Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
- Telegram Web
Telegram Web
Forwarded from عکس نگار
به بهانه روز معلم
۱۲ اردیبهشت ١٣۴۰ روزی بود که اولین تحرکات صنفی معلمان در ایران رقم خورد. بیش از ۶۰ سال پیش گروهی از معلمان در مقابل مجلس تجمع کردند تا با اعتصاب و تظاهرات، به لایحه‌ی سقف حقوق فرهنگیان اعتراض کنند. اما ساواک معتقد بود که امریکایی‌ها اعتصاب معلمان را کنترل می‌کنند. این تصور باعث شد که رئیس کلانتری، به سمت تجمع‌کنندگان شلیک کند و گلوله ای از کلت او جمجمه معلمی به نام ابوالحسن خانعلی، دبیر عربی و فلسفه را چاک دهد.
بعد از حادثه، اوضاع متشنج شد. معلمان فریاد می زدند و علیه دولت ونخست‌وزیر شعار می‌دادند و ماموران با باتوم و تیر هوایی سعی در توقف اعتراضات داشتند. بعد از ماجراهای ۱۲ اردیبهشت، حکومت وقت برای دلجویی از معلمین روز ۱۲ اردیبهشت را به یاد مرگ دکتر خانعلی روز‌ معلم نام‌گذاری کرد که پس از انقلاب اسلامی و شهادت شهید مطهری در ۱۱ اردیبهشت ۱۳۵۸ هم، روز کشته شدن وی با یک روز تأخیر عنوان شد و دوازدهم اردیبهشت مجدداً به این مناسبت به نام روز معلم نام گرفت.
امروز بیش از ۶۰ سال از آن روزها می‌گذرد و معلمان هنوز هم به عنوان مهم‌ترین عامل در توسعه فرهنگی‌ و اجتماعی جامعه از پا ننشستند و علاوه بر‌مطالبات صنفی خود همواره پیگیر برخی حقوق اجتماعی و حقوق انسانی افراد جامعه و‌‌ به ویژه دانش‌آموزان بوده‌اند. همانطور که این روزها معلمان در اعتراضات خود علاوه بر ، آزادی بی قید و شرط معلمان دربند، اجرای کامل قانون رتبه‌بندی فرهنگیان شاغل و همچنین قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، رسمی شدن نیروهای استخدام موقت، نیروهای خدمات آموزشی، آموزشیاران نهضت و مربیان پیش‌دبستانی و پرداخت پاداش پایان خدمت فرهنگیان سال ۱۴۰۰، پیگیر بهبود معیشت نیروهای خدماتی، اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی، آموزش رایگان و باکیفیت برای دانش‌آموزان، پرداخت بیمه دانش آموزان و همچنین تشکیل کلاس‌های درس با ظرفیت حداکثر ۱۶ دانش‌آموز هم هستند. نکته قابل توجه در این میان این است که همه این موارد، حتی موارد صنفی، موضوعاتی است که فردای ایران ما را تضمین می‌کند.
https://www.tgoop.com/Kiyanango
📣 گروه فرهنگی اجتماعی کیانا فعال در زمینه ی آموزش و توان افزایی کودکان کار، از افراد علاقه مند به کار اجتماعی جهت فعالیت در بخش های؛ مددکاری، روانشناسی، آموزش و تولید محتوا دعوت به همکاری داوطلبانه  می نماید.

✳️ اعطای رزومه به داوطلبان
✳️ برگزاری کارگاه های آموزشی توسط موسسه برای داوطلبان
✳️ افزایش سطح اگاهی اجتماعی داوطلبان
✅️موسسه کارورز مددکاری، مشاوره و آموزش ابتدایی نیز می پذیرد.

شماره تماس، واتساپ و تلگرام:
+989335075853

لینک پرس لاین جهت تقاضای همکاری داوطلبانه
https://survey.porsline.ir/s/oHHDT6qz

http://www.tgoop.com/kiyanango
اگر چه بشر روز به روز در حال پیشرفت و ارتقای کیفیت زندگی خویش است، اما انسانیت رو به افول است.
امروز در جهانی نفس می کشیم که ارزش جان انسان در مقابل چشمان همگان به شمارش اعداد تنزل پیدا کرده و جهان نیز به تماشای آن نشسته است.
جهانی به ظاهر متمدن که هنوز چون اعصار قرون وسطایی، تشنه‌ی خون بی‌گناهان است.
جان!
انسانیت!
کودک!
واژه هایی که در مقابل
آتش
اسلحه
حکومت
و سیاست
کاملا رنگ باخته اند.

این جهانی نبود که برای کودکانمان می خواستیم.
https://www.tgoop.com/Kiyanango
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
بازماندگی از تحصیل یکی از علل ورود کودکان به چرخه
کار است؛ به همین دلیل است که مطالبه حق آموزش همگانی رایگان و با کیفیت مساله ای مهم است.
اگر مایلید در مساله حذف کار کودک همگام شوید با ما تماس بگیرید.

https://www.tgoop.com/Kiyanango
🔴به مناسبت روز جهانی مبارزه با کار کودک
جمعی از فعالان حقوق کودک برگزار می‌کنند

🔺بیایید به کار کودک پایان دهیم

در کنار شما هستیم با موضوعات:

کار کودک؛ نگرانی از وضعیت و تعهدات ما: پیام روشنفکر

جامعه و مسئله کار کودک: پریسا پویان

معرفی کتاب پایان دادن به کار کودک در خیابان با حضور دست اندر کاران و نویسندگان کتاب


🕓زمان: سه شنبه 22 خرداد
ساعت 16 تا 18

مکان: سیدخندان، ابتدای سهروردی شمالی، کوچه سلطانی، پلاک 37، سالن اجتماعات انجمن حمایت از حقوق کودکان

حضور برای عموم آزاد است.

https://www.tgoop.com/kiyanango
۱۲ ژوئن روز جهانی مقابله با کار کودک است. آرمانی که فرسنگ‌ها با وضعیت فعلی جامعه ما فاصله دارد. متاسفانه هنوز هم جمعیت زیادی از کودکان در بخش‌های مختلف کار می‌کنند. کودکانی که سلامت جسمی و روانیشان در محیط‌های نامناسب، به خطر می‌افتد. از تحصیل، آموزش و توسعه فردی محروم‌می‌شوند و حتی از امید به آینده روشن هم روز به روز فاصله می‌گیرند. کار کودکان فرصت‌ بازی، استراحت و فعالیت‌های اجتماعی را از آن‌ها می‌گیرد اموری که برای رشد اجتماعی و عاطفی کودکان ضروری هستند و‌ در نهایت باید گفت که کار کودکان، یکی از ابتدایی ترین حقوق انسانی آنان را نقض می‌کند. علاوه بر آن چون دلیل به کار گرفتن کودکان دستمزد پایین‌تر است، هم فرصت اشتغال یک بزرگسال از بین می‌رود و هم درآمد ناچیز باعث پایداری فقر خانواده او و ایجاد نابرابری می‌شود و این چرخه تا نسل‌ها ادامه پیدا می‌کند.
اما باید بدانیم که کار کودکان نه تنها برای کودکان و خانواده‌های فقیر بلکه برای کل جامعه، آسیب‌هایی به همراه دارد و به همین دلیل است که باید همه ما به آن توجه کنیم.
کار کودکان مانع از تحصیل و کسب مهارت‌های لازم برای ورود به بازار کار در آینده می‌شود و همین می‌تواند بر اقتصاد و رفاه عمومی، تاثیر منفی داشته باشد. از طرفی همین کمبود مهارت و تجربه، کیفیت و بهره‌وری خدمات و محصولات بازار را کاهش دهد.
وجود کار کودکان تقویت‌کننده نابرابری‌ها در جامعه است که می‌تواند منجر به افزایش بی‌ثباتی اجتماعی و اقتصادی و حتی نا امنی شوند. چراکه افزایش جرم و ناامنی هم معلول نبود فرصت‌های مناسب برای تحصیل و توسعه فردی کودکان کار است و می‌تواند به افزایش میزان جرم و جنایت در جامعه منجر شود.

وجود کار کودکان و نابرابری‌های مرتبط با آن می‌تواند باعث کاهش اعتماد عمومی و همبستگی اجتماعی شود. این موضوع می‌تواند به کاهش مشارکت مدنی و تضعیف نهادهای دموکراتیک منجر شود که بر کل جامعه تأثیر می‌گذارد. به علاوه موجب تضعیف تصویر بین‌المللی کشور می شود.
دولت‌ها موظف به اقداماتی برای حذف کار کودک هستند و آن ها می‌توانند با اجرای برنامه‌های فقرزدایی و اشتغال‌زایی برای توانمندسازی خانواده‌های کودکان زمینه لازم‌را برای حذف کار‌کودک‌فراهم کند. همچنین با ایجاد نظام شناسایی کارآمد و ارائه کمک هزینه تحصیلی برای کاهش بازماندگی از تحصیل، توسعه خدمات مددکاری و مشاوره در مدارس مناطق محروم، افزایش دسترسی کودکان مناطق محروم از آموزش دیجیتال حمایت‌‌ های حداقلی را از تحصیل کودکان انجام‌دهد.
دولت ایران همچنان می‌تواند با توقف خصوصی‌سازی آموزش برای کاهش نابرابری و جلوگیری از ترک تحصیل کودکان، برقراری ممنوعیت ازدواج کودکان و اصلاح قوانین مربوط به سن ازدواج، اصلاح قوانین مهاجرت با هدف اعطای مدارک هویتی به کودکان و به طور کلی ایجاد نظام حفاظتی برای پیشگیری از کار کودک و طراحی سازوکار شناسایی کودکان در شرایط دشوار گام مهمی برای حذف کار کودکان بردارد.
به علاوه، اصلاح قوانین کار برای نوجوانان بالای ۱۵ سال و پیشگیری از کار خانگی کودکان و تدوین قوانین برای نظارت بر کارگاه‌های کوچک و خانگی و اجرای مقاوله‌نامه‌های بین‌المللی برای حذف بدترین اشکال کار کودک اقدامات دیگری است که دولت به واسطه آن می‌توان مانع از کار کردن کودکان شود.
اما در شرایطی که دولت قادر یا مایل به منع کار کودکان نباشد چه باید کرد؟ در این شرایط افراد جامعه هم می‌تواند نقش بسیار مهمی در کاهش و حل این مشکل ایفا کنند . شاید افراد و کسب‌وکارها بتوانند مالی یا داوطلبانه از تحصیل کودکان کار حمایت کنند. یا این که افراد در قالب همکاری با مدارس، استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای جلب توجه به این موضوع، تشکیل گروه‌های نظارت بر کودکان کار، و مهارت‌آموزی به والدین نیز به کاهش نیاز به کار کودکان کمک می‌کند. اما این جنس‌ها همه ظرفیت‌های بالقوه ‌ای است که می‌تواند با ساماندهی به بالاترین بازدهی برسد. به همین دلیل بهترین راه برای کنشگری فعال افراد جامعه حضور در سمن‌ها است و این حضور می‌تواند در قالب فعالیت‌های داوطلبانه، پرداخت کمک‌های نقدی و غیر نقدی و از همه مهم‌تر یاری در اقدامات و‌پیگری‌های قانونی برای بیان مطالبات باشد.
اگرچه سازمان‌های غیردولتی و سمن‌ها می‌توانند برنامه‌های حمایتی و آموزشی برای کودکان کار و خانواده‌هایشان ایجاد کرده و مراکز آموزش، بهداشت و حمایت روانی فراهم کنند. با این‌حال، نباید ظرفیت این نهاد را به امور حمایتی محدود کرد چراکه مهمترین‌ اقدام سمن‌ها بیان چالش‌ها و‌مسائل کودکان کار و مطالبه راه حل آن از سیاستگذاران است. امری که با جمع شدن افراد در قالب گروه‌ها و انجمن‌ها ممکن است.
در نهایت، ایجاد یک شبکه همبستگی و همکاری میان اعضای جامعه می‌تواند نقش موثری در کاهش کار کودکان داشته باشد و نشان دهد که حتی در شرایط ناکارآمدی دولت،افراد در قالب سمن‌ها قادر به ایجاد تغییرات مثبت در جامعه هستند.
https://www.tgoop.com/kiyanango
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
به مناسبت 12 ژون-23 خرداد روز جهانی مقابله با کار کودک
بیاید به تعهدات مان عمل کنیم؛ به کار کودک پایان دهیم.
https://www.tgoop.com/kiyanango
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
گزارش فصل بهار مدرسه سیار شماره یک کیانا.

با تشکر از شرکت آرین رشدافزا و سبدگردان سورنا که ما را در این طرح حمایت می کنند.
https://www.tgoop.com/kiyanango
بنام خداوند جان و خرد
رئیس جمهور محترم
جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان
باسلام
در پاسخ به اعلام فراخوان رییس دفتر محترم حضرتعالی به سازمان‌های مردم‌نهاد برای مشارکت و اظهارنظر درباره انتخاب اعضای کابینه و مدیران ارشد دولت چهاردهم، ضمن استقبال از چنین رویکردهای مشارکت طلبانه، ما جمعی از سازمان‌های غیر دولتی حوزه اجتماعی، بصورت کوتاه  و فهرست وار، مواضع و دیدگاه‌هایمان درباره انتخاب وزرای حوزه اجتماعی و سیاست‌های دارای اولویت در این حوزه را  تقدیم حضور می کنیم و قبل از هر چیز این نکته را یاد آور می‌شویم که کاهش آسیب‌های اجتماعی،  بدون توجه به ریشه‌های به وجود آورنده آن، کارآمد نیست. و توجه حضرتعالی و همکارانتان را براین نکته معطوف می نماییم که  بر اساس پژوهش‌های قابل اتکایی که مرکز پژوهش‌های مجلس نیز آن را تایید می‌کند قریب به ۳۰ درصد از جمعیت ایران با فقر مطلق دست به گریبانند. این به معنای آن است که درآمد آنها کفاف  معیشت، بهداشت، آموزش و تامین مسکن مناسب  را برای آنان  نمی‌دهد.
در چنین وضعیتی،  قطعا" نمی‌توان بدون داشتن  سیاست‌های اجتماعی جامعه محور  و دقیق ، انتظار بهبود وضعیت  و برون رفت از شرایط موجود را داشت.
- توصیه‌ها
۱.وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیازمند وزیری است که  وجه اجتماعی وزارتخانه را در مقابل وجه اقتصادی آن (شرکت‌های شستا و...)، را پر رنگ تر ببیند و بجای درگیر شدن مدیران در حوزه های اقتصادی(مانند حداقل دو دوره پیشین) تمرکز آنها بر حل مسایل اجتماعی معطوف باشد.
متاسفانه اکنون خبرهایی به گوش می‌رسد که نشان‌ می‌دهد جاذبه‌های اقتصادی وزارت رفاه موجب شده تا گروه‌های ذینفع در اندیشه معرفی گزینه‌هایی باشند که منافع آنها را تامین می‌کند.
۲. وزیر رفاه دولت چهاردهم باید در راستای تحقق شعار محوری حضرتعالی  مبنی بر شنیدن صدای بی‌صدایان، به پیچیدگی  مسایل در حوزه اجتماعی آشنا باشد. ایشان باید به شنیدن صدای گروه‌های فرودست و گروه‌های بی‌صدا متعهد باشد. وضعیت بغرنج کودکان در شرایط دشوار، زنان سرپرست خانوار، افراد دارای معلولیت و حاشیه‌نشینان نشان می‌دهد که  بال اجتماعی این وزارتخانه نیازمند اجرای سیاست‌های تامین اجتماعی چندلایه و کارآمد است. و باید عمیقا" باور داشته باشد که  رویکرد خیریه‌ای به مسایل اجتماعی دیگر کارایی ندارد و وزیر و همکارانش باید به طراحی و اجرای سیاست‌های هوشمندانه و کارآمدی پایبند باشند که بتواند شرایط را به نفع تهیدستان ارتقاء بخشد .
۳. نگاه امنیتی به سازمان‌های مردم‌نهاد در سال‌های گذشته موجب تضعیف  ظرفیت های جامعه مدنی شده است. وزیر رفاه و روسای سازمان‌هایی چون بهزیستی باید کسانی باشند که اساسا سابقه اجتماعی داشته باشند و نه امنیتی و بالتبع به نقش و اهمیت حضور ، پویایی و بالندگی سازمان‌های مردم‌نهاد باور داشته باشند و در عمل زمینه فعالیت آنها را مهیا کنند. بدیهی است که منظور از آزادی فعالیت سازمان‌های مردم‌نهاد ،  ایجاد تشکل‌های دولت ساخته نیست. چرا که تجربیات سالهای گذشته، به خوبی  ثابت نموده است که  اقدامات اینچنینی ، به  ایجاد آشفتگی در این حوزه  و کاهش اثرگذاری نهادهای مدنی منجر شده است.
۴. بدنه کارشناسی سازمان‌های تامین اجتماعی و بهزیستی کشور در سالهای گذشته،  تحت تاثیر حضور مدیران «سیاست‌زده»  به شدت تضعیف شده است. آقای پزشکیان! سازمان بهزیستی کشور محل کارآموزی مدیران کم‌تجربه نیست. کسی که یک روز در سازمان بهزیستی کار نکرده نمی‌تواند برای بهبود وضعیت موجود اقدامی کند. معاونت رفاه وزارتخانه، محل اجرای طرح‌های تقلیل‌گرایانه و خیریه‌ای نیست. تاکید می‌کنیم که اگر قرار است به برخی احزاب سهمی داده شود لطفا سازمان‌های اجتماعی را از این قاعده مستثنا کرده و ملاک انتساب افراد در آنها، صرفا" دانش، درد آشنایی و قابلیتهای مدیریتی آنها باشد
-  درخواست ها:
۱.انتظار داریم نمایندگان سازمان‌های مردم‌نهاد در جریان انتخاب وزیر رفاه و سازمان‌هایی چون بهزیستی و تامین اجتماعی نقش جدی و واقعی داشته باشند. بدیهی است که دعوت میان بر  از برخی افراد،  بدون طی شدن فرایندی شفاف ،  به معنای مشارکت دادن واقعی سازمان‌های مردم‌نهاد نیست.
۲. انتظار داریم برای بازگشت کودکان بازمانده از تحصیل به مدارس و حذف کار کودکان(با اولویت حذف کار کودکان در مشاغل زیان بار، همچون زباله گردی)، اجرای قانون حمایت از معلولان و قوانین مرتبط با گروه‌های فاقد قدرت، سیاستی اثر بخش در پیش بگیرید. .
۴. انتظار داریم از اجرای سیاست‌های یکسویه و تهاجمی درباره مهاجران ساکن ایران پرهیز شود و به جای آن، با درک فرصت‌ها و تهدیدهای حضور مهاجران و پناهندگان، سیاست های ایجابی طراحی شود که آنان به عنوان یک واقعیت موجود پذیرفته شوند.
https://www.tgoop.com/kiyanango
۵. انتظار داریم برای نخستین‌بار برای وزارت رفاه، معاونت رفاه، سازمان بهزیستی، سازمان تامین اجتماعی و... مدیرانی انتخاب شوند که با ساختار این سازمان‌ها آشنایی کامل داشته باشند و نخواهند تازه یک سال و بیشتر را صرف کارآموزی کنند.
۶. انتظار داریم وزیر آینده رفاه در اولین فرصت معاونت رفاه وزارتخانه را که در دولت سیزدهم بامعاونتی دیگر ادغام شد؛ دوباره احیا کرده و اجازه ندهد رویکرد رفاهی زیر سایه سیاست‌های اقتصادی تضعیف شوند.
۷. انتظار داریم وزیر آینده رفاه و روسای سازمان‌های تامین اجتماعی و بهزیستی به وضعیت بغرنج زنان سرپرست خانوار، نرخ پایین مشارکت اقتصادی زنان، زنان در حاشیه مانده و... بی‌توجه نباشند.
در پایان براین نکته تاکید می‌کنیم که  پایبندی به آزادی‌ها و  حقوق اساسی  پیش‌بینی شده در قانون اساسی و پیمان‌نامه حقوق کودک که جمهوری اسلامی ایران نیز آن را پذیرفته، از سوی همه‌ی اعضای دولت و تلاش ایشان برای پاسخگویی مناسب به مطالبات شهروندان مورد تاکید سازمانهای مردم نهاد است. 
حق تشکل‌یابی و  تشکیل تشکل‌های صنفی - مدنی مستقل و خودجوش،  برای تمام گروه‌های اجتماعی‌، از پیش‌نیازهای بسیار ضروری برای بسط و توسعه‌ مردمسالاری، ایجاد موازنه در جامعه، ایجاد تعلق خاطر میان اقشار و استقرار عدالت اجتماعی است.  از این رو از رییس جمهور محترم انتظار داریم علیرغم  مشکلات عدیده‌ای که ممکن است با آن موجه شوند، همواره خود و همکارانشان  را به  اجرای کامل قانون اساسی و  تامین حقوق بنیادین ذکر شده در آن ملزم بدانند.
۱-انجمن حمایت از کودکان کار
۲-انجمن یاری کودکان در معرض خطر
۳-موسسه توانمندسازی ندای ماندگار دروازه‌غار
۴-بنیاد مهرتاک
۵-موسسه توانمندسازی مهر و ماه
۶-قشم جزیره‌ای برای کودکان
۷-موسسه یاریگران کودکان کار پویا
۸-گروه تلاشگران یاری همدل
۹-موسسه کودکان سرزمین من
۱۰-انجمن حمایت از حقوق کودکان
۱۱-انجمن پویا
۱۲-موسسه خیریه مهرآفرین ولی‌عصر(ع)
۱۳-گروه فرهنگی اجتماعی کیانا
۱۴-موسسه توسعه و توان افزایی کنش‌گران اجتماعی ( زاهدان)
۱۵-انجمن حامیان کودکان کار و خیابان
۱۶-موسسه شکوفایی استعداد‌های کودکان(شکوفا)
۱۷-موسسه تاک سرزمین من
۱۸-موسسه انسان دشواری وظیفه
۱۹-موسسه حمایتی درختِ کوچک زندگی
۲۰-موسسه حمایتی خانه مهر کودکان
۲۱-موسسه خیریه ارتقای کیفیت زندگی زنان آتنا
https://www.tgoop.com/kiyanango
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مینی بوسی مجهز به امکانات آموزشی که کودکان کار را شناسایی کرده، وارد محل کارشان می شود و پس از بررسی وضعیت کودک از لحاظ نوع کار، محیط کار و محیط زندگی با هدف کاهش یا پیشگیری از آسیب، برنامه ی آموزشی برای کودکان، والدین و کارفرماها تدوین و اجرا می کند تا شرایط زندگی کودکان بهبود یابد.‌ برنامه هایی همچون آموزش مهارت های زندگی به کودکان، آموزش فرزندپروری به والدین، آموزش حقوق کودک به کارفرماها و ...
یکی از اهداف مدرسه سیار،  احقاق حقوق کودکان همچون حق داشتن هویت، بازی، اموزش رایگان، خدمات سلامت رایگان و ...است.
همچنین می کوشیم با شناخت انواع مختلف کار کودک و ابعاد آن، وضعیت کار کودکان را تحلیل کنیم تا در جهت حذف کار کودک گام موثری برداریم.
https://www.tgoop.com/kiyanango
ماموریتی برای مقابله با انسانیت
تا الان دیگر همه ما کم و بیش از ماجرای دماوند و داستان دستگیری افغان‌ها توسط نیروی انتظامی در این شهرستان را شنیده‌ایم. ماجرایی که ابعاد غیرانسانی آن در هیاهو المپیک گم شد.
البته ماه‌هاست که فضای جامعه ایرانی بنا به جوسازی‌ های غرض‌ورزانه به سمت مهاجرستیزی رفته است و این امر در جهتی خلاف مطالبات به حق شهروندان برای سازو کار مهاجرت قانونی و تامین حقوق انسانی برای مهاجران است چراکه جامعه میزبان نسبت به امنیت اجتماعی مهاجران به ویژه مهاجران با اقامت قانونی متعهد است. با این حال نقض کرامت انسانی، رد مرز غیرقانونی و حتی بازداشت‌های خشن داستانی تکراری برای مهاجران افغانی بوده است اما چرا ماجرای دماوند مرز‌های وقاحت را رد کرد؟
این داستان فقط یک خط بود: مهدی، کودک معلول افغانستانی مورد خشونت پلیس ایرانی قرار گرفت. با این حال تخلفات و نقض هایی که صورت گرفت مفصل‌تر از این داستان است. حقوق کودکان؛ فارغ از هر ملیت و نژادی باید تضمین شود؛ همینطور حقوق معلولان و چه بسا حقوق مهاجران و در نهایت حقوق این فرد به عنوان یکی از ابنا بشر.
ما به عنوان اعضای گروه فرهنگی‌اجتماعی کیانا این رفتار غیرقانونی و غیر انسانی نیروی انتظامی را محکوم می‌کنیم و خواستار برخورد با خاطیان و اجرای بی قید و شرط پیمان‌نامه حقوق کودک هستیم.
به امید روزی که کودکان فارغ از نژاد و ملیت هیچ‌گاه قربانی رفتارهای ضد انسانی نباشند.
https://www.tgoop.com/kiyanango
پیمان‌نامه حقوق کودک زیر سایه بازماندگی از تحصیل

بازماندن از تحصیل می‌تواند چندین ماده از پیمان‌نامه حقوق کودک(مصوب 1989) را نقض کند. این پیمان‌نامه توسط سازمان ملل متحد تصویب شده و حقوق اساسی کودکان را در زمینه‌های مختلف تضمین می‌کند. برخی از مواد مهم پیمان‌نامه که بازماندن از تحصیل آنها را نقض می‌کند عبارت‌اند از:

1. ماده 28 - حق آموزش:
این ماده تصریح می‌کند که کودکان حق دارند به آموزش باکیفیت و رایگان دسترسی داشته باشند. دولت‌ها موظف‌اند امکانات آموزشی در سطوح ابتدایی و متوسطه را برای همه کودکان فراهم کنند. بازماندن از تحصیل مستقیماً این حق را نقض می‌کند، چرا که کودک از فرصت دسترسی به آموزش محروم می‌شود.

2. ماده 29 - اهداف آموزش:
این ماده به اهداف آموزش اشاره می‌کند و تأکید دارد که آموزش باید به رشد کامل شخصیت، استعدادها و توانایی‌های کودکان کمک کند. بازماندن از تحصیل نه‌تنها مانع از دسترسی به آموزش می‌شود، بلکه از تحقق این اهداف مهم نیز جلوگیری می‌کند.

3. ماده 2 - عدم تبعیض:
این ماده به حق تمامی کودکان برای برخورداری از حقوق مندرج در پیمان‌نامه بدون تبعیض بر اساس نژاد، جنسیت، زبان، مذهب، موقعیت اجتماعی یا اقتصادی و دیگر عوامل اشاره دارد. بازماندن از تحصیل معمولاً به دلایل اقتصادی، اجتماعی، جغرافیایی یا فرهنگی رخ می‌دهد و این تبعیض‌ها را تشدید می‌کند.

4. ماده 6 - حق حیات و رشد:
این ماده به حق حیات و رشد فیزیکی، ذهنی و عاطفی کودک اشاره دارد. آموزش از جمله عواملی است که به رشد کامل کودک کمک می‌کند و بازماندن از تحصیل مانع از رشد کامل ذهنی و اجتماعی کودک می‌شود.

5. ماده 32 - حمایت از کودکان در برابر کار:
این ماده تأکید می‌کند که کودکان باید از کارهایی که ممکن است به آموزش یا رفاه آنها آسیب برساند، محافظت شوند. بازماندن از تحصیل معمولاً منجر به ورود زودهنگام کودکان به بازار کار می‌شود و آنها را در معرض استثمار و کار قرار می‌دهد.

6. ماده 12 - حق بیان عقاید:
این ماده به حق کودکان برای بیان عقاید خود و مشارکت در تصمیم‌گیری‌های مربوط به زندگی‌شان اشاره دارد. کودکانی که از تحصیل بازمانده‌اند، اغلب فرصت‌های کمتری برای توسعه توانایی‌های فکری و اجتماعی خود دارند و به همین دلیل ممکن است نتوانند به طور کامل از این حق خود بهره‌مند شوند.

در مجموع، بازماندن از تحصیل نقض بسیاری از حقوق اساسی کودکان است که در پیمان‌نامه حقوق کودک تضمین شده‌اند و می‌تواند تأثیرات منفی بسیاری بر زندگی و آینده آنها داشته باشد.
https://www.tgoop.com/kiyanango
Forwarded from عکس نگار
بازماندگان از تحصیل؛ معضلی فراتر از آمار رسمی

فقط چند روز به ماه مهر و آغاز سال تحصیلی باقی‌مانده است و این روز‌ها بازماندگی از تحصیل به یکی از اصلی‌ترین نگرانی‌های فعالان حقوق کودک و جامعه‌شناسان تبدیل شده است.  براساس داده های مرکز آمار ایران،  ۱۷۵ هزار کودک ۶ تا ۱۱ ساله در سال  تحصیلی گذشته از تحصیل باز‌مانده‌اند.

امسال نیز در آماری مختصر اعلام شده است که تاکنون ۱۲ هزار کودک شش ساله فقط در استان تهران در کلاس اول ثبت نام نکردند. با فرض این که موضوع فراتر از کودکان استان تهران و پایه اول دبستان است میتوان ادعا کرد که بازماندگی از تحصیل هزاران کودک، یک معضل جدی در ایران است. 
معضلی که حال و‌آینده کودکان و همه افراد جامعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
این در صورتی است که همه آمار و اطلاعات موجود، محدود به کودکان ایرانی است و شامل کودکان مهاجر  و اتباع خارجی ساکن در سراسر ایران نمی‌شود. در واقع حذف این گروه از کودکان از آموزش رسمی نه تنها به عنوان مساله مطرح نیست بلکه وجود ابن کودکان حتی در آمار  بازماندگی از تحصیل به حساب نمی آید.
https://www.tgoop.com//kiyanango
بیانیه جمعی از سازمان‌های مردم‌نهاد به مناسبت آغاز سال تحصیلی؛

برخورداری از آموزش با کیفیت  و رایگان حق همه کودکان است

هر ساله به بهانه آغاز بازگشایی مدارس و مناسبت‌های مرتبط با کودکان،  انبوهی از مسائل و مشکلات را مورد تاکید قرار داده  و بر احقاق حقوق کودکان پافشاری کرده‌ایم. با نگاهی گذرا بر اهم عناوین مطالبات، متوجه خواهیم شد که متاسفانه تا کنون گویا گوش شنوایی برای شنیدن آلام  و رنج‌های بی‌شمار کودکان وجود ندارد .

آمار رو به رشد کودکان خارج از چرخه تحصیل، وضعیت بغرنج کودکان مهاجر و کودکان زباله گرد، گسترش روز افزون مدارس خصوصی، فقیرتر شدن رو به گسترش اموزش و پرورش دولتی، بی‌عدالتی مفرط در حق بقا و رشد و آموزش کودکان سیستان و بلوچستان و ایلام و کردستان و خوزستان و .. همه و همه مرارت‌های پرتکرار کودکان این سرزمین است.

ازدواج در سنین کودکی را از رسانه ملی و برخی از دیگر رسانه‌های جمعی  ترویج  می‌کنند و آشکارا در تقابل با پیمان نامه جهانی حقوق کودک  که  کشور ما‌ نیز از سال ۱۳۷۳به آن پیوسته و ملزم به اجرای آن است قرار می گیرند .
به راستی آیا با این حجم از مسائل حل نشده ی کودکان از یک طرف و  دربند کردن معلمان و اموزگاران شریف پرسشگر و مطالبه گر از طرف دیگر،  می‌توان امیدی به توسعه عدالت آموزشی و ایجاد دسترسی برابر  به آموزش با کیفیت برای همه ی کودکان را  داشت؟ 

چگونه است که از مافیای کنکور، مافیای سرسخت‌تر امتحانات نهایی هم قد علم می‌کند و علیرغم اعتراض مجلس و دولت و  شخص وزیر آموزش و پرورش و  والدین و دانش آموزان و.. هیچکس  توانایی لغو مصوبه نامطلوب تاثیر معدل امتحانات نهایی در کنکور  را ندارد؟  چگونه است که  از وجود عدالت آموزشی سخن می گوییم  اما ردیف مربوط به حمایت از کودکان کار از قانون برنامه هفتم توسعه حذف می‌شود؟
چگونه است که بودجه سرانه دانش آموزی در این کشور در مقایسه با بودجه بسیاری از دستگاهها و سازمان‌های دیگر تقریبا هیچ است و اراده‌ای برای افزایش بودجه این وزارتخانه وجود ندارد؟
آیا با وجود این همه تبعیض‌ و بی‌عدالتی‌ می‌توان امیدی به توسعه داشت؟

در چنین شرایطی و در  آستانه‌ی آغاز سال تحصیلی جدید،  ما جمعی از سازمان‌های مدنی حامی کودکان، ضمن تبریک روز دانایی و بالندگی به دانَش آموزان و معلمان و خانواده‌ها، موارد زیر را با تاکید فراوان مطالبه می‌کنیم :

۱- متاسفانه چندین سال است  که با پولی شدن آموزش و پرورش و عدم توجه به زیرساختهای آموزشی در مناطق محروم،  از توسعه عدالت آموزشی فاصله گرفته و عملا نظام آموزشی طبقاتی شده است. از این رو پایبندی عملی به شعار توسعه عدالت آموزشی و همچنین اجرای بند مغفول مانده سی‌ام قانون اساسی مطالبه جدی فعالان حقوق کودک است .
۲-تاکید می‌کنیم که کودکان مهاجر و پناهنده مطابق با پیمان نامه جهانی حقوق کودک، حق برخورداری از آموزش و تحصیل و سایر خدمات اجتماعی را دارند.
۳-وزارت اموزش و پرورش بیش از دیگر سازمان‌ها باید پایبند به مفاد پیمان نامه جهانی حقوق کودک بوده و پرهیز از سیاست‌زدگی  در تصمیم سازی‌ها و سیاستگذاری‌های  اموزشی و پرورشی، به کارگیری نیروهای کارآمد و کاردان و متخصص در برنامه ریزی‌ها و تدوین کتب درسی از وظایف اصلی این وزارتخانه است .
۴-حذف مصوبه کنکوری و عقب راندن مافیاهای مختلف در عرصه اموزشی کشور مطالبه جدی فعالان حقوق کودک، دانش آموزان و خانواده‌های آنان است.
۵- توجه و احترام به زبان مادری در مدارس و توجه به آموزش با کیفیت و طراحی محتوای اموزشی متناسب با نیازهای کودکان و همچنین طراحی و تدوین محتواهای آموزشی بر اساس  نیازهای اقلیمی محل زندگی دانش آموزان از دیگر موارد مورد تاکید سازمان‌های مدنی است
۶-کودکان کار، کودکان بازمانده از تحصیل و کودکان در شرایط‌دشوار،  نیازمند توجه جدی برای ورود به چرخه تحصیل و دنیای کودکی هستند.  همکاری وزارت رفاه و وزارت اموزش و پرورش و استفاده موثر از تجربیات میدانی سازمان‌های مردم‌نهاد در این زمینه،  می‌تواند در مسیر تحقق این مهم بسیار راهگشا باشد .
با امید به ساختن جهانی شایسته کودکان
اول مهر ماه ۱۴۰۳
۱-موسسه یاریگران کودکان کار پویا
۲-موسسه توانمندسازی ندای ماندگار
۳-گروه فرهنگی اجتماعی کیانا
۴-موسسه توانمندسازی مهر و ماه
۵-گروه تلاشگران یاری همدل
۶-انجمن پرنده درخت کوچک
۷-انجمن حمایت از حقوق کودکان
۸-موسسه مهرآفرین پناه عصر
۹-انجمن درخت کوچک زندگی
۱۰-انجمن دوستداران کودک پویش
۱۱-انجمن آموزشی، پژوهشی پویا
۱۲-موسسه تاک سرزمین من
۱۳-موسسه شکوفایی استعداد‌های کودکان مهر
۱۴-موسسه انسان دشواری وظیفه
۱۵-انجمن حمایت از کودکان کار
https://www.tgoop.com/kiyanango
Forwarded from اکوایران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 حقوق کودکان هم‌تراز رفاه کودکان نیست

نسخه صوتی

▫️ 16 مهر در ایران و برخی دیگر از کشورها به عنوان روز کودک شناخته می‌شود. روزی برای پاسداشت مفهوم کودکی و حقوق این گروه از جامعه. در ایران تا چه اندازه از حقوق کودکان آگاهی داریم؟ آیا افزایش رفاه آن‌ها و دسترسی‌شان به ابزار و تکنولوژی‌های تازه برایشان حقوق ایجاد کرده است و دیگران از این حقوق آگاهی دارند؟

▫️به مناسبت روز جهانی کودک میزگردی در «اکوایران» با موضوع کودکان و حقوق آنها برگزار کردیم. فائزه رضازاده، وکیل دادگستری و مدیر سابق واحد حقوقی انجمن حمایت از حقوق کودکان در این گفت‌وگو بر ابعاد مختلفی از بازماندگی از تحصیل به عنوان یکی از حقوق اساسی کودکان تاکید داشت و به کودکان کمتر دیده شده در رسانه‌ها پرداخت. هدی اوغازی مقدم، فعال حقوق کودک و مدیر انجمن کیانا معتقد است که رفاه دوره جدید برای کودکان حقوقی ایجاد نکرده است و سمانه گلاب، پژوهشگر و عضو هیات مدیره موسسه مهر و ماه هم بر این باور است که کالایی شدن آموزش سبب شده تا امروز بسیاری از کودکان از نظام تحصیل جا بمانند.


📺 @ecoiran_webtv
گزارش_فصل_تابستان_مدرسه_سیار_شماره_یک.pdf
759.7 KB
گزارش فصل تابستان مدرسه سیار شماره یک که با حمایت مالی شرکت آرین رشدافزا و سبدگردان سورنا در قالب مسئولیت اجتماعی بخش خصوصی اجرا می‌شود.
https://www.tgoop.com/kiyanango
مطالبه گری اجتماعی چیست؟
منظور از مطالبه‌گری اجتماعی حساس و پیگیر بودن مردم نسبت به حقوق اجتماعی ‌شان است که در قوانین کشور تصریح و تاکید شده است.
مطالبه‌گری به ما کمک می‌کند تا حقوق و نیازهای خود را به‌طور مؤثر بیان کرده و در جهت تحقق آن‌ها تلاش کنیم. همچنین این امکان را می‌دهد که با آگاهی بیشتر، از حقوق خود دفاع کرده و فعالانه در مسائل زندگی و جامعه مشارکت کنیم.

در مقابله با گسترش آسیب‌های اجتماعی، افزایش جرایم، کاهش سرمایه اجتماعی، کاهش اعتماد‌‌ اجتماعی، ضعف مشارکت واقعی اجتماعی و ... چه می توان کرد؟
مقوله های مطالبه گری اجتماعی، پرسشگری و نظارت شهروندان بخصوص در قالب سازمانهای مردم نهاد چه جایگاه و اهمیتی در روند توسعه یک جامعه خواهند داشت؟
در جلسه کارگاه مطالبه گری کیانا بنا داریم این مبانی را مرور کنیم...

https://www.tgoop.com/kiyanango
2024/11/19 19:42:44
Back to Top
HTML Embed Code: