Telegram Web
Forwarded from با من بخوان
شوربختانه در دنیای امروز، این ما بزرگسالان هستیم که حقوق کودکان را به طور گسترده نقض می‌کنیم یا از تامین شرایط لازم برای برخورداری کودکان از حقوق‌ بنیادین‌شان بازمی‌مانیم. همه‌ی ما در سخن مدافع حقوق کودکان هستیم اما آیا حقوق کودکان را واقعاً می‌شناسیم و در عمل خود را موظف به رعایت و ترویج آن‌ها می‌دانیم؟

کسانی که با کودکان سر و کار دارند، با آن‌ها زندگی می کنند، روزانه با آن‌ها در تماس‌اند یا در ایجاد محیطی که کودک در آن رشد می کند و آموزش می‌بیند نقش دارند، باید حقوق کودک را به‌خوبی بشناسند و به آن احترام بگذارند. والدین، آموزگاران و کتابداران از جمله‌ی این افراد هستند.
هم‌چنین همه‌ی کودکان باید حقوق خود را بشناسند و با شیوه های دست‌یابی و نگه‌داری از آن آشنا شوند. کودکان هم‌گام با آگاهی از حقوق خود، یاد می‌گیرند که به حقوق دیگران نیز احترام بگذارند.

📚بهترین راه ترویج و آموزش حقوق کودک، عمل کردن به آن است.
شما برای احترام گذاشتن به حقوق کودک در کلاس یا کتابخانه‌ی خود چه می‌کنید؟


👈🏼 فهرست کتاب‌هایی در پیوند روز جهانی کودک و حقوق کودک

👈🏼
راهنمای فعالیت‌های در پیوند با حقوق کودک

#حقوق_کودک
🔻
@khanak_org
🔺بخش ششم «فانتزی و زیرگونه‌های آن» منتشر شد!

در این بخش با فانتزی‌های زیر و ویژگی هر یک از آن‌ها آشنا می‌شوید:
🔸فانتزی شمشیر و سیاره
🔸فانتزی زمین در حال مرگ
🔸فانتزی آینده
🔸فانتزی استیم‌پانک
🔸فانتزی آرکین‌پاینک آرکین‌پانک
🔸فانتزی لامپ گازی
🔸فانتزی غرب عجیب


ترجمه‌ی #مینا_جمشیدی

در کتابک بخوانید:
🔹بخش نخست: فانتزی چیست؟
🔹بخش دوم: فانتزی و زیرگونه‌های آن
🔹بخش سوم: فانتزی و زیرگونه‌های آن
🔹بخش چهارم: فانتزی و زیرگونه‌های آن
🔹بخش پنجم: فانتزی و زیرگونه‌های آن
🔹بخش ششم: فانتزی و زیرگونه‌های آن

👑🧟‍♀️🧚🏻🧛🏻‍♀️🧜🏻‍♀️
@koodaki_org
🔺موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان امسال نیز همانند سال‌های گذشته «هوشنگ مرادی کرمانی» نویسنده‌ی برجسته‌ی کشورمان را نامزد دریافت جایزه‌ی آسترید لیندگرن (آلما) ۲۰۲۵ کرده است. به باور این موسسه، مرادی‌ کرمانی نویسنده‌ای است اصیل و روایت‌گر زندگی کودکان و مردم عادی. مردمی که هیچ صدایی ندارند و او صدای آن‌ها است.

در کتابک بخوانید:
🔸هوشنگ مرادی کرمانی نامزد جایزه جهانی آسترید لیندگرن برای سال ۲۰۲۵

در ماه‌های گذشته سلسله مقالاتی به قلم #عادله_خلیفی و #آزاده_خلیفی با عنوان «زندگی، زمانه و داستان‌های هوشنگ مرادی‌ کرمانی» در چند بخش منتشر شد تا دریچه‌ای باشد به شناخت بیش‌تر او و آثارش:

🔹بخش نخست: مرادی کرمانی، روایت سرگردانی میان «‌من»‌ و «من دیگر»‌‌
🔹بخش دوم: غریبه‌ترین آشناها
🔹بخش سوم: آنان که گول نخورده‌اند به خطا می‌روند
🔹بخش چهارم: از سربار تا سرخور تا مرگی با چشم‌های بیدار
🔹بخش پنجم: آگاهی بازتابنده؛ ویرانه‌های جهانی رهایی‌یافته
🔹بخش ششم: صورتک همان صورت است
🔹بخش هفتم: «تهِ خیار» - شاید زندگی آن جشنی نباشد که آرزویش را داشتی


📌 بیش‌تر بخوانید:
▪️در ستایش روایت و روایت‌گری، هوشنگ مرادی کرمانی

💫
@koodaki_org
🔺«آنچه مرادی در این روایت ساخته، دستکاری در حکایت اول و اندیشه آن است. این عمل، داستان-حکایت او را با قابوس‌نامه به کلی متفاوت کرده است.
در هر دو داستان، کودکی فقیر از کودکی ثروتمند تقاضای حلوا می‌کند اما مرادی برای اینکه بتواند دوگانه شکم‌پرستی و قناعت را نقد کند، مسجد را به مکتب‌خانه و عالم نمازخوان را به شیخ مکتب تغییر داده است. کودک قابوس‌نامه در بزنگاهی کوتاه صدای سگ درمی‌آورد اما کودک داستان مرادی برای درآوردن این صدا و تقلید سگ بودن شب‌ها تمرین کرده و چنان این نقش را خوب بازی می‌کند که سگ‌های شهر را با عوعوی خود همراه می‌کند و حتی سگ نگهبان حاکم را شیفته‌ی صدای خود می‌کند؛ آنچنان که سگ حاکم در جست‌و‌جوی این سگ عاشق، در تاریکی راه گم می‌کند و به آب‌انبار می‌افتد.»

به قلم #آزاده_خلیفی و #عادله_خلیفی

در کتابک بخوانید:
🔹مرادی کرمانی در مواجهه با کهن‌الگوی روایت-حکایت

💫🌟
@koodaki_org
ثبت‌نام کارگاه‌ آنلاین «بلندخوانی، شیوه‌ها و کارکردها» آغاز شد.

تسهیل‌گر: #سپیده_آرمین
آغاز کارگاه: ۱ #آذر به مدت یک ماه

در این کارگاه با ویژگی‌های #کتاب_باکیفیت آشنا می‌شوید و هم‌چنین می‌آموزید چگونه فعالیت‌های پیش از بلندخوانی، هنگام #بلندخوانی و پس از بلندخوانی را انجام دهید.

🔹 این کارگاه شامل چهار نشست غیرهم‌زمان و دو نشست آنلاین هم‌زمان است. نشست‌ها در سامانه آموزش آنلاین آموزک در دسترس قرار می‌گیرند.

🔸 برای گذراندن هر یک از نشست‌ها غیرهم‌زمان یک تا دو ساعت در روز زمان نیاز دارید و می‌توانید هر ساعتی از روز برای گذراندن این جلسه‌ها وارد سامانه شوید.

🔸 نشست‌های آنلاین هم‌زمان در روز و ساعت مشخصی برگزار می‌شوند که باید در آن زمان در سامانه حضور داشته باشید.

برای شرکت در کارگاه باید دو مرحله زیر را طی کنید
1️⃣ ابتدا عضو سامانه آموزش آنلاین آموزک شوید:
https://lms.amoozak.org/login/signup.php
2️⃣ سپس در کارگاه ثبت‌نام کنید:
https://lms.amoozak.org/enrol/index.php?id=23

☎️ پشتیبانی ۰۹۹۱۷۰۴۲۶۲۲ شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ تا ۱۶
@khanak_org
👩🏻‍🏫📱📝🖥
@amoozak_org
Forwarded from با من بخوان
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
هر کدام از ما برای رعایت، ترویج و آموزش حقوق کودک چه کارهایی باید انجام بدهیم؟ چگونه می‌توانیم فعالیت‌های جالب و اثربخشی در خانه، کلاس، کتابخانه و دیگر مراکز آموزشی اجرا کنیم که مروج و تحکیم‌کننده‌ی حقوق کودک باشند؟

در این ویدئو کتاب «حقوق کودک را بشناسیم و با آن زندگی کنیم» از انتشارات موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان را به شما معرفی کرده‌ایم که دستنامه‌ا‌ی است بسیار کاربردی برای آموزش و پیاده کردن حقوق کودک.

با خواندن دقیق این کتاب و اجرای فعالیت‌های آن، درخواهید یافت که تا چه میزان آسیب‌های امروز محیط‌های آموزشی ما ناشی از بی‌توجهی به حقوق دانش‌آموزان، و جای خالی آموزش حقوق کودک در برنامه‌های درسی بوده است، و چطور می‌توان تا حدی این خلا را پر کرد.

بسته‌ی «بازی و فعالیت با کارت های حقوق کودک» هم در پیوند با این کتاب تهیه و تولید شده است که می‌توان با کمک کارت‌های آن فعالیت‌هایی را با موضوع «نقض حقوق کودک» و «آشنایی با حقوق کودک به زبان تصویر» به اجرا درآورد.

#حقوق_کودک

🔻
@khanak_org
🔺«در کودکی طراح خوبی بودم. چون توجه هم‌کلاسی‌ها و آموزگاران را به خود جلب می‌کردم در بازی‌های متداول شرکت نمی‌کردم. بیشتر دوست داشتم خودم بازی ابداع کنم. من شیفته نقاشی کردن، خواندن کتاب و ساختن و شکل دادن بودم. وقتی در نزدیکی محل‌مان کتابخانه کانون ساخته شد، با دنیایی دیگر روبه‌رو شدم. دنیای متفاوت با دنیای رسمی وخشک مدرسه، دنیایی که با من هماهنگ بود. رفتن به کانون برایم مثل قدم گذاشتن به فضایی فانتزی بود، دنیایی که در آن خیال و خلاقیت رسمیت پیدا می‌کرد. در این زمان بود که من از طریق کتاب‌ها و فضای کانون، آن بزرگسالی را که خردمند بود و به دنیا و فرهنگ کودک اهمیت می‌داد، کشف کردم.»

#گروه_کتابک

در کتابک بخوانید:
🔹من شیفته نقاشی کردن، خواندن کتاب و ساختن و شکل دادن بودم - گفت‌وگو با علی خدایی

آثار علی خدایی را از کتاب هدهد تهیه کنید:
🔹مجموعه آثار علی خدایی

🪴📝💫
@koodaki_org
🔺پس از بیش از یک دهه پژوهش سرانجام یکی دیگر از بسته‌های زبان‌آموزی از راه ادبیات به نام «فارسی‌آموز آرش کمان‌دار ۱» منتشر شد. این بسته، یکی از بسته‌ها در زنجیره‌ی زبان‌آموزی به کودکان و بزرگ‌سالان است. سبب پژوهش و نگارش آن هم برآمده از نیازی همگانی بود. چه در ایران و میان فارسی‌زبان‌ها یا کسانی که با زبان فارسی آشنایی دارند و چه برای کسانی که بیرون از مرزهای ایران زبان فارسی را نمی‌دانند اما می‌خواهند آن را بیاموزند. از جمله نوجوانان و جوانانی که شیفته‌ی نام سرزمین مادری و زبان آن هستند یا دانش‌جویان زبان‌های خارجی و جهان‌گردانی که دوست دارند با زبان فارسی آشنا شوند. هم‌چنین مهم‌تر از همه بخش بزرگی از جامعه‌ی بزرگ‌سال ایران هم‌چنان در بی‌سوادی مطلق به سر می‌برند. این گروه که شمار آن‌ها بنابر آخرین آمار فراتر از ده درصد جمعیت ایران است، یا انگیزه‌ای برای گذار از مرز بی‌سوادی به باسوادی نداشته‌اند یا امکان این کار برای آن‌ها فراهم نبوده است.

#گروه_آموزک

در آموزک بخوانید:
🔹فارسی‌آموز آرش کمان‌دار، پویشی نو در سوادآموزی بزرگسالان

از کتاب هدهد تهیه کنید:
🔹خرید فارسی‌آموز ادبی آرش کمان‌دار ۱

🌞🏹🐆
@koodaki_org
ثبت‌نام کارگاه حضوری ادبیات کودکان و بلندخوانی 😍

در این کارگاه چه می‌آموزید؟
👩🏻‍🏫 در این کارگاه با ادبیات کودک و ویژگی‌ها و کارکردهای آن و گونه‌ها به شیوه تعاملی آشنا می‌شوید، عناصر داستان را می‌شناسید با ویژگی‌های #کتاب_باکیفیت آشنا می‌شوید و هم‌چنین می‌آموزید چگونه فعالیت‌های پیش، هنگام و پس از بلندخوانی را انجام دهید.

کارگاه برای چه کسانی است؟
👥 این کارگاه ویژه مربیان، معلمان، ترویج‌گران و والدین طراحی شده است.

🏢 مکان کارگاه: موزه کودکی ایرانک
📅 روزهای کارگاه: سه شنبه ۱۳ و ۲۰ آذر ۱۴۰۳
مدت زمان کارگاه: از ساعت ۱۵ تا ۱۹
📜 گواهی شرکت در دوره به شرکت‌کنندگان ارائه می‌شود.

مهلت ثبت‌نام تا ۱۲ آذر ۱۴۰۳
لینک ثبت‌نام کارگاه ادبیات کودکان و بلندخوانی

☎️ تلفن ثبت‌نام و پشتیبانی: ۰۹۹۱۷۰۴۲۶۲۲
⭐️
@koodaki_org
📚
@khanak_org
🎎🧸🪆
@iranak_org

لطفا برای دیگران ارسال کنید. 😊
Forwarded from با من بخوان
روز جمعه ۲۵ آبان ماه مراسم اهدای پنجمین دوره‌ی جایزه‌ی دوسالانه‌ی «جبار باغچه‌بان، هم‌زاد سیمرغ» در موزه‌ی کودکی ایرانک برگزار شد و ده نفر از ترویج‌گران برتر برنامه‌ی «با من بخوان» از مناطق مختلف ایران جایزه‌ی باغچه‌بان سال ۱۴۰۳ را دریافت کردند.

جایزه‌ی «جبار باغچه‌بان، هم‌زاد سیمرغ» که از سوی موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان، با پشتیبانی مالی و فرهنگی گروه توسعه‌ی کسب و کار آذرستان پایه‌گذاری شده است، هر دو سال یک بار به ترویج‌گران، کتاب‌داران، مربیان و آموزگارانی اهدا می‌شود که توانسته‌اند در برنامه‌ی «با من بخوان» نقشی بسزا در ترویج کتاب‌خوانی و تقویت بنیان‌های سواد پایه از راه ادبیات در میان کودکان و نوجوانان داشته باشند و این برنامه را با ابتکار و تلاش ژرفا ببخشند.

📚درباره‌ی این جایزه و برگزیدگان این دوره در کتابک بیش‌تر بخوانید:

👈🏼 برگزیدگان پنجمین دوره‌ی جایزه‌ی جبار باغچه‌بان معرفی شدند!


🔻
@khanak_org
⭐️
@koodaki_org
Forwarded from با من بخوان
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔸آیا می‌دانید کامی‌شی‌بای چیست و چگونه باید آن را با کودکان سهیم شوید؟

کامی‌شی‌بای یا «کارت‌های تصویری قصه‌گویی» گونه‌ای از قصه‌گویی دیداری است که از دهه‌ی ١٩٣٠ در ژاپن رواج یافت و اینک در سراسر جهان مخاطبان بسیاری دارد.
موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان از سال ۱۳۹۷ به انجمن بین‌المللی کامی‌شی‌بای ژاپن پیوسته است و هر ساله در ماه آذر همگام با این انجمن از علاقه‌مندان دعوت می‌کند به مناسبت روز جهانی کامی‌شی‌بای، کودکان را با اجراهای جذاب کامی‌شی‌بای در لذت قصه‌گویی سهیم کنند.

در این کلیپ به شما نشان می‌دهیم که چطور با استفاده از جعبه‌ی نمایش کامی‌شی‌بای یا بدون آن، داستانی را برای کودکان روایت کنید.

🔸آیا با کامی‌شی‌بای‌های انتشارات موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان (کتاب تاک) آشنا هستید؟ ☺️

▫️بزرگ شو! بزرگ شو! بزرگ شو!
▫️وپر، غول مهربان
▫️به به لیمو و کاکلی
▫️گنجشک که بال و پر داشت!

#کامی_شی_بای
#kamishibai

🔻
@khanak_org
⭐️
@koodaki_org
🔺«باورهای‌مان اندیشیده و فکرشده است یا میراث‌دار و دنباله‌روی افکار دیگران‌ایم؟ «گربه یا چگونه جاودانگی‌ام از دست رفت؟» درباره همین پرسش است.
گربه، شمایلِ فکر و پرسش و چون و چرا است در این کتاب. گربه‌ای خیابانی، پرسه‌زن، آزاد و رها، گربه‌ای برخاسته از ناخودآگاه، که از دختر هشت‌ساله داستان می‌خواهد که کورکورانه همه چیز را نپذیرد و باور نکند و حساب و کتاب بلد باشد. از زمانی که دختر گربه را می‌بیند و با او حرف می‌زند، تضادها به سراغش می‌آیند، تضادهایی که در ذهن دختر بود و گویا تنها از زبان گربه می‌توانست بلند بگوید و صدای خودش را بشنود.»

به قلم: #آزاده_خلیفی و #عادله_خلیفی

در کتابک بخوانید:
🔹اندیشه در ادبیات کودکان و نوجوان رمزگشایی از داستان «گربه یا چگونه جاودانگی‌ام از دست رفت؟»

🐈‍⬛☀️🐈
@koodaki_org
2024/11/28 00:11:00
Back to Top
HTML Embed Code: