مسأله فقط پول نیست. حتی در اوج حملات، بهزیستی هیچ برنامه‌ یا اطلاعیه‌ای برای تخلیه اضطراری، مراقبت‌های ویژه یا انتقال معلولان منتشر نکرد. ما در چنین روزهایی به چشم دیدیم که افراد ناتوان بدون هیچ راهی برای فرار یا پناه گرفتن، در ساختمان‌ها رها شده بودند.»
#ننگ_و_نفرت_بر_جنگ_افروزان_و_جنگ_طلبان
https://www.tgoop.com/GEtehadbazneshastegan باز نشر خیزش @khizesche
طبقه کارگر همدست نسل‌کشی در فلسطین نخواهد بود.💣💣نسل‌کشی، نمایشگاهی برای کارآئی سلاح‌های اسرائیل
ورای رضایت، نوعی شرمساری در اینسوی راین دیده ‌شد. در فرانسه، کارگران بارانداز عضو سندیکای CGT در فوس-سور-مر(Fos-sur-Mer) در اوایل ژوئن از بارگیری تجهیزات نظامی به مقصد حیفا خودداری کردند. در حالیکه وزیر نیروهای مسلح سوگند یاد کرده بود که «فرانسه به اسرائیل سلاح ارسال نمی‌کند»، اما گزارشی که توسط چندین انجمن سفارش داده شده بود، با تکیه بر داده‌های مالیاتی اسرائیل (۱) خلاف این را نشان می‌داد.

کارگران بارانداز و بندر در خلیج فاس از بارگیری محموله‌های نظامی به مقصد اسرائیل خودداری می‌کنند.
نویسنده Pierre RIMBERT برگردان شروين احمدي
Le Monde diplomatique

با این وجود، مبلغ فروش سلاح به اسرائیل که حدود ده میلیون یورو است، فرانسه را در گروه سوداگران کوچک نسل‌کشی قرار می‌دهد. برعکس آلمان که در آن هیچ مقاومتی از این نوع وجود ندارد، تبدیل به سرزمین فروشندگان اسلحه گشته که از درگیری روسیه و اوکراین تقویت شده اند و با خیال راحت سود حاصل از جنگ‌های اسرائیل را به جیب می‌زنند. دولت فدرال در ۲ ژوئن در پاسخ به سؤالی از گروه پارلمانی حزب چپ‌گرای Die Linke اذعان کرد: « بین ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و ۱۳ مه ۲۰۲۵، مجوزهایی برای صادرات دائمی تجهیزات نظامی به اسرائیل به ارزش کل ۴۸۵,۱۰۳,۷۹۶ یورو یا نزدیک به نیم میلیارد یورو داده شده است. « محموله‌ها شامل سلاح گرم، مهمات، قطعات سلاح، تجهیزات ویژه ارتش و نیروی دریایی، تجهیزات الکترونیکی و خودروهای زرهی بود»(۲).

برلین، که طبق گزارش موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم، دومین شریک نظامی بزرگ تل‌آویو بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ پس از واشنگتن است، قصد ندارد به دلیل قتل عام ده‌ها هزار فلسطینی توسط مشتری‌اش، این تجارت پرسود را محدود کند. بی‌شک ماده اول قانون اساسی آلمان اعلام می‌کند که «کرامت انسانی مصون از تعرض است»، اما روشن است که می‌توان آنرا فدای اتحاد با بنیامین نتانیاهو کرد. یوهان وادفول، وزیر امور خارجه، در ۵ ژوئن ۲۰۲۵ اعلام کرد: «آلمان با تأمین سلاح به حمایت از اسرائیل ادامه خواهد داد. هرگز شکی در این مورد وجود نداشته است». البته فقط در ذهن رهبران کشور، چون در نظر‌سنجی انجام گرفته در روز قبل از آن، سه چهارم از افراد مورد پرسش خواستار «کنترل‌های سختگیرانه‌تر» این صادرات شدند (رویترز، ۴ ژوئن ۲۰۲۵).

آیا حقوقدانان خواهند توانست در این ماجرا نقشی جدی داشته باشند ؟ در آوریل ۲۰۲۴، دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) درخواست نیکاراگوئه را که آلمان را به نقض کنوانسیون‌های ژنو متهم می‌کرد و خواستار تعلیق فوری تحویل سلاح‌های این کشور به تل‌آویو بود، رد کرد. قضات بر اساس دو استدلال مطرح شده توسط برلین، از اعمال این اقدامات موقت خودداری کردند. از یک سو، وکلای مدافع استدلال کردند که «حجم کل صادرات پس از ماه اکتبر به شدت کاهش یافته و در فوریه و مارس ۲۰۲۴ ” به ترتیب نیم میلیون و سپس یک میلیون یورو“ رسیده است». از سوی دیگر، ۹۸ درصد از مجوزها مربوط به سلاح‌های تهاجمی نبوده، بلکه مربوط به «تجهیزات نظامی مختلف» مانند دستگاه‌های نوری یا قطعات رادار بوده است. برلین ادعا کرد «نه گلوله‌های توپخانه، نه مهمات» ارسال نشده است. با این حال، عادل احمد حق، استاد حقوق دانشگاه راتگرز، می‌نویسد اطلاعات فاش شده توسط دولت در اوایل ژوئن «سوالات جدی در مورد روایتی که آلمان به دادگاه داده است، مطرح می‌کند» (۳): نه تنها صادرات نظامی به اسرائیل بلافاصله پس از تبرئه برلین از اتهامات، به سطح بسیار بالایی بازگشت، بلکه به گفته دولت در پاسخ به سوال Die Linke در مجلس،« سلاح گرم، مهمات و قطعات سلاح» را نیز شامل می‌شود. چنین اعترافی کافی است تا نیکاراگوئه بتواند درخواست تجدید نظر به دادگاه لاهه ارائه کند.👇
در همین حال، به نظر می‌رسد «کارآئی» تجهیزات اسرائیلی که برای ویران کردن بیمارستان‌های غزه یا به قتل رساندن خانواده‌های گرسنه در مقابل مراکز توزیع مواد غذایی به کار گرفته شده، رهبران نظامی اروپایی را شگفت‌زده کرده است. در سال ۲۰۲۴، تل آویو رکورد صادرات نظامی خود را شکست و به رقم ۱۴.۸ میلیارد دلار رسید، که ۵۴ درصد آن توسط مشتریان آن در اتحادیه اروپا بوده است - سهم آنها در یک سال تقریباً ۲۰ درصد افزایش یافته است. وزیر دفاع، اسرائیل کاتز، گفت: «این دستاورد عظیم مستقیماً از پیروزی‌های نیروهای مسلح و صنایع دفاعی اسرائیل علیه حماس در غزه، حزب‌الله در لبنان، حوثی‌ها در یمن، رژیم آیت‌الله‌ها در ایران و سایر مناطقی که ما علیه دشمنان اسرائیل عملیات انجام می‌دهیم، ناشی می‌شود». به طور خلاصه، یورش های نظامی و نسل‌کشی اسرائیل نقش یک نمایشگاه برای نمایش کارآئی سلاح‌هایش را بازی می‌کند.
https://www.tgoop.com/negarestankhizesche023/3759
۱- Attac et al., « Livraisons d’armes de la France vers Israël : un flux ininterrompu », 10 juin 2025.

۲- « Lieferung von Rüstungsgütern an Israel », Parlement allemand, 2 juin 2025.

۳- (3) Adil Ahmad Haque, « The Fall and Rise of German Arms Exports to Israel : Questions for the International Court of Justice » (les citations précédentes de ce paragraphe en sont tirées), Just Security, 13 juin 2025.

Pierre RIMBERT

پيير ريمبر ، جامعه شناس و مولف کتاب «ليبراسيون» ، از سارتر تا روتچيلد
باز نشر خیزش @khizesche
باز نشر- 🌹🩸🌹«چهارده سال گذشت ! … تابستان هشتاد و هشت و آن ماهِ تیر
دل نوشته ای از اینستاگرام مسعود علیزاده، از جان به در بردگان بازداشتگاه کهریزک و شاهد جنایت که تاریخ گذشتهٔ آن، غبار بر نمی گیرد..... تابستان ۱۴۰۲

چهارده سال گذشت! تابستان ۸۸ و آن ماهِ تیر، روزهای بلندش کوتاه می شد در امتداد شکنجه تن هامان . زیر آن آفتاب سوزان، پای برهنه بر سطحِ سیاه داغ، چهار دست و پا بر آسفالتی که گداخته بود ، می‌رفتیم .. می‌رفتیم.. در میان حصارهای بلند کهریزک دیگر تابی نمانده بود، صدای شکستن استخوان یاران به گوش می‌رسید ، هوشی نمانده بود در زیر تابشی که ما را بی‌تاب کرده بود.انگار زمان ایستاده بود، خورشید مرده بود ! روز شب می شد و شب آنقدر بلند ، که روشنی‌های تیر، تار می‌شد. هر ماه تیری که می.رسد، شب ناله‌های امیر برایم زنده می شود که از مادرش چشم هایش را میخواست، تصویر لب‌های خشک و تشنه‌اش وقتی که ناباورانه با ما وداع کرد، هر تیر که می‌رسد، تنم دوباره از تب آن کابوس تیره می‌سوزد.. تو یادت هست محسن ! لباست را درآوردی و مرا با آن باد می زدی ! محسن ؛ هنوز تنم می‌سوزد ، هنوز ! زخم‌هایت بزرگ و بزرگ تر می شد و تو ایستاده‌تر ، حیرانم از آن همه ایستادگی ! چه سربلند زندگان را ترک گفتی! محسن ؛ میتوانستی بگویی فرزند چه کسی هستی و آزاد شوی، ولی هیچ وقت این مهم را عنوان نکردی تا نشان دهد بزرگی آدمی را ، تا نشان دهی که اعتقاد داشتن به چیزی حد و مرز نمی‌شناسد.
من ماه تیر را دوست ندارم، آخر یاد دست‌های بسته‌ی محمد می‌افتم، از آنجا که می‌آمدیم، در اوین، از ما جدا شد. ما در اوین بودیم و او در بیمارستانی، با دست‌های زنجیر شده بر تخت، در آنجا کهریزک را می گویم او مدام نگران بود و بی‌قرار ، انگار چند روزی به آزمون کنکورش نمانده بود. بعداً خبر قبولیش را شنیدم نه، به کنکور نرسید، شنیدم در آزمون دیگری پذیرفته شد.
از تمام آن روزهای سرد و سیاه ، از آن روزی که دوباره در روزنگارمان ، یادآور تلخی و سیاهی شد ... از آن هجده ِ تیر ده سال گذشته بود و هنوز چیزی تمام نشده بود که دوباره روز بد دیگری آغاز شد ، هجده ِ تیری دیگر خون های ریخته و پایمال شده ی هجده تیر ۷۸ و مادری که از آن سال تا به امروز سعیدش ( #سعید_زینالی ) را جستجو می‌کند هنوز ! و دوباره هجده تیری دیگر و زخم‌های من همه از این روز است از این روز ! هر ماه تیری که از راه می رسد ، دوباره باز تنم می لرزد از یادِ آن همه ، از دیدن زخم‌های مانده بر تنم ۱۴ سال گذشت ! و هنوز مانده بر تنم ، مانده بر دلم، زخم‌های آن ماه تیرگی.»
- https://www.tgoop.com/negarestankhizesche023/2927
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌟 گذار و گذری بر #خاوران 🌺

هنوز ای وارث خون شقایق
تقاص عشقتو پس میدی، عاشق!

🔵 شعر« فرزند مصلوب»

🖌 اثر: سالواتوره کوازیمودو
۲۰ اوت ۱۹۰۱ ـ ۱۴ ژوئن ۱۹۶۸
نویسنده، شاعر و منتقد ادبی ایتالیایی

«و ما چگونه توان سرودن داشتیم
با دلی که پای بیگانه در آن بود
و مردگانی که در میدان‌ها
بر علف‌های خشکیده از یخ
رها شده بودند
با ناله‌ی کودکان...»
@khizesche
📚🖌🎶
2025/07/08 00:18:47
Back to Top
HTML Embed Code: